Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 30.06.2018 klo 16.56.

 1. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Aivan varmasti paperilla etenkin Paven ja Pulli olisi edellä, mutta viime kaudella etenkin ensin mainittu oli kuin varjo entisestään. Paven tuli loukkaantumisen jälkeen ja se näkyi oikeastaan koko kauden ja Pulli kärsi liikaa ylävartalovammoista, joiden takia ehkä uraa tarvitsisi miettiä uudestaan. Tietenkin yksittäisten pelaajien arvioiminen yksittäisen kauden epäonnistumisen takia on hieman hölmöä. Käsittääkseni kummallakaan ei tässäkään vaiheessa ole sopimusta.

  Lainaus:
  Piitulaisen sairasloma laittaa merkin vähän enemmän miinukselle. häneltä odotin sellaista Salon tapaista läpimurtoa ja mielellään olisin Vihavaisen kanssa nähnyt yhdessä, mutta loukkaantumisille ei mitään voi. Alavartalovamma tuli keväällä ja ilmeisesti puukolla kävi ja harjoituskaudella joutui uudestaan puukolle.

  @Knap
  Vaikka kuinka pahalta tuntuisi ulkopuolisen näkemys omasta joukkueesta niin @Everton lla on kohtuullinen tietämys pelaajista. Toki virheitä voi aina sattua yksittäisten pelaajien kohdalla, mutta kokonaiskuva ollee hallussa. Tosin esimerkkinä viime kauden Hermes, minkä piti olla pudotuspeleissä ja jopa taistella kotiedusta, konttasi huolella, kun lumipallo lähti pyörimään väärään suuntaan ja sellaisia on vaikea ennustaa.

  Voihan IPK voittaa vaikka runkosarjan kaikkien tähten ollessa ohdallaan, mutta arvio taistelusta playoff paikasta on lähempänä.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei ollut missään tapauksessa omaa joukkeutta nostaa yli kenenkään näkemyksen tai muuta. Halusin vaan kommentoida tätä muuten niin hilaista Mestispalstaa ja tuoda keskustelua. Meinaan ite ainakin tykkään, jos mun ennakointeihin tartutaan ja tuodaan omaa mielipidettä esiin. Evertonin näkemys on tasan yhtä oikea kun minun, vaikka veikkaankin mulla olevan hieman parempi käsitys itse IPKsta.
   
 3. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Aivan oikein, että edes hieman keskustelua yrittää herättää. Itsellä välillä se keskustelun herättely menee hieman sääntöjen rajoilla, kun joku voi trollauksena katsoa, mutta jotain edes pitäisi tehdä tälle sarjan alakuloiselle touhulle. Varmasti oman joukkueen fanilla on se paras käsitys omasta joukkueesta, mutta joskus ulkopuolinen näkemys voi jotain uutta tuoda siihen. Itse en ole vielä kerennyt joukkueisiin paljoa tutustumaan, mutta pyritään hieman tarinoimaan ennen kauden alkua, jos aika antaa periksi.

  Voimasuhteisiin voi hyvin äkkiä tulla muutoksia, jos lainasääntöjä vielä muutetaan ennen kauden alkua.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kaikenlaiset kommentit ja eriävät mielipiteet - varsinkin perustellut sellaiset - ovat erittäin tervetulleita. @Knap tietää ja tuntee ihan saletisti meikäläistä paremmin IPK:n pelaajat, mutta kuten @sorza kirjoitti, niin tietty etäisyys voi taas olla hyväksi puolueetonta arviointia tehtäessä. Kyllä muistan itsekin, että omissa kirjoissa ne tutut KooKoon pelaajat tuppasivat aina olemaan pikkaisen kovempia kuin tuntemattomammat vastustajan pelaajat, vaikka kuinka yritti pitää värilasit kaapissa.

  Voi olla, että jotain jopa ärsyttää, että kirjoittelen edelleen tänne Mestis-puolelle. Mutta onhan täällä nykyään niin hiljaista, että eiköhän tänne kaikki viestit mahdu. Välillä saatan kirjoittaa tarkoituksellakin hieman kärjistäen, jos vaikka sillä saisi vähän heräteltyä muita palstalaisia eloon.

  Plussapuolena analyyseissäni on objektiivisuus. Mulla ei ole suoranaisia sympatioita tai antipatioita mitään nykyistä Mestis-seuraa kohtaan (aiemmin olin itsenäisten puolella ja enemmän tai vähemmän farmeja vastaan, mutta nykyään tuokin raja on niin kovin häilyvä), joten ei ole myöskään minkäänlaisia värilaseja.

  Negatiivisena puolena taas asiantuntemuksen puute. Silloin joskus takavuosina näin parhaimmillani noin 80 peliä kaudessa, joten sarja oli kauttaaltaan tuttu. Viime kaudella tuli katsottua jotain ihan hajamatseja. Niinpä esimerkiksi kommenttinne Virkistä, Pavenista tai Pullista ovat varmasti ihan paikallaan, mä olen arvioinut heidät ehkä vanhan maineen ja aiemmin näkemäni tason perusteella.


  Knapin kanssa ollaan luultavasti ihan samaa mieltä IPK:n puolustuksesta, kunhan vaan puhutaan samasta asiasta... Minähän vertailin ainoastaan joukkueiden kokoonpanoja verrattuna edelliskauden kokoonpanoihin. Enkä siis verrannut IPK:n puolustusta muiden jengien puolustuksiin tai antanut sille mitään arvosanaa.

  Tuossa minun vertailussani plussaa tuli sen verran, että Siikaluoma (kategorian "hyvä Mestis-tason peruspuolustaja") korvasi puolustuksesta yhden hieman heikomman tason pakin. KalPasta lainalle tulevaa Joona Riekkistä en ollut huomannut, joten todellisuudessa upgreidausta on siis yhden pakkiparin verran. Pelaajien kehittymistä tai roolien kasvamista en lähtenyt huomioimaan minkään joukkueen osalta.

  Myös Mikko Juusola on hyvä lisä IPK:n hyökkäykseen ja yksi mahdollinen kaveri avittamaan hyökkäystehojen petraamista. Jos pelaa koko kauden Mestistä ja saa hyvin vastuuta, niin hyvinkin potentiaalinen 15 maalin mies.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Monelle muulle seuralle Piitulaisen tasoisen pelaajan menetys olisi huomattavasti pahempi rasti kuin mitä se on SaPKolle. Teillä riittää kuitenkin hyökkäyksessä laajuutta niin paljon, että nelosketjusta asti voi löytyä Lanttaa ja Lämsää, jotka pystyisivät pelaamaan myös merkittävämmässä hyökkäysroolissa. Lantta itse asiassa odotusarvoiltaan aika lailla samanlainen Piitulaisen kanssa: viime kaudella pienemmällä vastuulla noin 30 pinnaa ja kehityskäyrä nousussa = potentiaalia takoa isommassa roolissa jopa 40+ pojoa.
   
 6. Linnankundi Jäsen

  Kirjoittele vaan Everton tänne palstalle niin paljon kuin kiinnostusta riittä. Kirjoituksesi on aina asiallisia ja asiantuntevia. Mielellään niitä lukee, vaikka itse tietää olevansa oikeassa.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kuitenkin tulee taas ensi kaudella Mestistä seurattua kaikista kiekkosarjoista eniten, joten koen ihan järkeväksi vähän ennakoida tulevaa kautta myös. Laitan joukkueiden hyökkäyksen, puolustuksen ja maalivahtiosaston jonkinalaiseen numerosyyntiin. Tietenkään kolmosparinpakeilla ei ole niin isoa merkitystä, kun kärkijätkillä. Kakkosmaalivahti ei myöskään huononna arviota oikeastaan, se voi lähinnä parantaa.
  Arvosanat tulee verrattuna muihin joukkueisiin. Esimerkiksi KeuPan hyökkäys on siksi 10, koska vaikea kuvitella kenenkään pystyvän parempaan. LeKiä on hieman vaikea arvioida, joten arvosana tulee hieman oletuksesta ja osaltaan vaihtuvuus vaikuttaa arvosanaan. Koovee taas, mitään tietoa ei ole ketä lainapelaajia on tulossa ja jokainen pelaaja on enemmän tai vähemmän arpa.

  Hyökkäys:
  1. KeuPa HT - 10
  2. Kiekko-Vantaa - 9,5
  3. SaPKo - 9,5
  4. TUTO Hockey - 9,5
  5. Ketterä - 9
  6. Jokipojat - 8,5
  7. IPK - 8,5
  8. Hermes - 8
  9. LeKi 8
  10. RoKi - 7,5
  11. Peliitat - 7,5
  12. Koovee - 5,5

  Puolustus:
  1. Kiekko-Vantaa - 9,5
  2. SaPKo - 9,5
  3. Ketterä - 9
  4. Jokipojat 8,5
  5. IPK - 8,5
  6. TUTO Hockey - 8,5
  7. KeuPa HT - 8,5
  8. RoKi - 7,5
  9. Hermes - 7,5
  10. LeKi - 7,5
  11. Peliitat - 7
  12. Koovee - 5,5

  Maalivahdit:
  1. TUTO Hockey - 10
  2. IPK - 9,5
  3. KeuPa HT - 9,5
  4. SaPKo - 9
  5. Hermes - 9
  6. Ketterä - 9
  7. Peliitat - 8,5
  8. Jokipojat - 8,5
  9. Kiekko-Vantaa - 8
  10. Koovee - 8
  11. RoKi - 8
  12. LeKi - 6,5

  Valmennusta varmaan voisi myös jotenkin arvioida, mutta se on niin suhteessa pelaajistoon ja se on Mestiksessä hieman vaikeaa, kun on niin paljon uusia valmentajia joista ei varsinaisesti tietoa. Jotkin arvioit on myös sellaisia, että pelaajamateriaali oikeuttaa tiettyyn numeroon, mutta pelaajisto soveltuu tiettyyn pelityyliin niin hyvin, että itse pelissä "ylittävätkin" annetun numeron. Minun arvioissa KeuPa on juuri tällainen joukkue tuolla puolustuksellaan, se nähtiin jo viime vuonna.

  Yhteenveto:
  1. KeuPa HT - 28
  2. SaPKo - 28
  3. TUTO Hockey - 28
  4. Kiekko-Vantaa - 27
  5. Ketterä - 27
  6. IPK - 26,5
  7. Jokipojat - 25,5
  8. Hermes - 24,5
  9. RoKi - 23
  10. Peliitat - 23
  11. LeKi - 22
  12. Koovee - 19


  Oikeastaan ihan realistinen taulukko tuli. Tässä huomioitiin siis vain materiaali ja jos jollain osa-alueella on isoa vajausta, se näkyy väistämättä loppuarvosanassa. LeKi tippui noin alas vain maalivahdin takia, Arttu Kulmala ei ole vakavasti otettavan Mestis-seuran ykkösmaalivahti. Jokipojat nousee IPK:n edelle, mikäli sentteriosastolle saisi kovan tekijän. Kiekko-Vantaalla on loistava maalivahti, Ratilainen, mutta hänen varaan on vaikea laskea Jokereiden takia. Hermeksen puolustus on erittäin iso kysymysmerkki, mutta mahdollisuudet on KeuPan kaltaiseen pelitapasuorittamisen. KeuPaa pidän suvereenina ykkössuosikkina, kuitenkin päävalmentaja on ainakin pieni kysymysmerkki, vaikka se ei tässä vaikutakkaan. SaPKo on kokonaisuutena ehkä paras paketti. Maalivahtiosasto sai selvän upgraden, pidänkin Vikstenia yhtenä parhaista, mutta jokin mua kalvaa hänessä. Koovee on surullinen tapaus, siellä ei ole yhtään varmaa tekijää maalivahtien lisäksi. Strömberg tuohon hyökkäykseen ja laina-apujen nimet selville, niin ehkä numeroa uskaltaisi nostaa.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  minulla oli lähes identtinen teksi jo valmiiksi kirjoitettuna mutta jäi julkaisematta niin peesaan nyt sitten tässä. Paven oli huono, sitä sen enempää erittelemättä.
  Pulli pelasi välillä ihan OK, mutta oli esimerkiksi eräänlainen ylivoiman terroristi joka kohelsi kiekon kanssa. Toi jalalla kohtuu hyvin kiekkoa alueella mutta sitten mitä ihmeellisempää sössimistä kerta toisen eteeen. Pulli kuitenkin paransi keväälle
  Vaikea sanoa miten tuo voimasuhde on muuttunut, kun en ole nähnyt uusia miehiä yhdessä jäällä vielä kertaakaan.
   
 9. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Lainaus:
  Ei ärsytä yhtään. Ei ainakaan meikäläistä vanhaa miestä, joka tykkää analyyttisistä puheenvuoroista eikä tavanomaisen sometason länkytyksestä. Jatka ihmeessä, se on parasta antia mitä näissä Mestis-ketjuissa on ollut.

  Mitä rankingiin tulee, oma skenaarioni on muuten sama, mutta Ketterän sijoittaisin TuTon edelle ja IPK:n pari pykälää ylemmäksi. En perustele, kutittaa vain sillä tavalla.
   
 10. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  En ainakaan löytänyt, että Veikkauksella tai muilla bookkereilla olisi avoinna voittajavetoa Mestiksen runkosarjan voittajasta / mestarista. Supertripla Veikkauksella sen sijaan on, siinä pitäisi siis arvata oikeassa järjestyksessä kolme (ilmeisesti runkosarjan?) parasta. Kertoimet muodustavat pelivaihdon perusteella ja kohde on kerännyt niin vaatimattoman vaihdon, että eipä tuosta oikein vielä kannattaisi tehdä mitään päätelmiä siitä, kuinka vedonlyöjät näkevät voimasuhteet. Mutta ykkössijalle eniten kannatusta toistaiseksi TuTo (34,8%), SaPKo (25,6%) ja Jokipojat (18,2%). Kakkossijalle SaPKo (28,9%), Jokipojat (17,0%) ja KeuPa (15,6%). Kolmanneksi Jokipojat (27,1%), TuTo (23,1%) ja K-Vantaa (17,1%).
   
 11. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kyllä kansa tietää. Noin minäkin olisin pelannut.
   
 12. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Lainaus:
  Noissa voittajavedoissa on Veikkauksella hyvin paljon myös näitä "kylän ukkoja", jotka veikkaavat oman kylän joukkuetta ihan kannatuksen vuoksi, mikä osaltaan vääristää esim. Jokipoikien prosentteja ylöspäin, onhan Joensuu asukasmäärältään suuri mestis-kaupunki. Vastaavasti esim. KeuPa pienen kylän seurana tulee aliedustetuksi moisessa "tilastossa". Mutta joo, jos ei vedonlyöjienkään mielestä enää ole noteeraamisen oloinen sarja, niin imagokehitys on kyllä juuri sitä mitä on povattukin.
   
 13. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Juu, vaihtoa oli kasassa kokonaiset 92 euroa, kun katsoin prosentit. Eli jos penaz on sattunut rivinsä pelaamaan edes vitosen panoksella, niin sillä on ollut jo iso merkitys :-)
   
 14. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  IPKlla alkaa olemaan tilanne, että jopa playoff paikka on karkaamassa jo tässä vaiheessa kautta. Kolmen viime kauden aikana on tarvittu keskimääräisesti 71 pistettä (71, 72 ja 70) playoff junaan. Saavuttaakseen sen pistemäärän IPKn pitäisi saada keskimääräisesti lopuista peleistä pisteitä 1,63. Kyseinen ottelukohtainen pistekeskiarvo olisi tuonut kahdesti kotiedun ja kerran viidennen sijan. Tietenkin kausi on alussa ja yksi kolmen pisteen voitto äkkiä muuttaa tilannetta, mutta tuonkaltaisen lumipallon kääntäminen on vaikeaa. Tilannetta tukaloittaa, kun playoff viivan alla on tällä hetkellä TuTo ja KeuPa.

  Käytän kolmea viime kautta otantana, koska niillä kausilla on pelattu nykyisellä 12 joukkueen ja 50 ottelun sarjajärjestelmällä.
   
 15. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Jännityksellä odotellaan, milloin ensimmäinen uutinen valmentajan vaihdoksesta lojahtaa ilmoille. Tällähaavaa tuon uutisen potentiaalisin julkaisija on IPK. Oma veikkaus on, että 14vrk sisään tästä hetkestä...
   
 16. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Käsittämätöntähän tuo on. RoKi pelissä 3-0 johto, tänään LeKi pelissä 2-0 johto. Peli kun ei edes missään vaiheessa ole ollut huonoa. Kyllä tässä on valtavasti huonoa tuuriakin, ja miten Jasi sen on myös sanonut, saadaan tehdä oman maalin eteen valtava määrä duunia ja vastustajalle maalin hinta on paljon halvempi. En oikeastaan usko pudotuspelipaikkaan enää, se vaatisi melkein tappioputketonta loppukautta, eikä siihen ole kyllä mitenkään mahdollisuuksia. Karsintoihin jos joutuu, niin siinä ainakin saisi lipputuloja.
   
 17. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Minä veikkaan, ettei IPK vaihda valmentajaa, kuin aikaisintaan jouluna, jolloin tietysti jo aivan liian myöhäistä. Eipä tuo takalukko varmasti yksin valmentajan syytä ole, mutta jotain tarttis tietysti tehdä ja yleensä ensin lähtee valmennus vaihtoon. Eipä tuo Ketterän pelikään mitään herkkua ole katsoa. Pikemmin karmea tuska maaliteosta alkaa olla jo surkuhupaisaa. Onneksi oma kenttäpuolikas on pitänyt vielä pisteissä kiinni.
   
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Todistukset tällä hetkellä:

  +
  • LeKi, ansaitusti sarjakärjessä. Moni veikkasi häntäpäähän, itse taisin olla sitä mieltä että melkein kaikki maan ja taivaan väliltä on mahdollista. En kyllä uskonut tällaiseen syksyyn ja veikkaan kyllä, että menettää asemiaan kauden edetessä.
  • Hermes kärjen vauhdissa jaa maaleja syntynyt molempiin päihin melkoisella tahdilla. Yllättänyt varmasti monet. Itse veikkasin keskikastiin, mutta näin hyvään en olisi uskonut.
  • Jokipojat ei ehkä ole varsinaisesti vakuuttanut, mutta on kuitenkin ennakoituja kilpakumppaneitaan edellä.

  + / -

  • Ketterää veikkasin sijalle neljä, eli ovat siinä missä pitääkin... Yllättävää ehkä ennemmin se, keitä on edellä ja keitä takana.
  • KeuPalla painajaismainen alku kauteen, mutta kone käynnistynyt pikku hiljaa. Nousu kärkikastiin edelleen mahdollista.
  • TuTolla ollut karmea loukkaantumistilanne, eikä sitä nyt yleisesti ottaen kovimpana suosikkina pidettykään. Eloonjäämistaistelu on toiminut tarvittavalla tasolla, eli mitään ei ole vielä menetetty, jos ei voitettukaan.
  • RoKi tällä hetkellä niukasti playoff-viivan päällä, mutta kisa viivan tienoilla tulee olemaan kovaa.
  • Peliitat aika odotetusti toiseksi viimeisenä.
  • KooVee yllätti hyvällä kauden aloituksellaan ja 11 pinnaa tässä vaiheessa on varmasti enemmän kuin mitä yleisesti oltaisiin arvailtu. Mutta sinne se nyt on pahnan pohjimmaiseksi päätynyt, eikä välttämättä nouse sieltä enää pois.
  -
  • SaPKollakin iso selitys ongelmiin löytyy merkittävistä loukkaantumisista. Joku muukin on kuitenkin mättänyt.
  • K-Vantaasta tulee ensimmäisenä mieleen ykkösketjun ihan huikea vire, mutta muuten syksy on ollut paljon odotettua heikompi. Jos Monto tai Saarelainen jossain vaiheessa lähtee ja muu jengi on vaan tottunut hiihtelemään avatuilla laduilla, niin varsin vaikeaa tulee olemaan.
  • IPK menee kanssa miinusosastoon, vaikka ainakaan minulla ei kovin korkeat odotukset sen suhteen ollutkaan. Kamalan alun jälkeen on kuitenkin päässyt jonkunlaiseen vireeseen, joten playoff-paikasta taisteluun on vielä mahdollisuudet.
   
 19. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Otan myöhemmin kiinni tarkemmin ajan kanssa, mutta pari huomiota pikaisesti:

  Lainaus:
  Kävin pistekeskiarvoa laskemassa omassa osiossa, ja maajoukkuetauolla oli viime kauteen verrattuna hyvin vastaava kauden aloitus pistekeskiarvolla. Viime kaudella kevään kiri riitti melkein runkkarin voittoon. Loukkaantumisia on kaikilla joukkueilla jossain vaiheessa ja niiden taakse olisi helppo paeta.

  Lainaus:
  Monto ei ainakaan Liigaan lähde, kun on Jokereiden sopimuspelaaja, ja yksikään joukkue ei hänestä 100k €n sakkoa maksa. Lisäksi Jokereihin pääsy vaatisi ilmeisesti vielä isompaa loukkaantumisaaltoa, kun nykyisessä rosterissa ainoa kokoonpanon ulkopuolella terveenä oleva pelaaja vierasreissulla on Nurmikanta, ellei Embrich hälyytetty pikana Moskovaan huomiseksi.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kauden alku ollut melko erikoinen. Tasainen, mutta erikoinen. Jotenkin ajattelin, että Kiekko-Vantaa on kaikista monipuolisin joukkue, leveyttä paljon ja sitten kärkiosaamista myös, mutta tämä joukkue on profiloitunut sitten yhden kentän joukkueeksi ainakin hyökkäyspäähän. Hermestä taas ajattelin yhden ketjun joukkueeksi, mutta siellä onkin kaksi tappavaa kenttää ja ennakkoon heikkopuolustus on tehnyt "keupat".

  Jokipoikien sijoitus ei yllätä, oli jo harkkakaudella hyvä ja jämäkän oloinen nippu, turhaan Jokipo-leirissä ollaan tyytymättömiä. KeuPa ollut pettymys, IPK:ta vastaan nähty peli oli KeuPan hallintaa, mutta viime kauden tapainen dominointi puuttuu, eikä ole enää niitä A+ paikan maalipaikkojakaan niin paljoa. Olisiko valmentaja Härkönen vähän syypää tähän, vaikka joukkue on parempi ainakin paperilla kuin viime vuonna?

  RoKi on sinänsä positiivinen yllätys, mutta tavallaan ei yllätä vahva startti. Maajoukkuetauon jälkeen nähdään, pystyykö Immonen muuttamaan RoKin perisynnin vai puskeeko sieltä taas se kymmenen ottelun tappioputki? Kooveesta en oikein tiedä, onko positiivinen yllätys vai ei? Kyllähän se kärsi jo 10 ottelun tappioputkenkin. Itse ehkä odotin vielä pahempaa heittopussia pisteiden muodossa, mutta en kyllä usko, että Koovee tulee enää karsintasijoilta nousemaan pois tällä kaudella.

  IPK ehdottomasti suurin pettymys itselle ja varmaan aika monelle muullekkin. Kyllähän tuo joukkue paperilla näytti ja näyttää hyvälle edelleen. Alkukaudesta tuo peli oli solmussa, mutta kyllähän viime tappiopelitkin on ollut IPK:lla aivan voitettavissa. Koovee pelikin olisi varmaan pystytty voittamaan, mutta se pelattiin viidellä pakilla ja kolmanessa erässä oli enää neljä puolustajaa. Eihän tuo ole kuin 7 pisteen matka pudotuspeliviivaan, joka ei nyt mitenkään mahdoton ole, mutta kisa pudotuspelipaikasta on niin kova, että edessä olevat joukkueetkin tulevat pisteitä ottamaan koko ajan. Kyllähän tässä vähän on usko menetetty pudotuspelipaikkaan, kuhan karsinnat vain vältetään, siellä on tänä vuonna niin kovia joukkueita Suomi-sarjassa, että niitä ei halua kohdata.
   
 21. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  En viitsi KeuPa HT:n omaan ketjuun kirjoittaa, kun ei siellä keskustelijoita ole puoleentoista kuukauteen ollut. Samuel Salonen KeuPan riveistä loppukauden sivussa, Arttu Likolan sopimus purettu, Joni Piipponen palaa ensi vuoden puolella. Revon ja Mikkosen tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Tähän päälle alisuorittajat kuten mm. Kumpulainen, niin ei nyt hyvältä näytä KeuPan tilanne. Mihis asti Hongan laina ulottuu?

  Lähde: KeuPa HT - Päivitys pelaajatilanteeseen – Salonen sivussa loppukauden
   
 22. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Loppuvuoden ajan kestää Hongan lainasopimus. Käytännössä siis nuorten MM-kisoihin saakka. Tosin tällä hetkellä Hongan paikka kisajoukkueessa on kaikkea muuta kuin varmaa, itse asiassa jääminen lopullisen kisamiehistön ulkopuolelle saattaa olla tällä hetkellä lähempänä.

  Salosen loukkaantuminen on kyllä harmi. Ihan jo kaverin itsensäkin kannalta, juuri kun pääsi hyvään iskuun. Kapeaksi alkaa käymään miehistö verrattuna siihen miltä se näytti ennen kauden alkua. Edelliseen Vantaan peliin ei KeuPa saanut edes täysiä kentällisiä, tosin vierasvoitto vaikeasta paikasta antaa uskoa jatkoa ajatellen.
   
 23. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kauden kynnyksellä KeuPan hyökkäyskalusto näytti paperilla jopa liian hyvältä ja leveältä. Silloin mietiskelin täälläkin, että kuinka mahtaa kaikille löytyä järkevä rooli. No, ehkä Likolan kanssa sitten olikin jotain tällaista, mutta nyt sitten ollaan kuitenkin tilanteessa, että pelaajista on jopa pulaa. Näin ne tilanteet vaan muuttuu.
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jännä tuo Likolankin tapaus kun muutama kausi sitten lähellä liigan läpimurtoa ja nyt sitten teki KeuPaan sopimuksen jossa ilmeisesti ei ihan saanut sitä roolia ja suoritusta aikaan mitä odotti. Taisi myös odottaa että saisi samalla hieman itseä ovenrakoon takaisin JYPiin tai muihin joukkueisiin ja mahdollisesti liigasopimusta sieltä kautta. Nyt taisi taloudellisestikin järkevämpi keskittyä muihin asioihin.

  KeuPan onni taitaa tällähetkellä olla että JYPissä ei ole loukkaantumisia, muuten taitaisi ainakin tuo Saari ja Rutanen kaksikkokin lähteä pois. Junnuistakaan ei taida kovin montaa kaveria olla joka täyttäisi mestisvaatimukset ainakaan suoriltaan.
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Taitaa olla KeuPa, joka jää ilman pudotuspelipaikkaa tällä kaudella. Ei oikein alkukausi ole lähtenyt, eikä varmasti Salosen ja Likolan poissaolot loppukaudelta helpota urakkaa. RoKi ollut pirteä, mutta siellä ei varsinaisesti vielä huonoa jaksoa ole ollut, mikä tulee väkisin melkein jokaiselle joukkueelle jossain vaiheessa.

  Saa nähdä mitkä joukkueet tulevat pudotuspeleihin pääsemään, IPK:ta en haluaisi vielä ulos julistaa, vaikka kyllähän tuo pikku hiljaa jo ihmeen tarvitsisi. LeKi, Hermes, Jokipojat, Ketterä ja TUTO lienee täysin varmoja. Sen jälkeen tulee SaPKo. Lopuista 2 paikasta taistelee sitten KeuPa, RoKi, K-Vantaa ja toivottavasti myös IPK, mutta naah, saa nähdä. Hyvä muistaa kuitenkin, että vielä ei olla edes puolta kaudesta pelattu.