Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008 klo 11.39.

 1. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Jos ja kun internet menisi nurin niin mitkä seuraavista järjestelmistä kaatuisi? Sähkön jakelu: Kyllä, Vedenjakelu: Kyllä, Kaukolämpö: Kyllä. Puhelinjärjestelmät: Kyllä. TV ja Radio: Kyllä. Ruuanjakelu kauppoihin: Kyllä. Mitä kaikkea tästä seuraisi? Ihan tajuton kaaos jossa suurin osa ihmisistä panikoisi ja alkaisi ryöstelemään kauppoja. Paitsi toki Suomessa missä jokainen osaa vähän marjastaa ja sen verran metsästää että kyllä jokainen pärjäis... vai miten se menis?
   
 2. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Nämä kaikki ovat kuitenkin toimineet moitteettomasti ennen internetiäkin meidän useimpien elinaikana. Joo, ei niitä järjestelmiä hetkessä palauteta "kivikauteen", mutta en silti usko, että aiheuttaisi mitään joukkotuhoa. Totta kai helvetillisen kaaoksen ja kuolonuhrejakin paljon.
   
 3. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Kannattaa, munkin pitää katsoa eka puolituntia, kun eksyin vasta myöhässä kanavalle. Ja siis tuo puheeksi ottamani on vain pieni osa, on jaettu n. kymmeneen otsikkoon tuo dokumentti. Hyvin mielenkiintoinen oli myös erään proffan kertomus, kun oli pitänyt saman kurssin 200 Stanfordin yliopiston opiskelijalle ja avoimena verkossa. Paras stanfordilainen oli tuloksissa 413. Jäi tosin hämäräksi, mitä porukkaa tuo kärki oli, saattoihan nekin olla valtaosin yliopisto-opiskelijoihin verrattavaa huippuainesta(muiden yliopistojen väkeä, työssä olevia alan täydennyskouluttautuvia, asiaan muuten jo perehtyneitä ym.), vaikka ohjelmassa haluttiin antaa kuva, että piiloresurssia löytyy.
   
 4. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toisaalta mikään näistä ei ole toiminut ennen internetiäkään nykyisellä väestöpohjalla tai työvoimarakenteella.
   
 5. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Juu, kaaosta tiedossa, mutta työvoimarakenne muuttuisi aika äkäseen. Nybarin sanoin välittömästi.
   
 6. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Ei ne diginatiivit somen kaatumisesta aiheutuvaan tuskaan kuolisi, mutta kyllähän tuon verkon kokonaisvaltainen lagaaminen kaataisi aikamoisen infrastruktuurin maailmanlaajuisesti, ja se vaikuttaisi moniin perustoimintoihin sen verran, että ruumiita alkaisi tulla. Vaikkapa sairaaloiden tietokannat ovat varmasti yksi kriittinen juttu. Mä vähän luulen, että perusterveet lapset, teinit ja aikuiset eivät muutaman päivän vitutukseen jälkeen kokisi suurempaa tuskaa, varsinkaan edes pienen pienillä käytännön taidoilla varustetut kaverit. Hoidon ja avun tarpeessa olevat sekä erittäin huonolla tuurilla jonkin nettiriippuvaisen kulkuneuvon kyydissä olevat joutuisivat akuutimpaan hätään. Suurimman huolen tuottaisivat varmasti diginatiivien sijaan ensishokin jälkeen se maampuollustajien joukko, joka kokisi oikeudekseen lunastaa hyödykkeitä kaupasta ilman vaihdannan välineitä, kun kassasysteemit lagaisivat, ja sitoisivat viranomaisvoimia turhaan sekä todennäköisesti aiheuttaisivat kuolonuhrejakin.

  Vaan olisihan se aikalailla paska juttu, jos ei sarjoja voisi enää streamailla.
   
 7. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Cowspiracy Netflixissa.

  Aika kovalla kädellä esitetään karjatalouden haitallisia vaikutuksia ilmastonmuutokseen ja niiden vaikutus lämpenemiseen dokumentin mukaan on paljon suurempi kuin fossiilisten polttoaineiden. Kritiikkiä dokkarissa saavat Greenpeacesta lähtien kaikki ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun näkyvimmät järjestöt. Dokumentti on ihan hyvin tehty, mutta olen jäänyt katsellessa vähän kaipaamaan jonkinlaisia todisteita siitä että kaikki dokumentissa esitettävät asiat todellakin pitävät paikkansa. Nythän tässä on vain erittäin leveällä pensselillä ja paikoin hyvin mustavalkoisesti maalattu melkoista tuomiopäivän kuvaa, mutta kuten sanoin ei juurikaan ole pysähdytty esittämään mistään asioista mitään joka todistaisi väittämät tosiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2018 klo 14.09
 8. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Historia: Euroopan uudet tuulet 1918-1939

  3 ensimmäistä jaksoa löytyy Areenasta. Näin historiasta kiinnostuneelle on ollut mielenkiintoinen sarja. Kivasti miksattu tuota näyttelyä ja sitten tositapahtumia.
   
 9. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  En oikein aluksi innostunut, kun huomasin sarjan olevan dramatisoitu eikä varsinainen dokumentti. Toimii kuitenkin yllättävän hyvin luoden ajankuvaa Euroopasta.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Docudrama on varsin hyvä konsepti. Ainahan se vähän jättää mietittävää mitähän oikeasti tapahtui, mutta yhtälailla jotenkin noin se meni.
   
 11. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Onhan tämä varmaan mainittu tässä ketjussa, tai muualla, mutta en voi olla kehumatta ja tuomatta esille tätä kahdeksanosaista sarjaa Vietnamin sodasta. Siis siitä sodasta, minkä tarkoituksena oli estää kommunismin leviäminen Kaakkois-Aasiassa ja jonka USA koitti voittaa tappamalla käytännössä Pohjois-Vietnamin armeijan sotilaat ja sissit sukupuuttoon ja siinä ohessa lukemattomasti siviileitä. Se retalejengi hassispiippu toisessa kädessä ja "Jenkit pois Vietnamista"-plakaati toisessa taisi kuitenkin olla aikoinaan oikeassa, vai oliko? (Linkki vie YLE Areenaan)

  Historia: Vietnamin sota
   
 12. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä on BBC:n leikkaama pätkä Ken Burnsin hienosta dokumentista. Areenasta löytyvässä versiossa jaksot ovat vajaan tunnin mittaisia, kun alkuperäisessä dokkarissa, joka löytyy mm Netflixissä, jaksot on parin tunnin mittaisia. Eli jos aihe kiinnostaa niin suosittelen katsomaan tuon alkuperäisen puolta pitemmän dokumenttisarjan.
   
 13. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  @Tuen Vety No hemmetti! Sen kimppuun sutena -->
   
 14. Filari Jäsen

  Yle Areenasta on tullut melkeimpä kaikki Ulkolinjan dokkarit katsottua. Suurimmaksi osaksi ihan asiaa.

  Alkuviikosta kattelin musta erityisen hyvän: Saudi-Arabia ja Iran, Viholliset.

  Avaa aika hyvin Lähi-Idän historiikkia ja nykymenoa.

  Linkki Areenaan
   
 15. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Kiitos tästä, vielä kun tämän katsoisi kaikki joiden mielestä Islam on rauhan uskonto yms. Karua seurattavaa ja pitäisi puhkoa kuplia, ei vaan tule tapahtumaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä on aika yksipuolinen näkemys asiasta.
   
 16. Filari Jäsen

  Lainaus:
  Poikseuttahan dokumentit näyttää yhdeltä suunnalta sitä näkemystä. Täytyy itse tajuta pitää "tutka" päällä.
   
 17. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Eilen tuli katsottua Areenasta Ulkolinjan jakso "Venäjän trollitehtaassa". Avasi aika hyvin miten toveri Putinin propagandakoneisto sekoittaa maan sisäisiä ja myös muiden maiden asioita.
   
 18. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Aivan kuten tämä sinunkin vuodatuksesi.
   
 19. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kotimaisen levy-yhtiön Combat Rockin elinkaaresta on nyt tekeillä dokumentti. Tuo pitää ehdottomasti nähdä.

  “Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina” on dokumenttielokuva intohimosta, omaehtoisesta tekemisestä, pikkukaupunkien ahdistavuudesta, punk-ideologiasta ja aikuisuuden tuomista elämänmuutoksista"

  Linkki hangup -verkkolehteen. Soundi tästä uutisoi myös aiemmin tällä viikolla.

  http://hangup.fi/artikkelit/2905-tee-se-itse-elama-combat-rock/
   
 20. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kent-yhtyeen dokumentti on pyörinyt näköjään YLE:llä kaksiosaisena. Tämän olen joskus nähnytkin, mutta tarvitsee katsoa taas jossain välissä. Hieno bändi. Areenasta löytyy.

  Jakaisin linkin, mutta en tajua miten tuon suoran url:in saa puhelimella jaettua tuolta Areena-appin kautta, vai saako ollenkaan?
   
 21. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Eikös siitä jakosymbolista saa vaihtoehdot esille ja siitä "kopio linkki leikepöydälle".
   
 22. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Grindcore, eli tuo ultranopea ja äärimmäinen metallimusiikin alalaji on saanut dokumenttielokuvan taipaleestaan. "Slave To The Grind"-leffaa on pohjustettu somessa jo hyvän aikaa rahotushankinnasta lähtien ja nyt se on viimein valmis ja kiertää eri elokuvafestareita ja musiikkitapahtumia. Suomessa elokuva näytetään tänä lauantaina (17.11.) Joensuun Rokumentti-festareilla, mutta muuten saatavuudesta en tiedä. Odottelen, josko Slave To The Grind ilmestyisi jonnekin palveluun, mistä sen voisi katsella muutamaa taalaa vastaan, mutta ilmeisesti uunituoreena tapauksena kiertää teatterit ja muut näyttämöt ensin.

  Slave to the Grind - a Film about Grindcore | Rokumentti
   
 23. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Eipä löydy tuollaista ainakaan tuolta oikeasta yläkulmasta, missä on jakomahdollisuus. Kaikki facebook ja whatsapp -jaot löytyvät, mutta ei mitään suoraa linkkiä. Tätä olen itseasiassa aikaisemminkin miettinyt. Kyseessä siis puhelimen sovellus, tietokoneelta jako onnistuu hienosti.
   
 24. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Minkä alustan appi on kyseessä? Ainakin Androidin sovelluksessa on juurikin tuo "Kopioi leikepöydälle" -vaihtoehto.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Eilen illalla tuli katseltua Dokumenttiprojekti: Pomminpurkaja ("The Deminer"). Olipa jotenkin itselleni todella pysäyttävä dokumentti. Käsittämättömiä määriä niitä tienvarsipommeja ja muita ansapommeja tuolla Irakissa on ollut ja on varmasti edelleen.

  Dokumentti kertoo siis Fakhir Berwarista, joka tuolla alueella purki ilmeisesti tuhansia pommeja ja räjähteitä. Heillä oli noissa tehtävissä alunperin kuvaaja mukana, jotta saavat opetusmateriaalia purkuhommista, mutta kuvaamisesta tuli sitten jonkinlainen tapa ja kamera oli päällä lähes jatkuvasti. Dokumentti onkin pääosin tuota materiaalia, jota on kentällä kuvattu. Toki vähän sitten siihen lisäksi haastatteluja ja muita taustamateriaaleja.