Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008 klo 11.39.

 1. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Free Solo

  Kertoo Alex Honnold nimisestä kaverista, joka kiipeää Yosemiten kansallispuistossa El Capitan nimiselle vuorelle ilman minkäänlaisia apuvälineitä.

  Katsottavissa Ruudussa.
   
  TykkiJutila tykkää tästä.
 3. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
 4. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  CNN - Cold War. CNN:n 24-osainen dokumenttisarja kylmästä sodasta. Ensimmäinen osa on ikäänkuin kylmän sodan preludi vuosista 1917-1945 ja loput siis kattavat vuodet 45-91. Jaksot perus n.45min, että ihan kattava pläjäys pitäisi olla eikä vaan pintaraapaisu. Eilen ehtoolla aloin katselemaan ja ajattelin mahdollisimman putkeen katsella. Löytyy mm. Youtubesta sekä torrenttina jossa tulee anglotekstit kylkiäisenä. On tosin jo 20v. vanha dokumentti, mutta eipä se vuosien 45-91 historiaa muuta.
   
 5. Filari Jäsen

  Huomenna tulee HBOlle katsottavaksi Out of blood in Silicon Valley.

  Dokkari kertoo Elizabeth Holmesista ja Theranos yhtiöstä. Kaikki varmaan ovat edes vähän kuulleet tapauksesta ja jos eivät niin tämä taatusti avaa silmiä yhteen suurimmista petoksista ikinä.
   
 6. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Olisiko kellään hajua tuosta viime vuoden lopulla julkaistusta BBC/Jacksonin They shall not grow old -dokkarista? Ilmeisesti jo tullut ulos tuutista Briteissä, mutta hienojen trailereiden jälkeen ei ole kuulunut yhtään Suomen osalta? Tilattavissa enkkuteksteillä muutamien verkkokauppojen kautta, mutta ei anna tilata suoratoistoksi ainakaan Amazon Primen brittiversion kautta.
   
 7. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Lainaus:
  Kyllähän tuon pitäisi saada amazon videosta ja iTunesista esimerkiksi, jos suoratoistona haluaa katsoa. BBC Two:lta tullut jo useamman kerran (ei ilmeisesti enää saitilta katsottavissa), sekä tosiaan verkkokaupoista tilattavissa. iTunesissa listattuna suomitekstitys.
   
 8. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Kiitokset, iTunesia en tajunnut katsoa, kun en käytä. Mutta jos sinne tunnukset loisi, ellei ole aivan älytön soppa ilman iLaitteita, koska nuo suomitekstit olisi ihan hyvä olla. Prime vaati kortin kotimaaksi Brittejä, enkä alkanut vääntää sen enempää.
   
 9. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  TykkiJutila tykkää tästä.
 10. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Olipas tiukka dokkari. On kliseistä sanoa, että kaikki suuryritysten johtajat on psykopaatteja - mutta tuo Holmes on kyllä omanlaisensa tapaus.

  Kerta HBO:n sovellukset on järjestäin niin perseestä alustasta riippumatta, täysi nimi on "The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley". Eli hakusanalla "inventor" löytyy paremmin, koska HBO.
   
 11. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Areena Historia:Mark Twainin matka

  Erittäin hauska ja mielenkiintoinen dokkari. Mark Twain, hieno mies!
   
  cottonmouth tykkää tästä.
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Löytyy nyt myös Youtubesta. New Documentary 2019 The Inventor Out For Blood In Silicon Valley 2019

  Naispuolinen käärmeöljykauppias jolla on kolkko ääni. Mielenkiitoinen yhteensattuma että kenraali Mattis lankesi myös tämän huijarin pauloihin.
   
 13. Lainaus:
  Olihan hauska pläjäys. Kiitos @Everton tämän ketjun olemassaolon muistutuksesta :)

  Mark Twain on itselleni ollut aina musta aukko. En ole koskaan innostunut ajatuksesta Huckleberrystä ja Finnistä, enkä (EDIT: muistikatkos). Jostain syystä lukemattomat Mark Twainin quotetkaan eivät ole herättäneet minua tutustumaan, mutta tuo dokkari kyllä herätti. Jännä homma sinänsä, kun Twain kuuluu minun kaltaiseni kaverin ihan normaaliin yleissivistykseen, mutta niin vain on jäänyt tutustumatta.

  Koskaan ei ole liian myöhäistä :)
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2019 klo 23.49
  Germanicus tykkää tästä.
 14. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Yleltä (kakkoselta) tulee paraikaa todella mielenkiintoinen, erinomaisen hienosti toteutettu ja taustoitettu jääkiekkoaiheinen Urheilu-Suomi-dokkari: huikean kiinnostavia henkilökuvia sekä juttuja mm. lajin merkityksestä koko kansakunnalle. Katsottavissa myös Areenassa. Vahva suositus!
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2019 klo 22.24
  Walrus21 tykkää tästä.
 15. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Viimeksi muokattu: 25.05.2019 klo 13.39
  Cliffer666, Wiljami & Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 16. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Areenasta löytyy Ikeasta tehty 3-osainen dokkarisarja. Varsin hyvin tehty ja herättää ajatuksia. En itse ole yhtään Ikean fani, enkä taida omistaa ainuttakaan sieltä peräisin olevaa huonekalua tai muutakaan tilpehööriä.

  Onhan tuo aika mammuttimainen kone. Omat ajatukseni herää nimenomaan tämän asian ympärille, että yritys on kyllä todella iso työllistäjä. Mutta millä hinnalla nuo työpaikat tulevat? Asiassa on monta kulmaa sitten, kun sitä alkaa miettimään. Yritys nielee puuta esimerkiksi aivan astronomisen määrän vuodessa. Toisekseen, kuten yleensäkin näissä valtavissa suuryrityksissä, niin heidän lähtöpalkkansa tuon dokkarin mukaan ovat tosi surkeita. Ja kolmanneksi pointiksi nousee mulla ehkä se, että kyllähän tämä dokkari entisestään vahvistaa sitä mielikuvaa mikä mulla oli jo ennestään. Eli huonekalut ovat todella rimpulan näköisiä, heikkotekoisia ja minusta ihan esteettisestikin helvetin rumia.

  Mutta silti yrityksen myynti on aivan valtavaa ja tuon dokkarin aikana Sheffieldiin rakennettiin 400. Ikean myymälä maailmassa. Tämä on tätä kulutusyhteiskuntaa.
   
 17. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Tuubista tuli tällainen vastaan: Lovecraft: Fear of the Unknown - Full Movie | Snagfilms

  Ihan täysi 90min dokumentti, kertojan lisäksi haastatellaan montaa kulttuuri-ihmistä/tutkijaa (mm. Gaiman, Carpenter, del Toro). Olihan tuo kirjallisen tuotannon lisäksi melkoinen sekopää, mutta oli mielenkiintoista myös saada tietoa yksityiselämästä enemmän, se jäänyt itsellä vähemmälle huomiolle. Irrallisena sivuhuomiona del Torolla on kyllä todella yllättävä aksentti, kuulostaa melkein rallienglannilta.