Eilen sain paatokseen Jonathan Eig:n kirjoittama Get Capone, joka kertoo Al Caponen elamasta ja siita, kuinka mies saatiin kiinni ja vankilaan. Oikeastaan kirja keskittyy hyvin pitkalti vuosiin 1920-1931, eli sanoisiko noihin Caponen huippuvuosiin.
Kirja itsessaan oli hyvinkin helppolukuinen ja oikeastaan ainoat kohdat, jotka jaivat itselle auki, olivat ne joissa puhuttiin rahasta. Vain muutamissa kohdissa mainittiin, kuinka paljon esimerkiksi $1000 olisi nykypaivana. Eika sita sitten jaksanut tulla tarkistettua, etta paljonko ne vuoden 1924 $12 silkkibokserit olisi hinnaltaan nykypaivana. Ja kirjan alkupuoliskolla saa kylla sellaisen kuvan, etta 1920-luvun alulla Chicagossa ei ole paljon muuta tehty kuin juotu salaa viinaa ja ammuskeltu autoista konekivaareilla.
Mikali yhtaan kiinnostaa organisoitu rikollisuus, mafia tai muu vastaava, niin suosittelen. Kaannosta suomeksi ei taida loytya, mutta eikohan joku muu Caponen elamakerta loydy kaannettyna.
Seuraavaksi onkin muutama vaihtoehto mita luen. Mahdollisesti Mario Puzon Sicilian, kun Godfather tuli luettua viime vuoden puolella (suosittelen myos, loistava kirjanakin). Tai sitten tupla-Darwin, jossa on samoissa kansissa Voyage of the Beagle ja Origin of Species. Jostain syysta myos elamakerrat alkanut maistua, joten kirjastossa pitanee kayda tarkkailemassa mita loytyy, harmi vain, etta taalla Skotlannissa suurin osa noista kirjoista koskee joko jalkapalloilijoita, rugbyn pelaajia tai jotain poppari-the only way is essex-katie price -mukajulkkiksia. Noiden kirjojen mukana pitais saada aina pullo viskia kyytipojaks, etta olisi ees mahdollisuus pystya lukemaan lapi.