Ostin eilen Kivikylän lähipossun marinoituja kaslerpihvejä 8kpl kun sattui olemaan lähikaupassa -30% lapulla varustettuna. Paistoin eilen pari ja oli niin hirveä marinaadi, että kävi jo mielessä heittää loput suoraan bioastiaan. En kuitenkaan halua heittää ruokaa pois, joten piti keksiä jotain.
Kaveri tässä joskus keväällä mainosti irkissä ostaneensa saviruukun ja tuli silloin itsellenikin mieleen, että voisi moisessa joskus tehdä pitkästä aikaa ruokaa kun tuommoinen Römertopf kaapista löytyy. Tänään tuli sitten tehtyä. Pesin marinaadit pois niin hyvin kun ne lähti, pilkoin pihvit ja pistin ruukkuun. Kaveriksi sipulia, valkosipulia, tomaattia, paprikaa ja porkkanaa. Sitten vähän mausteita, päälle vielä jääkaapista löytynyt kuohukerman jämä ja uuniin. 1,5h kannen alla, sitten kansi pois ja vähän lisää lämpöä että ruskistuu ja ylimääräinen neste haihtuu pois. Sitten virrat pois uunista ja jätin padan uuniin hautumaan kun kävin kaupassa.
Tuli muuten hyvää. Pystyy syömään nuokin ällömaustetut kaslerit. Toki pitää tuohon vielä riisiä keittää kaveriksi, mutta onpahan nyt ruokaa pariksi päiväksi. Tuossa vielä kuva luovan kokkailun tuloksestani: