Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 454 601
  • 4 789

scholl

Jäsen
En tiedä miten lasketaan tuo Olli Rehnin komissaarius. Hänhän tuli Liikasen tilalle jo ennen nykyisen komission nimittämistä. Eli onko hänellä niinkuin itse kuvittelisin vielä mahdollisuus toimia seuraavassakin komissiossa? Jos näin on niin kokoomuksessa hyvin mielin pyrkisin saamaan ulkoministerin salkuun ja antaisin Rehnin jatkaa. Muussa tapauksessa tilanne on tietysti toinen.
 

Viljuri

Jäsen
Kynä kirjoitti:
Ehkä olisi tarpeen muistaa, että poliitikassa on ihan oikeasti kyse mielipiteistä eikä faktoista - faktoina täällä on omia kantoja esitetty.

Besserwisser!

Halltukseen pääsy on ollut selviö jo pitkään, mutta silti loka jaksaa lentää. Politiikan teko tähtää kuitenkin ensi sijassa siihen, että koko kansakunnan intressejä ajetaan. Siksi en ymmärrä, mihin tällä hallituskumppaneiden polkemisella tähdätään. Jotenkin tuntuu oudosti siltä, että kokoomuslaisten parissa ollaan vain yksisilmäisesti niin vakuuttuneita siitä, että itse ollaan (aina ja ikuisesti) oikeassa, että kunnioitusta muiden puolueiden suuntaan ei ole tarvetta jakaa.

Kukas sinulle kertoi Vanhasen ajatukset, ensimmäinen lainaukseni huomioon ottaen. Kokoomus on yleensä ajanut "tätä koko kansankunnan etua" varsin kiitettävästi ja jopa epäitsekkäästi, maalaisliitto/keskustan ollessa ehkä eniten päinvastainen esimerkki suuremmista puolueista ajaessaan useimmiten yksisilmäisesti vain ydinkannattajiensa etua, jopa "maaseutu-asutuskeskus"-vastakkainasettelua lietsoen, kuten vuoden 2003 vaaleissa tapahtui, muina esimerkkeinä puolue vastaa maataloustukien pitkään jatkuneesta kohtuuttomasta tasosta (suhteessa ostovoimaan), flirttailusta moraalittoman K-linjan ja Neuvostojärjestelmän kanssa sekä EU-, EMU- ja ydinvoimaratkaisujen vastustamisesta lähinnä kiristysmielessä.

Molempiin muihin pääpuolueisiin verrattuna kokoomus voi hyvin harvoin turvatua populismiin, mahdollisten äänestäjiensä ollessa yleensä omilla aivoillaan ajattelevia, jotka eivät mene yleensä ns. "Hyssälöinteihin", miljardilupailuihin, pelotteluihin tai muuhunkaan katteettomaan kauna- ja kateuspohjaiseen retoriikkaan.

Siinä varmasti olet lähellä totuutta, että kannattajat heijastuvat myös puolueen imagossa. Toiset puolueet kuuluvat tulevaisuuteen ja toiset menneisyyteen. Tästähän se keskustan Korhonen ja maakuntien kumppanit ovat viime kädessä huolissaan, kun puuhaavat kulissien takana kilpailijaa Vanhaselle seuraavaan keskustan puoluekokoukseen. Liiallinen yhteistyökyky ja modernit ajatukset kun eivät tuo maaseudulla keskustalle ääniä entiseen malliin...
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
scholl kirjoitti:
En tiedä miten lasketaan tuo Olli Rehnin komissaarius. Hänhän tuli Liikasen tilalle jo ennen nykyisen komission nimittämistä. Eli onko hänellä niinkuin itse kuvittelisin vielä mahdollisuus toimia seuraavassakin komissiossa? Jos näin on niin kokoomuksessa hyvin mielin pyrkisin saamaan ulkoministerin salkuun ja antaisin Rehnin jatkaa. Muussa tapauksessa tilanne on tietysti toinen.

Olli Rehn käynee loistavasti kokoomukselle ja koko Suomelle komissaariksi. Tässä voikin olla ongelma, koska itse keskustassa Rehniä saatetaan pitää liian yhteistyökykyisenä ja EU-myönteisenä, ainakin tuolla Keskisuomalaisen ja Ilkan levikkialueilla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nimenomaan, Rehn on ehdottoman pätevä komissaari joten Kokoomus varmaan mielellään antaa tämän pestin Kepulle.

Puolustusministeriö Cronbergille? Ei helvetti, mahtaako edes kiinnostaa tämä pesti koska tulee olemaan kenraaleiden kanssa napit vastakkain alle nanosekunnissa.

Saisikohan Kokoomus VVM:n, UM:n ja KTM:n jos Kepulle annetaan PM, OpM, SisM ja komissaari? Niin ja tietysti MMM, STM sekä alueM. Heitetään nyt päälle vielä KulM ja joku diibadaaba ministeriö niin se olisi siinä.
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Saa nähdä mitähän siitäkin tulee, kun Cronberg päästetään ministerinä sössimään asiat piloille. Vaikka nyt varmistunut hallituspohja olikin jo eilen melko pitkälti selvillä, en silti ymmärrä Vanhasen logiikkaa sen suhteen, miksi Vihreät piti ottaa hallitukseen, kun olisi kerrankin voitu kokeilla Aidon porvarihallituksen toimivuutta. Selvästikin Keskusta ja Vanhanen yrittää jotakin hyvin monimutkaista strategiaa, joka ei tule onnistumaan. Tyypillistä keskustalaista varman päälle pelaamista. Toivon kuitenkin, että Vihreät ryhtyvät nyt tappelemaan keskenään ja irtautuvat hallituksesta ennen kuin se ehtii aloittaa työnsä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Elättelen vielä toivoa että Vapaavuoresta saadaan sisäministeri. Siinä saisi anarkistit ja muut niittiniilot kyytiä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Daespoo kirjoitti:
Elättelen vielä toivoa että Vapaavuoresta saadaan sisäministeri. Siinä saisi anarkistit ja muut niittiniilot kyytiä.

Niin, Vapaavuorihan taitaa olla nykyään siirtynytkin kaidalle tielle. Enemmän siinä kyllä taitaisivat saada kuntarajat kyytiä kuin ne, mitä, viisikymmentä (?) täkäläistä anarkistia, ja siksi tuskin Keskusta antaa postia hänelle. Manninen loppujen lopuksi aika tehokkaasti vesitti SDP:n haaveilut perusteellisesta kuntaremontista - sitä en osaa itse surra, mutta Kokoomuksella on varmasti samoja pyrkimyksiä kuin sosiaalidemokraateilla tässä asiassa.

Edit: kuntaministeri ei ole sisäministeri, kuten Daespoo perässä kuittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
mjr kirjoitti:
Niin, Vapaavuorihan taitaa olla nykyään siirtynytkin kaidalle tielle. Enemmän siinä kyllä taitaisivat saada kuntarajat kyytiä kuin ne, mitä, viisikymmentä (?) täkäläistä anarkistia, ja siksi tuskin Keskusta antaa postia hänelle. Manninen loppujen lopuksi aika tehokkaasti vesitti SDP:n haaveilut perusteellisesta kuntaremontista - sitä en osaa itse surra, mutta Kokoomuksella o varmasti samoja pyrkimyksiä kuin sosiaalidemokraateilla tässä asiassa.

Eikö tässä asiassa ole Alue- ja kuntaministeri pääosassa? Ja senhän Kepu haluaa itselleen hinnalla millä hyvänsä.

EDIT: Maikkarilla todettiin että ministerit menee 8+8+2+1(rkp)
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viljuri kirjoitti: kirjoitti:
Besserwisser!

Heh, hauska vastaus, I could see it coming. Olin aivan varma viestin lähetettyäni, että tätä besserwisseriksi nimittelyä tullaan vielä käyttämään minua vastaan. Ja nyt taas sorruin siihen samaan...

Muuten viestisi onkin oikeastaan juuri sitä, mitä tarkoitinkin. (Krhm, nyt yritän pitää kielen keskellä suuta, jottei hallituspohjasta keskustelut karkaisi liiaksi molemminpuoleisen provoamisen suuntaan ja pois itse aiheesta.) Helpompaa kuin kertoa oman puolueen linjauksista ja pohtia rakentavasti näkymiä tulevalle hallitusyhteistyölle, on sittenkin keskittyä mustamaalaamaan muita puolueita ja niiden kannattajia. Vai miten muuten kuin kokoomuslaisen omakuvan ihailuna on ymmärrettävissä seuraavat siteeraukset:

Viljuri kirjoitti: kirjoitti:
...maalaisliitto/keskustan ollessa ehkä eniten päinvastainen esimerkki suuremmista puolueista ajaessaan useimmiten yksisilmäisesti vain ydinkannattajiensa etu,...
...Molempiin muihin pääpuolueisiin verrattuna kokoomus voi hyvin harvoin turvatua populismiin, mahdollisten äänestäjiensä ollessa yleensä omilla aivoillaan ajattelevia, jotka eivät mene yleensä ns. "Hyssälöinteihin", miljardilupailuihin, pelotteluihin tai muuhunkaan katteettomaan kauna- ja kateuspohjaiseen retoriikkaan....
...Toiset puolueet kuuluvat tulevaisuuteen ja toiset menneisyyteen...
Liiallinen yhteistyökyky ja modernit ajatukset kun eivät tuo maaseudulla keskustalle ääniä entiseen malliin...

Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa, että kokoomuksen hallituspaikka oli jo pitkään ollut käytännössä selviö. Jossain aiemmassa viestissäni arvioin kokoomuksen hallituspaikan todennäköisyydeksi muistaakseni 80%. Mutta saahan tukisanoihin tai niiden puutteeseen takertua, ei siinä mitään.

Kuulostaa minun korvaani hieman kummalliselta väittämältä, että kokoomus on yleensä ajanut koko kansakunnan etua jopa epäitsekkäästi. Mutta enpä lähde vastaan väittämään, kun ei muistini jaksa kovin selkeästi hahmottaa kokoomuksen edellisen hallituskauden merkittävimpiä saavutuksia. Muutenkin minusta olisi asiaankuuluvaa keskittyä enemmän nykypoliitikkoihin kuin vanhoihin näyttöihin. Puolueet muuttuvat johtajiensa ja voimahahmojensa myötä. Mitä esimerkiksi Heikki Haavistolla on tekemistä tässä ketjussa? Mies, joka aivohalvauksensa myötä vetäytyi jotain kymmenen vuotta sitten täysin takavasemmalla politiikasta, ei vaikuta millään muotoa tämän päivän Keskusta-puolueeseen.

Tottakai jokainen puolue painottaa ydinkannattajiaan. Samalla tavalla kuin Keskusta roikkuu kiinni maaseudussa, edustaa Kokoomus varmasti aina ensin (pää)kaupunkilaisten ja vasta sitten muun Suomen etua. Muistetaanhan, että kolmannes Kokoomuksen kansanedustajista tulee pääkaupunkiseudulta. Vastaavasti esim. Vasemmistoliitto ei varmaankaan tule koskaan nykyisestään kasvamaan, jos se hengittää kylki kyljessä ay-liikkeen kanssa - maailmalla on sentään olemassa työläisvasemmisto ja ns. moderni vasemmisto. Vihreillä on ollut yritystä muuntautua ja laajentaa kannatuspohjaansa mm. Cronbergin myötä, mutta tätä jarruttaa nykyinen vaalijärjestelmä jossain määrin.

Hauska kuulla sinällään, että Kokoomuksen äänestäjät ajattelevat omilla aivoillaan. Onko tästä toteamuksestasi pääteltävä, että muiden puolueiden äänestäjät eivät näin tee? Onko 77% maalisvaaleissa äänestäneistä suomalaisista marionetteja, jotka eivät ymmärrä omaa parastaan ja joita viedään sata-nolla vaalilupauksia jakamalla? Onko Kokoomuksella ainoa luotettava vaaliohjelma, jossa ei lupailla liikoja eikä pelotella? Vai löytyisikö Suomesta vielä jokin toinenkin ajattelijoiden puolue?

Ihmettelen tosiaan edelleen, miksi suurvoiton saaneen Kokoomuksen kannattajilla on enemmän tarvetta mustamaalata muita puolueita ja niiden saavutuksia/tekemisiä kuin keskittyä saamaan hyvin yhteentoimiva hallitus, jossa Kokoomuksen oma, voittoisa ohjelma saanee suuren roolin. Mitä Kokoomuksen vaaliohjelmasta voisi kehua? On olemassa hyviä ja huonoja häviäjiä. Näissä vaaleissa (ainakin Jatkoajan osalta) enimmäkseen ilmeisesti hyviä, koska eipä täällä ole hävinneiden puolueiden kannattajat juuri kiukutelleet. Mutta hyvä taito olisi myös voittaa oikein. Edelleen 77,7 prosenttia äänestäjistä ei valinnut Kokoomusta. Joka tapauksessa Kokoomus voitti eniten, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan tarpeeksi, koska ruoska heiluu edelleen sinne tänne. Oppositiossa opittu tapa?

Niin, ja kerrotko vielä sen, mitkä puolueet kuuluvat tulevaisuuteen ja mitkä menneisyyteen? Osaan sitten seuraavalla kerralla äänestää oikein.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Daespoo kirjoitti:
Eikö tässä asiassa ole Alue- ja kuntaministeri pääosassa? Ja senhän Kepu haluaa itselleen hinnalla millä hyvänsä.

EDIT: Maikkarilla todettiin että ministerit menee 8+8+2+1(rkp)

Olet tietysti oikeassa. Kun on lusikalla annettu... Vapaavuori ministerinä olisi aivan mielenkiintoinen spektaakkeli, mielipiteitä jakava hahmo jos kukaan. Kiinnostavaa nähdä kenet vihreät valitsevat toiseksi ministeriksi ja mitkä salkut saavat.
 

Viljuri

Jäsen
Kynä kirjoitti:
Ihmettelen tosiaan edelleen, miksi suurvoiton saaneen Kokoomuksen kannattajilla on enemmän tarvetta mustamaalata muita puolueita ja niiden saavutuksia/tekemisiä kuin keskittyä saamaan hyvin yhteentoimiva hallitus, jossa Kokoomuksen oma, voittoisa ohjelma saanee suuren roolin.

En usko, että erityisemmin on tarvetta mustamaalata sinänsä ketään, vaan kukin tuonee aina esille omanlaisia mielipiteitään.

Ehkä kuitenkin vanhojen kokemusten valossa sellainenkin herra kuin Ben Zyskowicz koki tarpeelliseksi varoittaa suurta yleisöä ja meitä nuorempia siitä, että vaikka pääsääntöisesti keskustan nykypolitiikot ovat aivan yhtä yhteistyökykyisiä kuin esimerkiksi kokoomuksen vastaavat, on puolueessa myös tahtopoliitikkosiipi Väyrysineen ja Korhosineen, kahdella merkittävällä maakuntalehdellä vahvistettuna.

Jahka esimerkiksi kokoomus on hankkiutunut täysin eroon "ilaskivilaisista" ja vastaavista menneen ajaan reliikeistä päätöksentekonsa osalta, keskustan osalta tilanne ei ole hyvästä yrityksestä huolimatta aivan yhtä vakiintunut. Maakunnista saattaa kuulua "kovaa kiroilun pärinää" aivan yllätyksenä, ja ilman että sitä olisi erityisemmin missään pyydetty! Sellaiseen tilanteeseen ei kokoomuksen tulee ajaa itseään, että mahdollinen "mylväys" yllättäisi puolueen housut kintuissa ja olisi puhuttava vain niin totta kuin osataan.

Toisin sanoen keskustan historiassa on osattu puukottaa selkään omiakin, jopa toistuvasti, jos lähdetään jostain Kekkosen, Virolaisen ja Karjalaisen ajoista, mutta on tuoreempiakin tapauksia, joiden osalta puukotuksen tai oharin tehneet ovat vieläkin keskustan taustajoukoissa.

Mutta katsotaan. Vaalituloksen perusteella parhaat puolueet ovat hallituksessa ja näiltä osin tulevaisuus näyttää, että onko Sinivihreä hallituskoaalitio yhteiskykyinen ja tälle maalle siunauksellinen. Luottamusta tähän kyllä piisaa...

Niin, ja kerrotko vielä sen, mitkä puolueet kuuluvat tulevaisuuteen ja mitkä menneisyyteen? Osaan sitten seuraavalla kerralla äänestää oikein.

Tämä pitää ihan itse päätellä ja funtsia, ihan ilman ulkopuolisilta saatuja neuvoja/kehotuksia/käskyjä, aivan kuten kokoomuksen äänestäminenkin.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viljuri kirjoitti: kirjoitti:
En usko, että erityisemmin on tarvetta mustamaalata sinänsä ketään, vaan kukin tuonee aina esille omanlaisia mielipiteitään.

Ehkä kuitenkin vanhojen kokemusten valossa sellainenkin herra kuin Ben Zyskowicz koki tarpeelliseksi varoittaa suurta yleisöä ja meitä nuorempia siitä, että vaikka pääsääntöisesti keskustan nykypolitiikot ovat aivan yhtä yhteistyökykyisiä kuin esimerkiksi kokoomuksen vastaavat, on puolueessa myös tahtopoliitikkosiipi Väyrysineen ja Korhosineen, kahdella merkittävällä maakuntalehdellä vahvistettuna.

Jahka esimerkiksi kokoomus on hankkiutunut täysin eroon "ilaskivilaisista" ja vastaavista menneen ajaan reliikeistä päätöksentekonsa osalta, keskustan osalta tilanne ei ole hyvästä yrityksestä huolimatta aivan yhtä vakiintunut.

Tämä pitää ihan itse päätellä ja funtsia, ihan ilman ulkopuolisilta saatuja neuvoja/kehotuksia/käskyjä, aivan kuten kokoomuksen äänestäminenkin.

Jos kohta edellinen vastaukseni Viljurille olikin himpun verran provokatiivinen, niin annanpa nyt vastavuoroisesti kehujakin. Hienoa ja hyvin perusteltua asiassa pysymistä ja erityisbonus siitä, että osasit olla tarttumatta viimeisen kappaleeni sarkastissävyiseen kysymyspariin.

Totta on, että Keskustassa rakkikoirasiipensä ja vastarannan kiiskensä on. Tuoreehko puoluesihteeri Jarmo Korhonen käy tästä juurikin hyväksi esimerkiksi. Vaikka seuraankin kotimaan politiikkaa lähinnä etämedioiden avulla, on Korhonen mielestäni jotenkin epäilyttävä ja salakavala hahmo. Toisaalta samankaltaisia tuntemuksia minussa herättää esimerkiksi Sasin Kimmo tai Kanervan Ike. Vaan eiköhän noita selän takana kyttääviä sanansäiliä ja puukonheiluttajia löydy vähän joka puolueen rivistä, usein jopa samoilta lauteilta. Ihan mielikuvien pohjalta kaikkein harmonisimmilta eduskuntapuolueilta vaikuttaisivat ehkä persut ja ruotsalaiset. Mutta onhan se helppoa leikkiä harmoniaa noin pienissä ryhmissä...

Niin, ja tapaus Ilkka & Keskisuomalainen. Allekirjoitan mielipiteesi täysin. Todella häikäilemätöntä vallan(väärin)käyttöä molemmilta maakuntalehdiltä useissa eri käänteissä. Aivopesu ei sinällään ole laissa käyttöä, mutta että vielä kehtaavatkin esiintyä sanaparin "puolueeton maakuntalehti" suojissa. Laatikaisen eläkkeellelähtöpäivänä kohotan mielelläni maljan jos toisenkin paremman maailman puolesta. Niin, ja saas nähdä, mikä se Ilkan tuleva päätoimittaja on miehiään.
 

scholl

Jäsen
Kukakohan se oli joka hommasi Vanhaselle ja Kataiselle 70-luvun verhoilta näyttävät skragat?

Aika nopeasti hallitusneuvottelut tullaan pääsiäisen jälkeen hoitamaan. Siitä ei ainakaan pääse mihinkään.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kun Viljuri ja Kynä päätyivät lupaavasti alkaneessa keskustelussaan yhteisen vihollisen (keskustan) haukkumiseen, niin "väittely" tyssähti tähän samanmielisyyteen.
Itse muistutan, että kokoomuksesta löytyi paljon meitäkin, jotka olisivat nähneet kepun Esko Ahon mieluimmin presidenttinä kuin demari Tarja Halosen. Etelän kaupunkien kokoomuslaisten äänien tuella Esko Aho jätettiin toiseksi. Että sellaisia porvareita nämä kokoomuksen kepun haukkujat ovat.
Keskustapuolue on nostanut kannatustaan sitä mukaa kun maataloustilat ovat rajusti vähentyneet. Suomen suurimpana puolueena keskusta saanee kannatuksensa tasaisesti toimihenkilöiden, työväestön ja maataloutuottajien parista.
Hyvin on muistissa, kun maalaisliitto/keskusta reilusti alle 20%:n kannatuksella yhdessä SDP:n ja SKDL:n kanssa johtivat Suomea. Nyt ollaan 2000-luvulla ja keskusta on noussut ehkä monelle yllättäen Suomen suurimmaksi puolueeksi reilusti yli 20%:n kannatuksella. Kansa on näin halunnut ja se ei siitä miksikään muutu.
Kuten Jyrki Katainen sanoi, nyt on uuden ajan aika. Suomessa porvareilla on mahdollisuus hallita kansan tuella todella pitkään. Vanhat sotakirveet kokoomuksen ja keskustan välillä on hyvä haudata ja tähdättävä yhteistyöhön eikä toistensa haukkumiseen.
Kun Kynä kehuit, että oppositioon päätyneiden puolueiden kannattajat ovat esiintyneet täällä JA:ssa sivistyneesti niin minun huomioni on, että he ovat väistyneet keskustelusta kokonaan välittömästi eduskuntavaalien tulosten tultua julki. Muutama vihreitä kannattanut demari-sympatiseeraaja sentään on nyt tulevan hallituspuolueen kannattajana tullut keskusteluun mukaan.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
siffa kirjoitti:
Kun Viljuri ja Kynä päätyivät lupaavasti alkaneessa keskustelussaan yhteisen vihollisen (keskustan) haukkumiseen, niin "väittely" tyssähti tähän samanmielisyyteen....
...Kun Kynä kehuit, että oppositioon päätyneiden puolueiden kannattajat ovat esiintyneet täällä JA:ssa sivistyneesti niin minun huomioni on, että he ovat väistyneet keskustelusta kokonaan välittömästi eduskuntavaalien tulosten tultua julki. Muutama vihreitä kannattanut demari-sympatiseeraaja sentään on nyt tulevan hallituspuolueen kannattajana tullut keskusteluun mukaan.

Jaa, enpä huomannutkaan erityisemmin juuri Kepuun ja kepulaisiin haukkuja kohdistaneeni. Jos ylipäätään poliitikkoja yritin soimata, niin sitten kaikkien puolueiden kähmijöitä, suhmuroita ja pekkaroijia. Kepu-sanomaa diktatuurisesti julistavia "puolueettomia" maakuntalehtiä jaksan kyllä aina kritisoida.

Tuo jälkimmäinen huomiosi taitaa olla melkoisen oikea. Tosin jos JA:n kirjoittajien parissa tehtäisiin käyttäjätutkimus, voipi olla, että kaiken kaikkiaan persujen, kristillisten ja vasemmistoliiton kannattajia löytyisi aika marginaalinen vähemmistö (kuten myös ärkoopeeläisiä). Demarit nyt ehkä ovat sitten joukolla vaienneet. Mutta uskaltaisin arvailla, että Jatkiksen sisäisissä varjovaaleissa Kokoomus ottaisi selkeähkön vaalivoiton.

Jotta pääsen taas takaisin asian syrjään kiinni, päivitänpä tähän omat veikkaukseni hallituksen kokoonpanosta, pohjana viestini sivulta 4. Otan tähän oletukseksi tuon daespoon mainitseman 8+8+2+1-jaon. Tämä sitten sillä varauksella, että RKP saattaa saada vielä toisenkin salkun, jos se valtionosakeministeriö päätetään perustaa. No, tällä kertaa kommenteitta näyttäisi päivitetty hallitusveikkaukseni tältä:

Pääministeri: Matti Vanhanen, Nurmijärvi (kesk)
Ulkoministeri: Sauli Niinistö, Espoo (kok)
Oikeusministeri: Jan Vapaavuori, Helsinki (kok).
Alue- ja kuntaministeri: Mika Lintilä, Toholampi (kesk.)
Toinen valtiovarainministeri: Stefan Wallin, Turku (rkp).
Kulttuuriministeri: Mari Kiviniemi, Helsinki (kesk).
Liikenne- ja viestintäministeri: Jyri Häkämies, Kotka (kok).
Sosiaali- ja terveysministeri: Sari Sarkomaa, Helsinki (kok).
Työministeri: Paula Risikko, Seinäjoki (kok).
Valtiovarainministeri: Jyrki Katainen, Siilinjärvi (kok).
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri: Paula Lehtomäki, Kuhmo (kesk).
Sisäasiainministeri: Marja Tiura, Tampere (kok).
Puolustusministeri: Seppo Kääriäinen, Iisalmi (kesk).
Opetusministeri: Raija Vahasalo, Kirkkonummi (kok).
Maa- ja metsätalousministeri: Katri Komi, Joroinen (kesk).
Kauppa- ja teollisuusministeri: Mauri Pekkarinen, Jyväskylä (kesk).
Peruspalveluministeri: Tarja Cronberg (vihr.)
Ympäristöministeri: Kimmo Tiilikainen, Ruokolahti (kesk).
EU-ministeri: Heidi Hautala, Helsinki (vihr). (vaihtoehtoisesti Pekka Haavisto samasta puolueesta)

Puhemiehistö: Ilkka Kanerva, Timo Kalli ja Jari Koskinen jatkavat. Väyrys-Pate mykkäkoulun kautta Belgian koneeseen.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kynä kirjoitti:

Ettei vaan ihminen näe sitä mitä itse haluaa? Näkemyksesi mukaan Kokoomuksen kannattajat ovat öykkäreitä, ja häviäjät ovat pysytelleet fiksumpina?

Minä näen että vähintään yhtäläisesti antipatioitaan ennen vaaleja viljelleet vaalitappion kärsineet ovat poistuneet näistä keskusteluista kokonaan nuolemaan haavojaan. Ymmärtänet perspektiivini jos katselet vaaliketjua taaksepäin.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
OneBigRed kirjoitti:
Ettei vaan ihminen näe sitä mitä itse haluaa? Näkemyksesi mukaan Kokoomuksen kannattajat ovat öykkäreitä, ja häviäjät ovat pysytelleet fiksumpina?

Minä näen että vähintään yhtäläisesti antipatioitaan ennen vaaleja viljelleet vaalitappion kärsineet ovat poistuneet näistä keskusteluista kokonaan nuolemaan haavojaan. Ymmärtänet perspektiivini jos katselet vaaliketjua taaksepäin.

Voi olla näinkin. Kuten jo edellisessä viestissäni totesin, siffan havainto taisi olla ihan oikea. Oppositioon jääneiden puolueiden kannattajia ei taida selkeästi paljonkaan hallituksen rakentelu kiinnostaa. Öykkäriksi en tietoisesti halunnut ketään syyttää. Kunhan hämmästelin tätä negatiivista keskusteluilmapiiriä sinänsä voittoisissa tunnelmissa. Suunpieksäntä on tervetullutta ja suorastaan suotavaa ennen vaaleja, mutta vaalivoiton jälkeen luulisi omien henkselien paukuttelun ajavan menneiden muistelun edelle. Sitä tikulla silmään jne...
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoinen linkki tämäkin. Hesari pohdiskelee ansiokkaasti mahdollisia ministerinimityksiä ja analyysi kuulostaa kieltämättä jotenkin paljon paljon, asiantuntevammalta kuin omat arvioni. Alla linkki.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...ä+haluavat+molemmat+pääpuolueet/1135226363899

Asian vierestä sen verran, että kun tuota Vihreän eduskuntaryhmän sukupuolijakaumaa jo ihmeteltiin (10 naista, 5 miestä), niin vielä kummallisempi on vasemmistoliiton vastaava jakauma. 17 edustajasta 14 on miehiä ja vain kolme naisia. Ei siis ihme, että Vasemmistoliitolla on "naisten haku" päällä kesäiseen puoluekokoukseensa johtopaikoille. Kolmesta istuvasta kansanedustajasta ei edes kukaan ole mikään kovin kuuma nimi. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...puolueen+johtotehtäviin/1135226362413?ref=rss
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kynä kirjoitti:
Mielenkiintoinen linkki tämäkin. Hesari pohdiskelee ansiokkaasti mahdollisia ministerinimityksiä ja analyysi kuulostaa kieltämättä jotenkin paljon paljon, asiantuntevammalta kuin omat arvioni. Alla linkki.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...ä+haluavat+molemmat+pääpuolueet/1135226363899

Veikkaan, että Varsinais-Suomesta ja Pirkanmaalta tulee kokoomuslainen ministeri tai eduskunnan puhemies. Vaikea on Ilkka Kanervaa ja Marja Tiuria ohittaa ministeritason tehtäviä täytettäessä. Pidän Kynän arvioita ministereiksi hyvinä sillä vaihdolla, että Varsinais-Suomesta tulee ilman muuta kokoomuslainen ministeri yhden pääkaupunkiseudun ehdokkaan tilalle. Katainen, Risikko, Häkämies, Tiura ja Kanerva on kova ministeriviisikko ja riittävän laajalti valittu. Jos Niinistöstä tulee ministeri, jää Vapaavuori ulos pääkaupunkiseudulta, koska kaksi muuta pääkaupunkiseudulta ovat naisia.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaah, vai ihmetellään täällä, miksei ns. "hävinneet" ole pohtimassa hallituksen muodostamista, no, ihmetelköön jokainen mitä haluaa.

Mihinkään poliittisesti sitoutumattomana en näe koko kuviossa ainoatakaan kiinnostavaa asiaa, ehkä Vanhasen kikka kutonen valita vihreet KD:n sijaan huvitti, siinähän selkeästi pelättiin liian vahvaa oppositiota, jos sinne vihreetkin ois jääny, joten kokkaritkin joutu nielemään merilevät hymyillen, sitä se politiikka teettää.

Itse totesin, että valittavana oli vain huonoja ja huonompia vaihtoehtoja ja oma terve järki sanoo, että pääomalla on ihan tarpeeksi valtaa ilman "poliittistakin" valtaa, joten pitkällä tähtäimellä en usko sen tavisten kohdalla johtavan mihinkään hyvään.

Mutta ei hutkita, annetaan nyt aikaa näyttää se käytäntö, ihan mielelläni olisin väärässäkin. Kaksinapaisemmaksihan(+Paavo) tämä politiikkaa vie tällä asetelmalla, mutta se saattaa toimiakin, jos demut saa tuuletettua pesänsä alkaa taas työnteon aatteidensa pohjalta jne.

Ehkä siis nämä "hävinneet" eivät ole täällä siksikään pohtimassa, kun odottavat, että mitä se arki sitten tulee olemaan. Joskin siellä ollaan luonnollisesti vielä vaalidarrassakin tappion tiimoilta, eikä asiat vielä jaksa oikeen kiinnostaa.

Omat tuntemukset on tässä: toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
siffa kirjoitti:
Veikkaan, että Varsinais-Suomesta ja Pirkanmaalta tulee kokoomuslainen ministeri tai eduskunnan puhemies. Vaikea on Ilkka Kanervaa ja Marja Tiuria ohittaa ministeritason tehtäviä täytettäessä. Pidän Kynän arvioita ministereiksi hyvinä sillä vaihdolla, että Varsinais-Suomesta tulee ilman muuta kokoomuslainen ministeri yhden pääkaupunkiseudun ehdokkaan tilalle. Katainen, Risikko, Häkämies, Tiura ja Kanerva on kova ministeriviisikko ja riittävän laajalti valittu. Jos Niinistöstä tulee ministeri, jää Vapaavuori ulos pääkaupunkiseudulta, koska kaksi muuta pääkaupunkiseudulta ovat naisia.

Asiallisia spekulaatioita. Vapaavuori on historiansa takia toki hieman kyseenalainen ministerivalinta ja saattaa tosiaan pudota alue- ja sukupuolikiintiöidenkin edeltä. Toisaalta kovin potentiaalisia juristeja oikeusministeriksi ei taida tosiaan Keskustan tai Kokoomuksen listoilta muita juuri löytyä, Sauli tietysti poisluettuna. Siksi ei kannata tosiaan sitäkään Hesarin tarjoamaa vaihtoehtoa sulkea pois, että oikeusministeriksi nousisi yllätysnimi Tuija Brax Vihreistä.

Hesarin mallissahan myöskin ministerien kokonaismäärä on vain 18 ja näistä vain seitsemän Kokoomukselle. Jos Kokoomus lähtee vain kolmella miesministerillä hallitukseen, olisi lista selkeähkösti Niinistö-Katainen-Häkämies, toki vain Saulin niin halutessa. Kanervalle on tyrkyllä vastuuhommia, joko puhemiehenä tai (kauppa- ja teollisuus tai puolustus-)ministerinä. Pertti Salolaista ei ministerispekulaatioissa toki myöskään sovi täysin sivuuttaa. Salolainen olisi luonteva puhemiesvalinta, mutta löytyykö halua tähän tehtävään ja ajaako Ile mahdollisessa äänestyksessä ohi?

Mielenkiintoinen pointti on sekin, että onko opetusministerin virka Keskustalle tosiaan niin tärkeä kuin veikkaillaan. Siihen en kyllä jaksa uskoa, että nimenomaan Pekkarinen tuohon tehtävään laitettaisiin. Jotenkin niin mahdottoman kaukana hänen aihepiireistään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kynä kirjoitti:
Mielenkiintoinen pointti on sekin, että onko opetusministerin virka Keskustalle tosiaan niin tärkeä kuin veikkaillaan. Siihen en kyllä jaksa uskoa, että nimenomaan Pekkarinen tuohon tehtävään laitettaisiin. Jotenkin niin mahdottoman kaukana hänen aihepiireistään.

Päinvastoin. Pekkarisella on pitkä yliopistohistoria ja onpa ollut myös amk-puolella hallitustason työskentelyssä tiiviisti mukana. Myös kiinnostuksen kohteita koulutuksen osalla on paljon. Keskustalle opetusministeri on sattuneesta syystä juuri tulevalla hallituskaudella erittäin keskeinen (jääköön kotitehtäväksi selvittää, miksi).
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
DAF kirjoitti:
Keskustalle opetusministeri on sattuneesta syystä juuri tulevalla hallituskaudella erittäin keskeinen (jääköön kotitehtäväksi selvittää, miksi).
(Viittaa innokkaasti.) Tarkoitat varmaan, että Keskusta haluaa valvoa koulutusverkon "alueellista tasapainoa" ja toimia jonkinlaisena tulppana keskittämistrendin tiellä? Mielenkiintoista nähdä miten tämä onnistuu käytännössä - opiskelijamäärät laskevat joka tapauksessa jatkossa, jollei ulkomailta houkutella tilalle aiempaa enemmän porukkaa...mutta se onkin jo toisen ketjun aihe.
 
JypFabu kirjoitti:
Ehkä siis nämä "hävinneet" eivät ole täällä siksikään pohtimassa, kun odottavat, että mitä se arki sitten tulee olemaan. Joskin siellä ollaan luonnollisesti vielä vaalidarrassakin tappion tiimoilta, eikä asiat vielä jaksa oikeen kiinnostaa.

Omat tuntemukset on tässä: toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Mitä sitä nyt odottelemaan, sinne vaan ulos mellakoimaan niin kuin Rajamäki kehotti omiaan jo ennen vaaleja.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ohmi kirjoitti:
Mitä sitä nyt odottelemaan, sinne vaan ulos mellakoimaan niin kuin Rajamäki kehotti omiaan jo ennen vaaleja.

Ja mellakoimaan - mitä vastaan?

Kyllä kaikella järjellä pitää kaikille antaa mahdollisuus näyttää ensin kykynsä, koskaanhan ei tiedä miten hyvin homma voi toimia, mellakoinnin paikka on vasta sitten, jos homma ei toimi, eikö?

Kyllä hieman tuntuu, että tämä jatkoajan ikl-osasto on vaikeuksissa vaalivoittonsa käsittelyssä, oisko syynä ettei ole sitä voittamisen kulttuuria?

Rajamäki taas, no, siinä on mies, jolla hyvät aikeet muuttuvat järjettömyyden ylistykseksi lähes taiteellisella tyylillä, jos olisin demari, saattaisi olla kiusaus antaa vaalitappion syylle nimi, sen sijaan, että pohtisi oikeasti mikä mätti.

Toisaalta kyllä quottaamanikin ylsi lähes Rajamäkimäiseen luetunymmärrys suoritukseen, että sikäli...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös