Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 697 148
  • 5 763

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sakari Huovisen Pörssiyhtiön tiedonantovelvollisuus, sijoittajan odotukset ja media on tullut luettua viimeksi.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Stephen Kingin Pimeä puoli tällä hetkellä keskeneräisenä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mary Bergin päiväkirja menossa, samaan aikaan Maailmankulttuurin synty. Molempi hyvä :)
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Dekkareista Jarkko Sipilän Mitään Salaamatta.

Nuori yksinhuoltaja on väärässä paikassa väärään aikaan ja joutuu todistajaksi rikollisliigan touhuissa. Tämän jälkeen kaikki elämässä on toisin. Kirja ottaa hyvin kantaa todistaja asemaan ja saa myös itse pohtimaan, mitä tekisi samassa asemassa. Todistaakko vai ei, kas siinäpä kyssäri?
 

d2uce

Jäsen
Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjoista on nyt menossa osa 3 "Raskausarpia".

Tähän väliin mainittakoon, että en ole vuosiin lukenut juuri minkäänlaista fiktiopohjaista kirjallisuutta, mutta nämä Juoppohullun päiväkirjat ovat pudonneet aika kepeästi alas ja kirja kerrallaan tässä kahlataan koko sarja läpi.

Kahlaus on ehkä vähän väärä sana, sillä minkäänlaista tuskaahan tuo lukeminen ei ole aiheuttanut, pikemminkin päinvastoin.
 

TeeVee

Jäsen
Tuossa luin jo aiemmin mainitsemani Jared Diamondin Tykit, taudit ja teräs -teoksen.

Samaan aikaan sain loppuun Mika Waltarin lyhyen Neljä päivänlaskua, jossa Waltari kertoo kirjoitusprosessista Sinuhe egyptiläistä tehdessään: hän lähtee pois kotoaan ja juttelee eläinten kanssa... ja eläimet puhuvat takaisin. Lukemassani painoksessa on viitteitä kirjan loppuun, jonka "kriitillisiä huomautuksia" -luku sisältää selvennyksiä ja selityksiä kirjan tekstiin.

Günther Grassin Sipulia kuoriessa vaikutti mielenkiintoiselta teokselta, mitä sitä puoleen väliin ehdin lukemaan. Tässä kirjailija kertoo laajasti ajastaan natsiarmeijan joukoissa, joka herätti kirjan julkaisun jälkeen suuren kohun Saksassa.

Kyseessä on Keltaisen kirjaston ulkoasultaan varsin hieno julkaisu, muitakin kyseisen sarjan kirjoja odottaa lukuvuoroaan.

Onko JA:n keskustelijoissa KK:n lukijoita? Lisää sarjasta löytyy mm. Wikipediasta sekä kirjasarjan kustannusyhtiön Tammen kotisivuilta. Blogikin sarjaan liittyen löytyy, tietenkin: Litteran blogi kertoo kirjoista muutaman kappaleen verran.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Pitäisi lukea vielä Sealen ja kumppaneitten toimittamaa Qualitative Research Practice -opusta iltapäivän tenttiin, vaan ei jaksa. Kyllä minä tiedän tutkimuksen tekemisestä jo ihan tarpeeksi.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Luin juuri Reko ja Tina Lundanin kirjan Viikkoja, kuukausia. Erittäin koskettava kirja, jonka luettuani omat murheeni tuntuvat vähäpätöisiltä. Kirja on siis tositapahtumiin perustuva kertomus Reko Lundanin sairastumisesta parantumattomaan aivosyöpään. Kaveri eli kyllä täysillä ja teki töitä, vaikka sairaus häiritsi jo oleellisesti elämää. Kaiken surullisuuden keskeltä löytyy hienoinen positiivinen pohjavire, ja ennenkaikkea todentuntuinen kuvaus.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Luennassa on juuri nyt Bill Brysonin "The Life and Times of The Thunderbolt Kid — Travels Through My Childhood". Hauska kuvaus kirjailijan lapsuudesta Yhdysvalloissa 1950-luvulla, aikana, jolloin "melkein kaikki oli hyvästä, myös DDT, savukkeet ja ydinlaskeuma". Suosikkikappaleeni toistaiseksi on Chapter 6: "Sex And Other Distractions".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusi Harry Potter tuli tänään ostettua. Hiukan ihmettelin, että niitä oli vielä jäljellä. Tosin isot kasat niitä oli laitettu ja suurin osa jo oli mennytkin.
Kaikki edelliset osat on luettuna ja pitäisi pikku hiljaa aloitella lukemaan tätäkin tässä.
 

axe

Jäsen
Mää luin yhden parhaista rokkikirjoista ikinä. Tosin kirjan 350 sivussa ei ihan hirveästi varsinaista lukemista ole kun kyseessä on pääasiassa valokuvakirja, mutta on siinä nyt muutamia kymmeniä sivuja tekstiäkin mukana. Ja aitoja keikkamainoksia, lippuja, settilistoja ja muuta sälää ripoteltu sekaan.

Teoksen nimi on Reckless Road - Guns N' Roses And The Making of Appetite For Destruction, ja nimi varmaan paljastaa aika tarkkaan mistä on kyse. Kirjan kokoaja Mark Canter on Slashin lapsuudenystävä, joka sattui olemaan kameransa ja myös ääninauhurinsa kanssa paikalla tallentamassa Slashin tietä autotallibändeistä erinäisten kokoonpanojen kautta tunnetuimpaan GNR-kokoonpanoon. Kirja kattaa noin vuodet 1982-1987 (myös vähän 1988) ja suunnilleen 50 ensimmäistä GNR-keikkaa.

Valokuvat on kivoja ja melkein kaikki ennen julkaisemattomia, mutta ei kai kukaan valokuvakirjoista ihan sillä lailla innostu kun ei ihan taiteestakaan ole kyse. Tekstiosat on ihan mukavia (vaikkakin kovasti kirjoitusvirheisiä), mutta jos on yhtään lukenut bändistä, niin ei tässä ihan hirveästi uutta asiaa tule. Mutta mukana on paljon varsin mielenkiintoisia tarinoita esim. niistä vaikeuksista, joita Appetiten breikkaamisen kanssa oli vuoden ajan ja kuinka kaikki kääntyi periaatteessa yhdessä yössä.

Äänessä ovat mm. muut vanhan bändin jäsenet paitsi Indianan kaksikko, on tuottajaa, äänittäjää, A&R-miestä, pre-GNR-kokoonpanojen soittajia, managereita, tyttöystäviä, strippareita sun muita, jotka olivat menossa mukana 80-luvun puolivälissä, esimerkkeinä nyt vaikka Michelle piisistä My Michelle ja se seksiaktivoihkija Rocket Queenista. Kaikilla on tosiaan jotain omakohtaista kerrottavaa asioista, eikä tässä kirjassa haastatella jotain "serkun kaveria, jonka pikkusisko kävi samaa koulua jossa Axl oli muutama vuosi aikaisemmin ollut" kuten muutamissa muissa kirjoissa. Ja vaikka Axl ja Izzy eivät ole varsinaisesti haastattelua antaneet toisin kuin Duff, Steven ja Slash, niin silti hekin ovat antaneet kirjalle siunauksensa. Sikäli siis varsin virallinenkin teos vaihteeksi.

Mutta nyt sitten siihen tämän kirjan varsinaiseen pointtiin. Tämä Mark Canter siis tosiaan äänitti kaikki nuo varhaiset keikat ja ne kuuluvat kirjaan. Kirjan mukana saa koodin, jonka avulla pääsee nettisivulle, josta kuulee/näkee sitten niitä Canterin nauhoittamia keikkoja ja nykyaikana tehtyjä haastatteluita (mm. Slash, Duff ja kasvohalvaantunut Steven). Eli kirjasta huomaat vaikka että "tällä keikalla GNR esitti ensimmäistä kertaa Nightrainin", menet nettisivulle ja löydät sieltä äänipätkän juuri siitä kerrasta ja hetkestä kun GNR tosiaan soitti kyseisen piisin ensimmäistä kertaa livenä. Ei se ehkä ole kuin 35 sekuntia jotain introa tms. ettei sitä nyt musikaalisen nautinnon kannalta voi ottaa, mutta pentele se luo aika hyvän tunnelman tutkia kirjaa ja nettisivua samanaikaisesti. Tai voi kuunnella Slashiä tiluttelemassa jonkun koulubändinsä kanssa lukiopippaloissa kauan ennen kuin GNR oli edes haavekuva. Ei ne äänipätkätkään yksin olisi oikeastaan yhtään mitään, mutta yhdessä kuvien, flaijereiden, settilistojen, keikkakommenttien ja muiden sellaisten kanssa ne tuo aika kivaa "melkein kuin olisin ollut siellä" -fiilistä.

Osoitteessa www.recklessroad.com taitaa olla jotain maistiaispätkiä. Kirjaa ei taida näistä kotimaisista kirjakauppaketjuista saada, mutta adlibris.com toimitti nopeasti ja ilman korttihässäkkää.

Reckless Roadin jälkeen menossa tämän ketjun kehujen perusteella Saatana saapuu Moskovaan.
 

fouba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, HPK
Juha Vuorisen kirjat ovat hyvää iltalukemista, saavat suupielet nousemaan ylös.. näistä mainittakoon Juoppohullun päiväkirjat.

Myös Jukka Parkkisen tuotantoon on tullut tutustuttua, paras mielestäni Onnenpoika ja pelienkeli.
 

sjuttonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, bostonilaiset, italofutis
Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-dekkarit ovat kyllä suomalaisen rikoskirjallisuuden eliittiä. Viimeksi luin Harjunpää ja heimolaiset, kirja kertoo nimensä mukaisesti romaniperheiden välisistä riidoista joita Helsingin rikospoliisi joutuu sitten selvittelemään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeksi tuli luettua (vihdoin) hieman tuntemattomampi teos, eli Tuntematon sotilas, kirjoitti V. Linna. Nyt puolestaan on menossa venäläistä tuotantoa, kevyttä sellaista: Ilja Ilf & Jevgeni Petrov kirjailijoina, opuksen nimi Kaksitoista tuolia. Kyseessä ns. veijariromaani.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Teos jota kahlaan läpi nyt kolmatta tai mahdollisesti neljättä kertaa.
Brett Easton Ellisin American Psyko

Hah...itse luin tuon juuri ja yllätys yllätys, NELJÄNNEN KERRAN. Soitin aikoinaan kirjan julkaisijalle, Jari Tammelle ihan muista asioista ja siinä keskustelussa kävi ilmi, että American Psycon päälikannessa komeilee herran oma kuva. Aivan loistavaa, kevyttä iltalukemista mustalla huumorilla maustettuna. Suosittelen...


...ja sen jälkeen vedän vatsasi auki, saatanan huora!
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Viimeksi luin: Mötley Crüe, the dirt - törkytehdas. Aivan uskomattoman hyvä kirja, vaikka en kauheasti bändin musiikista pidä, niin muutamassa päivässä luin ton läpi. Aivan käsittämättöntä sekoilua ja överiksi vetämistä, kunnon rock-meininkiä alusta loppuun. Suosittelen ehdottomasti tämän klassikon lukemista!
 

TeeVee

Jäsen
Luettuja ja luettavia

Viimeksi luettua: Väinö Linnan Musta rakkaus sekä R.L. Stevensonin Huomispäivän laulu. Linnan romaanissa on kevyt viittaus kirjailijan toiseen romaaniin ennen hänen suuruudenvuosiaan eli Päämäärään.

R.L. Stevensonin satasivuinen teos sisältää puolestaan 20 tarinaa, vähän vaikea kuvailla, täältä löytyy lisäinfoa.

Tällä hetkellä menossa Tom Clancy's Net Force: Breaking Point sekä Andrew Millerin Optimistit.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Teoksen nimi: Hullu työtä tekee. Kirjoittaja: Juhani Seppänen.

Seuraavassa on sitaatti, joka on painettu kirjan takakanteen: "Jos työnteko keksittäisiin tänään, se todennäköisesti kiellettäisiin terveydelle haitallisena."

Kuten tuosta lauseesta voi jo päätellä, kirjassa tarkastellaan työtä ja työnteon käsitettä hieman eri näkökulmasta, mihin suomalaisessa kulttuurissa yleensä on totuttu. Ns. protestanttinen työetiikka joutuu kritiikin kohteeksi. Kirja tarjoaa pohdittavaksi erilaisia arvoja, joita ei monikaan meistä edes uskalla kyseenalaistaa arkipäivässämme. Odotetusti naurunalaiseksi saatetaan myös työnantajien puolelta tuttu Bullshit-bingon terminologia: Strategia, tulosjohtaminen visio, jne...

Kirja ei tietenkään tarjoa valmiita vastauksia, vaan jättää lukijan miettimään kysymyksiä ja niiden taustoja. Suosittelen.
 

Raparberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho ja HIFK
Avasin pahvilaatikon joka oli viimeisimmän muuton jäljiltä vielä koskematta. Se oli täynnä kirjoja, joista käteen jumittui Scott Adamsin Dilbert Future. Kylläpä puhutteli se miten hyvin herran ennustukset ovat käyneet toteen, vaikka osa niistä onkin niin ihmisen perusluonteen mukaisia ettei pahemmin päässyt yllättämään.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Remeksen 6/12. Paras kirjailija mielestäni, tosin en mikään lukutoukka ole. Mukaansatempaava kirja.
 

Raparberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho ja HIFK
Samaisen pahvilaatikon tonkiminen jatkuu, ja tässä edetään näköjään eepos kerrallaan... Tällä kertaa koukutti Juha Vuorisen Nokimusta Seikkailu. On se Mäkilän Tapsa kova jätkä. Ja kirjailija Vuorisen mielikuvitus kyllä melko erikoinen... Tämä tulee lukaistuksi loppuun ennen tuutimaan menoa. Aivan mahoton meininki...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös