Paistoin eilen pari paketillista kanan reisi-koipia, joista jäi kolme täksi päiväksi. Kuikuilin niille sopivaa reseptiä ja tein lopulta kanapataa uunissa.
Eli - perunoita reipas puoli kiloa, sipulia ja runsaasti valkosipulia uunivuokaan ja päälle (ruoka-)kermaa ja suolaa. Maustoin nuo vielä kourallisella rosmariinisilppua sekä muutamalla pyöräytyksellä mustapippuria => kaikki sekaisin ja vuoka tunniksi uuniin n. 180 asteeseen. Seuraavaksi sekaan käänneltynä hieman pienityt koipi-reisien lihat maustettuna yhdellä hienonnetulla chili-palkolla ja pinnalle leikkasin isojen tomaattien siivuja niin, että koko komeus peittyi niillä. Tomaattien päälle vielä valkosipulia ohueksi pilkottuna ja vielä puoleksi tunniksi uuniin ja valmista tuli.
Kun vaimo lopetti työt ja tuli "ihmisten ilmoille", hän ihasteli kovasti ensin ruuan tuoksua, sitten ulkonäköä ja lopulta myös makua...
Mainitsinko jo, että kaikki isommat tykötarpeet kanaa lukuun ottamatta löytyivät omalta tontilta. Noh, kerma, suola ja pippuri kuuluvat myös ostettaviin, mutta ovat aina saatavilla.
Eli - perunoita reipas puoli kiloa, sipulia ja runsaasti valkosipulia uunivuokaan ja päälle (ruoka-)kermaa ja suolaa. Maustoin nuo vielä kourallisella rosmariinisilppua sekä muutamalla pyöräytyksellä mustapippuria => kaikki sekaisin ja vuoka tunniksi uuniin n. 180 asteeseen. Seuraavaksi sekaan käänneltynä hieman pienityt koipi-reisien lihat maustettuna yhdellä hienonnetulla chili-palkolla ja pinnalle leikkasin isojen tomaattien siivuja niin, että koko komeus peittyi niillä. Tomaattien päälle vielä valkosipulia ohueksi pilkottuna ja vielä puoleksi tunniksi uuniin ja valmista tuli.
Kun vaimo lopetti työt ja tuli "ihmisten ilmoille", hän ihasteli kovasti ensin ruuan tuoksua, sitten ulkonäköä ja lopulta myös makua...
Mainitsinko jo, että kaikki isommat tykötarpeet kanaa lukuun ottamatta löytyivät omalta tontilta. Noh, kerma, suola ja pippuri kuuluvat myös ostettaviin, mutta ovat aina saatavilla.