Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 424 371
  • 3 720

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Paistoin eilen pari paketillista kanan reisi-koipia, joista jäi kolme täksi päiväksi. Kuikuilin niille sopivaa reseptiä ja tein lopulta kanapataa uunissa.
Eli - perunoita reipas puoli kiloa, sipulia ja runsaasti valkosipulia uunivuokaan ja päälle (ruoka-)kermaa ja suolaa. Maustoin nuo vielä kourallisella rosmariinisilppua sekä muutamalla pyöräytyksellä mustapippuria => kaikki sekaisin ja vuoka tunniksi uuniin n. 180 asteeseen. Seuraavaksi sekaan käänneltynä hieman pienityt koipi-reisien lihat maustettuna yhdellä hienonnetulla chili-palkolla ja pinnalle leikkasin isojen tomaattien siivuja niin, että koko komeus peittyi niillä. Tomaattien päälle vielä valkosipulia ohueksi pilkottuna ja vielä puoleksi tunniksi uuniin ja valmista tuli.
Kun vaimo lopetti työt ja tuli "ihmisten ilmoille", hän ihasteli kovasti ensin ruuan tuoksua, sitten ulkonäköä ja lopulta myös makua...
Mainitsinko jo, että kaikki isommat tykötarpeet kanaa lukuun ottamatta löytyivät omalta tontilta. Noh, kerma, suola ja pippuri kuuluvat myös ostettaviin, mutta ovat aina saatavilla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pullapäivä...
Nämä on kyllä tilauspullia. Itselle en varmaan viitsinyt ruveta värkkäämään. Mutta kun tilattiin niin en raaskinut kieltäytyä...
 

Liitteet

  • IMG_20230827_111400_HDR.jpg
    IMG_20230827_111400_HDR.jpg
    893,5 KB · kertaa luettu: 105

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kantarelleja kun löytyi, niin niistä risotto.

Sopivan juokseva ja kermainen koostumus, jonka smetanan kirpeys täydensi. Nam!

Eilen grillasin kanan paistileikkeet pitaleipiin mein ukon kanssa huvikseen kunnostamassamme kasarin hiiligrillissä.
 

Liitteet

  • A7B0BE25-233A-4F57-BC1A-BB22284296DF.jpeg
    A7B0BE25-233A-4F57-BC1A-BB22284296DF.jpeg
    318,1 KB · kertaa luettu: 164
  • 8E9431FF-B765-4010-A810-6A4A68DDA9F5.jpeg
    8E9431FF-B765-4010-A810-6A4A68DDA9F5.jpeg
    86,8 KB · kertaa luettu: 159
Viimeksi muokattu:

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Sunnuntaina oli kiire ja piti saada lounasruokaa viikolle sekä loput pakkaseen.
Laiskan miehen pasta. Iso uunipata levylle, pohjalle öljyä, pari sipulia pilkottuna, 4-5 valkosipulia murskattuna. Freesataan matalalla lämmöllä muutama minuutti. Sekaan kilo jauhelihaa, lisätään lämpöä ja kypsennetään samalla kuin murustetaan jauhelihaa. Lisätään oman maun mukaan vähän suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria. Sitten pari isoa porkkanaa raastetaan karkealla terällä sekaan. Annetaan olla 5 minuuttia kovalla lämmöllä ja sekoitetaan koko ajan. Lisätään vähän oreganoa, 3 purkkia tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Otetaan paketti (500g) spagettia ja pätkitään spagetti 2 tai 3 osaan (pieni nippu kerralla niin menee helposti). Levitellään padan päälle ja lisätään 1- 1/12 tomaattipurkillisen verran vettä. Kiehautetaan pari minuuttia niin spagetti vähän pehmenee ja saa pohjalta kauhottua spagetin päälle lisää ja kastiketta. Uuni lämmitetty samalla 220 asteeseen pata sinne, ilman kantta. Sekoitetaan hyvin 10 min jälkeen, toisen kerran 20 min jälkeen ja kun aika tarkkaan 22 minuuttia on kulunut on pasta al dente. Jos haluaa vähän kypsempää niin ehkä 25 min. Kannattaa maistaa ja tarkistaa.
Tuossa meni aikaa noin 50 minuuttia, oikein kelpo maku ja ruokaa riittää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kävin kaupassa, ostin possunlihaa, josta tein lihakeittoa. Liha kypsyy paljon nopeampaa kuin naudanliha ja maistuu vähintään yhtä hyvälle. Lihalle kaveriksi uudet porkkanat, oman pellon perunat ja sipulit sekä myös valkosipulia. Mausteeksi maustepippuria, laakerinlehteä, hieman tuoretta rosmariinia ja yksi Fruity Volcano -palko ja ääntä kohti...
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jotenkin tekisi mieli pitsaa. En ole aikoihin (=vuosiin) itse tehnyt.

ideoita?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Porukkaa tulossa yökylään, joten ajattelin tehdä puolentoista kilon lihamurekkeen, paistoliemestä kastikkeen ja kaveriksi vielä keitettyjä perunoita ja vihersalaattia. Lisäksi vaimo tekee sienipiirakan tateista voitaikinapohjaan, niin eiköhän noilla taas jonkun matkaa pääse.
Murekkeen maustaminen on tällä kertaa aika hillittyä, kun sitä tarjotaan pienelle lapsellekin, mutta kastikeen kanssa voi hieman tuunailla.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Startterina päivään paistettua kananmunaa, ruisleipää, teetä ja jogurttia. Ihan jees. Niin, ja banaani.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kanttarellikastiketta tietenkin kun kanttarelleja löytyi niin maan mainiosti. Lisäksi porsaan uunifilettä (taitaa olla ulkofilettä), keitettyjä perunoita ja kukkakaalia sekä vihersalaattia (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku & paprika).
Jälkiruoaksi luumuvispipuuroa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä olisi tuloillaan iltaruuaksi lohimedaljonkeja, keitettyjä perunoita ja sienikastiketta, tällä kertaa tateista. Siihen vielä vihersalaattia kylkeen. Jälkiruuaksi on piimäkakkua á la @Iisoppi.
Ostan lohta, kun sitä edes kohtuu hintaan saa, sillä niin medaljongit kuin lohikeittokin ovat meillä suuressa kulinaarisessa arvossa. Vahinko, että lohi on nykyisellään suuressa rahallisessakin arvossa kaupan hyllyillä.
 

Glove

Jäsen
Meillä olisi tuloillaan iltaruuaksi lohimedaljonkeja, keitettyjä perunoita ja sienikastiketta, tällä kertaa tateista. Siihen vielä vihersalaattia kylkeen. Jälkiruuaksi on piimäkakkua á la @Iisoppi.
Ostan lohta, kun sitä edes kohtuu hintaan saa, sillä niin medaljongit kuin lohikeittokin ovat meillä suuressa kulinaarisessa arvossa. Vahinko, että lohi on nykyisellään suuressa rahallisessakin arvossa kaupan hyllyillä.
Joo, lohi ja muutkin kalat on hinnoissaan. Kalakilon hinnalla saa kaksi kiloa jauhelihaa tai neljä kiloa kanankoipia. Saati sitten lohen hinnalla. Mielelläni minä kalaa söisin, mutta näillä tuloilla aika harvinaista herkkua. Saati sitten kun työt loppuu ensi kuun lopussa.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo, lohi ja muutkin kalat on hinnoissaan. Kalakilon hinnalla saa kaksi kiloa jauhelihaa tai neljä kiloa kanankoipia. Saati sitten lohen hinnalla. Mielelläni minä kalaa söisin, mutta näillä tuloilla aika harvinaista herkkua. Saati sitten kun työt loppuu ensi kuun lopussa.

Muikut ovat tällä hetkellä suhteellisen edullisia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Joo, lohi ja muutkin kalat on hinnoissaan. Kalakilon hinnalla saa kaksi kiloa jauhelihaa tai neljä kiloa kanankoipia. Saati sitten lohen hinnalla. Mielelläni minä kalaa söisin, mutta näillä tuloilla aika harvinaista herkkua. Saati sitten kun työt loppuu ensi kuun lopussa.
Minäkin ostan vain silloin, kun lohi on tarjouksessa jollain kauppaketjulla, kuten nytkin... eli harvinaista herkkua...
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Tuli tässä kaljapäissään mieleen jos tekisi huomenna tonnikalalasagnen mutta siihen joukkoon vielä katkarapuja kun sattuu pakastimessa pussi olla. Näinköhän se toimisi siinä? Ainakin äkkiseltään katkojen ystävälle kuulostaa ihan hyvältä
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No, tänään sitten lohikeittoa, kun sitä lohta nyt sattuu vielä olemaan...
Tässä keitossa on tarkoitus kokeilla oman puutarhan lipstikkaa mausteena laakerinlehden sijaan - onko kellään kokemuksia? Ainakin lipstikan lehteä käsitellessä tuoksu on hyvin voimakas muistuttaen vähän selleriä.
Muiksi tarveaineiksi perunaa, porkkanaa ja sipulia sekä mausteiksi normaalit suolat ja pippurit sekä valkosipulia, kun sitäkin nyt sattuu olemaan ihan yllin kyllin, Vielä, jos yhden kypsän Fruity Volcanon halkaisisi sekaan, niin eiköhän tuosta "soppa synny"...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kaalikääryleitä kera perunamuusin ja puolukkasurvoksen.
Ai vitsit, kun itsekin jaksaisi ruveta vääntämään noita kääryleitä, on ne niin herkullisia. Noita vaan ei kannata ruveta tekemään muutamaa, kuten arvoisasta kuvastakin näkee, pellillinen lienee pienin annos...

Btw - viimeksi söin kaalikääryleitä krakovalaisessa ravintolassa - olivat hieman erilaisia kuin suomalaiset, mutta hyviä nekin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös