Laajojen itsenäisesti ajattelevien kansalaispiirien tukeman hallituksen on syytä pitää luonnollisesti kirkkaana mielessä, että ainakaan ennen vaaleja ei pidä antaa sellaista "kuvaa" julkisuuteen, että jatkosta on jo sovittu ja käykääpä kansalaiset vaaliuurnilla siunaamassa asia.
Tähän virheeseen edellinen hallitus sortui, uskomalla mm. HS:n pääkirjoitustoimittajien seireenimäisiä lauluja, ja kyllähän se näyttikin siltä, että Korhonen ja Feldt-Ranta viettivät aikaa toistensa kanssa enemmän kuin perheidensä.
Niin, politiikan sisältö sikseen, edellinen hallitus sortui kansalaisten mielissä ylimielisyyteen. Tätä alleviivasivat melkoisen pahat ongelmat tyylipuolella, ay-liikkeen toteuttaessa itseään mainostoimistoavusteisesti.
Palaten tälle vuosisadalle ja tähän päivään...
Kun kaiken kehityksen vastustajat alkavat kovasti kehumaan, niin se on sitten varmasti viimeinen hetki jäädä laakereilleen lepäämään, olipa kysymys sitten kansalaiskeskustelusta tai hallituksen työskentelystä.
Hallitus on lähtenyt ihan kelvollisesti liikkeelle ottaen huomioon lähtökohdat (~ populistit kepussa kaipaisivat Kekkosen suitsiman punamullan aikaan), mutta hallituksen ja laajojen itsenäiseen ajatteluun kykenevien kansalaispiirien tavoitteet eivät ole status quo'n rapautumisessa, vaan Suomen kehittämisessä edelleen paremmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi paikaksi asua.
Emme ole mikään paratiisi, itse asiassa olemme edelleen Läntisen-Euroopan hännänhuippua melkein kaikessa relevantissa, jos asiaa katsoo keskituloisen näkövinkkelistä. Väkivaltainen ja iloton maa, jossa tsaarinaikainen hallinto- ja vallankäyttökulttuuri on edelleen tosiasia, mitä nyt Benitolta on sittemmin omaksuttu korporatismin siunaus.
Tähän ei ole syytä luetella mitään hallitusohjelman tekstiä, mutta lukuisat merkittävät ja rakenteisiin käyvät uudistukset ovat vireillä ja valmistelussa, jotta kaikki kansalaispiirit (eivätkä pelkästään korporaatiot) saavat niihin vaikuttaa, ensin valmistelussa ja sitten vaaleissa.
Hallitus on jo osoittanut ja on osoittamassa nyt päällä olevan taloudellisen epävarmuuden ja taantumapelkojen kaudella, että se ei toteuta silmälaput silmillään mitään ideologista ohjelmaa, vaan kaikki toimet - kuten tuloverojen alennukset - ovat kytköksissä käytäntöön, eli suurin kokonaistaloudellinen hyöty niistä saadaan suhdannepolitiikan välineenä. Tämä siitäkin huolimatta, että työn tekemisen kannustavuuden parantaminen verotuksellisin toimin on toki myös oikeudenmukaisuuskysymys.
Muutosta ei ole syytä pelätä, kuten esimerkiksi Kemijärvellä demagogit asukkeja puoluekantaan katsomatta villitsevät. Jos ja kun joku homma ei jatku, niin suoran valehtelemisen ja osatotuuksiin vetoamisen sijaan pitää silloin kääriä hihat yhdessä paikkakunnan ja valtakunnallisen pk-sektorin kanssa, aidon ja osin tuetun yritteliäisyyden synnyttämiseksi paikkakunnalle.
En lähde kyllä tähän edes erittelemään, että minkälaisen vaikutuksen tekee se, että po. kunnan päättävien elimien kärkikaarti tunkee TV-kameroiden ollessa paikalla aina eturiviin "teeseineen". Ehkä yksi painavimmista argumenteista kuntauudistuksen puolesta ikinä ja koskaan!