Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 692 595
  • 5 755

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
Sabbath Bloody Sabbath

Joulupukki toi sen mulle..... Ei mitään kauhean yllättävää luettavaa, paikoin kuitenkin hauskoja tarinoita bändin jäsenten örvellyksistä.....
Myös 80 luvun loppupuolella ja 90 luvun alussa tapahtuneet "miehistönvaihtoviikot" olivat kohtuullisen mielenkiintoista luettavaa.....

Niin ja off topiccina täytyy sanoa että, vanhat kurpat, eli Heaven And Hell työstää parhaillaan uutta studiolevyä joka julkaistaan 2008.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Amorphiksen innoittamana tuli juuri luettua Paavo Haavikon Kullervon tarina, nyt aloitin John Hersheyn kirjan Hiroshima.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Sain Joulupukilta kolme kirjaa: Paasilinnan Riettaan rukousmyllyn, Reijo Mäen Enkelipölyän ja jonkun vessasalapoliisikirjan. Aika joutavia kaikkia mutta tuleehan noita luettua, kaikkia erikseen ja yhdessä. Kai ne nyt pitää lukea pois.

Dan Brownit on tullut luettua, varsinkin kun niiden kieli on nopealukuista. "Tuulen varjo" viimeisimmistä oli mukava, erikoinen omalla tavallaan, sitten n. 15 kirjahyllymetriä on omia ja vaimon kirjoja laidasta laitaan Cooksonista Dostojevskiin. Valitettavasti harrastamme myös divareita.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Viimeksi luin David Baldaccin Jouluksi kotiin. Hauska jouluinen kertomus junamatkasta halki Pohjois-Amerikan mantereen. Mie tykkäsin.

Eilen iltasella aloitin Roman Schatzin uusinta kirjaa nimeltään Euro tai €. Kertoo kolmesta ihmisestä, jotka jäljittävät tosi-tv-ohjelmassa liikkeelle laskettua euron kolikkoa.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiki - Viiden Stanley Cupin mies

Illalla tuli puoleen väliin luettua, ja ihan mukaansa tempaava kirja on.

"En treenaa ja mikä sä saatana luulet olevasi, älä tuu mulle selittään"
Sama. Tosi helppo oli ainakin lukea, luin oikeastaan kolmella-neljällä sessiolla tuon kirjan läpi.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Norman Mailer: Alastomat ja kuolleet. Parisataa sivua luettuna, ihan mukavasti sotaa kuvataan vaikka kunnon rähinöihin ei ole vielä päästy. Välillä mennään taaksepäin, sotilaiden siviilielämään ennen sotareissua. Aika roisia tekstiä ajoittain, ruma sana sanotaan niin kuin se on. Hahmoista löytyy yhtymäkohtia kotoisaan Tuntemattomaan, kersantti Croft on kuin alikersantti Lehto. Lisäksi rehtejä, vitsailijoita ja arkoja tyyppejä löytyy tästäkin, kuten mistä tahansa porukasta. Ei lainkaan huonolta vaikuta.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tiki - viiden stanley cupin mies

Tikin kirja tuli joulupukilta ja toissapäivänä aloitin lukemaan ja eilen tuli lopetettua. Hyvä kirja ja kun sen aloitti lukemaan niin ei ihan heti halunnut lopettaa. Jälleen yksi hyvä elämäntarina tehty lisää yhdestä omista ehdottomista suosikeistani ja loistavasta kiekkolijasta. Suosittelen lämpimästi.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Digital Fortress - Dan Brown. Sen jälkeen sitten The darkest evening of the year - Dean Koontz.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Vihdoin tuli luettua Vice-lehden parhaista artikkeleista vv. 1994-2003 koottu teos "The Vice Guide To Sex And Drugs And Rock And Roll". Hauska kuin mikä — tai kuten The Face -lehden arvostelussa todetaan: "Slightly sick, casually anarchic and boldly sarcastic".

Tämä ilta meneekin sitten asiallisen The Rough Guide -matkaopassarjan Alaskaa käsittelevän kirjan tutkimisessa. Jospa vuoden sisään ennättäisi tehdä omatoimireissun sinne päin.
 

Glove

Jäsen
Pukki toi Paasilinnan uusimman, joten se on nyt työn alla. Jokajouluinen projekti tuo Paasilinna kun ainakin viimeiset kymmenen vuotta tullut uusi Paasilinnan lahjaksi. Parhaillaan olen kirjan lukenut aattoillan aikana, mutta nyt uhkaa mennä tammikuun puolelle.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Juhani Aho: Juha

Pakko on lukea joku kirja suomen kirjallisuushistorian kurssilla. Tämä oli eka joka tarttui käteen kirjastosta. Ensimmäisen sivun olen lukenut, jo moneen kertaan, mutta en vieläkään muista että mitä siinä sanottiin.

Toivotaan että lukukokemus muuttu vielä postiviisiseksi :)
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joulua ennen luin Per Gesslen järkälemäisen elämäkerran Att vara Gessle. Massiivinen kirja niin kooltaan kuin sisällöltäänkin. Kirjailija Sven Lindströmin teos on tehty haastattelutyylillä ja vastoin ennakko-odotuksiani, tyyli toimii. Mistä lie kiven alta Lindström onnistunut löytämään esimerkiksi levykauppiaan, jolta Gessle osti levyjä 60-luvulla? Kirja on siinä mielessä poikkeava elämäkerta, että siinä ei todellakaan anneta ruusuista kuvaa Gesslestä, joka toki on itse ollut mukana kirjan teossa. Pari kertaa kävi melkein vituttamaan kun Gessle sai aikamoisen kasan lokaa niskaansa ahneudestaan ja selkärangattomuudestaan.

Jouluna luin Miika Nousiaisen kirjan Vadelmavenepakolainen. Ihan kohtuullinen kirja, alku varsinkin oli hauska. Kirja kertoo suomalaisesta, joka tuntee olevansa ruotsalainen. Pari kertaa sai nauraa ihan ääneen, mutta loppua kohden kirja jotenkin lössähti.

Nyt on yöpöydällä Tiki-kirja. Ihan kohtuullista luettavaa, lätkäelämäkerralta nyt ei varmaan enempää voikaan odottaa, mutta ikävän pintapuoliseksi tuo kirja jää. Kirjassa lähinnä kerrottaan mitä tapahtui, ei miksi niin tapahtui.

Seuraavana vuoroaan odottavat Wayne Rooneyn elämäkerta (miten noin nuoresta voi tehdä elämäkerran??) sekä David Baldaccin Sekuntipeliä.
 

dal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ne parit
Joululahjakirjojen parissa tässä pyöritään nyt. Ennen näitä tuli luettua eteenpäin (lue: taaksepäin) noita Pohjolan poliisi kertoo-kirjoja, mutta jätän ne toistaseksi kirjaston hyllyille oottamaan.

Viimeisin luettu: Rakkaudella, Hynynen.
Nyt menossa: Henning Mankell: Kadonneiden miesten metsä
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiki Viiden Stanley Cupin mies

Joulupyhinä tuli kirja luettua loppuun. Loistava kirja. Suosittelen kaikille ja varsinkin nuoremmille, jotka eivät Tikin uraa seuranneet silloin kun se oli käynnissä. Kirja kertoo seikkaperäisesti ilman siirappista hehkutusta kuinka kova jätkä Esa oikeasti oli. Ehdottomasti suorituksiinsa nähden yksi aliarvostetuimmista kiekkoilijoista tässä maassa. Monipuolisin huippukiekkolija mitä suomesta on koskaan tullut. Eikä löydy muuten itänaapuristakaan vastaavaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Parhaillaan menossa "Voimat vastakkain", joka käsittelee pääasiassa suomalaista vapaakirkollista demonologiaa. Varsin mielenkiintoisia huomioita mm. uskovien saatananpalvontahysteriasta, kristityista sensaatiokirjailijoista ja musiikin maailmasta.

Seuraavana lukua odottaa "Paholaisen sota", joka ei nimestään huolimatta ole jatko-osa ensin mainitulle, vaan kertoopi suuresta pohjan sodasta. Leppäsen Keijon "Miehuuskoe" tuli isänpäivälahjaksi, mutta odottaa sekin korkkaamista. Onhan noita kaikenlaisia.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Luin tossa Remeksen Pedon syleilyn. Oli kyllä oikeastaan aika loistava kirja. Vaikka luen kirjoja ehkä jonkun 1-2 vuodessa, niin kyllä tää uppos. Kannattaa lukea, jos ei ole jo lukenut.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tuli luettua Reino Lehväslaihon kirjan Syvärin sissit tai muu vastaava. Tällä hetkellä kahlaillaan uudempaa Lehväslaihoa eli Kairanmaan jokin. Perhanan hyviä kirjoja, joskin toistaa edellisiä kirjoja melkoisesti. Tosin uskon kirjojen kertovan jopa melko todenmukaisesti sitä kaukopartio ja sissitouhua. Ei mitään lastenleikkiä ole tuolla hiihtää naapuria karkuun. No, illalla ehkä hieman ehtii lukea, nyt väsyttää liikaa ja tulee urheilua tarpeeksi.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jari Tervon Ohranaa tässä parhaillaan luetaan, mutta vauhti ei päätä huimaa. Aiemmin pari muuta Tervon kirjaa (Myyrä ja joku toinen) olen lueskellut, mutta ei vaan tuon kaverin kirjoitustyyli meikäläisen koppaan oikein kolahda.

Old TJ
 

Bandana

Jäsen
Sain juuri luettua Michael Mooren Will They Ever Trust Us Again? - Letters From The War Zone -kirjan, joka ilmestyi ennen vuoden 2004 presidentinvaaleja, pian Fahrenheit 9/11:n jälkeen.

Kirjan agendahan oli saada ihmiset tietoiseksi sodan kääntöpuolesta ja sitä kautta äänestämään Bushia vastaan vuoden 2004 vaaleissa. Tässä suhteessa valitettavasti epäonnistuttiin ja kirja on siltä osin 'outdated', mutta näin kirjan kuitenkin mielenkiintoisena tulkintana Irakin sodasta, etenkin kun se tarjoaa toisen näkökulman sille mitä amerikkalainen mainstream media tarjoaa.

Michael Mooren osuus kirjassa on varsin pieni, minkä voi nähdä oikeastaan hyvänäkin asiana. Mooren osuus on pelkkä seitsensivuinen johdanto ja sen jälkeen loput kirjasta on kirjeitä (ts. sähköposteja) Irakissa sotivilta sotilailta, edellisten sotien veteraaneilta ja kotona Yhdysvalloissa majailevilta Irakissa sotivien omaisilta. Tässä kirjassa kaikki näkemykset ovat sodanvastaisia joten siltä puolelta kirjaa voi pitää yksipuolisena, joskin se tarjoaa, kuten todettua, kaivatun toisen näkökulman.

Kirjeet ovat vähintäänkin koskettavia. 18-vuotiaat ovat lähteneet Irakiin hakemaan itselleen college-rahaa, heille on luvattu armeijan toimesta hyvät koulutukset toimenpiteisiin ja he ovat motivoituneita. Pian he kuitenkin löytävät itsensä vieraasta maasta, ilman mitään tietoa siitä mitä pitäisi tehdä tai miksi he edes ovat siellä. Katumus on suuri, kyynisyys kasvaa ja henkinen terveys menettää tasapainonsa.

Kirjan nimi Will They Ever Trust Us Again? on osuva ja kyseinen lausahdus kuultiin Mooren suusta jo Fahrenheit 9/11:ssa. Kun sotilaille on selvinnyt ettei sodan taustalla ollutkaan niin jalo aate kuin isänmaan turvallisuus, oikeuden toteuttaminen ja irakilaisten pelastaminen, menettävät troopsit uskonsa. Sotimiseen pakkomielteisen USA:n voi olla jatkossa vaikeaa saada sotilaita sotimaan sotiaan. Kuka menisikään halpaan kahdesti?

Kaiken kaikkiaan kyseessä on varsin onnistunut kuvaus, tulkinta ja kannanotto Irakin sodasta, joten sitä voi suositella kaikille siitä tai yleisestä maailmanpolitiikasta kiinnostuneille. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Mooren kirjoilla ei tunnu olevan samanlaista tehoa kuin tämän dokumenttielokuvilla. Moore itse onkin paljon parempi filmien luojana kuin kirjoittajana.

Tällä hetkellä lukupöydällä seisovat Alex Gardlandin The Beach, joka odottaa jo neljättä vuotta loppuunlukemista. George Orwellin Vuonna 1984 (suomenkielinen käännös) odottaa myös re-runia ja tulevassa lukupinossa komeilee muun muassa Erlend Loen Naivë. Super, jonka suomenkielisen version (Supernaiivi) luin koulussa muutama vuosi sitten. Nyt ostin englanninkielisen omakseni ja taitaapi mennä seuraavaksi työn alle.
 

axe

Jäsen
Mikä Stephen Kingin novelli ja novellikokoelma oli se jossa esiintyi pätkä jossa rupikonnia sataa taivaalta ja syövät uudet paikkakuntalaiset koska vanhat eivät halunneet varoittaa jos sammakot eivät katoaisikaan elleivät tule kylläisiksi? Näin koko viime yön painajaisia tuosta kirjasta ja olisi ehkä aika palauttaa muutamia vanha lukukokemus ajantasalle jottei alitajunta väätelisi siitä omiaan. Omassa kirjahyllyssäni ei ihmeekseni pikaisesti katsottuna näkynyt olevan.

"Nightmares and Dreamscapes on kokoelma", "Rainy Season" on novelli. Suomennettu vituttavasti taas kahtena eri kirjana, että ollaan saatu rahastettua tuplana. Tuo novelli on suomeksi "Sadekausi" ja osuu siihen puoliskoon, jonka suomenkielinen nimi on joku "Anteeksi, oikea numero", tjsp.
 

Berrie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Ilves
Olen nyt alkanut todenteolla tavaamaan Michael Crichtonin Pelon ilmastoa jonka pukki toi... häpeäkseni joudun jatkamaan että reilu vuosi sitten. Niin vähiin on lukuharrastus jäänyt.

Hieman pistää miettimään tuo ilmaston lämpeneminen kun hyvä että uudeksi vuodeksi saa sentin lunta. Toivottavasti tammikuu on tipaton eli sentään vettä ei enää sataisi vaan kaikki tulisi lumena alas.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Белая Смерть

Joulutauolla tuli luettua Sankarikorpraali Simo Häyhä. Siitä aasinsiltaa pitkin Mika Kuljun kirjoittamaan Raatteen tie -kirjaan. Takakannessa on paljon kertova majuri (myöh. kenraalimajuri) Veikko Karhusen sitaatti: "Haukilan suunnalta kantautui illalla kovaa taistelun melua, kiväärituli kuulosti eräänlaiselta kihinältä ja motista ulos yrittävien rynnäkköhuuto kuolinhuudolta. Tänä yönä 44. divisioona lakkasi olemasta."

Jostakin sairaasta syystä nauroin alussa kirjaa lukiessani, neuvostoliittolaisten piti juhliman Stalinin syntymäpäivää paraatilla Oulussa 21.12... Kirja on melko seikkaperäinen osastojen liikkumisissa, mutta kaunokirjallisesti se ei ansioidu. Sitaatit antavat suurimmat elämykset. Silti suosittelen.

Oma vaarini (RIP) kuului 27. jalkaväkirykmenttiin, joka koottiin Peräpohjolasta - Kemin ja Torniojokilaakson miehistä. Juuri tämä osasto oli ratkaisevassa asemassa motin laukaisemisessa.

Hrr... kylmiä väreitä. Hjalmar Siilasvuo, Susitaival, Karhunen, Kari. Ihme tapahtui.

Onhan tässä tullut muutakin luettua. Mm. kaikki tähän mennessä suomeksi julkaistut Harry Potterit ja paljon eräkirjallisuutta. Seuraavana on vuorossa Eränkävijä 2007, joka putkahti Erä-lehden kirjakerhosta postiluukusta alas uutenavuotena. Ei olisi putkahtanut, jos Suomi olisi revitty keskeltä poikki ja Stalinin kakkua olisi syöty Torinrannassa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös