Mihin uskontokuntaan kuulut, vai kuulutko mihinkään? Ja, miksi?

Mihin uskontokuntaan, uskomusjärjestelmään kuulut, vai kuulutko mihinkään?

 • Kuulun ev.lut. seurakuntaan.

  Ääniä: 242 52,3%
 • Kuulun katoliseen srk.

  Ääniä: 1 0,2%
 • Kuulun ortodoksiseen srk.

  Ääniä: 3 0,6%
 • Olen jehovantodistaja.

  Ääniä: 6 1,3%
 • Olen mormoni.

  Ääniä: 0 0,0%
 • Kuulun helluntai srk.

  Ääniä: 7 1,5%
 • Kuulun lestadiolaiseen liikkeeseen.

  Ääniä: 11 2,4%
 • Kuulun juutalaiseen srk.

  Ääniä: 2 0,4%
 • Olen islaminuskoinen.

  Ääniä: 3 0,6%
 • Olen buddhalainen.

  Ääniä: 3 0,6%
 • Olen scientologi.

  Ääniä: 1 0,2%
 • Olen teosofi.

  Ääniä: 0 0,0%
 • Kuulun luonnonuskontojen kannattajiin/tutkijoihin.

  Ääniä: 1 0,2%
 • Olen satanismin kannattaja.

  Ääniä: 7 1,5%
 • Olen agnostikko.

  Ääniä: 48 10,4%
 • Olen ateisti.

  Ääniä: 122 26,3%
 • Kuulun johonkin muuhun uskontokuntaan. Mihin?

  Ääniä: 6 1,3%

 • Äänestäjiä
  463

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Kuulun Ev.Lut. Seurakuntaan, ei ole ollut mitään tarvetta erota kirkosta, kirkollisverokin on niin pieni, ettei tuosta vaivaa ole. Usko nyt ei ole lähelläkään Luterilaisen, kuten ei minkään muukaan seurakunnan arvoja.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
En kuulu mihinkään uskontokuntaan, koska taannoin en vain pystynyt perustelemaan itselleni mitenkään sellaiseen kuulumista, niinpä sitten erosin ev.lut. seurakunnasta. Ja noista äänestyksen vaihtoehdoista omaa katsomustani vastannee lähinnä agnostikko.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En mielelläni lokeroi itseäni mihinkään, mutta en usko mihinkään yliluonnolliseen ja "elämää suurempaan" enkä kuulu mihinkään seurakuntaan joten kai minä sitten noista vaihtoehdoista menen tuohon ateisti -osastoon.
 

Snagari

Jäsen
Kuulun ortodoksiseen seurakuntaan. Ortodoksisuus tulee minulle isoisovanhemmiltani, jotka Itä-Suomessa asutessaan kuuluivat tähän uskontokuntaan.

Kirkosta en ole eronnut, koska en koe sitä tarpeelliseksi. Ehkä minussa siis on vielä ripaus "uskoa" jäljellä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Saatana palvoo meikäläistä.

No joo...tähän meidän luterilaiseen kirkkoon kuulutaan eikä ole tullut mieleen erota siitä. Ehkäpä tuolla takaraivossa on jokin harras tuntemus näitä uskonasioita kohtaan. Eivät ole oikein vielä auenneet asiat mutta uskoisin vuosien saatossa jotain tapahtuvan tälläkin rintamalle. Yliluonnollisiin asioihin en usko mutta tiedän, että jotain jossakin on. Se on vaan vahva tunne jossakin sisimmässä.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Näköjään olin pari kolme vuotta sitten kirjoitellut aiheesta eikä mielipide ole tässä ajassa oikeastaan muuttunut suuntaan tai toiseen. Tiivistäisin, että ev. lut. kirkkoon kuuluva agnostikko (=ei päätä kantaansa, kun ei tietoa) on nimitys, joka kuvaa parhaiten aiheeseen liittyviä ajatuksiani. Uskonnon sanomassa on paljon sellaista, johon en heittäydy uskomaan. Välillä mietityttää eri uskontojen ja jumalien palvominen noin yleismaailmallisesti ja monoteismin kannalta. Otetaan kärjistetty esimerkki. Pitkän tulvajakson vuoksi harras kristitty rukoilee Jumalaa että, tulva loppuisi ja muslimi puolestaan samaa omaltaan. Kun sateet sitten parin päivän sisällä vaimenevat, molemmat ajattelevat, että juuri oma jumalansa kuuli rukouksen ja pelasti hädästä. Ateisti ja ehkä suuri osa uskovaisistakin saattaa miettiä että juuri näin... kyllä se oli jätkät corioolisvoima kun siirsi sateet pari sataa kilometriä etelään, ihan oikein niille, viime futismatsinkin voittivat Tom Laaksosen sukulaispojan huonon viheltämisen takia. Eli se, että uskonnot pitävät kaikkea juuri sen oman jumalan käsissä olevana... sitä on vaikea pukea sanoiksi ja vielä vaikeampi käsittää.

Hyvä puoli uskonnoissa on tietysti se, että ne antavat ihmisille mahdollisuuden elää juuri sellaista elämää kuin he hauavat. Joillekin ne varmasti antavat elämänsisältöä, tukea ja turvaa tavalla, jota ei muutoin voi saavuttaa. Omakohtaisia kokemuksia ei ole, mutta jos on jossain vaiheessa tullakseen niin olen niille periaatteessa avoin.

Noin kulttuurihistoriallisessa ja yhteiskunnallisessa mielessä uskontoihin liitty paljon hyvää. Arvoissa on jokaisella ajattelemisen aihetta ja kirkot ylläpitävät niitä omilla tavoillaan. Rakennuksina monet kirkot ovat puolestaan todella hienoja ja mielelläänhän sitä lomamatkallakin tulee jossakin pistäydyttyä nähtävyysmielessä.
 
Suosikkijoukkue
+
Ev.lut. seurakuntaan kuulun edelleen. Laiskuuden tms takia en ole saanut aikaiseksi erota kirkosta. Ajatus siitä, että pitäisi, tulee silloin tällöin mieleen, mutta katoaa sieltä aivan yhtä nopeasti. Varsinaisesti en siis kuitenkaan mihinkään usko, vaikka jälleensyntyminen ja karman laki tuntuvat ajatuksina miellyttäviltä.
Lyhyesti esitettynä juuri omakin tarina. Eli Ev.lut. seurakuntaan kuulun, mutta saa nähdä jaksaako tästä sitten tulevaisuudessa erota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös