Ongelman ydin on siinä, että puoluekiintiöiden ohella ministerinsalkut pyritään jakamaan tasaisesti myös sukupuolten välillä ja aluepoliittisesti. Toisin sanoen tilanne on se, että ministeriehdokkaita seulottaessa pätevyys on kriteerien listalla vasta neljännellä sijalla. Onko siis mikään ihme, että saamme nauttia ajokortittomista liikenneministereistä ja verolakeja ymmärtämättömistä oikeusministereistä jne.mjr kirjoitti:Lienee kai näiden poliittisten laskelmien syytä, että joka hallitukseen tulee mukaan näitä uskomattoman kyvyttömiä ministereitä. En usko että syynä olisi pätevien puute (kummastakin sukupuolesta), mutta pätevyys ja sopivuus eivät aina valitettavasti yhdisty samassa henkilössä.
Jj kirjoitti:Kuinkahan vaativa tuo ministerin virka oikein on jos niitä voi jakaa palkintona vaalimenestyjille, eikä niinkään mandollisen pätevyyden tai muiden sivuseikkojen mukaan.
Jj kirjoitti:Kuinkahan vaativa tuo ministerin virka oikein on jos niitä voi jakaa palkintona vaalimenestyjille, eikä niinkään mandollisen pätevyyden tai muiden sivuseikkojen mukaan.
Koulutusvaatimusta en minäkään halua*, mutta tietty asiantuntemus ministeriönsä alasta olisi kyllä paikallaan. Muuten ministeri jää kumileimasimeksi ja todellinen valta valuu kasvottomalle virkamieskoneistolle, jonka valintaan kansa ei juurikaan voi vaikuttaa. Ei sekään ihanteelliselta demokratialta kuulosta.lihaani kirjoitti:Ei kai poliittisiin luottamustehtäviin missään maailman demokratiassa olla asetettu koulutusvaatimuksia aivan harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Demokratia koulutusvaatimusten myötä muuttuisi meritokratiaksi.
OldTimeHockey kirjoitti:* Poikkeuksena tähän pitäisin kuitenkin oikeusministerin, jolla koulutusvaatimus olikin ihan viime aikoihin asti. Luhtanen taisi olla ensimmäinen, jolla oikeustieteellistä pätevyyttä ei ollut ja jälki puhuu puolestaan. ALV-kohu on pikkujuttu skandaalimaiseen Eurojust-sopimukseen verrattuna, jota esim. Johannes Koskinen ei olisi hyväksynyt ikipäivänä.
Aamen tälle kaikelle.lihaani kirjoitti:Vaikka olenkin Jatkiksen mittapuiden mukaan liberaali vasuri, niin Leena Luhtanen on hahmo, joka herättää lähinnä myötähäpeää vähän tyyliin: "tule jo pois, siellä on peli!"
Oikeasti en voi sanoa, kumpi näistä oli ministerinä kaikkien aikojen limbo: Suvi Linden, jonka perintönä erästä palloilusarjaa sanotaan vieläkin suviurpoliigaksi, tai tämä Leena Luhtanen. Ehkä nakkikattila sittenkin menee Luhtaselle.
Ja tästä kaikesta hänet palkittiin viralla YLE:n johdossa.OldTimeHockey kirjoitti:Aamen tälle kaikelle.
Lisäisin tähän palkintoehdokkaiden joukkoon vielä Olli-Pekka Heinosen, jonka siunauksella ostettiin miljarditolkulla saksalaista ilmaa, ja joka pohjusti digitv-fiaskon Nokian (+ varmaan myös Saloran/Finluxin) lobbareiden höynäyttämänä. Kaiken kruunasi tietysti se, että kun yritysten tahto toteutettiin viimeistä piirtoa myöten, yksi menee konkkaan ja toinen sanoo "aprillia, ei me valmistetakaan digibokseja". Ei ihan halpa jätkä valtiontaloudelle.
Huh. Tässähän itseltäni pääsi unohtumaan tämän ministeripostin toisen osan, eli viestinnän, osalleen saamat "saavutukset" vallan kokonaan. Eli voisi siis sanoa, ettei tällä postilla ole kolmeen kauteen istunut aidosti pätevää tekijää (Kimmo Sasin ajasta ei tosin ole muistissa negatiivisia asioita, joten hän lienee hoitanut hommansa edes jotenkuten).OldTimeHockey kirjoitti:Aamen tälle kaikelle.
Lisäisin tähän palkintoehdokkaiden joukkoon vielä Olli-Pekka Heinosen, jonka siunauksella ostettiin miljarditolkulla saksalaista ilmaa, ja joka pohjusti digitv-fiaskon Nokian (+ varmaan myös Saloran/Finluxin) lobbareiden höynäyttämänä. Kaiken kruunasi tietysti se, että kun yritysten tahto toteutettiin viimeistä piirtoa myöten, yksi menee konkkaan ja toinen sanoo "aprillia, ei me valmistetakaan digibokseja". Ei ihan halpa jätkä valtiontaloudelle.
Sasin kaudesta muistan lähinnä sen, että 2003 hän erotti VR:n hallituksen neuvottelematta asiasta etukäteen kenenkään kanssa ja kaiken kukkuraksi teki tämän vaalien jälkeen toimitusministeriöaikana.Liverpooligan kirjoitti:Eli voisi siis sanoa, ettei tällä postilla ole kolmeen kauteen istunut aidosti pätevää tekijää (Kimmo Sasin ajasta ei tosin ole muistissa negatiivisia asioita, joten hän lienee hoitanut hommansa edes jotenkuten).
OldTimeHockey kirjoitti:Sasin kaudesta muistan lähinnä sen, että 2003 hän erotti VR:n hallituksen neuvottelematta asiasta etukäteen kenenkään kanssa ja kaiken kukkuraksi teki tämän vaalien jälkeen toimitusministeriöaikana.
Tuota en muista, mutta kyllä hän nimenomaan erotti VR:n istuvan hallituksen eduskuntavaalien jälkeen, tästä olen aivan varma. Pikaisella googletuksella remontti mainitaan ainakin täällä.jussi_j kirjoitti:Eikö se ollut Finnairin hallintoneuvosto minkä hän tarpeettomana palkintoklubina lopetti. Päätöshän oli täysin oikea ja seuraava demariministeri kuitenkin perui Sasin päätöksen, että kavereille riittää palkintojakkaroita.
jussi_j kirjoitti:Eikö se ollut Finnairin hallintoneuvosto minkä hän tarpeettomana palkintoklubina lopetti. Päätöshän oli täysin oikea ja seuraava demariministeri kuitenkin perui Sasin päätöksen, että kavereille riittää palkintojakkaroita. Toivotaan, että seuraava ministeri lopettaa nuo hyödyttömät palkintovirat.
OldTimeHockey kirjoitti:Koulutusvaatimusta en minäkään halua*, mutta tietty asiantuntemus ministeriönsä alasta olisi kyllä paikallaan. Muuten ministeri jää kumileimasimeksi ja todellinen valta valuu kasvottomalle virkamieskoneistolle, jonka valintaan kansa ei juurikaan voi vaikuttaa. Ei sekään ihanteelliselta demokratialta kuulosta.
forrest kirjoitti:Liikenne- ja viestintäministeri: Pertti Salovaara (KESK)
Mielenkiintoisia ehdotuksia, mutta lähtokohtaisesti tuo lista menee pyllylleen jo naisien vähäisen määrän takia. Tuossa ehdotelmassa naisia olisi vain kuusi kappaletta, kun käsittääkseni tämä nykyinen ihana kiintiöpolitiikka pakottanee sinne vähintään 8, todennäköiseisti 9 naista (ei minulla naisia vastaan todellakaan mitään ole, kunhan vain ovat päteviä eikä heidän valintaperusteena ole vain puolue, sukupuolikiintiö ja alueellisuus).forrest kirjoitti:Saapa nähdä moniko allaolevista menee oikein. Oletuksena on että hallituksen muodostavat KESK, KOK, RKP ja KD.
Nimet eivät ole mitenkään hatusta heitettyjä, vaan suht pitkällisen tutkimisen tulosta. Taustalla on useimmiten ko. hallinnonalaan liittyvää koulutusta, työkokemusta, vaikuttamista ja kiinnostusta.
Pääministeri: Matti Vanhanen (KESK)
Valtiovarainministeri: Sauli Niinistö (KOK)
Ulkoasiainministeri: Paula Lehtomäki (KESK)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri: Jyrki Katainen (KOK)
Oikeusministeri: Esko Kiviranta (KESK)
Sisäasiainministeri: Oiva Kaltiokumpu (KESK)
Alue- ja kuntaministeri: Hannes Manninen (KESK)
Puolustusministeri: Olli Nepponen (KOK)
Toinen valtiovarainministeri: Ulla-Maj Wideroos (RKP)
Opetusministeri: Paula Risikko (KOK)
Kulttuuriministeri: Marja Tiura (KOK)
Maa- ja metsätalousministeri: Juha Korkeaoja (KESK)
Liikenne- ja viestintäministeri: Pertti Salovaara (KESK)
Kauppa- ja teollisuusministeri: Jyri Häkämies (KOK)
Sosiaali- ja terveysministeri: Sari Sarkomaa (KOK)
Peruspalveluministeri: Päivi Räsänen (KD)
Työministeri: Ilkka Kanerva (KOK)
Ympäristöministeri: Stefan Wallin (RKP)
Ei välttämättä ollenkaan huono tai epätodennäköinen valinta, sillä Salovaara on tunnettu ja pidetty henkilö Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n kokouksissa (sekä juontajana että vieraana) ja omaa siten lähtökohtaisesti jo hyvät suhteet raskaaseen liikeenteeseen päin - mikä olisi parempi lähtötilanne kuin vuosikymmeniin. Varsinkin kun Pertti on osoittanut suurta kiinnostusta raskasta liikennettä kohtaan ja tietäisi alasta jo paljon.avatar kirjoitti:Salovaara liikenteessä. :D
Ok. Olisi pitänyt tarkistaa eikä luottaa hataraan muistikuvaan Salovaaran espoolaisuudesta. Tässä tapauksessahan Salovaaran mahdollisuuksia ei siten rajoittaisi alueellisuus-kriteeri.scholl kirjoitti:Salovaara on Lempäälästä ja tuli valituksi Pirkanmaan vaalipiiristä. Eikä Vanhanenkaan pääkaupunkiseudulta ole, vaan Nurmijärveltä.