Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 428 326
  • 3 753

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Lohi-perunalaatikon tein kaurakermaan. Pirun hyvää tuli. Puolikkaan fenkolin ja kesäkurpan laitoin tuonne seuraksi. Lisäksi raastoin inasen piparjuurta.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jerry100, Hereworth
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
Tee kanttarellilasagne. Suht helppo ja hyvää.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS

Liitteet

  • IMG_20240917_162335_HDR.jpg
    IMG_20240917_162335_HDR.jpg
    947,7 KB · kertaa luettu: 38

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
Tänään kävin kantarellejä keräämässä. Itse teen huomenna pari kantarellipizzaa. Sienet pannun ja lävikön kautta lätylle, jossa pohjalla choron kastiketta. Punasipuli viipaleita ja juustoa kantarellien lisäksi pizzaan.

Ylihuomenna mentäneen perinteisemmällä linjalla. Perunasose, kantarellikastike ja paistettuja aporeita.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jahas... täällä taas...
Meillä oli iltaruuaksi muutama iso paistettu ahven, keitettyjä perunoita ja kukkakaalia sekä tattimuhennosta.
Kalat kotilahdelta (yön suolassa), perunat (Annabelle) omasta maasta, tatit aamulla metsäpolulta, vain kukkakaali tuli kaupasta.
Peratuille/nyljetyille kaloille henkäys valkopippuria, kevyt jauhotus ja väriä pintaan pannulla valkosipulivoissa sekä puolisen tuntia uunissa, selkä-/kylkiruodot pois ja sitruunarenkaan kanssa tarjolle - herkullista.
Jälkiruuaksi vaniliajäätelöä omalla omena-chilihillolla, omenat ja chilit tietysti omasta pihasta.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Tänään tuli tehtyä ensimmäisen kerran yksin asuessa tortilloja. Yllättävän hyviä tuli vaikka loppujen lopuksi ei ollut kovin paljon itselle tekemistä. About kaikki oli valmista. Jauhelihatäyte taisi olla ainoa joka piti ns. tehdä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Sain kerran eräästä kuntoutuslaitoksesta kanttarelleja. Ne on ollut pakkasessa melko pitkän ajan kunnes nyt valmistan niistä kanttarellikastikkeen. Kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita.

En ollutkaan aiemmin tehnyt omassa kodissani sieniruokia vaikka ne onkin herkkujani. Hyväähän tuosta kastikkeesta tuli.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Bataatti lohkoja oman pihan mukuloista. Kantarellimuhennoksellä täytettyjä oman sadon paprikoita ja kunnon sipulipihvi naudan entrecotesta.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Peuraa ei ole tullut syötyä. Miten vertautuu muihin, kuten vaikkapa poro tai hirvi, joiden kuvittelisin olevan jokseenkin lähellä?
Lähellä hirven lihaa. Suosittelen kaikille lihansyöjille. Ja tosi luomuahan tuo on. Vaimo kiitteli taas vuolaasti ja päässen jatkossakin metsälle.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Onkos tuo kuinka tarkkaa peuran valmistus? Kaveri kerran kännissä grillasi peuraa ja oli kyllä niin järkyttävää etten ole sen koommin peuraa syönyt.
Pannulla voi-öljyseoksessa lihan pinnat kiinni. Uunissa 10-15 minuuttia. Fileen sisälämpötila ehdottomasti alle 60- astetta. Ylikypsä maistuu maksalle ja mielestäni silloin pilalla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Ihan vaan lihakastiketta, keitettyjä perunoita ja kukkakaalia ja porkkanaraastetta.

Kastikkeeseen tuli sipulia ja porsaan lihasuikaleita. Sipulit kuullotettiin ja lihat ruskistettiin (paistinpannulla). Sitten lihat ja sipulit kattilaan kera veden ja lihaliemikuution. Keiteltiin n. 45 minuuttia. Kattilaan lisättiin tomaattisosetta, ripaus sokeria, suolaa ja pippuria. Kastike suurustettiin vehnäjauhoilla. Melko yksinkertaista mutta hyvää...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Eilen käytiin keräämässä suppilovahveroita joten tänään teenkin sitten sienikeittoa.

Suppilovahverokeitto
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
4 dl maitoa
100-200g sulatejuustoa
Suolaa

Sipulit kuullotetaan rasvassa. Lisätään sienet joista ns. irrotetaan nesteet. Vehnäjauhot lisätään sieni-sipuliseokseen. Päälle kaadetaan vesi ja maito hyvin sekoittaen. Kasvisliemikuutio lisätään ja seosta keitetään n. 10 minuuttia. Sulatejuustoa ja suolaa lisätään oman mielen ja maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekotimella. Ja hyvin yksinkertainen mutta maukas sienikeitto on valmis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös