Mainos

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 454 785
  • 4 789

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Houston, we have a challenge

Cronbergin kommentti oli ehdottomasti asiallisin ja kiihkottomin ainakin mitä olen kuullut ja lukenut. Aseelliseen uhkaan en myöskään usko mutta ympäristöuhat ovat todellisia.

Olen aivan samaa mieltä, kyllä Vihreät osaavat. Tuleva puolusministeri voisikin olla Vihreistä.. Minä jo äänestäneenä kannatan.

Itse asiaan.. Jonkinverran englantia ymmärtävänä (köh, köh..) kiinnitin huomiota tuohon häkämiehen terminologiaan, eli hänen käyttämäänsä termiin 'haaste' eli challenge.

Haastehan on meille yritysmaailmasta tuttu muotitermi. Siinä missä asiat olivat ennen vanhaan ongelmallisia, tai jopa pulmallisia, ne ovat nykyään haastavia.

Koska poliittinen retoriikka on yleensä hyvinkin hienovaraista, väittäisin että sana haaste on varsin voimallinenkin termi käytettäväksi naapuruussuhteista, ehkäpä voimallisempi kuin Häkämies, ehkäpä tietämättään, oikeastaan tarkoitti.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Aseelliseen uhkaan en myöskään usko mutta ympäristöuhat ovat todellisia.
Olen täysin toista mieltä aseellisesta uhasta. Turha tässä kuitenkaan lähteä toistamaan sadannetta kertaa kaikkea edellisissä vaali- ja NATO-keskusteluissa mainittua asiaa sivuavaa. Jos Venäjää ei kuitenkaan pidä sotilaallisena uhkana, niin aika paksuin värilasein saa seurata Venäjään liittyviä uutisia.

En silti näe mitään vastakkainasettelua tässä. Päinvastoin, myös suurin ja välittömin ympäristöhaasteemme sattuu olemaan Venäjä. Pidetään huolta puolustuksesta ja ympäristöstä, simmottis molemmist, niinku.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Olen täysin toista mieltä aseellisesta uhasta. Turha tässä kuitenkaan lähteä toistamaan sadannetta kertaa kaikkea edellisissä vaali- ja NATO-keskusteluissa mainittua asiaa sivuavaa. Jos Venäjää ei kuitenkaan pidä sotilaallisena uhkana, niin aika paksuin värilasein saa seurata Venäjään liittyviä uutisia.

Eiköhän Venäjällä ole omalla takapihallaan aivan tarpeeksi ongelmia jotta niitä pitäisi hankkia lisää lännempää. Venäjä tuskin kauhesti Suomesta välittää. Mahdollinen Nato-jäsenyyskään ei tämän päivän kirjoitusten mukaan paljoa kuulema hetkauta.

PS. Sitten tilanne saattaa olla toinen jos maassa aletaan käymään jonkin sortin rankempaa valtataistelua. Sen vuoksi venäläiset edelleen pitää "tsaarin vallasta" joka pitää kaikki kurissa.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistä muuten johtuu että suuri osa tämän ketjun punikeista ovat Ipa/Tappara faneja?

Kannanottosi on hyvin lapsellinen. Ei se, että ajattelee omilla aivoillaan, eikä hyväksy kaikkia kokoomusministerin tekemisiä, tarkoita, että omaisi vasemmistolaisen maailmankatsomuksen. Sinulekkin tekisi hyvää opetella ajattelemaan asioita asioina, riippumatta kuka sen on tehnyt. Itse en ole koskaan äänestänyt vasemmistopuolueiden edustajia, mutta silti pidän Häkämiehen lausuntoa huonona. Niin pitää muuten nyt Häkämies itsekkin.Tuo sinun "ryssittelysi" toisia kirjoittelijoita kohtaan on erittäin lapsellista. No onneksi BB-talosta vapautui yksi tuleva kansanedustaja, jonka ajatusmaailmaa saat sitten aikanaan puolustaa mitään kyseenalaistamatta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jotenkin kuvittelen usein kyyneleen kimmeltämään sinne silmänurkkaan kun kirjoitat näitä kovia kokevia mietelmiäsi! Katkeraa, kovin katkeraa on teksti - täytyyhän sen päivän joskus paistaa risukasaankin. Eikö Kokoomus voittanut vaalitkin?

Katkeraa? Heh, juuri päinvastoin. Sinähän se olet täällä kitissyt porvarivallasta ja sinähän se olet täällä viljellyt näitä aivan uskomattomia sissisota -stooreja.

Minä nauran sinun vitutukselle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Etkö todella ymmärrä, että on typerämpää sanoa ei-punikkeja punikeiksi kuin porvareita porvareiksi tai oikeistolaisia oikeistolaisiksi?

Etkö sinä parahin tampereen vasemmiston edustaja tajua että täällä on puolin ja toisin jaettu leirit suunnilleen porvareihin ja vasemmistolaisiin molempien leirien toimesta? Täällä on useampaa porvaripuolueen kannattajaa kutsuttu ihan vastaavasti IKL:seksi tai Lapualaiseksi.

Eli ihan turhaan täällä tirautit tuonkin vuodatuksen, se että minä kutsun jotain itsensä ei-vasemmistolaiseksi laskevan kirjoittajaa vasemmistolaiseksi ei pitäisi vielä saada esiin moisia itkupotkuraivareita.

Thomas Gray taisi todellakin puhua Tampereesta.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Jos vaikka väliin yrittäisi vähän asiaakin taas, ettei ole kohta väkeä Espoontorilla (kai siellä sellainen on?) valkoiset nauhat käsivarsissaan huutamassa kuolemaa punikeille.

Eli tämän hallituksen aikaansaannoksia:

- opintotuen korotus ja tulorajojen nosto
- kansaneläkkeen kuntaluokitusten poisto ja tasokorotus 20e/kk
- eläkeläisten verotuksen keventäminen siten, että se ei missään vaiheessa voi olla korkeampi kuin ansiotyötä tekevällä
- perintöveron rukkaus, mm. verottoman perinnön ylärajan nosto 20 000 euroon
- energiaverojen tasokorotus
- ruuan alvin laskeminen
- kehäradan aloituksen lykkääminen
- viinaveron nostaminen


Mielestäni tuossa on hyvin "jokaiselle jotain". Ympäristöasioihin on puututtu nostamalla energiaveroja (lähinnä kosmeettista, mutta silti). Huono-osaisten asemaa on parannettu ja perintöveroon on tehty jo kauan kaivattu muutos.

Miksi esimerkiksi perintöveron muutos, opintotuen korotus ja eläkeläisten verotuksen muutos antoi odotuttaa niin kauan, kunnes SDP putosi vallankahvasta?

Omasta mielestäni tähän asti ollaan kyllä nähty todella sosiaalisia päätöksiä hallitukselta, huono-osaiset ovat olleet hyötyjiä, kun taas työtä tekevä, autolla ajava viinaa ja tupakkaa polttava on selvä häviäjä tässä. Mielestäni tällaista kuuluisi SDP:n politiikan olla ja on hyvä että "oikeistohallitus" kykenee myös sosiaalisesti kestävään päätöksentekoon, vaikka samalla hieman kusisi omia äänestäjiään silmään.

Vielä ei olla nähty SergeiK:n pelkäämää työttömyysturvan heikennystä, saati suuria veronalennuksia jota palstan oikeistosiipi odotti ja perusteli ennen vaaleja.

Kaikenkaikkiaan hämmentävä kokemus tämä nykyinen "oikeistohallitus" tähän asti.
 

Viljuri

Jäsen
Vanhanen on muuten antanut lausunnon, jonka mukaan tästä Häkämiehen puheesta noussut keskustelu on liioiteltua. Tosin tämä itse asian kannalta ehdottomasti tärkein lausunto on päässyt vain sivu-uutiseksi HS:iin. Niinpä niin...

Uutisarvoltaan merkittävämmäksi koetaan joku "minä juon nyt pyöreästä mukista kahvia ja syön neliöisen pullan" Holkeri (Kok) tai Venäjän tabloid-"lehdistö". (siis samat lehdet, joissa on tuon tuostakin "uutisia" ufoista ja presidentti Putinin paljaista rintalihaksista, em. lehtien linja tuo muuten historiasta mieleen Der Stürmer'in)

No oli miten oli, keskustelu myös ulkopolitiikasta on tullut sallituksi myös Suomessa, ilmeisesti lähes viimeisenä maailman valtiona.

Syrjäänvetäytyvä nostalgia tai muu älyllisesti epärehellinen impivaaralainen populismi nykyisissä globalisaation oloissa ei toimi, ja paras tulos myös Venäjän kanssa saavutetaan sillä, ettei jo etukäteen tarjouduta nuolemaan saapasta, ennen kuin Venäjä edes kehtaa tätä itse pyytää!

Toki kaikki tämä maiden kokoero huomioiden. Mutta maantieteen lisäksi nykyisin asioihin vaikuttaa myös moni muu asia (toimivat maailmanmarkkinat, EU), mikä 1970-luvun liturgiseen sanaselitysoppiin vihkiytyneitä on ilmeisesti mennyt yli "hilseen". Enää ei voi asioihin perehtyä juomalla perseet jonkun piikkiin, niin nautinnollista kuin se ennen on ollutkin.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Voi Viljuri hyvä. mennyt on jo mennyttä, vai eikö kukaan kertonut?

Ihan nykypäivässä asia näyttää siltä mitä onkin, eli kieli ruskeana annetaan niitä lausuntoja, joita ison veikan kuvitellaan haluavan ja vastineeksi toivotaan päästävän kakunjakoon tuleviin rauhantekotalkoisiin, joissa taas joku onneton "roistovaltio"kansa päästetään päiviltään ynnä varannoltaan.

Rosvojen matkassa on tietty hyvä olla niin kauan kun jakamista riittää, varsinkin kun selkärankakin on sopivan taipuisa, ettei turhaan kyseenalaista, saati arvostele (pois lukien venäjä ja muut roistovaltiot, mutta ominpäin ei keksitä mitään irtiottoja).

Ulkopoliittisella tasolla puhe (häkäpönttö) oli tökerö, eikä sisältänyt oikeasti mitään todellista keskustelua tai keskustelun avausta suomen, tai yhtään minkään muunkaan asian linjasta tai valinnoista. Ehkäpä häkäpönttö ajatteli, että maassa maan tavalla, sielläpäinhän se herra puska puhuu sisällöttömiä milloin minkäkinlaisin raflaavin kielikuvin, sanomatta tietystikään todellisuudessa yhtään mitään.

Tietysti on ymmärrettävää, että ohjuksia hornetteihin on saatava, vaikka mitä typeryyksiä latelemalla, mutta sairaampaa on tämä hinku käydä kuolemankauppaa kriisipesäkkeisiin ja jopa vielä haluta liittyä sen pahimman konnan völjyyn yhdessä siviilejä tappamaan ties minkä terrorin nimissä, vaan jos tämä on kansan tahto (sitäkin kai indikoidaan tulevissa äänestyksissä) niin eipä voi tavallinen pulliainen kuin protestoida pohtiessaan voittaako äly järjen?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ulkopoliittisella tasolla puhe (häkäpönttö) oli tökerö, eikä sisältänyt oikeasti mitään todellista keskustelua tai keskustelun avausta suomen, tai yhtään minkään muunkaan asian linjasta tai valinnoista. Ehkäpä häkäpönttö ajatteli, että maassa maan tavalla, sielläpäinhän se herra puska puhuu sisällöttömiä milloin minkäkinlaisin raflaavin kielikuvin, sanomatta tietystikään todellisuudessa yhtään mitään.

Voisitko yksilöidä, mitä puheen sisällössä oli tökeröä? Senhän Häkämieskin on myöntänyt, ettei hän valitsisi enää samaa retoorista keinoa seuraavalla kerralla. Puheen sisältöhän on täyttä asiaa ja erittäin maltillista. Venäjää tarkastellaan EU:n ja NATO:n kansainvälisen turvallisuuspolitiikan kehittymisen lisäksi puheen loppuosassa, onhan Venäjä EU:n ja Suomen rajanaapuri. Venäjän kehitys käydään asiallisesti läpi juuri niinkuin Venäjä on tämän vuoden aikana hankkeistaan ilmoittanut. Minusta Häkämiehen puheessa sanotaan juuri oikeat asiat Suomen ulkopoliittisen linjan mukaisesti. Häkämies on käyttänyt puheessaan sanoja haaste ja uhka englanniksi juuri oikeissa paikoissa. Puheeseen kannattaa tutustua niinkuin pääministeri Vanhanenkin on kehoittanut kansalaisia tekemään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Voisitko yksilöidä, mitä puheen sisällössä oli tökeröä?

Suomen uhkat: venäjä, venäjä, venäjä.

Tässäkö ne kolme tärkeintä ihan faktisesti ja toenperrään?

Yksi puhe ei sinänsä ollut kirjoitukseni sisältö, saatoit ehkä huomata. Pohdin kyllä tekstissä motiiveja moiselle viisaudelle juuri tuossa paikassa, mutta pahempaa tuubaa nämä aseita afganistaniin ja jenkkien kanssa taltuttelemaan talebaaneja puheet minun mielestä oli. Tietysti, nämä viisaudet kun pinoaa, näyttää se vieläkin pahemmalta, kuin yksi retorinen typeryys ulkopolitiikan johdossa, siitä hahmottuu agenda, eikä se näkymä ainakaan minua todellakaan miellytä.

Sinänsä hämmästyttää, että ihan ilmeisesti ajattelukykyisen kirjoittajan täytyy kysyä tälläistä asiaa, joka on kertakaikkiaan selvä vaikka sitä tuijottelisi minkalaisen ideologisen suodattimen läpi. Vetoaminen Vanhaseen jonkinlaisena perusteena sille, että kaikki meni "putkeen", jättää kyllä kysymyksen omien hoksottimien käytöstä ilmaan leijumaan.
 

Viljuri

Jäsen
Voi Viljuri hyvä. mennyt on jo mennyttä, vai eikö kukaan kertonut?

Ihan nykypäivässä asia näyttää siltä mitä onkin, eli kieli ruskeana annetaan niitä lausuntoja, joita ison veikan kuvitellaan haluavan ja vastineeksi toivotaan päästävän kakunjakoon tuleviin rauhantekotalkoisiin, joissa taas joku onneton "roistovaltio"kansa päästetään päiviltään ynnä varannoltaan.

Isot syövät pieniä, niinhän siinä saattaa joskus käydä. Kyseessä ei kuitenkaan ole luonnonlaki, vaikka esimerkiksi resursseista tullaa käymään valtioiden välillä hyvähenkistä kilvoittelua myös tulevaisuudessa. (kuka sukeltaisi ensimmäisenä ilman pipoa ja sukelluskelloa Pohjoisnavan kohdalla merenpohjaan?) Fatalistien ja peruspessimistien kannalta lienee melkoisen yllättävää, että "maailma" tullee menemään globaalissa tarkastelussa parempaan suuntaan, kunhan t > a0, vaikka ei siitäkään ole luonnonlaiksi. (sanotaan, että se on valistunut tilastollinen hypoteesi)

Tämän yleiskuvan marginaaleja tarkasteltaessa voidaan todeta, että Suomella ei ole tarpeeksi lihaksia osallistua tähän kilvoitteluun... yksin.

Toisaalta marginaaleihin mahtuu paljon epäoikeudenmukaisuutta, kärsimystä ja pahaa, tyyliin: "poissa silmistä, poissa mielestä". Ui tai uppoa.

Näihinkin syihin liittyen osallistumme Euroopan demokraattisten maiden syvälle käyvään taloudelliseen ja poliittiseen yhteistyöhön. Tällä yhteistyöllä ei kuitenkaan voida vielä toistaiseksi ratkaista kaikkein vakavimpia vastaantulevia ongelmia, á la Bosnia tai Kosovo. Perustilannehan on, että kukaan ei viitsisi oikein tehdä mitään, ruokakin jäähtyy ja golf-kierroskin pitäisi vielä ilmojen suosiessa pelata. Koiratkin vielä haukkuvat. Ja niin edelleen.

Suomen toimintaympäristön osalta on vaarana, että olemme edelleenkin marginaalissa, eikä tämä asia realisoidu kohdaltamme pelkästään kriiseissä, jotka olisivat ajautumassa täysimittaiseen sotaan. Suurimman hinnan "marginaalisuudestamme" maksamme rauhan aikana, esimerkiksi kaasu- ja öljyputkien linjauksia mietittäessä, kauppasopimuksia solmittaessa ja niin edelleen...

Mitä tulee kulloisiinkin epäonnistuneisiin presidentteihin, niin ne ovat pintavaahtoa syvempien historiallisten ja geopoliittisten prosessien edessä. Olipa epäonnistuneen presidentin toinen etunimi Kaarina tai Walker.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
mutta pahempaa tuubaa nämä aseita afganistaniin ja jenkkien kanssa taltuttelemaan talebaaneja puheet minun mielestä oli. .

Niin, mitäpä sitä nyt turhaa mennä auttamaan demokraattisesti valittua presidenttiä hänen taistelussaan brutaaleja ääri-islamilaisia talebaneja vastaan.

Tässä sitä humaania vasemmistolaista ulkopolitiikkaa teille.

"mikä Tshetsenia??"
 

Viljuri

Jäsen
Vetoaminen Vanhaseen jonkinlaisena perusteena sille, että kaikki meni "putkeen", jättää kyllä kysymyksen omien hoksottimien käytöstä ilmaan leijumaan.

No, sehän on hallitusyhteistyön kannalta tärkeää, höpsö! :)

Tämä on tärkeätä niille, jotka eivät muista jokaisen talon ja torpan sijaintia vuodelta 1918, eli siis sitä, että minkälaisia miehiä ja naisia niistä ulos tuppasi kävelemään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
No, sehän on hallitusyhteistyön kannalta tärkeää, höpsö! :)

Osui ja uppos, pointsit Viljurille -).

Se kysymys nyt kuitenkin nousee mieleen, että onko jotenkin välttämätöntä juuri suomen olla mukana noilla "ryöstöretkillä", maailmaahan se ei muuta tai paranna, mutta niinkun yksilötasollakin, on aina parempi, jos pystyy katsomaan peiliin hyvin omatunnoin.

Humaanille oikeistopopulisti Daespoolle sanoisin, ettei bensan liekkeihin heittäminen (vrt. aseistaminen kriisipesäkkeissä) keskimäärin kaiken keskellä asuvaa tavista auta, ihan päin vastoin. Aseistamisesta kyllä huolehtii ne joiden kansantalous lepää niiden torrakoiden teon varassa, vaikka väkisin jos eivät muuten ymmärrä, siinä kontekstissa en kyllä suomea nää.

Ja tämän sanon silläkin uhalla, että seuraavassa postauksessa minut määriteltäisiin stalinistiksi ja punakmeriksi, tai mikä kaikkein pahinta: Tuomiojaksi!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Millä ajattelit Afghanistanin hallituksen joukkojen taistelevan raskaasti aseistettuja Talebaneja vastaan? Kepeillä? Eli koska tyypilliseen vasemmistotyyliisi epäilet jenkkien tukevan aseteollisuuttaan ja lahjoittavan Karzaille M16:t niin Suomen ei millään tavalla tulisi auttaa Karzaita?

Homma harvinaisen selvä.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Niin, mitäpä sitä nyt turhaa mennä auttamaan demokraattisesti valittua presidenttiä hänen taistelussaan brutaaleja ääri-islamilaisia talebaneja vastaan.

Tässä sitä humaania vasemmistolaista ulkopolitiikkaa teille.
Humaania tai ei, Suomen laki ei anna mahdollisuutta viedä aseita sotaa käyvään maahan. Kuinka pätevä on puolustusministeri, joka ei tätä tiedä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Humaania tai ei, Suomen laki ei anna mahdollisuutta viedä aseita sotaa käyvään maahan. Kuinka pätevä on puolustusministeri, joka ei tätä tiedä?

Kyseessähän on taistelu terrorismia vastaan, ei varsinainen "sota" kahden valtion välillä.

Käsittääkseni ulkoministeriö antaa lausunnon tapauskohtaisesti.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Niin, mitäpä sitä nyt turhaa mennä auttamaan demokraattisesti valittua presidenttiä hänen taistelussaan brutaaleja ääri-islamilaisia talebaneja vastaan
.

Siis pressana on mies joka sai vaaleissa vähemmän ääniä kuin toiseksi tullut eli enemmän ääniä sanut. Voittajaksi julistetun veli ei päästänyt kaikkia Floridassa edes äänestämään. Erittäin demokraattisesti valittu. Olisikohan Suomessa vastaavalla tavalla suoritettua vaalia pidetty demokraattisena?

Toisekseen, jenkit suojelevat huumeviljelmiä vähän niin kuin sivutuotteena. Niin kauan kun talebanit ovat vuorilla huumekauppa kasvaa euroopassa. Muistaakseni erään dokumentin mukaan, tietysti punikkien tekemä, oli kasvanut noin 30% ohjelma teon ajankohtana. Jos talebaneista hakee jotain positiivista niin huumeiden viljelyn vastustaminen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
.
Siis pressana on mies joka sai vaaleissa vähemmän ääniä kuin toiseksi tullut eli enemmän ääniä sanut. Voittajaksi julistetun veli ei päästänyt kaikkia Floridassa edes äänestämään. Erittäin demokraattisesti valittu. Olisikohan Suomessa vastaavalla tavalla.

Paitsi että nuo olivat edeltävät vaalit. Senkin jälkeen on tuolla oteltu, ja sama kaveri voitti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
.

Siis pressana on mies joka sai vaaleissa vähemmän ääniä kuin toiseksi tullut eli enemmän ääniä sanut. Voittajaksi julistetun veli ei päästänyt kaikkia Floridassa edes äänestämään. Erittäin demokraattisesti valittu. Olisikohan Suomessa vastaavalla tavalla suoritettua vaalia pidetty demokraattisena?

Niin ilmeisesti puhut Dubbyasta?

Nyt kannattaa tietysti huomata sellainen pieni pointti että Suomi ei ollut lahjoittamassa aseita Yhdysvaltoihin vaan Afghanistaniin josta puhuin.

Eli se siitä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Päivän AL:n mukaan Halonen toimi huomattavasti aktiivisemmin DDR:n puolesta kun tähän asti on myönnetty

http://www.aamulehti.fi/teema/ddr/43981.shtml

Presidentti Tarja Halosen toiminta entisen Itä-Saksan hyväksi DDR:n tunnustamiskomiteassa oli tähän asti tiedettyä aktiivisempaa. Komitea vastusti Suomen virallista ulkopoliittista linjaa ja levitti itäsaksalaista propagandamateriaalia.

.
.
.

Nuori Halonen kävi presidentin puheilla juhannuksena 1972. Juhani Suomen Kekkos-elämäkerran mukaan presidentti "julmistui", kun komitea tilaisuuden jälkeen väitti presidentin olevan komitean linjoilla. Kekkonen vaati ulkoministeriötä laatimaan oikaisun.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Päivän AL:n mukaan Halonen toimi huomattavasti aktiivisemmin DDR:n puolesta kun tähän asti on myönnetty[/I]

Tästä asiasta on Suomessa käyty keskustelua jo aiemminkin. Alma Media jatkaa uutisoimistaan Itä-Saksan ja Suomen yhteistyöstä. Kaiken takanahan oli Neuvostoliitto, josta johdettiin suomalaisten kommunistien ja demareiden vasemmistosiiven (mm. Tuomioja ja Halonen) toimia tunnustaa DDR itsenäiseksi valtioksi ennen Länsi-Saksan tunnustamista. Halosen toiminta oli linjassaan tuolloin sen asian kanssa, että hän Tuomiojan tavoin vastusti näkyvästi Suomen liittymistä EEC:hen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tästä asiasta on Suomessa käyty keskustelua jo aiemminkin. Alma Media jatkaa uutisoimistaan Itä-Saksan ja Suomen yhteistyöstä. Kaiken takanahan oli Neuvostoliitto, josta johdettiin suomalaisten kommunistien ja demareiden vasemmistosiiven (mm. Tuomioja ja Halonen) toimia tunnustaa DDR itsenäiseksi valtioksi ennen Länsi-Saksan tunnustamista. Halosen toiminta oli linjassaan tuolloin sen asian kanssa, että hän Tuomiojan tavoin vastusti näkyvästi Suomen liittymistä EEC:hen.

SDP:n puheenjohtaja ei näe MTV3:n aamutv:n haastattelussa
Halosen tuolloisissa toimissa mitään paheksuttavaa. Mielenkiintoista on nähdä Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen kommentit Halosen roolista tässä asiassa. Eiköhän tulevaa presidentin vaalikampanjaa käyvä Sauli Niinistökin tuo taas mielipiteensä julki.
Hallitusyhteistyön kannalta lienee kyse nyt siitä, kumpi johtaa ulkopolitiikkaa, kokoomus vai keskusta. Mielenkiintoista aikaa eletään. Halosen ja Tuomiojan aloittama yhteistyö Nato:n kanssa Afganistanissa, Stasi-listat, Häkämiehen puheet, Kanervan innokkuus Yhdysvaltojen suhteiden parantamisessa ja nyt Halosen Neuvostoliitto- ja Itä-Saksa-suhteet tekevät Suomen poliittisesta syksystä mielenkiintoisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös