Mihin pakolaiseksi pakolaisvyöryn alta?

  • 14 531
  • 145
Ai hittolaine. Oletko aivan varma, että jokainen yksityisellä puolella työskentelevä on silmänsä avanneita? Tai toisaalta julkisen puolen palkansaaja unelmasuvakki?
Ei varmaankaan kaikki mutta pääsääntöisesti näin. Lähinnä taikaseinäsakki ja julkisen puolen höpö-höpöduunit.

Edit: Ei mua etniset jutut kiinnosta pätkääkään, mutta kun meillä noita surffareita on pirusti omastakin takaa niin ei nitä kannattaisi tuontitavarana vielä lisää hommata. Tuolta suunnalta tulleista kun ei ole mitään hyötyä Suomelle, päinvastoin.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei varmaankaan kaikki mutta pääsääntöisesti näin.
Ei mullakaan mitään tilastoa ole tähän heittää, mutta taitaa enemmän tai vähemmän suvaitsevaisia olla yrittäjissä kuin julkisellakin puolella.
---

Ylipäätään vituttaa tämä puhe jostain suvakeista ja rasisteista. #unelma, ei helevettiläinen, herätys! Miettikääpä nyt kukin keskenänsä, millainen olkiukko on tullut rakenneltua omiin mielikuviin ja kuinka todellinen se lopulta on. Juu, osa mamukriitikoista on ihan todellisia rasisteja ja vastaavasti jotkut elelee kaiketi jossain fantasiamaailmassa, jossa rahaa tulee seinästä ja Suomi ratkaisee maailman pakolaisongelman. Vaan kuinka moni lopulta on näiden stereotyyppisten natsien tahi suvakkien kaltaisia? Jotenkin on äärimmäisen lapsellista käydä sanasotaa ja varsin loukkaavaakin sellaista, mitä sivusta olen joitain keskusteluja seurannut, puhtaiden mielikuvien kautta. Kuinkahan moni suvakki ja natsi lopulta istui vierekkäin Hartwall-Areenalla tapanin ja loppiaisen välillä autuaan tietämättömänä siitä, että pitäisi oikeasti olla toisen kurkussa kiinni kun se on niin vitun väärässä. Mutta juu, somen vika.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mä tarkotin meitä jotka elättää teikäläiset ja fazerit. Klanipäistä en niin perusta.

Joo, ihan hyvä. Minä taas tarkoitin, kuten sanoin, vääränvärisiä säikähtäneitä isänmaanystäviä, jotka lähtisivät pakoon jonnekin valkoiseen onnelaan - notta mitäs sinä siitä sitten, lähtisit siis klanipäitten matkaan? Oletko muuten, tai joku läheisesi, käyttänyt julkista koulu- ja yliopistojärjestelmää, onko sinulla tai läheisilläsi ollut mahdollisesti suuria leikkauksia tai kroonisia sairauksia, oletko ehkä tarvinnut vaikka poliisin tai palokunnan palveluita? Julkinen sektori tarjoaa yksityiselle sektorille infrastruktuurin jonka puitteissa toimia, ja jota ilman se romahtaisi. On myös väärin nähdä, että vaikkapa mäkkärin myyjä olisi kansantaloudelle tuottavampi kuin yliopistollisen keskussairaalan erikoislääkäri. Vai oletko tätä mieltä, että näin todella olisi?
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ylipäätään vituttaa tämä puhe jostain suvakeista ja rasisteista. #unelma, ei helevettiläinen, herätys! Miettikääpä nyt kukin keskenänsä, millainen olkiukko on tullut rakenneltua omiin mielikuviin ja kuinka todellinen se lopulta on. Juu, osa mamukriitikoista on ihan todellisia rasisteja ja vastaavasti jotkut elelee kaiketi jossain fantasiamaailmassa, jossa rahaa tulee seinästä ja Suomi ratkaisee maailman pakolaisongelman.

Edellisiä tapaa huomattavasti enemmän kuin jälkimmäisiä, mutta tosiaan kansan suuri valtaenemmistö on, kuten aina, tälläisten ääripäiden välissä, ja sangen kaukanakin niistä. Se on se hiljainen, maltillinen enemmistö, kun taas some usein muistuttaa jotain tekstiviesti-palstaa, jossa suurinta ääntä käyttävät hörhöt ja kylähullut, mutta mikä ei tosiaankaan tarkoita sitä, että hörhöt ja kylähullut muodostaisivat väestön enemmistön tai edes kovin huomattavan osan siitä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärtääkseni Itä-Euroopan maat eivät ainakaan merkittävästi kiinnosta tätä pakolaisvirtaa, että siellä on varmaan valkoisen hyvä olla. Venäjä olisi varmaan kanssa hyvä vaihtoehto :D Mutta yksilön vapaus on hieno asia, kaikki, joita ei miellytä voivat lähteä! =) Vapaa maailma :)
 
Kuinkahan moni suvakki ja natsi lopulta istui vierekkäin Hartwall-Areenalla tapanin ja loppiaisen välillä autuaan tietämättömänä siitä, että pitäisi oikeasti olla toisen kurkussa kiinni kun se on niin vitun väärässä.

Veikkaan, että aidosti suvaitsevaisia ihmisiä ei junnukisoissa kovin montaa katsomosta löytynyt, sillä bulkkikaljasta humaltuneiden junttien seassa pyöriminen ja vulgaarin keppitappelun katseleminen ei vastaa heidän käsitystään hauskasta illasta. Flow-festivaaleilla asiat ovat sitten toisin. Siellä ei hirveästi natseja näy artesaanioluista, sushista ja vegaaniruuista nauttimassa.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Mä tarkotin meitä jotka elättää teikäläiset ja fazerit. Klanipäistä en niin perusta.

Useinhan olisi paikallaan kysellä "elättäjien" tuloja, notta selviäisi kuinka paljon esim vok laariin niitä veroeuroja ihan oikeasti putoaa.
 
valtiossa näkyisi suomalainen arvopohja, kuten luonnon arvostaminen, rehellisyys ja luotettavuus. Mikäli näihin arvoihin ei sitoutuisi, tulee pakkopoistaminen maasta tulomaahan.

Kannattaa muistaa, että suomalaiseen arvopohjaan kuuluu rehellisyyden ja luotettavuuden lisäksi myös persous viinalle, jurous ja synkkämielisyys. Tuleeko niihinkin ihannevaltiossa sitoutua?
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Kannattaa muistaa, että suomalaiseen arvopohjaan kuuluu rehellisyyden ja luotettavuuden lisäksi myös persous viinalle, jurous ja synkkämielisyys. Tuleeko niihinkin ihannevaltiossa sitoutua?

Todellakin! Nuo eivät haittaa ketään ja jos haittaavatkin, niin raiskataan kaikki!!! Toisaalta jos se raiskaaminen kuitenkin jotain haittaa, niin vältetään sitä ja ajatellaan mitä ne meistä noin muuten ajattelevat.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Edelleen... Ei kenelläkään ole tarkoitus lähteä monikulttuurisuutta pakoon, vaan epätoimivaa yhteiskuntaa, kohonnutta turvattomuutta, huonoa säätä ja korkeita elinkustannuksia. Ja etenkin sitä jos joutuu maksumieheksi toisen unelmiin.

Mahdoton tietää alkuperäisen viestittäjän motiiveja. Saattoi olla vittuilua tai sitten ihan puhdasta tietämättömyyttä eli sitä mikä näitä ongelmia aiheuttaa.

Maailmasta ei kovin montaa rauhallisempaa yhteiskuntaa löydy kuin NZ, missä kaikki elävät sulassa sovussa. Eihän se monikulttuurisuus itsessään ole ongelma vaan sen aiheuttamat lieveilmiöt. Joissain maissa oikein tekeminen vain onnistuu, yksi iso syy lienee siinä, että kuka nyt jaksaa lähteä erikseen riitelemään kaukaiselle eristyneelle saarelle.

Samasta syystä NZ on täysin turvassa terrori-iskuilta, vaikka virallisesti ollaankin hieman varpaillaan varmuudeksi.

(Täysin kai jo jonkun toisen ketjun asiaa, mutta NZ:sta on huomattavan paljon vaikeampaa ostaa huumeita kuin Brisbanesta, Sydneysta tai Melbournesta. Syy on tietenkin se, että mailla on suomiruotsi-tyyliin melko samanlaiset tuomiot eli ei vain kannata rahdata yhtään mitään minnekään. Hinnat nousevat niin koviksi, että ei ole enää järkeä tarjota palvelua, kun ei sitä kukaan osta.)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ehkä se on juuri maltillinen näkökulma, joka ensimmäisenä katoaa ymmärryshorisontista, kun ihmisiä jaetaan vuohiin ja lampaisiin.
Koskaan ei tietysti tiedä, millaisessa kiihkossa lopulta itse toimisi jossain poikkeustilanteessa, mutta olen joskus miettinyt, että omalla jo pidemmän aikaa vallalla olleella mielentilallani varustettu henkilö olisi ammuttu vuonna 1918 sekä valkoisten että punaisten toimesta pahimmassa tapauksessa. Ei kai sellainen edes kovin harvinaista ollutkaan, ettei ääriajattelu välttämättä kiinnostanut, mutta jos nyt ei sattunut kiihkeästi vastustamaan esim. valkoisia, saattoi punikki pistää puukon kylkeen tai toisinpäin.

Jep, kyllä mä luulen, että tämä molemminpuolinen vouhotus on tapa jäsentää maailmaa meihin ja niihin. Mikrotason vastine salaliittoteorioille ja uskonnolle.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En näe syytä harkita ulkomaille muuttoa, ainakaan vielä. Suomessa asiat on loppujen lopuksi niin hyvin että asiat saa vielä huonontua jonkin verran, ennen kuin ne on niin huonosti että muualla olisi paremmin. Itsellä on kokemusta jonkin verran ulkomailla asumisesta, mutta itse en ainakaan Italiaa, Ranskaa, Espanjaa tai Englantia ole pitänyt mitenkään Suomea parempina paikkoina.

Suomessa tulee kieltämättä muutoksia seuraavien vuosien aikana tämän käynnissä olevan invaasion takia. Itse olen siinä mielessä hyvässä asemassa että asun alueella jossa ei ole lähimainkaan mitään vastaanottokeskukseksi soveltuvaa rakennusta ja alueelle tuskin muutenkaan on turvapaikanhakijoita muuttamassa. Päinvastoin alueen kiinteistöjen arvon voin odottaa nousevan juuri sen takia että muutkin rauhallista elinympäristöä arvostavat varmasti haluaisivat muuttaa tänne rauhattomimmilta alueilta.

Mikäli minulla olisi tällä hetkellä sen verran löysää pääomaa että voisin kiinteistöihin sijoittaa, niin nyt olisi hyvä aika sijoittaa. Alueilla; jonne VOKkeja tai turvapaikanhakijoita ei ole tulossa; voi odottaa kiinteistöjen arvojen nousevan huomattavasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Ikävä puoli tässä kehityksessä on että joillekin jää aina se musta pekka käteen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mikäli minulla olisi tällä hetkellä sen verran löysää pääomaa että voisin kiinteistöihin sijoittaa, niin nyt olisi hyvä aika sijoittaa. Alueilla; jonne VOKkeja tai turvapaikanhakijoita ei ole tulossa; voi odottaa kiinteistöjen arvojen nousevan huomattavasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Ikävä puoli tässä kehityksessä on että joillekin jää aina se musta pekka käteen.
Sellainen tuli mieleen että voisiko maahantulijat olla pelastus tyhjeneville maakunnille? Kyllä on Kainuun ja Lapin erämaissa vielä monta paikkaa joihin ei ole mädätys ja musulmaani päässyt näppiänsä pistämään. Vielä kun veisivät työpaikkoja muuttopaikkakunnille niin olisi vireiden maakuntien Suomi jälleen elossa ja hyvissä voimissa.

Olisikos tässä muuten Kepun todellinen tarkoitusperä maahantulijamäärien kasvatuksessa? Saada ihmiset Helssinkistä takaisin peräkyliin. Aina ne saatanat ovat pettäneet mutta tuo olisi jo suuren luokan Kepulointia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Koskaan ei tietysti tiedä, millaisessa kiihkossa lopulta itse toimisi jossain poikkeustilanteessa, mutta olen joskus miettinyt, että omalla jo pidemmän aikaa vallalla olleella mielentilallani varustettu henkilö olisi ammuttu vuonna 1918 sekä valkoisten että punaisten toimesta pahimmassa tapauksessa. Ei kai sellainen edes kovin harvinaista ollutkaan, ettei ääriajattelu välttämättä kiinnostanut, mutta jos nyt ei sattunut kiihkeästi vastustamaan esim. valkoisia, saattoi punikki pistää puukon kylkeen tai toisinpäin.

Jep, kyllä mä luulen, että tämä molemminpuolinen vouhotus on tapa jäsentää maailmaa meihin ja niihin. Mikrotason vastine salaliittoteorioille ja uskonnolle.

Älä muuta virka - Yeatsin sanoin: "the best lack all conviction while the worst are full of passionate intensity"... Kävin muutama kuukausi sitten tämän nykyisen valtavasti polarisoituneen mielipideilmaston tiimoilta jopa suomettarelaisuuden ylijäämäkaupassa ja pyyhin pölyt "kansakokonaisuuden" käsitteestä. Sille olisi kovasti käyttöä nyt - ja jollekin kaukonäköiselle ja maltilliselle valtiohenkilölle aika kirjoittaa "Tulevaisuuden lähtökohtia, osa 2"...

Sille en toki voi mitään, että minusta nämä ääripäät ovat somessa ja yhteiskunnan epävirallisessa keskustelussa täysin epäsuhtaisia: varhaisessa Scriptassa lyötiin muotti lukkoon ja se oli hajottamisen ja polarisoinnin muotti - pyritään hiljentämään, leimaamaan, polarisoimaan, demoralisoimaan, demonisoimaan. Pelätään ja vavistaan pirusti kulttuurissa ja sivilisaatiossa, mikä on kestänyt maailmansodat ja kylmän sodan, mikä on valtaisan elinvoimainen ja dynaaminen. Ei ole mitään itseluottamusta vaan vain pelokasta raivoa.

Ehkä sitten on jotain sirpaleryhmiä vasemmalla, jotka ovat samanlaisia luonteeltaan, mutta painoarvoltaan ne ovat täysin marginaalisia. Toki naistutkimusten laitosten kahvihuoneissa vallitsee epäilemättä epätodellinen ja vastakkaiseen suuntaan polarisoiva keskustelu, mutta sehän on täysin toisarvoinen tässä yhteiskunnassa. Sen sijaan liberalisointi, globaalistuminen ja pääoman voimistuminen työhön verrattuna toki ovat vahvoja vanhoja yhtenäisyyden rakenteita hajottavia tekijöitä, mutta niitä ei kritisoida - kritisoidaan marginaalisia, poliittisesti voimattomia ryhmiä, ulkopuolisia: ulkoistetaan pelko ja kauhu maailman muutoksesta näkyviin vähemmistöryhmiin, demonisoidaan niitä armotta ja lietsotaan niitä kohtaan summittaista vihaa ja epäluuloa. Karu on nykyajan riento.
 

Baldrick

Jäsen
Kannattaa muistaa, että suomalaiseen arvopohjaan kuuluu rehellisyyden ja luotettavuuden lisäksi myös persous viinalle, jurous ja synkkämielisyys. Tuleeko niihinkin ihannevaltiossa sitoutua?

Sitoutua tuskin tarvitsee. Olisi jopa kannustettavaa olla kyvykäs juomaan "sivistyneesti" tai ei ollenkaan, sosiaalinen ja iloinen. Tämä olisi aimo harppaus Suomeen verrattuna.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
some usein muistuttaa jotain tekstiviesti-palstaa, jossa suurinta ääntä käyttävät hörhöt ja kylähullut, mutta mikä ei tosiaankaan tarkoita sitä, että hörhöt ja kylähullut muodostaisivat väestön enemmistön tai edes kovin huomattavan osan siitä.

Tämä näkyy myös "interaktiivisessa" twitter-kommentoinnissa, jota yhä useamman tv-ohjelman kylkiäisiksi tuputetaan. Viestit, joita ruutuun pääsee, näyttävät olevan joko tuottajien mieleisiksi muokattuja ja moderoituja, värvättyjen avustajien lähettämiä tai jopa etukäteen tekaistuja. Aika harvoin joukkoon eksyy jotain aidosti keskustelua edistävää.
Vähän sama ilmiö kovat ohjelmapalautteista kertovat lööpit: "Katsojat raivostuivat" milloin mistäkin. Todellisuudessa muutama äkäinen mummo tai papparainen on soittanut.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ketjuun voisi tulla joku persujen jytkyä karkuun muuttanut immeinen kertomaan kokemuksistaan ulkomailla asumisesta. Sosiaalisen median perusteella ko. henkilöitä oli aikanaan tuhansia, jotka ryhdikkäästi ilmaisivat muuton olevan ainakin liipasimella.

Kaipa tästä on muutamassa ketjussa jo kerrottu, mutta jos on mennyt ohi, niin kerrotaan uudelleen. Ulkomailla asumisessa on hyvä se, että näkee kuinka asiat eivät Suomessa ole niin hyvin kuin luullaan. Paitsi niin joo, aivan viime aikoina kaikki eivät olekaan enää sitä mieltä.

En nyt keksi mitä kokemuksia tässä kohtaa pitäisi erikseen kertoa. Sanotaan se taas kerran, että oikeastihan arki on ulkomailla ihan samanlaista kuin Suomessakin. Ihan samalla lailla käydään töissä ja sitten ruokakaupan kautta kotiin. Viikonloppuisinkaan meno ei ole mitenkään merkittävän erilaista, on vain eri joukkueet ja joskus tietenkin laji saattaa olla joku toinen. Tai esimerkiksi jääkiekon taso on erilainen, mutta silti ihan oikeaa peliä. Hämmästyttävän usein pubissa ei huomaa oikeastaan mitään eroa juuri mihinkään.

En tosin muuttanut persujen takia vaan ihan siksi, että se oli mahdollista. Päivääkään en ole katunut, vaikka elämä on samalla lailla ihan yhtä paskaa muuallakin. Suomeen pääsee aina halutessaan, se on perustuslaissa kirjattuna ja muutan tai en muuta joskus takaisin. Tällä menolla tuleva eläke voi jäädä erittäin pieneksi, mutta onko mitään eläkettä edes tulossa? Mistä sen tietää mikä meno on 30 vuoden päästä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kaipa tästä on muutamassa ketjussa jo kerrottu, mutta jos on mennyt ohi, niin kerrotaan uudelleen. Ulkomailla asumisessa on hyvä se, että näkee kuinka asiat eivät Suomessa ole niin hyvin kuin luullaan. Paitsi niin joo, aivan viime aikoina kaikki eivät olekaan enää sitä mieltä.
Enpä tiedä, kuinka moni lopulta Suomea pitää minään maailman ainoana ja kaikessa parhaana paikkana, kuten usein annat ymmärtää näissä asiaa tavalla tai toisella sivuavissa viesteissäsi. Itse en ole hirveän paljon matkustellut, mutta kohtalaisen yleissivistynyt kuitenkin ja tykkään seurata keskustelua eri maista ja kulttuureista, ja juttelen mielelläni enemmän matkustelleiden kanssa. Oman vaatimattoman matkusteluni, yleissivistykseni sekä keskustelujeni kautta olen saanut kuitenkin kuvan, että kohtalaisen hyvällä mallilla meillä edelleen asiat ovat, joissakin jopa loistavasti. Toki on paljon juttuja, joissa suomalainen tapa toimia on perseestä, mutta eiköhän näitä yksittäistapauksia (!) löydy joka maasta. Hauskasti loppuviestissäsi sitten kuitenkin toteat, että aika samanmoista se arki on lopulta muuallakin eli mitä pahaa Suomessa lopulta on. Tai ei ole. En nyt tajuu, hei!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos vain mahdollista niin ulkomaalla asuminen on ehdottomasti suositeltava kokemus - ja nimenomaan juuri arkinen asuminen, työskentely, varmasti opiskelukin, ei mikään lomailu. Siinä avautuu paljon asioita niin siitä uudesta maasta kuin Suomestakin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eikös näille MV-russofiileille luonnollinen suunta olisi itärajan ylitse? Siellä ei homot ja väärän väriset ihmiset juhli, on jämäkkä johtaja ja armeijalta ei leikata.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sille en toki voi mitään, että minusta nämä ääripäät ovat somessa ja yhteiskunnan epävirallisessa keskustelussa täysin epäsuhtaisia: varhaisessa Scriptassa lyötiin muotti lukkoon ja se oli hajottamisen ja polarisoinnin muotti - pyritään hiljentämään, leimaamaan, polarisoimaan, demoralisoimaan, demonisoimaan. Pelätään ja vavistaan pirusti kulttuurissa ja sivilisaatiossa, mikä on kestänyt maailmansodat ja kylmän sodan, mikä on valtaisan elinvoimainen ja dynaaminen. Ei ole mitään itseluottamusta vaan vain pelokasta raivoa.
En itse ole kovin pitkään tätä keskustelua tai Halliksen touhuja ylipäätään seurannut, ja siksi tämä kahtiajako hiukan jopa yllätti minut. Ei nyt housut kintussa, mutta sen syvyys ja jyrkkyys on ollut rajumpi, mitä kuvittelin. Järkeenkäypä siinä mielessä tuo viittauksesi pitkäaikaiseen ja määrätietoiseen duuniin polariaation parissa. Rahvaan tasolla kyllä löytyy paljonkin sitä huutelua molempiin suuntiin, mikä netissä ottaa vain bensaa liekkeihin.

Ristiriitaa historian omimisen mutta samalla kohtalaisen vajaan ymmärtämisen välillä on ollut milloin huvittavaa, milloin rasittavaa seurata. Alatasollaan homma oli kuitenkin aika viihdyttävää, siis silloin varsinkin, kun talvisotaa heräteltiin muistoista ja verrattiin irakilaisten pelkureiden toimintaan.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Minulla muuttaminen ulkomaille ei ole niinkään kysymys pakolaisvyörystä, vaikka ehkä sekin vaikuttaa. Olen jo viitisen vuotta hahmotellut exit strategiaa Singaporeen. Erittäin miellyttävä paikka, lyhyt matka mm. Balille. Ei rikollisuutta. Äänioikeudellakaan en tee mitään, koska siellä on niin pragmaattinen suhde politiikkaan. Toinen paikka, ehkä edellistä todennäköisempi, on kuitenkin Nizzan seutu. Oletan, että siellä ongelmat korjataan, jos niitä ilmenee ja jos ei, niin aina pääsee meritse karkuun.

Ja nämä melko tosissani kirjoittelin.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Yksi paikka mikä voisi sopia pakopaikaksi on tuo Dubai. Kaupunki on siisti, kasvaa paljon, aina lämmin, alkoholia saa, mutta sitä säännellään suomalaiseen tapaa todella reippaasti mikä sopii meille ja lisäksi, ihmiset ovat mukavia ja tulevat 200 eri maasta niin alkuperällä ei ole väliä ja jos haluu niin mäkeä pääsee laskemaan.

MIten olisi?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yksi paikka mikä voisi sopia pakopaikaksi on tuo Dubai. Kaupunki on siisti, kasvaa paljon, aina lämmin, alkoholia saa, mutta sitä säännellään suomalaiseen tapaa todella reippaasti mikä sopii meille ja lisäksi, ihmiset ovat mukavia ja tulevat 200 eri maasta niin alkuperällä ei ole väliä ja jos haluu niin mäkeä pääsee laskemaan.

MIten olisi?
Ihan hyvä vaihtoehto. Monelle pakolaisia pakenevalle arabikäsitys naisen paikasta on hyvin luontainen, joten sitä ikään kuin sujahtaisi kulttuuriin sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös