Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 332
  • 3 371

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.

3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).

Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
 

Liitteet

  • IMG_20230508_164108_HDR.jpg
    IMG_20230508_164108_HDR.jpg
    465,7 KB · kertaa luettu: 63

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.

3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).

Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
Vaikuttaa hyvältä (ja kevyeltä) - panen reseptin korvantaakse odottamaan, kunnes kesäkurpitsat tarttuvat minunkin ostoskoriini. Sitten syksyllä niitä toki löytyy omastakin puutarhasta... on ainakin löytynyt... ainakin viime kesänä...
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helppo vinkki lisukkeeksi:

Suippopaprikoita keskeltä pituussuunnassa halki, siemenet pois ja täytteeksi jotain Creme bonjouria. Grillissä tai uunissa niin pitkään, että paprikat pehmenevät sellaisiksi kuin kukin tykkää.

Hyvää on.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
kunnes kesäkurpitsat tarttuvat minunkin ostoskoriini.
Täällä päin Prisma myi kesäkurpitsoja 1,49€/kg joten päätettiin etsiä muutama sopiva vihreä pötkö ruokaa varten. Kaupan kesäkurpitsoissa on se etu että voi aina valita ne parhaat, suorat sopivan paksuiset juuri silloin. Toisin on kesällä omista kun pitää vahtia tarkkaan että on sopivan kokoisia. Ja muutenkin sopivia. Viime kesänä oli jokin gold-keltainen kesäkurpitsa ja se ei sopinut täytettyjen kesäkurpitsoiden tekoon koska kuori oli tosi sitkeä ja syömäkelvoton.
No aina ei voi onnistua!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Täällä päin Prisma myi kesäkurpitsoja 1,49€/kg joten päätettiin etsiä muutama sopiva vihreä pötkö ruokaa varten. Kaupan kesäkurpitsoissa on se etu että voi aina valita ne parhaat, suorat sopivan paksuiset juuri silloin. Toisin on kesällä omista kun pitää vahtia tarkkaan että on sopivan kokoisia. Ja muutenkin sopivia. Viime kesänä oli jokin gold-keltainen kesäkurpitsa ja se ei sopinut täytettyjen kesäkurpitsoiden tekoon koska kuori oli tosi sitkeä ja syömäkelvoton.
No aina ei voi onnistua!
...mutta aina on uusi mahdollisuus onnistua...
 

Glove

Jäsen
Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.

3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).

Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
Kiitos, lainasin idean tästä ja sovelsin omaan makuun sopivaksi. Kesäkurpitsasta kun en juuri välitä, niin tein täytettyjä paprikoita. Täytteetksi jauhelihaa, pekonia, herkkusieniä ja sipulia, päälle cheddaria. Vielä ovat vartin uunissa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Paikallisessa prismassa oli kuorelliset nakit 0.99e, joten euroviisustudiossamme napsitaan nakkeja. Hieman pähkäilin, että pitäisikö tehdä peräti nakkikastiketta. Olen ollut viimepäivinä pariin kertaan yhteyksissä jo palstalta poistetun @Nakkikastike nimimerkin kanssa. Tämä ei varmasti kaikille tuttu, mutta SaiPa ja Ässät osion nimimerkkien tietoisuudessa kylläkin. I assume!?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tänään pureskellaan hampurilaisia Euroviisujen tahtiin. Pihvit teen itse, muuten mennään valmiilla tuotteilla. Toki kasvit pilkon ja pekonit paistan myös.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Syökää Kape Aihisen siunaamaa HK:n einesruokaa. Juurihan hän teki jossain ruokaohjelmassa einesten syönnistä pahimman pahan koskaan ja kannusti itse kokkaamaan. Ja on jossain mastertseffissä makutuomarina. Tekopyhyys, täh?
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Syökää Kape Aihisen siunaamaa HK:n einesruokaa.
Tekopyhyys,täh?
Joo kyllä löytyy... Kyllähän hän niissä Kaappaus keittiössä- jaksoissa hän vannoi itse tehdyn ja pilkotun ruuan puolesta. Ja tuomitsi pakasteet ja valmisruuat. Sanoi esim. että ihminen pilkkoo keittojuurekset samassa ajassa kun käyttää valmiin pakasteen. Minusta se on valhe. Mutta kun raha puhuu ja HK tarvitsee kasvon valmisruualle niin Kape on paikalla. Varmaan se on sitä parempaa valmisruokaa... Te tiedätte.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Syökää Kape Aihisen siunaamaa HK:n einesruokaa. Juurihan hän teki jossain ruokaohjelmassa einesten syönnistä pahimman pahan koskaan ja kannusti itse kokkaamaan. Ja on jossain mastertseffissä makutuomarina. Tekopyhyys, täh?
Joo kyllä löytyy... Kyllähän hän niissä Kaappaus keittiössä- jaksoissa hän vannoi itse tehdyn ja pilkotun ruuan puolesta. Ja tuomitsi pakasteet ja valmisruuat. Sanoi esim. että ihminen pilkkoo keittojuurekset samassa ajassa kun käyttää valmiin pakasteen. Minusta se on valhe. Mutta kun raha puhuu ja HK tarvitsee kasvon valmisruualle niin Kape on paikalla. Varmaan se on sitä parempaa valmisruokaa... Te tiedätte.
Tästä tavattiin ainakin jääkiekkopiireissä Turussa sanoa, että "Taas kansitakit viuhus nii maan pirust!"...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Niinpä... siinäpä pulma... mitä tänään syötäisiin?
Mulla olisi periaatteessa ainekset enchilladoihin, mutta ei nyt huvita oikein, vaikka onkin perjantai. Sitten olisi kanan rintaleikkeitä ja possunsisäfileetä sekä olisipa vielä muutamat kesäkurpitsatkin, joilla voisi kokeilla tuota reseptiä à la @Iisoppi... että jospa kokeilisikin sitä tällä kertaa.
Mulla on viime kerrasta jäänyt vielä enchilladatäytettä, jonka käytän nyt näihin. Sekoitan täytteeseen myös kesäkurpitsan koverrettua sisusta ohjeen mukaan sekä uuden sadon sipulia. Mausteet... katsotaan...

Edit: Nonnih - tämä ruokalaji korkattu eikä jää viimeiseen kertaan...
Pikkuisen meinasi maustaminen mennä överiksi, kun silppusin yhden chilin pakasteesta sekaan ja se sattuikin olemaan NIITÄ!!! - sama pensas, eri chili, eri polte...
Noh, hikeä pukkasi ja rouva taas ihmetteli, että mikä on, kun hänellä ei chili tunnu niin kuin minulla. Tosin, altistuin jo täytettä tehdessä, että... <seli, seli>
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Niinpä... siinäpä pulma... mitä tänään syötäisiin?
Sama probleema täälläkin. Jääkaapissakaan ei ole oikeen mitään, mutta toisesta kaapista löytyvillä kaurahiutaleillakaan en aio koko päiväää vetää. Suunnistinkin tänne hakemaan jonkun idean, mutta eipä täällä ollut juuri ollut lukemattoamia viestejä. Enchiladat voisi olla ihan jees, mutta pitää vielä miettiä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Sama probleema täälläkin. Jääkaapissakaan ei ole oikeen mitään, mutta toisesta kaapista löytyvillä kaurahiutaleillakaan en aio koko päiväää vetää. Suunnistinkin tänne hakemaan jonkun idean, mutta eipä täällä ollut juuri ollut lukemattoamia viestejä. Enchiladat voisi olla ihan jees, mutta pitää vielä miettiä.
Voithan tehdä ihan vain tortilloja kana- tai jauhelihatäytteellä ja siihen salaattia, paprikaa, avocadoa, tms... ja kaveriksi crème fraichea ja/tai vaikka joku valmiskastike, ei nekään ihan kauheita ole. Nuo eivät ole niin töiseviä kuin enchilladat.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voithan tehdä ihan vain tortilloja kana- tai jauhelihatäytteellä ja siihen salaattia, paprikaa, avocadoa, tms... ja kaveriksi crème fraichea ja/tai vaikka joku valmiskastike, ei nekään ihan kauheita ole. Nuo eivät ole niin töiseviä kuin enchilladat.

Täytettyjä tacokuoria suosittelen myös.

Joskus olen täyttänyt tortilloja myös kaupan savulohella tai tonnikalalla. Sekaan kreikkalaisen salaatin aineksia ja joko kermaviiliin tai paksuun jogurttiin sekoitettua kurkkusalaattia. Toimii.
 
Viimeksi muokattu:

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Paria vierastakin pääsee kestitsemään tänään euroviisustudion puitteissa. Broilerin sisäfileillä, juustolla ja asianmukaisilla rehuilla päällystettyä focacciaa. Gongorzolassa haudutettua sipulia ja herkkusieniä pääsee lehtipihvien väliin. Yrttiöljyssä paahdetut uuden sadon perunat. Pari salaattia vielä kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös