Mainos

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

  • 296 113
  • 896

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tuli tässä katseltua dokumentti Romaniasta... Nimeltään Korruptio tappaa. Liikkeelle lähdettiin yökerhopalosta jossa kuoli useita kymmeniä nuoria, osa kuoli jopa huonoon hoitoon sairaalassa. EU:hun liittyessään Romania lupasi suitsia korruptiota ja korjata oikeuslaitostaan. Romania oli hyvällä tiellä ja monia oli tuomittu korruptiosta jopa vankilaan. Sitten 2015 valtaan noussut sosiaalidemokraattinen puolue alkoi laittaa kapuloita rattaisiin taistelussa korruptiota vastaan. Useita syyttäjiä on erotettu ja korvattu puolueeseen myötämielisesti suhtautuviin. Tässä on taustalla se että monet puolueen johtohahmoista ovat itsekin sotkeutuneet korruptioon.

Katso Yle Areenassa:
Ulkolinja: Romania - Korruptio tappaa
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Areenasta tuli kulutettua menneenä viikonloppuna parikin hyvää.

Julma maa - Dokumentti 1918 sisällissodasta. Neutraali, molempia puolia ja niiden aikalaisnäkemyksiä esittelevä dokumentti Suomen nykyisin pääasiassa häpeällisestä sisällissodasta, jossa ylilyönneiltä ja propagandalta ei vältytty kummankaan osapuolen toimesta. Jopa hämmästyttävä ajatella, että miten pahasti suomalaiset olivat toistensa kurkussa vain sata vuotta sitten. Kunniamainintana voi sodalle antaa sen faktan, mikä yleisessäkin tiedossa on, että sen aikana tapettiin enemmän aseettomia ihmisiä kuin mitä taisteluissa kaatui.

Karjalaisten kolme kaupunkia.. 3-osainen dokumenttisarja kullekin pitäjälle pyhitetyllä jaksolla - Viipuri, Sortavala ja Käkisalmi. Sarjassa käsitellään kaupunkien historiaa suomalaisesta näkökulmasta, niiden nykytilaa ja miltä ne näyttäisivät nyt, jos ne olisivat säilyneet osana Suomea. Näitä aiheita käydään paljon läpi erityisesti suomenruotsalaisten ko. kunnissa syntyneiden ihmisten kautta, mm. Göran Stubb ja Lasse Pöysti. Itselleni paljastui paljon uusia asioita Karjalan historiasta ja dokumentti herätti myös tunteita, sillä sukuni on pitkälti Karjalasta. Kyllä pientä katkeruutta ja vihantunnetta Neuvostoliittoa ja nyky-Venäjän hallintoa kohtaan aloin tuntea, täytyy myöntää. Viipuri olisi erittäin hieno kaupunki ja varmasti Suomen kulttuuripääkaupunki tänä päivänä, jos jotkin asiat olisivat menneet toisin.

Ehdoton suositus molemmille.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Netflixistä löytyy kahdeksanosainen dokumenttisarja kuin Flint Town, joka sijoittuu Yhdysvaltojen Michiganissa sijaitsevaan Flintin kaupunkiin ja keskittyy paikkakunnan poliisilaitokseen. Flint on yksi maan köyhimmistä ja väkivaltaisimmista paikoista, mutta silti dokumentin alkaessa vuodesta 2015, kaupungin poliisilaitoksella työskentelee vain 98 poliisia. Dokumentti seuraa noin vuoden ajan laitoksen toimintaa ja tutuksi tulee erityisesti uusi laitoksen johtaja sekä monet laitoksella työskentelevät poliisit. Lisäksi dokumenttia varten on haastateltu paljon alueen siviilejä, jotka kertovat kokemuksistaan ja suhtautumisestaan poliisiin. Katsoja näkee paljon poliisin toimia arkisessa työssään ja kuinka laitos kamppailee haastavan tilanteensa kanssa. Poliisit tulevat tutuksi eivät vain työympäristössään vaan myös arkielämässään ja heidän osaltaan ymmärtää, miksi he jaksavat tehdä parhaansa työssään, vaikka taistelu olosuhteita vastaan on epätoivoinen.

Dokumentti ei voisi olla ajankohtaisempi, kun ottaa huomioon, kuinka paljon USA:n poliisi on ollut otsikoissa kuluneen vuoden aikana. Flint Townissa käsitellään paljon rasismia ja kansan suhtautumista poliisivoimiin sekä minkälaisessa tilanteessa poliisi joutuu toimimaan. Dokumentti sijoittuu myös viimeisimpien presidentin vaalien aikaan, joten katsoja näkee poliisien suhtautumisen eri ehdokkaisiin ja ymmärtää miksi he äänestivät niin kuin äänestivät. Sarjassa nähdään myös kevyempiä hetkiä, sillä poliisien välistä veljellistä naljailua on hauska seurata. Dokumentti myös näyttää erittäin hyvältä ja on tunnelmallinen. Poliisiautojen kiitäessä Michiganin yössä lumihiutaleiden leijaillessa voi miltei tuntea talvisen yön kirpeän ilman kasvoillaan.

Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa. Flint Town oli ehdottomasti kiinnostava ja jopa koukuttava dokumenttisarja, joka sattuu olemaan hyvin ajankohtainen. Uskon, että moni voi samaistua poliisien epätoivoiseen tilanteeseen ja valitettavasti näen Flintin tilanteen tapahtuvan muuallakin, joten dokumentin tilanne ei varmastikaan ole vain Flintissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Louis Theroux kävi kyselemässä Westboron kuulumisia Areenassa olevassa dokkarissa. Mieshän on käynyt tuolla jo vuosina 2006 ja 2010. Paljon on muuttunut noista ajoista ja aika surulliselta menoltahan tuo vaikuttaa (edelleenkin).
Loistavaa että uutta Therouxia.
Olenkin kaivannut miestä ruutuun, vinkatkaa jos jossain saatavilla parin viime vuoden tekemisiä.

Vaatimattomasti voisi todeta että tämä mies sai pari kymmentä vuotta sitten mut kiinnostumaan dokkareista ja tänä päivänä kun avaan joka ilta telkun niin aluksi lähtee pyörimään joku dokkari suoratoistoista.
Viimeisimmiltä viikoilta ja samalla suositukset muillekin.
Netflix: Katkeraa viiniä, High Score, Rotten
HBO: The Vow, I'll Be Gone In The Dark, Who Killed Phillip Garrett?
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tykkään kyllä itsekin Therouxin dokkareista ja tyylistä. Tämä uusin Westboron keikka jäi kuitenkin mielestäni vähän vaisuksi, kyllä noissa kahdessa ekassa aihetta koskevassa dokkarissa tuo aihe imettiin aikalailla kuiviin.

Oli kuitenkin kiva nähdä, että edes jotkut yksittäiset hlöt ovat tuosta sekopäisestä kultista päässeet eroon.

Eri kanavat on välillä vähän sekalaisesti näyttänyt noita Therouxin dokkareita eikä kaikkia jo katsottuja itsekään muista, mutta IMDb:hen turvautuen vaikuttaisi siltä, että ihan hirveästi ei ole uutta tuotantoa tullut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Yleltä tuli ranskalainen dokumentti USA:n terveydenhuoltojärjestelmästä. Kyllähän täällä meilläkin on puutteita ja jotkut toivoo niihin muutoksia sote-uudistuksesta. Mutta ei nyt puida Suomen sote-ongelmia vaan se USA oli nyt dokumentin aihe...

Yhdysvaltalaiset maksavat maltaita sairausvakuutuksista jotka eivät sitten korvaakkaan ihan kaikkea mitä luulisi ja niissä on suuret omavastuut. Jonkun vakuutus ei korvannut ykköstyypin diabeteksen hoitoon tarvittavaa insuliinia. Ja insuliini maksaa hitosteen USA:ssa koska siellä ei ole minkäänlaista sääntelyä hinnoille. Lääkefirmat yms. tahot voivat vapaasti määritellä hinnat tuotteille. Toisin kun monella muulla alalla niin lääkealalla kilpailu ei laske hintoja vaan nostaa... Kun joku nostaa hintaa ja muut firmat huomaa että lääkkeitä menee silti kaupaksi, nekin nostavat hintoja. Jotkut sairaalat käännyttävät akuuttiahoitoa tarvitsevat vakuutuksettomat potilaat pois vaikka Yhdysvalloissa on joku laki joka määrää että kiireellistä hoitoa vaativat pitää hoitaa vaikka ei olekaan vakuutusta. No mikä on kiireellistä vai miten se nyt siinä laissa olikaan määritelty. Dokumentti oli vähän köykäinen pläjäys raskaasta aiheesta mutta valaisi kyllä hivenen mitkä ovat Yhdysvaltojen terveydenhuollon ongelmakohtia... ainakin ohjelmassa esiintyneiden mielestä.

Katso Yle Areenassa:
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tykkään kyllä itsekin Therouxin dokkareista ja tyylistä. Tämä uusin Westboron keikka jäi kuitenkin mielestäni vähän vaisuksi, kyllä noissa kahdessa ekassa aihetta koskevassa dokkarissa tuo aihe imettiin aikalailla kuiviin.

Oli kuitenkin kiva nähdä, että edes jotkut yksittäiset hlöt ovat tuosta sekopäisestä kultista päässeet eroon.

Eri kanavat on välillä vähän sekalaisesti näyttänyt noita Therouxin dokkareita eikä kaikkia jo katsottuja itsekään muista, mutta IMDb:hen turvautuen vaikuttaisi siltä, että ihan hirveästi ei ole uutta tuotantoa tullut.
Yleisesti vielä aiheesta.
Therouxin dokkarit nousee kärkeen juuri sen vuoksi kun mies pistää itseään likoon kameran edessäkin ja uskomaton pokka mitä ihmeellisimmissä paikoissa sekä outojen tyyppien edessä.
Nykyään suoratoistodokkarit tehdään pääosin ilman kameran edessä olevaa tuotantotiimin jäsentä eli haastattelijaa. Todella harvassa laitetaan itseä likoon kameran edessä.
Nyt kyse ei ole siitä etteikö dokumentin kohde pääsisi ääneen tai olisi jopa tekijänä, vaan että aiheeseen liittyen ulkopuolinen on kameran edessä ja haastaa aiheesta kuten Theroux.

Näistä kuulisin miellääni myös vinkkejä? Onko näitä paljoa nykyään, tietty se BBC:n nainen joka peri tavallaan Therouxin slotin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Täältäkin kehut Therouxin tyylille. Mies jättää erinomaisesti katsojalle tilaa muodostaa omat mielipiteensä asioihin, eikä liikoja itse sotkeudu siihen. Tuosta heittäytymisestä myös pisteet, että on uskaltanut mennä ihan helvetin häröjen ihmisten jutuille.

Tästä uusimmasta sellaiset kommentit, että eipä voi taas, kuin sanoa, että ihminen heittää koko elämänsä hukkaan tuollaisen non-sensen ympärillä pyöriessä.

Toisaalta tuo taas on minusta aina yhtä kiehtovaa, että miten ihminen voi noin järkähtämättömästi uskoa tuollaiseen järjettömyyteen, että se ajaa aivan kaiken muun edelle, niin että se on jopa omia lapsia tärkeämpää.
 
Viimeksi muokattu:

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Stacey Dooley on myös ihan hyvä.
Tässä varsin asiallinen dokumentti USA:n seksirikollisten eristämisestä muusta yhteiskunnasta.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
YLE tarjosi uusintana dolumentin Iranin/Persian shaahin valtiovierailusta Suomeen 1970.
Vierailu muistetaan erityisesti mielenosoituksista, joissa kunnostautui mm. Erkki Tuomioja sekä mielenosoittajien toistamasta huudosta "Gou houm, shaahi, gou houm shaahi".
Tyydytyksellä panin merkille, että ohjelma päättyi vanhan tulipalokommunisti Ilkka-Christian Björklundin viisaaseen toteamukseen Iranin myöhemmästä kehityksestä, eli että kansan oikeuksia sortavan hallinnon korvaaminen uudella on erittäin vaikeaa ja valmistelua vaativaa eikä lopputulos välttämättä ole onnistunut.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Stacey Dooley on myös ihan hyvä.
Tässä varsin asiallinen dokumentti USA:n seksirikollisten eristämisestä muusta yhteiskunnasta.
Tätä mä tarkoitin, nopeasti ajatellen otti BBC:llä Therouxin slotin dokkareissa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mies jättää erinomaisesti katsojalle tilaa muodostaa omat mielipiteensä asioihin, eikä liikoja itse sotkeudu siihen.
Katsoin yllä mainitun Therouxin kun täällä oli puhetta. Itsellä oli olut taukoa Louis dokkareista ja nyt täytyy myöntää että hiukan jopa ärsytti tyyli. Tämä ei ole helppo selittää koska olen edelleen sitä mieltä että kameran edessä pitää laittaa itseä likoon.
Vaikka tuo kyseinen perhe on ihan pihalla nykymaailmasta ja lukee kuin piru Raamattua niin mulle tuli ajatus että mikä messias se Theroux on menemään ärsytyksen asteelle asti sanomaan mikä on oikein ja mikä väärin.
Huvittavaa sinällään että parikin dokkarissa haastateltua tyyppiä oli nähnyt edelliset dokkarit ja siten liittynyt klaaniin. Ja samalla Theroux toteaa että yritti mahdollisimman selvästi esittää asian että ovat päästään sekaisin.

Selvästi tämän dokkarin agenda oli pois päässeet ja toive siitä että muutkin pääsisi pois. Kuten siinä kun siskoille kerrotaan muiden edessä ulkomaailmasta ikään kuin väkisin vieressä olleiden äijien ärsyyntymiseen asti.
Korostetaan nyt vielä että pidän itsekin klaania ulkomaailmasta pihalla olevina äärikristyttyinä, ja tietenkin on väärin ihmisten ilmoilla haukkua homot jne.

Edelleen pisteet itsensä likoon laittamisesta Therouxille, mutta oma agenda paistoi nyt liikaa läpi, mielestäni paras asetelma dokkariin on että tuon päätöksen suuntaan tai toiseen tekee katsoja ja dokumentin tekijä lypsää tarvittavat tiedot eetteriin. Ei tarvitse korostaa näin vahvasti omaa agendaa vaikka olisikin 99,9% samaa mieltä enemmistön kanssa.

Esimerkkinä ei hyvässä sarjamurhaajadokkarissakaan koko ajan toisteta että oli väärin tappaa ne 50 ihmistä. Sen valistunut katsoja kyllä tajuaa. :)
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@Jupe minusta taas juuri se tuossa tyylissä oli hyvää, että Theroux nostaa kissan pöydälle ja haastaa suoraan noita ihmisiä. Se tuo ehdottomasti lisäarvoa, kun katsojakin näkee, että miten vaikeaa noille ihmisille on tosiasioiden kohtaaminen, kun asioista puhutaan suoraan. Tuollaisia tunteen purkauksia ei tulisi, jos tekijä vain hyssyttelisi vieressä. Toisekseen on ihan tervettäkin, että tuossa korostetaan tuota tervehtymisen näkökulmaa ja pois lähteneiden tarinoita. En kokenut niin, että Theroux olisi tuossa mitenkään ylimielinen. Nyt oli vain valittu erilainen lähestymistapa tehdä dokumenttia.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@adolf Pitkälti samaa mieltä. Kissan voi nostaa pöydälle tuomatta omaa agendaa vahvasti esille, vaikka se olisikin "se oikea". Viittaisin edelleen vaikkapa tuohon vertaukseen sarjamurhaajasta, en näe lisäarvoa jos kerrotaan koko ajan että olet tehnyt väärin. Voi saada jopa enemmän irti aiheesta antamalla puheenvuoroa kohteelle, loppupeleissä emme paljoa kuulleet tarinaa klaanin vanhimmilta mikä olisi ollut mielenkiintoista.
Muistaakseni klaanin vanhimmat ärsyyntyi kysymyksistä, mikä tarkoittaa etteivät saaneet kertoa tarinaansa. Nähtiinkö tämä nyt niin että olisivat taas saaneet sitten sympatiseeraajia. Ei mun mielestä. Valistunut katsoja olisi vain kuullut enemmän kieroutunutta ajatusmaailmaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Muistaakseni klaanin vanhimmat ärsyyntyi kysymyksistä, mikä tarkoittaa etteivät saaneet kertoa tarinaansa. Nähtiinkö tämä nyt niin että olisivat taas saaneet sitten sympatiseeraajia. Ei mun mielestä. Valistunut katsoja olisi vain kuullut enemmän kieroutunutta ajatusmaailmaa.
Minä tulkitsin, niin että tässä oli tarkoituksena saada nuo ihmiset, tai edes jotkut heistä itse tajuamaan se minkälaisesta pöpihommasta on kyse. Sen vuoksi tämä kulma oli niin paljon esillä. Näin ollen esimerkiksi sille lapsensa hylänneelle naiselle annettiin paljon ruutuaikaa, että jos hänet saataisiin vielä tulemaan tuolta pimeydestä valon suuntaan. Jos tarkoitus oli tämä, niin tuo on ihan oikea tapa lähestyä asiaa. Haastaa ihmisiä näkemään omat päättömyytensä, jonka seurauksena takuulla heidän välilleen syntyy kitkaa.

Mene ja tiedä, voin olla ihan väärässäkin. Jos tarkoitus oli tämä, niin teeman jatkuva ylläpito ei ainakaan itseäni häirinnyt sen kummemmin. Kyllä mä edelleen pystyin omassa mielessäni miettimään sitä, että mikä vaikka siinä vanhimmassa miehessä aiheuttaa sellaista hyökkäävää vihaa, kun Theroux alkoi tuohon kissa ja hiiri leikkiin, jollaiseksi homma uskovaisten kanssa yleensä meneekin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Minä tulkitsin, niin että tässä oli tarkoituksena saada nuo ihmiset, tai edes jotkut heistä itse tajuamaan se minkälaisesta pöpihommasta on kyse. Sen vuoksi tämä kulma oli niin paljon esillä. Näin ollen esimerkiksi sille lapsensa hylänneelle naiselle annettiin paljon ruutuaikaa, että jos hänet saataisiin vielä tulemaan tuolta
Kyllä kyllä, tämä oli selvästi agenda. Olla välikäsi ja saada ehkä perheenjäsenet juttelemaan vielä, ei tosin onnistunut siinä. Vietiin vain kirjettä ovelle ja kerrottiin äidille tuntemuksia.
Ymmärrän tämän, oma pointti minkä jo kerroin olisi mielestäni tuonut enemmän sitä kieroutunutta mieltä esiin jos olisi saatu klaanin vanhimmat puhumaan enemmän.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
YLE tarjosi uusintana dolumentin Iranin/Persian shaahin valtiovierailusta Suomeen 1970.
Vierailu muistetaan erityisesti mielenosoituksista, joissa kunnostautui mm. Erkki Tuomioja sekä mielenosoittajien toistamasta huudosta "Gou houm, shaahi, gou houm shaahi".
Tyydytyksellä panin merkille, että ohjelma päättyi vanhan tulipalokommunisti Ilkka-Christian Björklundin viisaaseen toteamukseen Iranin myöhemmästä kehityksestä, eli että kansan oikeuksia sortavan hallinnon korvaaminen uudella on erittäin vaikeaa ja valmistelua vaativaa eikä lopputulos välttämättä ole onnistunut.
Shaahi jolla oli paljon ideoita, miten parantaa Irania. Huntupakko poistui, naiset saivat äänioikeuden, mahdollisuuden käydä töissä, opiskella ja asettua ehdolle vaaleissa. Saivat myös luvan ajaa autoa. Pahlavi oli myös muodostamassa hyviä suhteita Israelin kanssa mutta meni sekin vähän reisille kun Khomeini ja kumppanit pääsivät valtaan. Tämä kaikki sitten oli vähän liikaa liian nopeasti ja kun äijällä oli miljardi omaisuus kansan köyhtyessä niin äijä poistettiin virasta. Eikä varmaan poliittisten vihollisten vangitseminen mikään suosittu juttu ollut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Shaahi jolla oli paljon ideoita, miten parantaa Irania. Huntupakko poistui, naiset saivat äänioikeuden, mahdollisuuden käydä töissä, opiskella ja asettua ehdolle vaaleissa. Saivat myös luvan ajaa autoa. Pahlavi oli myös muodostamassa hyviä suhteita Israelin kanssa mutta meni sekin vähän reisille kun Khomeini ja kumppanit pääsivät valtaan. Tämä kaikki sitten oli vähän liikaa liian nopeasti ja kun äijällä oli miljardi omaisuus kansan köyhtyessä niin äijä poistettiin virasta. Eikä varmaan poliittisten vihollisten vangitseminen mikään suosittu juttu ollut.

Shaahin valta oli verinen diktatuuri, jossa salainen poliisi kidutti ja toisinajattelijat katosivat salaperäisesti. Hyvinä puolina oli tuo, että naiset saivat oikeuksia, ja että islamilainen vallankumoushallitus joka tuli tilalle osoittautui (ullatus) vielä karmeammaksi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Amazon Primesta löytyi tuommoinen kuin Pekka - Inside the Mind of a School Shooter, joka on hollantilais-suomalaisdokumentti Pekka-Eric Auvisesta. Olin ensinnäkin hyvin yllättynyt, että joku ulkomaalainen oli kiinnostunut tekemään dokumenttia suomalaisesta kouluampujasta. Toinen asia mistä yllätyin oli, että kansanedustaja Alviina Alametsä kävi Jokelan koulua ja selviytyi ampumisesta, ja hän on varsin isossa roolissa tässä dokumentissa. Alametsä oli kerännyt paljon aineistoa, jota on käytetty tässä dokumentissa ja häntä haastatellaan moneen otteeseen dokumentin aikana.

Aiheena on Pekka ja haastateltavat ovat oppilaita, opettajia, asiantuntijoita ja muita Pekan tunteneita ihmisiä. Lisäksi Pekan vanhemmat ovat dokumentissa siten, että mukana on pätkiä heistä joskus aiemmin tehdystä haastattelusta. Monet haastateltavat pohtivat olisivatko voineet tapahtumaa estää omalla toiminnallaan. Mielenkiintoista oli, että Pekalle aseen ja ammukset myyneitä asekauppiaita haastatellaan myös ja opin, että he kohtasivat aika paljon vihaa tapahtumien johdosta. Muistan, että Pekan vanhemmat saivat paljon vihapostia ja muuta, mutta heitä on hyvin vaikea moittia tapahtuneesta. Haastateltujen tarinoista saa aika hyvän kuvan Pekasta ja minkälaista hänen elämänsä oli, ja on helppo oikeastaan ymmärtää sitä vihan määrää, mikä hänen sisällään oli.

Kokonaisuutena hyvin neutraali ja melankolinen dokumentti aiheesta. Minulle paljastui uutta infoa Pekasta ja dokumentti herätti ajatuksia tapahtuneesta. Olisi hyvä oppia, miten vastaavat tragediat voitaisiin välttää jatkossa. Dokkari ei ole järjettömän pitkä, vajaa puolitoista tuntia ja aihe on kiinnostava, joten se ei tuntunut kovin pitkältä.

Suosittelen asiasta kiinnostuneille.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Suosittelen asiasta kiinnostuneille.
Kiitos vinkistä, olinkin juuri perumassa Primeä. En perukaan vielä.

Onko Primessa enemmän hyviä dokkareita? Vinkkejä?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kiitos vinkistä, olinkin juuri perumassa Primeä. En perukaan vielä.

Onko Primessa enemmän hyviä dokkareita? Vinkkejä?

En hirveästi dokumentteja katso, mutta Primessa on alle tunnin mittainen dokumentti Pepsin ja Coca-colan historiasta ja keskinäisestä markkinointikamppailusta. Oli viihdyttävä ja kevyttä katsottavaa (varsinkin tuohon Pekka dokkariin verrattuna). Paljon hauskaa knoppitietoa brändien teoista ja toisaalta kuluttajien käyttäytymisestä. Voisin suositella tuota kenelle tahansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
En ole vuosikausiin ollut mikään hirveä jalkapallofani mutta jostain syystä viimeaikoina taas vähän innostus on ollut nousemaan päin. Tykkäsin kovasti jo aiemmin tänä vuonna Netflixistä katsomastani Sunderland 'Till I Die -dokkarisarjasta ja nyt on Areenaan pätkähtänyt ilmeisesti hyvinkin vastaavanlainen (?) dokkarisarja Leedsistä.

Yle Areena: Take Us Home - Leeds United

Menee ainakin itsellä katseluun oitis.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolituntinen dokumentti kivusta ja mm. Toradolin käytöstä NHLssä. HIFKissäkin nähty Kyle Quincey haastateltavana. => TSN
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös