Mikael Granlund matkalla tähtiin

  • 778 405
  • 2 232

10

Jäsen
Jos se Kärppien kohtuullistamistarjous oli ns "too little too late", ehkä alkuperäinen aloite kohtuullistamiseen tuli Larvalta kun Jokereiden Pulkkisille maksama korvaus kantautui Larvan ja Granlundien korviin..
Granlundin tarjoaminen muihin seuroihin alkoi jo syksyllä, aika vähän Granlundilla oli näyttöjä siinä vaiheessa -ja tuskin on ollut vielä mitään vaatimuksiakaan.

Tämä on toki vain arvailuja mutta edelleen jotain Kärpät on tehnyt väärin kun kerran Granlund on IFK:n päätymässä.
Niin, eikös täällä ole kohta jo parikymmentä sivua sitten arvailtu sitä että syynä olisi Granlundin isän oman edun tavoittelu? Nykyistä parempi työpaikka paremmalla palkalla ja agentti on sitten hoitanut Granlundin entisten työkavereiden luokse IFK:hon. Muuten on vaikea käsittää sitä että miksi nuoren pelaajan valinta pk-seudulla ei ole esimerkiksi Blues jossa kuitenkin on viime vuosina tehty paljon parempaa työtä nuorten pelaajien kehittämisessä.
 
Viimeksi muokattu:

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Jos se Kärppien kohtuullistamistarjous oli ns "too little too late", ehkä alkuperäinen aloite kohtuullistamiseen tuli Larvalta kun Jokereiden Pulkkisille maksama korvaus kantautui Larvan ja Granlundien korviin. Ehkä Kärpät harrasti silloin mykkäkoulua tai kertoivat vain että heillä on vuonna 2007 tehty sopimus ja siinä määritelty korvaus on ihan pätevä. Jospa tämä sysäsi Larvan kartoittamaan uusia vaihtoehtoja Mikaelin seuraksi, sellaista joka osaisi arvostaa myös pelaajaa eikä pyrkisi riistämään 15 vuotiaana tehdyn 4 vuotisen sopimuksen varjolla pelaajaa. Tämä on toki vain arvailuja mutta edelleen jotain Kärpät on tehnyt väärin kun kerran Granlund on IFK:n päätymässä.

Boldaukset omiani. Tässä viestissä kiteytyy hyvin tämän ketjun pointti. Arvailua ja saivartelua lause toisensa jälkeen, faktat loistavat poissaolollaan. Myönnän itsekin syyllistyneeni osin tähän, mutta joku raja tähän mutu-tietoon pitäisi vetää.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jaa-a vaikea mielestäni vielä edes sanoa, mikä on pojan tulevaisuus pelaajana. Noh toki puhun nyt vain yhden livenä nähdyn pelin perusteella. Poika heitti 0+3 Sporttia vastaan. Kaikki pinnat yv:llä ja kaksi niistä 5vs3 pelissä. Pelisilmä kunnossa ja on taitava, ja nämä tulevat parhaiten juurikin yv:llä esille. Mutta 5vs5 pelissä ei erottunut käytännössä kuin häkkinsä ansiosta. En tiedä mikä on pointtini tässä kirjoituksessa, mutta tässä nyt vain jotain pientä omaa näkemystä kaverista. Yksi sellainen on, että onhan Mikke vielä aivan raakile liigaan, jonka varmaan kaikki tietävät. Kun peliä katsoi, niin ihmetteli että miten tuo kaveri on liigassa voinut vetää. Ja jos sieltä nyt tuplasti painavampaa kaveria tulee taklaamaan niin jälki voi olla ikävää. Jees mutta tosiaan onhan äijä vielä tosi nuori, mutta laakereille ei voi jäädä lepäämään, töitä täytyy Mikenkin tehdä hurjasti jotta tiet kirkkaimpiin tähtiin aukenisivat.
 
Suosikkijoukkue
Huttulan kehäketut
Nyt kun lähes kaikki näkökulmia siirron syistä on arvailtu, heitän ilmaan vielä yhden ajatuksen. Koska Mikke ei ole isokokoinen, kykeneekö lääketiede auttamaan kasvuiässä olevan pojan pituuskasvua? Massaa saa joka poika hankittua, mutta pituuskasvun lisääminen voi olla hankalampaa.
Aika harvasta pienikokoisesta jääkiekkoilijasta Theoren Fleyriä lukuunottamatta on tullut todellinen tähti NHL:ssä.
HIFK:n kuntovalmentaja Hakkarainen on urheilulääketieteen speliasti Suomessa ja koko Euroopassa. Jos lääketiede auttaa pituuskasvussa, itse ainakin hakeutuisin HIFK:n leiriin. Siinä on eroa, jos olet taitava keskushyökkääjä tai taitava ja vieläpä isokokoinen keskushyökkääjä kun lähdetään rymistelemään NHL:n kapeaan kaukaloon. Minä en usko rahan ratkaisseen siirtoa vaan valmennuksen. Myös Jalonen osaa varmasti antaa entisenä taiturina vinkkejä, kuinka voi kehittyä vieläkin taitavammaksi!Tsemppiä Mikelle, teit hyvän ratkaisun pitkällä tähtäimellä.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Poika heitti 0+3 Sporttia vastaan. Kaikki pinnat yv:llä ja kaksi niistä 5vs3 pelissä. Pelisilmä kunnossa ja on taitava, ja nämä tulevat parhaiten juurikin yv:llä esille. Mutta 5vs5 pelissä ei erottunut käytännössä kuin häkkinsä ansiosta.

Mutta olihan Granlund koko ajan sportilaisten kohteena. Muutaman kerran sai esin. alivoimalla syötön jo piti kiekkoa sen aikaa että 2-3 pelaaja tuli päälle. Sen jälkeen pelasi kaveri vapaaseen paikkaan. Ja muutama haasto yritys oli,mutta aina pysähty siihen kolmanteen vastustajaan.
Mutta laukaus on heikompi,kuin esim. Pekkalalla. Eka erässä pääsi ampuu parhaalta paikalta eikä saanu sisään. Kolmannessa erässä sai kiekon samaan paikkaan mutta ei ees yrittäny ampua,vaan pyörähti kauemmas maalista ja syötti.
 

Toro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät 46 ry.
Faktaa ja mielipiteitä

Kenellekkään ei lie tässä ketjussa ole jäänyt epäselväksi, että Mikael Granlund on halunnut ja haluaa vaihtaa seuraa ja on päättänyt valita IFK:n. Läheltä asiaa seuraavana olen kuullut, että Miken valinta perustui siihen, että hänen parhaat U18 kaverit ovat IFK:ssa (inhimillistä vai?). Ainakin nykyiset ja entiset joukkuekaverit näin kertovat. Tähän voi tietenkin kommentoida, että nyyh, rahallahan ei mitään väliä ole.

Mikke on Laser HT:n kasvatti. Ja ainakin Juha Ringin aikana Laserin ja Kärppien suhde vastasi Suomi-Ruotsi -akselia. Tosin ruotsalaisia ei kielletty tulemaan Suomeen try-outille. Laserin junnuilla oli kielto tulla kärppien vastaavaan, muuten ei ole 'paikkaa ensi syksynä', joten oli pojilla riski olla pääsemättä kärppiin, jos tulivat.

Isä G on näitä Ringulaisia, ja on kiertänyt kolmisen kautta puhumassa Kärpät ry:n surkeudesta. Tosin ry:n organisaatio ei surkeudesta paljon eroa, kauempaa tulevat pelaajat, jotka muuttavat Ouluun, saavat pärjätä omillaan. Seura ei tue, järjestä tukiperheitä, asuntoja jne. Ainut asia, jonka junnut saavat, on kunnia kantaa kärppäpaitaa. Tämä ei tietenkään koske Mikkeä, joka voi kulkea kotoaan.

Ymmärrän hyvin Isä ja kahden pikku G:n halua lähteä Kärpistä. Kärppien C:tä, johtaa pikku-hitleri, joka vaatii sotilaallista kuria ja menet penkin päähän, jos edes olit aikeissa kyseenalaistaa jotain. B:n päällikkö on toteemipaalu, joka ei puhu pelaajille ennen tai jälkeen pelin. Mietippä siinä sitten, miksi istuu penkin päässä, sinne pääsee helposti. Ja A:n valmentaja Laukkanen, katsokaa edellisvuosien tilastoja. RY:n organisaatio on jotenkin tällä haavaa vastenmielinen. Tosin C:n ja B:n valmentajat voivat sanoa, että katsokaa tulostaululle, mutta pelaamisen ilo on kaukana noista joukkueista. Junioripäällikkö Räty on sitten oma lukunsa, tekee kahta/kolmea työta ja aika ei riitä mihinkään, ainakaan junioritoimintaan, noh on se nyt keväämmällä nähty hallilla.

Ja larvalaisia junnuja on lähtenyt muitakin kärpistä ja yhteisenä piirteenä on yleensä ollut, että kaikki ovat olleet tullista tulleita, ei koko kärppäpolkua kulkeneita. Ovat nähneet toisenlaistakin junnukulttuuria. Kalpa ja Lukko ovat junnujen asioiden kanssa ehkä Suomen parhaita btw.

Kärppäläisenä tässä asiassa harmittaa eniten, ettei Mikke lähtenyt/lähde sovussa vaan kaiken mediapaskan/raastuvan päätöksen saattamana. Asia olisi voinut mennä toisinkin, jos toimiston sihteerin päivämäärän kopioimissotkua ei olisi ollut ja Isä G olisi edes sanonut, että oli paikalla kun Mikke kaunokirjoitti try out -sopimukseen nimensä. Mutta näillä mennään.

Tässä asiassa on inhimillisempiäkin puolia kuin Larva, pelaajaoikeudet ja raha, uskokaa pois.
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ja mikähän mahtaa silloin olla Kärppien imago jos se istuttaa perheensä mukana pois haluavaa 17 vuotiasta poikaa katsomossa, vain siksi että 15 vuotias Mikael sattui vuonna 2007 allekirjoittamaan 4 vuoden riistosopimuksen (nykyisellään kohtuuttoman) Kärppien kanssa?
Viittaat jälleen kerran kohtuuttomaan riistosopimukseen. Sinulla on siis tieto tuon sopimuksen sisällöstä, koska sitä noin kuvailet. Päästätkö meidät muut jännityksestä ja kerrot tuon sopimuksen sisällön sekä perusteet sopimuksen kohtuuttomuuteen.

Riitatilanteessa sen sopimuksen arvon kyllä taitaa määritellä ulkopuolinen taho, esim oikeus, ei yksin Kärpät. Kärpät voi esittää oman näkemyksensä sopimuksen arvosta, tosin jos siinä on valtava ero verrattuna siihen mitä Kärpät maksaa nyt Mikaelille niin herää kysymys että miksi niin ja kukahan riistää ketä?
Riitatilanteessa määritellään sopimuksen laillisuus ja voimassaolo, ei sen arvoa. Jos sopimus todetaan laittomaksi, voidaan se purkaa ilman korvausta, jolloin sillä ei ole mitään arvoakaan. Jos se todetaan lailliseksi, on MG:llä sopimuksen mukaan velvollisuus pelata Kärpissä. Kärpät voi tietenkin halutessaan myydä sopimuksen jollekin toiselle seuralle, jos Granlund siirtoa haluaa. Tiedossani ei ole tahoa, joka voi pakottaa kärpät myymään Granlundin sopimusta. Jos sinulla on tällaisesta tahosta tieto, kerro se meille. En kaipaa mielipidettäsi siitä, että pitääkö sopimus myydä, vaan faktatiedon siitä, jos sopimus on myytävä.

Eli käytännössä ole sitä mieltä, että 15v kaverin kanssa tehty sopimus kattaa myös liigassa pelaamisen noin niin kuin oletusarvoisesti. Ei muuta kuin pojan nimi vakuutukseen. Edes uusia nappiverkkareita ei tarvitse luvata? Kaikki meni siis juuri niin kuin vuonna 2007 oli sovittu.

Asia oli siis kunnossa, MG:n taustajoukot ryhtyivät ahneiksi, kun 2007 sopimus ei enää kelvannut.
Asia on juuri niin kuin tuossa viimeisessä lauseessasi toteat. Tulkitsit myös aivan oikein, että tuo vuonna 2007 solmittu sopimus kattaa myös liigassa pelaamisen. Tuolla sopimuksella Granlund sitoutuu harjoittelemaan ja pelaamaan siinä organisaatioon kuuluvassa joukkueessa, johon työnantaja hänet osoittaa. Saman sopimuksen palkkaliitteessä määritellään pelaajan palkka, joka määräytyy sen mukaan pelaako pelaaja liigassa vai junnuissa.

Suosittelen tutustumaan ihan ajatuksen kanssa pelaajayhdistyksen sivuihin. Sieltä loytyy todella paljon tietoa, joka avartaa mm tätä tapausta todella paljon. Sieltä löytyy todella paljon sopimusoikeudellista tietoa, joka antaa varsin paljon näkökantaa tähän tapaukseen.

Flintille suosittelen edelleenkin pidättäytymistä iltapäivälehtien ja omien mielipiteiden varassa. Ei kannata tuhlata aikaansa sellaisen materiaalin analysoimiseen, josta ei mitään ymmärrä.

Joku asiahan tähän seuranvaihtoon on sysäyksen antanut.
Kas kun hoksasit. Olisikohan sysäyksen antanut vaikka raha ja sen ahneus.

Tästähän ei ole kyse, vaan siitä että alaikäistä ei voi Suomen lain puitteissa velvoittaa tulemaan omillaan toimeen.
Sitkeästä yrityksestä huolimatta en onnistunut löytämään mistään sellaista lakia, kuin Suomen laki. Milloin sellainen on säädetty ja minkä tahon toimesta? Mitä muita puitteita Suomen laki asettaa?

Tämä tosiaan on olennaista, jos tuo olisi mennyt läpi Kärppien haluamalla tavalla Kärpät voisi kiristää ihan minkälaisen sopimuksen vain, tai vaihtoehtoisesti ei olisi edes mitään tarvetta enää neuvotella. Oliko tuo tarkoituksellista vai ei sitä voi vain arvailla. Ei se Junnokaan ihan eilisen teeren poika näissä asioissa ole.
Ei Kärppien tarvitse kiristää yhtään mitään, eikä myöskään neuvotella. Riittää kun noudattaa Granlundin kanssa solmimaansa sopimusta.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Nyt kun lähes kaikki näkökulmia siirron syistä on arvailtu, heitän ilmaan vielä yhden ajatuksen. Koska Mikke ei ole isokokoinen, kykeneekö lääketiede auttamaan kasvuiässä olevan pojan pituuskasvua?
Sanotaanko näin, että kummasti nuo koripallossa ja lentopallossa lahjakkaat juniorit venähtävät järkeään lähes kaksimetrisiksi teini-iässä. Mutta siis aineitahan ei Suomessa käytetä, paitsi hiihdossa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kärppäläisenä tässä asiassa harmittaa eniten, ettei Mikke lähtenyt/lähde sovussa vaan kaiken mediapaskan/raastuvan päätöksen saattamana. Asia olisi voinut mennä toisinkin, jos toimiston sihteerin päivämäärän kopioimissotkua ei olisi ollut ja Isä G olisi edes sanonut, että oli paikalla kun Mikke kaunokirjoitti try out -sopimukseen nimensä. Mutta näillä mennään.

Tässä asiassa on inhimillisempiäkin puolia kuin Larva, pelaajaoikeudet ja raha, uskokaa pois.
Viestisi alkuun osaan todeta vain, että varsin katkeran kuuloista tekstiä. En kuitenkaan tunne ry:n asioita, joten en niitä myöskään kommentoi. Silmiin pisti myös taas uusi syy lähteä Kärpistä HIFKiin: parhaat maajoukkuekaiffarit pelaa siellä. Sehän se vasta pätevä syy onkin vaihtaa seuraa. Sopii ehkä alasarjojen kakaroille, mutta ei kohta aikuisikäiselle pelaajalle, jolle agentti on silmät kiiluen sorvaamassa mahdollisimman rahakasta sopimusta.

Lainaamaani osuuteen totean, että Granlundilla olisi ollut mahdollisuus ainakin yrittää lähteä sovussa. Olisi ilmoittanut haluavansa siirtyä muualle ja pyytänyt neuvottelulupaa. Uuden seuran löydyttyä olisi Kärpät ja Miken haluava seura sitten käyneet oman neuvottelunsa voimassa olevan pelaajasopimuksen ulos ostamiseksi. Näin toimitaan yleisesti sopimuksenalaisen pelaajan halutessa siirtyä toiseen seuraan.

Granlund edustajineen kuitenkin yritti päästä sopimuksestaan irti ilmaiseksi ja he riitauttivat vuonna 2007 tekemänsä sopimuksen. Se että tapauksen tiimoilta on riidelty, on lähtöisin vain ja ainoastaan Miken ja hänen edustajiensa taholta.
 

Toro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät 46 ry.
Viestisi alkuun osaan todeta vain, että varsin katkeran kuuloista tekstiä. En kuitenkaan tunne ry:n asioita, joten en niitä myöskään kommentoi. Silmiin pisti myös taas uusi syy lähteä Kärpistä HIFKiin: parhaat maajoukkuekaiffarit pelaa siellä. Sehän se vasta pätevä syy onkin vaihtaa seuraa. Sopii ehkä alasarjojen kakaroille, mutta ei kohta aikuisikäiselle pelaajalle, jolle agentti on silmät kiiluen sorvaamassa mahdollisimman rahakasta sopimusta.

Teksti ei ollut katkeraa vaan toteavaa ja mielipide. Tervetuloa hallille viikonloppuna, ota hihasta kiinni jotain pelaajan vanhempaa ja johdattele keskustelu asiaan. Ihan sama minkä joukkueen.

Kärpät ry tarjoaa lauantaina 13. maaliskuuta:
B:n peli on klo 12 Raksilassa, A:n peli samaan aikaan Raksila 2:ssa!! ja C:n peli klo 18:15 Raksila 2:ssa.

Mikke muuten pelaa B:n pelin ja vastustajahan on IFK.

Viestisi loppu on varmaan totta/osatotuus, josta en niin välitä. Pitävän sopimuksen purku vaatii aina joltain jotain.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Teksti ei ollut katkeraa vaan toteavaa ja mielipide. Tervetuloa hallille viikonloppuna, ota hihasta kiinni jotain pelaajan vanhempaa ja johdattele keskustelu asiaan. Ihan sama minkä joukkueen.

Kärpät ry tarjoaa lauantaina 13. maaliskuuta:
B:n peli on klo 12 Raksilassa, A:n peli samaan aikaan Raksila 2:ssa!! ja C:n peli klo 18:15 Raksila 2:ssa.

Mikke muuten pelaa B:n pelin.
Ensialkuun kehoittaisin opettelemaan lainauksen vaikka tuolla testiosiossa, ettei inhottavat modet anna sulle turhaa pelikieltoa epäkelvoista lainauksista.

Viestiisi liityen: Ihmettelen suuresti, miksi junnut pelaavat Kärpissä, jos koko touhu on aivan perseestä. Alueella on kuitenkin muitakin joukkueita missä pelata.

Viestisi loppu on varmaan totta/osatotuus tai jotain, josta en niin välitä.
Et välitä, mutta kuitenkin haluat avutua asiaa koskevassa ketjussa. Ei kai siinä mitään.

PS. Onko sinulla v92 syntynyttä kiekkojunnua kotona, minulla on. Ja enemmän se on alasarjojen kakara kuin aikuisikäinen pelaaja.
Ei, minulla ei ole -92 syntynyttä kiekkojunnua kotona. Rajoittaako se mielestäsi osallistumisoikeuttani tässä ketjussa käytävään keskusteluun?

Itse en aio käydä tässä ketjussa enää yhtään enempää keskustelua Kärppien juniorityöstä yleensä. Rajoitan kommenttini käsittelemään ainoastaan Granlundia ja hänen sopimussotkujaan. Keskustellaan Kärppien juniorityöstä jossain toisessa ketjussa, jos koet sen tarpeelliseksi.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Viestisi alkuun osaan todeta vain, että varsin katkeran kuuloista tekstiä.

Mielestäni tylytätte turhan kovasti Toron asiallista viestiä, ikäänkuin Kärppien arvostelu ei olisi sallittua.

Itse en ole Kärppien junioritoiminnassa mukana, mutta tuttavapiiristä löytyy tämmöisiä henkilöitä. Valitettavasti viestit sieltäpäin ovat samanlaisia kuin Torolla, sanoma on ollut painokelvotonta kun keskustelu kääntyy Kärpät ry:n toimintaan. On valitettavaa että tätä seuran kivijalkaa ei laiteta kuntoon, vaan ne kaikenmaailman saunabussit ovat tärkeämpiä. Tulos on nähtävillä, A-junnut eivät menesty ja parhaat juniorit alkavat pakata kamppeita etelän seuroihin.

Omasta mielestäni tämä ry:n toiminta ajaa Kärpät pikkuhiljaa alamäkeen. Kovasti siellä kuulemma puhutaan Kärppäsydämestä, mutta paha sitä sydäntä on pitää kunnossa jos seuran toiminta ei tue sitä millään lailla. Jokainen muistaa 90-luvun, jolloin meiltä kupattiin käytännössä jokainen vähänkään lupaavampi tapaus etelään. Valitettavasti nyt näyttää siltä että nuo karmeat ajat ovat palaamassa.

Toivottavasti tämä asia laitetaan kuntoon, tuskinpa tuo kritiikki tyhjästä syntyy. Viime aikojen tapahtumat ja tulokset tukevat kyllä tätä seikkaa että junioritoiminnassa olisi peiliin katsomisen paikka.
 
Tuo Kärppien junioripuolen ongelma on kyllä fakta. Yksi suurimmista ongelmista taitaa olla pelipaikkojen vähyys, jota selitellään puutteellisilla jääajoilla. Aika monessa muussa joukkueessa on junioreissa useampi tasoryhmä, jolloin yhden syyskauden(!) alavireisyys ei tuhoa potentiaalista liigauraa.

Onhan tässä tietysti se lohtu, että hyvät pelaajat puskevat läpi vaikeankin systeemin. Herää vain kysymys, että miksi hyökkääjistä Aaltosta ja Paakkolanvaaraa lukuunottamatta muut pystytään luokittelemaan melkein kääpiöiksi?
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Torolta mielenkiintoista ja rakentavaa tekstiä. Jos/Kun nämä kaikki tiedot pitävät paikkansa, en ihmettele yhtään miksi veljeksille on etsitty uutta seuraa pidempään.
 

PJx

Jäsen
Ja larvalaisia junnuja on lähtenyt muitakin kärpistä ja yhteisenä piirteenä on yleensä ollut, että kaikki ovat olleet tullista tulleita, ei koko kärppäpolkua kulkeneita. Ovat nähneet toisenlaistakin junnukulttuuria. Kalpa ja Lukko ovat junnujen asioiden kanssa ehkä Suomen parhaita btw.
Jos yhtään lohduttaa, niin saman kaltaista se meno on täälläkin, vaikka paikallisvastustajan sparrauksen takia luulisi tilanteen olevan toinen... ja vielä ihmetellään, miksei pelimiehet kehity... Epäilemättä yleisempikin ongelma...

Juu, kun hallilla kulkee, niin harvasta seurasta yleinen viesti on: "Tulkaa meille vaan, meillä asiat ovat hyvässä mallissa." Sitä jotenkin alleviivaa täällä Tampereella se, että tänä vuonna pelaajaliikenne Tapparan ja Ilveksen välillä (ja vähän muuallekin) on ollut vähintäänkin kiivasta. Lisäksi pari SM-joukkueen valmentajaa sai lähteä kesken kauden...

Epäilen vähän, että esimerkiksi Toro ymmärtää, että luotan nykyään hyvin vähän seurojen toimintaan. Melkein mihin vaan juttuun on helppo uskoa sen jälkeen kun hallilla on kuunnellut tarpeeksi tarinoita...
 
Viimeksi muokattu:

Raksila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnujoukkueet
Mää hämmästelen kauhiast!

Ei siis jätkät hei, tänään olis eka pleiof kierros ja täällä väännetään eipäsjuupas paskaa ennätysketjua! Eiköhän kaikki näkökulmat tästä asiasta ole jo esitetty?

Muutaman vierasjoukkuefanin kirjoittelu huvittaa kyllä - kirjoittavat enemmän Kärppä-keskusteluun kuin oman joukkueensa ketjuihin! No, halpaa terpiaanhan tämä on meille kaikille. Toisilla vaan se terapian tarve näkyy olevan pelottavan suuri.

Jatkakaa.
 
Jos se Kärppien kohtuullistamistarjous oli ns "too little too late", ehkä alkuperäinen aloite kohtuullistamiseen tuli Larvalta kun Jokereiden Pulkkisille maksama korvaus kantautui Larvan ja Granlundien korviin. Ehkä Kärpät harrasti silloin mykkäkoulua tai kertoivat vain että heillä on vuonna 2007 tehty sopimus ja siinä määritelty korvaus on ihan pätevä. Jospa tämä sysäsi Larvan kartoittamaan uusia vaihtoehtoja Mikaelin seuraksi, sellaista joka osaisi arvostaa myös pelaajaa eikä pyrkisi riistämään 15 vuotiaana tehdyn 4 vuotisen sopimuksen varjolla pelaajaa.

Juttu vaikuttaa siltä, että mitä hyvänsä Kärpät olisivat tarjonneet, se ei olisi ollut tarpeeksi. Hillihän totesi, että sopimuksessa on tarkistamisen varaa ja ehdotus kohtuullistamiseksi oli tehty jo ennen tätä sopimushässäkkää, agentin vain ilmoitti heidän tarkastelevan muita vaihtoehtoja. Eikö agentti halunnut tehdä vastatarjousta, koska ei halunnut ottaa sitä riskiä, että Kärpät sen hyväksyvät?
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Tänään oli Nelosen urheiluaamussa vieraana joku herra pelaajayhdistyksen johdosta. Käsittelyssä oli Granlundin sopimushässäkkä. Vaikuttaisi siltä, että tästä tapauksesta tulee ennakkotapaus, ovatko nämä nimenomaiset sopimukset työsopimuksia vai ei. Rivien välistä pystyi kuitenkin lukemaan, että Granlund olisi sopimuksenalainen Kärppiin sekä sopimuskiista on Kärppien ja Granlundin välinen. Eli ei taida IFK ainakaan ilmaiseksi miestä viedä.

Oli melkoisesti pelaajayhdistyksen mielipide muuttunut tapauksen johdosta verrattuna sopan alkuaikoihin. Ilmeisesti tuolloin oli tiedossa vain agentin yksipuolinen sepustus. Vaan katsotaan ja kuunnellaa millainen soppa tästä loppujen lopuksi tulee.

Itse pitäisin Granlundin mielelläni jatkossakin Oulussa, mutta mikäli poika haluaa nostaa kytkintä, niin tulen osallistumaan vihellyskonserttiin hänen Oulun vierailuilla. Vaan nyt pitää lähteä viheltämään seeproille ja narreille (vielä kun oppisi viheltämään :)
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään oli Nelosen urheiluaamussa vieraana joku herra pelaajayhdistyksen johdosta. Käsittelyssä oli Granlundin sopimushässäkkä. Vaikuttaisi siltä, että tästä tapauksesta tulee ennakkotapaus, ovatko nämä nimenomaiset sopimukset työsopimuksia vai ei. Rivien välistä pystyi kuitenkin lukemaan, että Granlund olisi sopimuksenalainen Kärppiin sekä sopimuskiista on Kärppien ja Granlundin välinen. Eli ei taida IFK ainakaan ilmaiseksi miestä viedä.

Oli melkoisesti pelaajayhdistyksen mielipide muuttunut tapauksen johdosta verrattuna sopan alkuaikoihin. Ilmeisesti tuolloin oli tiedossa vain agentin yksipuolinen sepustus. Vaan katsotaan ja kuunnellaa millainen soppa tästä loppujen lopuksi tulee.

Höpö-höpö. Jos Granlundin ja Kärppien välistä sopimusta ei pidetä työsopimuksena, oli hän oikeutettu tekemään IFK:n kanssa sopimuksen. Jos taas Granlundin vuonna 2007(pelaaja oli tuolloin 15-vuotias) tekemä Kärppä-sopimus nähdään työsopimukseksi, oli Granlundin isällä oikeus purkaa kyseinen soppari holhoojan oikeudella. Pelaajayhdistyksen kanta ei ole muuttunut pätkääkään ja Saarela kertoi samat jutut kuin alkuviikolla Ylen haastattelussa.
Miksi ihmeessä IFK joutuisi maksamaan Kärpille jotain, kun isä Granlund on jo irtisanonut poikansa sopimuksen kohtuuttomana?
 
Viimeksi muokattu:

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi ihmeessä IFK joutuisi maksamaan Kärpille jotain, kun isä Granlund on jo irtisanonut poikansa sopimuksen kohtuuttomana?

Granlundin isäkö sen päättää, onko sopimus kohtuuton? Jos Kärpät on yrittänyt kohtuullistaa sopimusta ja siitä löytyy kirjallista todistustaineistoa, niin vaikealta näyttää Granlundien kannalta.

Turha sun on siinä kukkoilla, se on SM-liiga joka päättää lopulta kenelle sanotaan höpö höpö.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Granlundin isäkö sen päättää, onko sopimus kohtuuton? Jos Kärpät on yrittänyt kohtuullistaa sopimusta ja siitä löytyy kirjallista todistustaineistoa, niin vaikealta näyttää Granlundien kannalta.

Itseasiassa sillä ei ole mitään merkitystä lain mukaan mitä Kärpät on yrittänyt tai yrittää. Jos Miken isä haluaa irtisanoa tuon sopimuksen, hän voi niin tehdä vetoamalla kasvatukseen, kehitykseen tai terveyteen. Näin sanoo siis laki (tästä on täälläkin kerrottu tuhat kertaa) ja siihen ei ole SM-liigalla tai Kärpillä mitään sanomista. Näitä syitä ei siis tarvitse sen enempää perustella.

Laki nuorista työntekijöistä/Finlex
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Itseasiassa sillä ei ole mitään merkitystä lain mukaan mitä Kärpät on yrittänyt tai yrittää. Jos Miken isä haluaa irtisanoa tuon sopimuksen, hän voi niin tehdä vetoamalla kasvatukseen, kehitykseen tai terveyteen. Näin sanoo siis laki (tästä on täälläkin kerrottu tuhat kertaa) ja siihen ei ole SM-liigalla tai Kärpillä mitään sanomista. Näitä syitä ei siis tarvitse sen enempää perustella.

Laki nuorista työntekijöistä/Finlex

Eli samalla logiikalla Jokereiden Teemu Pulkkisen ja Ilveksen Rajalan(?) vanhemmat voivat irtisanoa poikiensa sopimukset ja siirtää poikansa IFK:hon?

Eiköhän SM-liiga puutu tälläisiin yrityksiin sisäisillä säännöksillä, ja voitte olla varmoja ettei se onnistu.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Itseasiassa sillä ei ole mitään merkitystä lain mukaan mitä Kärpät on yrittänyt tai yrittää. Jos Miken isä haluaa irtisanoa tuon sopimuksen, hän voi niin tehdä vetoamalla kasvatukseen, kehitykseen tai terveyteen. Näin sanoo siis laki (tästä on täälläkin kerrottu tuhat kertaa) ja siihen ei ole SM-liigalla tai Kärpillä mitään sanomista. Näitä syitä ei siis tarvitse sen enempää perustella.

Laki nuorista työntekijöistä/Finlex
Oletko aivan varma, ettei syitä tarvitse perustella? Pystytkö löytämään tästä jonkun viitteen lainkohtaan tai ennakkotapaukseen? Voiko lapsi tehdä sopimuksen samanlaisiin hommiin, jos edellinen työsopimus on peruttu noilla perusteilla? Eikö se tarkoittaisi sitä, että poika ei pystyisi vanhempien päätöksellä jääkiekkoa noin nuorena pelaamaan?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta on kummallista jos Vesa Granlundilla on edelleenkin tuo purkuoikeus kun hän on kuitenkin ITSE ollut kirjoittamassa aikanaan tuota sopimusta.

Toiseksi, kyllä sillä sm-liigalla vain on sitä vaikutusvaltaa. Toki Granlundit ehkä saavat purettua Kärppäsopimuksen, mutta kyllä se edelleenkin on sm-liiga joka päättää kuka liigassa pelaa ja kuka ei. Jos sm-liiga päättää että Granlund on Kärppien mies, ei siinä auta IFK:lla itku eikä hampaiden kiristely. Täytyy kaivaa kuvetta ja korvata Kärpille menetys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös