Mitä tänään syötäisiin?

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings
Tänään taas kokkailtiin. Tein uuni vuuan raitajuuresta/ valkojuuresta, johon latoin aurajuustoa, tinjamia sekä kermaa sekaan. Sama setti punajuuresta vertailun vuoksi. Punajuuri parempaa.

Lisäksi uuniin meni vuoka, jossa kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaattia, fetaa ja minttua. Taivaallista sanon minä.

Toki lisäksi pari possun sisukkaa pekoniin käärittynä. Pohjalle laitoin muutaman lohkotun sipulin ja smetanalla hunnutin tuon setin

Vielä kun uuniin mahtui, niin paloittelin reilut puolikiloa valkoista paprikaa, ja sinne sekaan halloumia.

Karppaus ruokaa parhaimmillaan nuo. Ja kiertoilma uuni on ihan jepa, kun saa ladattua laitteen täyteen. Perheelle sai tehtyä parin päivän setit kerralla. Vielä, kun saisi jääkaappiin mahtumaan nuo.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Chili-lohitartar

Kalaa sen parhaassa muodossaan eli raakana. Punasipulia ja jotain Lidlin perus-chiliä. Vähän worchester-kastiketta ja mausteita. Valmiin annoksen päälle limemehua.
Kaveriksi tartar-majoneesia ja röstiperunoita.

Vähän himottaisi tehdä tätä Lemon Drop -chilistä, joka on vähän tulisempi, mutta myös maukkaampi. Tuota on tosin vähän vaikea löytää mistään kun ei itse jaksa alkaa kasvattamaan.


Avokado ja inkivääriversioita olen jo kokeillutkin ja ne toimivat. Mitäs muuta herkkuja kypsentämättömästä kalasta saisi? (susheja toki)
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Gulassi on hyvää! Voi kun joskus joku tekisi myös mulle. Oma kärsivällisyys ei siihen riitä.
Kyllähän siinä taas muutama tunti vierähti kun keittoa tein. Liha piti ensin leikata ja tomaatit kaltata, kuoria ja pilkkoa. Lihat ruskistin ja sipulit kuullotin. Näitä keitin sitten lähes pari tuntia maistetusssa liemessä (savupaprikaa, valkosipulia, chiliä ja suolaa) tomaattien kanssa. Sitten vähän pilkottua porkkanaa, perunaa ja paprikaa mukaan. Maun tarkastus ja viimeistely tomaattisoseella.

Aikoinaan tein ensimmäisen gulassikeittoni Unkarista tuodusta gulassitahnasta mukana tulleella ohjeella ja siitä tuli hyvää. Sitten myöhemmin tein uudelleen ja maku ei vaan osunut kohdilleen... Lisäsin mausteita mutta en vain ollut tyytyväinen. Kunnes tajusin että Unkarista tuotu tahna oli maustettua tomaattisosetta ja lisäsin tomaattisosetta ja ripauksen sokeria niin johan alkoi keitto rokkaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Partakus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Pihviä. Neljä 150g lehmän taikka sonnin filettä kohteena odottamassa pannutusta ja maustevoi väännetty. Erinnäistä kylkeen laitettavaa ois, mutten jaksa säätää. Mennään noilla yksitellen ja ehkäpä eri variaatiota toteutellen.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tein tänään kaalikääryleitä ja vaimo leipoi tiikerikakun jälkkäriksi. Onhan noi kääryleet hieman työläitä tehdä verrattuna esim. kaalilaatikkoon, mutta ei mulla kiire mihinkään ole. Ja teen noita kerralla aina enemmän, eli eipähän tarvii kokata pariin päivään. Puolukkahilloa kylkeen ja olo on kuin asuisi strömsössä
 

Partakus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tein tänään kaalikääryleitä ja vaimo leipoi tiikerikakun jälkkäriksi. Onhan noi kääryleet hieman työläitä tehdä verrattuna esim. kaalilaatikkoon, mutta ei mulla kiire mihinkään ole. Ja teen noita kerralla aina enemmän, eli eipähän tarvii kokata pariin päivään. Puolukkahilloa kylkeen ja olo on kuin asuisi strömsössä
Voe että kualkyäryleitä. Noita pitäny suunnilleen aina tehdä, mutta tekemättä jäänyt. Ehkäpä nyt sit ens viikolla...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänä viikonloppuna syön ensimmäistä kertaa tänä vuonna jouluaterian. Laatikot olen tehnyt itse. Kinkun ostin valmiina kun en niin paljoa siitä piittaa että jaksaisin sen itse paistaa. Kinkuksi valikoitui Korpelan valmissiivut, on ihan hyvää. Rosollin ostin myös valmiina kun en jaksanut sitäkään alkaa itse valmistamaan. Rosolli on Atrian valmistamaa. Rosollin kastikkeen teen todellakin myös siihen kylkeen. Kastike kun on melkein suurinta herkkuani joulupöydässä.

Minulla on tapana valmistaa ja syödä jouluateria jo ennen varsinaista jouluakin. Jouluna sitten uudelleen. Tapa on muistaakseni periytynyt lapsuuden kodista jossa oli syksyllä tapana tehdä myös jouluateria. Tykkään jouluruoista niin on ihan kivaa päästä herkuttelemaan niillä jo hyvissä ajoin ennen jouluakin.

Tosin onhan se ennen joulua oleva jouluateria "kevyempi" kuin sitten se varsinainen illallinen jouluna. Tällä tarkoitan sitä että monta ruokalajia tai lisuketta aterialta puuttuu ja nämäkin ovat sitten jouluna pöydässä.

Porkkana- ja lanttulaatikot olen tänään ehtinyt jo tekemään aamuvarhaisella. Ja perunalaatikko on uunissa imeltymässä. Hyvä tästä vielä tulee.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Akka vääntää kyökissä kermaista kanakeittoa ja yrttipatongit paistuvat uunissa. Äsken se yritti tulla olkkariin jotain kysymään, nii mä sit kysyin, et "kuka anto luvan tulla keittiöstä ulos." No ei se siitä tykänny oikee, mut kohta siis syödään kermaista kanakeittoa ja yrttipatonkia. Ajattelin ottaa kotikaljaa kyytipojaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös