Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 696 418
  • 5 759

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itsehän en tuosta Intiaanista taas pitänyt ollenkaan. Makuasia.
Minunkin mielestäni uusi Vares oli heikko Varekseksi. Kirjan ensimmäisen puoliskon poukkoilu Turun ja USA:n välillä ei toiminut. Lisäksi Vareksen naisen perään itkeminen meni liiallisuuksiin. Dekkarihommiin ei mielestäni tässä kirjassa juurikaan uhrattu aikaa/sivuja. Seuraava Vares taitaa olla nimeltään Cowboy.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Antti Tuurin Talvisota tuli tuossa luettua, englanniksi tosin kun kirjastosta ei muuta löytynyt. Vaikea sanoa, paljonko tuossa Richard Impolan englantisoinnissa katosi alkuperäisestä.

Ja tuli sitten luettua saman sotaisen hengen mukaisesti myös Kalle Päätalon Myrsky koillismaassa. Aina tähän saakka olin sitä mieltä, että Päätalon tuotantoa lukevat vain kasikymppiset koillismaalaiset. Koska puolivälissä ollaan, ja puoleksi koillismaalainen, päätin ottaa varaslähdön. Taidan pysytellä tässä Koillismaasarjassa kuitenkin, vielä en uskalla loikata Iijoelle. Mutta yllättävänkin hyvää kerrontaa oli tässä romaanissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Seppo Jokisen uusin Komisario Koskinen kirja, Vihan sukua tuli luettua. Loistavaa tykitystä jälleen kerran !! Kirja kyllä tempaisi taas mukaansa ja se tuli luettua melkein yhtä soittoa, pari pientä taukoa välissä. Suosittelen lukemaan ko. kirjailijan tuotannon. Olen aika varma, että moni jää niihin koukkuun.
Mutta kannattaa aloittaa Siimamiehestä, se on eka kirja. Rikokset ovat aina uusia mutta perhe-elämän asiat etenevät kirjasta toiseen. Kirjoja on nyt ilmestynyt 18. Mutta ei pidä säikähtää, ovat helppoa luettavaa, n. 300 sivusia. Tuollaisen kirjan lukee kyllä helposti päivässä jos yhtäsoittoa lukee.

Tämän viestin ansiosta on menossa toinen Jokinen. Helppoa luettavaa, menee Reijo Mäen ja Ilkka Remeksen kategoriaan. Järjestys ei mennyt linjaan, Prismasta jäi käteen Hervantalainen, kirjastosta Piripolkka ja mökin hyllystä löytyy Kreikkalainen Kolmio.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Reino Lehväslaiho S/S Bombata, loistava kirja ja poikkeuksellisen hyvä Lehväslaihon kirjaksi, ks. kirjailijan kirjoista hyviä ovat myös panssarisotaa sekä sotkalla sodassa.
Seuraavaksi tässä aloittelen Kyösti Pietiläinen, Kotkanpoika ja Albatrossi, saman kirjailijan Karl Peters - legioonalainen oli hyvä myöskin joten tuskin tulen pettymään.

Edit: TosiFanin mainitsema Seppo Jokisen - Koskinen ja Hervantalaisen luin myöskin vasta ja suosittelen!
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Harrastan toisinaan äänikirjoja, mikä on mukavaa kun voi vaimon kanssa "lukea" samaa kirjaa ja olla samassa kohtaa koko ajan. Viimeiseksi "lukemani" kirja on näin ollen Tuomas Kyrön Liitto. Todella erinomainen teos!
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Luin Don DeLillon Valkoisen kohinan ja Cosmopoliksen. Valkoinen kohina oli teos, joka menee omassa parhaiden listassani korkealle sijalle. Kirjassa ei ollut mitään löysää vaan se oli huikeaa ilotulitusta alusta loppuun. Arvostin. Cosmopolis oli ok. Ei samalla tasolla Valkoisen kohinan kanssa, mutta ei huonokaan.
Nyt aloitin lukemaan saman kirjoittajan Mao II:sta. Tässä vaiheessa luulin lukevani ennakkotilaamaani Pynchonin Painovoiman sateenkaarta, mutta sen ilmestyminen on taas lykkääntynyt, tällä kertaa lokakuuhun. Tilasin sen toukokuun lopulla ja sen piti ilmestyä muistaakseni kesäkuun alussa, sitten se viivästyi elokuun alkuun ja nyt lokakuuhun. Nähtävästi käännöstyössä on vieläkin viilattavaa. Toivottavasti saavat ongelmat ratkaistua ja kirjan ulos. Toisaalta parempi näin, että käännös on viimeisen päälle viilattu eikä ulos lasketa keskeneräistä käännöstä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tässä vaiheessa luulin lukevani ennakkotilaamaani Pynchonin Painovoiman sateenkaarta, mutta sen ilmestyminen on taas lykkääntynyt, tällä kertaa lokakuuhun. Tilasin sen toukokuun lopulla ja sen piti ilmestyä muistaakseni kesäkuun alussa, sitten se viivästyi elokuun alkuun ja nyt lokakuuhun. Nähtävästi käännöstyössä on vieläkin viilattavaa. Toivottavasti saavat ongelmat ratkaistua ja kirjan ulos. Toisaalta parempi näin, että käännös on viimeisen päälle viilattu eikä ulos lasketa keskeneräistä käännöstä.

Aha, että nyt on virallisena lokakuu. Kävin pari viikkoa sitten kattomassa Teoksen sivuilta ja oli 11.8. Hyvä tietää. Hieman on huolestuttanut, kun pitäisi kritikoida opus ja dl on 1.9. eikä kirjaa ole näkynyt missään. Tietenkään en ole viittinyt kysyä Teokselta. Teoksesta. Hiukan ihmettelin aikoinaan käännösaikataulua, että noinkohan onnistuu, mutta ihan hiljaa mielessäni vain ihmettelin kun muut ovat niin paljon viisaampia kun ovat nilkit sanoneet olevansa niin paljon viisaampia. Ho-mot. Eli nyt pitää voi vittu lähettää s-postia ja avutua ettei kritiikki kerkiä seuraavaan X:n numeroon. Niin vihaan sellaista.

Luin tuossa mm-kisojen päälle loppuun R. Chandlerin Vanhan kultarahan. Kai se oli ihan hyvä. Sitä ennen luin T. Bernhardin Vanhat mestarit mikä oli loistava.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Aha, että nyt on virallisena lokakuu. Kävin pari viikkoa sitten kattomassa Teoksen sivuilta ja oli 11.8. Hyvä tietää.

Jep, Teoksen sivuilla päivämäärä taisi muuttua lokakuuhun tuolloin 11.8. Laitoin Teokselle ihan huvikseni kesäkuussa tästä aiheesta tiedustelun ja sieltä joku kesämarja vastasi, että käännös on "pahasti myöhässä".

p.s mulla odottaa Bernhardin Syy ja Kellari lukemista. En ole vielä uskaltautunut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Selailen ja silmäilen kiinnostavia lukuja kirjasta "Kaunis turhuus", joka nimestään huolimatta ei kerro Kärppien tshekki-vahvistuksista, vaan Ranskan hovin ja aatelin elämästä 1700-luvulla. Pieniä tuokiokuvia saapi sitten oppilaille jakaa, kuinka tuohon aikaan elettiin pintaliitäjien maailmassa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
p.s mulla odottaa Bernhardin Syy ja Kellari lukemista. En ole vielä uskaltautunut.

Ne on kovia kirjoja. Raskaita. Loistavia. Bernhardin jälkeen on vähän sellanen tunnelma, että kaikki on sanottu.

Diggaan kans tosta Valkoisesta kohinasta ja Mao II on sopivan sekopäinen sekin. Cosmopolis ei oo huono, muttei noiden tasolla, eikä tän Oswald-opuksen, Vaa'an, Vaakan. Häpeällisesti en ole lukenut DeLillon Alamaailmaa, mutta Ellroyn Alamaailma-trilogian olen ja kolmososassa, minkä joskus ostin, on Ellroyn nimikirjaimet. Tais Suomen reissullaan vetästä initiaalinsa muutamaan kymmeneen kirjaan. Vasta kotona huomasin että mitästä paskaa tässä nimiösivulla on... Hyvä etten palauttanut että tuhrittu kirja.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Cosmopolis ei oo huono, muttei noiden tasolla, eikä tän Oswald-opuksen, Vaa'an, Vaakan. Häpeällisesti en ole lukenut DeLillon Alamaailmaa, mutta Ellroyn Alamaailma-trilogian olen

Vaaka on tässä DeLillo innostuksen myötä lukulistalla myös. Alamaailmakin pitäisi lukea, mutta se on jotenkin minua epäilyttänyt ja olen sysinyt sitä myöhemmäksi. Cosmopolis ei tosiaan anna samanlaisia täpinöitä kuin Valkoinen kohina vaikka ei sitä tosiaan huonoksi voi mennä haukkumaan. Parempi kuin useimmat.

Ellroyn Alamaailma-trilogia tuli luettua joitakin vuosia sitten. Silloin ainakin tykkäsin. Tiukkaa lausetta. Muistan pitäneeni erityisesti Howard Hughes- jaksoista.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Kesälomalukemistopaketti tuli nyt viimeisteltyä ja siinä olivat teokset:

- Yann Martell: Piin elämä
- Peter Franzen: Tumman veden päällä
- Jonathan Safran Foer: Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä
- Walter Isaacson: Steve Jobs
- Dan Brown: Kadonnut symboli
- Chimamanda Ngozi Adichie: Puprpuranpunainen hibiskus

Hyviä teoksia oikeastaan Brownia lukuunottamatta kaikki. Jopa Franzen, vaikka olikin kehnosti kirjoitettu, mutta ajan kuvauksena todella muistoja herättävä.

Ylivoimainen ykkönen kuitenkin tuo Safran Foer. Tuli luettua alkuperäiskielellä eli englanniksi mutta jos käännös ei ole huono niin erittäin upeasti kirjoitettu, ajatuksia herättävä teos, jossa poikkeuksellisesti ei pikkuvanha, liian fiksu, lapsihahmokaan ärsytä alkua pidemmälle. Jobsin elämänkertakin oli muuten hyvä. Ei liian kaunisteltu.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi luin sotahistoriallisen: Historian suurimmat panssarivaunutaistelut. Täytyi tulla tänne oikein varoittamaan. Sen verran heikkotasoinen tietokirja on kyseessä.

Teos on selvästi huitaisemalla kokoon kasattu. Se on täynnä pieniä virheitä, joista osa voidaan kuitata painovirheinä (esim. operaatio Barbarossa muka alkoi 11.6.1941 - tosin toisaalla kirjassa oli oikea 22.6.), mutta mukaan mahtuu myös puhtaita asiavirheitä (esim. Joachim Peiperia väitettiin 2. SSPsD:n komentajaksi Malmedyn verilöylyn aikaan, vaikka kaikkihan nyt sen tietävät, että hän ei komentanut mitään divisioonaa, vaan Kampfgruppe Peiper oli osa 1. SSPsD:aa). Parasta teoksessa oli kartat ja kuvat - ja se ei ole paljon kirjassa...

Nyt aloitin Ken Folletin historiallisen eepoksen "Kun suuret sortuvat". Se on alkuhidastelun jälkeen lähtenyt käyntiin mukavastit Folletin tutuilla linjoilla, eli henkilöhahmot ovat hieman yksiulotteisia (usein hyvät ja pahat, heikot ja vahvat erottuvat turhan selvästi), mutta tarina etenee ja historialliset faktat (lienevät) kohdallaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Viimeksi luin sotahistoriallisen: Historian suurimmat panssarivaunutaistelut. Täytyi tulla tänne oikein varoittamaan. Sen verran heikkotasoinen tietokirja on kyseessä.

Teos on selvästi huitaisemalla kokoon kasattu. Se on täynnä pieniä virheitä, joista osa voidaan kuitata painovirheinä (esim. operaatio Barbarossa muka alkoi 11.6.1941 - tosin toisaalla kirjassa oli oikea 22.6.), mutta mukaan mahtuu myös puhtaita asiavirheitä (esim. Joachim Peiperia väitettiin 2. SSPsD:n komentajaksi Malmedyn verilöylyn aikaan, vaikka kaikkihan nyt sen tietävät, että hän ei komentanut mitään divisioonaa, vaan Kampfgruppe Peiper oli osa 1. SSPsD:aa). Parasta teoksessa oli kartat ja kuvat - ja se ei ole paljon kirjassa...

Kiitos varoituksesta. Varoitanpa minäkin, tässä on aivan umpipaska ja naurettava kirja:

Simon Dunstan ja Gerrard Williams: Hitlerin pako. Kootut aihetodisteet.

Lukeminen oli pelkkää kärsimystä. Teosta väitettiin tieteeksi, mutta vitut on, se on täyttä hulluutta ja vielä ilmeisen tosissaan kirjoitettu.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Dan Brown: Inferno Pari viikkoa koittanut tuota lukea ja reilu 100 sivua sain luettua. Jostain syystä ei nyt vaan uppoa. Kadonnut symbolikin tökki jo jonkinverran. Takaisin kirjastoon ja koitetaan vaikka keväällä uudestaan.

Pendergast sarjasta kirja kuoleman asetelma sen sijaan meni muutamassa illassa.
Diogenes trilogian päätösosaa odotellessa luetaan Kummisetä.

Vähän ihmetyttää miksi nuo kaksi ekaa Pendergast kirjaa on jätetty Suomentamatta.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viime aikoina on taas lukeminen alkanut kiinnostaa ja tällaisia opuksia on tullut luettua:

Tapani Bagge: Musta pyörre

Pidin kirjasta melko paljon. Ajankuvaus oli varsin hyvää ja kirja piti otteessaan alusta loppuun. En ole aikaisemmin Baggen tuotantoon tutustunut, ja siitä syystä en tullut ajatelleeksi kyseisen kirjan olevan kirjasarjan uusimmasta päästä oleva osa. Vesitin siis omalta osaltani vähän kahta aiemmin ilmestynyttä teosta, sillä kirjassa viitattiin useaan otteeseen aikaisemmissa kirjoissa tapahtuneisiin käänteisiin päähenkilön elämässä. Pitänee siitä huolimatta lukea kaksi aiempaa osaa, tällä kertaa mieluusti vanhimmasta uusimpaan.


Jørgen Brekke: Armon piiri

Todella hyvä kirja. Kyseessä ilmeisesti Brekken esikoisromaani. Kirjassa kerrotaan useampaa eri tarinaa eri aikakausilta, nykyaikana ja 1500-luvulla, ja tarinat nitoutuvat yhteen kirjan tapahtumien kautta. Erikoinen, mutta erittäin viihdyttävä kerrontatapa.


Ilkka Remes: Teräsleijona

Remes on Remes. Eipä ole Ruttokellojen jälkeen enää kovin hirveästi Remeksen kirjat säväyttäneet. Aika takuuvarmaa toimintaa, liiankin kanssa. Kirjan tapahtumat olivat jo kirjan puolessa välissä sellaisella sykeröllä, että alkoi jo huolettaa kuinka kirjailija itsensä pelastaa loppukirjan osalta. No, aika pahasti kirja loppua kohden lässähtikin ja hiukan tuli loppuratkaisujen perusteella tunne, että nyt mentiin vähän sieltä missä aita on matalin. Paukut ilmeisesti käytettiin kirjan alkupuoliskolla. Niin tai näin, niin kohtuu viihdyttävä ja otteessaan pitävä opus kuitenkin. Ei läheskään parasta Remestä mutta ei huonointakaan.

Seuraavaksi otan lukuun Dennis Lehanen Paahtavan taivaan alla. Olen useammankin kirjan Lehanen tuotannosta lukenut ja odotukset ovat varsin korkealla. Tuskin joutuu ainakaan kovin pahasti pettymään.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Dan Brown: Inferno Pari viikkoa koittanut tuota lukea ja reilu 100 sivua sain luettua. Jostain syystä ei nyt vaan uppoa.

Sama. Vähän pidemmälle pääsin, mutta sitten stoppasi. Yritin ja yritin, mutta kun kirja on perseestä, niin pakko se oli lopettaa. Aiemmat tuotannot olen lukenut, joten tuon tökkiminen tuli hiukan yllätyksenä.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Kapteeni Hyperventilaattorimies, toim. Toni Jerrman

Kovien kansien väliin niputettu kaikki Tähtivaeltajassa ilmestyneet Hypis-sarjakuvat. Näiden lisäksi sankarin historia, tarinoiden tekstejä avaava sanasto sekä antologia, jossa mm. avataan kunkin episodin sisäpiirivitsit.

Hauskaa luettavaa scifin ystäville ja ennenkaikkea Helsingin fandomin tuntijoille.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sofi Oksanen, Puhdistus. Ensimmäinen vampyyrin kirjoittama kirja jonka luin enkä ihmeemmin tykännyt.
 

Glove

Jäsen
Vessassa on Aku Ankan taskukirja ja yöpöydällä Sven Hasselin kirja, mikähän tuon nimi nyt olikaan, en jaksa tarkistaa.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Anthony Beevorin Toinen maailmansota. Normandia maihinnousu oli jo luettuna, ja
ja Kreetan kähinä odottaa hyllyssä lukemista. Ei vaan pysty heti aloittamaan. Vaikka aihe kiinnostaa, niin suhteellisen raskasta luettavaa. Tyydyin Ludlumin Meduusan Perintöön. Kevyttä ja viihteellistä välipalaa.
 
Aki Ollikaisen Nälkävuosi menossa. Ei ole oikein vakuuttanut, alku aikamoista paskaa suoraan sanottuna. "Hänen silitteli juhanin velttoa elintä ja mietti haukia." Irti kontekstista mutta oikeasti. 125 sivua pitkä romaani joten huomenna finito. Oli siellä kyllä hyvääkin, tämän lukasee ihan päivässä tai parissa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Aki Ollikaisen Nälkävuosi menossa. Ei ole oikein vakuuttanut, alku aikamoista paskaa suoraan sanottuna. "Hänen silitteli juhanin velttoa elintä ja mietti haukia." Irti kontekstista mutta oikeasti. 125 sivua pitkä romaani joten huomenna finito. Oli siellä kyllä hyvääkin, tämän lukasee ihan päivässä tai parissa.

Piti arvata. Niin paljon on kehuttu että pitää olla paskia kuten Käkriäisen isäntä sanoisi. Taidan jättää lukematta josko kohdalle osuu.

Menossa Steve Sem-Sandbergin Theres, kertoilemus Ulrike Meinhofista, suomennos vähän outo ja oikoluku unohtunut (vaikka pokkaripainos... o tempora!), mutta ihan hyvä kirja. Diggaan tuommoista dokumenttiromaanin ideaa à la James Ellroy.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ari Paulowin Khilafa! Valtakunta on tässä hyvää vauhtia menossa, kohta taitavat olla täällä, kun sieltä Vaalasta lähtevät.
Tarkkanäköisyys ja vainoharhaisuus tasapainottelevat tässäkin Paulowin romaanissa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mitäs sitä olisi tullut luetuksi... AC/DC:n alkuperäisen basistin Mark Evansin Dirty Deeds nyt ainakin, ja samaan aiheeseen liittyen Mick Wallin Hell Ain't a Bad Place To Be. Hunter S. Thompsonin Suuri Hainmetsästys uutena suomennoksena, kun vanha Soundi-kirjojen kustantama ei sisältänyt ihan kaikkia juttuja alkuperäisestä. Sitten muutamaa tieteeseen liittyvää yleisantologiaa on tullut selailtua, ja niiden Madventures-ukkojen Mad Cook -opusta. Sitä ei passaa ottaa ruokapöytälukemiseksi, heed my warning. Nyt on menossa Jonathan Gouldin Can't Buy Me Love, Beatles-historiikki jota luen jo toiseen kertaan. Muutenkin kannattaa lukea kirjoja joista tietää jo, että ovat hyviä. Uusi, tuntematon teos on aina riski.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös