Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 648 255
  • 5 553

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Hyvä kirja, luin hetkessä loppuun!

Linkit kirjaan HIFK Stadin kingit

Omistuskirjoitus Kife Heino, Stubb, Hexi, Linnonmaa ja Järn. Hienoja miehiä kaikki, erityisesti Stubb, arvostan kovasti!
 

Liitteet

  • upload_2019-3-4_9-35-31.png
    upload_2019-3-4_9-35-31.png
    872,1 KB · kertaa luettu: 223
  • upload_2019-3-4_9-38-57.png
    upload_2019-3-4_9-38-57.png
    246,4 KB · kertaa luettu: 240
(1)
  • Tykkää
Reactions: axe

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Viimeksi tuli luettua Ernest Clinen Armada. Potentiaalia tuossa olisi ollut vaikka mihin, mutta juustoisen paska lopetus pilasi kaiken.

Tällä hetkellä iltalukemisena Kai Psottan kirjoittama Ilmiö nimeltä Real Madrid.

Edit. Vielä mukaan lukusuositus: Conn Iggulden. Kyseinen herra kirjoittaa historiallisia romaaneja ja on alallaan ehkä kaikista paras. Erityisesti Valloittaja-sarja (kertoo Tšingis-kaanin vaiheista) on todella loistava.
 
Viimeksi muokattu:

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos sattuu pitämään svenskien poliisisarjoista, niin Joona Linna voisi olla mielenkiintoinen kokemus. Kirjoittajina pariskunta ”Lars Kerpler”, joten en paljasta enempää. Todellakin tutustumisenarvoinen henkilö/kirjasarja… ihan samoilla viivoilla: Larssonin, Mankellin, Lapiduksen ja vaikka Perssonin kanssa.

Voin vain suositella!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Luin Timo Sandbergin kirjan Tilinteko. Kirja oli jatkoa kirjoittajan Lahti-aiheisille historiadekkareille. Kirja oli viihdyttävä ja haastoi kyllä ajatuksia. Minua jotenkin häiritse se että kaikki entiset valkoiset esitettiin ylimielisenä ja jopa tyhminä muitten oikeuksien tallovina despootteina. Taasen vasemmalla sivulla olevia esitettiin uhreina, hyvinä miehinä joita kiusattiin suotta. Ehkä se oli sitä että puolustettiin niitä joita valkoisessa historian kirjoituksessa tuomittiin.

Yksi historiallinen juttu oli se että tutkimusteni mukaan Lahtea ei pommitettu Stalinin syntymäpäivänä, toisin kuin kirjassa kerrotaan. En tiedä oli pommitukset joku tarinallinen aspekti... vai onko minun lähteet väärässä ja Lahtea pommitettiin 18.12. (juliaanisen kalenterin mukaan 6.12.).
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kuuntelussa Michelle Obaman Minun tarinani, luvussa Keskisarjan Viipuri-kirja. Edellinen luettu kirja oli Kissani Jugoslavia, jonka sain päätökseen pari viikkoa sitten. Hauska viritelmä tuo jälkimmäinen, tykkäsin lopulta, vaikka jotkin kissakappaleista oli rasittavia lukea.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tarkoituksena olisi aloittaa Thomas Pikettyn teos Pääoma 2000-luvulla ensi viikolla. Saa nähdä lähteekö lopulta työreissuun tuo vai jokin kevyempi (sekä fyysisesti että henkisesti) teos, mutta ainakin toistaiseksi pitäisi tuo ainakin aloittaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kävin tänään kirjastolla etsimässä uutta luettavaa ja pitkästä aikaa tuli vilkaistua myös tietokirjapuolen tarjonta, niin kahdesta tolkuttoman kokoisesta mukaan tarttuneesta raamatusta toinen on Peter Englundin Voittamaton. Vuonna 2000 julkaistu "jatko-osa" Suuren sodan vuosille, teoksessa kirjoittaja pyrkii avaamaan 1650 -luvun tapahtumat (lähinnä Kaarle X Kustaan sotaisat harrasteet) Ruotsin suurvallan (ja sen mukana Euroopassa jo 30-vuotisessa sodassa kiertäneen Erik Dahlbergin) näkökulmasta. Odotukset ovat suoraan sanoen melko korkealla tästä kirjasta, muutama vuosi on mennytkin kun viimeksi olen Englundia lukenut.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Viimeksi tuli luettua Ioan Grillon Huumesota - Latinalaisen amerikan rikollisjärjestöjen parissa. Aika karu kertomus neljästä eri rikollisryhmittymästä latinomerikassa ja Jamaikalla. Eli tarkastelussa pääasiassa Rio de Janeiron alueella vaikuttava Comando Vermelho (Punaiset Kommandot), El Salvadorista ympäri Amerikkoja levittäytynyt Mara Salvatrucha (MS13), Kingstonin Tivoli Gardensin slummista Christopher "Dudus" Coken "maailmanmaineeseen" nostama Shower Posse sekä ehkä edellisiä vielä häiriintyneempi, Los Caballeros Templarios (Temppeliritarit), jonka perustaja Nazario Moreno oli kyllä täysin lempinimensä "El Mas loco" eli kaikista hulluin, ansainnut. Jos ns. True crime tarinat kiinnostaa niin voin suositella. Siinä missä isoista kartelleista kuten Medellin, Cali, Sinaloa jne. on dokumenttia enemmänkin niin näistä em. paljon vähemmän.

Nyt ilmeisesti alitajuntaan iskeytynyt joku vainoharha että ne vaaniva minää. Nimittäin kirjastosta tarttui matkaan Frank McDonough'n Gestapo - Natsisaksan salaisen poliisin historia sekä Petteri Järvisen NSA - Näin meitä seurataan. Notta ollaanpa hiphiljaa eikä kerrota kelleinkään...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Olen tykästynyt kovasti näihin Hjorth/Rosenfeldt kaksikon Sebastian Bergman dekkareihin. Ei ehkä ihan perinteistä tyyliä, vaikka ei nyt valtavaa pesäeroa siihen teekkään. Positiivista on, että päähenkilö ei ole ajatuksiltaan ja teoiltaan lähelläkään täydellistä, vaan jopa itseasiassa täysi mulkku. Pelkästään se tekee tästä piristävää. Minua onkin vaivannut usein, että näillä päähenkilöillä on korkeintaan alkoholi tai tupakkiriippuvuuksia tai menneisyydestä johtuvia traumoja. Mutta muuten ovat käveleviä moraaliajatusmallioppilaita.

Bergman, joka on kriminaalipsykologi tekee tähän siis piristävän poikkeuksen. Dekkarit ovat mielestäni hyvin kirjoitettuja ja henkilöt melko kiinnostavia.

Nyt varmaan täytyy lukea välillä muuta kuin dekkaria. Onko suosituksia kirjoista, jotka liittyvät Suomen 1800-lukuun.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Fantasiaa menossa. Brandon Sandersonin The Stormlight archive sarja menossa. 3 kirjan puolessa välissä juuri. On koukuttanut oikein mainiosti.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tällä hetkellä luen Vesa Sisätön kirjaa Only in Finland. Kirja sisältää lyhyitä juttuja erikoisista, huvittavista tai mielenkiintoisista tapahtumista ja ideoista Suomen historiassa. Kirja on kevyttä lukemista mutta silti voi vähän sivistää itseään esim. Viipurin pamauksella, Amaraali-olut selkkauksella ja Riot Entertainmentin tapauksella.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lomalla tulee aina luettua normaalia enemman. Talla reissulla luin ekaks Antto Terraksen Pilkkuun asti, joka kertoo tikkurilalaisen Calypso-ravintolan historiasta hulvattoman hauskalla tavalla. Mielenkiintoa lisas, etta olen joskus tainut kayda ko. baarissa muutaman kerran. Pitanee tutustua Terraksen muuhunkin tuotantoon.
Tuli luettua myos Adler-Olssonin uusin Selfiet. Ihan mukavaa luettavaa ryhma-Q:n tapaukset ovat, mutta vahan ehka samankaltaisia juonet alkavat olemaan. Tanaan sain loppuun Jarkko Sipilan uusimman. Hyvaa viihdetta sekin ja Sipilalla on aika hyva kasitys poliisin ja alamaailman toiminnasta nyky-Suomessa.
Seuraavaksi aloitan ihan tuntemattoman suomalaisen dekkarikirjailijan, Jari Salosen Ontuvan miehen. Saloselta on nakojaan ilmestynyt aikaiseemin jo kolme kirjaa, jotka kertovat komissario Zettermanista. Jos osoittautuu hyvaksi, taytynee hankkia muutkin kirjat. Harmi vaan, etten paase lukemaan kirjoja kronologisessa jarjestyksessa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Peter Englundin Voittamatonta on viimeinen luku jäljellä (kyseessä siis tiiliskiven kokoluokkaa paksuudeltaan ja painoltaan oleva teos) ja hieman kaksijakoisissa tunnelmissa on teos edennyt. Todella hyvää tekstiä mielenkiintoisesta aiheesta oivaltavin lähestymistavoin ja teknisesti lukukokemuksena siis todella hyvä. Toisaalta aihe itsessään on alkanut tuottaa epäuskoista ihmettelyä tyyliin "ei kai se nyt saatana oikeasti voinut noin idiootti olla?" kirjan päähenkilöstä. Toki jälkikäteen aivan turha moralisoida jne, mutta jopa 1600-luvun kontekstissa Kaarle X Kustaa on ollut kyllä melkoinen epeli. Jo Suuren sodan vuosissa käytiin ansiokkaasti läpi paradoksia jossa kertaalleen perustettua armeijaa ei ole varaa enää lakkauttaa ja konfliktit tuppasivat pitkittymään tästä syystä, Voittamattoman tapauksessa vaikka aikajänne on lyhyempi (viitisen vuotta 30 sijaan), on ongelma noussut aivan uusille tasoille ja nokkelana kaverina Kaarle on siihen ratkaisuja sitten keksinyt jotka saavat nykyiset Putinit näyttämään rauhanpalkintolaureaateilta.

Mutta hyvä kirja siis, suosittelen (Pohjois-)Euroopan historiasta kiinnostuneille.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Historianörttinä on nyt kesken opus "Conquerors: How Portugal Forged the First Global Empire". Teoksessa on kerrottu Euroopan reunavaltion, Portugalin, nousu löytöretkeilyn 1500-luvun suurvallaksi. Meritietä Intiaan etsitään yhä pidemmälle Afrikan rannikkoa seuraten. Lisäksi haaveena on löytää islamilaisen maailman selkäpuolelta lisää kristittyjä, jotta Euroopan portteja kolistelevat muslimit saataisiin kahden rintaman väliin. Sekä tietenkin rikastua maustekaupalla, joka oli tuolloin islamilaisten kauppiaiden hallussa.

Nykyajan ihmiselle on vaikea ymmärtää, kuinka heppoisin lähtötiedoin matkaan on lähdetty. On kauppiaiden kertomuksia reiteistä ja naapurimaista vohkittuja karttoja, joiden perusteella Afrikan voisi kiertää. Rinnastus ensimmäisiin avaruuslentoihin ei ole huono, koska matkoilta saattoi palata takaisin vain 20% laivueen miehistöstä. Nämä harhailumatkat olivat ensiaskel säännölliselle kaupalle, kauppa-asemille ja lopulta eurooppalaiselle kolonialismille. Keskenään riitaisat intialaishallitsijat eivät kyenneet tajuamaan portugalilaisten tarkoitusperiä ajoissa.

Kirja on hyvää täydennystä kouluajan "tietoihin", joka tiivistyy sanoihin "Vasco da Gama löysi meritien Intiaan". Eikä sitten paljon muuta ollutkaan. Yleensä suuremman huomion saa Kolumbuksen reissu Amerikkaan ja siksi kirja on suositeltava tuon ajan historiasta kiinnostuneille. Rutikuivan akateemisen viitebriljeerauksen sijaan Roger Crowley käyttää kerronnallista käsittelytapaa ja se tekee tekstistä helppolukuista.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
@Huerzo

Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytyy pistää nimi ylös ja etsiä löytyisikö tämän pitäjän kirjastoista kunhan saan ensin nämä pari opusta alta pois.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Huerzo

Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytyy pistää nimi ylös ja etsiä löytyisikö tämän pitäjän kirjastoista kunhan saan ensin nämä pari opusta alta pois.

Alkoi kiinnostamaan meikäläistäkin, mutta valitettavasti ei ainakaan Piki-kirjastoista löydy.

Itsellä aika paljon töihin liittyvää kirjallisuutta menossa, joten siihen kylkeen sopii mukavasti kevyttä Seppo Jokista. Mukava lueskella tuttuja katuja tallaavista hahmoista, jotka nekin ovat vuosien ja kirjojen jälkeen muuttuneet tutuiksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...Keskenään riitaisat intialaishallitsijat eivät kyenneet tajuamaan portugalilaisten tarkoitusperiä ajoissa.

Kirja on hyvää täydennystä kouluajan "tietoihin", joka tiivistyy sanoihin "Vasco da Gama löysi meritien Intiaan". Eikä sitten paljon muuta ollutkaan. Yleensä suuremman huomion saa Kolumbuksen reissu Amerikkaan ja siksi kirja on suositeltava tuon ajan historiasta kiinnostuneille. Rutikuivan akateemisen viitebriljeerauksen sijaan Roger Crowley käyttää kerronnallista käsittelytapaa ja se tekee tekstistä helppolukuista.
Saattoi niillä intialaisilla olla täysin selvillä jopa eurooppalaisten tarkoitusperät, mutteivät jaksaneet suhtautua vakavasti kouralliseen barbaarimaisesti käyttäytyviä resupekkoja kun omat valtiot käsittivät miljoonia asukkaita ja rikkautta josta eurooppalaiset eivät osanneet edes unelmoida. Samaanhan kaatui Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen imperiumit kun muutama haiseva espanjalainen varustettuna eurooppalaisilla aseilla pystyi voittamaan taistelussa tuhansia huomattavasti sofistikoituneempaa mutta vielä huomattavammin vähemmän sotataitoista ja -varustettua paikallista (ja toki auttoi että valtakunnan johtaja oli jumala ja sen jos sai napatuksi, oli koko valtakunta lamaantunut).

Mutta ihan mielenkiintoinen kirjatärppi, voisi tuonkin lukaista jossain välissä.

edit. Siis lukaista jos jostain löytyy, näköjään ei Keski-Kirjastojen valikoimaan kuulu ja Yliopiston kirjastolla ainoastaan saksankielinen laitos, minkä lukeminen voisi olla opettavainen, mutta myös turhan aikaavievä suoritus.
 

teppana

Jäsen
Kuuntelussa on ollut Harry Potter sarjan neljä viimeisintä osaa. Kuoleman varjeluksista on jäljellä vielä nelisen tuntia.

Vesa Vierikko tekee kyllä mainon työn lukiessaan kirjat.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
@Wiljami @Johnny B. Goode @Valapatto Ostin tuon pokkariversiona nettikirjakaupasta - käytettynä postikuluineen 13 euroa. Harmi, että tuli herätettyä mielenkiinto, kun kirjan saatavuus on Suomessa ilmeisen heikko. Eikä Crowleyn kirjoja ole ilmeisesti suomennettu yhtäkään. No, en voi sanoa yllättyneeni. Jos joku tuon tosissaan tahtoo, niin eiköhän siihen konstit löydy. Etenkin Jyväskylän seudulla laina/vaihto on helppo järjestää, joten privaviestiä vaan kehiin.

@Wiljami Kirjan mukaan Intian valtameri oli ennen löytöretkiä suht' rauhallista vapaakauppa-aluetta. Portugalilaisiin suhtauduttiin potentiaalisena, joskin outona kauppakumppanina rihkamatuotteineen. Kun da Gama kumppaneineen toikin kauppasuhteisiin goonimaisen väkivaltakoodin, oli tulokkaaseen ensin vaikea suhtautua. Portugalilaisten hallussa oleva tulivoima kiinnosti ja jotkin vasallikaupungit kuvittelivat voivansa ostaa heidät puolelleen palkkasotureiksi. Väärin luultu ja kun ensimmäiset laivastot selvisivät maustelasteineen paluumatkasta, ei heitä saatu enää häädettyä pois laivastojen koon kasvaessa. Ja loppu on (koloniaismin) historiaa.

Edit: piti tarkistaa hinta 9 -> 13, olihan ne postikulut isommat kun muistin
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Harmi, että tuli herätettyä mielenkiinto, kun kirjan saatavuus on Suomessa ilmeisen heikko.
Nyt bongasin tuolta adlibriksestä. Näyttäisi olevan saatavilla ihan pikaisella toimitusajallakin.

Linkki adlibris verkkokirjakauppaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Beevorin Stalingradin sain vihdoin käsiini.

Onhan sitä kaikenlaista tullut luettua tuosta itärintaman sodasta ja itse ko. taistelustakin, mutta kyllä tämä taas alleviivaa sitä miten kylmäverisen raa'asta taistelusta oli kyse. Jos jossakin, niin tuolla rauniohelvetissä päti sanonta "armoa ei tunneta".
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Meillä on tossa ostarilla sellanen kierrätyskaappi, mihin saa viedä turhat tavaransa jonkun otettavaksi. Aika paljon siellä on kirjoja, ja suurin osa sellasta kuraa, että ihan ymmärrettävistä syistä heitetty pois. Tänään löytyi kuitenkin todellinen helmi, josta erinomainen elokuvakin on filmattu: James Dickeyn Syvä joki
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Meillä on tossa ostarilla sellanen kierrätyskaappi, mihin saa viedä turhat tavaransa jonkun otettavaksi. Aika paljon siellä on kirjoja, ja suurin osa sellasta kuraa, että ihan ymmärrettävistä syistä heitetty pois. Tänään löytyi kuitenkin todellinen helmi, josta erinomainen elokuvakin on filmattu: James Dickeyn Syvä joki
Halvattu, toi on kyllä hyvä systeemi. Enpä täälä nähnyt moista. Mun mielestä mikä tahansa kirja joka on julkaistu, sais elää maailmanloppuun asti. Paskatkin kirjat. Saadaan vastakkainasettelua.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyrön uusin Mielensäpahoittaja-teos tuli luettua läpi ajankuluksi, aika heikkoa ja väsynyttä jo nykyisin. Mielensäpahoittaja oli ihan hyvä idea ja ensimmäiset teokset vielä jänteviä, mutta saisi mielensäpahoittaja jo hiljalleen potkaista tyhjää.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Kyrön teosten laatu on näin heikentynyt.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyrön uusin Mielensäpahoittaja-teos tuli luettua läpi ajankuluksi, aika heikkoa ja väsynyttä jo nykyisin. Mielensäpahoittaja oli ihan hyvä idea ja ensimmäiset teokset vielä jänteviä, mutta saisi mielensäpahoittaja jo hiljalleen potkaista tyhjää.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Kyrön teosten laatu on näin heikentynyt.
Kyrö saisi joo luovuttaa jo tuon mielensäpahoittajan kanssa, mutta kukapa sitä lypsävää lehmää teuraalle veisi. Kyrön viimeisin hyvä kirja on Kunkku, joka onkin aivan järjettömän hyvä. Enemmän näitä, vähemmän mielensäpahoittajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös