Viestin lähetti The Original Jags
Pelillisesti parempi oli Tshekki. Se loi enemmän tekopaikkoja, hallitsi enemmän kiekkoa, syötti ja luisteli paremmin, vei laukaustilaston tyyliin 40-20 jne.
Kanada kuitenkin teki maalin enemmän, joten kai se sitten voittonsa ansaitsi. Mutta silloin kai voidaan sanoa, että myös Venäjän voitto vuoden 2002 MM-välierässä oli ansaittu, ja että Venäjä oli silloin parempi joukkue kuin Suomi. Eikö niin?
Pelillisesti parempi oli Suomi. Se loi enemmän tekopaikkoja, hallitsi enemmän kiekkoa, syötti ja luisteli paremmin, vei laukaustilaston tyyliin 40-13 jne.
Suomi ei kuitenkaan löytänyt keinoja Maxim Sokolovin hämmästyttävän once in lifetime -kokemuksen murtamiseen, joten kai Venäjä sitten voittonsa ansaitsi.
Itse pitäydyn ottelusta huolimatta aina siinä mielipiteessä, että enemmän maaleja tehnyt on parempi. Poikkean tästä oikeastaan vain silloin, jos voittajan maali/maalit ovat olleet selkeästi sääntöjen vastaisia. Toki, vuonna 2002 Venäjän voitto tuntui väärydeltä, ja tuntuu tietyssä mielessä edelleen, mutta mitäs eivät tehneet maalia Sokoloville. Oma moka, mutta eivät kyllä olleet tähdetkään kohdallaan.
Täysin sama asia Venäjän&Tshekin kohdalla. Hyvä viimeistely on aina ollut hämmästyttävän suuri osa kiekkoa (vrt. edellämainittu Suomi - Venäjä), ja Kanada käytti sen hyväkseen. Tosin, tuo peli oli tasaisuuden multihuipentuma verrattuna Suomi-Venäjään. Tshekki oli selkeästi niskan päällä vain jatkoajalla, jolloin juuri viimeistely nousi suureen rooliin. Tshekillä kävi myös tuuria maaleissaan (ensimmäinen maali), ja se pääsi usein iskemään Kanadan vielä juhliessa omaa maaliaan (ainakin ensimmäinen ja viimeinen), joten en millään osaa verrata tuota siihen paljonpuhuttuun Suomi - Venäjään, jonka kolmas erä ja jatkoaika vietettiin ainoastaan Venäjän alueella.
Myös viime MM-kisojen välierässä Venäjä oli mielestäsi parempi kuin Kanada? Jälleen Kanada teki kuitenkin enemmän maaleja, ja oli siten parempi. Tuomarityöskentelyynkään vetoaminen ei sinun harmiksesi tällä kertaa oikein toimi (vaikka kovasti sitä niihin aikoihin toitotitkin), sillä Kanadalta hylättiin päivänselvä maali kolmannessa erässä. Maali, joka olisi ratkaissut koko ottelun jo silloin.
Jos huomasit käytin preesens-muotoa, jolloin väite on paikkansa pitävä.
Venäjän jääkiekko menee eteenpäin tällä hetkellä, ja Suomen kiekko taaksepäin. Tämän toteamiseen riittää, kun vertailee näiden kahden joukkueen menestystä juniorikisoissa ja jopa miesten arvoturnauksissa, sekä sitä millä tahdilla nämä maat tuottavat huippupelaajia.
Pitkällä tähtäimellä asia on näin, mutta Suomi pystyy helposti pelaamaan 70-luvun alussa ja puolivälissä syntyneillä pelureilla vielä muutaman vuoden, ja niin kauan sillä ei ole hätää.
Maalivahtiosastolla Suomi on maailman kiistatonta eliittiä yhdessä Kanadan kanssa nyt ja tulevaisuudessa, ja puolustuksessakaan ei ole hätää pitkään, pitkään aikaan. Eniten huolta onkin aiheuttanut hyökkäyskalusto, mutta jos hyvin käy, kymmenen vuoden kuluttua maajoukkueessamme luistelee sellaisia huippunimiä (toistaiseksi vain huippulupauksia) kuin Ruutu, Koivu, Joensuu, Nokelainen, Lindgren, Anttila, Tukonen, Jokinen, Filppula, Viuhkola, Rita, Hahl ja Aaltonen muunmuassa.
Tilanteemme näyttää tulevaisuuden suhteen huomattavasti valoisammalta kuin Ruotsin ja Slovakian, esimerkiksi. Kanada ja Venäjä näyttäisivät olevan edellä, ja USA sekä Tshekki jotakuinkin samalla viivalla. Tällä hetkellä Suomen jääkiekkoilun tulevaisuuden uhkakuvat sijaitsevat kabineteissa, eivät pelaajamateriaalissa.