Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Milloin rasismi on oikeasti rasismia?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Daespoo, 26.07.2006 klo 17.07.

 1. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Minusta on aika selvää rasismia, jos pelkän ryhmäjäsenyyden perusteella tuomitaan yksilö häntä mitenkään tuntematta. Ei vaadi kauheata rakettitiedettä ymmärtää, että suuriin ihmisryhmiin ihan pakosta mahtuu kosolti kunnon ihmisiä. Länsimainen sivilisaatio on siitä hieno, että individualismi on sen perustana ja länsimaiset arvot siitä hyviä.
   
 2. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kuulostaa vähän arveluttavalta. Joku tiukkapipo voisi vetää -tiedät kyllä minkä- kortin esiin.

  Toki jos tämä muokkautuminen lähtee kehittymään ryhmän sisältä niin se lienee sitten fine.
   
 3. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sulla on varmaan tässä hyvä pointti, mutta kovin jäi höttöiseksi sanoma.

  Mitä tarkoittaa "tuomitseminen"? Voitko antaa jonkun käytännön esimerkin tuomitsemisesta, vai tarkoitatko oikeuslaitosta, jonka ei tule tuomita joukkoon kuulumisen takia?
   
 4. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Ei siis mitään noin korkealentoista vaan siis että tosiaan määrittelee tuntemattomia ihmisiä negatiivisesti pelkästään sen tiedon perusteella, että kuuluvat johonkin kansanryhmään. Eli esim. henkilöjä ollenkaan tuntematta pitää kaikkia irakilaisia miehiä raiskaavina ihmissaastoina jne.
   
  Runtulin tykkää tästä.
 5. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jees, tämä selvensi ja käy tietysti järkeen. Tuleeko mieleen (kenellä tahansa) tällaiseen ajatukseen viittaavia poliittisia päätöksiä tai aloitteita? Saisi vähän konkreettisemman otteen vielä asiasta. Eli ilmeneekö tällainen ajattelu jonkinlaisena konkretiana politiikassa, vai onko kyse enemmänkin vain jonkun marginaalisen ryhmän ajattelusta?
   
 6. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Minä ainakin myönnän, että suhtaudun epäluuloisesti joihinkin tiettyihin kansalaisrymiin kuuluviin ihmisiin (esim. pakistanilaiset, romanit ja somalit). Jos epäluulot osoittautuvat jonkun yksilön osalta perusteettomiksi, niin sitten kaikki on ok - sen henkilön suhteen.
  Tämä lienee rasismia , jos ajatus riittää. Mihinkään konkreettiseen syrjintään en ryhdy.
   
 7. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Kyllähän se ajatus riittää kun kyseessä on idea/ideologia. Rasistiset teot ovat sitten asia erikseen, mutta ne siitä rasismin ajatuksesta kumpuaisivat eli ovat ainoastaan idean johdannaisia.
   
 8. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Perussuomalaisten nuorisojärjestö. Kun itse Halla-Ahokin joutuu jyrähtämään, että nyt saa ne käden ojentelut loppua ettei tule huonoa mainosta puolueelle, niin kyllä tässä epäilys herää olisiko PS:n nuoriin päässyt soluttautumaan joku ihka oikea rasisti. Korostan että kyseessä on vasta epäily.
   
  Golden AWe tykkää tästä.
 9. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 10. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihaan kaikkia.
  Lainaus:
  Rasismia, rasismia kaikkialla! Toimittaja Faye Lawson pisti Kyösti Koskelan pussiin ja pussin suun kiinni.
   
 11. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Tulevaisuuden sarjakuvat ovat valkoisia sivuja joille jokainen voi kuvitella itselleen sopivan sisällön. Ah - mutta eihän tuo käykään! Olinpas huomaamattani rasistinen. Valkoinen sivuhan voidaan tulkita valkoisen etuoikeudeksi muita kohtaan - koska sivun väriksi on siis valittu valkoinen. Huumori on muutenkin vakava asia ja siihen pitääkin suhtautua sen ansaitsemalla kirkasotsaisuudella ja vakavuudella.

  Vastauksena otsikon kysymykseen: rasismi on rasismia kun sen tekee joku muu kuin kyseinen henkilö itse. Tietoisesti tai tiedostamattaan - sillä ei ole väliä koska tuo päätetään joka tapauksessa puolestasi.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2019 klo 13.40
 12. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Toimittajalta erinomainen "ette kai te nyt vittu oo tosissanne" -asenne ja kysymykset.

  Rasismia ei pidä suvaita, mutta jos liikaa myönnytään "oikeamielisten" vaatimuksiin, niin pelataan lopulta rasistien pussiin. Tai en minä tiedä ketkä tuosta tuohtuivat, ehkä ne olikin kuulapäitä jotka suuttuivat kun kuvassa oli musta mies valkoisten seurassa...
   
 13. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Rasismi on vittumainen juttu ja työnkin puolesta saa kuunnella välillä aikamoista paskaa, mitä kodeista lasten mieliin syötetään. Mutta mutta, rajansa kaikella. Jotenkin en osaa ajatella rasistiksi henkilöä, joka vaikkapa aspa-hommissa tekee nopean päätöksen puhua englantia kantaväestöstä habitukseltaan poikkeavalle henkilölle. No, tää juttu menee osin Pahkasika- ja Alivaltiosihteeri-osastolle, mutta oikeasti harmittavaa tässä on se, että osa kansakuntamme urhoista katsoo oikeutetuksi tämän jutun perusteella tytön uhkailun ja paskapostin lähettelyn. Kaikenlaista:

  ”Iski tosi kovaa päin kasvoja, kuinka paljon yliopistossa on rasismia”, sanoo 21-vuotias Brigita Krasniqi – professorin mukaan rasismia vähätellään tai ei edes tunnisteta
   
 14. adolf Jäsen

  Kävin kesällä Suomenlinnassa. Suomalainen myyjä rupesi puhumaan minulle aluksi englantia. Nyt tiedän että jouduin rasistisen kohtelun käsiin.
   
 15. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Minä veikkaan, että tämä on festarijärjestäjien ihan itse järjestämä "kohu", jotta voidaan tehdä juttu iltasanomiin. Tyhmäähän se olisi olla käyttämättä ilmaista mediahuomiota. Somesta toisaalta löytyy mielensäpahoittaja aiheesta kuin aiheesta, joten voi hyvin olla, että päättivät käyttää tilaisuutta hyväksi, kun tällaisen mielipahatwiitin näkivät.

  Ja hyvin toimii. Kuinkakohan mones keskustelupalsta tämä on mihin ko. uutinen on linkitetty? Itse esim. en ollut koko festareista kuullut ennen tätä uutista.
   
 16. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tänä päivänä tuntuu olevan trendinä, että jos jossain piirretyssä tai näytellyssä teoksessa esiintyy etniseen vähemmistöön kuuluva henkilö, siitä hyvin todennäköisesti pahoitetaan jossain mieliä, ja nähdään kuviteltua rasismia. Joskus tulee näistä hakemalla haetuista kohuista mieleen, että onkohan joku kokeilunhaluinen huumoriporukka liikkeellä yrittämässä nostaa tekaistua älämölöä, ja nauramassa sen jälkeen kippurassa omassa lokerossaan, kun ylivarovaiset järjestäjät pelästyivät taas rasismisyytöksiä...

  Oikea rasismi on perseestä. Tällainen hakemalla haettu rasismi on taas haitallista siksi, että ihmiset turtuvat näihin syytöksiin, ja alkavat pian ummistaa silmiään noilta oikeilta epäkohdilta.

  Mitä muistan hämärästi itse Mämmilä-sarjakuvaa, niin jotenkin sellainen kuva jäi itselleni, että ei tuota etniseen vähemmistöön kuuluvaa hahmoa mitenkään negatiivisesti esitetty, vaan enemmänkin hahmon kautta tuotiin esiin sen ajan junttien suomalaisten ennakkoluuloja.
   
  finnjewel ja Uncle Leo tykkäävät tästä.
 17. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Mitenkähän luokitellaan sellainen käytös, että puhutellaan ulkomaalaisen näköistä henkilöä suomeksi, ja sitten kun osoittautuu, että tämä ei ymmärrä suomea lainkaan, niin vaihdetaan kieli englanniksi? Junttiutta vai rasismia?
  Olen tosin joutunut kehottamaan joitakin asiakkaita palaamaan asiaan tulkin kanssa, kun ei se englantikaan suju ymmärrettävästi (eikä venäjä, ruotsi, tai saksa).
   
 18. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Onneksi nämä sumeimmat idealistit eivät liiku ilmeisesti juurikaan tuolla oikeassa elämässä. Voisivat saada jonkun sairaskohtauksen aika nopeasti jos tulisivat esimerkiksi meidän työpaikallemme vierailemaan.
   
 19. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tuossa jutussa taisi olla pätkä Mämmilästä, jossa somalihahmo toteaa paikalliselle kyläläiselle, että "te sanotte neekeri, mutta kohtelette kuin ihmistä. Toiset taas sanovat ihmiseksi mutta kohtelevat kuin neekeriä".

  Mämmilässä oli erinomaista kritiikkiä paitsi ns. junttien avoimia ennakkoluuloja kohtaan myös tätä ylemmyydentuntoista "suvaitsevien" porukkaa kohtaan, jotka korostavat poliittista korrektiutta mutta jotka eivät itse halua kohdella suvaitsemiensa ihmisryhmien edustajia ihmisinä vaan heidän edustamansa ryhmän jäseninä. He haluavat suojella mustaa väestönosaa loukkaantumasta piirroshahmosta ja loukkaantuvat jo valmiiksi heidän puolestaan koska katsovat voivansa päättää heidän puolestaan mikä on korrektia ja mikä ei. Vähän sama juttu kuin aikoinaan kerrostalojen pihojen betoniporsaista joista joku valkoinen ei-muslimi oli loukkaantumassa vaikka yksikään oikea muslimi ei ollut niistä loukkaantunut tai tajunnut mitenkään yhdistää betonimöhkälettä islamin sikakieltoihin.

  Taisi osua musta Mämmilä-hahmo niin paljon näiden kyöstikoskeloiden omaan nilkkaan, että päättivät poistaa mustan miehen piirroksenkin pois häiritsemästä heidän näennäisliberaalia kuplaansa jossa he määrittelevät valmiiksi toisten ihmisryhmien puolesta mikä on rasistista, oli se näiden mielestä rasistista tai ei.
   
 20. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  "Saa raukat ja kommarit Nekrujen pyllyjä nuolla"
  " Kiitän Herraa hyvästä tuurista ettei Mussa virtaa Neekeriveren tilkkaa"

  Mainitsin Herran ja muutaman N-sanan, myös Mussan eli kai jotenkin Itseni jossain horisontissa. Moninaisesti, mutta yksiavioisesti toki.
  Raukat ja Kommaritkin, oudon valon heihinkökin kohdistin, outoon valoon? No totta Mooses, Saatana.

  Rajoittimet paukuttavat tässä viestissä: arvee päätti kaasuttaa ylämäessä.
   
 21. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Mua häiritsee, kun lähdetään sokkona profiloimaan ihmisiä, joista ei tiedetä yhtään mitään. Mistä ihmeestä sinä tiedät kuka on festarijärjestäjiin ottanut yhteyttä ja mistä syystä?

  Ainoa tieto joka tuosta linkatusta jutusta tulee on että palautetta tuli useammalta taholta ja ainakin joku heistä on itsekin ulkomaalaistaustainen. Nämä ei mun mielestä ihan vielä riitä, että voisi ihmisiä tai heidän agendojaan juuri määritellä.

  Muutenkin, ihan helvetin raskas ilmiö tämä, että rasismista loukkaantumisesta tehdään juttu, josta antisuvakit sitten loukkaantuvat moninkertaisella joukolla. Mitä sillä saavutetaan? Nämä on yksittäisiä päätöksiä, joihin esimerkiksi tämä festareiden järjestäjä ei mitenkään ollut pakotettu eikä kukaan ollut kuullut koko festareista saati kohusta ennenkuin siitä tehtiin valtakunnallinen uutinen. Niitä tapauksia on varmasti sadoittain, missä nämä tässä keskustelussa tyhjästä loukkaantujiksi koetut tekevät valituksia jotka eivät johda yhtään mihinkään. Ja sen kerran kun joku omasta halustaan tekee johonkin mitättömään julisteeseen muutoksia, on keskustelupalstoilla jeesustelu välittömästi käynnissä.

  Ei ole minun mielestäni rasistinen se alkuperäinen juliste, mutta en koe olevani asemassa jossa voidaan arvostella muiden näkemyksiä samasta asiasta. Varsinkaan, kun niitä näkemyksiä ei edes ole missään julkisesti nähtävillä.

  On asioita joita olen itse valmis puolustamaan ääneen, joten en haluaisi tukahduttaa muidenkaan oikeutta samaan. Joko julisteessa tai mannerheimina saa vapaasti olla neekeri ja vastaväitteet kielletään, tai sitten molemmista asioista saa esittää mielipiteensä ja ne henkilöt sitten argumenttien perusteella tekevät ratkaisunsa, jotka päättävässä asemassa ovat.
   
 22. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Tuonne ampumavälikohtausketjuun jo laitoinkin tämän uutisoinnin, mutta laitetaan tännekin.

  Raheem Sterling tannoin postasi instaan, miten erilailla media uutisoi futispelaajista pigmentin mukaan. En tuota aikanaan juurikaan noteerannut, lähinnä pidin huomionhakuna. Mutta kyllä Raheemilla jonkinlainen pointti taisi olla, nyt kun on nähnyt miten eri ampumavälikohtauksista uutisoidaan tekijän etnisen taustan mukaan.

  Eihän siis uutisoinnissa sinällän mitään rasistista ole, mutta kyllä siinä saadaan toinen näyttämän hyvältä ja toinen pahalta.
   
 23. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Naurahdin - vaikka toki aihe onkin vakava. Daily Mirror = media tässä tapauksessa? Laadukkaasti yleistetty.

  Miltä se uutisointi muuten näyttää, mikäli katsotkin asiaa vähän laajemmin kuin yksittäistä huomiohakuista (brittiläistä) tabloidilehteä?
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2019 klo 11.17
 24. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool