Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 416
  • 3 365

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä tänään ah, niin tuiki tavallisia marinoituja broilerin koipia uunissa tarjoiltuna mustaherukkahillon kanssa, lisäkkeenä sienisalaattia - nk. kevystlounas.
Jälkiruuaksi tyrnikiisseliä ja kermavaahtoa... nam!

PS. Tänään, sattumoisin, ensimmäisen kerran koskaan, löysimme mustatorvisieniä pienen esiintymän.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Iltaruuaksi oli sieni-munakasrullaa. Tällä kertaa täytteessä oli kanttarelleja, mustatorvisieniä ja suppilovahveroita (joita löysimme päivälenkillä). Sekä kinkkusuikaleita, juuressuikaleita (pakaste), sipulia ja aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa.
 

Liitteet

  • IMG_20230917_182316_HDR~3.jpg
    IMG_20230917_182316_HDR~3.jpg
    330,4 KB · kertaa luettu: 59

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Meillä oli eilistä gumboa riisin kanssa. Oli tänään vielä parempaa kuin eilen, kun maut olivat oikein päässeet syvenemään. Ensi kerralla tehdäänkin safka päivää aikaisemmin ja vain katkaravut lisätään kun ruoka kuumennetään syömistä varten.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Sienet näköjään suosiossa. Minäkin tekaisin netistä löytyneen marttojen ohjeen mukaisen korvasienimuhennoksen kun sattui moisia sieniä pakkasessa olemaan. Nautin kyllä ohjeen vastaisesti pastan enkä perunan kanssa (kun ei ollut perunoita kotona) mutta hyvää oli silti.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tänään ajattelin tehdä 5l kattilallisen nakkikeittoa. Paloittelen lanttua, naurista, juuriselleriä, palsternakkaa, porkkanaa ja perunaa ja kiehumaan. Hiukka suolaa veteen, yksi lihaliemi, sekä noin 15 maustepippuria ja ikkunalta pari tuoretta laakerinlehteä. Nakit (Kivikylän vanhanajan nakit - nää on hyviä) paloitellaan ja pannulle ruskistumaan, pieni määrä voita pannulla. Kun perunat lähes kypsiä, nakit keiton sekaan. Helppoa ja hyvää sekä paranee vaan kun on 1-2 pv jääkaapissa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Ajattelin paistella eiliset uunijuuresten loput pannulla HK:n sinisen kera. Lisään varmaan myös vähän sipulia. Sitten vielä paistettu kananmuna päälle niin jonkinmoinen pyttipannu on valmis...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Viikonlopun kootut teokset täälläkin...
Kastikkeena possu-kana-kantarelli-sipuli-kastiketta riisin kera. Sienet löysin aamulenkiltä, lihat viikonlopun jälkeen jääneitä "tähteitä". Tuohon kaveriksi tuoretta puolukka- ja mustaherukkahilloa, maun mukaan...
 

Naska Paapuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPes, Dallas Stars
Kanapasta! Jotain chili-marinoitua broileria tarttui alennuksesta mukaan, paprika tai pari, ruokakermaa, chili-valkosipulimurskahässäkkää ja laitetaan vielä muutama sata grammaa suppilovahveroita mitä metsälenkiltä tarttui kotiintuomisina.

Ja ilmaisena tuotesuosituksena Lidlin "premium"pasta, tähän laitetaan fusillia joka on erinomainen tuote tähän hintaluokkaan. En erottaisi Rummosta tätä Lidlin versiota.
 

Glove

Jäsen
Pelipäivä eli siipipäivä. No en minä sentään jokaisena pelipäivänä siipiä syö. Koska joka päivä pelataan joku peli niin silloin ruokavalio koostuisi vain siivistä. Nyt ne on joka tapaiksessa tuolla uunissa kypsymässä ja teen sillä aikaa jonkinlaisen salaatin.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Lounaaksi paistelin broilerin rintaleikkeen, jonka täytin sitruuna pestolla ja rucolalla. Kasviksia loppupannullinen. Kohta räpsäytän uuniin hk:n siniset lenkit.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • d8751c24-16d4-4e25-b1e8-bf7f4b7f188d.jpg
    d8751c24-16d4-4e25-b1e8-bf7f4b7f188d.jpg
    567,6 KB · kertaa luettu: 116

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jonkinmoista kasvisborssia tulossa tänään. Punajuurta, porkkanaa, juuriselleriä ja kaalia keitellään sopivassa liemessä. Lopussa kyytiin vielä etikkaa ja pieneksi kuutioita pannulla paistettua tofua.
 

Glove

Jäsen
Sain ilmaista jauhelihaa, lähiruokaa ja varmasti tuoretta. Puolet meni lihapulliksi ja loput bolognesekastikkeeksi. Näitä saa sitten syödä jonkun päivän ennen kuin loppuu. Lihapullien kaveriksi muusi ja ruskea kastike ja bolognesen kylkeen spagettia kun sitä oli valmiiksi kaapissa.
 
Uuniastiaan vihannesperunasekoitus pakasteesta ja 400g kebablihaa, pussillinen aurajuustomurua (ei voi olla liikaa) sekä reilu sriracha. Sekoitetaan ja uunitusta. Simppeliä mutta toimii.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hitsi kun osais tehdä oikeata läskisoosia niin kuin äiti aikoinaan teki. Se vei kyllä kielen mennessään. Tai kyllä kai sitä osaisi kun yrittäisi. Emäntä ei rupea sitä tekemään kun ei ole "läskin ystävä" .
 

huikee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Newcastle United
Mökillä käymässä, reilussa puolessa tunnissa keräsin n. 10 litraa suppilovahveroita. Osa kuivatukseen, osa pannun kautta pakkaseen ja osa heti käyttöön, sienipiirakka uunissa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tuota tuunattuna.

Oliiviöljy vaihtui omaan chili-valkosipuliöljyyn, sieniä ja fetaa mahtui mukaan.

Tuoksu on hyvä, toivotaan että makukin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Nyt on kurpitsasesonki pääsemässä parhaaseen vauhtiin, joten hokkaidokurpitsasta syntyy risotto.

Kurpitsa puoliksi, siemenet pois, ristiviillot lihaan, päälle suolaa, pippuria, valkosipulimurskaa, tuoretta rosmariinia ja timjamia sekä runsaasti öljyä. Tunnin paahto uunissa 200 asteessa ja lusikalla lihat kuorista irti, ja blenderiin kasvisliemen kanssa. Tulisi myös ernomainen keitto tuollaisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös