Täytetyt kesäkurpitsat Iisopin tapaan.
3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta
Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).
Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.
3 pienehköä kesäkurpitsaa
400g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (140g) tomaattisosetta
Provencen yrttimaustetta
Suolaa, sokeria, pippuria
Juustoraastetta
Pese kesäkurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi sisustaa pois (niin että kurpitsoista tulee veneenomaisia). Ota sisusta talteen. Voitele kesäkurpitsat öljyllä ja laita päälle vähän suolaa. Esipaista kurpitsoja 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Täytettä varten pilko sipuli ja silppua kesäkurpitsan sisuksen palat. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää vielä kurpitsan sisusta ja paista jonkin aikaa sekoittaen. Lisää tomaattisose (+ripaus sokeria) ja mausta mielesi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella (tai millä nyt haluaa).
Lisää täytettä kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Minulla oli tänään jotain emmantal- mozzarellaraastetta. Kesäkurpitsoita paistetaan n. 15 minuuttia 200 asteessa.