Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 454 628
  • 4 789

Viljuri

Jäsen
Vanhanen: Jatkossa Suomea edustaa EU:ssa yksin pääministeri / HS

Sinällään tästä on vaikea saada esille mitään "uutta", mutta on ilmeistä, että kuhnuri-pääministerimmekin sai viimein tarpeeksi rohkeutta käydä vastaan myös oman puolueensa kekkoslaista kieroilun kulttuuria ja vaatia perustuslain ja ennen kaikkea Suomen edun huomioimista asiasta.

Jos tätä päätöstä ei tehtäisi näin ja esimerkiksi oikeuskansleri ei presidentin esittelyssä tai valtioneuvoston toiminnassa muutoin puuttuisi asiaan, niin mielestäni kysymyksessä olisi oikeuskanslerin osalta virkavelvollisuuden noudattamiseen liittyvä asia. Ainakin kantelu oikeuskanslerin toiminnasta näiltä osin lähtisi melko nopeasti ja eiköhän sille löytyisi niin hyvät asiantuntijat kirjoittamaan sitä, että oikeuskansleri ei voisi olla huomioimatta omiin virkatoimiinsa kohdistettua vakavaa epäilystä. Myös kysymys mahdollisesta syytekynnyksen ylittymisestä oikeuskanslerin toiminnan tai siis pikemminkin passiivisuuden perusteella olisi tässä tilanteessa erittäin mielenkiintoinen.

Mahdollisiin lainvastaisuuksiin tasavallan presidentin virkatointen hoitamisessa ei toivottavasti tarvitse ottaa edes alustavaa kantaa. Suomen etu on tärkein asia, mitä esimerkiksi tämä kirjoitus osaltaan osoittaa. Ja taas toisaalta oikeusministeri Brax kertoo lain tulkinnasta epävarmoille hyvin selkein sanoin, että mikä on perustuslakimme sisältö asiassa. Esimerkiksi oikeusministerinäkin toimineella Johannes Koskisella (Sdp) näyttäisi olevan kognitiiviselle tasolle meneviä ongelmia asian käsittämisessä julkisuudessa, ja eihän niin edes edes politiikkaa hoideta.

Kaiken asiallisuuden ja vakavuuden sisällä ironinenkin piirre asiaan liittyy, ilmeisesti kohta näemme demlalaisten keskinäisen "pitkien puukkojen yön", monet keskeiset lusikkansa soppaan sotkeneet henkilöthän ovat demlalaisia.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Päivän Hesarin (01.12) mukaan Keskusta on kaavaillut viiden vuoden rangaistusveroaan ylimmälle kymmenykselle, eli yli 47 000 euroa vuodessa ansaitseville. Kun tämän summan jakaa 12.6:lla, saadaan kuukausiansiorajaksi 3730e/kk.

Tämä on sen tason puhallus että edes vasemmistopuolueet eivät ole moiseen kyenneet. SDP on määritellyt hyvintoimeentulevan rajaksi 6000e/kk, mutta Vanhanen iskee pöytään ihan omat luvut.

Mahtaisiko tältä pohjalta jo kuopatuksi luultu punamultahallituspohja herätä henkiin, koska on vaikea kuvitella miten nykyhallitus siunaisi Vanhasen ideat. Ja hän taas ajanee niitä rajusti eteenpäin, koska näkee asiassa oljenkorren pääministeriuran jatkolle.

Aluksi kun kuulin tästä pidin Vanhasen avausta aivan idioottimaisena, mutta tarkemmin asiaa miettineenä tämä on pirullisen hyvä avaus, Rovea parhaimmillaan. Elikkä sen sijaan että keskusta lähtisi haastamaan kokoomusta politiikan keskiössä, pyrkii Vanhanen tylysti siirtämään julkisuudessa kokoomuksen politiikan oikealle laidalle. Katainen joutuu profiloitumaan isotuloisten puolustajaksi ja kas kummaa, poliittisen shakin mestarisiirrolla keskusta onkin keskellä, kokoomus oikealla. Samaan aikaan populistinen siirto estää vuodon persujen suuntaan ja demaritkin jäävät nuolemaan näppejään. Kirsikkana päälle, Vanhanen vahvistaa asemiaan omien parissa, ennenkaikkea pohjoisen Suomen kannattajakunnassa.

Itse asiassa tämä siirto oli niin nerokas, että sen takana on pakko olla Kääriäinen, Vanhanen itse ei tällaista saisi aikaan.
 

Viljuri

Jäsen
Veropolitiikkaa ensi vaalikaudelle mietitään täällä.

Kuten tunnettua, aina ei tulokseen päästä tai tuloksen sisältöön voidaan puuttua myös jälkikäteen poliittisessa prosessissa, toisin sanoen "devalvoimalla" parhaan mahdollisen valmistelun suosituksia ja tuloksia vaikkapa koplauksen perusteella. Ei varmasti ole epäilystä siitä, etteikö esimerkiksi Kääriäinen olisi kokenut koplaaja muiden keskustalaisten tapaan, ja saattaisi saada jopa kahdenkymmenen vuoden suunnan palkkaverotuksen alentamisesta kääntymään esimerkiksi vetoamalla kauna- ja kateusargumentteihin.

Nämäkään argumentit eivät tässä rangaistusvisio -mallissa osuisi todellisuudessa maaliinsa, sillä ehdotuksen taustalta haluttaisiin häivyttää pois se, että kuilu pääoma- ja ansioverotuksen välillä vain entisestään kasvaisi! Tämä taas tietysti suosisi korporatiivisia tahoja, mikä varmasti käy ainakin SDP:lle ja EK:lle (vertaa esimerkiksi varallisuusveron poistosta tehtyä koplausta), mutta kyllä veisi tavallisten kansalaisten uskon verojärjestelmän moraaliseen oikeutuksen ja sen dynamiikkaan lopullisesti pois. Sanoisin, että näin toteutettu palkkaverotukseen kajoaminen tarkoittaisi hyvinvointivaltion hylkäämistä 2020-lukuun mennessä, sillä se vain hidastaisi orastavaa talouden elpymistä ja ylläpitäisi rakenteellista työttömyyttä kotimarkkinasektorilla.

Toki maa- ja metsätaloussektori hyötyisi tästä mallista vähän, suhteellisesti (MVL on säädetty niin, että se on käytännössä puhdasta maatalous- ja aluetukea), mutta ei absoluuttisesti.

Siitä ei kahta kysymystä, että Mafia ottaa kyllä aina vallan, jos sitä ei aktiivisesti nousta vastustamaan.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ympäri mennään - yhteen tullaan...

Vuosi sitten hallitus päätti laskea perintö- ja lahjaverotusta, kun ei saanut läpi yritysten sukupolvenvaihdoksiin rajattua perintöverouudistustansa. Linkki uutiseen-> http://www.hs.fi/politiikka/artikke...llystä+perintöverouudistuksesta/1135241209016

Nyt sitten on Kataisella toinen ääni kellossa, kun näyttää siltä, että konkurssi uhkaa. Katainen puolustaa vuodenvaihteessa voimaan tulevaa perintöverotuksen uudistusta, jossa Aamulehden mukaan asuinkäytössä olevien omakotitalojen arvostushinnat nousevat paikoin jopa 38–51 prosenttia. Sinänsä varsinainen veroprosentti ei ilmeisesti ole nousemassa, mutta arvostushintojen nousu takaa korkeamman verotussumman. Linkki uutiseen->http://yle.fi/uutiset/talous_ja_pol...rintoverotuksen_kiristysaikeista_1282265.html

Sinänsä en tuota perittävän perintöveron summan nousua pidä niin pahana, mikäli lesket vapautettaisiin tästä verosta, mutta ikävä kyllä se saattaa nostaa reippaasti myös kiinteistöveroja. Tämä korotus kolahtaisi kivasti ainakin tavallisten omakotitaloasujien maksettavaksi. No onneksi tällä ei ole vaikutusta ostovoimaan ja saadaan pidettyä kotimainen kysyntä korkealla näin laman keskellä...vai miten se nyt meni? No ainakaan tuloveroja ei koroteta! Eihän? http://yle.fi/alueet/lappi/2009/12/...voi_nostaa_myos_kiinteistoveroja_1282472.html
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kokkareilla menee lujaa. Taannoin ulkoministeri teki sotilasvallankaappauksen jättämällä oma-aloitteisesti tasavallan presidentin sivuun liittyen Suomen sotaj..rauhanturvaajien komennukseen ulkomailla. Nyt Jykke Katainen on sitä mieltä että hallitus nimittää pääministerin jos sellaista ryhdytään vaihtamaan. Mitähän seuraavaksi? Äänestysoikeus vain fiksuille ja valituille?
 

Viljuri

Jäsen
Kokoomus luonnollisesti päättää itse, että keiden kanssa se puolueena tekee yhteistyötä. Esimerkiksi Yläpesä pääministerinä ei jo heikon perustuslain tuntemuksen takia olisi missään olosuhteissa mahdollista (jokin järjestys se on sirkuksessakin), ja sama koskee Paavo Väyrystä vanhasta muistista ja toki myös Mikko Alataloon pitää suhtautua suurella epäilyksellä, tuskin pääministerin asema rinnastuu kitaran kidutukseen Tammerkosken sillalla.

Kuten tietysti jokainen ymmärtää.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sinulla ei ole mitään asiaa pääministeriksi, kun et ymmärrä valtaelinten välisiä suhteita edes lounaspöytäkeskustelun tarpeiksi.

Auttaako se yhtään uratoiveiden suhteen, jos tunnustan etten ole syntyperäinen tamperelainen? Laskeeko arkkityyppinen vihasi tippaakaan? Aorttasi anelee jo armoa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jutta missaa pointin. Suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin ei kuulu poliittinen vastuunkanto oikeastaan mistään. Siinä missä esim. Ranskassa liikenneministeri eroaa, kun tapahtuu junaonnettomuus ei Suomessa katsota ministerin eron olevan lainkaan tapetilla. Esimerkiksi sisäministeri Anne Holmlund bodycount alkaa olemaan melkoinen, eikä hänen eroaan oikeasti vaadita.

Tämä perustuu siihen näkemykseen, että ministeri ei lopulta ole vastuussa alaisistaan vaan vastuu loppuu jonnekin ministeriön osastopäällikön kohdalle komentoketjussa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vaikka en demari olekkaan, nin Arja Alho

HAH, Arja Alho joutui eroamaan kun tarvittiin vastuunkantaja. Toki Alho oli mielestäni ihan hyvä heittää sivuun, mutta oli tehnyt vain kuten Paavo oli käskenyt. Kantoi siis vastuun Paavon tekemisistä, kun Paavo ei halunnut.

Erittäin osuva esimerkki tähän kohtaan.
 

Viljuri

Jäsen
HAH, Arja Alho joutui eroamaan kun tarvittiin vastuunkantaja. Toki Alho oli mielestäni ihan hyvä heittää sivuun, mutta oli tehnyt vain kuten Paavo oli käskenyt. Kantoi siis vastuun Paavon tekemisistä, kun Paavo ei halunnut.

Erittäin osuva esimerkki tähän kohtaan.

SDP:n puheenjohtaja Ulf Sundqvistille koplatun sopimuksen vuoksi veronmaksajat menettivät 15,2 miljoonaa markkaa, nekin olisi voitu laittaa edellisen laman tilkkeeksi tai nyttemmin rakennemuutoksen hoitamiseen ja voisihan siitä riittää vaikkapa Haitiin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
SDP:n puheenjohtaja Ulf Sundqvistille koplatun sopimuksen vuoksi veronmaksajat menettivät 15,2 miljoonaa markkaa, nekin olisi voitu laittaa edellisen laman tilkkeeksi tai nyttemmin rakennemuutoksen hoitamiseen ja voisihan siitä riittää vaikkapa Haitiin.

Niin, tuohan oli törkeintä luokkaa olevaa demareiden sisäpiirilahjontaa, mutta Arja Alho ei ollut syyllinen. Alhon erottua toimittaja Harakka julkaisi ystävänsä Alhon kanssa käymän puhelinkeskustelun, missä Alho toteaa, että hän sopi koska Lipponen käski. Ei kai tuota kiistä edes Lipponen nykyään?
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siinä missä esim. Ranskassa liikenneministeri eroaa, kun tapahtuu junaonnettomuus ei Suomessa katsota ministerin eron olevan lainkaan tapetilla. Esimerkiksi sisäministeri Anne Holmlund bodycount alkaa olemaan melkoinen, eikä hänen eroaan oikeasti vaadita.

Niin Suomessa ministereitä ruetaan erottamaan silloin, jos lähettää liikaa tekstiviestejä. Eiköhän Anneltakin joku liian kiihkeä viesti löydy, josta voitaisiin alkaa marisemaan.

Ja Juttahan ei oikeastaan mitään muuta teekkään kun haukkuu milloin pääministeriä milloin hallitusta. Olihan Jutan mielestä Finnairin laukkusotkukin hallituksen vika. Se on helppo Jutalla aukoa päätä kun itse ei ole tulilinjalla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olihan Jutan mielestä Finnairin laukkusotkukin hallituksen vika. Se on helppo Jutalla aukoa päätä kun itse ei ole tulilinjalla.
Tuo on opposition tehtävä. Ymmärrän, että opposition funktio on näköjään nykynuorisolle hieman epäselvä, kun valtiovarainministerikin taannoin vertasi opposition hallituksen linjan kritisointia maanpetturuuteen.

Ainoa eurooppalaiseen tyyliin poliittisen vastuun kantanut politiikko lähivuosina on Kokoomuksen Matti Aura, joka erosi liikenneministerin tehtävistä, koska oli valinnut väärän alaisen ja koki että on siksi vastuussa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
HAH, Arja Alho joutui eroamaan kun tarvittiin vastuunkantaja. Toki Alho oli mielestäni ihan hyvä heittää sivuun, mutta oli tehnyt vain kuten Paavo oli käskenyt. Kantoi siis vastuun Paavon tekemisistä, kun Paavo ei halunnut.

Erittäin osuva esimerkki tähän kohtaan.
Kärsijä se on sijaiskärsijäkin. Alhon kompostoinnille oli kyllä olemassa tilaus, jonka hän oli itse luonut sekalaisella töpeksinnällään. Tuon ajan Alho oli tyypillinen blackout-herkkä hasardipakki, jonka pelisilmän puute aiheutti kymenä yllättäviä vaaratilanteita omalle maalille. Jos olisin demari, niin tuskin olisin hirveästi itkenyt tuolloin Arjan perään. Vaan Alhon taannoinen kommentti presidentin valtaoikeuksista ja lautaskiistasta oli ihan silkkaa asiaa ja komppasi johdonmukaisesti demareiden vahvaa parlamentarismia kunnioittavia perinteitä. Niihin mm. Käv. Katastr. ja Heinäkuorma tuntuvat kumpikin tehneen pesäeroa.

Jutta on taas tapansa mukaan toivottomasti kassalla. Minä sain sentään, jumalauta, kaupasta pilaantuneen makkaran joulun alla, missä on hallituksen vastuu ihmisten terveydestä? Jutta ei osaa erottaa mihin epäkohtiin oppositiopuolueen puheenjohtajan on hyödyllistä tarttua. Toisaalta tuo osoittaa, että Suomella menee loppujen lopuksi sittenkin aika hyvin, kun oppositio ei pysty nostamaan esille tuon ihmeellisempiä asioita.
 

Viljuri

Jäsen
Ei meidän pidä olla liian negatiivisia Juttaa kohtaan.

On sekä kokoomuksen että SDP:n etu, että Jutta tekee juuri tämänlaista oppositiopolitiikkaa. Tai eihän sitä Jutta itse tee, kysymys on tiimityöstä.

Näissä heitoissa on se hyvä puoli, että kummankin puolen asiaan vihkiytyneet rekisteröivät ne, saattavat jopa heilauttaa häntäänsä ja räksyttää toisilleen ja siltikin yhteistyöedellytykset mahdollista yhteistä hallitustaipaletta varten säilyvät, jos siis kansa näin vuoden 2011 vaaleissa haluaa.

Tämä on kuin keskinäistä kuiskuttelua ja kuhertelua siihen verrattuna, mitä on vielä odotettavissa eläkkeiden ja valtion budjetin osalta vuosien 2011-2015 hallitusohjelmaa väännettäessä kasaan, ja oli se rooli hallituksessa sisällä tai ulkopuolella.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jutta missaa pointin. Suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin ei kuulu poliittinen vastuunkanto oikeastaan mistään.

Ei kun nimenomaan kuuluu. Sen muoto on vain lievästi toisenlainen kuin muualla... tällä palstalla porukka lienee keskimäärin liian nuorta muistamaan Wärtsilä Marinen kosahtamisen, josta Ilkka Suominen (erään tällä palstalla ilmeisesti suositun puolueen puheenjohtaja aikanaan) totesi KTM:n postiltaan "Me kannamme tästä täyden poliittisen vastuun, ei se sen kummempaa ole", ja jatkoi tällä vastuunkannolla toimiaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lausahduksesta toki tuli elävä legenda, jota "piireissä" käytetään vieläkin silloin tällöin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ainoa eurooppalaiseen tyyliin poliittisen vastuun kantanut politiikko lähivuosina on Kokoomuksen Matti Aura, joka erosi liikenneministerin tehtävistä, koska oli valinnut väärän alaisen ja koki että on siksi vastuussa.

Juuri näin. Auran lisäksi on vaikea keksiä ketään joka olisi vastuuta kantanut. Tosin ei minusta kaikesta pienestä tarvitse eropapereita toimittaakaan, mutta kyllä joukkomurha vuodessa voisi antaa Holmlundille aihetta miettiä väistymistä. Mutta eipä tietenkään, kykypuolueen lahjattomimmatkin jäsenet saavat nauttia mustan auton kyydistä pitkään ja hartaasti.

Kuinkakohan fantastinen Kataisen maailma on jos hän nousee pääministeriksi keväällä 2011? Lapsellinen siirappinen innostuneisuus ministeritasolla on syvän myötähäpeän paikka, sitä lienee tiedossa lisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös