Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 422 806
  • 3 713

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Paistoin lohta ja perunoita, mutta syy mikä sai kirjoittamaan, on edeltä mainittujen lisuke, fenkoli-sitruunasalaatti.

Fenkoli ohuiksi suikaleiksi kippoon, päälle yhden sitruunan mehu (myös lime toimii), hyppysellinen sokeria, noin tl suolaa ja hiukan rouhittua pippuri. Pieni tilkka oliiviöljyä olisi kanssa ollut ihan jees, mutta se oli päässyt loppumaa joten mentiin ilman. 3-4h jääkaapissa jonka aikana sitruunahappo pehmentää fenkolia, mutta jättää purutuntuman silti sopivan napakaksi.
Hyvä aniksisen makea maku, johon sitruuna tuo kivasti hapokkuutta.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Tänään muuten syödään siipiä kun olivat paikallisessa kaupassa tarjouksessa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Lohi-perunalaatikon tein kaurakermaan. Pirun hyvää tuli. Puolikkaan fenkolin ja kesäkurpan laitoin tuonne seuraksi. Lisäksi raastoin inasen piparjuurta.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jerry100, Hereworth
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
Tee kanttarellilasagne. Suht helppo ja hyvää.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS

Liitteet

  • IMG_20240917_162335_HDR.jpg
    IMG_20240917_162335_HDR.jpg
    947,7 KB · kertaa luettu: 34

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Mitä suosittelisitte kanttarelleista? Sinällään, kermainen kastike, risotto ja piirakat on tehty ja hiton hyviähän ne on kaikki mutta ehkä jotain uuttakin voisi keksiä. Hienostunut raaka-ainehan tuo on ja se ehkä hieman ainakin omassa mielessä on rajoittanut mielikuvitusta. Ja toki älyttömiä määriä tuota ei ole niin ei viitsi isoja riskejä ottaa.
Tänään kävin kantarellejä keräämässä. Itse teen huomenna pari kantarellipizzaa. Sienet pannun ja lävikön kautta lätylle, jossa pohjalla choron kastiketta. Punasipuli viipaleita ja juustoa kantarellien lisäksi pizzaan.

Ylihuomenna mentäneen perinteisemmällä linjalla. Perunasose, kantarellikastike ja paistettuja aporeita.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jahas... täällä taas...
Meillä oli iltaruuaksi muutama iso paistettu ahven, keitettyjä perunoita ja kukkakaalia sekä tattimuhennosta.
Kalat kotilahdelta (yön suolassa), perunat (Annabelle) omasta maasta, tatit aamulla metsäpolulta, vain kukkakaali tuli kaupasta.
Peratuille/nyljetyille kaloille henkäys valkopippuria, kevyt jauhotus ja väriä pintaan pannulla valkosipulivoissa sekä puolisen tuntia uunissa, selkä-/kylkiruodot pois ja sitruunarenkaan kanssa tarjolle - herkullista.
Jälkiruuaksi vaniliajäätelöä omalla omena-chilihillolla, omenat ja chilit tietysti omasta pihasta.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Tänään tuli tehtyä ensimmäisen kerran yksin asuessa tortilloja. Yllättävän hyviä tuli vaikka loppujen lopuksi ei ollut kovin paljon itselle tekemistä. About kaikki oli valmista. Jauhelihatäyte taisi olla ainoa joka piti ns. tehdä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Sain kerran eräästä kuntoutuslaitoksesta kanttarelleja. Ne on ollut pakkasessa melko pitkän ajan kunnes nyt valmistan niistä kanttarellikastikkeen. Kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita.

En ollutkaan aiemmin tehnyt omassa kodissani sieniruokia vaikka ne onkin herkkujani. Hyväähän tuosta kastikkeesta tuli.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Bataatti lohkoja oman pihan mukuloista. Kantarellimuhennoksellä täytettyjä oman sadon paprikoita ja kunnon sipulipihvi naudan entrecotesta.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Peuraa ei ole tullut syötyä. Miten vertautuu muihin, kuten vaikkapa poro tai hirvi, joiden kuvittelisin olevan jokseenkin lähellä?
Lähellä hirven lihaa. Suosittelen kaikille lihansyöjille. Ja tosi luomuahan tuo on. Vaimo kiitteli taas vuolaasti ja päässen jatkossakin metsälle.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
On hyvää. Viimeisen päälle luomulihaa.
Onkos tuo kuinka tarkkaa peuran valmistus? Kaveri kerran kännissä grillasi peuraa ja oli kyllä niin järkyttävää etten ole sen koommin peuraa syönyt.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Onkos tuo kuinka tarkkaa peuran valmistus? Kaveri kerran kännissä grillasi peuraa ja oli kyllä niin järkyttävää etten ole sen koommin peuraa syönyt.
Pannulla voi-öljyseoksessa lihan pinnat kiinni. Uunissa 10-15 minuuttia. Fileen sisälämpötila ehdottomasti alle 60- astetta. Ylikypsä maistuu maksalle ja mielestäni silloin pilalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös