Juu, vähän kohtuuttomalta se tuntuisi että kylmäverisesti kuristettaisiin hengiltä tuon takia, vaikka niin ikävästi tekikin.Voisikohan sitä rangaista jotenkin tästä ikävästä teostaan? Ei kun ai niin...
Juu, vähän kohtuuttomalta se tuntuisi että kylmäverisesti kuristettaisiin hengiltä tuon takia, vaikka niin ikävästi tekikin.Voisikohan sitä rangaista jotenkin tästä ikävästä teostaan? Ei kun ai niin...
Kylläpä Floyd ikävästi teki kun tällä tavalla kehtasi sinunkin mielestäsi pahoittaa.
Pahimmillaan rasistileima tulee jo siitä, että ei aktiivisesti ota kantaa rasismiepäilyihin eli "vaikenee".Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa rasismi-sanaa käytetään oikeassa siihen kuuluvassa yhteydessä, eikä silloin kun siitä ei ole kyse. Esimerkiksi politiikassa on hyvin erikoinen ja juurtunut tapa, että maahanmuuton kritisoiminen tai edes sen esille nostaminen näkyy joidenkin silmissä rasismina. Se vääristää helposti tarkoitusperiä, ja järkevää keskustelua ei saada aikaiseksi.
Mun mielestä maahanmuutosta pitää voida puhua kaikilla tavoilla ihan yhtä arkisesti siellä kun muistakin asioista. Nyt se ei aina onnistu, ja vaikkapa kyselytunnilla siitä tulee heti riitelyä.
Pahimmillaan rasistileima tulee jo siitä, että ei aktiivisesti ota kantaa rasismiepäilyihin eli "vaikenee".
Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa rasismi-sanaa käytetään oikeassa siihen kuuluvassa yhteydessä, eikä silloin kun siitä ei ole kyse. Esimerkiksi politiikassa on hyvin erikoinen ja juurtunut tapa, että maahanmuuton kritisoiminen tai edes sen esille nostaminen näkyy joidenkin silmissä rasismina. Se vääristää helposti tarkoitusperiä, ja järkevää keskustelua ei saada aikaiseksi.
Mun mielestä maahanmuutosta pitää voida puhua kaikilla tavoilla ihan yhtä arkisesti siellä kun muistakin asioista. Nyt se ei aina onnistu, ja vaikkapa kyselytunnilla siitä tulee heti riitelyä.
Joo sitäkin tapahtuu. Otetaan nyt vielä politiikka tähän, eli onhan se nyt ihan absurdi tilanne, että me äänestetään eduskuntaan 200 edustajaa hoitamaan yhteiskunnan asioita yhdessä ja erikseen. Sitten on niinkin iso asia kun maahanmuutto, josta kansanedustajat eivät useinkaan pysty keskustelemaan. Siellä pyöritellään päätä, ignoorataan eikä edes yritetä järkevästi käydä niitä hommia läpi ja pyörittelemään joka kantilta.
Suomessa todellinen tabu ei ole mikään työttömyysviinakirvesjaperhe, vaan se on se maahanmuutto, joka sitten yhdistetään rasismiin nanosekunnissa. Vähän nihkeää tollanen. Noh, ehkä täällä voidaan sitten joskus v.2050 niistäkin asioista kunnolla puhua :)
Kuinka monta keskustelua aiheesta olet kuunnellut tai lukenut? Itse ainakin olen kuullut ja lukenut useita kymmeniä erittäin sivistyneitä ja kriittisiä keskusteluita esim. humanitaarisen maahanmuuton tiimoilta. Siis ihan eduskunnassa.
Höh, minusta on mitä helpointa puhua maahanmuutosta kriittisesti, ilman että olisi rasisti tai että leimattaisiin rasistiksi. Itselleni se ei ole tuottanut mitään vaikeuksia (voi vaikka lukea kirjoituksiani täällä JA:ssa syksyltä 2015, jolloin raivosin sitä vastaan, että maan hallitus menetti omien rajojensa kontrollin). Sen sijaan on pitkä rivi niitä, jotka avaavat tämän kritiikkinsä sillä, että jo etukäteen itkevät notta nytpäs sitten minutkin tuomitaan rasistiksi, yhyy. Mutta kovin monelle toki lusikalla on annettukin.
Kai nyt maahanmuutosta on helppoa puhua kriittisesti ettei tule leimatuksi rasistiksi.Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa rasismi-sanaa käytetään oikeassa siihen kuuluvassa yhteydessä, eikä silloin kun siitä ei ole kyse. Esimerkiksi politiikassa on hyvin erikoinen ja juurtunut tapa, että maahanmuuton kritisoiminen tai edes sen esille nostaminen näkyy joidenkin silmissä rasismina. Se vääristää helposti tarkoitusperiä, ja järkevää keskustelua ei saada aikaiseksi.
Mun mielestä maahanmuutosta pitää voida puhua kaikilla tavoilla ihan yhtä arkisesti siellä kun muistakin asioista. Nyt se ei aina onnistu, ja vaikkapa kyselytunnilla siitä tulee heti riitelyä.
Suomessa vaan vallitsee sellainen kulttuuri nykyään, että usein joko ymmärretään väärin tai sitten vaan halutaan ymmärtää väärin, kun maahanmuutto-asioita otetaan esille tai muuten kommentoidaan. Rasismi sana nyt on ainakin menettänyt isosti merkitystään jo kauan sitten. Ja se on tietysti vähän harmi homma.
Mutta joo, nämä jutut vaan nousee välillä esiin milloin mistäkin. Yleensä politiikasta (vähemmän yllättäen).
Tekstisi loppu nyt on täyttä soopaa. Vaikka se joukko mikä noin toimii on pieni, se ei silti poista tosiasiaa että noin toimivia ei olisi.
Kai nyt maahanmuutosta on helppoa puhua kriittisesti ettei tule leimatuksi rasistiksi.
Käyttää vain järkevää kieltä eikä väheksy ketään mitenkään, vaikkapa ihonväriin liittyen.
Kuka nyt on tullut väärinymmärretyksi ja ilman perusteita rasistiksi leimatuksi?
Yleensä rasistileiman saa joko siksi, että henkilö on a) rasisti eikä välitä peitellä sitä tai b) niin vitun tyhmä, ettei osaa olla möläyttelemättä rasistista paskaa.
Ketään, ei ketään leimata rasistiksi vaikkapa maahanmuuttopolitiikan kritisoimisen takia, jos pysyy asiassa.
Ihan yksittäinen henkilö saattaa joutua tällaiseen tilanteeseen, enkä millään jaksa uskoa ettet muka tätä tietäisi. Kun keskustelijat ovat asioista hyvin erimielisiä, vedellään mutkia suoriksi puolin ja toisin. Näin se ihmismieli helpolla toimii.
Suomi on kansainvälistynyt omassa mittakaavassaan väkilukuun nähden näiden vuosikymmenien aikana melkeinpä siinä missä muutkin euroopan maat (ainakin isoimpien kaupunkien kohdalla). Väitän että keskustelut ja kommentoinnit asian ympärillä eri näkökulmineen eivät kyllä kulje samalla tasolla. Liikaa on sitä "puolesta tai vastaan" tyyppistä asetelmaa ja vänkäämistä, joka ei usein johda mihinkään. Suvakilla sisään ja rasismilla ulos noin mustavalkoisesti (heh) sanottuna :)
Mielestäni maahanmuuttokeskustelu on edelleen naurettavaa. Syyttävän sormen voi osoittaa sekä sinne oikealle, että vasemmalle. Typeriä tarkoituksellisia ja tahattomia provokaatioita/piikkejä sekä yleistyksiä, joilla on vaan tarkoitus kosiskella samanmielisiä.Se on kyllä totta, että julkinen maahanmuuttokeskustelu oli ainakin vuonna 2015-2016 naurettava.
Mielestäni maahanmuuttokeskustelu on edelleen naurettavaa. Syyttävän sormen voi osoittaa sekä sinne oikealle, että vasemmalle. Typeriä tarkoituksellisia ja tahattomia provokaatioita/piikkejä sekä yleistyksiä, joilla on vaan tarkoitus kosiskella samanmielisiä.
Kertoo siitä, että harvalla on oikeasti halua ratkaista näitä ongelmia käymällä asiallista keskustelua toisen puolen kanssa. Oletan, että tämä johtuu siitä, että ne "tolkun ihmiset" eivät jaksa osallistua maahanmuuttokeskusteluihin, ja jos osallistuvatkin niin eivät saa mielipidettään kuuluviin.
No minä puhun vaikkapa työyhteisössä tapahtuvasta leimaamisesta, vai onko jotenkin eri asia?
On kokemuksia, eikä varmaan yllätä että tuo kirves heilahteli varsin helpolla VOK yhteisössä.
Tuolla käytännössä kohtasi kolme eri maailmaa, eli ei se sinänsä ihmeellistä ole. Käytännössä yhteen henkilöön (tph) kohdistuva arvostelu tämän toimien seurauksena, ilman koko porukan tai etnisyyden leimaamista aiheutti erilaisia toimia rasismista syytettyä kohtaan. 2105-2017 nämä olivat selkeästi yleisempiä kuin vaikkapa viime vuonna. En julkisesti kauhean paljon enempää asiaa avaa, mutta tapauksia on kymmenittäin. Olen ollut useammassa keississä kuultavana, kun olen todistanut jonkun lausuntoa/toimia. Mielenkiintoisena seikkana voi todeta, ettei työnantajalla ollut yhdessäkään jutussa munaa sanktioida perättömien väitteiden levittelijää millään tavalla, vaan asia vaiettiin läpikäyntien jälkeen. Rasistileimaa on vaikea pyyhkiä pois.
On näihin muuallakin törmätty, muttei lähellekään samassa mittakaavassa.
Näissä tuppaa menemään teksti ja subteksti(onko tälle hyvää suomenkielistä sanaa?) sekaisin. Samalla pidetään kirjailijaa kuolleena, eikä oteta huomioon kirjailijan omia näkemyksiä tekstinsä merkityksestä. Sinällään tietty on hyvä jos örkit tms. saavat jatkossa olla myös hyviä tyyppejä, mutta Tolkienin tulkinnassa tuo lienee mahdotonta.HS-analyysi | Keskustelu örkeistä ja rasismista on saanut kohtuuttomat mittasuhteet, kun asian ottavat liian vakavasti he, jotka eivät halua tarinoihin muutoksia
Roolipelien rotustereotypioista käytävä keskustelu on mennyt niin pitkälle, että keskustelu on jo monin paikoin kiinnostavampaa kuin alkuperäinen aihe, kirjoittaa Jussi Ahlroth.www.hs.fi
Ehkä hiukkasen lähtee juttu lapasesta. Kuka huolestuisi satujen pahoista äitipuolista? Sikäli hauska, että roolipeleissä on ollut mahdollisuus pelata ns. Pahista hyviksenä ja fantasiakirjallisuudessakin vaihtelevia sävyjä eri rotujen osalta.