Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 64 213
  • 181

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Sen verran tuo Jatkoajan runkkariennustus aiheutti kysymyksiä niin minun oli pakko helmitaulu kaivaa esiin ja laskea kaksi eri skenaariota runkosarjan lopputilanteeseen. Ensimmäisessä olen laskenut koti- ja vieraspelien pistekeskiarvojen mukaisen lopputuleman ja toisessa koko kauden pistekeskiarvon ja 10 viimeottelun pistekeskiarvon yhteisen lopputuleman. Ensimmäisessä kaavaa ei tarvinne avata, mutta toisessa on kaava (0,5x (KA kausi + KA 10 viim peliä)) x jäljellä olevat pelit + pisteet tällä hetkellä. PAinotustahan voi jakaa eri tavalla, kun minulla se on tasan. Arvot annan kahden desimaalin tarkkuudella vaikka alunperin merkitseviä numeroita olikin vain kaksi. Katsotaan, mikä kolmesta osuu parhaiten.

Koti- ja vieraspelien pistekeskiarvon mukainen lopputilanne:

1. LeKi 100,97
2. Hermes 98,88
3. Ketterä 86,07
4. Jokipojat 82,14
5. SaPKo 80,31
6. TUTO 77,44
7. Roki 71,05
8. KeuPa 70,85
9. KiVa 65,53
10. IPK 56,87
11. Peliitat 55,07
12.KooVee 48,36

Koko kauden ja 10 ottelun kuntopuntarin mukainen lopputilanne;

1. LeKi 102,36
2. Hermes 96,24
3. Ketterä 87,79
4. SaPKo 83,57
5. Jokipojat 81,13
6. TUTO 74,25
7. KeuPa 73.89
8. Roki 67,93
9. KiVa 65,13
10. IPK 62,38
11. Peliitat 55,66
12. KooVee 49,41

Mitäpä tämä kertoo. Oikeastaan vain sen, että tilastot ja numerot voidaan pyöritellä miten omaan agendaan haluaa. Kärkikolmikko on sama molemmissa ja kotiedusta käydään SaPKon ja Jokipoikien kesken taistelu. Jos Roki jatkaa samoja ottelita kuin viime pelit niin playoff paikka on tiukassa. Reijolan paluu todennäköisesti nostaa hieman tasoa eli eiköhän he ekan pidemmän kevään Mestiksessä näe. IPKn tilanne on tiukka karsintaviivalla, mutta molemmat laskelmat nostaa viivan päälle. Jälkimmäisessä playoff paikka on n 6 pisteen päässä, joten kuuden pisteen pelit on heidän voitettava. Toisaalta ensimmäisessä karsintaviiva vältetään reilun pisteen erolla, joten kaikki on heidän osaltaan auki. Oman mausteen tuo Peliittojen valmentajavaihdos. KooVeen kohtalo on viimeinen sija.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jep, tilastoja voi tehdä oikeastaan minkä pohjalta tahansa. Jos nyt esim. vedonlyöntianalyysien pohjalta ajattelisi, niin huomioitavia asioita olisivat ainakin:
* joukkueen perustaso (tässä vaiheessa kautta pistekeskiarvo kertoo siitä aika hyvin)
* trendi (onko se sitten 5 vai 10 ottelun kuntopuntari tai jotain muuta?)
* jäljellä olevien pelien jakauma koti- ja vieraspelien suhteen
* mutta myös sellainen seikka, mitä esim. edellisen viestin laskelmissa ei oltu huomioitu: eli mitä pelejä on vielä edessä (esim. K-Vantaan 10 jäljellä olevasta pelistä on peräti 2 kotimatsia sarjajumbo KooVeeta vastaan ja odotusarvo niissä on selvästi parempi kuin jossain muussa mahdollisessa pelissä)

Minulla ei ole mitään tilastomatemaattista osaamista, joten enpä osaa minäkään tehdä mitään fiksua yhteenvetoa, missä huomioitaisiin sopivalla painoarvolla nämä kaikki. Mutta osallistun silti keskusteluun yhdellä tilastolla :-) Alla siis lopputulos laskettuna koti- ja vieraspelien pistekeskiarvojen mukaan, vastustaja huomioiden.

Eli esim. Hermes-IPK.
* Hermes on saanut kotipeleistään keskimäärin 2,11 pistettä / ottelu
* IPK on saanut vieraspeleistään keskimäärin 1,22 pistettä / ottelu
* yhteenä 3,33 pistettä jaettuna joka ottelusta jaossa olevalla 3,00 pisteellä = noin 0,90
* Hermes saa pelistä 2,11*0,9=1,90 pistettä
* IPK saa pelistä 1,22*0,9=1,10 pistettä

Tällä kaavalla laskettuna sarjataulukon lopputilanne:

1. LeKi 97,4
2. Hermes 96,1
3. Ketterä 86,7
4. Jokipojat 81,9
5. SaPKo 80,5
6. TuTo 78,2
7. KeuPa 72,5
8. RoKi 72,2
9. K-Vantaa 68,1
10. IPK 59,7
11. Peliitat 58,1
12. KooVee 51,5

Tässä siis heikkoutena se, että yhtään ei siis ole nousevia tai laskevia käyriä huomioitu.


Ja pannaan vielä toinenkin vaihtoehto, eli kun nuo matsit nyt tuossa oli listattuna, niin laskin samalla myös oman mutuni mukaisesti paljonko niistä voisi realistisesti olla kellekin luvassa:

1. Hermes 96-101
2. LeKi 95-100
3. Ketterä 84-89
4. Jokipojat 81-86
5. SaPKo 81-86
6. TuTo 77-82
7. KeuPa 69-74
8. RoKi 69-74
9. K-Vantaa 66-71
10. IPK 57-62
11. Peliitat 55-60
12. KooVee 45-50


Oli mistä tahansa laskelmasta mitä mieltä tahansa, niin ihan varmasti tulee jännitys tänä vuonna säilymään ihan loppuun saakka. Ei olisi mitenkään mahdotonta, että niin runkosarjan voitto, kotietuun oikeuttava paikka, pudotuspelipaikka kuin karsijan paikkakin ratkeaisi vasta päätöskierroksella!
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
vedonlyöntianalyysien pohjalta ajattelisi, niin huomioitavia asioita olisivat ainakin:
Tässähän se ongelma on, kun itse en ihan jokaista muuttujaa kykene laskemaan. Tuo KiVa - KooVee oli hieno poiminta, koska otteluohjelmia en ollenkaan katsonut. Ja kuinka tuollaisen pisteodotuksen laskisi, kun ei ole vertailukohtaa. Siihen samaan tähteen ei voi myös laskea kuinka sairaslistan täyttyminen tai tyhjentyminen vaikuttaa.

Esim SaPKon kohdalla Keskilohko ja Lahtela palaa tämän kuun aikana ja vertailussa Henttonen vs Keskilohko & Lahtela SaPKo voittaa. Samaan aikaan olisi laskettava loppu otteluohjelma. On oikeastaan aika järkyttävää, että noin kuukausi ennen runkkarin loppua otteluero on vähiten ja eniten pelanneiden joukkueiden välillä viisi ottelua.

Minulla ei ole mitään tilastomatemaattista osaamista, joten enpä osaa minäkään tehdä mitään fiksua yhteenvetoa, missä huomioitaisiin sopivalla painoarvolla nämä kaikki. Mutta osallistun silti keskusteluun yhdellä tilastolla :-)

Itsellä on vain lukion tilastokurssi taustalla, mutta vedonlyönnin takia tiettyjä laskuja tulee tehtyä. Keskusteluun osallistuminen on erittäin suotavaa. Kivahan näitä on spekuloida.
 

Knap

Jäsen
Ongelma on nimenomaan, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja etenkin Mestiksessä se korostuu, kun joukkueet saa tietää joskus puoliltapäivin ketä edes pelaa tänään, joka taas vaikuttaa voimasuhteisiin. Sitten perus koti- ja vieraspelaaminen, kunto, pelitavalliset vaikuttavuudet jengien välillä, matkustus(...), mahdolliset peikot vastustajissa (esim IPK ei voittanut Rovaniemellä 2 vuoteen).

IPK:n osalla hienoksi tilanteen tekee se, että keskinäisiä on todella paljon. 7/14 IPK:n peleistä on sijoilla 6-12 vastaan, joista esim. Koovee juurikin kaksi kertaa, jota vastaan pisteodottama on suurempi. Vantaalla ei valmentaja aivan käsittämättömästi piristänyt, ainakaan sen pelin perusteella minkä täällä pelasivat, IPK vei aika pitkälti koko pelin. Peliitojen valmentajanvaihdoksen uskon vaikuttavan oikeastaan iha merkittävästikkin, tulee tiukka loppuruni IPK:n ja Peliittojen välille, ellei nyt K-Vantaa, RoKi tai KeuPa pupeloi itseään jommankumman taakse.
 

X-Stiff

Jäsen
Tuo siirtorajakin voi osaltaan vielä muuttaa voimasuhteita, jos joku saa oikein isoja ja peliin käypäisiä paloja vielä naarattua tai toinen kenties menettää. Esimerkkinä nyt vaikka Leki joka menetti Tanuksen nyt Jukureihin.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Noin kuusi kierrosta jäljellä. Jotain on jo ratkennut, mutta paljon on vielä avoinnakin.

* Runkosarjan voittokamppailu LeKin ja Hermeksen välinen taistelu
* Kuusi joukkuetta voinee jo olla varmoja pudotuspelipaikastaan
* RoKi, KeuPa ja K-Vantaa kamppailevat kahdesta vikasta playoff-paikasta: K-Vantaa heikoilla, sillä on takaa-ajettavaa mutta myös vähiten pelejä
* KooVee käytännössä varma karsija. Mukaan tulee joko IPK tai Peliitat.

TuTo lienee vuoden 2019 huonoin joukkue, on saanut vissiin vain 15 pinnaa. Jopa K-Vantaa (18) ja KooVee (21) ovat olleet parempia. Tosin: TuTohan on saanut mm. Rouhiaisen vasta kehiin, eli pudotuspeleissä se voi sitten taas puolestaan ollakin kova vastus esim. LeKille, Ketterälle tai Hermekselle...
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
* RoKi, KeuPa ja K-Vantaa kamppailevat kahdesta vikasta playoff-paikasta: K-Vantaa heikoilla, sillä on takaa-ajettavaa mutta myös vähiten pelejä

KiVan mahdollisuuksia ei ainakaan helpota, kun Saarelainen tippui tänään kesken pelin pois. Ainakin selostaja sanoi, että Saaarelainen oli poistunut kesken kolmannen erän vaihtopenkiltä. Voihan kyseessä olla vain varotoimenpide, kun peli oli jo ratkennut, mutta mistä näitä tietää.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tulee vain melko mielenkiintoiset viimeiset kierrokset, tuskin ristiin pelaamisilta vältytään ja ratkaisuja kaikilta osin nähdään vasta viimeisellä kiekalla. Leki on vahvasti kiinni runkosarjan voitossa kun Hermes on vähän kyykänny ja se taistelu ratkennee seuraavilla kierroksilla. Kotietuun vahvimmillaan on Ketterä ja Sapko, seuraavana kokenut kaksikko Jokipo ja Tuto ottanee seuraavat sijat tuossa järjestyksessä, tosin Tuton vire on myös ollut varsin vaisu joten aivan saletissa ei Tutokaan vielä ole. Viimeisestä poffpaikasta Roki, Keupa ja K-Vantaa. Koovee menee karsintasarjaan, IPK ja Peliitat tappelee safety paikasta.

Täällä on ainakin viimeset kierrokset jo pelattu poffia ja kynsiä syöty miten käy runkosarjasijoituksen. Vahvipana jenginä tällä hetkellä pidän Ketterää joka on saanut pelin kulkemaan myös vieraissa.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Joo Hermes on kyllä kyykännyt aika pahasti viime peleissä, 5 ottelua, 11 tehtyä ja 17 päästettyä maalia ei oo sitä mitä joukkueelta on totuttu näkemään... Runkosarjan voitto ratkeaa jos LeKi vie ens perjantaina keskinäisen kohtaamisen. Ison työn takana se kärkipaikka Hermekselle muutenkin on, LeKi kummiskin 2 pistettä enemmän sekä 2 ottelua vähemmän pelanneena. Tähän päälle tuo jo aikasemmin mainittu Hermeksen pelivire.
 

X-Stiff

Jäsen
Minulle on syystä tai toisesta jäänyt Hermes-Ketterä otteluiden jäljiltä sellainen kuva, että vähän kapea kuitenkin heidän materiaali on. Siis Hermeksen. Tiedä sitten miksi sellainen kuva minulla on, mutta lähinnä Markkula, Kangas ja Nättinen yhdessä saaneet vaarallisinta toimintaa aikaan. Muut vähän vähempi saaneet minusta aikaan ainakin Ketterää vastaa. Tiedä sitten miten muiden vastustajien kanssa. Liekkö siellä nyt vähän maha täynnä, kuten Tuunanen eilen sanoikin. Se on mielestäni hiukka vaarallinen olotila. Sama tapahtui minusta Ketterälle, kun hävisivät viimekauden runkkarista viimeiset matsit haluttoman näköiseen paskaan ja sitten pleijareissa ei saatu mitään enää aikaan. Lekistä en oikein osaa sanoa mitään muuta kuin hyvinhän heillä on mennyt. Sapko varmaan tulee kovalla sykkeellä kevättä kohti. Tuto ja Jokipo voi olla viheliäisiä vastuksia poffeissa. Siellä on kokoa ja taitoa. Veikkaukseni on että tämänhetkisen top6 ulkopuolelta tuskin varteenotettavaa haastajaa löytyy, mutta kuka tietää kun kevätaurinko alkaa tykittää täydellä teholla jos vaikka joku äityy hirmuiseen lentoon. Mielenkiintoista tulee.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Tuo siirtorajakin voi osaltaan vielä muuttaa voimasuhteita, jos joku saa oikein isoja ja peliin käypäisiä paloja vielä naarattua tai toinen kenties menettää. Esimerkkinä nyt vaikka Leki joka menetti Tanuksen nyt Jukureihin.

Tanus kuitenkin nuorten pelaajien listalla, joten ilmeisesti palaa Lekiin pudotuspeleihin?

Leki - KeuPa olisi mieluinen pudotuspelipari näin KeuPa-lasien takaa. Tämän kauden keskinäiset, kun on KeuPa järjestään vienyt.
Kunhan nyt ensin hoitaisivat sen pudotuspelipaikan...
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tiedä sitten miksi sellainen kuva minulla on, mutta lähinnä Markkula, Kangas ja Nättinen yhdessä saaneet vaarallisinta toimintaa aikaan. Muut vähän vähempi saaneet minusta aikaan ainakin Ketterää vastaa.

Joo kieltämättä Ketterää vastaan ollaan aika hukassa oltu, mutta toisaalta Ketterä pelit osu tähän kun peli muutenkin aivan hirveetä kuraa. Alku kaudellahan se oli Markkula Uomala Niemelä jotka tehoja paukutti, sitte pistettiin ketjuut uusiks ja Markkula Nättinen kaksikko paukutti tehoja ja Kangas teki siivellä välillä jotain pisteitä. Noitten lisäks Koskenkorva tako kovia tehoja Lehtimäen kanssa kolmoskentässä, tuo Lehtimäen lähtö oli iso kolaus tehokkuuteen sekä laajuuteen. Varsinki kun miettii että Luusuaniemi tuli korvaamaan Lehtimäen lähtöä.

Kyllä se on aika tasasesti ykkös, kakkos ja kolmoskentille jakautunu pisteet viime aikoina, mutta jos niitä maaleja tulee keskimäärin 2 per peli niin se ei paljoa auta. Niemelän pistetahti on laskenu reilusti ja Koskenkorvan menoki hyytynyt Lehtimäen lähtiessä, vaikka Paulaharjun kanssa peli hyvin on sujunutkin. Osa syy tähän on pakkien varmuus joka on kadonnut ku pieru saharaan. Tämän hetken isoin ero alkukauteen on syöttöjen laatu. Suurin osa pakkien avauksista tulee jalkoihin tai selkeesti taakse, ja se hiastaa tällä hetkellä hyökkäyksiin lähtöä liian paljon. Tuo taas johtaa omiin palautteluun ku kiekkoo ei saada keskialueelle vauhtiin, ja sitte tulee kiire, roiskitaan ja joudutaan pyörimään omissa pitkiä vaihtoja.

Jukuri on pystynyt pitämään Hermeksen mukana useassa pelissä vaikka muuten peli on hirveetä ollutkin, Annunen ei siihen oo pystynyt. Ei voi ku toivoa että itsevarmuus palaa tekemiseen sekä että Jukuri pysyis kunnossa ja lopettais typeryydet. Muuten voi noutaja tulla nopeesti jo ekalla kierroksella.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Kuten olette huomanneet lekin rosteri on hiipunut pahasti. Syksyn porukasta on enää mukana syksyn 3 ja 4 ketju. Kolmella ketjulla mennään . Nykyinen 3 ketju on hyokkääjien osalta lekin mestiksen - a pelaajia. Nelosta ei ole ollenkaan. Kevään ratkaisupeleissä Tappara ja HPK tarvitsevat pelaajat omiin A-junnujen joukkueisiin. Materiaalin huomioiden Leki on pelannut mun mielestä yllättävän hyvin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuten olette huomanneet lekin rosteri on hiipunut pahasti. Syksyn porukasta on enää mukana syksyn 3 ja 4 ketju. Kolmella ketjulla mennään . Nykyinen 3 ketju on hyokkääjien osalta lekin mestiksen - a pelaajia. Nelosta ei ole ollenkaan. Kevään ratkaisupeleissä Tappara ja HPK tarvitsevat pelaajat omiin A-junnujen joukkueisiin. Materiaalin huomioiden Leki on pelannut mun mielestä yllättävän hyvin.

Jokakeväinen ilmiö... Nyt LeKillä tietysti kolmen ottelun tappioputki, mutta sitä ennen 5 pelin voittoputki, eli kuntopuntarissa vielä ihan hyvä lukema. Jossain vaiheessa kuormitus alkaa väkisinkin näkyä tässä harventuneessa ydinporukassa. Mielenkiintoista nähdä jäljellä olevien runkosarjapelien aikana missä vireessä LeKi lähtee pudotuspeleihin. Saattaa hyvinkin olla tilanne, että vastustaja on ekalla pudotuspelikierroksella jo ennakkosuosikki, vaikka LeKillä kotietu olisikin.

Muiden joukkueiden otteet helmikuun tienoilta:

+
Ketterä - pelasi mielestäni kohtuullisen hyvän helmikuun. Voi olla jopa pudotuspelikevään kovimpia suosikkeja, jos runkosarjan loput pelit kulkevat hyvin.
IPK - välttynyt tappioputkilta valmentajanvaihdoksen jälkeen ja kauhonut jonkun verran hyviä voittojakin. Pikkaisen paremmassa vireessä kuin aiemmin, mikä on ihan kiva juttu, jos karsintoihin vielä vie tie.
Peliitat - käynyt aika tasatahdissa IPK:n kanssa. Kevätpuolisko mennyt tuloksellisesti paremmin kuin syksy, mutta ei riemukulkua edelleenkään. Jännäksi menee karsintojen välttämisen kanssa.
SaPKo - lievä plussa myös SaPKolle. Pelannut tasaisia pelejä ja voittanut niistä enemmän kuin mitä on hävinnyt. Ei vielä kuitenkaan mitenkään erityisen pelottavassa vireessä pudotuspelejä ajatellen, mutta jos loput pelit menee hyvin, niin voi nousta suosikkien joukkoon.

+/-
Jokipojat
- erikoistunut pelaamaan ns. maalin pelejä. Pistetahti tainnut laskea jonkun verran, mutta tiukat väännöt toimivat hyvänä treeninä tosipelejä ajatellen.
KeuPa - ei vakuuta edelleenkään. Saa kuitenkin vielä loppupeleistä pisteitä, mutta jos pudotuspelipaikka tulee, niin tulee lähinnä sen ansiosta, että takaatulijat eivät kerää tarpeeksi pisteitä.
RoKi - samat sanat kuin KeuPaan. Tammikuusta parannusta, mutta tämän vuoden puolelta ei vielä kertaakaan kahta peräkkäistä suoraa voittoa.
K-Vantaa - valmentajanvaihdos ei ole tainut muuttaa tahtia. Enää neljä peliä jäljellä - niistä pitäisi varmaankin voittaa kolme, tai pudotuspelit jäänevät haaveeksi. Koko kauden aikana K-Vantaa on pysynyt vain yhdellä jaksolla vastaavaan.
KooVee - ei muutoksia pistetahdissa, keskittyminen ja valmistautuminen kohdistettu varmaankin karsintoihin jo jonkun aikaa sitten.

-
Hermes
- tuloksellisesti koko kauden heikoin jakso: kahdeksasta viime pelistä vain 9 pinnaa. Huolestuttavinta, että mukana oli monta sellaista peliä, missä Hermeksellä ei ollut oikeastaan mitään jakoja. Loukkaantumisiakaan ei pitäisi olla pahemmin sotkemassa. Alkaako myös toinen kärkijengi hyytyä vai löytyykö hyvä vire vielä pudotuspeleihin?
TuTo - nyt pari hyvää voittoa alla, mutta muuten koko kevätpuolisko ollut rämpimistä. Potentiaalia kuitenkin on, eli voi nousta menestyjäksi pudotuspeleissä.
 
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
Eikös LeKin tilanne voi vielä kuitenkin muuttua, Puistola, nuorempi Simontaival ja Tanus taitavat kaikki olla nuorten pelaajien listalla, ja saavat vielä LeKissä pelata. Ei kait tuo koko kolmikko Tapparaan mahdu millään. Uskon ainakin Tanuksen palaavan LeKiin kunhan Jukureilla runkosarja loppuu. Jokainen noista jätkistä on pirun iso vahvistus LeKille.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Eikös LeKin tilanne voi vielä kuitenkin muuttua, Puistola, nuorempi Simontaival ja Tanus taitavat kaikki olla nuorten pelaajien listalla, ja saavat vielä LeKissä pelata. Ei kait tuo koko kolmikko Tapparaan mahdu millään. Uskon ainakin Tanuksen palaavan LeKiin kunhan Jukureilla runkosarja loppuu. Jokainen noista jätkistä on pirun iso vahvistus LeKille.

Miten tämä muuten menee varmuudella? Kuulostaa jotenkin hassulta, että Tapparan sopimuspelaaja ei saisi enää Tapparassa pelata, mutta LeKissä saa. Todennäköisesti se kyllä menee juurikin niin.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tapparan junnuilla kausi hyvinkin mahdollisesti päättyy ennen pudotuspelejä, joten eiköhän siellä Puistola ja Vanhatalo ainakin nähdä LeKissä. Simontaipaleella ilmeisesti tullut tänään jotain kolhua. Mutta nuokin kaksi tuovat sen +2 tehtyä maalia peliin, jos sama tahti jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
KeuPa - ei vakuuta edelleenkään. Saa kuitenkin vielä loppupeleistä pisteitä, mutta jos pudotuspelipaikka tulee, niin tulee lähinnä sen ansiosta, että takaatulijat eivät kerää tarpeeksi pisteitä.
RoKi - samat sanat kuin KeuPaan. Tammikuusta parannusta, mutta tämän vuoden puolelta ei vielä kertaakaan kahta peräkkäistä suoraa voittoa.
K-Vantaa - valmentajanvaihdos ei ole tainut muuttaa tahtia. Enää neljä peliä jäljellä - niistä pitäisi varmaankin voittaa kolme, tai pudotuspelit jäänevät haaveeksi. Koko kauden aikana K-Vantaa on pysynyt vain yhdellä jaksolla vastaavaan.

Näillä tuntuu olevan kova kilpa siitä, kuka onnistuu puppeloimaan itsensä rannalle, mutta ei tunnu kenellekään kelpaavan vaikka kuinka tarjoavat vuoronperään saumoja toisilleen. Taitaa olla jo kova hinku kesälomille.

IPK ehtii vielä hyvin mukaan kamppailuun, kun voittavat Peliitat ensi keskiviikkona kotona. RoKille tämä kevään matalalento alkaa olla jo perinne, toivottavasti vihdoin tänä keväänä pääsisivät kokeilemaan pudotuspelejä. Tosin jos kahdella ketjulla pelaavalta pohjoisen reissulla olevalta LeKiltä ottaa kotonaan turpaan noin pahasti niin onko silloin playoff-paikkaa juuri ansainnutkaan.. KeuPan kausi on ollut ensimmäisestä ottelusta saakka samaa puuroa, Vantaakin on kadottanut tuloskuntonsa aika lailla täysin.
 

Knap

Jäsen
Kuuluttaisin IPK:n vielä viimeisen kerran pudotuspelitaistoon mukaan. Onhan tuossa vielä tuota piste-eroa joo, mutta ei olisi mikään maailman suurin ihme, jos IPK nuo loput pelit voittaisi. Tällä hetkellä varmasti sarjan yksi parhaista, ellei paras joukkue. Tuo joukkue olisi kyllä niin kiva nähdä pudotuspeleissä, ja väittäisin, että siellä voisi mennä aika pitkällekkin. Tuo joukkue on löytänyt sen potentiaalin, mitä mm. tässä ketjussa peräänkuulutin ennen kautta paljonkin. Etenkin kun eiliset pelit niin hyvin, kun pystyi vain menemään IPK:n kannalta. K-Vantaa, KeuPa ja RoKi ottivat kaikki kuokkaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuuluttaisin IPK:n vielä viimeisen kerran pudotuspelitaistoon mukaan. Onhan tuossa vielä tuota piste-eroa joo, mutta ei olisi mikään maailman suurin ihme, jos IPK nuo loput pelit voittaisi.

Optimismi on kannattava luonteenpiirre, mutta ihan pienellä kertoimella en löisi vetoa IPK:n playoff-paikasta.

Viiden viimeisen pelin voitto ei toki olisi maailman suurimpia ihmeitä, mutta ei myöskään kovin todennäköistä. Listassa on ainakin pari sellaista peliä, mihin IPK tuskin oikeasti lähtee ennakko-suosikkina. Jos nyt vedetään mutkia suoriksi ja sovitaan että IPK on jokaisessa lopuissa peleissä suosikkina prosentein 60-40%, niin silloin todennäköisyys kaikkien otteluiden voittoon olisi noin 7%. Todellisuudessa mahdollisuudet ovat vielä pienemmät, sillä pelkät viisi voittoa eivät riitä, vaan käytännössä olisi otettava kolmen pisteen voittoja.

Eroa playoff-viivaan on tällä hetkellä 7-8 pistettä riippuen siitä, kenen maalieroon vertailtaisiin. Mutta se ei vielä riitä, että verrataan tuohon yhteen joukkueeseen, koska pudotuspeleihin päästäkseen IPK:n olisi oltava parempi kuin Peliitat, K-Vantaa sekä KeuPa (ja/tai RoKi).

K-Vantaa saattaa muutenkin jäädä nollille lopuista peleistään, mutta Peliitat, KeuPa ja RoKi tulevat väkisinkin saamaan jonkun verran lisäpisteitä. Luultavasti aika tarkalleen 69-70 pinnaa on minimivaatimus pudotuspelipaikalle.

Pikkaisen lisää mahdollisuuksia tuo se, että kanssakisaajilla ei ole enää juurikaan keskinäisiä pelejä jäljellä (ainoastaan KeuPa-RoKi ja Peliitat-RoKi -pelistä on luvassa molemmille tai jommalle kummalle väkisinkin pisteitä, näissä RoKin voitot olisivat IPK:n mahdollisuuksia ajatellen varmaankin se paras vaihtoehto). IPK:lla sen sijaan on vielä matsit sekä Peliittoja että K-Vantaata vastaan. Kolmen pisteen voitot näistä tarkoittaisivat samalla myös sitä, että kilpakumppanit eivät niistä peleistä pisteitä saisi.
 

Knap

Jäsen
Optimismi on kannattava luonteenpiirre, mutta ihan pienellä kertoimella en löisi vetoa IPK:n playoff-paikasta.

Viiden viimeisen pelin voitto ei toki olisi maailman suurimpia ihmeitä, mutta ei myöskään kovin todennäköistä. Listassa on ainakin pari sellaista peliä, mihin IPK tuskin oikeasti lähtee ennakko-suosikkina. Jos nyt vedetään mutkia suoriksi ja sovitaan että IPK on jokaisessa lopuissa peleissä suosikkina prosentein 60-40%, niin silloin todennäköisyys kaikkien otteluiden voittoon olisi noin 7%. Todellisuudessa mahdollisuudet ovat vielä pienemmät, sillä pelkät viisi voittoa eivät riitä, vaan käytännössä olisi otettava kolmen pisteen voittoja.

Eroa playoff-viivaan on tällä hetkellä 7-8 pistettä riippuen siitä, kenen maalieroon vertailtaisiin. Mutta se ei vielä riitä, että verrataan tuohon yhteen joukkueeseen, koska pudotuspeleihin päästäkseen IPK:n olisi oltava parempi kuin Peliitat, K-Vantaa sekä KeuPa (ja/tai RoKi).

K-Vantaa saattaa muutenkin jäädä nollille lopuista peleistään, mutta Peliitat, KeuPa ja RoKi tulevat väkisinkin saamaan jonkun verran lisäpisteitä. Luultavasti aika tarkalleen 69-70 pinnaa on minimivaatimus pudotuspelipaikalle.

Pikkaisen lisää mahdollisuuksia tuo se, että kanssakisaajilla ei ole enää juurikaan keskinäisiä pelejä jäljellä (ainoastaan KeuPa-RoKi ja Peliitat-RoKi -pelistä on luvassa molemmille tai jommalle kummalle väkisinkin pisteitä, näissä RoKin voitot olisivat IPK:n mahdollisuuksia ajatellen varmaankin se paras vaihtoehto). IPK:lla sen sijaan on vielä matsit sekä Peliittoja että K-Vantaata vastaan. Kolmen pisteen voitot näistä tarkoittaisivat samalla myös sitä, että kilpakumppanit eivät niistä peleistä pisteitä saisi.
Tää kausi olisi ollut muuten aika perseestä, jos tässä ei jatkaisi uskomista pudotuspelipaikkaan. En mä sitä itsekkään kovin todennäköisenä pidä, mutta täysin mahdollisena. Kyllä väittäisin, että IPK lähtee suurimpaan osaan lopuista peleistä, ellei kaikkiin, ennakkosuosikkina. Sehän on ihan sama mitkä ne sijat sarjataulukossa on, mutta jokainen voi katsoa 5, 10 tai 15 viime pelin kuntopuntarin esimerkiksi, jossa IPK on 1. 5 ja 15 pelin otannalla, 10 pelin otannalla toinen. Sen jälkeen voi katsoa sarjan kuumimpia pelaajia. Mutta joo, en usko, että IPK kaikkia loppuja pelejä tulee voittamaan, mutta uskossa on hyvä elää.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Setä Evertonin ja Knapin innoittamana hieman laavasin sarjataulukkoa ja tulevia pelejä. Heitän oman lusikkani velliin miten sarjataulukon häntä tulee muotoutumaan loppusarjan osalta. Kaikki on mahdollista aina kun se on teoreettisesti mahdollista mutta onhan Iisalmi hyvässä lyönnissä mutta se vaatisi aika kovan rupeaman jos viivan päällä olevat joukkueet nyt ei täysin kuole viimeisissä peleissä. Lisäksi IPK:lla on melkoinen viikko alkamassa kun Peliitat, K-Vantaa ja Tuto on vastassa.

Roki 70 p
Keupa 69 p
K-Vantaa 64 p
IPK 63 p
Peliitat 62 p
Koovee 51 p

Optimistinen toki olen oman suosikkini kohdalla koska en kykene realistiseen ajatteluun. Toivon ja uskon silti olevani oikeassa.

Poff parit olisivat mukavat ja mieluiset:

Leki-Keupa
Hermes-Roki
Ketterä-Tuto
Sapko-Jokipojat

Vantaa ja IPK kultainen ananas

Peliitat ja Koovee käy hakemassa karsinnoista paikan ja vähän rahaa lipputuloista.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tapparan junnuilla kausi hyvinkin mahdollisesti päättyy ennen pudotuspelejä, joten eiköhän siellä Puistola ja Vanhatalo ainakin nähdä LeKissä. Simontaipaleella ilmeisesti tullut tänään jotain kolhua. Mutta nuokin kaksi tuovat sen +2 tehtyä maalia peliin, jos sama tahti jatkuu.

Hyvin ovat pojat pelanneet, mutat +2 maalia on aika älytön heitto, mitä tilastotkaan eivät tue. Simontaival ja Vanhatalo ovat pelanneet yhteensä 30 ottelua ja tehneet 16 maalia, eli hieman reilu 0,5 GPG. Pisteitä he ovat tuossa 30 ottelussa tehneet yhteensä 28, eli yhteenlaskettu PPG:kin jää hieman alle yhden. Mutuja on kiva heitellä, mutta faktat ovat vielä kivempia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös