Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 30.06.2018 klo 16.56.

 1. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
 2. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Sen verran tuo Jatkoajan runkkariennustus aiheutti kysymyksiä niin minun oli pakko helmitaulu kaivaa esiin ja laskea kaksi eri skenaariota runkosarjan lopputilanteeseen. Ensimmäisessä olen laskenut koti- ja vieraspelien pistekeskiarvojen mukaisen lopputuleman ja toisessa koko kauden pistekeskiarvon ja 10 viimeottelun pistekeskiarvon yhteisen lopputuleman. Ensimmäisessä kaavaa ei tarvinne avata, mutta toisessa on kaava (0,5x (KA kausi + KA 10 viim peliä)) x jäljellä olevat pelit + pisteet tällä hetkellä. PAinotustahan voi jakaa eri tavalla, kun minulla se on tasan. Arvot annan kahden desimaalin tarkkuudella vaikka alunperin merkitseviä numeroita olikin vain kaksi. Katsotaan, mikä kolmesta osuu parhaiten.

  Koti- ja vieraspelien pistekeskiarvon mukainen lopputilanne:

  1. LeKi 100,97
  2. Hermes 98,88
  3. Ketterä 86,07
  4. Jokipojat 82,14
  5. SaPKo 80,31
  6. TUTO 77,44
  7. Roki 71,05
  8. KeuPa 70,85
  9. KiVa 65,53
  10. IPK 56,87
  11. Peliitat 55,07
  12.KooVee 48,36

  Koko kauden ja 10 ottelun kuntopuntarin mukainen lopputilanne;

  1. LeKi 102,36
  2. Hermes 96,24
  3. Ketterä 87,79
  4. SaPKo 83,57
  5. Jokipojat 81,13
  6. TUTO 74,25
  7. KeuPa 73.89
  8. Roki 67,93
  9. KiVa 65,13
  10. IPK 62,38
  11. Peliitat 55,66
  12. KooVee 49,41

  Mitäpä tämä kertoo. Oikeastaan vain sen, että tilastot ja numerot voidaan pyöritellä miten omaan agendaan haluaa. Kärkikolmikko on sama molemmissa ja kotiedusta käydään SaPKon ja Jokipoikien kesken taistelu. Jos Roki jatkaa samoja ottelita kuin viime pelit niin playoff paikka on tiukassa. Reijolan paluu todennäköisesti nostaa hieman tasoa eli eiköhän he ekan pidemmän kevään Mestiksessä näe. IPKn tilanne on tiukka karsintaviivalla, mutta molemmat laskelmat nostaa viivan päälle. Jälkimmäisessä playoff paikka on n 6 pisteen päässä, joten kuuden pisteen pelit on heidän voitettava. Toisaalta ensimmäisessä karsintaviiva vältetään reilun pisteen erolla, joten kaikki on heidän osaltaan auki. Oman mausteen tuo Peliittojen valmentajavaihdos. KooVeen kohtalo on viimeinen sija.
   
  Everton ja Knap tykkäävät tästä.
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jep, tilastoja voi tehdä oikeastaan minkä pohjalta tahansa. Jos nyt esim. vedonlyöntianalyysien pohjalta ajattelisi, niin huomioitavia asioita olisivat ainakin:
  * joukkueen perustaso (tässä vaiheessa kautta pistekeskiarvo kertoo siitä aika hyvin)
  * trendi (onko se sitten 5 vai 10 ottelun kuntopuntari tai jotain muuta?)
  * jäljellä olevien pelien jakauma koti- ja vieraspelien suhteen
  * mutta myös sellainen seikka, mitä esim. edellisen viestin laskelmissa ei oltu huomioitu: eli mitä pelejä on vielä edessä (esim. K-Vantaan 10 jäljellä olevasta pelistä on peräti 2 kotimatsia sarjajumbo KooVeeta vastaan ja odotusarvo niissä on selvästi parempi kuin jossain muussa mahdollisessa pelissä)

  Minulla ei ole mitään tilastomatemaattista osaamista, joten enpä osaa minäkään tehdä mitään fiksua yhteenvetoa, missä huomioitaisiin sopivalla painoarvolla nämä kaikki. Mutta osallistun silti keskusteluun yhdellä tilastolla :-) Alla siis lopputulos laskettuna koti- ja vieraspelien pistekeskiarvojen mukaan, vastustaja huomioiden.

  Eli esim. Hermes-IPK.
  * Hermes on saanut kotipeleistään keskimäärin 2,11 pistettä / ottelu
  * IPK on saanut vieraspeleistään keskimäärin 1,22 pistettä / ottelu
  * yhteenä 3,33 pistettä jaettuna joka ottelusta jaossa olevalla 3,00 pisteellä = noin 0,90
  * Hermes saa pelistä 2,11*0,9=1,90 pistettä
  * IPK saa pelistä 1,22*0,9=1,10 pistettä

  Tällä kaavalla laskettuna sarjataulukon lopputilanne:

  1. LeKi 97,4
  2. Hermes 96,1
  3. Ketterä 86,7
  4. Jokipojat 81,9
  5. SaPKo 80,5
  6. TuTo 78,2
  7. KeuPa 72,5
  8. RoKi 72,2
  9. K-Vantaa 68,1
  10. IPK 59,7
  11. Peliitat 58,1
  12. KooVee 51,5

  Tässä siis heikkoutena se, että yhtään ei siis ole nousevia tai laskevia käyriä huomioitu.


  Ja pannaan vielä toinenkin vaihtoehto, eli kun nuo matsit nyt tuossa oli listattuna, niin laskin samalla myös oman mutuni mukaisesti paljonko niistä voisi realistisesti olla kellekin luvassa:

  1. Hermes 96-101
  2. LeKi 95-100
  3. Ketterä 84-89
  4. Jokipojat 81-86
  5. SaPKo 81-86
  6. TuTo 77-82
  7. KeuPa 69-74
  8. RoKi 69-74
  9. K-Vantaa 66-71
  10. IPK 57-62
  11. Peliitat 55-60
  12. KooVee 45-50


  Oli mistä tahansa laskelmasta mitä mieltä tahansa, niin ihan varmasti tulee jännitys tänä vuonna säilymään ihan loppuun saakka. Ei olisi mitenkään mahdotonta, että niin runkosarjan voitto, kotietuun oikeuttava paikka, pudotuspelipaikka kuin karsijan paikkakin ratkeaisi vasta päätöskierroksella!
   
 4. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Tässähän se ongelma on, kun itse en ihan jokaista muuttujaa kykene laskemaan. Tuo KiVa - KooVee oli hieno poiminta, koska otteluohjelmia en ollenkaan katsonut. Ja kuinka tuollaisen pisteodotuksen laskisi, kun ei ole vertailukohtaa. Siihen samaan tähteen ei voi myös laskea kuinka sairaslistan täyttyminen tai tyhjentyminen vaikuttaa.

  Esim SaPKon kohdalla Keskilohko ja Lahtela palaa tämän kuun aikana ja vertailussa Henttonen vs Keskilohko & Lahtela SaPKo voittaa. Samaan aikaan olisi laskettava loppu otteluohjelma. On oikeastaan aika järkyttävää, että noin kuukausi ennen runkkarin loppua otteluero on vähiten ja eniten pelanneiden joukkueiden välillä viisi ottelua.

  Lainaus:
  Itsellä on vain lukion tilastokurssi taustalla, mutta vedonlyönnin takia tiettyjä laskuja tulee tehtyä. Keskusteluun osallistuminen on erittäin suotavaa. Kivahan näitä on spekuloida.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Ongelma on nimenomaan, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja etenkin Mestiksessä se korostuu, kun joukkueet saa tietää joskus puoliltapäivin ketä edes pelaa tänään, joka taas vaikuttaa voimasuhteisiin. Sitten perus koti- ja vieraspelaaminen, kunto, pelitavalliset vaikuttavuudet jengien välillä, matkustus(...), mahdolliset peikot vastustajissa (esim IPK ei voittanut Rovaniemellä 2 vuoteen).

  IPK:n osalla hienoksi tilanteen tekee se, että keskinäisiä on todella paljon. 7/14 IPK:n peleistä on sijoilla 6-12 vastaan, joista esim. Koovee juurikin kaksi kertaa, jota vastaan pisteodottama on suurempi. Vantaalla ei valmentaja aivan käsittämättömästi piristänyt, ainakaan sen pelin perusteella minkä täällä pelasivat, IPK vei aika pitkälti koko pelin. Peliitojen valmentajanvaihdoksen uskon vaikuttavan oikeastaan iha merkittävästikkin, tulee tiukka loppuruni IPK:n ja Peliittojen välille, ellei nyt K-Vantaa, RoKi tai KeuPa pupeloi itseään jommankumman taakse.
   
 6. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hanson Bros. + Ketterät Imatralaiset
  Tuo siirtorajakin voi osaltaan vielä muuttaa voimasuhteita, jos joku saa oikein isoja ja peliin käypäisiä paloja vielä naarattua tai toinen kenties menettää. Esimerkkinä nyt vaikka Leki joka menetti Tanuksen nyt Jukureihin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 16.32