Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 935
  • 3 370

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tyttiksen vaatimuksesta tein perinteisen hernekeiton. Omasta vaatimuksesta kaksivärisiä herneitä. Hän halusi koristeeksi tummia papuja ja lihavaatimukset oli molemmilla. Hänellä ohuita keitettyjä palvilihoja ja minulla edellispäivän ulkofileen läpinäkyviä siivuja.

Tuloksena oli tolppamuhennos, jossa päämaku oli suolainen ja chilinen, kiitos minun jämälihojen. Onneksi hän seuraavana päivänä keitti sitä vedellä ja kermalla, jolloin keitto oli niin loistava kuin mukailtu hernekeitto voi olla.

Yllättävää aina huomata vaimoihmisistä; vaikka heillä on huono maku, niin silti heillä on hyvä maku?!
Hyvänä esimerkkinä on – Me?

Hämmentävää…
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vinkki: Jos mahdollista, heitä savustuksen puolessa välissä katajanoksa sekaan. Tuo kivasti lisäväriä ja makua.
Ei ollut katajanoksaa tähän hätään, muistan kyllä isukin noita harrastaneen aikoinaan. Kaupanpäällisinä tuolle kopio-muurikalle tuli viskitynnyrilastuja, joita käytin. En savun aromissa mitään merkittävää eroa huomannut, mutta lastujen tuoksu oli kyllä aika voimakas.

Kalasta tuli hyvää varsinkin ensi yrittämäksi. Suolaa oli ripaus liikaa muttei häiritsevästi. Myös ehkä hiukan yli meni, pitää kokeilla tasan puolta tuntia seuraavaksi tuolle määrälle.

Ruotsalaiset varhaissiiklit olivat todella hyviä, voin kanssa alas menivät he.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Näin Juhannuksen jälkeen tuunattu Jalostajan hernekeitto on ihan kelpo eines.

Vaatii käristettyä pekonia eikä muuta. Kyytipojaksi tuoretta ruisleipää ja lasillinen maitoa. Jos on lomalla olutkin on suositeltava ruokajuoma.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänään syötiin Brasiliassa iltapalaksi Italian filmaava liimalettiporukka. Suarez näytti koemaistamisen mallia. Makuelämys ei varmaan ollut kaksinen, sillä öljyisen hien karvas, tumma jälkimaku olisi kaivannut kyytipojakseen papuja ja chiantia.

Minä puolestani söin Jensenin nyhtöpossua ja aurinkosalaattia, nyhtöpossua jo toista päivää. Eilen söin röstiperunoita ja coleslawia sen kanssa, tänään laitoin häthätää nuudelipussin nyhtöpossun seuraksi kun en jaksanut muutakaan laittaa.

Illan pelin kunniaksi olisi varmaan pitänyt pureskella jotain italialaista. Tai ei kai veltoissa makarooneissa ole paljoa pureskeltavaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Niin, maksan kanssa klassinen viinivalinta on juuri chianti. Toki reilusti tanniiniset italialaiset kuten umbrialaiset sagrantinot ovat nekin hyviä kavereita maksalle. Ei jätä mitään hampaankoloon, vaikka olisi hirmuhampaat kuten Suarezilla!

Yöpalaksi laitoin vähäsen kalaa, piparjuurta ja paahtoleipää. Seuraksi Schloss Gobelsburgia Itävallasta, mainio valkoviini, joka kuitenkin näyttää kadonneen Alkon valikoimista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään vietetään pienoisia tupareita meillä ja ruokana kestosuosikki eli kinkkukiusaus. Savuisaa, kermaista ja runsasta sipulia. Pieni juustokuorutus ja se on siinä. Kylkeen vielä fetasalaattia. Yksinkertaista sekä maistuvaa. Booliksi muutama litra sangriaa. Myöhäisillan huikopaloiksi coctailpiirakoita ja pari eri tuorejuustoa levitteiksi. No joo joo, on niitä Tuc keksejäkin ja homejuustoa. Kylmää olutta myös jääkaapissa.

Ei mitään hienostelua eli aika rouheesti mennään. Uskaliaat sitten myöhemmin voivat maistella Nagaa eri variaatioina tai sitten ei. Meitsi pikku hiprakassa aina innostuu...
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tänään syötäisiin rullakepaasin ja läskipizzan ruuppuja. Nimittäin niiden tuomista suoritettiin alhaiseen majaani tänään. Muuten söisin riisiä ja lihalientä.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Tännään vois käydä kepapilla. Helvetillinen muutto ohi, väsymys ja nälkä on infernaalinen. Pitää tutustua lähistön käkkäräkakkara-pizzerioihin. Tänään yöllä olen jo syönyt Grandiosan Pepperoni-perhepizzan.

Voisi pyytää kepap ranskalaisilla ja lohkoperunoilla! Eipä ole ikinä ennen tullut mieleen!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyhtöpossua röstiperunoiden kera söin illalla, ja hollantilaista Old Amsterdam -juustoa kuutioina broilerfileen kera bonukseksi. Päälle salsakastiketta ja aurajuustomurusia. Luonnollisesti litra limua eli Pepsi Maxia ja pari Pätkistä päälle.

Päivällä sorruin käymään pitkästä, pitkästä aikaa Hesburgerilla kun olin kauppakeskuksessa ja oli nälkä. Kyllä minimegakin maittoi. Ranskalaiset eivät toki edelleenkään kaksisia ole, mutta nälkäänhän sitä syö vaikka pettuleipää.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Erittäin kaksijakoinen päivä sapuskan suhteen tänään eli spurguruasta gourmeseen.

Aamupalaksi jääkaapista puolikas Hesen kerrosburgeri, joka oli perua viime öiseltä seikkailulta. Nyt päiväpurtavaksi graavia merilohta ja marinoituja inkiväärilastuja. Illalla sitten jälleen venäläinen menu, joka sisältää mätiä, smetanaa, hapankurkkua, hunajaa, jälleen graavia kalaa, hapankaalia, perunoita, sieniä, paria eri silliä, sipulia, paprikaa ja paria eri juustoa jotta fuusiokeittiön säännöt täyttyvät. Niin ja tartar pihvikin vielä.

Huomaa, että olen yksin kotona ja pitää hemmotella itseään. Vodka puuttui vielä listasta.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Imuroin muutamana iltana etanoita turpaani. Höystöinä valkosipulivoi ja sinihomejuusto. Maultaan etanat ovat jostakin herkkusienten ja simpukoiden välistä, hyviä joka tapauksessa. Etanat löysin vanhempieni humalapenkistä ja muut tykötarpeet heidän jääkaapistaan.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Etanat löysin vanhempieni humalapenkistä ja muut tykötarpeet heidän jääkaapistaan.

Nuorissa tyhmyys tiivistyy?!
Känniuhoilujen myötä kokeilimme syödä kasvimaalta eläviä etanoita. Oksennushan siinä lensi. Karvaan katkera maku säilyi suussa ja spugeilun vuoksi nenäonteloissa parisen päivää.
Kannattaa kypsentää ne etanat ennen syöntiä!
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Nuorissa tyhmyys tiivistyy?!
Känniuhoilujen myötä kokeilimme syödä kasvimaalta eläviä etanoita. Oksennushan siinä lensi. Karvaan katkera maku säilyi suussa ja spugeilun vuoksi nenäonteloissa parisen päivää.
Kannattaa kypsentää ne etanat ennen syöntiä!
Nössöt.

Eilen illalla söin punajuuri- ja lindströminpihviä juusto-parsakaaligratiinin kera. Ja tietysti itse tehtynä.

Eli siis S-marketin valmistiskiltä ostettuna
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mäkkäriateria meni tuossa aikaisemmin ja illan suussa ehkpä jotain lihaisaa runsaalla chilillä. Ei tiedä vielä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Naudan suikalepaistia ja pekonia kermassa haudutettuna perunamuusin kera. Vihannesosasto hoidettu uusilla porkkanoilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuossa ennen puolta päivää kävin Ricossa tapas brunssilla ja tuli vedettyä oikein kunnolla. Nyt välipalaksi omena ja iso tuoppi jääteetä runsailla jäillä. Illalla munakasta, papuja, chiliä ja salaattia.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo lohta reilusti ruisleivän päälle. Sitä syön tänään. Eilen söin tonnikalaa ja tomaattikastiketta riisin kanssa. Sitä ennen tuli lähes viikko vedettyä pizzaa.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei kauheesti ole huvittanut kokkailla kuumilla ilmoilla, niin on ollut vähän kasvispainotteisia meizin ruuat. Kasvissosekeittoa tein jääkapin jämistä: perunaa, porkkanaa, paprikaa, tomaattia, sipulia ja valkosipulia. Vähän koskenlaskijaa perään ja keitetty kananmuna kaveriksi. Isännälle paistoin vielä pekonimuruja päälle. Fazerilta Rustico leipä sopii ku vetskari otsaan keiton kanssa.

Omasta maasta tuli ihania pikkusia uusia perunoita, sipulivoita ja silliä.

Tänään laitan tarjolle dippivihanneksia, omenaa ja viinirypäleitä ja kivikylän nakkeja. Loput perunat mukaan, maistuu taivaallisen hyviltä valkosipulidipin kanssa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta maasta tuli ihania pikkusia uusia perunoita, sipulivoita ja silliä.

Lähes sama, vaikka omasta maasta ei ollutkaan, niin itse kuokittuja kuitenkin. Sipulivoita ja silliä siinä pellossa ei kyllä kasvanut.

Joo, sen verran on kuuma keli, että minkäänlaista näläntunnetta ei ole esiintynyt päiväkausiin. Tämä ongelma mulla on ollut aina ja se on vaan pahentunut sairastumisen myötä, ihan ymmärrettävästi tosin. Aamulla kahvia ja väkisin joku puolikas sämpylä, siitä sitten pitkin päivää syön milloin mitäkin, jos vaan muistan. Nyt on tullut aika paljon puputettua suomalaisesta pellosta nostettuja tuotteita, kun niitä lyhyen aikaa kerran vuodessa on järkevään hintaan saatavissa. Pelkkä ajatus lämpimästä ruoasta etoo, juuri ja juuri saa pari uutta perunaa tiputettua ja siinäpä se. Viimeksi olen syönyt viime keskiviikkona lämpimän ruoan, jauhelihakeitto oli kyseessä ja senkin syömiseen varauduin etukäteen ruokahalua kasvattamalla.

Se on jännä tunne, kun ei vaan ole nälkä. Sitten kun ei syö, niin muutamassa päivässä alkaa kaikki syöminen kuvottamaan, koko ajan on paha ja heikko olo, eikä mitään kiinnosta tehdä. Ravintohan sen pahan olon pitää poissa, jos vaan muistaa sitä ravintoa nauttia. No vettä (tai jos tarkkoja ollaan, niin kivennäisvettä) tulee sentään ryypättyä useampi litra päivässä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
...kivikylän nakkeja..

On muuten parhaimpia nakkeja mitä tuollaisesta perusruokakaupasta saa. Joskus harvoin tulee haettua Turun Mestaripalvista tai Liedon lihakaupasta vielä parempia nakkeja jos oikein tekee mieli, mutta erittäin maukkaan nakkikastikkeen tai -keiton noista saa aikaiseksi. Tiedänkin mitä syön huomenna. Kiitos! Tänään pyttipannua kun jäi eilen perunoita yli. Mukaan siis sipulia, makkaraa ja pekonia. Kunnon terveysruokaa siis. Ja keskiviikoksi meinasin kinkkukiusausta. Tulee pienellä vaivalla pirun hyvää kunhan laittaa normaalin ruokakerman sijaan kolmen juuston kermaa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kivikylän tuotteet on kyllä muutenkin hyviä. Voisin suositella ainakin Lindströmin pihvejä, Huilun tuhtia ja lihapullia.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kivikylän tuotteet on kyllä muutenkin hyviä. Voisin suositella ainakin Lindströmin pihvejä, Huilun tuhtia ja lihapullia.

On on. Varsinkin ne lihapullat ovat omassa genressään aivan eri tasolla kuin kaikki muu, mutta ovat toki silti valmislihapullia ja kyllä sen maistaa. Jotain kastiketta noista olen joskus tehnyt ja ihan hyvää siitä tuli. Ja joskus jotain darramättöä kun ei jaksa mitään tehdä niin vaan valmisranskalaiset ja kivikylän pullat uunipellille ja uuniin.
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kivikylän nakit on kyllä parasta mitä marketista saa. Varsinkin kiekkokauden aikana, kun hallille ei pääse, tulee himassa höyrystettyä paketillinen pelievästä. Toimii ihan perinteisellä teräksisellä siivilä, jos ei löydy höyrykattilaa kaapista. Muutama desi vettä alle porisemaan ja nakit siivilässä kattilan päälle. Toimii. Siihen kylkeen kun vielä paistaa paketillisen hapankaalia saksalaisittain... Ai että. Pitää muistaa vaan ettei liikaa höyryttele, ettei halkea.

Voittaa noin 100-0 HK:n nakkimukit sun muut Nordiksen jauhonakit.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kaupassa näytti olevan -30% atrian bbq marinoudut hornetit. Iskin päälle vielä srirachasta, tummasta bbq kastikkeesta ja viskistä tekemäni marinaadin ja nyt nuo kypsyvät uunissa ja ainakin tuoksu on taivaallinen. Tänään luksusta; huomenna väännetään makaronilaatikot viikoksi.. :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös