Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 423 888
  • 3 717

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Uusia pottuja ja kanttarellikastiketta (+aiemmin grillattuja erilaisia lihoja). Äiti kävi aamulla raivaamassa mökkitietä ja huomasi että sen vieressä näkyi jo hyvä määrä kantarellejä, jotka käytiin sitten hakemassa evääksi.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Uusia pottuja ja kanttarellikastiketta (+aiemmin grillattuja erilaisia lihoja). Äiti kävi aamulla raivaamassa mökkitietä ja huomasi että sen vieressä näkyi jo hyvä määrä kantarellejä, jotka käytiin sitten hakemassa evääksi.
Kanttarelleja, nyt jo... no onhan tässä satanut, että ihmekös tuo. Täytynee jossain kohtaa käydä tarkastamassa omat kanttarellispotit. On ne vaan sellaista herkkua.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Broilerinkoipia, varhaisperunoita voin kera, keitettyä porkkanaa ja vihersalaattia. Ruokajuomaksi maitoa.
Jälkiruoaksi varmaan mansikoita ja vanilja jäätelöä (jos ei muuta keksitä).

Edit. Ja tänään syödään terassilla kun ei ole liian kuuma.
 

Liitteet

  • IMG_20240714_124343_HDR.jpg
    IMG_20240714_124343_HDR.jpg
    760,4 KB · kertaa luettu: 102
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Nyt on vedetty niin paljon varhaisperunaa että tänään syötiin (vaihteeksi) jauhelihakastiketta ja spagettia.
 
Viimeksi muokattu:

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Nyt on vedetty niin paljon vaehaisperunaa että tänään syötiin jauhelihakastiketta ja spagettia.
Ite kanssa tullu ruotsalaisista lähtien vedettyä ihan huolella ja kaikella muotoo/kanssa pl. silli. Tänään saa parisen viikkoa huutanut Air Fryer tehä tilaa kaapissa maanneille Timoille, joille nakkisoosia kaveriksi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • a817b86d-204d-4ccf-a8f5-be202f3a54f6.jpeg
    a817b86d-204d-4ccf-a8f5-be202f3a54f6.jpeg
    249,4 KB · kertaa luettu: 133

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Loma lopuillaan. Yritetäänpä pistää pöytää koreaksi miulle ja rouvalle, joka pääsee töistä alkuillasta. Juureen tehdyt sämpylät ja vegaaniset juustokierteet. Hummusta tein näille kanssa. Vihersalaattia vege juustolla. Grilliin, marinoitua kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Oman pihan perunaa, sipulia ja yrttejä foliossa. Omia padron paprikoita täytettynä vege tuorejuustolla. Jättirapuja valkosipulilla ja inasella habaneroa. Reilun kokoinen Chuck roll pihvi vielä itselleni.

Nämä huuhdotaan alas sangrialla ja mojitoilla.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vorschmack. Tämä on nyt toinen kerta kun tätä teen ja nimenomaan täällä Marsalkka Mannerheimilta peräisin olevalla ohjeella. Siltä osin kyllä poikkean ylipäällikön ohjeesta etten hauduta tätä vorschmack- massaa ohjeeseen merkittyä 48 tuntia. 5-6 tuntia miedolla lämmöllä saa luvan riittää.
Tuo ohjeeseen merkitty 48 tunnin haudutusaika tuntuu niin pitkältä, että mieleen tulee jopa painovirhe.
Itse ainakin sain kauniin ruskean ja tiiviin massan aikaiseksi lyhyemmässäkin ajassa.

Vorschmackin maku on intensiivinen ja vahva. Kuten ohjeesta näkyy, maitotuotteita ei käytetä joten kermainen perunamuusi sopii loistavasti vorschmackin kaveriksi. Smetanaa ja etikkaisia suolakurkkuja ja punajuuria unohtamatta.

Mannerheim oli maailmaa nähnyt ja eri ruokakultutuureihin tutustunut kulinaristi, vorschmackin lisäksi hänen suosikeikseen on mainittu esimerkiksi, kuha walewska, tattaripuuro ja kaalipiirakka.

 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vorschmack. Tämä on nyt toinen kerta kun tätä teen ja nimenomaan täällä Marsalkka Mannerheimilta peräisin olevalla ohjeella. Siltä osin kyllä poikkean ylipäällikön ohjeesta etten hauduta tätä vorschmack- massaa ohjeeseen merkittyä 48 tuntia. 5-6 tuntia miedolla lämmöllä saa luvan riittää.
Tuo ohjeeseen merkitty 48 tunnin haudutusaika tuntuu niin pitkältä, että mieleen tulee jopa painovirhe.
Itse ainakin sain kauniin ruskean ja tiiviin massan aikaiseksi lyhyemmässäkin ajassa.

Vorschmackin maku on intensiivinen ja vahva. Kuten ohjeesta näkyy, maitotuotteita ei käytetä joten kermainen perunamuusi sopii loistavasti vorschmackin kaveriksi. Smetanaa ja etikkaisia suolakurkkuja ja punajuuria unohtamatta.

Mannerheim oli maailmaa nähnyt ja eri ruokakultutuureihin tutustunut kulinaristi, vorschmackin lisäksi hänen suosikeikseen on mainittu esimerkiksi, kuha walewska, tattaripuuro ja kaalipiirakka.


Olen kerran syönyt Savoyssa Vorschmackia. Tietenkin Mannerheimin nimikkopöydässä ja Marskin ryyppy ruokajuomana.

Oli hyvää. Todella hyvää.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen kerran syönyt Savoyssa Vorschmackia. Tietenkin Mannerheimin nimikkopöydässä ja Marskin ryyppy ruokajuomana.

Oli hyvää. Todella hyvää.
Vorschmack on lukemani perusteella edelleen todella suosittu annos Savoyssa. Itse en ole tuota vielä kokenut, mutta pitää ehdottomasti joskus käydä.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vorschmack on lukemani perusteella edelleen todella suosittu annos Savoyssa. Itse en ole tuota vielä kokenut, mutta pitää ehdottomasti joskus käydä.

En yhtään ihmettele, että on suosittu vieläkin. Onhan sillä annoksella nostalgia-arvoa mutta on se myös ruokana todella hyvää. Ja paikkana Savoy on erittäin hieno. Oli ainakin silloin kun siellä kävin, eli jotain 15 vuotta sitten. Toisaalta, tuskin se hirveästi siitä on muuttunutkaan.

Kannattanee varata pöytä etukäteen, jos on Savoyhin menossa. Ainakin, mikäli mielii Mannerheimin pöydän saada.

Ja lopuksi tietokilpailu, avoin kaikille: Marskin ryyppy kaadetaan piripintaan tai jopa hieman kukkuralle (pintajännityksen ansiosta). Kysymys kuuluu, miksi näin tehdään?
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En yhtään ihmettele, että on suosittu vieläkin. Onhan sillä annoksella nostalgia-arvoa mutta on se myös ruokana todella hyvää. Ja paikkana Savoy on erittäin hieno. Oli ainakin silloin kun siellä kävin, eli jotain 15 vuotta sitten. Toisaalta, tuskin se hirveästi siitä on muuttunutkaan.

Kannattanee varata pöytä etukäteen, jos on Savoyhin menossa. Ainakin, mikäli mielii Mannerheimin pöydän saada.

Ja lopuksi tietokilpailu, avoin kaikille: Marskin ryyppy kaadetaan piripintaan tai jopa hieman kukkuralle (pintajännityksen ansiosta). Kysymys kuuluu, miksi näin tehdään?
Taisi tuo ryypyn ottaminen piripintaa juontaa tsaarin armeijan tavoista jolloin lounaalla upseereille tarjoiltiin yksi ryyppy, ei enempää, joten se yksi kannatti sitten ottaa piripintaan.

Kiitos vinkeistä, pitää muistaa tuo Mannerheimin pöytä ja sen ennakkoon varaaminen.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi tuo ryypyn ottaminen piripintaa juontaa tsaarin armeijan tavoista jolloin lounaalla upseereille tarjoiltiin yksi ryyppy, ei enempää, joten se yksi kannatti sitten ottaa piripintaan.

Kiitos vinkeistä, pitää muistaa tuo Mannerheimin pöytä ja sen ennakkoon varaaminen.

Se oli testi. Uskollisuustesti. Jännityksessä ihmisellä alkaa käsi täristä, ja juomaa läikkyy pöydälle. Ja Mannerheimin pöydässä jännittävä ihminen on mahdollinen riskitekijä. Eli suunnittelee jotain presidentin pään menoksi.

Näin kertoi tarjoilija, kun oltiin siellä.
 

Zohan

Jäsen
Eilen tuli duunailtua pekonipasta. Kuitenkin tällä kertaa ''oikea'' pekoni oli korvattu kalkkunaversiolla. Rasvaa oli 4.5g/100, kun oikeassa sitä löytyy 30g/100. No ei se mitään terveysruokaa silti ollut, kun siihen vielä mustaleimajuustot heitettiin sekaan.

Hyvää oli kuitenkin ja mä tykästyin tuohon kalkkunapekoniin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen tuli duunailtua pekonipasta. Kuitenkin tällä kertaa ''oikea'' pekoni oli korvattu kalkkunaversiolla. Rasvaa oli 4.5g/100, kun oikeassa sitä löytyy 30g/100. No ei se mitään terveysruokaa silti ollut, kun siihen vielä mustaleimajuustot heitettiin sekaan.

Hyvää oli kuitenkin ja mä tykästyin tuohon kalkkunapekoniin.
Omastakin mielestä muut pekonit kuin perinteinen amerikkalaisversio sopivat pastaan parhaiten. Itse käytän eniten pancettaa, tosin. Mutta jos tuo rasvan määrä huolettaa, niin suosittelen paistamaan sen ensin pois.

Paras keino tähän on laittaa pekonikuutiot (tai silppu tai viipaleet) kylmälle pannulle ja kaataa päälle puolisen desiä vettä. Vesi alkaa kuumetessaan sulattaa rasvaa ilman lihan ruskistumista, jolloin rasvaa pystyy sulattelemaan pois enemmän ennen kuin liha alkaa palaa. Lopulta vesi haihtuu ja rasva irtoaa pekoneista melko nopeastikin. Tuon kun kaataa siivilän läpi, saa melko vähärasvaista rapeaa pekonia ja toisaalta varsin maukasta sianrasvaa esim. pottujen paistamista varten. Rasva säilyy hyvin parikin viikkoa.
 

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Savustin kyyhkyn rintaa. Ylikypsäksihän se meni, ainakin omaan makuun. Eli tuli sitten palvattua. Tosin joidenkin mielestä lievä palvauksen maku ei haitannut.

Ei päde yleiset ohjeet savustusajasta tai lämpötilasta. Aina se on kokeiltava omalla pöntöllä, ja pilattava ainakin yhdet lihat.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Savustin kyyhkyn rintaa. Ylikypsäksihän se meni, ainakin omaan makuun. Eli tuli sitten palvattua. Tosin joidenkin mielestä lievä palvauksen maku ei haitannut.

Ei päde yleiset ohjeet savustusajasta tai lämpötilasta. Aina se on kokeiltava omalla pöntöllä, ja pilattava ainakin yhdet lihat.
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
 

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Oletko kokeillut lämpömittarin kanssa tehdä? Ainakin tulella tehdessä on noinkin herkän lihan savustaminen lonkalta aika hankalaa. Kuten sanoit, niin seuraavalla kerralla tulos lienee jo parempi.

Tuli tämä vaan mieleen kun itse savustelen lähinnä kaloja vanhassa paksusta rosterista tehdyssä pöntössä. Sen kun laittaa liian kuumille tulille niin saa kyllä hetkessä aika kuivaa kalaa. Taas oikeilla tulilla tuota savustuspönttöä ei voita kyllä mikään.
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lämpömittari oli käytössä. Vähän oli hajua, että kun pöntössä X-astetta, niin siitä sitten X-minuuttia. Kävi aika nopeasti selväksi, että ei sovellu tälle pöntölle. Lämpö nousi hetkessä yli, ja sitten se olikin jo arpapeliä. Fileet oli varmaan reilu 15min, ja yli meni. Ensi kerralla sitten samalla kaavalla, ja 10 minuutin jälkeen leikata file halki, ja katsoa miltä näyttää. Saisi jäädä roseenväriseksi. Pannulla se on 1-2 minuuttia per puoli, riippuen vähän keneltä kysyy. Jos paistaa läpikypsäksi, niin maistuu maksalta (ei tämäkään kaikkia haittaa).

Kalaa on tullut savusteltua ja pilattua sekin, mutta oppiihan sen jossain vaiheessa.
Tarkoitin lähinnä mittaria joka laitetaan lihaan. Sillä ainakin saa oikean kypsyyden. Toki millään infernolla ei silloinkaan kannata savustella. Mieluummin pikkuisen hitaammin kuin täysillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös