Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 693 347
  • 5 755

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa ( Kouvolan Paska)
Viimeks tuli luettua kuudes Harry Potter-kirja noin viidettäkymmenettä kertaa. Seitsemännen Potterin suomenkielistä versiota odotellessa...
Tällä hetkellä luen Ilkka Remeksen kirjaa, 6/12. Tällä hetkellä olen noin puolessavälissä. Olen kyllä pitänyt lukemastani. Voisin tulevaisuudessa tutustua enemmänkin Remeksen tuotantoon.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Viimeks tuli luettua kuudes Harry Potter-kirja noin viidettäkymmenettä kertaa. Seitsemännen Potterin suomenkielistä versiota odotellessa...
Tällä hetkellä luen Ilkka Remeksen kirjaa, 6/12. Tällä hetkellä olen noin puolessavälissä. Olen kyllä pitänyt lukemastani. Voisin tulevaisuudessa tutustua enemmänkin Remeksen tuotantoon.

Puoliverinen Prinssi on kieltämättä parasta Potteria, ja jos olet lukenut sen noin viisikymmentä kertaa niin peukkua sinne. Itsekin odottelen Kuoleman Varjeluksia kuin Kärpät hyvää maalivahtipeliä ja parempaa kapteenia.

Remeksen kirjoissa on se huono puoli, että alussa mennään lujaa ja määrätietoisesti ja lopussa seuraa kaunokirjallinen lehmänpaska.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Puoliverinen Prinssi on kieltämättä parasta Potteria, ja jos olet lukenut sen noin viisikymmentä kertaa niin peukkua sinne. Itsekin odottelen Kuoleman Varjeluksia kuin Kärpät hyvää maalivahtipeliä ja parempaa kapteenia.

Remeksen kirjoissa on se huono puoli, että alussa mennään lujaa ja määrätietoisesti ja lopussa seuraa kaunokirjallinen lehmänpaska.
Remeksestä olen aika samoilla linjoilla. 6/12 ja Pahan Perimän luettuani voisin näinkin todeta. Mutta ovat todella hyviä kirjoja. Pahan perimä ehkä iski meikäläiseen hitusen paremmin. 6/12 jaksoi olla hyvin kiinnostava noin 2/3 lukemisesta...
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lauri Törnistä kertova "Legenda" tuli luettua.

En menisi kehumaan kirjoitusta, mutta sotajutuista sekä kyseisestä henkilöstä kiinnostuneille ihan viihdyttävää lukemista. Oli se kova jätkä.

Grigori Jefimovitsin "Rasputin" kirjaa sen sijaan suosittelen varauksitta kaikille venäjän ym. historiasta kiinnostuneille. Kirja antaa aika hyvän käsityksen miksi tsaarien valta kaatui. Vaikka kirja ei mitään suoraa faktaa olekaan.
 

TeeVee

Jäsen
Dan Brownin Murtumaton linnake tuli luettua. Aihe oli mielenkiintoinen, mutta... jotain jäi puuttumaan.

Kerronnaltaan samantyyppinen kuin muutkin Brownin kirjat.

Mikäli koodit ja kryptografia kiinnostaa, suosittelen Simon Singhin Koodikirjaa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Joulutauolla tuli luettua Sankarikorpraali Simo Häyhä. Siitä aasinsiltaa pitkin Mika Kuljun kirjoittamaan Raatteen tie -kirjaan. Takakannessa on paljon kertova majuri (myöh. kenraalimajuri) Veikko Karhusen sitaatti: "Haukilan suunnalta kantautui illalla kovaa taistelun melua, kiväärituli kuulosti eräänlaiselta kihinältä ja motista ulos yrittävien rynnäkköhuuto kuolinhuudolta. Tänä yönä 44. divisioona lakkasi olemasta."

Jostakin sairaasta syystä nauroin alussa kirjaa lukiessani, neuvostoliittolaisten piti juhliman Stalinin syntymäpäivää paraatilla Oulussa 21.12... Kirja on melko seikkaperäinen osastojen liikkumisissa, mutta kaunokirjallisesti se ei ansioidu. Sitaatit antavat suurimmat elämykset. Silti suosittelen.

Oma vaarini (RIP) kuului 27. jalkaväkirykmenttiin, joka koottiin Peräpohjolasta - Kemin ja Torniojokilaakson miehistä. Juuri tämä osasto oli ratkaisevassa asemassa motin laukaisemisessa.
Pitäisi varmaan lukea kyseinen kirja. Kuulin vasta viime kesänä, noin 30 vuotta vaarini kuoleman jälkeen, että hän oli Raatteen tiellä ja sai jonkun mitalinkin ansioistaan siellä.
 

Krimi

Jäsen
Lyhyt historia melkein kaikesta.

En voi kylliksi lakata hehkuttamasta tuota otsikon Bill Brysonin kirjaa. Teos palvelee montaa tarkoitusta: viihdyttää, nyt ensinnäkin. Toisekseen, se palauttaa mieleen perusjuttuja fysiikasta, biologiasta sekä muista luonnontieteistä. Kolmanneksi, se kyllä omalla tavallaan auttaa jäsentämään omaa käsitystä maailmasta ja siitä että mitä me siitä oikeasti tiedämme (paljon muttei kuitenkaan kovin paljon).

Suosittelen, lähes täydellinen ei-fiktiivinen kirja. Luettavaa riittää, mutta teksti on hyvin kirjoitettua eikä tippaakaan raskasta.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Joulupyhinä tuli kirja luettua loppuun. Loistava kirja. Suosittelen kaikille ja varsinkin nuoremmille, jotka eivät Tikin uraa seuranneet silloin kun se oli käynnissä. Kirja kertoo seikkaperäisesti ilman siirappista hehkutusta kuinka kova jätkä Esa oikeasti oli. Ehdottomasti suorituksiinsa nähden yksi aliarvostetuimmista kiekkoilijoista tässä maassa. Monipuolisin huippukiekkolija mitä suomesta on koskaan tullut. Eikä löydy muuten itänaapuristakaan vastaavaa.
Tikkanen on upea kiekkoilija.

Valitettavasti hänestä kirjoitettu kirja on hyvä noin 30 sivua (Esan nuoruus ennen NHL-uraa), mutta sen jälkeen vajotaan surkeaan lavennettun tilastojen läpikäyntiin ja Tikkasen omat kokemukset jäävät surkean vähäiseen rooliin.

Harmi, että Tikkasesta ei kirjoitettu laajemmin pohjustettua kirjaa. Tarinaa olisi vielä parempaankin kirjaan.
 

scholl

Jäsen
Joo se Tikkasen kirja oli kyllä heppoisesti kirjoitettu. Muutama kohta jopa sellainen missä voi miettiä, että onko jopa asiavirheitä.

Huvittavin kohta kirjassa oravasta käytetty nimitys Riku Koivunen.
 

#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joululahjaksi sain Remeksen uusimman teoksen eli Pahan perimä, joka tuli sitten lueskeltua tuossa loman aikana. Jälleen yksi loistava teos Remeksen kirjojen jatkoksi. Täytyy vain ihmetellä mistä mies ammentaa noin loistavaa tekstiä teoksiinsa.
Suosittelen kyllä lukemaan myös edellisiä Remeksen kirjoja.
 

Viljuri

Jäsen
Tuli tuossa luettua Kjell Westön Isän nimeen teos vuodelta 2000, ja tämä auttoi kyllä ymmärtämään tiettyjä äskettäisiä virtauksia myös kulttuurin ja "tiedostavan" historiankirjoituksen puolelta.

Westö ei kirjassaan tarjoa nyt muodikasta vaihtoehtohistoriaa, vaan puhdasta fantasiahistoriaa, jossa sinänsä tutut ja vähemmän tutut paikat, asiat ja ihmiset sekoittuvat keitokseksi näennäisen sukutarinan muodossa.

Oma erityinen viehätys on siinä, että päähenkilöt ovat suomenruotsalaisia, jotka eivät lajityypilleen ominaisesti edes osaa surra tai kärsiä maan(sa) tavalla, vaikka välillä yrittävätkin jäljitellä tässä suhteessa hieman alkuvoimaisempia maanmiehiään.

Tiedä nyt sitten mikä on muna ja mikä on kana, mutta tunneskaala on tunneskaala, sodat ovat sotia, mutta psykoanalyyttiset ideat ovat kyllä helvetin huonoja työkaluja, olipa kyseessä vaikka sitten työolojen, kielisuhteiden tai sotien uudelleentulkinta.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Pukin kontista tulleen Remeksen Pahan perimän luin vuoden vaihteen jälkeen. Muuten loistava kirja, mutta valitettavasti loppuratkaisu oli melko latistava. Vähän turhan jenkki-tyylinen. Remes oli tyylilleen uskollisena perehtynyt todella tarkasti kirjassa esillä oleviin aiheisiin paikoitellen hyvinkin pikkutarkasti. Kirjan takaa löytyi jopa muutaman sivun verran liitteitä sivuten kirjan käsittelemiä asioita. Pitää suositella, jos vain Remes uppoaa. Tosin Pahan perimä ei ehkä ihan ole sitä tavallisinta Remestä, historiallisille tapahtumille on annettu juonessa hyvinkin huomattava rooli.
 

Kojootti

Jäsen
Kysymys tähän väliin...

Onko kukaan lukenut sellaista Real Madrdista kertovaa kirjaa kuin White Storm: 100 Years of Real Madrid. Ajattelin joku päivä käydä tilamaassa tuon akateemisesta, kun se pitää tilata etukäteen.

Onko tuo kirja mistään kotoisin? Plussat ja miinukset?
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Pukki toi minulle tänä jouluna kaksi kirjaa, jotka ovat molemmat työn alla. Ken Folletin World Without End on kotilukemisena, kun yli tuhatsivuista kovakantista kirjaa en jaksa kanniskella mukana, ja James Pattersonin 4th of July on sitten mukana työmatkoilla ja ruokatunneilla. Molemmissa olen edennyt jonkin verran päälle sata sivua.

Folletin kirja on erittäin miellyttävää luettavaa, kuten Taivaan Pilareiden jatko-osan kuuluukin olla. Koska kyseessä on vähän pidempi opus, ei sadassa sivussa ole vielä kuin vähän pohjustettu tapahtumia ja esitelty päähenkilöt, joten vaikea vielä arvioida kuinka hyvä teos loppujen lopuksi on kyseessä. Toivon ettei toista kuitenkaan liikaa edeltäjäänsä, vaikka varmasti samankaltaisuutta on tavoiteltu, koska Taivaan Pilarit on Folletin selkeästi suosituin (syystäkin koska on paras) teos.

Pattersoniin en ole ennen tutustunutkaan, vaikka yksi hänen kirjansa hyllystäni löytyykin, mutta sen lukeminen on syystä tai toisesta jäänyt. Eikä olisi harmittanut yhtään vaikka olisi jäänyt tutustumattakin. Eikö jenkeillä oikeasti riitä keskittyminen pidempiin kuin kahden tai max kolmen sivun lukuihin? Tuli heti Dan Brown mieleen tuosta Pattersonin 4th of July roskasta, mutta Brownkin on kirjallisuuden nobelisti Pattersoniin verrattuna (kirjan kannessa on joku toinenkin nimi, joten ehkä James Patterson ei ole kokonaan syypää surkeuteen). Jenkkien kirjoittamaa fantasiaa luen kyllä mielelläni, mutta heidän jännärinsä ovat täyttä roskaa. Jostain syystä lempijännityskirjailijani (Ken Follett ja Frederick Forsyth) ovatkin tältä puolelta Atlantia.

Edellinen lukemani kirja oli muuten Forsythin The Afghan, joka oli aikamoinen pettymys. Aikaisemmat lukemani teokset ovat kaikki olleet todella hyviä, mutta tuo Afgaani (mikä lie suomeksi onkin) kannattaa suosiolla skipata.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Stephen Kingin Musta Torni sarja on nyt menossa. Aiemmin tullut luettua osat 1-3 ja luonnollisesti nelonen nyt menossa. Vasta noin 100 sivua takana ja itse asiassa tämä osa taitaa olla muutenkin aiempia pidempi, joten kyllä tässä vielä työsarkaa on.

En tiedä. Kyllä Kingin tuotannosta melkeinpä enemmän ovat iskeneet Uinu, uinu lemmikkini sekä Unensieppaaja. Hohto pitäisi kai joskus kanssa lukea.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kysymys tähän väliin...

Onko kukaan lukenut sellaista Real Madrdista kertovaa kirjaa kuin White Storm: 100 Years of Real Madrid. Ajattelin joku päivä käydä tilamaassa tuon akateemisesta, kun se pitää tilata etukäteen.

Onko tuo kirja mistään kotoisin? Plussat ja miinukset?
Minä olen, en tosin ihan kannesta kanteen vaan välillä tuli hieman harpottua. Kyllä se varmaankin hintansa väärti on. Paljon tarinaa, eikä pelkästään näitä "sillä kaudella Butragueno teki niin ja niin monta maalia" -itsestäänselvyyksiä. Miinuksena voisi mainita tietynlaisen kritiikittömyyden; valkoisten lasien läpi historiaa oli kirjoitettu.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
En voi kylliksi lakata hehkuttamasta tuota otsikon Bill Brysonin kirjaa. Teos palvelee montaa tarkoitusta: viihdyttää, nyt ensinnäkin. Toisekseen, se palauttaa mieleen perusjuttuja fysiikasta, biologiasta sekä muista luonnontieteistä. Kolmanneksi, se kyllä omalla tavallaan auttaa jäsentämään omaa käsitystä maailmasta ja siitä että mitä me siitä oikeasti tiedämme (paljon muttei kuitenkaan kovin paljon).

Suosittelen, lähes täydellinen ei-fiktiivinen kirja. Luettavaa riittää, mutta teksti on hyvin kirjoitettua eikä tippaakaan raskasta.

Sama tuli luettua vuoden lopulla, mainiota tekstiä, jopa näin tyhmä ymmärsi ihan hyvin. Avaruuden ja ajan mittasuhteet selvitettiin kansantajuisesti. Eritoten entisaikojen tieteen tekeminen on ollut ronskia touhua, painekammion testailut sun muut. Isaac Newtonin naskali omaan silmäkuoppaan tempaus aiheutti pientä puistatusta.

Hyllyn täytteeksi halvalla saatua materiaalia, lukuun kunhan ehtivät:

Tim Carroll: Suuri pakoretki sotavankileiriltä Stalag Luft III
Günter K. Koschorrek: Taistelukosketus
Roland Kaltenegger: Saksan armeijan vuoristojoukot 1939-1945
Ron McCarty: Polkupyörällä ajamisen taito
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Syksyllä on ollut sen verran aika vähissä ettei ole ehtinyt kunnolla lukemaan. Remeksen Itäveren luin ja se on tähän mennessä luetuista Remeksistä huonoin. Tällä hetkellä on menossa Hössin kirja joka on kohta lopussa sekä Ehrenreichin Nälkäpalkalla. Toi Nälkäpalkalla on aika huono, tohtorinainen lähtee testailemaan töitä huonolla palkalla. Aika huono täytyy myöntää.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tikkanen on upea kiekkoilija.

Valitettavasti hänestä kirjoitettu kirja on hyvä noin 30 sivua (Esan nuoruus ennen NHL-uraa), mutta sen jälkeen vajotaan surkeaan lavennettun tilastojen läpikäyntiin ja Tikkasen omat kokemukset jäävät surkean vähäiseen rooliin.

Harmi, että Tikkasesta ei kirjoitettu laajemmin pohjustettua kirjaa. Tarinaa olisi vielä parempaankin kirjaan.

Kun sain loppuun Eränkävijä 2007 -novellikokoelman, käväisin Suomalaisessa kirjakaupassa hakemassa Tiki-kirjan. Pirun tylsää luettavaa - Pera-iskän edesottamukset ja yhteenotot Esan kanssa ovat varmaan kirjan parasta antia. Kirja tosiaan jaanaa tilastoja ja on tyyliltään enemmänkin pidennetty versio yo-kirjoitusten aineistoaineesta kuin romaani.

Kirjan kirjoittaja Sari Sirkkiä-Jarva on urheilutoimittaja, mikä näkyy harmillisesti tekstissä urheilu-uutismaisena tapahtumien kronologisena peräkkäinlatomisena.

Sen lisäksi kirja on kirjoitettu tyylillä juosten kustu. Jo kirjan nimikin "Tiki - Viiden Stanley Cupin" mies kertoo mielikuvituksettomuudesta. Eiköhän siinä miehessä ole aineksia kirjavampaankin nimeen.

Onneksi seuraavana on lukuvuorossa David M. Glantzin Leningradin piirityksestä kertova "900 kauhun päivää", jonka hankin hyllyyni samalla reissulla kuin Tikkanen-kirjankin.

jaakkos:n lukema ja suosittelema Bill Brysonin "Historia lähes kaikesta" oli kirjakaupassa jo hyppysissäni, mutta pihiys iski. Kyllä se on pakko käydä ostamassa. Sen verran hyvää hehkutusta jaakkos:ltä.

EDIT 2: nyt on kirja tilattu internetteitse.
 
Viimeksi muokattu:

TeeVee

Jäsen
Muutama

Varsin lyhyt lista.

Anne Frankin päiväkirja
Kari Hotakainen: Finnhits
Alberto Moravia: Vuosi 1934
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
En ole varma, että olenko jo kysynyt tätä aikaisemmin, mutta onko kellään tietoa, että kestä kaikista jääkiekkoilijasta on tehty elämänkerta?
Luin joku aika sitten Raimo Helmisen ja Sami Heleniuksen kirjat ja ne teki kyllä postiviivisen vaikutuksen. Senpä takia haluaisinkin lukea jonkun muunkin jääkiekkoilijan elämästä. Esim. Gretzky olis kiva. Mielummin näitä vähän "uudempia" kiekkoilijoita. Jos mahdollista niin sellaisia, ketkä pelaavat vielä nykyäänkin, mutta kyllä lopettaneetkin kelpaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Tsing, tsing Tsingis-Khan!

Jeps, eli juuri tuli lopeteltua Conn Igguldenin Tsingis Khan-sarja toinen osa Lord of the bow. Pirun kovahan tuokin oli. Eli jos on saman kirjailijan Emperor-sarja tullut luettua niin hyvin tämäkin uppoaa. Historiallista faktaa sisältävää fiktiota siis kyseessä.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä. Kyllä Kingin tuotannosta melkeinpä enemmän ovat iskeneet Uinu, uinu lemmikkini sekä Unensieppaaja. Hohto pitäisi kai joskus kanssa lukea.


No jopas. Ensinmainittu ihan ok, jälkimmäinen sellaista kuraa jota en saanut luettua loppuun. Mielestäni Kingin taso on laskenut "Se"n jälkeen kuin lehmän häntä. Hohto ja Se siis kirkkaimpina kruunuina; Piina, Painajainen ja tuo Uinu uinu lemmikkini ok-tasoa.

Jo Tarpeellista Tavaraa aloitti alamäen, mutta sen sain vielä luettua. Sitten eka joka jäi kesken oli sellainen Piinan tyylinen, mutten muista enää edes nimeä (joku muija kahlehdittuna sänkyyn). Sitten Unensieppaajankin jäätyä kesken tuomitsin herran menetetyksi tapaukseksi -- eli Mustaa Tornia en ole lukenut, ja tuskinpa luenkaan. Ai niin, Tukikohtakin oli aika raskasta kahlattavaa.

On Topic:

Da Vinci koodi ja Meteoriitti by Dan Brown. Eka hemmetin hyvä, toinen enää "ok".
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Joo se Tikkasen kirja oli kyllä heppoisesti kirjoitettu. Muutama kohta jopa sellainen missä voi miettiä, että onko jopa asiavirheitä.

Jep, siinä puhuttiin mm. Colorado Avalancesta ja John Vanbiesbroughista. Toimittajan ensimmäinen sääntö ennen tekstin julkaisua on tarkistaa nimien oikeinkirjoitus.

Loppujen lopuksi kirja oli ihan kohtalainen, mutta tuollaiset tökeröt kämmit vähensivät sen informaatioarvoa. Kirjoittaja on kasannut "tietoa" muun muassa täältä Jatkoajasta.

Mielestäni kirjan parhaat kohdat olivat mm., kun Tikkanen pussasi tappelukaveriaan Capitalsin Keith Jonesia nenänpäähän ja kun hän kaatoi täyden oluttuopin valmentajan niskaan suorassa lähetyksessä. Tikkanen myös ruiskutti tv-toimittajaa kesken suoran lähetyksen shampanjalla ja kaatoi lopun pullon sisällöstä toimittajan paidan sisään.

Tiki uuvutti Bruinsin Craig Janneyn sairaalakuntoon keväällä 1990 Stanley Cupin finaaleissa. Janney kärrättiin hallista nestehukasta kouristelevana. Huhun mukaan Tikkanen seurasi Janneytä hallin sisääntulorampille asti.

Kyllä tuossa kirjassa anekdootteja on, mutta kokonaisuutena kirja ei mielestäni toimi. Etenkin ihan loppuosa kirjasta on hataraa ja hätäistä räpeltämistä.

Nyt aloitin Brysonin Lyhyt historia lähes kaikesta -opuksen. Ensimmäisillä sivukymmenillä mennään aika lailla oman filosofiani mukaisesti, eikä vastaan ole tullut juurikaan heureka-elämyksiä. Olen pennusta asti lukenut tähtitiedettä ja lukiossa kirjoitin laudatur-aineen maailmankaikkeudesta, joka aine oli aika lailla samansisältöistä tekstiä. Brysonilta tulee melkoista tajunnanvirtaa ainakin kirjan alussa.

No, eiköhän tuo ala pikku hiljaa muuttua tajunnanvirrasta proosamaisemmaksi teokseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös