Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 077
  • 3 371
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nakkisoppaa :) Ja sämpylöitä tein, seesaminsieminiä, porkkanaa ja vähän juustoraastetta joukkoon. Sopan joukkoon tölväsin koskenlaskijaa ja raejuustoa omalle lautaselle ja iso lasi piimää. Aamupalaksi puuroa ja mustikkasoppaa, kahvin kanssa pari dominokeksiä ja kohta mohlotan iltapalaksi jotain jääkaapista. Jos sinne vaikka olisi ilmestynyt jotain uutta viimeisen ovessa roikkumisen jälkeen.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Valintatalosta ostin 300 gramman paketin kotletteja. Paistoin vanhalla pekonirasvalla ja söin puukolla. Ruokajuomana huoneenlämpöistä Pirkka-lightjaffaa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Huomiseksi hauduttelin juuri munakoisoa sekä tähteitä eli sipulia, tomaattia ja purkin kikherneitä.

Tänään toissailtana haudutetut kasvikset saivat seurakseen Sellon KCM:sta löydettyä karitsan entrecôtea. Kasvisten mausteet eli kuivattu korianteri, chili ja hyppysellinen jeeraa sopivat kivasti yhteen karitsankin kanssa, kun niitä ei laittanut liikaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Etanoita valkosipulivoilla, tunapastaa ja fetasalaattia omatekoisella patongilla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Aamu: kolme piimälimpun viipaletta katkarapusulatejuustolla, kissa nuoli yhdestä leivästä puolet päällysteistä. Lasi Pepsi Maxia.

Ns. lounas: puoli eineslaatikkoa mikrossa lämmitettyä maksalaatikkoa ketsupin kera. Kolme Jaffa-keksiä. Lasi Pepsi Maxia.

Mikälie-illallinen: hodari nakilla (kurkkusalaatti, ketsuppi, Auran sinappi), muutama irtolihapulla. Päivän vanha viineri. Lasi Pepsi Maxia.

Saatan syödä iltapalaksi vielä jokusen Dumle-karkin ja kenties kuivatettuja jälkiuunileivän palasia, joiden päälle laitan sinihomevalkojuustoa. Toimivat hyvin naposteluna. Kenties repäisen ja juon lasin suklaamaitoa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Musta Nuoli on kieltämättä aika masentavalla ruokavaliolla liikenteessä. Enkä kirjoita tätä pahansuovasti tai pilkallisesti, vaan totean vain tällaisen viikonloppuisin fiilistelevän olevinaan kokin tuntemuksen tuosta einesvyörystä. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta ja intohimonsa kullakin, ei siinä mitään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Musta Nuoli on kieltämättä aika masentavalla ruokavaliolla liikenteessä. Enkä kirjoita tätä pahansuovasti tai pilkallisesti, vaan totean vain tällaisen viikonloppuisin fiilistelevän olevinaan kokin tuntemuksen tuosta einesvyörystä. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta ja intohimonsa kullakin, ei siinä mitään.

En sano, ettei kiinnostaisi, ja että söisin moista tavaraa aina, mutta nyt on mennyt kotioloissa pari päivää, enkä ole viitsinyt poistua asunnosta ulos, joten olen syönyt sitä mitä jääkaapin pohjalla on ollut. Onnistuin nimittäin rikkomaan silmälasini alkuviikosta ja olen tällä hetkellä puolisokea, ruudun näen kun työnnän naamani siihen kiinni. Viestit jatkikseen sentään onnistuvat, koska kymmensormijärjestelmän hallinnan ansiosta minun ei tarvitse nähdä näppäimistön kirjaimia.

On minullakin hetkiä ja elämänvaiheita, jolloin jaksan jotain oikeaa ruokaakin laitella, mutta talvikaudet ja pakkaskelit eivät yleensä ole niitä vaiheita. Tekisi mieli vain vajota talviuneen ja herätä lisääntyneeseen lämpöön ja valoon. Yksin asuvana en myöskään nykyisin enää motivoidu kokkailemaan kauhean paljon, ei oikein maksa vaivaa.

Osaisin kyllä halutessani tehdä ihan kelvollista bigosia eli puolalaista metsästäjän pataa sekä vaikkapa maukasta broilervuokaa smetanalla, mutta niitä varten pitäisi sitten ostella kaikenlaista mitä ei ehkä lähi-Salesta löydy ja aikaa menisi melkoisesti ostoksien tekoon ja itse aterian laittamiseen.

Ruoanlaitto on erityisesti syys-talvikausina vain välttämätön paha, jonka yritän saada alta pois mahdollisimman nopeasti. En jaksa oikein edes talviperunoita keitellä, kestää liian kauan. Uudet perunat tulevat kesäisin sentään rivakammin.

Ironisesti minulla on keittiön kaappi täynnä keittokirjoja ja hyviä reseptejä, mutta siitä huolimatta en jaksa niitä enää nykyisin hyödyntää. Ei mikrossa lämmitetty maksalaatikko tykötarpeineen järin herkkua välttämättä ole, mutta ei kovin usein tee mieli tuhlata rahoja kovin kalliiseen ja aikaa vievään hifistelyateriaan, jota sitten söisin yksinäni keittiön pöydällä kalsarit jalassa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noh, meillähän kahden aikuisen taloudessa syödään ihan tavallista kotiruokaa. Makkarakeittoa, makaronilaatikkoa, jauhelihapihvejä (itse nämä kyllä teen), purkkihernekeittoa ja erilaisia kaloja, siihen sitten milloin mitäkin salaatintapaista kylkeen. Jos joskus oikein innostutaan, niin saattaa tulla pihvi tai kaksi paistettua. Kyllä me käydään paljon ulkonakin syömässä, ei nyt missään kalliissa ravintoloissa kuitenkaan vaan ihan perusmestoissa. Näistä on muuten pakko mainita turkulainen Tähti-Baari, aivan mahtavaa kotiruokaa 80-luvun miljöössä perusturkulaisella haistaitte -asiakaspalvelulla ryyditettynä. Love it.

No joo, syy miksi tänne aloin kirjoittamaan oli se, että ajattelin jakaa kiitokset parille yksinkertaiselle, mutta helvetin herkulliselle täältä bongatulle appeelle:

Viimeksi joulunpyhinä nautiskelimme kotosalla uunipunajuurista vuohenjuuston kera. Valmistaminen on mitä yksinkertaisin toimitus. Kuoritaan sopiva määrä punajuuria (ei säilyke-) ja pilkotaan ne pieniksi lohkareiksi. Lohkot kulhoon ja sekaan hieman öljyä, balsamiviinietikkaa ja esimerkiksi timjamia. Sekoitetaan kipenen jotta öljy ja mausteet hakevat paikkansa, jonka jälkeen kaadetaan kulhon sisältö tilavaan uunivuokaan. Leikataan omatunnon mukainen määrä vuohenjuustoa, mielellään enemmän kuin vähemmän, ja asetellaan juusto päällimmäiseksi. Jotkut tykkäävät laittaa juuston sekaan eikä juuri päälle, mutta tämä on mielestäni makuasia. Paistetaan uunissa 200 asteessa rapiat puoli tuntia.
Värkkäsin pekonibroileria, perusriisiä ja vihreä salaatti siihen kylkeen.
Maustamattomat br-fileet kääritään peksuun, paistellaan pannulla väri pintaan.
Siirretään uunivuokaan odottamaan kun samalla pannulla tehdään soosi kermasta, balsamiviinietikasta, puristetusta valkosipulista ja kanaliemikuutiosta.
Soosi kiehautetaan ja kipataan peksubroilerien päälle ja 225ºC uuniin vartiksi muhimaan.

Aivan tajuttoman hyviä ruokia molemmat ja jopa minä, vannoutunut linnunsyömisen vihaaja, diggasin tuosta pekonin ja broiskun symbioosista. Vaimo puolestaan on kuulemma aina karttanut punajuurta, syy ei selvinnyt, vaikka koitin sitä tivata. Houkuttelin tuolla vuohenjuustolla, josta tykkää kuin hullu puurosta ja sainkin hänet punajuuria maistamaan. Ja tämän jälkeen oli kiire, että ehdin itse vielä santsaamaan, ennen kuin vuoka on tyhjä. Oli kuulemma yksi parhaista koskaan maistamistaan makuyhdistelmistä.

Niin että kiitosta vaan, toivottaa Trenchtownin perhe, jatkakaa samaan malliin!
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Donnerstag ist Dönertag. Ei siis tarvitse miettiä mitä torstaisin söisi, kun alakerran kebabilassa on döner aina silloin tarjouksessa. Kivennäisvettä ruokajuomaksi, kuten aina. Toki söin sen dönerin jo päivällä, nyt iltapalaksi leipomosta sämpylöitä ja kalkkunaleikettä.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Hyvä ketju alottaa oma jatkis-ura.

Perunat kiehumassa, nugetit oottaa jääkaapissa. Ehkä erikoinen ruuanlaittoaika mutta iltavuoro pakottaa. Juomaksi Arki-kevytmaitoJUOMAA.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamupalaksi banaani ja kaks lasillista Tropicana-mehua. Päivällä jauheliharisottoa vai miksikä sitä nyt kutsuisi. Ja tässä iltapalaksi jokunen kalja, max. 6-päkki.

Ohramallasta, kuituriisiä, lihaa, hedelmiä... Mahdollisesti saatan pistää vielä paketillisen juustotikkuja uuniin, mutta luultavasti en. Kaljasta saa energiaa. Niin ja muina juomina on tänään mennyt kivennäisvettä ja kamomillateetä.

Huomenna käyn Tallinnassa jossakin ravintolassa/baarissa syömässä. Jos en muuta keksi niin vetäsen jonkun kolmen euron lounaan. Eilen söin Double Whopper -aterian. Vartin sai jonottaa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tämä viikko on mennyt penkin alle ruuanlaiton suhteen, kun töitä on ollut niin saatanasti, plussana vielä vkl.

Mutta huomenna(tai tänään, miten vaan) otetaan vahinkoa takaisin ja kaunis porsaan sisäfilee odottaa jääkaapissa pääsyä käsittelyyni. Herään aikaisin maustamaan lihan smokey hickoryyn ja siitä sitten piffejä paistelemaan. Sitten kylkeen omatekoiset kermaperunat ja salaattia, tottakai.

Täydellä vatsalla on sitten kiva lähteä illaksi duuniin.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tullut oikeastaan koko viikko syötyä kalaa eri muodoissa. Tänään illalliseksi tein jauhelihapihvejä, röstiperunoita, suppilovahverokastiketta ja salaattia. Hyvää oli. Jälkiruoaksi keppanaa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Herään aikaisin maustamaan lihan smokey hickoryyn ja siitä sitten piffejä paistelemaan.

Sortsa, mutta mitä vittua? Miten tämä smokey hickoryyn maustaminen tapahtuu? Tupsutellaan savunmakuista nestettä suihkupullosta pihvin pintaan, niinkö, niinkö?

Koska tämä ketju toimii näkemä myös ruokapäiväkirjana, niin kerrottakoon, että olen tänään syönyt puolikkaan munkkirinkilän ja kaksi suklaakonvehtia. Illalla eli yöllä hieronen naamaani pizzan, joka ei ole itse tehty eikä maustettu smokey hickoryyn.
 
Suosikkijoukkue
Cräps
Possunfilerulla, sisälle parmankinkkua ja yrttejä. Rosmariiniperunat kylkeen, mutta pakkoa sanoa että vähän kuivaksi jäi. Joku kastike olisi ollut poikaa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Possunfilerulla, sisälle parmankinkkua ja yrttejä. Rosmariiniperunat kylkeen, mutta pakkoa sanoa että vähän kuivaksi jäi. Joku kastike olisi ollut poikaa.

Onko esim. muija käskenyt kuoria rasvan pois? Paistettu liian kauan, haihtumus on vienyt mureuden? Kaikki nämä virheet yhdessä? Ei näin. Parmankinkku on tietenkin jo valmiiksi nesteetöntä hitua. Käytä seuraavan kerran esimerkiksi pekonia tai kylkisiivuja, josta valmistetaan muun muassa läskisoosi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Aamiaisen skippasin tänään kokonaan ja söin lounaan Turun Länsikeskuksen Prisman Pizza-buffassa. Pizza-buffan pizzat ovat paskoja, mutta en sen takia siellä syönytkään. Nappasin lautasellisen raikasta salaattia (kaali, lehtisalaatti, porkkana, kurkku, kylmää pastaa jne) ja kermalohkoperunoiden kera lohikalaa kermakastikkeessa. Santsikierroksella sitten makaronilaatikkoa ja lihapullia sekä pari broilerin siipeä päälle. Lasi tai kolme Pepsi Maxia palan painikkeeksi.

Kyllä tuo mikromaksalaatikon hakkaa. Ns. kotiruokatyyppinen lounasruoka maittaisi useamminkin, harvoin vain pääsen sellaisia syömään ja harvoin sellaisia missään myydään. On varmaan juu S-mafiaketjun bulkkiruokapaikan tarjontaa jne jne, mutta kyllä tuo minulle maittoi.

TuTo-matsissa sitten perinteisesti salamipizza-slice naamaan, sen jälkeen kotona ruisleivän pala katkarapusulatejuustolla ja lasi suklaanmakuista maitojuomaa, oikein Valio Plussaa, josta Teukka Selännekin käy pikkupoikien makuuhuoneissa supattelemassa näiden korvaan mainoksessa.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Otin tuossa muutama tunti sitten jääkaappiin sulamaan reilun kokoisen vakuumipakatun poron sisäfileen. Jos vaikka pihvejä paistelisi päivällä...
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Hirven vasan maksa on tänään illan pääruokana. Osa maksasta paistetaan pannulla suolan ja pippurin kanssa ja syödään heti suoraan puoli kypsänä pannulta. Toinen osa on marinoitu ja se tarjoillaan perunoiden, puolukkahillon sekä herkkusieni kastikkeen kera. Yksinkertaista maistuvaa kotiruokaa...nam!
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Päivällä meni ihan uunilenkkiä ja pottumuusia, illaksi on sitten herkkua. Hevosen sisäfilepihvit, kylkeen vähän lohkoperunoita, papuja ja korvasienimuhennosta.

Tuossa hevoisessa on mielestäni hinta/laatu kohdallaan, 27€/kilo, leikkasi&siivosi vielä pyynöstä valmiit pihvit. Lihasta näkee jo päälle, ettei sitä saa pilattua, on niin laadukasta kamaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vaimon vanhempien maatilalta on saatu pakkanen täyteen naudanlihaa ja vaikka itse tykkään enemmän possusta niin nyt osu kyllä makusuoneen. Otin palan naudan sisäfilettä ja laitoin folion sisään. Päälle kaadoin soijakastiketta ja ripottelin sipulia vielä kaveriksi. Uunissa 175 asteen lämmössä n. 45 minuuttia ja olipahan mureeta! Kaveriksi hyvä olut, perunamuusi ja parsakaalia. Hieno setti

E: seuraavaksi pitää testailla mitä hirven lihasta saa tehtyä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jonkinmoinen progressio torstailta on havaittavissa. Torstaina nimittäin lämmittelimme nopean pyttipannun keskiviikon jämistä ennen kuin 3/4 perheestä syöksyi treeneihin. Sama osuus perheestä pakeni paikalta myös perjantaina ja tuolloinkin taioin todellista pikaruokaa, mutta jouduin kuitenkin käymään kaupassa sen verran, että pikanuudeleita ostin kasvisjämien ja broilerin suikaleiden kaveriksi. Wokkia naamaan ja menoksi.

Lauantaina oli vuorossa perheen nuorimmaisen toivepäivä eli nauravia nakkeja, muussia ja kurkku-tomaatti -salaattia. Kastiketta ei saanut tehdä, selvä. Olen Lapin puikuloita vältellyt niiden hankalan koon vuoksi, mutta nyt kun ei muita puikuloita ollut, ostin niitä. Tuli kyllä mahtava muussi, pakko myöntää. Jauhoisempia kuin isot. Voita ja suolattua keitinlientä sekaan, todella hyvä koostumus ja maku.

Tänään menee uuniin naudan sisäpaisti. Pintaan suolaa, pippuria ja yrttejä, sisus n. 55 asteiseksi. Kaveriksi palsternakkapyrettä, jota suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, kokkiketjusta löytyy laajempi hehkutus, sekä noita punajuuria vuohenjuustolla, mitä moni on kehuskellut.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Olisiko jollain oikein hyvää lihapatareseptiä jaettavaksi? Tällä viikolla tein taivaallisen Burgundinpadan ja houkuttaisi kehitellä myös alkavalle viikolle jollekin päivälle maukas lihapata. Ovat kyllä loistavia talvipäivän ruokia, varsinkin kun on aikaa haudutella pitkään.

Tänään ruokana yrtti-tonnikalapastaa. Olen nyt muutaman viikon ajan toteuttanut kaavaa, että suunnittelen sunnuntaina tai maanantaina koko viikon ruuat ja ostan niihin yhdellä kauppareissulla tarpeet. Kyllähän tuolla rahaa säästää. Aiemmin tuli melkein joka toinen päivä käytyä kaupassa hakemassa ainekset juuri siihen, mitä sattui sillä hetkellä tekemään mieli, niin sehän tahtoi kalliiksi tulla.

Ja nyt on mennyt nuo suunnitelmat niin hyvin, että on useimmiten jäänyt joku listalta toteuttamatta, kun edelliseltä päivältä on jäänyt ruokaa seuraavalle päivälle. Näin ollen nuo varatut tarvikkeet jää sitten automaattisesti seuraavalle viikolle joko uudelleen sijoitettavaksi ainesosiksi, tai sitten teen suunnitelman mukaisen evään, pienellä viiveellä.

Ihan lystiä puuhaa tuo suunnittelu, pitää tämäkin ketju lukaista läpi jos saisi hyviä vinkkejä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään menee uuniin naudan sisäpaisti. Pintaan suolaa, pippuria ja yrttejä, sisus n. 55 asteiseksi. Kaveriksi palsternakkapyrettä, jota suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, kokkiketjusta löytyy laajempi hehkutus, sekä noita punajuuria vuohenjuustolla, mitä moni on kehuskellut.

Kuulostaa pirun hyvältä. Loistava "sunnuntairuokaa".

Meillä mennään tänään säveltämällä eli ruokapöydän antimet koostuvat aineksista, mitä kaapeista löytyy. Pakkasessa on kyllä broileria ja possua eli proteiinit on turvattu. Luultavasti uuniin menee tavaraa ja perunat myös. Jotenkin tekisi mieli myös pikaruokaa mutta antaa kebabin nyt olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös