Mille naurat juuri nyt?

  • 13 270 938
  • 50 465

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Kävin juuri lähikaupassani. Takanani kassajonossa oli vatsakas herra ilman paitaa, suuri leijonakoru rintaa koristaen. Herra jutteli tyytyväisenä vaimonsa kanssa, kunnes huomasi Iltalehden lööpin mustasta Mannerheimista. Silloin pääsi karjaisu: "Saatana, nyt Suomen kansa raivostuu. Eikä ihme! Pitää raivostuakin, saatana!" Sen jälkeen avautuminen jatkui hieman pienemmällä äänenvoimakkuudella, mutta kassaneidillekin herra vielä totesi: "Kaikkea paskalehtiä tekin myytte. Heittäisitte roskiin, saatana." Hieman nauratti. Turvallisuussyistä tietenkin nauroin vasta kotona.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Todennäköisesti tämä on kertakäyttötavaraa, joka on tarkoitettu räjäyttämään päitä juuri tähän tapaan kuin tässäkin ketjussa on räjähdellyt. Pieni mahdollisuus on kuitenkin, että sieltä tulisi ihan taiteellisesti laadukas tulkinta, en tosin ymmärrä miten, mutta mahdollista se lienee. Tässä on vähän symbioosi menossa - tarvitaan räjähteleviä päitä, että oma näkyvyys ja maine nousisi, ja sitten toisaalta kai siinä on jotain tyydytystä, että saa närkästyä tälläisestä surkuhupaisesta toiminnasta. Minä lähinnä säälisin näitä tekijöitä, jos on niin kuin näyttää, eli että vain ratsastetaan Mannerheimilla ymmärtämättä hänestä mitään vaan ollaan ainoastaan kiinnostuneita siitä, että Mannerheimista ollaan kiinnostuneita. Huomiotaloutta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Haluaisin kyllä vastavuoroisesti nähdä elokuvan, jossa mustaa musliminyrkkeilijälegendaa Muhammed Alia esittäisi valkoinen, vakaumuksellinen kristitty, joka ei yhtään muistuttaisi esikuvaansa. Vaikkapa Dave Mustaine vain Alin rooliin. Punatukkainen metallikitaristi voisi symbolisesti esittää perhosen lailla liitelevää Alia. Mustainella on musta vyö muistaakseni paristakin itsepuolustuslajista, joten miehellä riittäisi ketteryyttä kuvauksiin.

Martin Luther King -tuotantooni haetaan aasialaista laihaa naista pääosaan. Tärkeintähän on unelma!

Kuka rahoittaisi muuten elokuvan profeetta Muhammedista, jossa Muhista esittäisi Chuck Norris? Partakin olisi valmiina, ja Norrishan kykenee ihmetekoihin paremmalla prosentilla kuin Muhis.

Mitä mustaan Mannerheimiin tulee, niin ihmettelen elokuvaharrastajana, että mitä muka 20 000 eurolla saa tehtyä, jos tarkoitus on tehdä ns. oikea elokuva ja maksaa tuotantotiimille ja näyttelijöille (pientä) palkkaakin? Veikkaan, että lopputuloksena on onneton tekotaiteellinen kyhäelmä, joka olisi elokuvana onneton farssi vaikka siinä olisi pääosassa aikakoneella haettu aito Mannerheim. Toki näkemättä ei voi tuomita, mutta aika pitkälle tämän projektin lopputuloksen voi ennakoida.

Se nyt on selvää, että "salainen" tieto mustasta pääosanesittäjästä ei todellakaan lipsahtanut vahingossa, vaan tämähän on lähes klassinen esimerkki hallitusta tiedonjakelusta, jolla aikaansaadaan kova ennakkokohu ennen elokuvan valmistumista ja esittämistä. Nyt aihetta saadaan märehdittyä sopivasti joka lööpissä, ja tekijät yrittävät tällä mediakohulla varmistaa teokselleen laajemman teatterilevityksen tai vastaavan levikin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En hyväksy väkivallalla uhkailua, mutta ymmärrettävää se on, että kuppi menee jollain nurin. Siellä on varmasti etukäteen hihitelty YLE:n lämpiössä, että kyllä nyt junttipersut suuttuu. Ja sitten tehdään älämölöä sanan, taiteen ym.. vapaudesta.

Kyllähän aina tässä elämässä pitää olla jonkunlainen omavastuu siitä, että mihin kannattaa nokkansa pistää ja mihin ei. Jos minä nyt lähtisin vaikkapa Palestiinaan kekkuloimaan juutalaispaita päällä ja kotsa päässä huutamassa, että Arafat oli homo, niin mitä siitä seuraisi. Aivan. Tuskinpa Suomenkaan suvaitsevaiset lähtisi muslimeja kritisoimaan, vaan todettaisiin, että oma moka. Tai että lähtisin kävelemään laivan kaiteilla ja jos selviäisin hyvin todennäköisestä putoamisesta hengissä, niin nostaisin syytteen varustamoa kohtaan. Mitä järkeä siinä on? Ei niin mitään.

Tuolla nyt ainakin Uuden Suomen blogissa joku Vihreä kitisee suomalaisten junttiudesta ja Mannerheimin ihannoimisesta. Mitä jos YLE:n seuraava projekti olisi ostaa juutalaistuotannolta elokuva, joka esittäisi Arafatin trans ja homoseksuaalina? Olisiko se ihan järkevää Vihreidenkään mielestä? Tuskin hyväksyisivät. Mikä vittu siinä on niin vaikea käsittää, että myös suomalaisilla ihmisillä on oikeus olla vittuuntunut tällaisesta pelleilystä, jos he vain haluavat? Jos Mannerheim on jollekin pyhä, niin mitä helvettiä se jollekin Vihreille kuuluu?

Ja kyllä tässä nyt on suututettu muitakin, kuin persuja. Ja itse asiassa helvetin hyvä, että tässä maassa on vielä jotain rääppeitä jäljellä ja uskalletaan älähtää suvaitsevaisfasistien ylilyönneille.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mannerheim-elokuvan tekij uhattu vakavasti! - Ilta-Sanomat

(Linkki vie IS:n sivuille)

Nämä samat neeger Mannerheim-elokuvan kaverit ihmettelevät, että ovat saaneet "vakavasti" otettavia uhkauksia elokuvaprojektistaan? YLLÄRI? Uutinen sopisi kyllä myös "Pitäisikö Itkeä vai Nauraa"-ketjuun, mutta kun en ole vakavamielinen, niin nauran näille urpoille.

Kuten tuossa ylempänä nimimerkki Kisapuisto toteaa, niin ruumiita siinä tulisi jos esimerkiksi albiino pistettäisiin esittämään Martin Luther Kingiä.

En lue itseäni kansalliskiihkoilijaksi tai rasistiksi, mutta ovatko nämä urpot ihan tosissaan "shokissa" kun laittavat Wilson Kirwan serkun esittämään merkittävää valkoista miestä?

Sen sijaan esim. Jeesuksen kuvaaminen eurooppalaiseksi on ihan ok kuitenkin?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos Yle tosiaan tarjoaa paalua tuollaiseen projektiin, niin pitää varmaan vetää urasuunnitelmat uusiksi ja ruveta leffojen tekoon.

Suunnitelmissa olisi jo pätkä siitä, kuinka Jeesus (esittäjänä thaimaalainen nainen) kohtaa Martin Luther Kingin (esittäjänä Toni Kähkönen) kouluratsastuksessa. Koko juonta en tahdo pilata, mutta ainakin omissa taiteellisissa kuvioissani hevosia ei ikinä nähtäisi, mutta jossakin vaiheessa meetwursti vilahtaisi. Säästäisi nimittäin budjettia, oikeat hevoset ovat niin pirun kalliita ja haisevatkin vielä.

Tai vitut sitä mitään budjettia säästämään. Jonkun 20 donaa tuohon kun saisi anottua, niin voisi ohjaajan (paikka vapaana!) kanssa käydä koko rahalla "neuvotteluja". Kun Ylen piikki loppuu, niin koko kansalle voidaan tarjota minuutin kamerakännykällä kuvattu otos jurrisesta ohjaajasta syömässä kebabia Toni Kähkösen kanssa. Lopputeksteissä voitaisiin kiittää sitten vaikka jokaista suomalaista ihan sukunimeltä. Saataisiin kokoillan elokuva aikaiseksi kun Virtaa, Virtasta, Wirtasta sun muuta juoksee ruudulla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En tiedä, meneekö itkun vai naurun puolelle tämä Marski-proggis. Mutta siitä olen vakaasti samaa mieltä monen muun kanssa, että verovaroin tuetuilta projekteilta saa ja pitääkin vaatia jotain tolkkua. Markkinatalous rulettaa tässäkin asiassa. Sielun Veljet veti aikanaan salit täyteen laulamalla: "Mä pyyhin perseeni siniristilipulla ja panen lsd:tä syömään Suomen leijonan". Alangon Ipen kyseistä lainia en allekirjoita, mutta rispektit sille, että taiteilija esittää näkemyksensä ihan omalla riskillä. Jos joku vapaa teatteriryhmä tekee näytelmän "Mannerheim nussii kanoja" ja kerää sillä hyvät lipputulot, niin ei mun maailmankuvani siitä mihinkään heilahda. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että Mannerheimin myöhäisherännäinen henkilökultti on täyttä hypetystä ja teeskentelyä. Äijä kuoli heti sodan loputtua ja harvalla Marski-vouhkaajalla on henkilökohtaisia muistoja hänestä. En mä osaa jälkikäteen apinanraivolla vihata Hitleriäkään. Siis aidosti vihata. En ole elänyt noita aikoja ja mun kritiikkini natsismia kohtaan on ihan hyttysen kusi verrattuna niihin, jotka noista vainoista selvisivät hengistä. Mannerheim rupeaa olemaan Batmanin veroinen satuhahmo. Kun vertaan kumpaa kunnioitan enemmän: suomalaisia talvi- ja jatkosodan sotilaita vai niiden hevosella ratsastavaa pomoa, niin jermut voittavat tämän kisan 6-0.

Sellainen idea mulla olisi, että tehtäisiin yhteispohjoismainen dekkari, jossa selvitetään Olof Palmen murha. Olofia voisi esittää Seppo Hovi, joka sivubisneksenään pyörittäisi Suomen sikiötähti -ohjelmaa. Murhaaja on Rosa Meriläinen, joka ikävystyttää Palmen kuoliaaksi ja kiinnittää ruumiiseen "Vittu haisee hyvältä" -pinssin. Sitten muutama ruotsalainen vosu näyttää tissinsä keinotekoisessa kohtauksessa, joka sisältää myös tyttörakkautta. Palmen murhan ratkettua nopea leikkaus Bodomin telttaleiriin, jossa isomunainen afrikkalainen mies vetää mällit Tuulikin pikkuhousuihin. Jatko-osaa pukkaisi pian.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Sen sijaan esim. Jeesuksen kuvaaminen eurooppalaiseksi on ihan ok kuitenkin?

Kuinka niin eurooppalaiseksi? Olet sitten nähnyt Australialaisen Roy de Maisterin maalauksen Jeesuksesta? Harlemin Jeesus, New York? Che Guevara Jeesus Lontoossa? Historioitsijoiden ja arkelogien rekonstruoima Jeesus?

Novgorodilaisen koulukunnan ikoni 1100-luvulta (Kristuksen pyhät kasvot)? Pyhän Sydämen veljeskunnan Jeesus on eurooppalainen näkemys Jeesuksesta.

Itse haluaisin nähdä sellaisen elokuvan missä Mao nussii alaikäisiä transvestiittikääpiöitä Lohjalla Kalkkipetterin luolassa. Ensiesitys Pekingissä. Josef Stalin ja negrotica-special olisi myös ihan jännä uusia näkökulmia avaava tulkinta yhdestä Suomen historiaan vaikuttaneesta viiksivallusta. Joe-sedän hellyyden kohteena olisi vaikka jäähakusta päähän saanut Trotski v. 1946. Ensi-ilta Moskovassa ja Putinille kutsu saapua paikalle...
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joku neekeri esittää Mannerheimia, mitä sitten? Ihme herneet vedetty joidenkin hipster-leffajunttien paskasta ideasta. Jos Abraham Lincoln tappaa vampyyreja ni miksei sit Marski vaikka kuole janoon kirahvinpaskan ympäröimällä savannilla.

Mutta voishan näitä järjettömiä ideoita itsekin keksiä, el lude tossa jo pari heittikin. Mites ois vaikkapa Muhammed-leffa, jossa vanhaa turbaanipäätä esittää vaikkapa joku deeku Suomesta? Jos ei pelkkä traileri jo saa matkustajalentokone-armadaa iskeytymään Pasilaan niin leffan loppuun voitaisiin lisätä pieni taiteellinen twisti, jossa sika nussii Muhammedia berberiin ramadanin aikana, Muhammedin syödessä samalla omaa irtileikattua slaikkariaan ison koraanirovion edessä. Ensiesitys Mekassa pyhiinvaellusten aikaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Aika napakka olisi myöskin elokuva mistä tahansa työpaikasta, jossa kaikki näyttelijät ovat romaneja.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Naureskelen tyhjänpäiväisen virolaismuijan kommenteille Porista. Jääkiekkoonkin se liittyy jo sillä tavalla, että Ässien Hirsimäki on kutsunut kyseisen naikkosen VIP-vieraaksi Isomäkeen. Tuskin kokemukset siitä ainakaan paranisivat ;)
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Itse johtajien johtaja, elikkäs Sihvosen Petteri on tienannut kuukauden penaltin palstallemme, ilmeisesti mainostamisen vuoksi!

Nauran.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos Abraham Lincoln tappaa vampyyreja ni miksei sit Marski vaikka kuole janoon kirahvinpaskan ympäröimällä savannilla.

Ylen toiminta pyörii verorahoin. Nyt eletään taloudellisesti vaikeita aikoja. Sijoitetaanko verorahat sitten suurta yleisöä varmasti ärsyttävään nollabudjetin elokuvaan vai käytetäänkö nuo "kannattavammin"? Kyllä itse väitän, että jo valmiiksi "yleveron" takia paskaan saanut lafka ei välttämättä kaipaisi tällaista julkisuutta.

Jos yksityisellä rahalla väännetään jotain Lincolnia metsästämässä vampyyreja tai Marskia mustana miehenä, niin siitä vaan. Ideana ehkä paskoja ja monia loukkaavia, mutta tekijä kantakoon taloudelliset riskit. Omasta mielestäni jokainen tehköön rahoillaan mitä tahtoo kunhan pysytään lakien rajoissa. Sen sijaan yhteisiä rahoja hoitavien tulisi toimia hieman toisin, oli kyse sitten pienen budjetin rainasta tai isosta rakennusprojektista. Ei yhteisiä rahoja hallinnoiva voi vain miettiä asiaa omasta näkökulmastaan tai taiteellisien arvojen avulla perustella kaikkea paskaa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tämä Ylen Mannerheim-pläjäys tulee saamaan mahtavat katsojaluvut. Sille nauran.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylen toiminta pyörii verorahoin.....

Niin toimii ja siksi se voi tehdä sellaista mitä kaupallisesti kannattavasti ei voida tehdä. YLE:n tehtävä nimenomaan olisi pysyä pois HBO:n kaltaisista kaupallisista jutuista ja tehdä sitä mitä muut eivät tee. Lastenohjelmia ja korkeakulttuuria, mitä tämä marski-juttukin on varmaan olevinaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ylen toiminta pyörii verorahoin. Nyt eletään taloudellisesti vaikeita aikoja. Sijoitetaanko verorahat sitten suurta yleisöä varmasti ärsyttävään nollabudjetin elokuvaan vai käytetäänkö nuo "kannattavammin"? Kyllä itse väitän, että jo valmiiksi "yleveron" takia paskaan saanut lafka ei välttämättä kaipaisi tällaista julkisuutta...

Mitä jos katsoja ei pidä urheilusta? Tuhlataan verorahoja doupattujen miljonäärien katseluun taloudellisesti vaikeina aikoina.

Ymmärrän ärsyyntymisen, mutta en sen perustelua "kannattavammalla" sijoituksella. Väittäisin, että Lontoon olympialaisten ja tämän elokuvan budjetit ovat yhtä "kannattavia".
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Odotan, että joku käy päivittämässä Marskin patsaan naamavärkin Tikkurilan valtilla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mitä jos katsoja ei pidä urheilusta? Tuhlataan verorahoja doupattujen miljonäärien katseluun taloudellisesti vaikeina aikoina.

Olympialaiset kiinnostavat kansaa, tämän näkee jo seuraamalla mediaa, keskustelupalstoja tai vaikkapa kahvipöytäkeskusteluja. Tämä siis positiivisessa mielessä. Itse kuulun siihen vähemmistöön, joka ei (näitäkään) kesäolympialaisia seurannut suorana sekuntiakaan. Vaikka tähän vähemmistöön kuulunkin, niin en näe mitään ongelmaa kyseisten tapahtumien televisioinnissa.

Sen sijaan jos verrataan mustan Marskin aiheuttamaa yleistä fiilistä, niin liikutaan aivan toisissa sfääreissä. Lainausmerkit laitoin aivan siitä syystä, että mielestäni kaikkea ei pidä mitata rahassa: tässä tapauksessa se pienikin vahinko on liikaa ja kyse on enemmänkin periaatteellinen. Ja todennäköisemmin tulen näkemään tuon pätkän kuin näin suoraa videokuvaa useammista viimeisistä kesäolympialaisista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olympialaiset kiinnostavat kansaa, tämän näkee jo seuraamalla mediaa, keskustelupalstoja tai vaikkapa kahvipöytäkeskusteluja. Tämä siis positiivisessa mielessä. Itse kuulun siihen vähemmistöön, joka ei (näitäkään) kesäolympialaisia seurannut suorana sekuntiakaan. Vaikka tähän vähemmistöön kuulunkin, niin en näe mitään ongelmaa kyseisten tapahtumien televisioinnissa.

Sen sijaan jos verrataan mustan Marskin aiheuttamaa yleistä fiilistä, niin liikutaan aivan toisissa sfääreissä. Lainausmerkit laitoin aivan siitä syystä, että mielestäni kaikkea ei pidä mitata rahassa: tässä tapauksessa se pienikin vahinko on liikaa ja kyse on enemmänkin periaatteellinen. Ja todennäköisemmin tulen näkemään tuon pätkän kuin näin suoraa videokuvaa useammista viimeisistä kesäolympialaisista.

Eli taide ei saa aiheuttaa ajattelua tai jopa negatiivisia tunteita? Erikoinen ajattelumalli.

Minusta maailmaan mahtuu erilaisia kokemuksia, taide on hyvä keino herättää keskustelua. Väittäisin, että tämän elokuvan takia Mannerheimista puhutaan enemmän hyvää kuin aikoihin. Viimeksihän häntä on verrattu Balkanin sodan sotarikollisiin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli taide ei saa aiheuttaa ajattelua tai jopa negatiivisia tunteita? Erikoinen ajattelumalli.

Mielestäni taide saa ja sen jopa tietyissä tilanteissa pitääkin herättää myös negatiivisia tunteita. Sen sijaan yleisin varoin tuettujen projektien olettaisin sisältävän yleisiä mielipiteitä noudattavia tunteita. Sen lauluja laulat ja niin päin pois. Kyse on enemmänkin siitä, onko Yle oikea kanava tämän teoksen levittämiselle.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minusta maailmaan mahtuu erilaisia kokemuksia, taide on hyvä keino herättää keskustelua. Väittäisin, että tämän elokuvan takia Mannerheimista puhutaan enemmän hyvää kuin aikoihin. Viimeksihän häntä on verrattu Balkanin sodan sotarikollisiin.

Eiköhän Mannerheimista löydy ihan oikeaakin tietoa ja dokumentteja, jotka perustuvat faktoihin. Kuitenkin ihan oikeasta ihmisestä ja historiallisesti merkittävästä henkilöstä on kyse. Jokainen voi faktojen perusteella tehdä johtopäätöksen, oliko Mannerheim hyvä vai paha.

Mun mielestä tämä on YLEltä ihan tahallista provosoimista "taiteen" nimissä. Ei mikään ihme, että nykynuoret ovat aivan pihalla historiasta, kun joka tuutista puskee pelkkää paskaa. Toivottavasti YLE ilmoitta "elokuvan" alussa, että päähenkilö on täysin fiktiivinen hahmo, ainoastaan nimi on sama, kuin marsalkalla.

Ilmoitettakoon, että ei minua tämä asia vituta. Ainoastaan olen hölmistynyt, mihin paskaan aina asiallinen YLE on kätensä, verorahansa ja maineensa sotkenut.

edit. ei oltuka vitutusketjussa
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllähän Marskista voitaisiin tehdä ihan asiallinen leffakin. Sellainen joka on kuvattu Suomessa ja marskia esittää rodultaan asiaankuuluva näyttelijä. Eipä kyseisestä hahmosta ole liikoja leffoja tehty eli miksi se ainoa pitää olla tällainen luomus?

Nauran oikeastaan itselleni kska len tällainen juntti joka tiukkapipoilee kyseisen asian kanssa. Maailma kun on luisumassa paskakaivoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös