Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Milloin rasismi on oikeasti rasismia?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Daespoo, 26.07.2006 klo 17.07.

 1. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Siinä voisi olla piilokameraihmisille haastetta, kun yrittäisivät saada Sachaa itseään jekutettua.
   
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
 3. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Löytyy Suomessa HBO Nordicilta ja esitystahti sama kuin Jenkeissä.

  Aivan huikea sarja, kaksi ekaa jaksoa jo näin jäätävää tykitystä.
   
 4. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
 5. Tuamas Jäsen

 6. Suomi koetaan tutkituista EU-maista rasistisimmaksi – tummaihoiset kokevat useasti häirintää

  Lähes kolmannes Afrikasta tulleista siirtolaisista on kokenut EU-maissa rasistista häirintää viiden vuoden aikana ja noin neljännes tummaihoisista ihmisistä on kokenut rotusyrjintää työssä tai työtä etsiessään, selviää keskiviikkona julkaistusta Euroopan unionin perusoikeusviraston FRA:n tutkimuksesta 12 jäsenmaassa.

  Suomessa haastatelluista 63 prosenttia kertoi kokeneensa rasistista häirintää kuten loukkaavia eleitä, kommentteja tai uhkauksia. Toiseksi rasistisimmassa maassa Luxemburgissa lukema oli 52 ja samalle tasolle ylsi Irlanti.

  Myös viime vuonna Suomi osoittautui olevan yksi syrjivimmistä maista FRA:n tutkimuksessa. Tuolloin tutkimuksessa haastateltiin yli 25 000:ta satunnaisesti valittua ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajaa ja etniseen vähemmistöön kuuluvaa ihmistä 28 maassa.
   
 7. Undrafted Jäsen

  Ei yllätä yhtään, kun huomioi raportit muusta kiusaamisesta ja erilaisesta huonosta käytöksestä sekä jutut miten sisäänpäinlämpiäviä jotkut kaupungit ovat.Näkeehän esimerkiksi töissä, miten osa tykkää haukkua miehet, naiset, nuoret, vanhat, valkoiset, tummat ja ketä nyt sattuukaan maisemissa olemaan. Onko sitten pahempi haukkua toista ryhmää kuin jotain muuta?
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Siitä se varmati johtuu. Muissa maissa ihmiset eivät varmasti noin toimi. Eli ei ole kyse rasismista, tummaihoiset eivät vain ymmärrä että kyseessä on suomalaisten kansallinen, ehkä jopa geneettinen erikoispiirre.
   
 9. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Rasismia toki on, mutta sitten on myös se suomalainen kulttuuri missä vältellään kontaktia tuntemattoman kanssa, ei osata Englannin kieltä eikä muutenkaan lämmetä small talkille. Moni ulkomaalainen eri kulttuurista tuleva voi kokea sen rasisimiksi.
   
 10. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  En väitä tietäväni tai vähättele kokemuksia, mutta esitän erään näkökulman mikä voi selittää rasismin määrää Suomessa: Suomessa on paljon alkoholiriippuvaisia työttömiä spurguja, jotka huutelevat ja näyttelevät käsimerkkejä sekä käyttävät kieltä minkä saattaa todeta rasistiseksi. Parikin kertaa olen nähnyt kun ratikassa nämä Kallion miehet alkavat julistamaan keskenään omia juttujaan ja siinä samassa mustat murjaanit ja muut saavat kyytiä. Edelleen vaikea kuvitella, että joku normiheebo (vaikka olisi persu) näyttelisi käsimerkkejä tai huutelisi kadulla ulkomaalaisille.
   
 11. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ensinnäkin artikkelissa ei ollut kysymys kontaktin välttelystä, vaan loukkaavista eleistä, kommenteista ja uhkauksista. Toiseksi rasismia kokenut ihminen tunnistaa varmasti, mikä on kontaktin ja "small talkin" välttelyä ja mikä rasismia. Vai miksi luulet valkoihoisen small talk -kulttuurista tulevan ymmärtävän suomalaisten vähäpuheisuuden?

  Minusta näkökulma jostain vähäpuheisuudesta ja kontaktin välttelystä rasismin kontekstissa on ikävän ilmiön ja sen kokevien ihmisten vähättelyä. Matkustin joskus tummaihoisen kaverini kanssa Suomessa, ja pysähdyttiin johonkin huoltamoon kahville. Ei minun tarvinnut kaverilleni selittää, että keskenään puhumamme vieras kieli riitti kulmapöydän äijäporukalle syyksi kytätä. Ei tullut loukkaavia eleitä, kommentteja saati uhkauksia.

  Lainaus:
  Humala selittää varmasti paljon rasistisen ajattelun konkretisoitumista. Uskon, että ainakin lapsiin kohdistunut huutelu olisi vähäisempää ilman humalaisia. Vaikka ihminen olisi kuinka rasisti, täytyy olla helvetin huonokäytöksinen tai ajattelematon, jos käyttäytyy lapsia kohtaan huonosti.
   
 12. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Miksi ihonväristä johtuva kyttääminen ei ole mielestäsi loukkaava ele? Tai mikä sai sinut päättelemään, että "äijäporukka" kyttäsi vieraan kielen takia, eikä kaverisi ihonväristä johtuen? Mistä tiedät "äijäporukan" motiiveista oikeastaan yhtään mitään?

  Omakohtaiset, yksittäiset kokemukset ovat aina niin avartavia, varsinkin, jos ne sisältävät tuollaisen määrän oletuksia mukanaan. Ihmettelen niiden tarvetta minkään aiheen keskusteluissa. Tai ainakin toisen kokeman syrjinnän vähättelyäsi kummaksun suuresti.

  Hups, lopussa lähdin näemmä olettamaan asioita.
   
  arvee tykkää tästä.
 13. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ei minulla ollut mitään oletusta, että kyttääminen olisi johtunut ihonväristä. Pointti olikin, että samanlaista kyttäämistä olisi voinut tapahtua, vaikka englantia puhuva kaverini olisi ollut valkoinen. Meillä ei ollut mitään syytä olettaa kyttäämisen johtuneen rasismista, koska ihmiset voivat kytätä toisiaan milloin mistäkin syystä. Siinä missä kyttäämisen voi sivuttaa, loukkaaviin eleihin, huuteluun ja uhkaamiseen pitää puuttua.

  On ihmisen älykkyyden aliarviointia todeta, että rasismin kokeminen voi johtua suomalaisten vähäpuheisuudesta tai kontaktin välttämisestä.
   
 14. Rankkari Jäsen

  Silloin kun kuka tahansa, nostaa rasistikortin esille.
  Pakko sen on olla totta.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Varmaan näinkin. Mutta myös niin, että noin joka seitsemäs suomalainen kokee ongelmana sen, että eurooppalaista rotua sekoittuu tummiin rotuihin. Tämä johtaa näin uskovien suomalaisten mukaan eurooppalaisen rodun häviämiseen. Sama määrä, noin joka seitsemäs uskoo, että mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun.

  Lähteenä Taloustutkimus, 2015.

  Tuosta voisi nostaa mielenkiintoisia asioita. Kuten sen, että niin suomalaiset kuin eurooppalaiset ovat kovin sekoittuneet jo muinaisuudesta lähtien. Ja voisi jopa kysyä, ovatko pääosin Siperiasta tulleiden suomalaisten geeniperinä jotain sellaista, joka ei olisi alati muutoksessa.

  Suomalainen poliisi sai parhaan arvion luotettavuudesta tuossa nyt käsiteltävässä selvityksessä. Mielenkiintoista sekin, että Suomessa on suuri joukko rasisteja, mutta poliisin rasismi ainakin luotettavuuden mukaan vähäintä selvitysmaiden keskuudessa.
   
 16. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mitäs tiede sitten asiasta sanoo?
   
 17. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Mertaranta sanoisi tähän, että ”älä lähre sinne”
   
 18. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus: HS:llä on järkevästi otsikoitu juttu. Ylellä sen sijaan haetaan sensaatiota liioittelemalla:

  Tutkimus: Afrikasta EU-maihin tulleet tuntevat eniten rasistista ahdistelua Suomessa

  Tutkimuksessahan oli siis mukana 12 läntistä EU-maata. Tuskinpa Suomi olisi joukon kärjessä, jos mukana olisi olleet esim. Liettua, Puola, Unkari ja Romania.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Eniten on jäänyt mieleen se, että mm. kuvakirjoitusjärjestelmällä olisi vaikutusta älykkyystestien tuloksiin. Tämä on osaselitys aasialaisten älykkyydelle verrattuna eurooppalaisiin. En ole perehtynyt Tatu Vanhasen tuloksiin.

  Lainaus:
  YLE vajoaa jatkuvasti alemmaksi. Jos vaan on aiheena rasismi, YLE osin liioittelee. Jos on Venäjä, YLE osin vaikenee. Uusi päätoimittaja Jokinen ei ole onnistunut.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2018 klo 19.12
 20. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Että länsimaiden "valkoinen rotu" pärjää älykkyystesteissä heikommin kuin itämaiden "keltainen rotu".
   
 21. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Voiko tuohon huonoon asenteeseen vaikuttaa sekin miten suomalaiset kokee ulkomailta tulleet täällä? Eli jos joissain muissa EU-maissa koetaan että ulkomailta tulleet tekee töitä, kouluttautuu, integroituu jne. ja Suomessa koetaan että näin ei ole? Voisi selittää vihamielisempää suhtautumista. Ja tuo (että tänne ei kotiuduta) voi perustua kokemukseen, huhuihin tai arvauksiin.

  Kai fakta on sekin että joissain maissa maahanmuutto toimii paremmin.
   
 22. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Voisiko olla niin, että Suomessa erään kansallisuuden mieltävät ovat laajan tiedostavan yhdistystoiminnan informaation opastamina parempia aistimaan rasistisen käytöksen? Ainakin eräs poliitikon lanttu pääsi pitkään Ylellä suomalaisten rasismista tiedottamaan. Perhana, kamerunilaiset eivät ehkä vielä osaa suomea tarpeeksi tajutakseen rasismin jatkuvan paineen, heidän kielikotoutukseen ja rasismin tunnistamiseen pitänee panostaa enemmän resursseja, perustaa yhdistyksiä.
  Odotan vastaavaa tutkimusta orientaalista saapuneiden tuntemuksista.

  ps. mielsin Saharan eteläpuolisen Afrikan Otavan Maailmankartastosta vuodelta 1957, luotan sen tietävän Saharan paikan vieläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2018 klo 22.38
 23. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Eihän tuollaista saa sanoa. Koska voisihan olla että "valkoinen rotu" ei jäisikään kaikkien värirotujen skaboissa viimeiseksi.
  Ei saa ihmisiä värittää, millään tasolla, kaikki ovat erilaisuudessaan samanlaisesti erinomaisia. Toisten ahkeruuskin saattaa vain olla piilevämpää, kyllä se sitten ilmestyy, tämä näin yksilötasolle vedettynä edettynä.
  Suomalaisetkaan eivät ole valkoisia juntteja: tuostahan voisi joku periaatteessa intelletkuellistisesti kärhämöityä, eiks je?
   
 24. Undrafted Jäsen

  Sivujuonne asiaan, Kun yleinen ilmapiiri on tämä, niin miten yllättynyt pitäisi olla rasismista?

  Kiusaaminen koskee kaikkia työpaikallakin

  Maahanmuuttajathan sopeutuvat hyvin, kun heitä kiusataan siinä missä kantaväestöäkin. Kun vielä maahanmuuttajat ovat yhtälailla rasisteja kiusaajia, niin maassa maan tavalla.
   
 25. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit