banaaninviljelijä
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Peura on parasta, varsinkin sisukka.Monenlaista olen lapannut suuhuni... Syödäkseni. Peuran filee vielä kokeilematta. On varmaan hyvää?
Peura on parasta, varsinkin sisukka.Monenlaista olen lapannut suuhuni... Syödäkseni. Peuran filee vielä kokeilematta. On varmaan hyvää?
Suppilovahverokeitto
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
4 dl maitoa
100-200g sulatejuustoa
Suolaa
Sipulit kuullotetaan rasvassa. Lisätään sienet joista ns. irrotetaan nesteet. Vehnäjauhot lisätään sieni-sipuliseokseen. Päälle kaadetaan vesi ja maito hyvin sekoittaen. Kasvisliemikuutio lisätään ja seosta keitetään n. 10 minuuttia. Sulatejuustoa ja suolaa lisätään oman mielen ja maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekotimella. Ja hyvin yksinkertainen mutta maukas sienikeitto on valmis.
Tiedän tunteen. Joskus ei vaan jaksa.Ajatus olisi tehdä lihapulkat, muusi ja soosi. Mut just nyt tuntuu siltä, etten jaksa tehdä yhtään mitään.
Nälkä on kummallinen motivaattori. Ruoka tosin yksikertaistui keitettyihin perunoihin, jauhalihakastikkeeseen ja raastettuun porkkanaan. Mutta nyt on sitten huomiselle ruokaa, ei tarvi kuin lämmittää. Se onnistuu helposti väsyneenäkin.Ajatus olisi tehdä lihapulkat, muusi ja soosi. Mut just nyt tuntuu siltä, etten jaksa tehdä yhtään mitään.
Muikkuja minäkin paistelin reilun puoli kiloa. Jauhotin ruisjauhoilla, sekaan rouhin valkopippuria ja suolaa ja muovipussissa hölskyttelin ennen paistamista. Lisänä keitettyjä perunoita ja voisulaa, jossa oli murskattua valkosipulia ja vähän suolaa. Siihen vielä kylkeen vihreää ja erilaisia omia syksyn säilykkeitä.Helpon kautta mentiin täälläkin. Muikkuja ruisjauhoissa pyöriteltyinä. Pari pannullista paistelin. Rouva teki vihersalaatin.