Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 30.06.2018 klo 16.56.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Suurin osa joukkueista alkaa olemaan viimeisiä silauksia vaille valmiita, joten nään syyn avata tämän ketjun. Vakuuttavia joukkueita suurin osa joukkueista on saanut kasattua jo tähän mennessä ja voisin povata jatkumoa tasaiselle Mestikselle, jossa jokainen joukkue voi voittaa toisensa. Tampereen seudulla on nyt kaksi joukkuetta, se tulee näkymään aivan varmasti, kun LeKi menetti yhden kolmesta yhteistyöseuroistaan Kooveelle. Koovee julkaissut sopimuksia jo hyvin, mutta kaikki ovat enemmän tai vähemmän marginaalipelaajia, eikä oikeastaan Kristian Tikkaa ja Tomi Risteliä lukuunottamatta kukaan muu olisi mahtunut edelliskauden välieräjoukkueisiin edes juomapulloja täyttämään. Toisella alueen joukkueella voi taas tulla vaikeuksia tapella pelaajista, kun toinen joukkue ei pelkkää farmitoimintaa harjoita. Kuitenkin, näillä kahdella joukkueella joukkueen rakennus pahiten kesken, joten antaa ajan näyttää miten Tampereen alueelta kajahtaa.

  Ulkomailta on tehty joitain hankintoja, mutta viime kaudella laadukkaita Mestiksessä sopimuksenalaisena olleita pelaajia on tarjolla runsaasti. Tein mielevaltaisen TOP-5 listan, jossa saattaa vaikuttaa omat mieltymykseni.
  TOP-5 C: Niclas Lucenius, Teemu Huttu, Tomi Peltonen, Manu Honkanen, Pekka Niemimaa
  TOP-5 LW: Santeri Vuoti, Juuso Perttilä, Aatu Hämäläinen, Jarmo Jokila, Joona Sammalmaa
  TOP-5 RW: Aleksi Järvinen, Aki Kangasmäki, Toni Leinonen, Jiri Veistola, Jere Laine
  TOP-5 D: Damir Galin, Risto Mattila, Sami Jekunen, Jere Rouhiainen, Santeri Saari
  TOP-3 G: Tuomas Tolonen, Timo Niemi, Sami Väliharju

  Laitetaan ranking joukkueiden tämän hetkiselle tasolle ja minkälaisia pelaajia joukkue olisi vielä vailla. Ei kannata ottaa tätä rankingia liian tosissaan, esim. IPK:n sijoittamiseen voi vaikuttaa pelaajien tunteminen ja tiedän mitä heiltä saa toisin kun jonkun toisen joukkueen saman roolin pelaajalta.

  1. KeuPa HT - Kakkos- ja nelossentteri sekä rightin kärkipakki. Ei välttämättä hankintalistalla, koska pelaajasopimuksia jo tarpeeksi.
  2. SaPKo - TOP-6 puolustaja.
  3. Ketterä - 2. maalivahti. Joukkueen bottom-6 on omaan silmään aika heikko, eikä se ole omaan silmään minkäänlainen pelote offensiivisesti. Ehkä tulossa vielä joku +25 pistettä tehnyt hyökkääjä?
  4. IPK - 1-(2) laituria kärkikenttiin ja kärkipuolustaja. Kolmossentterille voi olla myös tarvetta, mutta kauteen lähdetään luultavasti em. hankintojen jälkeen ja KalPasta parit lainat.
  5. Kiekko-Vantaa - "+25 pistettä tekevä laituri" kolmoskenttään, samantyyppinen kuin Ketterälle.
  6. Jokipojat - Kakkoseen sentteri ja laituri. Bottom-6 myös pari pelaajaa. Puolustukseen mielellään TOP-4 puolustaja.
  7. Hermes - Kärkikenttien hyökkääjä ja kakkosmaalivahti. Puolustukseen tulee todennäköisesti Jere Rantala, mitä huhuttu Hermeken ketjussa.
  8. TUTO Hockey - Kaksi kärkikenttien vahvistusta, kolme mikäli Lehtonen saa sopimuksen Tapparaan. Pari Bottom-6 hyökkääjää ja puolustukseen myös pari TOP-6 puolustajaa.
  9. RoKi - Joukkue lähes valmis, mutta kärkikenttien pelaajat puuttuvat melkein kokonaan. 1-2 pelaajaa kärkikenttiin ja puolustukseen kärkipakki sekä TOP-6 puolustaja, jos napapiirillä halutaan pudotuspelejä pelata.
  10. Peliitat - Kärkikenttiin kaksi laituria ja bottom-6 osastolle myös. Puolustukseen kärkipuolustaja ja muutama TOP-6 puolustaja. Maalvahtosastolle luultavasti tulee Suni, mutta toinen maalivahti omasta takaa.
  11. Koovee - Mestistason pelaajat.
  12. LeKi - Enemmän pelaajia reilusti.

  Voi korjata, jos tarkempaa tietoa omasta joukkueestaan, lähinnä minun näkemyksiä.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  KeuPa varmaan ainakin pysyy ennakkosuosikkina loppuun asti sillä tulee todennäköisesti vielä vahvistumaan muutamalla pitkäaikaislainalla (tai minkälaista liikennettä lopulta farmiyhteistyönä tuleekaan) . RoKi ja Peliitat jotka on tuossa listattu häntäpäähän myös saattaa olla mustia hevosia kun molemmat taisi suorittaa jo kesällä edelliskausien kausikortti ja lipunmyyntitulot. Jos saavat hyvän pöhinän yleisö ja sponsoririntamalla niin kauden aikana voi aikaisempaa enemmän olla liikkumisvaraa ja vetoa seuaan.

  Häntäpäässä LeKin tilanne on ihan mielenkiintoinen, vaikka sielläkin on yleensä melko myöhään ilmoiteltu sopimuksia niin viimekin kaudella oli kuitenkin 15 sopimusta kasassa kesäkuun puolessavälissä, Nyt kesäkuun lopussa 6 sopimusta. Eikä tällähetkellä näyttäisi myöskään KooVee kovin montaa semmoista pelaajaa vieneen jotka olisi viimekaudella LeKin sopimuspelaajia ollut, lähinnä viimekauden LeKin A-junnut Hukki ja Rissanen. Ehkä sitten muutama pelaaja pohtii menisikö nyt kumpaan joukkueseen vai onko muita vaihtoehtoja. 15 pelaajaa jokatapauksessa pitäisi saada vähintään ennen kauden alkua että kuinka monta semmoista pelaajaa se lopulta saa hankittua mitä se haluaa vai hankittava mitä saa. KooVeella tietenkin hieman sama tilanne, mutta toisaalta tuttuja pelaajia ja jos se saa vaikka Ilveksestä kärkipelaajat koko kauden lainalla niin joukkue voi olla kuitenkin melko tasapainoinen jos vertaa mahdollisesti Lekiin jonka kanssa taistelee todennäköisesti häntäpään sijoituksista.
   
 3. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  KeuPan ykkös ja kakkossentterit Pelamo ja Lehtonen. Lehtonenhan oli viime kaudella KeuPan ykkössentteri ennen lokkaantumistaan, Lehtonen siis nykyisin sentteri vaikka esim. Eliteprospectissa laituriksi merkattu.

  Yksi sentteri ja pakki tulee näillä näkymin KeuPaan Raumalta, koko kauden lainaksi. JYPistä kuuleman mukaan kolme kaveria, niin ikään koko kaudeksi.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  JYPistä nuo kolme kaveria olisi varmaan noita A-junnujen kavereita jolla monivuotinen sopimus Oskari kalajanniska, Joona Viinikainen ja Olli-Petteri Viinikainen. Vaikeampi ehkä uskoa että Alen, Stråka, Ratinen ym.. olisi ainakaan ihan koko kautta tuolla. Yksittäisiä pitempiä jaksoja ehkä joku näistä jos ei itseään kokoonpanoon saa.
   
 5. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Kalajanniska 99 syntyneenä pelaa varmaan pitkälti JYPin A-nuorissa vielä ensi kauden. Veikkaan, että Roni Allen on yksi näistä kolmesta koko kauden lainoista, tästä on kuulunut myös hallihuhuja.

  Voimasuhteista ihan fiilispohjalta heitettynä, joukkueet satunnaisessa järjestyksessä.

  Neljän kärki: Jokipojat, Ketterä, KeuPa ja SaPKo

  Keskikasti: IPK, TuTo, K-Vantaa, Hermes

  Peräpää: LeKi, Koovee, Peliitat, Roki
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo saa vaan nähdä miten kuviot lopulta mene ja hankkiiko JYP vielä vahvistuksia. Kuitenkin jos ketään ei tule niin Allen olisi ensimmäisenä varalla heti Lindroosin kanssa tappelemassa paikasta kokoonpanoon kaikkien ollessa terveenä. Ellei suunitelma ole sitten että näitä yksittäisiä pelejä pelaa joku noista A-junnuista ja Allen pelaisi sitten koko kauden mestistä. Siinähän se vähän että miten KeuPa suhtautuu näihin yksittäisiin peleihin, Alenillekin varmaan ensikaudella olisi 5-10 pelille liigassa ja CHL:ssä tarve, olettaen että Lindroos ja Honka ottaa askeleita vakituisempaan paikkaan kokoonpanossa.
   
 7. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Pitää ensi viikolla tarkemmin perehtyä joukkueisiin, kun loma alkaa niin olisi enemmän annettavaa tähän ketjuun. Tällä hetkellä jalkapallon mm-kisat vievät hieman liikaa aikaa.

  Lainaus:
  SaPKon puolustus on tällä hetkellä

  Kuronen - Tiitinen
  Marva - Ruuskanen
  Väinölä - Laamanen
  Andersson - (Holopainen)

  Vaikea tuohon on TOP-6 puolustaja enää lisätä. Kertoo jo paljon puolustuksesta, että Pulli ja Paven eivät mahtuneet pelaavaan kuusikkoon. Toki nimeämäsi TOP-5 puolustaja (Mattila) menisi Kurosen rinnalle, mutta ihmettelen, jos hänet Mestiksessä nähdään.

  SaPKon osalta joukkue on kasassa ja seuraavat vahvistukset saadaan, kun toimisto palaa lomalta ja Liigajoukkueet ovat valmiina. SaPKo taitaa olla ainoa joukkue Mestiksessä millä on täysi kokoonpano omilla sopimuspelaajilla ilman farmihuorausta.
   
 8. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Eipä Tutossakaan toistaiseksi yhtään lainapelaajaa ole.
   
 9. Magnum-44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, IFK
  Ei myöskään Hermeksessä.
   
 10. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Eikö Pohjanoksa ole lainalla TPSstä
  Lainaus:
  Oleellisin oli viestissäni, mihin vastasitte, TÄYSI KOKOONPANO. SaPKolla on tällä hetkellä 2+8+14 omia sopimuspelaajia.
   
 11. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eipä ole LeKissäkään toistaiseksi.
   
 12. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Ei ole. Hän on TuTon sopimuspelaaja.
   
 13. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Tämä selvä. En kyllä ole pahemmin muihin joukkueisiin tutustunut, kun tyhjää takkia joutui useamman kerran keväällä täyttämään, ja nyt on ollut ihan täysipainoinen loma jääkiekosta. Yksi sopimus nostaa TuTon jo SaPKon edelle.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Niin on TuTollakin ja noiden 24 pelaajan lisäksi on vielä try outilla Tapparaan oleva Matias Lehtonen, joka pelaa TuTossa, jos hän ei saa sopimusta Tapparaan. Osa TuTon nuorista sopimuspelaajista tulee kylläkin pelaamaan pääasiassa A-nuorten SM-liigaa.
   
 15. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Kävin aiemmin katsomassa Elitepropectstistä, että TuTolla on esim 4 pakkia. Toki se voi olla väärässä, kun pari viikkoa sitten SaPKon kokoonpanosta Eliten mukaan puuttui esim Lahtela ja Lainio. Lehtosen osalta minulla on paha aavistus, että saa Tapparaan sopimuksen mikä on mallia, että käy välillä LeKissä pelaamassa.
   
 16. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Minun tietoni perustuvat TuTon omiin sivuihin.
   
 17. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Kävin katsomassa ja olihan siellä hieman eri kokoonpano, kuin Eliten puolella. Voinen myöntää olevani väärässä, kun sanoin SaPKon olleen ainoa joukkue kenellä on täysi kokoonpano omia sopimuspelaajia. Aiemmin jo totesin, että jääkiekosta olen lomalla ja en ole kokoonpanoihin täysin tutustunut. Katsellaan, kun perjantaina viimeisen päivän työmaalla vietän ja loman aloitan.
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Oikeassa olet, olin Marvan ja Laamasen jonnekkin hävittänyt omista hahmotelmistani. Mattilaan liittyen, niin miksi ihmettelet, mikäli hän vielä Mestiksessä ensi kaudella pelaa? Itse ainakin uskon, että nimenomaan täällä pelannee. Pelannut sellaiset kuusi ja puoli kautta Mestistä nyt, juuri naimisiin mennyt perheellinen mies, jonka lapsetkin aika nuoria, en oikein nää parempaa syytä jäädä Suomeen. Tottakai palkkaa voisi aivan erilailla saada ulkomailla, mutta onko se sen arvoista?

  Tuohon farmihuoraus juttuun palataan ennemmin kauden alkaessa, kun kaikkien joukkueet ovat viimeisiä silauksia asti valmiit. IPKlla on 12+7+2 tällä hetkellä, mutta vahvistuksia tuonne tulee varmaan vielä useampiakin.
   
 19. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Syy voi olla, että Elitessä heidän jatkosopparit eivät näkyneet pari viikkoa sitten, kuten Lahtelan ja Lainion.

  Lainaus:
  En Mattilan henkilökohtaisia syitä tiennyt mahdollseen Mestis jatkoon liittyen. Voihan tuota omalla tavallaan verrata Lepistön pelaamista Jokereissa, kun perheenlisäystä tuli. Minä vain itse en näe, että Mattila pelaisi Mestiksessä, kun olisi taidot isommalle tasolle ja ulkomailta saisi rahaa enemmän, mutta perhesyyt voi sen edelle mennä. En ihmettelisi, jos pelaisi LeKissä tai KooVeessä ns liigasopprilla.

  Lainaus:
  Farmihuoraus iskettiin pahasti takaisin, kun löytyi jo kaksi joukkuetta SaPKon lisäksi kenellä on riittävästi omia sopimuspelaajia.
   
 20. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Hermeksellä 12+7+1 tällä hetkellä oma sopimustilanne, ei vielä lainoja. Tuohon on tulossa vielä 1 hyökkääjä, 1pakki (Rantala) ja maalivahti (todennäköisesti Annunen Kärpistä). Vähintään pari kärppäjunnua tulee pelaamaan lähes koko kauden, koska mikään joukkue ei vedä kautta läpi 13 hyökkääjällä jonka Tuukkanen on omia soppareita luvannu.

  Eipä tällä pakistolla kyllä voi Hermestä nostaa @Knap in arviota ylemmäs. Hyökkäyksen kärki riittäis top5, mutta pakisto on kyllä liian kaukana kärkikastista.
   
 21. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  KeuPalla tällä hetkellä omia sopimuspelaajia 12+6+2. Riittävästi omia miehiä myös Keuruulla.
   
 22. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Ketterällä tällä hetkellä omia sopimuspelaajia 1+8+12. Lisää tulossa vielä ainakin hyökkäykseen.

  Toinen maalivahti tulee SaiPan maalivahtikolmikosta. Lisäksi SaiPan Aatu Luusuaniemi pelannee ensi kauden Mestistä Imatralla (=koko kauden laina)
   
 23. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Mielenkiintoisia näkemyksiä nämä "farmihuoraukset". Mikä on yhteistyötä ja mikä sitä farmihuorausta? Jos esim. jokipojat kertoo, että päättää itse ottaako pelaajan IFK:stä vai ei, niin mitä toimintaa se on?

  Jokipoikien rosteri

  Jokipojilla on nyt 21 pelaajasopimusta, joista kaksi on koko kauden mittaisia lainasopimuksia yhteystyöseura Helsingin IFK:sta, joukkueen runko koostuu 2 maalivahdista, 7 puolustajasta ja 12 hyökkääjästä. Joukkueeseen kartoitetaan vielä tulosta tekeviä pelaajia. Kiikarissa on kaksi puolustajaa ja yksi keskushyökkääjä, sekä yksi laitahyökkääjä.

  Näin Jokipo-fanina en pitäisi edelleenkään seuraani mitenkään huoraavana farmina jos rosteria ja toimintaa vilkaisee, kuten @sorza näitä luokittelee. Lainapelaajia on käytetty ennenkin. Jokipojilla oli viime kaudella jopa kaksinkertainen määrä lainapelaajia verrattuna nykyiseen mutta ei kukaan silloin farmihuoraksi nimitellyt...
   
 24. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  Pitää myös muistaa, että Jokipojilla on ollut ja tulee jatkossakin olemaan eniten omia kasvatteja edustusjoukkueessaan.(mestisseuroista)
   
 25. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Juurikin näin, mitä itse olen kuullut Allen saa taas rehellisen näyttöpaikan kauden alussa, mikäli pelaa hyvin on todennäköisesti liigan mukana koko kauden. Vaikea uskoa koko kauden mestislainaan, kun on tällä hetkellä ensimmäistä korvaajia JYPissä puolustukseen jos vammoja tms tulee.