Lisää vaihtoehtoja
Ketjuun kirjoittaneetTurha Kaukalo
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Juuri olin tulossa kysymään tätä. Minä en ole syönyt lepakkoa, kerran erään lesbon kanssa olen puhunut, mutten lähemmin tunne.Mutta kuinka moni on syönyt lepakkoa? Minä olen, maistui ihan jänikseltä. Pikkuriikkisiä kylkiluita oli ärsyttävän paljon, vähän kuin ruotoista kalaa olisi syönyt.
Melkein.
Nyt on aikaa kokkailla kotona ja käyttää kaappien perältä löytyneitä aineksia.
Tänään tein sosekeiton juureksista, vihanneksista, linsseistä ja muutamasta säilyketölkistä (mm. kookosmaitoa).
En viitsinyt etsiä reseptejä, mutta suuntaviivat oli muistissa eli ihan omasta päästä* on tämä keitto tehty.
*
Tänään tein sosekeiton juureksista, vihanneksista, linsseistä ja muutamasta säilyketölkistä (mm. kookosmaitoa).
En viitsinyt etsiä reseptejä, mutta suuntaviivat oli muistissa eli ihan omasta päästä* on tämä keitto tehty.
*
muistin ottaa kasvosuojuksen ensin pois
Ceterum autem censeo Carthaginem esse delendam.
Kiekkokatsoja
Jäsen
Omasta päästä tehty..? Lienee siis pääruokaa.Nyt on aikaa kokkailla kotona ja käyttää kaappien perältä löytyneitä aineksia.
Tänään tein sosekeiton juureksista, vihanneksista, linsseistä ja muutamasta säilyketölkistä (mm. kookosmaitoa).
En viitsinyt etsiä reseptejä, mutta suuntaviivat oli muistissa eli ihan omasta päästä* on tämä keitto tehty.
*muistin ottaa kasvosuojuksen ensin pois
Itse lämmitin tuota eilistä liha-riisi-vihannesjuttua.
Tänään pöydässä astetta parempaa herkkua. Porkkanalaatikkoa ja lohta hollandaisekastikkeella. Joskus tulee tehtyä porkkanalaatikon kanssa kananugetteja ja joskus jopa tapolan mustaa, mutta toki lohi vie voiton jos porkkalaatikon kylkeen täytyy jotain saada. Onko täällä muita, jotka ostavat porkkanalaatikkoa läpi vuoden tai vetävät peräti samalla kombolla?
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman
Eilistä palapaistia ja keitettyjä perunoita. ihan hyvää oli.
yhteishyva.fi
Lihana oli hirveä ja kuohukerman tilalla yrttistä creme bonjouria.

Palapaisti | Pataruoat | Yhteishyvä
Palapaisti on klassikkoruoka, jonka moni muistaa isoäidin keittiöstä. Murean palapaistin salaisuus on kiireetön haudutus.

Lihana oli hirveä ja kuohukerman tilalla yrttistä creme bonjouria.
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"
Lauantai-illan kunniaksi tuli leivottua herkku suoraan Aasian maalta. Aasialaiseksi suklaapiirakaksi tämän nimesin. Ainesosat olivat 2 pakettia riisinuudelia, vajaa kaksi levyä/rasiaa Fazerin sinistä, korppujauhoa sekä kaakaojauhetta.
Ensin nuudelit keitetään vedessä johon mielensä mukaan kaakaojauhetta. Annetaan olla siellä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen siirretään pannulle. Ripaus gangstaräppi öljyä ja nuudelit pannulle, jonka jälkeen vähän korppujauhoa sekaan ja suklaat lätkäistään joukkoon sulamaan. Tämä tuotos paistetaan mielellään rapeaksi. Vielä hyvin pieni ripaus suolaa tasapainottamaan makua ja piiras on valmis. Kermavaahto olisi sopinut hyvin päälle, mutta tämä menee myös ilman.
Ensin nuudelit keitetään vedessä johon mielensä mukaan kaakaojauhetta. Annetaan olla siellä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen siirretään pannulle. Ripaus gangstaräppi öljyä ja nuudelit pannulle, jonka jälkeen vähän korppujauhoa sekaan ja suklaat lätkäistään joukkoon sulamaan. Tämä tuotos paistetaan mielellään rapeaksi. Vielä hyvin pieni ripaus suolaa tasapainottamaan makua ja piiras on valmis. Kermavaahto olisi sopinut hyvin päälle, mutta tämä menee myös ilman.
Viimeksi muokattu:
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman
Juuri laitoin möhkäleen uuniin. Se killuu siellä pari tuntia, jonka jälkeen puolen tunnin vetäytyminen foliossa. Lihan valmistumista odotellessa teen valkosipulikermaperunat. Tunti uunissa ja avot. Tarjoillaan raikkaan salaatin kera.
Liitteet
-
155 KB kertaa luettu: 170
Väännettiin vähän susheja. Ei noista nyt kummoisen näköisiä tullut kun kellään ei ollut taitoa hyppysissä. Tärkeintä oli kyllä yhdessä tekemisen riemu... ja onnistumiset yrityksen ja erehdyksen kautta.
Liitteet
-
185,1 KB kertaa luettu: 182
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...
Minusta nuo näyttävät oikein onnistuneilta. Ei yhtään hullumpia hei. Hyvää duunia.Väännettiin vähän susheja. Ei noista nyt kummoisen näköisiä tullut kun kellään ei ollut taitoa hyppysissä. Tärkeintä oli kyllä yhdessä tekemisen riemu... ja onnistumiset yrityksen ja erehdyksen kautta.
Ostin eilen Kivikylän lähipossun marinoituja kaslerpihvejä 8kpl kun sattui olemaan lähikaupassa -30% lapulla varustettuna. Paistoin eilen pari ja oli niin hirveä marinaadi, että kävi jo mielessä heittää loput suoraan bioastiaan. En kuitenkaan halua heittää ruokaa pois, joten piti keksiä jotain.
Kaveri tässä joskus keväällä mainosti irkissä ostaneensa saviruukun ja tuli silloin itsellenikin mieleen, että voisi moisessa joskus tehdä pitkästä aikaa ruokaa kun tuommoinen Römertopf kaapista löytyy. Tänään tuli sitten tehtyä. Pesin marinaadit pois niin hyvin kun ne lähti, pilkoin pihvit ja pistin ruukkuun. Kaveriksi sipulia, valkosipulia, tomaattia, paprikaa ja porkkanaa. Sitten vähän mausteita, päälle vielä jääkaapista löytynyt kuohukerman jämä ja uuniin. 1,5h kannen alla, sitten kansi pois ja vähän lisää lämpöä että ruskistuu ja ylimääräinen neste haihtuu pois. Sitten virrat pois uunista ja jätin padan uuniin hautumaan kun kävin kaupassa.
Tuli muuten hyvää. Pystyy syömään nuokin ällömaustetut kaslerit. Toki pitää tuohon vielä riisiä keittää kaveriksi, mutta onpahan nyt ruokaa pariksi päiväksi. Tuossa vielä kuva luovan kokkailun tuloksestani:
Kaveri tässä joskus keväällä mainosti irkissä ostaneensa saviruukun ja tuli silloin itsellenikin mieleen, että voisi moisessa joskus tehdä pitkästä aikaa ruokaa kun tuommoinen Römertopf kaapista löytyy. Tänään tuli sitten tehtyä. Pesin marinaadit pois niin hyvin kun ne lähti, pilkoin pihvit ja pistin ruukkuun. Kaveriksi sipulia, valkosipulia, tomaattia, paprikaa ja porkkanaa. Sitten vähän mausteita, päälle vielä jääkaapista löytynyt kuohukerman jämä ja uuniin. 1,5h kannen alla, sitten kansi pois ja vähän lisää lämpöä että ruskistuu ja ylimääräinen neste haihtuu pois. Sitten virrat pois uunista ja jätin padan uuniin hautumaan kun kävin kaupassa.
Tuli muuten hyvää. Pystyy syömään nuokin ällömaustetut kaslerit. Toki pitää tuohon vielä riisiä keittää kaveriksi, mutta onpahan nyt ruokaa pariksi päiväksi. Tuossa vielä kuva luovan kokkailun tuloksestani:
Liitteet
-
336,7 KB kertaa luettu: 103
"They're like sex, except I'm having them."
Kala onni kun on ollut jotakuinkin kohdillaan, niin kalaa on tullut syötyä viimeaikoina paljonkin. Erityisen maukkaana muistelen taimenesta tehtyjä "kalapuikkoja" Fileerataan kala nahattomaksi, nypitään kylkiruodot, pilkotaan sopiviksi paloiksi, käytetään vatkatussa kananmunassa, itse käytän gluteenitonta korppujauhoa leivitykseen, mutta normikin käy. Sitten voita pannuun ja kalapalat sekaan. Paistetaan rapeiksi. Sitruunaa pirskotellaan paiston jälkeen päälle. Seuralaiseksi suosittelen peruna-palsternakka sosetta.
Tänään syödään viikonloppuna tehtyä lasagnea tosin. Meillä kun joutuu tekemään kolmea eri versiota, ja tulee sitten sååseja tehtyä reilummalla kädellä. Miulle normaalien ihmisten versiota, pojalle gluteiinitonta ja nais ihmisille vegaania.
Tänään syödään viikonloppuna tehtyä lasagnea tosin. Meillä kun joutuu tekemään kolmea eri versiota, ja tulee sitten sååseja tehtyä reilummalla kädellä. Miulle normaalien ihmisten versiota, pojalle gluteiinitonta ja nais ihmisille vegaania.
Kiekkokatsoja
Jäsen
Näyttää olevan N kirjaimella alkavien ruokien viikko. Ja mahaa "polttelevaa"..? Yritin muistella, ja muistaakseni en nokkosruokaa ole syönyt.Näyttää nokkosta puskevan tässä pihallani. Huomenna taitaa olla aika tehdä nokkossämpylöitä, sekä nokkoslettuja.
Tänään näyttää olevan tarjolla rouvan tekemää nachopannua.
Eipä ruuassa paljoa mahaa polttele. Kait tuo nokkonen vertautuu jollakin tapaa pinaattiin. Pinaattilettuja varmaan olet kuitenkin syönyt?Näyttää olevan N kirjaimella alkavien ruokien viikko. Ja mahaa "polttelevaa"..? Yritin muistella, ja muistaakseni en nokkosruokaa ole syönyt.
Kiekkokatsoja
Jäsen
Toki toki. No toi kommentti oli lähinnä mielikuvaa siitä, että toinen on polttiainen, ja toinen voi olla vahvasti maustettua.Eipä ruuassa paljoa mahaa polttele. Kait tuo nokkonen vertautuu jollakin tapaa pinaattiin. Pinaattilettuja varmaan olet kuitenkin syönyt?
Joo toivon, että rouva ostanut jalapeno viiipaleita nachopannua varten. Tiedän, että loppuivat lasagnea tehdessäni viikonloppuna. Jalapeno viipaleita lätkin melko joka ruokaan. Kalaruuat ja jugurtti ilman.Toki toki. No toi kommentti oli lähinnä mielikuvaa siitä, että toinen on polttiainen, ja toinen voi olla vahvasti maustettua.
Lohipullia, kaupan eineshyllystä + pottuja + kermaviilikastike. Tuo kastike sitä parasta antia kun sen itse sekoittelee kermaviilistä, hunajasta, ruohosipulista ja suolasta. Nam nam. Huomenna ajattelin tehdä pyttipannua, siksi keitinkin tänään perunoita yli tämän päivän tarpeen.
Fair play and respect
Kiekkokatsoja
Jäsen
Nyt kun kello on puolellaöin, niin teki mieli makkaraa tai pyttipannua. Joten tein makkarapyttipannua.
No joo, on siinä mukana pala kalaa, ja lisukkeena salattijuttua.
No joo, on siinä mukana pala kalaa, ja lisukkeena salattijuttua.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy