Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 30.06.2018 klo 16.56.

 1. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  SaPKon taivalta varmaan pudotuspelipaikkaan haittaa melkoisen paljon merkittävien hyökkääjien pitkäaikaisloukkaantuminen. Veskarit antaa joka ilta mahdollisuuden voittoon, mutta lähinnä pelottaa että olikoha tässä vielä kaikki loukkaantumisten osalta... siellä on kuitenkin joukkueen ykkössentteri ja ykkösmaalintekijät telakalla (Lahtela ja Piitulainen), joiden lisäksi hyvin kehittynyt Keskilohko ainakin helmikuuhun asti poissa. Toistaiseksi melko sekavalla pelillä ollaan kuitenkin ihan hyvin saatu pisteitä kasaan ja onhan tää sarja hiton tasainen tällä kaudella. Sieltä voi siis käydä helpostikkin niin, että ihan sama ootko runkosarjan eka vai 8 niin masit on jatkoon on melkoilailla tasaiset. Tai siltä ainakin tällä hetkellä näyttää..
   
 2. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  SaPKon osalta kannattaa huomioida, että otteluita on 2-4 vähemmän pelattuna kuin edellä ja takana olevilla. LeKin lentoon en jaksa uskoa, kun vuoden vaihteen jälkeen pisteitä ynnätään. RoKi on jokaisella kaudella omat mahdollisuudet playoff junaan sössinyt, kun sen useamman pelin tappioputken ovat ottaneet, joten mielenkiinnolla seuraan tuleeko samankaltaista syöksyä tällä kaudella. KiVan pitää saada rosterista lisää tehoja ja eivät voi ykkösketjun varassa joka iltaa elää. Monto kävi Jokereissa pelin pelaamassa ja onko sen jälkeen Saarelaisen tehot neljässä ottelussa 0+2.

  Sarjassa yleisesti bottom 3 on hieman erottunut, ketkä taistelevat suorasta sarjapaikasta ja eroa play off viivaan on se n 11 pistettä, jos emme rästiotteluita laske. Loput yhdeksän taistelevat playoff paikoista ja kotiedusta 11 pisteen sisällä. Tasainen sarja on edessä ja tähän voisi Mestiksen palkatut henkilöt tarttua, mutta mitäpä sitä tekemään töitä, jos palkkaa juoksee pelkästään työpaikalle tulemalla.

  SaPKo on sairaslistallaan ihan tarpeeksi tasoittanut sarjaa, joten varokaa , kun keväällä SaPKo saa ykköskokoonpanon jäälle.

  71 pistettä on ollut se keskiarvo tällä sarjajärjestälmällä (12 j, 50 ott) raja playoffeihin, mutta tällä kaudella se ei välttämättä riitä.
   
 3. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei nuo missään järjestyksessä ollut varsinaisesti. Tai oli sillein "ihan varmat" playoff-paikan saavuttajat ja niin edespäin, mutta en väitä, etteikö SaPKo voisi olla runkosarjassa ennen LeKiä. Vaikka SaPKo onkin vähän yllättäen aika hyvin pisteitä napsinut loukkaantumisista huolimatta, niin uskoisin niiden näkyvän kuitenkin jossain vaiheessa. Siitä kyllä samaa mieltä, että jos SaPKolla on terve kokoonpano jossain vaiheessa, niin saa muut olla varpaillaan.

  LeKi on tällä kaudella aivan eri luku uudistettujan kokoonpanosääntöjen takia. Siellä kun ei välttämättä joukkue koe samanlaista muutosta enää. Tosin jos Tappara ottaa tuosta Tanus/Puistola/Simontaival siirtorajallaan itselleen, niin sittenhän LeKi on auttamatta kusessa. RoKi on myös mielenkiintoinen, joukkue ei paperilla playoff-kamaa ole, on kuitenkin pelannut helvetin kovan alkukauden. Ovat onnistuneet välttämään jopa oman tavaramerkkinsä, eli maajoukkuetauon jälkeisen tappioputken. Fakta on kuitenkin se, että se huono jakso luulisi tulevan jossain vaiheessa myös RoKille, kuinka paha se huono jakso vaan on?

  Bottom-3 on vähän jäänyt jälkeen, Kooveen nousuun en usko tippaakaan. Peliitoilla on kaikkien laina-apujen aikana aika hyvä kokoonpano, mutta aivan saatana oksettava niklassaloineen ja mikkolaineineen. Valitettavasti Peliittojen kannalta nuo eivät ole pysyviä lainoja, vaan käyvät välillä Pelicansissa. Tietenkin IPK:n puolesta liputan, tänään kotivoitto ja loppukauden kestävä hyvä draivi niin miksei, mutta empä tuohon rehellisesti itsekkään usko. Pitäisi vaan toivoa karsintojen välttämistä, Hokki ja K-Espoo näyttää jo melko pelottavilta, tosin näyttipä se Ketteräkin silloin pari vuotta sitten.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ainakaan vielä LeKi ei ole romahtanut, vaikka Luceniuksen menettikin. Alkukaudesta pistekeskiarvolla 2,0 ja Luceniuksen lähdön jälkeen noin 1,6 pisteen keskiarvolla. Jos pystyvät pelaamaan loppukauden vaikkapa edes keskiarvoltahdilla 1,5 pistettä / ottelu, niin ovat noin 80 pisteessä, millä kamppaillaan mahdollisesti jopa kotiedusta. Sen verran ehdollistuneita tässä näköjään ollaan, että LeKin jonkunlaista notkahdusta pidän kuitenkin itsekin itsestäänselvyytenä.

  Playoff-paikkaan tarvitaan yli 70 pistettä. Peliitat, IPK ja KooVee tarvisivat siis lopuista peleistään yli 50 pinnaa. Kaikki ovat nyt keränneet pisteitä noin 0,95 pisteen tahdilla. Tämä tahti pitäisi siis olla koko loppukauden ajan vähintään yli 1,7 pinnaa. Eli käytännössä jokaisesta kolmesta pelistä kaksi voittoa. Vaikea uskoa, että tulisi toteutumaan. Eikä sekään välttämättä riittäisi, eli kyllä jumbokolmikko kisaa loppukauden ajan vain siitä, kuka välttää karsinnat.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei se ihan noin mene oikeasti. Yleensä pohjalta noustaan voittoputkella, eikä millään "voita 2/3 pelistä". Tarkoitan sitä, että jos IPK onnistuu vaikka voittamaan ensi viikon kummatkin pelit, niin sillä on kasassa 28 pistettä, ja jos K-Vantaa (jolla on ensi viikon jälkeen kaksi peliä enemmän kuin IPK:lla) tyrii kaikki kolme peliänsä se on vain 4 pisteen päässä IPK:sta, jolla myös 2 peliä vähemmän. Ja jos näin kävisi, IPK olisi playoffpaikan syrjässä kiinni ja tarvitsisi pelata vain normitasolla, eikä millään tryhard.

  Sori, vähän sekavat kirjotukset, mutta en nää mitenkään mahottomana IPK:n nousua pudotuspeleihinkin vielä, vaikka en toki pidä sitä todennäköisenäkään.
   
 6. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Jos ja jos. Ihan samanlaisia oletuksia teet itsekin. JOS IPK voittaisi ensi viikon pelinsä, totta kai se laskee vaadittavaa pistekeskiarvoa loppukauden peleistä. Jos IPK voittaa ensi viikon pelistä ja häviää kaksi seuraavaa, on se taas ikään kuin lähtöpisteessä. Tällä hetkellä kuitenkin pitkässä se tarvitsee sen about 1,7 pinnaa per peli. Tuo luku saattaa sitten taas viikon päästä olla toki huomattavasti pienempi.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Toki näitä voi ajatella miten haluaa, eikä vääriä tapoja ehkä edes ole. Mutta IPK:n normitaso on nyt kuitenkin ollut se noin 0,95 pinnaa per peli ja K-Vantaan 1,5 pinnaa. Vaikka IPK repisi parin viikon voittoputken, K-Vantaa ei saisi sillä välin pisteitä, eikä muut kilpakumppanitkaan onnistuisi, niin siltikin oltaisiin tilanteessa jossa IPK:n olisi pelattava koko loppukausi:
  1) merkittävästi paremmin kuin alkukausi
  2) paremmin kuin kilpakumppanit

  IPK:n ja K-Vantaan tilalle tähän voi vaihtaa haluamansa joukkueiden nimet.
   
 8. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  IPKn kuntopuntari osoittaa ylöspäin tuosta 0,95 ppg:stä. Kuntopuntarissa 10 ottelua 1,2 ppg; 7 ottelua 1,286 ja 5 ottelua 1,8. Toisaalta viiden ottelun puntarissa vielä yksittäinen voitto näkyy liian isona. Matkaa on vielä siihen laskennalliseen keskiarvoon millä on playoffjunaan päästy, mutta sekin on hieman häilyvä, koska tällä kaudella sarja on tasaisempi ja ne pisteet kärjestä ovat valuneet keskikastiin, joten se 71 pistettä ei välttämättä riitä. IPKlla on suurin ongelma, kun edellä on kaksi joukkuetta verrattaessa viivaan. Tosin KeuPalle voi käydä hassusti, kun pari merkittävää poistumaa tuli. Eihän sitä voi tietää millainen pelaaja tulisi paikkaamaan. KiVan onni taitaa olla, että Jokerit eivät nosta pelaajia ellei ole täysin pakko, mutta sieläkin ykkösketju on taantunut tavallisten kuolevaisten joukkoon.

  Tosin jokaisen fanin pitää uskoa omaan joukkueeseen ja uusi virstanpylväs nähdään joulutauolla. Jos viivan yläpuolella nähdään tappioputki(a) ja viivan alla voittoputki niin kevään puolelle on ihan uusi kilpajuoksu playoffjunan perässä.

  tägi myös @Knap
   
 9. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Eiköhän ne ala olemaan viimeiset pysäkit IPK:lla hypätä playoff-junaan, vaan asemalle taitaa jäädä. Tilastot ja kuntopuntari kertovat IPK.n olevan Mestiksen huonoin joukkue juuri nyt, nykytahdilla IPK päätyy jumboksi. Pistekeskiarvo alkukaudesta sarjan huonoin 0,88 ppg, pudotuspeleihin vaatisi loppukauden ajan vähintään 1,96 ppg. Itselle kyllä pienoinen yllätys, laskeskelin ennen kautta, että tuolla joukkueella voisi olla hyvinkin playoff -paikan syrjässä kiinni.

  Ihmettelen suuresti, jos Sinkkonen saa jatkaa Iisalmessa vielä joulutauon jälkeen.
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Joo, loppunut mun viimeisetkin uskon rippeet.

  Mä olin jo tarjoamassa syystauolla Sinkkoselle monoa, harmi kun ei tullut. Ties missä oltais.

  Nyt toivotaan, että Sinkkonen saa kenkää ja vastuun ottava valmentaja saisi kunnon buustin joukkueelle. Pudotuspeleihin tuskin, mutta edes karsintaviivan yläpuolelle olis hienoa. Tai no, pitäisihän olla itsestääselvää tuolla joukkueella. Mun mielestä puolustus on nimellisesti yksi Mestiksen kovimmista: Kinnunen, Siikaluoma, Walli, Galin, Riekkinen, Koponen ja Huttunen. Erittäin kova. Jotenkin Jasi ei vaan oo saanut tuota tällä kaudella toimimaan.
   
 11. Big Bear Jäsen

  Kyllähän se taitaa niin olla että Sinkkosella mennään hamaan loppuun saakka. IPK etsii kyllä uutta valkkua, mutta vasta ensi kaudeksi. Näin oli paikallisessa aviisissa.
  Olihan tuo pelaaminen tänäänkin toka erässä kasa paskaa. Pikkujunnumaisia virheitä etenkin puolustajilta. Nyt karkasi peli vajaassa neljässä minuutissa.
  Ei tuo joukkue taida välttää karsintaa. Kohtalaisen mielenkiintoista olisi ottaa yhteen Hokin kanssa, olispahan Niirasen Jukalla sauma kostaa vajaan pari vuotta sitten saamat potkut!
   
 12. KeuPalla tänään rosterissa 16 pelaajaa. Kolme täyttä kenttää + yksi hyökkääjä. Mukana alkukauden KeuPan A-Nuorissa Suomi-sarjaa pelannut Rasmus Raaska, JYPin A-Juniori Matias Mustonen, Karhu HT:n Kasperi Nuto, JYPin Jaakko Jokinen sekä hyökkääjä Jani Siekkinen pelaa puolustajana. Onko KeuPa luovuttanut jo tämän kauden suhteen? Onko siellä joku hirvittävä loukkaantumissuma, vai eikö joukkueessa ole enempää pelaajia???

  Edit. Lisäyksenä vielä, että näin on ilmeisesti ollut jo pidemmän aikaa. Onko koko seuralla tulevaisuutta? Mikä siellä Keuruulla mättää? Viime kauden Mestiksen mestari ja tämän kauden Suomen Cupin finaalistista kuitenkin kyse.
   
 13. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Sairastuvalla, Mörsky, Pelamo, Repo, Stråka, alkukauden loukkaantuneena ollut Piipponen ja koko loppukauden missaava Salonen. Rutanen JYPin mukana ja Honka nuorten MM-karkeloissa. Eihän tuo tosiaan hyvältä näytä ja vähän epäileväinen olen myös KeuPan jatkon suhteen.

  Kolme kenttää menee vielä Keuruun Iglussa, mutta huomenna saattaa luistin painaa Iisalmessa.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vähän huonoa tuuriakin tainnut olla jos joku pelaaja lopettaa tai siirtyy ulkomaille ja loukkaantumiset päälle, mutta itselle tässä vähän mielikuva tullut että olisikohan osa ihan harkittuja lähtöjä. Kauteen taidettiin lähteä vähän lian isolla panoksilla lopulta siihen nähden paljonko esim. mestaruuden avulla lopulta ehkä saanut yhteistyökumppaneilta rahaa kerättyä (Keuruu taitaa haastava alue olla) ja taas yleisömäärä kontannut läpi kauden. Päälle vielä tuo että palkintorahoja ei parhaimmat joukkueet saa joten senkään varaan ei voi laskea että X määrä tulisi sijoittumalla kolmen joukkoon. Villi arvaus että kauden jälkeen voi huonompia uutisia tulla vaikka nyt yritetään sinnitellä. Ei siis ehkä mitään konkurssia mutta ensikausi voi olla vaikeampi.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 15. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Viimeksihän KeuPa IPKn kaatoi viidellä pakilla. Huomenna voi olla vaikeaa tuon syyn takia ja IPKn uuden valmentajan takia, joka sitä buustia monesti tuo.

  Vedonlyöjälle voisi kyllä IPKta suositella huomiselle, kun eivät kumminkaan ole tilanteista tietoisia.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  SaPKon tilanne parani kertapierasulla kun Salo tekee paluun. Yksi takuuvarma tehojen takoja joukkueeseen tarkoittaa aika paljon. Mikäli SaPKo saa noita toipilaitaan Piitulainen,Lahtela,Keskilohko takaisin ennen playoffeja niin en haluaisi olla sitä vastaan tuleva joukkue.

  Jos nuo ylipäätään tuolla umpisurkealla vieraspelaamisella pääsevätkään playoffeihin.
   
 17. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Mikäs se oiskaan mukavampi vastus kuin toipilas joukkue ;-)
  Kyllä Sapko tarvittavat pisteet kairaa.