Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 366
  • 3 371

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lihapaisti on hautunut kohta pari tuntia uunissa. Siihen kaveriksi sitten perinteiset keitetyt perunat ja kananmunat. Lisäksi vielä keitettyä kukka- ja parsakaalia ja vihersalaattia. Ruokajuomaksi maitoa, mehua tai karpalovissyä. Jälkiruoaksi mansikka-raparperi kiisseliä ja vaniljajäätelöä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on vaimolleni (ja itselleni tietysti) tarjolla Äitienpäivälounaaksi possun ulkofileestä tehtyjä leivitettyjä leikkeitä sitruunaviipaleen kera (à la Wieninleike), lohkoperunoita, vihreää salaattia sekä kermaviilikastiketta.
Jälkiruuaksi on lime-persikkarahkakakkua (vaimo tekee) ja juomaksi mehua ja vettä sekä jälkiruualle kahvia.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Seuraavaksi olisi vuorossa äitienpäiväkakku.
 

Liitteet

  • IMG_20230514_135402_HDR~2.jpg
    IMG_20230514_135402_HDR~2.jpg
    958,6 KB · kertaa luettu: 64

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Iltaruuaksi olisi savustettuja muikkuja, kinkku-pastasalaattia, perunasalaattia, coleslowta, paneroituja broilerinpihvejä sekä HK:n sinistä grillattuna.
 

Liitteet

  • -5983224313794379519_121.jpg
    -5983224313794379519_121.jpg
    112,9 KB · kertaa luettu: 111

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jauhelihakeiton ajattelin iltaruuaksi tekaista, josta riittää syömistä huomisellekin, kun olen silloin pikku reissussa viemässä meidän toista autoa Hollolaan, josta sen ottaa/saa tyttäreni poikakaveri.
Niiiin... se keitto...
Ei mitään ihmeellistä, ihan vain peruna-porkkana-sipuli-palsternakka ja tietysti ruskistettua jauhelihaa. Mausteeksi maustepippuri, laakerinlehti, suola ja hapoksi limenmehua sekä lisäväriksi/-mauksi uuden sadon sipulinvarsia...
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kaalilaatikon tein. Puolet jo söin, toisen puolen jaan naiseni kanssa. Illalla yhdessä sitten pierrään kilpaa. Nam.
Joskus ex-miehen kanssa tuli todettua et täs nyt ollaan parisuhteessa eikä vaan tapailla kun hän nukahti sohvalle leffaa katsoessa. Tietenkin niin että mun naaama oli hänen persauksen päällä. Siitä se sitten lähti.

Ex ei tuon takia tullut; siitä alkoi hyvä suhde.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kesäkurpitsa pihvit pääosissa. Resepti tässä.
Vettä ja kikhernejauhoa. Sekoitellaan... Sopivan paksut kesäkurppasiivut kastetaan yllä mainitussa mössössä. Sitten kastellut kurpat pyöritellään seoksessa, jossa gluteenitonta korppujauhoa, vege'juusto'raastetta, suolaa ja mausteet maun mukaan. Paistetaan reilussa öljyssä rapeiksi. Tänään lisukkeina oli uuniperunoita, guaqamolea ja uunikasviksia.

Itselleni paistoin tuohon kylkeen vielä 250g entrecotepihvin, mutta ihan vain lisukkeeksi... Ja Hackmanin teflon pannulla. Ihan hyvä tuli tuolleinkin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Itselleni paistoin tuohon kylkeen vielä 250g entrecotepihvin, mutta ihan vain lisukkeeksi... Ja Hackmanin teflon pannulla. Ihan hyvä tuli tuolleinkin.
No, siinäpä tuli materiaalia samassa lauseessa Humble brag- ja Juntti-ketjuun... ainakin mitä tulee pihviin ihan vain lisukkeena... ja ainakin, mitä tulee Paistinpannu-ketjun vakiojäsenten arvon mielipiteisiin noista työvälineistä (imho)
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
No, siinäpä tuli materiaalia samassa lauseessa Humble brag- ja Juntti-ketjuun... ainakin mitä tulee pihviin ihan vain lisukkeena... ja ainakin, mitä tulee Paistinpannu-ketjun vakiojäsenten arvon mielipiteisiin noista työvälineistä (imho)
Suottaapi olla Humble bragia, mutta Suottaapi olla olematta. Suottaapi olla kuittia paistinpannuketjuun, mutta Suottaapi olla olematta. Mistä näistä tietää...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Suottaapi olla Humble bragia, mutta Suottaapi olla olematta. Suottaapi olla kuittia paistinpannuketjuun, mutta Suottaapi olla olematta. Mistä näistä tietää...
A, ehä miekää nyt nii varma ole noist miu mielipitteist, mut hyöko olliit...
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tämmöinen skaken tällä kertaa. Maultaan paras ikinä ja siksi piti jakaa.
 

Liitteet

  • received_967755161086724.jpeg
    received_967755161086724.jpeg
    182,8 KB · kertaa luettu: 100

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Huomenna voisi vääntää gumbon. Jos kiinnostaa, tässä kelpo resepti. Mitat ovat vähän sinnepäin.

Puolisen kiloa kanaa pilkottuna. Saman verran chorizoa. Pari pakettia pekonia. Paista, mausta suolalla, cayennepippurilla, mustapippurilla, paprikalla ja mistä nyt tykkäät. Nosta pois pannulta kattilaan, jätä rasva. Lämpö pienemmälle, rasvan sekaan vehnäjauhoa, sekoittele ruskeaksi. Sekaan oliiviöljyä reilu loraus, sipuli tai pari pilkottuna, paprika pilkottuna ja selleriä myös. Kypsyttele jonkin aikaa, ja viskaa soosi sinne kattilaan missä lihat on. Sekaan puoli kiloa bataattia pilkottuna ja litra tymäkkää kanalientä. Hauduttele tunti. Kun bataatti hajoaa liemeen, olet lähellä. Syö riisin, patongin ja Dr.Johnin musiikin kanssa. Viini käy juomaksi, tai mikä vain.
 

Glove

Jäsen
Kattilassa on riisit kypsymässä ja pannulla kanaa ja kasviksia. Niitäkin vähänlaisesti kun en ole käynyt kaupassa vähään aikaan. Mutta on siinä chili, valkosipulia, sipulia ja punainen paprika.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joka puolelta saa makkaraa. Ensin torilta ja sitten kapakasta. Kyllä se on joka toinen päivä hyvä syödä jotain. Tai joka kolmas. Ei se ole niin tarkkaa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Pari erilaista itsetehtyä pitsaa on tarkoitus väsätä. Pohjan ohje äidiltä, joka ollut sama jostain 70-luvulta lähtien, hyvän makuinen ja nopea.
No jopas... Itse yleensä aloitan pizzan teon jo edellisenä päivänä. Teen pohjan jääkaappiin tekeytymään.. Jokunen vuosi sitten omistin Italian mamman juurta vuodelta kivikausi, jota jatkoin ja ruokin rakkaudella, kunnes sain tuon tapettua. Tuli hyvät pohjat.
 

Glove

Jäsen
No jopas... Itse yleensä aloitan pizzan teon jo edellisenä päivänä. Teen pohjan jääkaappiin tekeytymään.. Jokunen vuosi sitten omistin Italian mamman juurta vuodelta kivikausi, jota jatkoin ja ruokin rakkaudella, kunnes sain tuon tapettua. Tuli hyvät pohjat.
Sinusta olisi siis tullut myös hyvä suutari kun pohjat on kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
No jopas... Itse yleensä aloitan pizzan teon jo edellisenä päivänä. Teen pohjan jääkaappiin tekeytymään.. Jokunen vuosi sitten omistin Italian mamman juurta vuodelta kivikausi, jota jatkoin ja ruokin rakkaudella, kunnes sain tuon tapettua. Tuli hyvät pohjat.
Olen näitä "parempia" pohjia tehnyt useamman kerran ja tullut siihen tulokseen, että tämä on paras pohja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös