Mainos

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 453 450
  • 4 789

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta, ei voi olla olla ihailematta miestä, joka haukkuu toista ensin punikiksi/kommariksi/vasuksi ja kun kohde loukkaantuu, niin levitellään käsiä marcomaterazzi-hengessä ja tokaistaan, että "Voi vitun juntti, en ole sinua punikiksi haukkunut. Etkö osaa lukea? Vittu sä olet tyhmä."


Kyllähän näitä elämän jarkkoruutuja löytyy monestakin joukkueesta. Suunsoittajia jotka jatkavat vittuiluaan tuomarin selän takaa, miehiä jotka tulevat laitakahinasta ehjät kanamunat taskuissaan. Ja aitioon päästyä suu alkaa taas käydä.

Pressan vuosikymmenten takaiset teot on hyvä tonkia ajan kanssa esiin ja rohkaisisin tekemään samaa myös Koiviston osalta, jo ennenkuin mies kasvaa hajuhernettä eikä ole enää pelkoa vastaiskuista. Samaan hengenvetoon kannattaa repostella Kanervan ja muiden remonttimiesten tekojen päivänvalon kesto. Mitä siellä vuodettiin ja kenelle? Suomen etujenko puolesta vai kenties lähempää omaa napaa?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Tämä 500 euron lupauksen teki myös Heinäluoman SDP mutta tämän on tainnut Eero unohtaa.
-clip-
Tietysti naurattaa nämä vasemmistolaisen ajattelumallin omaavat "poliittisesti sitoutumattomat" kirjoittajat joita täältäkin löytyy (ei, en aio listata näitäkään).

Eero-sedän puolueen ollessa oppositiossa ei SDP:n tarvitse kantaa vastuuta tuosta 500 € lupauksesta - vai kuinka? Hallitus hallitsee jne...

Kompetenssisi määritellä toisten ihmisten ajattelumallit? Kuinka sijoitat minun ns. vasurin ajattelumallin esmes Talcott Parsonsin nelikenttään? Mitäähh? Joo - ei tarvitse vastata.

Asiaan: lupauksia tai ei, niin pidän kyllä nykyisen hallituksen touhuja lähes vaalipetoksena tuossa "hoitsu-asiassa".
Saa olla erimieltä.
T: Holocaust
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sinä olet viimeinen tyyppi tällä palstalla jolla on varaa ottaa nokkiinsa henkilökohtaisuuksiin menemisestä.

Ymmärsit jälleen väärin, en todellakaan ota nokkiini siitä että sinulla loppuu argumentit ja menet henkilökohtaisuuksiin. Lähinnä pidän sitä huvittavana kirjoittajalta joka peräänkuuluttaa avointa poliittista keskustelua.

Toisaalta, ei voi olla olla ihailematta miestä, joka haukkuu toista ensin punikiksi/kommariksi/vasuksi ja kun kohde loukkaantuu, niin levitellään käsiä marcomaterazzi-hengessä ja tokaistaan, että "Voi vitun juntti, en ole sinua punikiksi haukkunut. Etkö osaa lukea? Vittu sä olet tyhmä."

Heh, en tietääkseni ole kutsunut tässä ketjussa ketään "vitun juntiksi" tai sanonut kenellekkään "vittu sä olet tyhmä". Itse asiassa vaikuttaa huomattavasti enemmän sinun repliikeiltäsi.

Mutta sitten ei kannata ihmetellä, jos Daespoon kanssa ei mielellään keskustele.

En ihmettele ja samalla hyväksyn antautumisesi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Minä kyllä keskustelen erittäin mielelläni, Daespoo on jotensakin hellyttävä vilpittömässä änkyröinnissään, ääni vapisee ja nyrkit eikun heiluu. Asiakeskustelua ei tule, kun ei ole kovinkaan informoitu, mutta mukavasti menevät aina pistot perille. Joskin ehkä jopa liian helposti. Oikeistolaista ajattelua voi puolustaa älyllisesti aivan tehokkaastikin, mutta JA:han politiikka-ketjuihin on eksynyt vähän, hmm, huterampaa väittelykykyä sieltä suunnasta.

Heh, aika komediaa teksti tältä meidän mjr:ltä joka yleensä itku kurkussa pakenee aiheesta ja tulee takaisin kun muut hengenheimolaiset ovat suojelemassa täällä.

Esimerkkinä tästä huterasta väittelykyvystä on mm. sinun Karakallio sissisota -kommentit ja Sergein henkilökohtaisuudet vai mitä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Heh, aika komediaa teksti tältä meidän mjr:ltä joka yleensä itku kurkussa pakenee aiheesta ja tulee takaisin kun muut hengenheimolaiset ovat suojelemassa täällä.

Esimerkkinä tästä huterasta väittelykyvystä on mm. sinun Karakallio sissisota -kommentit ja Sergein henkilökohtaisuudet vai mitä?

Hmm, sinulla nyt on joku omituinen kompleksi tästä, yritä vähän rauhoittua, kyllä se siitä. Se on sanottava että asiallista annettavaa ei sinulla juuri taida ollakaan näissä asioissa, ei ainakaan ole näkynyt, enkä minä viitsi teeskennellä että toisin olisi. Eli nyt on vain elettävä sen kanssa etteivät kaikki jaksa ottaa sinua vakavasti. Maailma on karu ja sitten kuolee.
 

Viljuri

Jäsen
Palaten tuohon alaikäisten mahdollisuuteen metsästää myös tulevaisuudessa, hallitus ilmaisee direktiivin vastaisen kantansa ensiksi yhteistyötä tarjoavalla tavalla, Suomesta vetoomus EU:n asedirektiiviä vastaan / YLE.

Ne, jotka eivät oikein ymmärrä tätä EU:n lainsäädäntöprosessia, niin valotettakoon sen verran, että mahdollisesta direktiivin kaatamisesta maksetaan aina niin raskas "poliittinen hinta", että kaikki muut keinot on kokeiltava ensin. Tosin Puola näyttää käyttäytyvän kaikissa kysymyksissä kuin se likinäköinen Lipponen posliinikaupassa, joten hätätilanteessa direktiivin sabotoimisen voinee jättää heille...
 

Viljuri

Jäsen
Lapsinero Kimmo Kiljunen onnistui puhumaan itsensä pussiin, kun antoi ymmärtää, että valtioneuvoston jäsenen tulisi nauttia tasavallan presidentin luottamusta, siis tämä juuri päättyneessä A-talkissa.

No sitten tuli pelko puseroon, että yksipuolinen, jopa fasistiseksi päälle huutamiseksi muuttunut propaganda olisi alkanut haista jo liikaa tulevan urakehityksen kannalta. Mutta "nysväämisestä" ja "pelkoreaktiosta" huolimatta Kiljusen lausunnot kuvaavat sitä ilmapiiriä, miten "pohjimmiltaan" eräät tahot SDP:ssä suhtautuvat kansanvaltaan ja keskusteluun, korporatiiviset kytkökset ja kabinettipeli alkoholin kera ovat aina olleet ennen demokratiaa, mutta onko puolueessa siirtymä jopa myöhempien aikojen kuningasmielisyyteen tapahtumassa?

Mutta kun kuninkaalla ei ole vaatteita! Eli onneksi ei ole.

Säälittävä retorinen kuvio ihmiseltä, jolla käytöstavat myös muissa yhteyksissä ovat sellaisia, ettei edes oma puolue uskalla häntä nimetä mihinkään virkaan...

Muutoin toteaisin ihan pienenä vinkkinä, että rapatessa saattaa roiskua itse millä tasolla tahansa, mutta demareiden sisällä pitäisin melko rohkeana sitä, että ehdon tahdoin leimaa itsensä "tuomiojalaiseksi". Seuraavan SDP:n puoluekokouksen jälkeen puolueen linja ei kuitenkaan tule olemaan "tuomiojalainen", jopa huomattavalla marginaalilla, ja vaikka puolue varmasti arvostaa uskollisia lapsisotureita propagandan annostelussa, ei arvostus ulotu puolueen ulkopuolelle (vrt. Matti Ahde).

Kielikurssien määrärahoja on lisättävä! Puoluetuen ohella! ;)
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hoitajathan hylkäsivät kustannusvaikutukseltaan 11 prosentin korotuksen (ainakin kaksi ja puolikertainen verrattuna muiden jo sopimiin korotuksiin, ja hyvä niin), jossa 1) veronmaksajien osuus hallituksen kaavussa on noin 150 miljoonaa euroa ja toisaalta 2) veronmaksajien osuus kuntien veronmaksajana loput, jo painetta kuntakohtaisesti veroäyrin nostamiseen aiheuttaen.

"Ainakin kaksi ja puolikertainen"? Mistä tällaista sait päähäsi? Vaikka kunta-alan tarjous hyvä onkin, ei tuo kyllä ole esimerkiksi teknologiateollisuuteen verrattuna kuin tuollaiset 1,3-1,4-kertainen - jos jätetään teknojen sopimuksesta huomiotta kertakorvaus, joka pienentää tuota suhdetta palkkatasosta riippuen jonnekin 1,2-kertaisen kulmille. Hyvä sopimusehdotus kunta-alalle toki silti, ei mahda parempaa tulla.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Lapsinero Kimmo Kiljunen onnistui puhumaan itsensä pussiin, kun antoi ymmärtää, että valtioneuvoksen jäsenen tulisi nauttia tasavallan presidentin luottamusta, siis tämä juuri päättyneessä A-talkissa.

En ole oikein pitänyt Pertti Salolaista kovan luokan kokoomuspoliitikkona, suuresta kansansuosiostaan huolimatta. Nyt nosti Salolainen profiiliaan roimasti A-talkin ulkopoliittisessa keskustelussa. Kun Salolainen puhui, niin Kiljusen oli nyökyteltävä hyväksyvästi tämän tästä. Keskustan Antti Kaikkonen oli väärässä seurassa eikä oikein tiennyt, mitä mieltä olisi ollut hallituksen ulkopoliittisista linjauksista. Kiljunen yritti vetää Keskustan Kaikkosen kustannuksella samoille linjoille demareiden kanssa. Kaikkonen tyrmäsi sentään Kiljusen vaatimukset Häkämiehen eroamisesta. Kokoomuksen Tuulikki Ukkola oli Kaikkosen tapaan kevyt keskustelija, joten kokoomuksen olisi tullut jättää hänet kotiinsa.
Siitä Kiljuselle bonukset, että hän totesi suoraselkäisesti Ilkka Kanervan hoitaneen ulkoministerin tehtävät mallikkaasti ja moitteetta. Tähän Kiljusen lausuntoon oli Kaikkosen ja Salolaisen helppo yhtyä.
Ulkopoliittinen keskustelu on saanut Suomessa kokoomuksen ansiosta aivan uuden muodon ja vireen, mikä on hieno homma.

Mielenkiintoinen oli A-talkissa näytetty presidentin kansliapäällikkö Viinasen lausunto Häkämiehen Yhdysvalloissa käyttämästä puheesta jotenkin niin, että sen alkuosa sisälsi aivan vakiota ulkopoliittista tekstiä eikä aiheuttanut tarvetta Viinasen mielestä palata siihen enää. Näin se jäi presidentille informoimatta.

SergeiK:lle kiitokset hienosti muodoillusta nimityksestä! Tämän päivän keskustelut eduskunnassa ja televisiossa osoittivat, että maassa on porvaristo ja vasemmisto. Se hallitkoon, joka saa kansan tuen jatkossakin. Vasemmistolla on huima kiri tehtävänään päästäkseen parrasvaloihin takaisin. Siltä näyttää nyt.
 
Toivoisimme keskustelijoiden huomioivan myös sen asian, että armas isoveli valvoo tätäkin ketjua. DDR:n tyylin vastaisesti tämä isoveli ei kuitenkaan lähde vaientamaan niitä, joiden mielipiteet eroavat isoveljen mielipiteestä.

Tässä ketjussa on sen historian aikana puolin ja toisin ollut rimaa hipovaa kielenkäyttöä, emme kuitenkaan ala nimeämään ketään - jokainen tietää varmasti, jos on itse siihen syyllistynyt.

Pyydämmekin nyt jokaista kiinnittämään huomiota siihen, mikä on keskustelun kannalta hedelmällistä. Esimerkiksi henkilökohtaisuuksiin meneminen ei sitä ole. Pyydämme nyt ystävällisesti jokaista ketjuun kirjoittajaa miettimään sanavalintojaan vielä yhden kerran ennen viestinsä lähettämistä. Jos ystävällinen pyyntö ei auta, alamme pohtia epäystävällisempiä keinoja siihen, että kehotuksemme ymmärretään.

Jos joku on kanssasi eri mieltä, se ei tee hänestä huonompaa ihmistä. Jos jonkun kanssa on mahdoton väitellä, väittelyn voi lopettaa itsekin. Moderaattorien kanssa väittely ei kannata.

Ystävällisesti (ainakin toistaiseksi),

Moderaattorit
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Vielä tuosta A-talkin keskustelusta. Salolainen katsoi, että porvarihallituksen aikana Suomi ei tule liittymään Natoon. Salolainen on itse Natoon liittymisen kannalla mm. senkin takia, että saataisiin kaikki EU-maat Nato-maiksi ja vahva vastapooli Yhdysvaltojen valta-asemalle Natossa. Kiljunen oli Nato-jäsenyyttä vastaan ja Kaikkonen odottaa turvallisuuspoliittisen selonteon kannanottoa Natoon liittymisestä.
Naton nopean toiminnan NRF-joukkoihin Salolainen (ilmeisesti myös kokoomus) on valmis liittymään ensi vuoden puolella kunhan Nato ilmoittaa valmiutensa joukkojen perustamiseksi. Tässäkin Kiljunen ja Kaikkonen olivat odottavalla kannalla ja esittivät asian huolellista tutkimista vielä.
Aika tulee näyttämään, mikä on Suomen tie Natoon liittymisen ja Naton nopean toiminnan joukkoihin liittymisen suhteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän Kiljunen noin retorisesti oli itse asiassa hyvin tehokas, ainoastaan Salolainen pysyi vähän kyydissä. Mutta itse kukin voi sitten miettiä, oliko hänellä substanssia kovinkaan paljon. Minusta ei paljonkaan. Hallitus on aika selkeästi viestittänyt, että ulkopolitiikan perusta ei ole mihinkään muuttunut, sama hivutus ja kuuman puuron ympärillä kiertely jatkuu. Kiinnostavaksi vain tulee, että tuleeko nyt tämä hallitus viimein ulos kaapista ja mitä sitten Halonen tekee. Voi olla että siinä vaiheessa uusi perustuslaki lopullisesti osoittaisi presidentin vallan mitättömyyden.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itsekin katsoin ko. ohjelman pitkästä aikaa, vaikka A-talk onkin huutoäänestykseen perustuva naurettavuus usein ollut. Päällimmäisenä jäi mieleeni, että onpa Tuulikki Ukkolan resurssi mihinkään järkevään keskusteluun kovin rajallinen. Miksi ihmeessä Ukkolan kaltainen diletantti oli otettu studioon? Myötähäpeä oli hänen puolestaan kohtuullisen kova...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Itsekin katsoin ko. ohjelman pitkästä aikaa, vaikka A-talk onkin huutoäänestykseen perustuva naurettavuus usein ollut. Päällimmäisenä jäi mieleeni, että onpa Tuulikki Ukkolan resurssi mihinkään järkevään keskusteluun kovin rajallinen. Miksi ihmeessä Ukkolan kaltainen diletantti oli otettu studioon? Myötähäpeä oli hänen puolestaan kohtuullisen kova...

Joo, huvittavaa - ei oikein eväät riittäneet. Salaliitto-teorioijat tietysti voivat ajatella, että marxilainen YLE otti tahallaan Ukkolan edustamaan kykypuoluetta, mutta kyllähän Salolainen paikkasi aivan hyvin.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän päivän keskustelut eduskunnassa ja televisiossa osoittivat, että maassa on porvaristo ja vasemmisto. Se hallitkoon, joka saa kansan tuen jatkossakin.

Juuri noin. Ilolla olen tervehtinyt tätä politiikan uudelleen nousua hyssyttelyn ja demarihallinnon (painotan sanaa hallinto politiikan sijaan) keskustelemattomuuden sijaan. Sikäli vasemmistokin on tämän politiikan uuden tulemisen takana, että oppositiossa möykätään nyt kuin vanhaan hyvään aikaan. Tenniläkin pisti eilen parastaan, pelkäsin jo miehen palon laantuneen.

Mitä Häkämieheen tulee, puhe oli mielestäni hyvin realistinen ja analyyttinen, joskaan siinä ei vaiettu idän suuntaan tai arvosteltu yksipuolisesti USA:ta, kuten Tuomiojan/Halosen valta-akselin aikana oli tapana.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa vaalitalven aikana hehkutettiin kuinka Ruotsin porvariaalto nähdään pian Suomessakin.

"Ruotsin pääministerille näyttää olevan ylivoimaisen vaikeaa löytää nuhteettomia kokoomuslaisia neljän puolueen porvarihallitukseensa. Uusi ulkomaankauppaministeri on ehtinyt olla virassaan yhden päivän, kun häntä jo savustetaan pois hallituksesta.

Ministeri on rakennuttanut perheelleen hulppean omakotitalon meren rantaan rakennuslupien ja kaavan vastaisesti.

Kauppaministeri Ewa Björlingin ministeriura onkin alkanut selityksillä siitä, miksi luksus-talosta tehtiin laittomasti kolmikerroksinen.

- Rakennustöiden kuluessa huomasimme, että talosta tulee näin parempi. Pahoittelen tapahtunutta, kuului uuden ministerin ensimmäinen linjaus.

Ensimmäinen joutui eroamaan pimeän työvoiman ja veroepäselvyyksien takia."

(YLE)


Toivottavasti tämä tuuli ei kovin pysyvästi rantautuisi koto-Suomeen, vaikka hurjalta aloitus on näyttänyt (Häkämiehen provokaatio, Holmlundin suposekoilu ja nyt vielä tämä 500 e petetty vaalilupaus hoitajille josta näyttää nousevan lakkoaalto julkiselle sektorille).
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toivottavasti tämä tuuli ei kovin pysyvästi rantautuisi koto-Suomeen, vaikka hurjalta aloitus on näyttänyt (Häkämiehen provokaatio, Holmlundin suposekoilu ja nyt vielä tämä 500 e petetty vaalilupaus hoitajille josta näyttää nousevan lakkoaalto julkiselle sektorille).

Heh, vieläkin jaksetaan kuuluttaa sitä 500€ "lupausta".

Voisiko vihdoinkin joku laittaa tänne suoran lainauksen esim. Kataiselta jossa hän lupaa että hallitus nostaa sairaanhoitajien palkkoja 500€ tämän vaalikauden aikana?

Häkämies puhui asiaa provokatiivisesti, Tuomioja keskittyi Yhdysvalloille räksyttämiseen oli asiaa tai ei.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
ja nyt vielä tämä 500 e petetty vaalilupaus hoitajille josta näyttää nousevan lakkoaalto julkiselle sektorille).

Missään en ole nähnyt kenenkään lupaavan, että tuollainen 500e olisi luvattu yhdellä kertaa toteutettavan. Yksi Iltalehden kysely aiheesta on, kuten täällä on jo todettu, siinä ei puhuttu aikataulusta mitään.

Vaalitenteissä muistan Kataisen vastanneen tuollaisiin kysymyksiin kutakuinkin seuraavanlaisesti: korotustarve on sitä luokkaa (500e) ja se on pitkän aikavälin prosessi.

Sinällään virhe luvata työtätekeville mitään, koska he tosiaan voivat mennä lakkoon. Sen sijaan edellisten vaalien aikaan luvatut 300 euron kansaneläkkeen korotukset ovat parempia, koska eläkeläiset eivät voi mennä lakkoon, kun korotus onkin 5 euroa.

Tai että "emme voi vähentää veroja, koska keskitymme parantamaan hyvinvointipalveluita" (Heinäluoma), mutta sitten lasketaankin veroja ja rapautetaan hyvinvointipalvelut.

Edelleen olen sitä mieltä, että nykyinen hallitus on erittäin hyvin mukana kisassa "lunastetut vaalilupaukset ja -tavoitteet".
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Missään en ole nähnyt kenenkään lupaavan, että tuollainen 500e olisi luvattu yhdellä kertaa toteutettavan. Yksi Iltalehden kysely aiheesta on, kuten täällä on jo todettu, siinä ei puhuttu aikataulusta mitään.

Näinhän se on. Veteraanibändin seuraava levykin ilmestyy aina jouluksi, ei vaan ole tietoa, että minkä vuoden. Voihan sitä vastatuuleen kuseskella noinkin, että puhutaan 2007 vaalien haastatteluissa jonkun vuoden 2030 mahdollisista helpotuksista.

Vaalitenteissä muistan Kataisen vastanneen tuollaisiin kysymyksiin kutakuinkin seuraavanlaisesti: korotustarve on sitä luokkaa (500e) ja se on pitkän aikavälin prosessi.

Aivan. Lupausta on aivan turha kaataa yksinomaan Kokoomuksen puoluesihteerin niskaan (kuten täällä vastuuta pakoilevat Jyrkin kannattajat tekevät) joka vastasi kuitenkin Kokoomuksen puolesta johonkin kyselyyn. Ensimmäisen kerran Kokoomus lupasi tasa-arvotupolla rahaa vain hoitoalalle 2.2.2007. Kokoomuksen naisjärjestö puhui ennen eduskuntavaaleja 400 euron korotuksista. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kokoomuslainen työmarkkinajohtaja esiintyi talvella useita kertoja julkisuudessa tulkiten tuon vaaliohjelmatn "reilun" korotuksen 20 % korotuksiksi ja kohdistuvan sairaanhoitajille (eli Tehylle). Valtion ylimääräisellä tuella maksettavat kuntien palkankorotukset naisvaltaisille aloille toi esille 29.11.2006 Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Pitkä rospuuttokausi oppositiossa on etäännyttänyt Kokoomuksen niistä prosesseista joissa tulopoliittiset päätökset tehdään ja tuo kokemattomuus on näkynyt sähläämisenä ja osapuolten suututtamisina. Nykyinen riita on vain tuon looginen lopputulos. Omat kontaktini viestittävät, että lakkoja olisi tulossa useita, sillä hoitajien välistävetoa ei tulla hyväksymään. Hoitajajärjestöt ovat poltelleet siltoja myös järjestöavaruudessa, joten kalliiksi tämä tulee heillekin, pidemmän päälle siis. Kansalaisten kannattaa varautua ainakin hoitamaan lapsiaan syystalven aikana omin voimin ja neuvoin.

edit: Lisätään nyt vielä hieman. Tuo hoitajapiirien vaatima 500e ei siis missään nimessä tarkoita sitä, että he tyytyvät siihen, mikäli kaikki muutkin saavat saman. Hoitajat haluavat nimenomaan 500e enemmän kuin kukaan muu. Kyse on heidän kokemansa palkkakuopan umpeen luomisesta. Jos siis tämän työnantajien haluaman liittokierroksen yleinen taso on jotain 8-10% kahdelle vuodelle jaettuna (4-5%/vuosi), niin vielä tämän päälle pitäisi lapioida rahaa hoitsuille.
Siitäkin on jo kuulunut ääniä, että Tehyn sisällä jäsenistö natisee. Osalle jo tarjolla olleet korotukset olisivat kelvanneet. Varsinkin kokeneempi jäsenistö ei tule oman jäljellä olevan työuransa aikana millään saamaan takaisin niitä palkkamenetyksiä jotka lakosta aiheutuisivat. Ja he ovat jo yhden lakon läpieläneet (silloin tuli 1% lisää). Sen sijaan ilmeisesti nuorten parissa halukkuutta lakkoon on, koska heillä on eniten työvuosia edessä, eli eniten netottavaa. Saa nähdä, kestääkö Tehy.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Sain eilen aiheellisesti risuja aktiivisuudestani ja aionkin nyt todistaa, ettei minulla ole puutetta ajasta, katkennutta internet-yhteyttä, tai "oikeaa elämää" häiritsemässä spammäämistäni.

Siinä hengessä juttu IS:stä:

"Puhemies Sauli Niinistön (kok) kulukuuri ei näytä koskevan ihan kaikkea eduskunnassa...Niinistön johtama kansliatoimikunta hyväksyi eilen kymmenen hengen valiokuntamatkan New Yorkiin ja Washingtoniin...Veronmaksajille matka maksaa 77400 euroa."

http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1436342

Minusta kansanedustajien ulkomaanmatkojen vahtaaminen on melko pikkumaista, sillä minusta on tärkeämpää että 10 tunnin lennon voi käyttää business-luokassa duunin tekoon kuin kökkiä sama aika turistiluokassa.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Eihän tuota kulukuurin epäonnistumista voi todentaa ellei tiedä paljonko ennen tuollainen kymmenen hengen matka maksoi USA:han.

Jos kulut eivät ole nousseet 10%:ia edellisen matkan kustannuksista, pitäisin Niinistön kulukuuria onnistuneena.

Tuomiojahan kunnostautui ulkoministerinä esimerkiksi 183 000 euron hintaisella yksityiskoneella tehdyllä matkalla Intiaan.

Tuohon nähden 10 hengen reissu 77 000 eurolla on suorastaan naurettavan halpa.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Aivan. Lupausta on aivan turha kaataa yksinomaan Kokoomuksen puoluesihteerin niskaan (kuten täällä vastuuta pakoilevat Jyrkin kannattajat tekevät) joka vastasi kuitenkin Kokoomuksen puolesta johonkin kyselyyn. Ensimmäisen kerran Kokoomus lupasi tasa-arvotupolla rahaa vain hoitoalalle 2.2.2007. Kokoomuksen naisjärjestö puhui ennen eduskuntavaaleja 400 euron korotuksista. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kokoomuslainen työmarkkinajohtaja esiintyi talvella useita kertoja julkisuudessa tulkiten tuon vaaliohjelmatn "reilun" korotuksen 20 % korotuksiksi ja kohdistuvan sairaanhoitajille (eli Tehylle). Valtion ylimääräisellä tuella maksettavat kuntien palkankorotukset naisvaltaisille aloille toi esille 29.11.2006 Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Tarjottu 30e/kk ylimääräistä ei kelvannut. En ymmärrä mikä tässä on syytä lakkoiluun, ja vielä mahdollisesti syyttää Kokoomusta lakkoilun aiheuttamisesta?

Jos joillakin hoitajilla, ja muilla naisvaltaisilla aloilla, on väärä käsitys siitä mitä on sanottu (ei niitä rahoja saa siis kerralla), niin onko se Kokoomuksen vika?

Jos nyt ensi kerran tehdään kunta-alalla mitään vastaavaa, olisi syytä olla iloinen. Hesarista sai ainakin käsityksen, että mitään vastaavia naisvaltaisten alojen erityiskorotuksia ei ole ennen junailtu. Kuten olen jo sanonut, seuraavalla kerralla erityiskorotus voi olla suurempi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarjottu 30e/kk ylimääräistä ei kelvannut. En ymmärrä mikä tässä on syytä lakkoiluun, ja vielä mahdollisesti syyttää Kokoomusta lakkoilun aiheuttamisesta?

Kun odottaa 500:ä, voi 30 tuntua vittuilulta. Senhän sitten näkee seuraavissa vaaleissa, oliko näin. Tämä sekoilu sataa kyllä ääniä johonkin laariin.


Jos joillakin hoitajilla, ja muilla naisvaltaisilla aloilla, on väärä käsitys siitä mitä on sanottu (ei niitä rahoja saa siis kerralla), niin onko se Kokoomuksen vika?

Ei niitä käsityksiä pyritty oikomaan vaalikampanjan aikana. Niillä ratsastettiin vaalivoittoon ja vasta sitten alettiin oikomaan ettei me itse asiassa tätä luvattu. Vähän niinkuin entinen nainen, joka tarjosi vanhalle pojalle lempeä ravintolaillan päätteeksi, mutta alkoi puhumaan rahasta vasta aamulla.


Jos nyt ensi kerran tehdään kunta-alalla mitään vastaavaa, olisi syytä olla iloinen. Hesarista sai ainakin käsityksen, että mitään vastaavia naisvaltaisten alojen erityiskorotuksia ei ole ennen junailtu.

Tämä ei kyllä pidä paikkaansa, sillä erilaisia ja -kokoisia "korvamerkittyjä" eriä on kuulunut tupoihin aina. Esimerkiksi muutama vuosi sitten oli tarjolla naismatalapalkkaerä, jonka sitten pari ammattiryhmää onnistui törkeyttä lähestyvällä välistävedolla kaappaamaan kokonaan itselleen muiden matalapalkkaisten naisten nenän edestä. Pieniähän ne ovat olleet tyyliin, "pistetään tappelemaan jyvistä", joten sikäli on ymmärrettävää, että suuret luvut ovat sekottaneet harkintakyvyn ja saattaneet ihmiset äänestämään näillä luvuilla ratsastaneita kauniita ihmisiä.
 

Viljuri

Jäsen
Hoitajien kannattaa tarkoin harkita seuraavaa siirtoa. (just stating the obvious, sigh)

Toki sen verran poliittista pääomaa on sidottu heidän palkkatasonsa korjaamiseen, ettei välttämättä lakkoaseenkaan käyttäminen olisi poissuljettua.

Jos itse päättäisin asiasta, ottaisin sieltä sen 11 prosenttia, mutta samalla vaatisin tekstipuolella merkittäviä uusia avauksia sen varmistamiseksi, että palkkataso tulee paranemaan nimelliskorotuksia enemmän koko järjestelmään kohdistettavien kehittämishankkeiden kautta.

Lakon kautta hoitajat saattavat saada prosentuaalisesti tällä kierroksella hieman enemmän, mutta se hyöty katoaa pitkälle lakkoavustusten tasoon. Ja menetettyyn poliittiseen pääomaan ajatellen seuraavaa kierrosta...

Vaikea tilanne, poliittista tukea myös lakolle saattaisi löytyä, mutta ei välttämättä Akavasta tai muista korporatiivisista toimijoista. Selkeästi hoitajien tuleva päätös on yksi keskeisimmistä koko työmarkkinajärjestelmän kannalta, sitten 1990-luvun alun laman...
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Tämä ei kyllä pidä paikkaansa, sillä erilaisia ja -kokoisia "korvamerkittyjä" eriä on kuulunut tupoihin aina. Esimerkiksi muutama vuosi sitten oli tarjolla naismatalapalkkaerä, jonka sitten pari ammattiryhmää onnistui törkeyttä lähestyvällä välistävedolla kaappaamaan kokonaan itselleen muiden matalapalkkaisten naisten nenän edestä. Pieniähän ne ovat olleet tyyliin, "pistetään tappelemaan jyvistä", joten sikäli on ymmärrettävää, että suuret luvut ovat sekottaneet harkintakyvyn ja saattaneet ihmiset äänestämään näillä luvuilla ratsastaneita kauniita ihmisiä.

Tarkoitatko nimenomaan kunta-alaa?

YTN:n naisille on ainakin suotu tasa-arvoerää jo vuonna 1996:

1.10.1996 Naispalkkaerä: 104 mk /kk yleiskorotus naispuolisille ylemmille toimihenkilöille.

Varmasti myös opiskelijat vittuuntuivat, kun opintotukea nostettiin niin vähän. Parempi kun ei olisi nostettu ollenkaan?

Miten se sanonta menikään ahneesta ja ahneen lopusta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös