Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mihin uskontokuntaan kuulut, vai kuulutko mihinkään? Ja, miksi?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana ms.qvist, 28.07.2004 klo 14.59.

?

Mihin uskontokuntaan, uskomusjärjestelmään kuulut, vai kuulutko mihinkään?

 1. Kuulun ev.lut. seurakuntaan.

  242 ääntä
  52,3%
 2. Kuulun katoliseen srk.

  1 ääntä
  0,2%
 3. Kuulun ortodoksiseen srk.

  3 ääntä
  0,6%
 4. Olen jehovantodistaja.

  6 ääntä
  1,3%
 5. Olen mormoni.

  0 ääntä
  0,0%
 6. Kuulun helluntai srk.

  7 ääntä
  1,5%
 7. Kuulun lestadiolaiseen liikkeeseen.

  11 ääntä
  2,4%
 8. Kuulun juutalaiseen srk.

  2 ääntä
  0,4%
 9. Olen islaminuskoinen.

  3 ääntä
  0,6%
 10. Olen buddhalainen.

  3 ääntä
  0,6%
 11. Olen scientologi.

  1 ääntä
  0,2%
 12. Olen teosofi.

  0 ääntä
  0,0%
 13. Kuulun luonnonuskontojen kannattajiin/tutkijoihin.

  1 ääntä
  0,2%
 14. Olen satanismin kannattaja.

  7 ääntä
  1,5%
 15. Olen agnostikko.

  48 ääntä
  10,4%
 16. Olen ateisti.

  122 ääntä
  26,3%
 17. Kuulun johonkin muuhun uskontokuntaan. Mihin?

  6 ääntä
  1,3%
 1. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Kuulun Ev.Lut. Seurakuntaan, ei ole ollut mitään tarvetta erota kirkosta, kirkollisverokin on niin pieni, ettei tuosta vaivaa ole. Usko nyt ei ole lähelläkään Luterilaisen, kuten ei minkään muukaan seurakunnan arvoja.
   
 2. tahtookirjoittaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  En kuulu mihinkään uskontokuntaan, koska taannoin en vain pystynyt perustelemaan itselleni mitenkään sellaiseen kuulumista, niinpä sitten erosin ev.lut. seurakunnasta. Ja noista äänestyksen vaihtoehdoista omaa katsomustani vastannee lähinnä agnostikko.
   
 3. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  En mielelläni lokeroi itseäni mihinkään, mutta en usko mihinkään yliluonnolliseen ja "elämää suurempaan" enkä kuulu mihinkään seurakuntaan joten kai minä sitten noista vaihtoehdoista menen tuohon ateisti -osastoon.
   
 4. Snagari Jäsen

  Kuulun ortodoksiseen seurakuntaan. Ortodoksisuus tulee minulle isoisovanhemmiltani, jotka Itä-Suomessa asutessaan kuuluivat tähän uskontokuntaan.

  Kirkosta en ole eronnut, koska en koe sitä tarpeelliseksi. Ehkä minussa siis on vielä ripaus "uskoa" jäljellä.
   
 5. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Saatana palvoo meikäläistä.

  No joo...tähän meidän luterilaiseen kirkkoon kuulutaan eikä ole tullut mieleen erota siitä. Ehkäpä tuolla takaraivossa on jokin harras tuntemus näitä uskonasioita kohtaan. Eivät ole oikein vielä auenneet asiat mutta uskoisin vuosien saatossa jotain tapahtuvan tälläkin rintamalle. Yliluonnollisiin asioihin en usko mutta tiedän, että jotain jossakin on. Se on vaan vahva tunne jossakin sisimmässä.
   
 6. Cmprs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, HIFK
  Näköjään olin pari kolme vuotta sitten kirjoitellut aiheesta eikä mielipide ole tässä ajassa oikeastaan muuttunut suuntaan tai toiseen. Tiivistäisin, että ev. lut. kirkkoon kuuluva agnostikko (=ei päätä kantaansa, kun ei tietoa) on nimitys, joka kuvaa parhaiten aiheeseen liittyviä ajatuksiani. Uskonnon sanomassa on paljon sellaista, johon en heittäydy uskomaan. Välillä mietityttää eri uskontojen ja jumalien palvominen noin yleismaailmallisesti ja monoteismin kannalta. Otetaan kärjistetty esimerkki. Pitkän tulvajakson vuoksi harras kristitty rukoilee Jumalaa että, tulva loppuisi ja muslimi puolestaan samaa omaltaan. Kun sateet sitten parin päivän sisällä vaimenevat, molemmat ajattelevat, että juuri oma jumalansa kuuli rukouksen ja pelasti hädästä. Ateisti ja ehkä suuri osa uskovaisistakin saattaa miettiä että juuri näin... kyllä se oli jätkät corioolisvoima kun siirsi sateet pari sataa kilometriä etelään, ihan oikein niille, viime futismatsinkin voittivat Tom Laaksosen sukulaispojan huonon viheltämisen takia. Eli se, että uskonnot pitävät kaikkea juuri sen oman jumalan käsissä olevana... sitä on vaikea pukea sanoiksi ja vielä vaikeampi käsittää.

  Hyvä puoli uskonnoissa on tietysti se, että ne antavat ihmisille mahdollisuuden elää juuri sellaista elämää kuin he hauavat. Joillekin ne varmasti antavat elämänsisältöä, tukea ja turvaa tavalla, jota ei muutoin voi saavuttaa. Omakohtaisia kokemuksia ei ole, mutta jos on jossain vaiheessa tullakseen niin olen niille periaatteessa avoin.

  Noin kulttuurihistoriallisessa ja yhteiskunnallisessa mielessä uskontoihin liitty paljon hyvää. Arvoissa on jokaisella ajattelemisen aihetta ja kirkot ylläpitävät niitä omilla tavoillaan. Rakennuksina monet kirkot ovat puolestaan todella hienoja ja mielelläänhän sitä lomamatkallakin tulee jossakin pistäydyttyä nähtävyysmielessä.
   
 7. Köyliön Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  +
  Lainaus:
  Lyhyesti esitettynä juuri omakin tarina. Eli Ev.lut. seurakuntaan kuulun, mutta saa nähdä jaksaako tästä sitten tulevaisuudessa erota.
   
 8. Jardaanos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ei siitä kummoista hikeä saa aikaan. Tästä painamalla pääset eroamaan kirkosta