Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 919
  • 3 370

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Tämä on helppo ja vaivaton esimerkiksi siksi että parempi puolisko on töissä myöhähköön.

Tänään iltapäiväksi tulee tehtyä tonnikalakiusausta. Pari pussia perunasipulisekoitusta ja sekaan kolme purnukkaa tonnikalaa joista yksi chilimausteinen tulisuutta antamaan. Kermaa 2-3 purkkia ja uuniin.

Lisukkeeksi punajuurisalaattia.

Yksinkertaisen hyvää mutta totta.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Köyhän lapsiperheen sunnuntailounas:

Itsetehty lasagne, pastalevyt toki kaupan valmisratkaisuna. Tomaatti-kurkku salaatti ja raejuusto. Vaimo ja mukulat kiitteli.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Köyhän lapsiperheen sunnuntailounas:

Itsetehty lasagne, pastalevyt toki kaupan valmisratkaisuna. Tomaatti-kurkku salaatti ja raejuusto. Vaimo ja mukulat kiitteli.

Kyllähän "lasse" on pastaruokien parhaimmistoa. Itse duunattuna hintaa tulee ehkäpä vitosen verran ja tuosta syö kuitenkin pari aikuista ja kolme mukeloa kevyesti.

Meillä nyt sitten päädyttiin perunamuusiin ja makkarasoosiin kun pakastimesta löytyi HK:n sinistä. Makkarakastike saa lisämakua suolakurkusta ja jalapenosta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Taloudestamme muodostui tänään varsinainen majatalo/lounasruokala korttelin kakaroita, vaareja, mummuja ja kylänmiehiä myöden, joten pamautin muksulaumaa ajatellen kunnon spagettibologneset tulille. Melkein puolitoista kiloa jauhelihaa, kaapista löytyi pari Lidlistä ostettua pastakastike-purnukkaa, pahoinpitelin jokusen tomaatin vielä mukaan, 3 sipulia ja 3 valkosipulin kynttä, kuppi kahvia, jalopenoa hiukan, normimausteita, hickorya, 5 siivua cheddar-juustoa ja basilikaa hautumaan pitkäksi aikaa isoon wokkipannuun ääriään myöden.

Kyllä noista valmispastasooseista ihan maukkaita saa pienellä tuunauksella ja pitkällä keittoajalla. Vaikka itse kehunkin, niin helvetin hyvää tuli. Näytti kelpaavan muillekin, kun ei jäänyt kuin jämät. Spakuakin meni tommoinen helvetin iso lasipurkillinen, jota aina täytämme. Nyt se on tyhjä kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna. Kyllä nuo pikkujätkätkin syö kuin hevoset, kun olivat 5 tuntia pelaamassa kiekkoa...:)

Nyt on torpassa rauha ottamassa vallan ja taidan ottaa vatsani kanssa pienet painajaiset tähän väliin. Varsin mukava sunnuntai!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Söin tänään aamupalaksi hodarin nakilla ja pari irtolihapullaa tuossa kahden-kolmen aikaan (klo 14-15, ei 02-03). Muuta en olekaan tänään syönyt, paitsi yhden ruisleivän viipaleen ja Mars-patukan. Pitäisi kai jossain vaiheessa syödä. En vain ole saanut mitään tänään aikaiseksi tai tehtyä. Ulos en tietystikään mene, johan siellä jo onkin hämärää. Jääkaapissa on tortellini-paketti, sen voisi kiehauttaa kattilassa ja syödä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jääkaapissa on tortellini-paketti, sen voisi kiehauttaa kattilassa ja syödä.
Ilman kääreitä maistunee paremmalle, heh heh.
---

Tein siis täällä kehuttua punajuuri-vuohenjuustovuokaa ja hyväähän se oli. Ei nyt niin tajunnanräjäyttävää kuin noista kommenteista sain kuvan, mutta hyvin meni alas kuitenkin ja kelpasi muillekin. Olen tehnyt vastaavaa tavaraa sinihomejuustolla, ja ehkä se natsasi mulle paremmin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hyvä ketju!

Eilen oli paras kaveri kylässä ja duunasimme lihapullia, perunamuusia ja kermakastiketta. Kylkeen piti kokeilla noita vuohenjuustopunajuuria ja hyviähän niistä tuli.

Lihapulliin meni 400 g naudan paistijauhelihaa (10%) ja 450 g sika-nautaa, paketti pekonia, korppujauhoja, punaviinietikkaa, vaahterasiirappia, Worcester-kastiketta, vuorisuolaa, mustapippuria, basilikaa, sipulia, valkosipulia, oliivi-rypsiöjyä ja puoli pussia sipulikeittopohjaa. Lopputulos, eli valmiit pullat, pellille ja uuniin 225 ja ehkä 15 minuuttia. Helvetin hyviä näistä taas tuli, vaikka ei kai pitäisi omia kokkailuja kehua. Monesti tulee laitettua sekaan vielä esim. Poppamiehin jalapenokastiketta antamaan potkua.

Muusi oli ihan perinteinen puikulaperunasta tehty ja kastike saatiin aikaan lihapullien paistonesteestä, kermasta ja valkoviinistä. Ihan mukavaa illanistujaissafkaa vaihteeksi.

Lihapullat on muutenkin hieno safka, niistä on moneksi.

Nyt kaapissa odottelee kilo broileria ja se pääsee pataan mm. herkkusienien ja tomaatin kanssa, lisukkeeksi kokeilen kvinoaa riisin sijaan. Tällä vedetään viikko taas hienosti.

Oletteko muuten panneet merkille onko lihatiskeillä vielä myynnissä jauhemaksaa? Jotenkin tuntuu, että on hävinnyt kaupoista tai sitten aina vain unohdan katsoa. Jauhemaksapihvit ovat mainiota ruokaa. Myös silakoita täytyisi hyödyntää, kun ovat käytännössä ilmaisia mutta esimerkiksi silakkapihvit ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan kärkiainesta.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Chili con carne - Gluteeniton - Reseptit - Helsingin Sanomat

Tuosta vääntämään... Rouva teki tuota eilen ja voin suositella erinomaiseksi pakkaspäivien evääksi => mukavasti lämpöä ja tulisuutta!

Tätä tein, olihan tuo kyllä ihan ok, mutta mausteita olisi voinut nakella reilummalla kädellä. No, seuraavalla kerralla sitten paremmalla tuloksella.

Tänään meinasin tehdä lihapullia ja kun tuossa ylempänä nyt näyttää olevan hyvä ohje, niin sillä mennään. Onko J.Grönvallilla tarkempia mittasuhteita antaa mausteille ym., vai laitanko lottokoneen pyörimään? Harvemmin noita kyllä itsekään tulee mietittyä suuremmin, että en ihmettele jos tähän en tarkennusta saa :)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Laitoin broilerinkoipia ja -fileitä uuniin, muhivat siellä toista tuntia. Keitin lisukkeeksi täysjyväriisiä. Broilerin rasvat valutin erikseen ja tein niistä pikaisesti kastiketta sekoittamalla vehnäjauhoja ja hiukan vettä rasvaseokseen, lyömällä currymaustetta ja vähän sinappia sekaan. Ihan ok kastiketta tuostakin tuli lopulta.

Ihan kelpo ateria tämä, siitä jäi vielä yli toinenkin täysi annos. Alkupalaksi vedin vähän italiansalaattia ja jälkiruoaksi hiukan jäätelöä. Juomaksi Pepsi Maxia puolisen litraa.
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Lihapulliin meni 400 g naudan paistijauhelihaa (10%) ja 450 g sika-nautaa, paketti pekonia, korppujauhoja, punaviinietikkaa, vaahterasiirappia, Worcester-kastiketta, vuorisuolaa, mustapippuria, basilikaa, sipulia, valkosipulia, oliivi-rypsiöjyä ja puoli pussia sipulikeittopohjaa. Lopputulos, eli valmiit pullat, pellille ja uuniin 225 ja ehkä 15 minuuttia.

Pikkusen muokattuna tuli koeponnistettua tuo lihapullaresepti ja hyviähän ne olivat.
Pekoni antaa (näihinkin) oman pikku twistinsä, joka sopii ainakin minun makunystyröille oikein hyvin.
Kylkeen tietysti tuli tehtyä perunamuusia ja ruskeaa kastiketta.
 
K

kiwipilot

Porsaan sisäfileestä hyvin kevyesti nuijittuja pihvejä, uunissa paahdettuja valkosipuli-bbq -perunoita, keitettyjä vihanneksia sekä konjakkipippurikastiketta. Oli kyllä hyvää.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmistin eilen itselleni ja emännälle lihapullat erään italialaisen keittokirjan ohjeiden mukaan. Kantavina makua jauhelihalle antavina ainesosina raastettu sitruunankuori, parmesanjuusto raastettuna sekä sipuli ja tuore rakuuna. Pohjataikina oli maidosta, kantittomista paahtoleivän paloista ja kananmunista koostuva seos. Nämä pannulla lähes kypsiksi, lisukkeeksi tuorepastaa ja tomaattikastiketta kuorituista tomaateista ja salottisipuleista. Kastike ja lihapullat kypsyivät lopuksi kattilassa liedellä pienellä lämmölla melkoisen kauan. Oli helvetin hyvää, joskin saatan ensi kerralla jättää tuon sitruunankuoren pois. Toki se aikamoisen detaljin tuohon toikin mutta jotenkin ei vain mielestäni sovi lihapulliin. Emäntä kyllä diggasi juuri siitä. No, makuasioitahan nämä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Koodinimellä halvalla hyvää tulee. HK:n sinisestä leikataan slaisseja ja paistetaan voissa sipulin kera. Perunamuusia kyytipojaksi ja johan alkaa hymyilyttämään. Ei tarvitse edes kastiketta.

Tänään totuusarvolla 100/100 kyseistä herkkua alkaa kohta valmistumaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pulled chickeniä eli ylikypsää ja revittyä kanulia söimme tänään kera fetalla terästetyn tsatsikin ja höyrykasvisten. Mukana oli myös alunperin ensi yöksi varaamani rivi possun kylkiluita, mutta koska en jaksa valvoa koko ensi yötä, mätimme sen menemään ruoan mukana.

Lihana oli siis broilerin marinoimatonta koipireittä. Otin nahat veks, suolasin koivet ja keitin fariinisokerista, hunajasta, soijasta, worchester-kastikkeesta, valkosipulista, inkivääristä, chilitahnasta ja savustetusta paprikajauheesta soosin, jonka kaadoin koipien ja kyljen päälle jäähtyneenä. Tilkka vettä vuoan pohjalle vielä, folio päälle ja uuniin kiertoilmalla 170 astetta ja kaksi tuntia.

Luut irtosivat nostamalla, joten kypsää oli. Putsasin lihat ja revin ne uuteen vuokaan. Vanhan vuoan pohjalta nesteet siivilän kautta kattilaan, perään hiukan suolaa ja sokeria ja kiehutellen puolet pois. Tämä tahmainen litku revittyjen kanojen sekaan ja puolet ribseille, jotka nostin kanojan päälle. Grillivastukselle uuniin sen verran, että litku karamellisoitui kivasti ribseille.

Sitten vain ääntä kohti. Ribsit ovat tietysti aina toimivia, mutta tuo kana menee kyllä ehdottomasti uusintaan. Toimi valkosipulisen fetatsatsikin kanssa hyvin ja voisin melkein vannoa, että natsaa paahdetun sämpylän välissä esim. pikkelöidyn punasipulin ja jonkun rapean salaatin kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tuo onkin hauska idea. Itse kyllä laittaisin jotain lihaa sekaan, ja tuohonhan sopisi varmasti kuin nyrkki silmään jokin revitty liha, vaikkapa pulled chicken. Sinihomejuustoa väleihin myös ja päälle kevät/ruohosipulia sekä tuo linkin juustokuorrutus. Pitänee kokeilla kohtsillään.

Kävin vielä hakemassa salami-suikaleita ja pekonia täytteeksi. Pelkkä juusto täytteenä alkoi tuntumaan liian yksinkertaiselta.

-Tinke
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuo onkin hauska idea. Itse kyllä laittaisin jotain lihaa sekaan, ja tuohonhan sopisi varmasti kuin nyrkki silmään jokin revitty liha, vaikkapa pulled chicken. Sinihomejuustoa väleihin myös ja päälle kevät/ruohosipulia sekä tuo linkin juustokuorrutus. Pitänee kokeilla kohtsillään.

No perhana. Onhan jännän reseptin Tinke-80 löytänyt. Pakko tehdä illalla tuollainen "limppu". Juustoa, sipulia, pekonia ja lievästi tulisesti maustettua smetanaa täytteisiin. Leipänä toimii ehkäpä eräs parhaimmista eli Jokioisten Leivän Tomaattileipä, joka jo itsesään on Jumalten leipää. Erittäin hyvä ja raikas idea pitkiin aikoihin.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Illan peliin tulee tehtyä dippivihaneksia. Kukkakaalta (joka on muuten ihan helvetin hyvää raakana), paprikaa, kurkkua, porkkanaa (ohuina slaisseina), tomaattia, ananasta, juustoa ja tarpeen vaatiessa tulisia perunalastuja. Hyödykkeet dipataan valkosipulimausteiseen kermaviiliin.

Ja kyytipoikana pari laadukasta olutta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Dippivihanneksista puheenollen, broccolin kun pilkkoo pieniksi about puolikkaan peukalon kokoisiksi paloiksi, heittää maustettuun ja kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi sekä jäähdyttää ja laittaa tekeytymään jääkaappiin, saa aikas hyvän ja terveellisen makupalan. Toimiva yhdistelmä keitinveteen on pieni loraus valkoviinietikkaa, nokare voita ja suolaa silleen kivasti. Suolan voi laittaa toki valmiiseen tuotteeseen myös. Nopea kiehautus, saa jäädä purutuntumaa reilusti ja väri kivan kirkkaan vihreäksi. Ylikypsä broccoli on haitarista. Sitten kylmään veteen jotta kypsyminen herkeää ja jääkaappiin vähän tasoittumaan. Toimii ainakin mulle.

Mitä tänään syötäisiin taas, no possukastiketta ja maukkaita keitinpottuja sekä punajuurihöystöä. Ullan Pakarin ruisleipää siihen sivuun. Tuo Ullan Pakari on muuten kerrankin jotain hyvää Porista. Ruiskakko on yksi parhaista leivistä, mitä on tullut syötyä. Siis kunnon täysjyväkamaa, mutta kuitenkin aika helppoa syötävää ja kelpaa meillä todella hyvin myös muksuille, jotka hiukan vierastavat itäsuomalaisia ruislimppuja, joita itse suosin. Lisäksi Ullan Ruis pärjää täysruislimpuille maussaan, vaikka toki koostumus jää esim. Ahopellon ruislimpusta.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Illan peliin tulee tehtyä dippivihaneksia. Kukkakaalta (joka on muuten ihan helvetin hyvää raakana), paprikaa, kurkkua, porkkanaa (ohuina slaisseina), tomaattia, ananasta, juustoa ja tarpeen vaatiessa tulisia perunalastuja. Hyödykkeet dipataan valkosipulimausteiseen kermaviiliin.

Ja kyytipoikana pari laadukasta olutta.

Meillä syödään paljon tätä, uppoaa kasvikset lapsille ihan eri tavalla :)

Siihen epäterveellisempään versioon laitetaan vielä viinirypäleitä, kylmiä nakki- ja juustokuutioita ja viinirypäleitä.

Teetkö itse dippikastikkeen? Jos teet niin miten? Mä ostan vaan kaupasta valmiina, valkosipuli ja Ranch on parhaita näille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös