Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhteenveto

Hyvin hankalaa verrata. Mutta jos nyt ensin koitetaan verrata viime kauden joukkueeseen, niin uskaltaisin väittää, että nykyjengillä ei välttämättä olisi pärjätty Suomi-sarjassa yhtä hyvin. Mestikseen hankinnat tosin saattavat olla sopivampia kuin lähteneet, konkareilla on varmaankin jo luistin hidastunut sen verran.

Toinen tapa olisi sitten verrata miehistöä viime kauden heikoimpaan porukkaan Mestiksessä. No, näin kokematonta ja nimetöntä porukkaa saa kyllä etsiä kissojen ja koirien kanssa kaukaa historiasta. Liigalainojen varaan laskettaneen aika paljon, mutta oma runko on todella todella vaisu.
Kyllähän tuo Kooveen porukka näyttää aika surkealta, jos näistä tryout-pelaajista useampi ei ole hyvätasoisia Mestis-pelureita.

Aika paljon tuolla taidetaan Ilveksen liiga-apujen varaan laskea, mutta ei sieltä mitään sateentekijöitä ole tulossa. Puolustukseen olisi tyrkyllä ehkä Nikolas Matinpalo, joka näytti aika junnulta vielä Tampere cupin peleissä ja saattaa A-junnuissa pelatakin. Jos Jerry Laaksolle tehdään tryoutin jälkeen sopimus, niin hän saattaisi aloittaa kauden Kooveessa ja olla ihan hyvätasoinen pelaaja Mestikseen. Ilveksellä on sopimus 14 hyökkääjän kanssa, joten jos kaikki ovat pelikunnossa niin pari pelaajaa sieltä olisi Kooveelle vapautumassa. Nämä ovat tasoa Julius Valtonen.
 
Saatana.

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Ikävä kyllä täytyy olla samaa mieltä.Olisi toivonut että muutama muukin viime kauden pelaajista olisi jatkanut niin oli runko kasassa. Lähinnä nyt ajattelen Janne Anttilaa ja Sandvikia. Niemestä ja Hildenistä nyt puhumattakaan. Ilmeisesti kuitenkin herrat on lopettaneet vaikka mitään vahvistusta tähän ei olekkaan mistään kuulunut. Torstaita odotellessa :)
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Pikaisesti selailin EP:stä nuo rosterit ja aika samansuuntaisilta voimasuhteet näyttivät kuin viimekin kaudella.
Jokipojat voisi olla parempi kun edelliskaudella ja KeuPa ei toistaiseksi ihan yhtä vahva.
SaPKolla on kysymysmerkkejä ja voi olla samaa tasoa tai sitten selvästikin heikompi. Tuskin on kuitenkaan kovempi rosteri vaikka hyvä onkin.
Kiekko-Vantaalle on muodostumassa aika kova porukka näin minun silmin ja IPK:lla saattaisi olla pykälää kovempi nippu kasassa.
TUTOn joukkue ei minusta näytä finaaliporukalle ja Ketterä lienee samaa tasoa kuin viimekin talvena. Siellä kärki on todella laadukas.
Hermes,KooVee,Peliitat,RoKi ja LeKi näyttäisi äkkipäätä veikaten pelaavan viimeisestä plyoffpaikasta vaikka tuosta LeKistä ei voi vielä juuri mitään sanoakaan.
Tästä ei juuri enää analyysi parane.
 
Savolaiset ovat komeita ja kaikessa ylivertaisia. Säälittävän primitiivisessä kateudessaan muut heimot yrittävät heitä pilkata.
Olihan tuo analyysi paljon perusteellisempi varsinkin taustatyön osalta kuin Evertonin hihasta vedetty.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En nyt sano että Evertonin olisi hihasta mitään vetänyt. Mutta siinä Murkula on oikeassa, että TUTO ei ole ainakaan paperilla kovin vahva, jos vertaa edelliseen kauteen. Ja Everton oli samaa mieltä. SapKo on mielestäni vahva ja K-Vantaan kokoonpano myös viittaa taas haastavaan vastuksen monille. Jokipojat tulee myös olemaan vahva. KeuPa saa varmaan myös kasaan taas joukkueen, jolla ainakin kykenee jollakin tavalla puolustamaan pokaliaan.
Ketterää ei pidä myöskään unohtaa.
Tähän voisi lisätä muitakin, mutta kun vielä varmaan liikettä on, niin ei kannata. Aika tasaista tulee olemaan taas. Se on parasta mitä voisi toivoa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En nyt sano että Evertonin olisi hihasta mitään vetänyt.
Toinen hiha ja lahkeet on vielä käyttämättä :-) Koitan siis tehdä yhteenvetoa vielä ennen kauden alkua. LeKillehän tuli justiinsa muutama uusi sopimus, mutta aika laihanpuoleinen on vielä roosteri. Ei kellään sattuisi olemaan tarjolla mitään kelvollista hahmotelmaa sen suhteen, millainen LeKin peruskokoonpano voisi olla.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO


P:
+ Niklas Murto
+ Matt Nickerson
+ Joona Tala

- Olli Kaskinen
- Anssi Virkki
- Matias Haaranen
- Kalle Valtola
- Antti Helanto

Vakiokokoonpanon pakeista jäivät jäljelle vain Mikke Levo ja Jere Karlsson. Sarjan eliittiin kuuluneelle Valtolalle ei löydy korvaajaa ja kaikissa vertailupareista Murto-Kaskinen, Nickerson-Virkki ja Tala-Haaranen rankkaan lähteneen pelaajan pykälää paremmaksi kuin korvaajan. Selvä miinus tämän hetken TuTolle.


.
Tästä jäi puuttumaan varsin aikaisin kaudella loukkaantunut Samu Suominen, joka jatkaa TUTO:ssa seuraavankin kauden. On tasoltaan kahden ensimmäisen pakkiparin luokkaa.
 
TuTon kannattaminen ei ole harrastus, se on elämäntapa.

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tästä jäi puuttumaan varsin aikaisin kaudella loukkaantunut Samu Suominen, joka jatkaa TUTO:ssa seuraavankin kauden.
Ja puolustukseen tullut Jere Rouhiainen on kova vahvistus. Vielä joukkueeseen tarvittaisiin Matias Lehtonen tai tasokas korvaaja hänelle. Varmaankin joukkue elää kauden aikana. Viime kaudellakin joukkueeseen liittyi kesken kauden mm. Ahoniemi ja Lucenius kun taas kapteeni Kuru lähti Tepsiin.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa, Liikunnan Riemu
Ennustan, että SaPKo on hieman vahvempi kuin viime vuonna. Hyökkäyksessä on jopa kokemusta, kun löytyy peräti neljä 25 vuotta täyttänyttä. Mestarijoukkueen kippari palasi, joten meno jämäköityy siltä osin, ja se on tasaisessa sarjassa ehkä se isoin juttu. Vähän fiilispohjalta ennustan, että Junnuliigasta saattoi tulla kovempaa kamaa kuin nyt uskommekaan.

Tarkoittaako kaikki tuo finaalia, se on eri asia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
LeKi: (sopimuspelaajien lisäksi myös pelaajat ekoissa treenipeleissä)

MV:
+ Arttu Kulmala
+ (Kimmo Rautiainen)

- Christian Heljanko
- Markus Ruusu
- Lassi Yrjölä
- Ukko-Pekka Luukkonen

Viime kaudella runkosarjan ykkösvahtina torjui Luukkonen, joka lähti nyt isona lupauksena P-Amerikkaan. Playoffeissa puolestaan päävastuussa Heljanko, jolle puolestaan sovitellaan Tapparan ykkösvahdin tonttia. Tilalle olisi tarjolla nuoret, mutta ei läheskään yhtä lupaavat Kulmala ja Rautiainen. En tosin yllättyisi myöskään, jos pappa-Bäckström tai joku muu liigan kakkos-kolmosvahtikin kävisi Lempäälässä. Yhtä kovia prospekteja ei liene kuitenkaan luvassa, eli veikkaan LeKin maalivahtiosaston olevan heikompi kuin viime kaudella.

P:
+ Matias Haaranen
+ Valtteri Lemmetty
+ Aleksi Mäkelä
+ Ville Virtanen
+ (Martin Hugo Has)
+ (Miska Kukkonen)

- Jimi Jalonen
- Toni Utunen
- Otto Latvala
- Roope Laavainen
- Jasper-Juhani Ilvessuo
- Tuukka Laakso
- (Jere Rouhiainen)
- (Valtteri Ilomäki)

Viime kauden pakeista Lempäälän näyttäisivät jäävän ainoastaan Santeri Arousva ja Riku Väkiparta. Molemmat kohtuullisen/kelvollisen tason Mestis-pakkeja. Ykköspakin viittaa lähtisin sovittamaan Haaraselle, joka korvaa Jalosen. Myös Mäkelästä on profiilipakiksi. Hänen vertailupariksi voisi sopia vaikkapa Utunen - tästä parista kokeneemman Mäkelän myötä plussaa.

Lemmetty ja Ilvessuo menevät vertailussa aika tasan, kuten ehkä myös Virtanen ja Laakso. Nyt nähdyistä lainapelaajista nuoret Hugo Has ja Kukkonen eivät ole samaa kaliberia kuin Rouhiainen, mutta ehkä Latvalan ja Laavaisen kanssa heidät voisi suurin piirtein tasan jopa laittaa.

Vaikea verrata, koska yllämainituista pelaajista kaikki eivät olleet kehissä yhtä aikaa viime kaudella - eikä tulevallakaan kaudella runko tule pysymään samana. Omien sopimuspuolustajien osalta tilanne on mahdollisesti jopa hieman viime kautta vahvempi. Mutta sitten taas toisaalta: Tapparasta ei ainakaan taida irrota ihan yhtä tasokkaita lainapelaajia kuin viime kaudella joukkueessa oli, mahtaisiko sitten HPK tai joku muu jelppiä?

Pannaan LeKi joka tapauksessa puolustuksen osalta tasavahvaksi viime kautiseen verrattuna.

H:
+ Joni Lavonen
+ Matias Simontaival
+ Janne Seppänen
+ (Patrik Puistola)
+ (Santeri Aalto)
+ (Sami Moilanen)
+ (Kristian Tanus)
+ (Matias Lehtonen)
+ (Kasper Simontaival)

- Antti Kangasniemi
- Jere-Matias Alanen
- Tomi Peltonen
- Ossi Pellinen
- Tommi Välimaa
- Ismo Nikkinen
- Topias Haapanen
- Filip Krivosik
- Erik Ahopelto
- (Anton Levtchki)
- (Joona Ikonen)

Otetaan vertailut pareittain:
Lavonen vs Krivosik - tasan
Matias Simontaival vs Nikkinen - tasan
Seppänen vs Pellinen - tasan
Moilanen vs Levtchki - tasan pienen optimismin kera...
Tanus vs Haapanen - tasan
Lehtonen vs Alanen - tasan
Puistola vs Ahopelto - tasan

Lisäksi jää vielä muutama junnupuolen lainapelaaja, jotka varmasti korvannevat jotkut viime kauden lainamiehistä. Kokonaan korvaamatta jää kuitenkin niin kokemusta kuin kärkiosaamistakin: ykkössentteri Kangasniemi (33-v), monipuolinen Peltonen (31-v) ja luottomies Välimaa (34-v).

Hyökkäyksen osalta LeKi on viime kautta vahvemmin lainamiesten varassa. Vaikka Ilveksestä ei enää tulekaan apuja, niin Tapparalla taitaa olla noin 2 kentällistä ylimääräisiä hyökkääjiä + laaja junnumiehistö. Eli aukot kokoonpanossa täyttyvät kyllä, mutta takuuvarmat Mestis-jyrät korvaantuvat siinäkin tapauksessa lupaavilla nuorilla. Miinusta siis.

Yhteenveto:

LeKissä nähtäneen tälläkin kaudella runsaasti eri pelaajia, mutta KooVeen nousu saattaa olla sille jopa hyvä asia. Nyt on ehkäpä vain yksi isäntä, jolle kumartaa, joten Tapparasta voidaan lainata vaikkapa kokonaisia ketjuja ja se näkyy kenties yhteispelissä? Maalille ei kuitenkaan taida löytyä lainatenkaan yhtä vahvoja tilkitsijöitä kuin viime kaudella ja hyökkäystehot ovat täysin lainapelaajien onnistumisen varassa. Sijat 7-10. todennäköisimmät.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
HERMES

MV
+ Justus Annunen

- Leevi Laakso

Jukuri jatkaa ykkösenä ja kakkosena on viime kauden tapaan juniorimaajoukkuetason lupaus. Annonen on Laaksoa isompi prospekti, eli pitäisi olla kovempi kirittäjä Jukurille. Hermeksen maalivahtiosasto on siis lähtökohtaisesti hiukan kovempi kuin viime kaudella.

P
+ Eddie Ahlmark
+ Sebastian Moberg
+ Reko Tornberg

- Joni Kallio
- Jere Rantala
- Eetu Andersson
- Janne Pälve

Hermeksen puolustuksessa oli jonun verran turbulenssia jo viime kaudella: Lehto lopetti ja Mattilakin siirtyi muualle keväällä. Loppukauden vakiokokoonpanon pakeista jatkavat vain Blomberg ja Sikstus. Ahlmark, Moberh ja Tornberg korvaavat aika yksi yhteen lähteneet Kallion, Rantalan ja Anderssonin.

Ykköspakki Pälveelle ei kuitenkaan ole korvaajaa. Vähän on sellainen fiilinki, että mahdettaisiinko Kokkolassa kytätä tuolle tontille jotain viime hetkillä liigaringistä putoavaa vahvistusta? Jos Pälveen tontille löytyy vastaava pelimies, niin pakisto on viime kauden tasolla. Toistaiseksi ollaan kuitenkin miinuksella yhden kärkipakin verran.


H
+ Kristian Kangas
+ Jussi Nättinen
+ Joonas Niemelä
+ Miika Tiihonen
+ Oskari Uomala
+ Vili Vesalainen (tryout)

- Joonas Sammalmaa
- Niko Kuiri
- Mikko Virtanen
- Jimi Nylund
- Taavi Tiala
- Ville Tenosalmi
- Matti Kaarlela
- Wiljami Myllylä
- Matias Kinnunen

Hyökkäyksessäkin Hermeksellä kävi kääntymässä miehiä viime kaudella sen verran paljon, että vaikea ottaa yksiselitteisesti vertailtavaksi mitään tiettyä kokoonpanoa. Mutta yllä jonkunlainen lähteneiden lista nyt kuitenkin.

Kärkipelaajista Kangas korvaa Sammalmaan ja Nättinen on parempi kuin Virtanen. Lisäksi muista seuraavat parivaljakot varsin tasan: Kuiri vs Niemelä, Nylund vs. Tiihonen, Tiala vs Uomala ja arvotaan Vesalaiselle vastapariksi vaikkapa Tenosalmi.

Muut lähteneet enemmänkin satunnaisesti pelanneiden listasta, johon on varmasti vastavuoroisesti tulossa tälläkin kaudella täytettä lainamiehistä. Tällä perusteella sanoisinkin, että Hermeksen hyökkäys on vahvistunut kuta kuinkin sen verran minkä verran Nättinen on Virtasta parempi.


Yhteenveto

En ota kantaa kokemattomaan valmentajaan, mutta pelaajiston puolesta Hermeksellä on pullat uunissa jopa hieman paremmin kuin viime kaudella. Kokkolalaisten ei olisi materiaalin puolesta pitänyt joutua karsintoihin viimekään keväänä, mutta ei ainakaan tällä kaudella. Pelaajamateriaalin parannus voisi tarkoittaa muutaman sijan petrausta sarjataulukossa, mutta kun monella kilpakumppanilla jengi on heikentynyt, niin pitäisin playoff-paikkaa ihan realistisena tavoitteena Hermekselle.
Tsekataanpas ajankohtainen tilanne:

Ainoat pelaajamuutokset sitten alkuperäisen vertailuni ovat Sportista toistaiseksi voimassa olevalle lainalle tulleet hyökkääjä Miro Lehtimäki ja puolustaja Toivo Pennanen. Molemmilla alla vahva kausi A-junnuissa, mutta eivät nyt lähtökohtaisesti mitään huippuvahvistuksia.

Lukumääräisesti pakisto tasan ja todennäköisesti myös täynnä, mutta Pennasesta ei ole täyttämään Pälveen saappaita kiekollisena liiderinä. Hyökkäyksessä materiaali oli jo ennestään hitusen viime kautta parempi ja Lehtimäki tuo hyvän lisävaihtoehdon jopa kärkikenttiin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
IPK

MV
+ Elmeri Metsävainio

- Tuomas Tolonen

Autio ja Tolonen muodostivat kohtuullisen tasaisen maalivahtikaksikon viime kaudella. Tulevalla kaudella Autio lienee selkeä ykkönen. Rankkaan Tolosen keskitason Mestis-vahdiksi, kun taas tilalle tullut Metsävainio oli keskitasoa A-junnuissa. Tarvittaessa IPK saanee laina-apuja, mutta omavaraisuuden osalta maalivahtiosasto on hieman viime kautta heikompi. Ei välttämättä merkitystä todellisuudessa, mutta tähän kirjanpitoon pieni miinus.

P
+ Panu Passiniemi
+ Taneli Siikaluoma

- Niko Korhonen
- Damir Galin
- Anton Kokkonen
- Janne Pirttimäki

Pelaava pakisto pysyy aika pitkälti ennallaan. Siikaluoma voisi mennä yksi yhteen esimerkiksi Galinin kanssa. Passiniemi lienee samanlainen kokoonpanon rajamailla oleva pelaaja kuin Pirttimäki.

Muitakaan lähtijöitä (Korhonen ja Kokkonen) ei voi pitää varsinaisesti edes Mestis-tason runkopelaajina, joten en sanoisi IPK:n puolustuksen tasossa tapahtuneen muutosta suuntaan tai toiseen. Toki on vähän kapeampi materiaaliltaan, mutta vastaan tason paikkaajia löytyy tarvittaessa hyvin helposti.


H
+ Jere-Matias Alanen
+ Mika-Matti Hyvärinen
+ Riku Korhonen
+ Iivari Lappeteläinen
+ Julius Rantaeskola
+ Tuomas Vartiainen

- Tatu Kokkola
- Topi Piipponen
- Niko Putkonen
- Pasi Kouvalainen
- Henri Fomin
- Juha Virtanen
- Henri Kivioja
- Valtteri Pihlajamäki

Hyökkäyskalustosta mennyt uusiksi noin puolet. Vertaillaan:
Alanen vs Piipponen. Melko tasan, viime kauden perusteella ehkä jopa pieni plussa.
Hyvärinen vs Virtanen. Kokeneet puolustavan roolin pelaajat. Miinus, koska Virtasella enemmän annettavaa kiekollisessa pelissä.
Korhonen vs Kivioja. Kiviojan kokemuksesta huolimatta tasan.
Rantaeskola vs Fomin. Tasan
Vartiainen vs Kouvolainen. Pannaan tämmöinen parivaljakko tasan, vaikka eri tyylin pelaajista onkin kyse. Vartiaisen varmaankin odotetaan olevan tulososaston miehiä.
Lappeteläinen vs joku muu junnu. Tuskin pelaa juurikaan, joten ei merkitystä.


Ykkössentteri Tatu Kokkolalle ei ole ainakaan vielä korvaajaa, mutta muuten aika lailla tasan viime kauden kanssa. Tosin: IPK teki viime kaudella vähiten maaleja koko sarjassa, eikä tulleiden hyökkääjien pelaajaprofiilit näyttäisi tuovan tähän ongelmaan helpotusta...

Yhteenveto:

IPK oli viime kaudella alempaa keskikastia ja tietyllä tapaa tasapaksu jengi niin hyvässä kuin huonossakin. Perusrunko on aika lailla ennallaan, mutta myös mahdolliset ongelmakohdatkin samat. Sekä puolustukseen että hyökkäykseen tekisi poikaa saada joku kärkivahvistus. Tällä miehistöllä veikkaan IPK:n mittelevän sijoista 6.-10.
Päivitys:

Ainoa muutos sitten alkuperäisen viestini taitaa olla Galinin jatkosopimus. Puolustuksen osalta =-merkki voidaan sen myötä vaihtaa pieneksi plussaksi.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
JOKIPOJAT

MV:
+ Niilo Halonen

- Timo Niemi
- Sebastian Ylönen

Joonas Harald jatkaa, mutta kokeneen aisaparin tilalle tulee nuori lupaus. Niemi ei ollut kovin kaksinen, kun taas Ylönen taisi pelata varsin vahvan kevään. Halonen on kieltämättä lupaava ja voi onnistua niin hyvin, että ottaa ykkösvahdin paikan selvästi itselleen. Hänellä ei kuitenkaan ole käytännössä ollenkaan kokemusta miesten peleistä, eli varovaisesti arvioiden Jokipoikien maalivahtiosasto on piirun verran arvoituksellisempi kuin viime kaudella. Pieni miinus.

P:
+ Eero Teräväinen

- Fabien Bourgeois
- Roni Viirlas
- Jani Ollantervo
- Eppu Rissanen
- Joni Muranen

Pelaavasta kokoonpanosta jäi seuraan noin puolet (ja jotenkin tasapaksuhko joukko). Tällä hetkellä ainoa hankinta on Teräväinen. En usko, että eväät riittävät vielä paikkaamaan kärkipään pakkeihin kuulunutta Viirlasta, mutta voisi olla jonkunlainen upgrade esimerkiksi Bourgeoisiin verrattuna. Reservi-kategorian pakkeja pikkurooleihin löytynee, mutta jo ihan lukumääräisestikin pelaavaan miehistöön kaivataan muutamaa Mestis-tason pakkia. Tällä hetkellä siis ollaan vielä selvästi miinuksella.


H:
+ Tuomas Ahtonen
+ Elias Elomaa
+ Lauri Huhdanpää
+ Janne Hämäläinen
+ Tatu Kokkola
+ Harri Lankinen
+ Janne Väyrynen
+ Viljami Wacklin

- Teemu Väisänen
- Samu Pitkänen
- Tuukka Rajamäki
- Timo Hiltunen
- Oula Uski
- Jimi Aavikko
- Oskari Lehtinen
- Ville Halonen
- Lauri Hokkanen
- Teemu Holttinen

Huh huh. Lista on pitkä. Kolmesta kärkiketjusta Joensuuhun taisivat jäädä vain Joonas Larinmaa ja Mika Koivisto. Aletaan purkamaan nippua pari kerrallaan:

Väyrynen vs Lehtinen. Pieni plussa kokemuksen johdosta.
Kokkola vs. Uski. Pieni miinus kokemuksen johdosta.
Hämäläinen vs. Hiltunen. Pieni miinus, Hämäläinen voi olla jopa parempi, mutta Hiltusen taso oli hyvin tarkkaan tiedossa.
Elomaa vs. Pitkänen. Pieni miinus tästäkin. Elomaa voi helposti yltää vastaaviin tehoihin, mutta ei pärjää kokemuksessa tai ole millään tavalla varma tapaus.
Huhdanpää vs. Rajamäki. Tasan.
Wacklin vs. Halonen. Tasan
Ahtonen vs. Väisänen. Tasan.
Lankinen vs. Aavikko. Tasan.

Näiden lisäksi jää vielä Hukkanen ja Holttinen korvaamatta neloskentästä, mutta en pitäisi asiaa kovin merkittävänä. Jos uusia kärkikenttien hyökkääjiä ei tulisi, niin tällä haavaa oltaisiin suurin piirtein tilanteessa, että kakkoskentän pitäisi olla uusi ykkönen ja kolmoskentän kakkonen... Jonkun verran miinuksella siis myös tämä osasto.

YHTEENVETO:
Tällä haavaa Jokipojat on materiaaliltaan kapeampi ja kärjeltään tylpempi kuin viime kaudella. Lisähankinnat ovat vielä ainakin puolustukseen pakollisia, mutta tämän rungon myötä voisi odottaa viime kauden tyyliin sijoitusta (ylemmässä) keskikastissa.
Päivitys:

Ainoa uusi pelaaja taitaapi olla Taavi Tiala, joka on hyvä runkopelaaja kakkos-kolmosketjuihin. Ei ole kaipailemani kärkihyökkääjä, mutta kokonaisuudessaan Jokipoikien hyökkäys on materiaaliltaan jo aika lähellä viime kauden tasoa.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KETTERÄ

MV:

- Jere Myllyniemi
- "lainavahdit"

Santeri Lipiäinen jatkaa, mutta kakkosvahtia ei ole tällä hetkellä ollenkaan. Varmaan tekevät vielä sopimuksen esim. jonkun nuoren kanssa, mutta todennäköisesti varsinainen apu haetaan lainana liigasta. Paperilla siis miinusta, mutta todennäköisesti käytännössä ei merkitystä jos esim. Aho tai Kaarlehto tulee jeesimään.


P:
+ Marlo Koponen
+ Konsta Mesikämmen

- Sami Jekunen
- Risto Mattila
- Mikko Kokkonen
- Juho Mättö
- Santeri Koponen
- Mikko Kettunen
- "lainapakit"

Lukumääräisesti paljon miinusta, kuten listasta näkee, mutta en sanoisi Ketterän puolustuksen oikeasti heikentyneen. Koponen ja Mesikämmen korvaavat kevään kokoonpanon parhaimmistosta Jekusen ja Mattilan.

Kaikki muut lähtijät olivat joko lainalla, rotaatiossa tai pienessä roolissa. Kolmoseen ja reserviin tarvitaan täytettä, mutta jos saatavana on apuja liigasta, niin homma kunnossa. Pienin varauksin sanoisin siis, että Ketterän pakisto on viime kauden tasolla.


H:
+ Rasmus Hämäläinen
+ Aku Kestilä
+ Valtteri Lipiäinen
+ Valtteri Niemi
+ Ville Paalanen
+ Ville Vainikainen

- Jere Laine
- Santeri Vuoti
- Janne Kumpulainen
- Jesse Koskinen
- Rudolfs Malsovskis
- Joona Jääskeläinen
- Tomi Iso-Mustajärvi
- Jesperi Viikilä

Kärkipään hyökkääjistä Kestilä korvaa Vuotin (vai Vuodin?), Lipiäinen Kumpulaisen ja Hämäläinen Laineen. Vainikaisen pitäisi olla upgrade Maslovksisiin nähden, Paalanen koheltaa Koskisen tavoin ja Niemi on varamiehenä jonkun viime kauden junnun tavoin.

Korvaamatta jää vielä ykköstykki Jääskeläinen ja kakkossentteri Iso-Mustajärvi + alemmista ketjuista Viikilä. Jos siis isoja kaloja ei ui verkkoon tai lainalle tule ratkaisuosaston hyökkääjiä, niin viime kauden tulivoimasta on menetetty noin neljäsosa. Miinusta.

Yhteenveto:
Tällä hetkellä Ketterällä ei ole heittää kehiin kahta yhtä vaarallista hyökkäysketjua kuin viime kaudella, eli syvyyttä on vähemmän. Myös puolustajien ja maalivahdin osalta on vajausta lukumäärällisesti. Muuten viime kauden positiivisimman yllättäjän taso näyttää pysyneen ennallaan. Keskikastin paikka pitäisi olla näpeissä, ehkä jopa ylemmän keskikastin - jos toisen kauden kirous ei pääse iskemään.
PÄIVITYS:

Ketterälle tullut jonkun verran lisää sopimuspelaajia ja odotettua lainojakin. Esim. maalille Karolus Kaarlehto SaiPasta, kuten ounastelinkin. Puolustuksen ainoa laina toistaiseksi on Aku Alho, täydentää ainakin lukumäärää. Alakerran osalta ei siis tarvetta muuttaa arvioita.

Hyökkäykseen uusina sopimuspelaajina Sebastian Sjöholm ja Henry Karjalainen sekä lainalle Bastien Maia ja Aatu Luusuaniemi. Karjalaisella voi olla vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, mutta muiden arvioisin olevan kelvollisia runkopelaajia. Ei kuitenkaan lähtökohtaisesti samaa tasoa kuin Jääskeläinen tai Iso-Mustajärvi, mutta kokonaisuutta katsottaessa hyökkäyskalustonkin osalta miinus alkaa olla jo varsin pieni.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KEUPA

MV:
+ Paavo Hölsä

- Lassi Lehtinen

Lehtinen pelasi loistavan kevään, enkä ole koskaan arvostanut Hölsää erityisen korkealle. Mutta ihan mahdollista - jos ei jopa todennäköistä - että Lehtinen nähdään KeuPan maalilla myös tällä kaudella. Tervo joka tapauksessa jäi, joten sanoisin että tällä muutoksella ei ole merkittävää vaikutusta.

P:
+ Roope Repo
+ Sakari Turtiainen
+ Paavo Tyni

- Roni Allen
- Joona Erving
- Santeri Suistio
- Ville Tiitinen
- Konsta Mesikämmen
- Anttoni Honka

Vakiopakeista joukkueeseen jäivät Olli Aitola, Sebastian Kauppila ja Mikko Lahtinen, jotka muodostavat ihan kelvollisen rungon. Turtiainen korvaa Ervingin ykköskategorian pakkina. Tyni ja Repo ovat lähes vastaavantasoiset korvaajat Allenille ja Suistiolle.

Miinusta siis tällä hetkellä lähinnä materiaalin laajuudesta, sillä sopimukset on vasta kuudella pakilla. Tämä korjaantunee kuitenkin liigalainojen myötä, joten en anna puolustuksesta KeuPalle kuin ihan pienen miinuksen.


H:
+ Janne Kumpulainen
+ Valtteri Pihlajamäki
+ Samuel Salonen
+ Kalle Saramäki
+ Riku Sihvonen

- Miro-Pekka Saarelainen
- Ville Paalanen
- Markus Jokinen
- Lauri Huhdanpää
- Riku Tiainen
- Teemu Huttu
- Samuli Ratinen
- Joonas Niemelä
- Joel Sund
- Henri Niemi
- Lasse Salonkari
- Kristian Tikka

Kärkipään hyökkääjistä Kumpulainen korvaa Saarelaisen, Salonen Jokisen, Sihvonen Tiaisen ja Saramäki Huhdanpään aika lailla yksi yhteen. Paalaselle valkataan vertailupariksi vaikkapa Pihlajamäki.

Puuttumaan jää kuitenkin jonkun verran niin laatua (Huttu, Ratinen), leveyttä (Niemelä, Sund) kuin reserviäkin (Niemi, Salonkari, Tikka).

Laadukkaita hyökkääjiä on kuitenkin omasta takaa melkein kolmeen ketjuun, joten tyhjät paikat kokoonpanossa voinee paikata helposti laina-avuin. Puhtaasti kokoonpanoa katsoen ollaan siis miinuksella, mutta todellisuudessa hyökkäys tulee varmasti olemaan aika samaa tasoa kuin viime kaudella.

Yhteenveto:
Pieni jos omavaraisuuteen liittyen. Mutta jos lainalle saadaan samalla lailla miehiä kuin ennenkin, eikä pelaajat lopu kesken, niin viime kauden mestari on pelaajistoon osaltaan samaa tasoa kuin viime kaudella ja valmiina puolustamaan mestaruuttaan.
PÄIVITYS:

Keuruulla on oltu aktiivisia hyökkääjien osalta. Teemu Huttu teki jatkosopimuksen, Juuso Mörsky palasi jengiin ja lisäksi JYP:istä lainalle Justus Mikkonen ja Matias Mustonen. Aiemmassa vertailussa ei oltu myöskään huomioitu tryoutilla olevaa Jani Siekkistä.

Huttu korvaa tietty itsensä ja Mörsky on toinen selvä laatuhyökkääjä. JYP-kaksikko korvaa - tai on mahdollisesti jopa upgrade - Niemelälle ja Sundille ja nyt äijää riittää jopa reserviin. KeuPan hyökkäys on siis muuttunut kovasti, mutta ehkä jopa vahvistunut hieman viimekautisesta.

Puolustukseen tullut Santeri Suistio lainalle. Jos Aitola ei vaan jää Jyväskylään, niin puolustus on viime kauden tasolla.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
K-VANTAA (päivitetty versio lainamiesten kanssa)

MV
+ Waltteri Ignatjew
+ Eetu Mäkiniemi

- Jani Kautto

Kakkosveskari Ratilainen jatkaa lainalla ja lisäksi on sitten kaksi muuta nuorta veskaria. Jos Mäkiniemeä on tarkoitus peluuttaa Vantaalla, niin saattaa hyvinkin torjua ykkösenä - ja olla jopa hyvä siinä roolissa. Kokenut Kautto oli kuitenkin aika lailla varma arpa Mestikseen, eli luotettavuuden sijasta nyt on paljon potentiaalia. Maalivahtiosasto voi olla jopa viime kautta parempi, mutta takuita tästä ei ole. Pieni miinus arvoituksellisuuden johdosta siis.

P
+ Eemeli Heikkinen
+ Tyko Karjalainen
+ Mikko Kumin
+ Ilari Metsola
+ Eetu Torpström
+ Nico Nurmikanta
+ Roope Reini

- Juha Tarkkanen
- Sakari Turtiainen
- Otto-Eemeli Linke
- Eetu Pylkkänen
- Ville Virtanen
- Kimi Leppävuori

Heikkinen on ok peruspakki Mestikseen ja korvaa Linken. Nurmikanta korvaa Tarkkasen, toki sillä edellytyksellä että pelaa koko kauden Vantaalla. Kumin vastaa Leppävuorta rotaatiopelaajana.

Tyko Karjalaisessa on potentiaalia, mutta ei uskalla ennustaa kuitenkaan, että olisi Turtiaisen tasoa. Siitä parista siis miinusta. Toisaalta taas Roope Reini oisi statsien perusteella olla tehokkaampi kuin Pylkkänen, joten tasoittanee tilanteen.

Metsola on hyvän tason puolustava puolustaja Mestikseen, ja upgrade Virtaseen. Lisäksi jää vielä Torpström, joka vaikuttaa myös hyvinkin potentiaaliselta pelaajalta Mestikseen.

Jos lainamiehiin ja heidän varaansa pystytään luottamaan, niin K-Vantaan puolustus on laajempi ja jopa jonkun verran tasokkaampi kuin viime keväänä. Varovainen plussa siis tästä.


H
+ Antton Mönkäre
+ Joona Puhakka
+ Miro-Pekka Saarelainen
+ Sami Salminen
+ Joel Sund
+ Riku Tiainen
+ Joona Monto
+ Aleksi Halme

- Juuso Perttilä
- Janne Kivilahti
- Miro Mäkinen
- Atte Mäkinen
- Julius Rantaeskola
- Joonas Hyttinen
- Jussi Pelto-Arvo
- Antti Kauppinen
- Robert Arrak

Reilun ketjun verran jäi hyökkääjiä viime kaudesta. Loput on sitten joko uusia pelaajia tai lainamiehiä.

Mönkäre voisi olla noin 20 tehopinnan mies, joten pistetään hänet korvaamaan Rantaeskola. Puhakalle tasaiseksi vertailupariksi puolestaan esim. Pelto-Arvo. Saarelainen korvaa viime kauden perusteella ykköshyökkääjä Perttilän. Sund ja Tiainen pannaan korvaamaan Mäkiset ja Salmiselle otetaan lievän optimismin kanssa vertailupariksi Hyttinen.

Joona Monto on jopa parempi kuin Kivilahti, mutta laina-statuksen johdosta en anna siitä plussaa. Halme puolestaan korvaa Kauppisen.

Hyökkäyskalusto on siis viime kauden tasolla sekä lukumääräisesti että tason puolesta.

Yhteenveto:

Vantaa ei tämän kokoonpanovertailun kautta katsottuna ole ainakaan heikentynyt. Vahvistumisesta puhuisin kuitenkin korkeintaan hyvin hiljaa ja varovaisesti, sillä aika moni tärkeä lenkki pelaa vantaalaisten riveissä lainapestillä. Tarkoittaa siis sitä, että mahdolliset muutokset Jokereissa voivat vaikuttaa hyvinkin oleellisesti myös Kiekko-Vantaan iskukykyyn. Viime kausi meni mielestäni vähän yläkanttiin pelajamateriaaliin peilaten, mutta tällä kokoonpanolla sijoitushaarukointi paikoille 3.-6. lienee aika hyvä veikkaus.
PÄIVITYS:

Vantaalla alkaa kaiketi nyt olla miehistö aika pitkälti selvillä. Jussi Pelto-Arvolle jatkosopimus, kuten myös Pekka Niemimaalle. Mukaan myös hyökkääjät Jesse Niemi ja Jarkko Harjula (tryout) sekä puolustaja Jere Kiviniemi.

Kiviniemi ei muuta kokonaistilannetta puolustuksen osalta. Edellisen arvioin sisältämien konditionaalien maustama plussa siis pakistosta.

Hyökkäykseen ketjullisen verran lisää leveyttä ja omavaraisuuttakin. Täten myös hyökkäys kääntyy plussan puolelle.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
LeKi: (sopimuspelaajien lisäksi myös pelaajat ekoissa treenipeleissä)

MV:
+ Arttu Kulmala
+ (Kimmo Rautiainen)

- Christian Heljanko
- Markus Ruusu
- Lassi Yrjölä
- Ukko-Pekka Luukkonen

Viime kaudella runkosarjan ykkösvahtina torjui Luukkonen, joka lähti nyt isona lupauksena P-Amerikkaan. Playoffeissa puolestaan päävastuussa Heljanko, jolle puolestaan sovitellaan Tapparan ykkösvahdin tonttia. Tilalle olisi tarjolla nuoret, mutta ei läheskään yhtä lupaavat Kulmala ja Rautiainen. En tosin yllättyisi myöskään, jos pappa-Bäckström tai joku muu liigan kakkos-kolmosvahtikin kävisi Lempäälässä. Yhtä kovia prospekteja ei liene kuitenkaan luvassa, eli veikkaan LeKin maalivahtiosaston olevan heikompi kuin viime kaudella.

P:
+ Matias Haaranen
+ Valtteri Lemmetty
+ Aleksi Mäkelä
+ Ville Virtanen
+ (Martin Hugo Has)
+ (Miska Kukkonen)

- Jimi Jalonen
- Toni Utunen
- Otto Latvala
- Roope Laavainen
- Jasper-Juhani Ilvessuo
- Tuukka Laakso
- (Jere Rouhiainen)
- (Valtteri Ilomäki)

Viime kauden pakeista Lempäälän näyttäisivät jäävän ainoastaan Santeri Arousva ja Riku Väkiparta. Molemmat kohtuullisen/kelvollisen tason Mestis-pakkeja. Ykköspakin viittaa lähtisin sovittamaan Haaraselle, joka korvaa Jalosen. Myös Mäkelästä on profiilipakiksi. Hänen vertailupariksi voisi sopia vaikkapa Utunen - tästä parista kokeneemman Mäkelän myötä plussaa.

Lemmetty ja Ilvessuo menevät vertailussa aika tasan, kuten ehkä myös Virtanen ja Laakso. Nyt nähdyistä lainapelaajista nuoret Hugo Has ja Kukkonen eivät ole samaa kaliberia kuin Rouhiainen, mutta ehkä Latvalan ja Laavaisen kanssa heidät voisi suurin piirtein tasan jopa laittaa.

Vaikea verrata, koska yllämainituista pelaajista kaikki eivät olleet kehissä yhtä aikaa viime kaudella - eikä tulevallakaan kaudella runko tule pysymään samana. Omien sopimuspuolustajien osalta tilanne on mahdollisesti jopa hieman viime kautta vahvempi. Mutta sitten taas toisaalta: Tapparasta ei ainakaan taida irrota ihan yhtä tasokkaita lainapelaajia kuin viime kaudella joukkueessa oli, mahtaisiko sitten HPK tai joku muu jelppiä?

Pannaan LeKi joka tapauksessa puolustuksen osalta tasavahvaksi viime kautiseen verrattuna.

H:
+ Joni Lavonen
+ Matias Simontaival
+ Janne Seppänen
+ (Patrik Puistola)
+ (Santeri Aalto)
+ (Sami Moilanen)
+ (Kristian Tanus)
+ (Matias Lehtonen)
+ (Kasper Simontaival)

- Antti Kangasniemi
- Jere-Matias Alanen
- Tomi Peltonen
- Ossi Pellinen
- Tommi Välimaa
- Ismo Nikkinen
- Topias Haapanen
- Filip Krivosik
- Erik Ahopelto
- (Anton Levtchki)
- (Joona Ikonen)

Otetaan vertailut pareittain:
Lavonen vs Krivosik - tasan
Matias Simontaival vs Nikkinen - tasan
Seppänen vs Pellinen - tasan
Moilanen vs Levtchki - tasan pienen optimismin kera...
Tanus vs Haapanen - tasan
Lehtonen vs Alanen - tasan
Puistola vs Ahopelto - tasan

Lisäksi jää vielä muutama junnupuolen lainapelaaja, jotka varmasti korvannevat jotkut viime kauden lainamiehistä. Kokonaan korvaamatta jää kuitenkin niin kokemusta kuin kärkiosaamistakin: ykkössentteri Kangasniemi (33-v), monipuolinen Peltonen (31-v) ja luottomies Välimaa (34-v).

Hyökkäyksen osalta LeKi on viime kautta vahvemmin lainamiesten varassa. Vaikka Ilveksestä ei enää tulekaan apuja, niin Tapparalla taitaa olla noin 2 kentällistä ylimääräisiä hyökkääjiä + laaja junnumiehistö. Eli aukot kokoonpanossa täyttyvät kyllä, mutta takuuvarmat Mestis-jyrät korvaantuvat siinäkin tapauksessa lupaavilla nuorilla. Miinusta siis.

Yhteenveto:

LeKissä nähtäneen tälläkin kaudella runsaasti eri pelaajia, mutta KooVeen nousu saattaa olla sille jopa hyvä asia. Nyt on ehkäpä vain yksi isäntä, jolle kumartaa, joten Tapparasta voidaan lainata vaikkapa kokonaisia ketjuja ja se näkyy kenties yhteispelissä? Maalille ei kuitenkaan taida löytyä lainatenkaan yhtä vahvoja tilkitsijöitä kuin viime kaudella ja hyökkäystehot ovat täysin lainapelaajien onnistumisen varassa. Sijat 7-10. todennäköisimmät.
PÄIVITYS:

LeKin todellisesta kokoonpanosta ei tule olemaan varmuutta, lainamiesten tilanne tulee elämään läpi kauden.

Kolme merkittävää hyökkääjäsopimusta kuitenkin. Kokenut Tommi Välimaa jatkaa. Vahvistuksiksi puolestaan Santeri Vuoti ja Niclas Lucenius, jotka molemmat voisi luokitella Mestiksessä aivan huipputason pelaajiksi.

On toki iso riski, että kova kaksikko ei pelaa Lempäälässä koko kautta, mutta jos pelaavat niin vahvistavat joukkuetta merkittävästi enemmän kuin viime kauden joukkueesta menetetyt Kangasniemi ja Peltonen. Oletuksilla mahdollista laina-avuista LeKin hyökkäys on kovempi kuin viime kaudella.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Peliitat

MV
+ Adam Nagy

- Sami Väliharju
- Sami Suni

Ei riitä tietämys sanomaan tästä oikein mitään. Nagy on pelannut pari kautta Slovakian pääsarjaa, joten sillä perusteella voisi olettaa olevan jopa kova luu Mestikseen. Mutta nähtäväksi jää. Suni - tai joku muu pelikaani - täydentänee mv-osaston myös tulevalla kaudella. Voi siis olla, että Peliitat on tällä osastolla jopa plussan puolella.

P
+ Jesse Ahonen
+ Santeri Koponen
+ Vladislav Shishkov (tryout)

- Eetu Rissanen
- Samuli Rahikainen
- Ilari Metsola
- Santtu Kinnunen
- Marek Hudec

Viime kauden pakeista jäljellä Neva-Aho sekä Ojala. Jesse Ahonen voisi olla ok-tason rivipelaaja ja korvata vaikkapa Hudecin/Kinnusen. Koponen paikkaa puolestaan Metsolan luotettavana peruspakkina. Shishkov vielä arvoitus.

Rissanen ja Rahikainen korvaantunee Pelicans-nuorilla, joita on olettavasti saatavana lainalle. Puolustus ei siis ole mielestäni heikentynyt, mutta ei kyllä todennäköisesti lainamiehistä huolimatta tule oleellisesti vahvistumaankaan. Mikä on vähän huono juttu sikäli, että viime vuonna Peliitat oli sarjajumbo ja sen peräpää vuosi kuin seula...


H
+ Atte Antinaho
+ Waltteri Hopponen
+ Eemeli Jeskanen
+ Pasi Kouvalainen
+ Arttu Rämö

- Valtteri Lipiäinen
- Samuel Salonen
- Roope Mäkitalo
- Tatu Vihavainen
- Eetu Elo
- Kalle Moisio
- Janne Seppänen
- Miika Tiihonen

Hyökkääjiä jäi suurinpiirtein kolmosketju + muutama vielä pienemmän roolin pelaaja. Vertailua:

Antinaho vs Seppänen. Pieni plussa.
Hopponen vs Vihavainen. Ehkä tästäkin parista pieni plussa.
Jeskanen vs Moisio. Eri tyylin pelaajia, mutta pistäisin tasan.
Kouvalainen vs Elo. Pieni miinus.
Rämö vs Heino. Tasan.

Muuten ihan jees, mutta kenellekään viime kauden viidestä parhaasta pistemiehestä ei löydy korvaajaa. Näin montaa ykkös-kakkoskenttien pelimiestä ei ole varmasti tulossa lainallekaan. Heinolassa ollaan siis pitkälti miinuksella hyökkäyskaluston osalta.


Yhteenveto:

Ei tämä nyt kyllä hyvältä näytä. Peliitat oli viime kaudella selkeästi huonoin joukkue ja paperilla ovat huonontuneet entisestään. Materiaali on myös kapea ja pitkälti lainamiesten varassa. KooVee taitaa pelastaa jumbosijalta, mutta jotain tarttis keksiä, että joku muukin jäisi taakse.
PÄIVITYS:

Uusia sopimuspelaajia hyökkääjät Reno Goodwin ja Mark Viitanen. Potentiaalisia, mutta ei missään nimessä varmoja arpoja.

Lainalle Lahdesta puolestaan odotetusti mv Suni, puolustajat Hannukkala ja Pynnönen sekä hyökkääjät Mäkitalo, Jantunen, Kukkonen ja Heino.

Lainapelaajia jo tuossa alkuperäisessä arvioissa ennakoinkin. Ainakin mv ja puolustus menee kaavailemani mukaan. Hyökkäyksessä ollaan lainoista huolimatta edelleen hieman miinuksella ja lisäksi entistä enemmän lainamiesten varassa.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
ROKI

MV:
+ Vilho Heikkinen

- Paavo Hölsä

Reijola jatkanee ykkösenä, ja nuori Heikkinen tulee Hölsän tilalle kakkoseksi. Heikkinen on mielenkiintoinen nuori, vaikka debyytti Mestiksessä ei ihan putkeen mennytkään... Pikkuruinen miinus kuitenkin tällä osa-alueella.

P:
+ Fabien Bourgeois
+ Niko Mikkola
+ Samuli Rahikainen

- Joona Springare
- Ville Räsänen
- Elias Klytseroff
- Tuomas Salmela
- Eemeli Heikkinen

Puolustus mennyt aika lailla uusiksi, viime kauden runkomiehistä jatkaa vain Joki-Erkkilä. Vertailuparit Bourgeois-Springare, Mikkola-Räsänen ja Rahikainen-Klytseroff menevät mielestäni varsin tasan. Vajausta jää siis parin ns. kakkoskentän pakin verran. Tällä haavaa siis muutaman Mestis-tason puolustajan verran miinuksella.

H:
+ Kasper Elo
+ Olli Iisakka
+ Olli Rönkkö
+ Turkka Pumpanen
+ Rasmus Smedberg
+ Gabin Ville

- Aleksi Poikola
- Eetu Karvinen
- Atte Antinaho
- Teemu Korpela
- Jarkko Harjula
- Tuomas Komulainen
- Tino Metsävainio
- Kristian Kangas
- Antti Hellsten

Kärkipään hyökkääjistä Gabin Ville voisi hyvinkin korvata Komulaisen, mutta Metsävainiolle ja Kankaalle ei löydy ainakaan vielä paikkaajia.

Muuten menevät aika hyvin yksi yhteen. Elo korvaa Poikolan, Iisakka Karvisen, Rönkkö Antinahon ja Smedberg Harjulan. Vertailuparista Pumpanen-Korpela kuitenkin miinusta. Eli parin ykköshyökkääjän verran ollaan viime vuoden miehistöä jäljessä.


Yhteenveto:
Vajaan kentällisen verran olisi vielä vajausta sekä lukumääräisesti että laadullisesti viime kauteen verrattuna. Laina-apuja lienee luvassa myös tällä kaudella ja varmasti vielä joku oma hankintakin. Selkeään vahvistumiseen kuitenkin vaikea uskoa, joten voisi olettaa että sijoitus ensi kaudellakin tulee löytymään jomman kumman viivan tuntumasta.
PÄIVITYS

Aleksi Poikolalle jatkosopimus ja lainamiehenä hyökkäykseen Julius Hermonen. Viime kauden pistekärkien korvaajaksi ei kummastakaan kuitenkaan liene, eli hyökkäyksen osalta RoKille edelleen hieman miinusta.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SAPKO

MV:
+ Nico Viksten

- Joonas Toivonen

Kakkosvahti vaihtuu, mutta ei ainakaan huonompaan. Viksten saattaa haastaa Urpolahden ihan kunnolla, kun taas Toivonen ei oikein onnistunut SaPKossa kummallakaan kaudellaan. Pieni plussa tästä osiosta.

P:
+ Eetu Andersson
+ Ville Tiitinen
+ Niklas Holopainen

- Jarno Paven
- Matias Pulli
- William Mäkinen
- Valtteri Ruuskanen

Pelaavasta kokoonpanosta pois 3-4 pakkia ja tilalle kaksi, sillä Holopaisen lasken enemmänkin reservimieheksi. Miinusta siis jo ihan lukumääräisestikin, mutta myös laadussa. Jos vertailupareiksi valitsee vaikkapa Andersson vs. Paven ja Tiitinen vs. Pulli, niin lähtijät ovat kovempia kuin tulijat. Puolustuksen osalta SaPKo on tällä haavaa selvähkösti heikompi kuin viime kaudella.


H:
+ Juuso Forsström
+ Atte Karppinen
+ Matias Rauvola
+ Tatu Vihavainen
+ Joonas Toivonen

- Joona Monto
- Kalle Saramäki
- Kasper Elo
- Rasmus Hämäläinen
- Niklas Salo
- Aatu Viljanen
- Niko Lönnroos

Hyökkäyksessä vaihtuvuutta noin parin ketjun verran. Viljanen ja Lönnroos rotaatio/reservipelaajia, joihin ei tarvitse kiinnittää huomiota. Vihavainen menee aika lailla yksi yhteen Hämäläisen kanssa ja Rauvolan vertailukohdaksi voidaan arpoa vaikkapa Kasper Elo.

Jäljelle jää sitten vertailtavaksi kärkipään ketjujen pelaajista Forsström, Toivonen ja Karppinen vs. Monto, Salo ja Saramäki. Ihan hyviä hankintoja ja sen verran erilaisia pelaajatyypeiltään kuin lähteneet pelaajat, että vähän vaikea verrata. Forsström ja Toivonen ovat monipuolisempia kuin Monto ja Salo, mutta häviävät hyökkäystehoissa sen verran että on merkittävä miinusta. Karppinen puolestaan häviää Saramäelle snadisti ainakin kokemuksessa.

Hyökkäyksen osalta ei mitään radikaalia, mutta kärki ei ole yhtä terävä kuin viime kaudella. Toki esim. Piitulainen ja Lantta voivat hyvinkin olla valmiina ottamaan isompaa roolia, mutta tässä simppelissä vertailumuodossa aikakirjoihin merkitään pieni heikennys SaPKon hyökkäykseen.


Yhteenveto:
Savonlinnassa on ihan ok tilanne ja joukkueen voi olettaa suoriutuvan edelliskausien malliin. Joukkue ei myöskään ole varmasti vielä valmis, eli jos nippuun lisättäisiin yksi kova maalinsylkijä ja pari pakkia ykkös-kakkoskenttiin, niin paluu mestaruutenkaan ei kuulostaisi mitenkään mahdottomalta ajatukselta.
PÄIVITYS:

Plussapuolella lainapuolustajat Ville Heinola ja Eetu Pylkkänen, hyökkäykseen Sami Aksila. Miinuspuolella puolestaan Kasper Piitulainen, jolta jää ainakin iso osa kaudesta pelaamatta.

Puolustuksessa paketti alkaa olla ihan hyvin kasassa ja laina-avut täyttävät varmasti paikkansa. Hitusen vaikuttaa kuitenkin edelleen pakisto paperilla heikommalta kuin viime kaudella.

Hyökkäyksessä kaluston on yhtä laaja kuin viime kaudella, mutta hieman erilainen. Ehkä tuon Piitulaisen sairauslomankin johdosta merkitään siis vähän miinusta.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
TUTO

MV:
+ Samu Lonkila

- Markus Ruusu
- Karolus Kaarlehto

Pohjanoksa jatkaa ykkösveskarina, joten sikäli tilanne ei muutu ihan kamalasti. Lonkila on mielenkiintoinen tulokas Mestikseen, mutta ei oletusarvoisesti Ruusun tahi Kaarlehdon tasoa. Pieni miinus.

P:
+ Niklas Murto
+ Matt Nickerson
+ Joona Tala

- Olli Kaskinen
- Anssi Virkki
- Matias Haaranen
- Kalle Valtola
- Antti Helanto

Vakiokokoonpanon pakeista jäivät jäljelle vain Mikke Levo ja Jere Karlsson. Sarjan eliittiin kuuluneelle Valtolalle ei löydy korvaajaa ja kaikissa vertailupareista Murto-Kaskinen, Nickerson-Virkki ja Tala-Haaranen rankkaan lähteneen pelaajan pykälää paremmaksi kuin korvaajan. Selvä miinus tämän hetken TuTolle.


H:
+ Lassi Kokkala
+ Eetu Elo
+ Karri Forsblom
+ Roope Kallio
+ Atte Mäkinen
+ Miro Mäkinen
+ Jussi Tammela
+ Filip Vasas

- Niklas Näppi
- Aleksi Halme
- Manu Honkanen
- Niclas Lucenius
- Aki Kangasmäki
- Tomi Wilenius
- Mika-Matti Hyvärinen
- Sami Salminen
- Matias Lehtonen
- Aki Keinänen
- Aki Juusela

Joukkueeseen jäi ainoastaan yksi yli 10 tehopistettä tehnyt hyökkääjä (Juho Virtanen), eikä yhtään sellaista, joka olisi tehnyt 20 pinnaa tai yli 5 maalia. Aika lailla on siis räjäytetty kalusto atomeiksi ja alettu kasaamaan uudelleen.

Koitetaanpas vertailla:
Kokkala vs Lucenius. Kovin erilaiset ykkössentterit pelaajatyypeiltään, mutta Kokkalan näkisin kokonaisuudessaan parempana. Pieni plussa.
Elo vs Näppi. Ei suurta eroa, mutta ehkä pikkuinen miinus kuitenkin.
Atte Mäkinen vs Kangasniemi. Miinus.
Tammela vs Hyvärinen. Miinus.
Forsblom vs Halme. Tasan.
Kallio vs Honkanen. Tasan (viime kauden Honkaseen verratessa)
Miro Mäkinen vs Wilenius. Tasan.
Vasas vs Salminen. Tasan.

Noista pelaajavertailuista jäätiin hitunen miinukselle, mutta oleellisempaa on, että Matias Lehtonen, Aki Keinänen ja Aki Juusela jäivät vielä korvaamatta. Siis kolme hyökkääjää viime kauden top-5:stä uupuu, joten miinuksella ollaan reilusti.

Yhteenveto:
TuTo on uudistunut käytännössä täysin. Avainpelaajista jäi vain ykkösveskari ja runkopelaajiksi laskettaviksi olevia pelureita vain jokunen. Hankinnat ovat pääasiassa hyvää tasoa, mutta eivät lähteneiden veroisia. TuTon rosteri on viime kautista heikompi ja kokoonpanon perusteella vaikea nähdä, että kisaisivat tosissaan ihan kärkisijoista.
PÄIVITYS:

TuTo on vahvistunut ihan merkittävästi sitten alkuperäisen katsaukseni. Puolustukseen uusina Jere Rouhiainen, Markus Mattson ja lainamies Olli Kaskinen. Hyökkäykseen Topi Taavitsainen, Matias Lehtosen paluu ja lainamies Joonas Savolainen.

Uusi vertailu pakeista:
Jere Rouhiainen vs Kalle Valtola = tasan, Rouhiainen tuskin yltää samoihin pistelukemiin mutta täyttää ykköspakin saappaat
Matt Nickerson vs Anssi Virkki = miinus, Nickerson voi toki yllättää
Niklas Murto vs Antti Helanto = tasan
Markus Mattson vs Matias Haaranen = miinus, molemmat runkopakkeja Mestikseen, mutta Haaranen pykälän verran parempi

Vertailupareissa siis jonkun verran miinusta, mutta Joona Tala mahdollisena jokerikorttina tasoittaa tilanteen. TuTo-pakisto siis viime kauden tasalla.

Hyökkäyksessä Taavitsainen on potentiaalinen korvaaja esim. Juuselalle ja Lehtosen paluu on iso juttu. Savolainen tarjoaa vaihtoehtoja alempiin kenttiin. Kokonaisuudessaan sanoisin, että suurin piirtein yhtä akikeinästä heikompi on TuTon hyökkäyskalusto tällä kaudella, mutta ei siis mitenkään merkittävästi. Lisäksi Mäkiset ovat ainakin treenipeleissä olleet tehokkaampia, joten ehkä he pystyvät ottamaan vastuuta hyökkäystehoista hieman odottamaani vahvemmin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
PÄIVITYS:

TuTo on vahvistunut ihan merkittävästi sitten alkuperäisen katsaukseni. Puolustukseen uusina Jere Rouhiainen, Markus Mattson ja lainamies Olli Kaskinen. Hyökkäykseen Topi Taavitsainen, Matias Lehtosen paluu ja lainamies Joonas Savolainen.

Uusi vertailu pakeista:
Jere Rouhiainen vs Kalle Valtola = tasan, Rouhiainen tuskin yltää samoihin pistelukemiin mutta täyttää ykköspakin saappaat
Matt Nickerson vs Anssi Virkki = miinus, Nickerson voi toki yllättää
Niklas Murto vs Antti Helanto = tasan
Markus Mattson vs Matias Haaranen = miinus, molemmat runkopakkeja Mestikseen, mutta Haaranen pykälän verran parempi

Vertailupareissa siis jonkun verran miinusta, mutta Joona Tala mahdollisena jokerikorttina tasoittaa tilanteen. TuTo-pakisto siis viime kauden tasalla.

Hyökkäyksessä Taavitsainen on potentiaalinen korvaaja esim. Juuselalle ja Lehtosen paluu on iso juttu. Savolainen tarjoaa vaihtoehtoja alempiin kenttiin. Kokonaisuudessaan sanoisin, että suurin piirtein yhtä akikeinästä heikompi on TuTon hyökkäyskalusto tällä kaudella, mutta ei siis mitenkään merkittävästi. Lisäksi Mäkiset ovat ainakin treenipeleissä olleet tehokkaampia, joten ehkä he pystyvät ottamaan vastuuta hyökkäystehoista hieman odottamaani vahvemmin.
Muuten hienoa ennakointia, mutta seurasitko yhtään TUTOn pelejä viime kaudella? Anssi Virkki oli heittämällä joukkueen (ja todennäköisesti koko Mestiksen) surkein puolustaja. Virheitä virheen perään, jatkuvasti vilttikomennuksia ja kaiken huippuna pudotuspeleissä 0+0=0 ja -8 finaaleihin selvinneessä joukkueessa, joka aiheutti soraääniä myös pelaajiston sisältä. Kentälle heitetty hikipyyhe tai juomapullo hoitaa roolin Virkkiä paremmin. Kukaan pelaaja maailmassa ei ole miinus hänen viime kauteen verrattuna
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime kauden korit:

Kärkikaksikko:
KeuPa (97) ja SaPKo (96)
- KeuPalla on vähintään yhtä kova jengi kuin viime kaudella. Se on siis lähtökohtaisesti suurin suosikki runkosarjan ykköseksi tälläkin kaudella.
- SaPKon materiaali on hyvin lähellä samaa tasoa kuin viime kaudella. Marginaali oli viime kaudella hyvin pieni, joten SaPKokin kuuluu ehdottomiin suosikkeihin.

Ylempi keskikasti, eli kotiedusta kisanneet:
Ketterä (88), K-Vantaa (80), TuTo (79), Jokipojat (76)
- Ketteräkin on voimasuhteiltaan aika lailla viime kauden tasolla. Paikka neljän sakissa siis hyvin mahdollista.
- Vantaan tilanteeseen vaikuttaa hyvin paljon lainapelaajien tilanne. Oletettujen lainamiesten kanssa Vantaa olisi kuitenkin viime kautta vahvempi. On siis myöskin vahva ehdokas neljän sakkiin.
- TuTolla oli jo viime kaudella hyvä jengi kasassa, mutta vielä runkosarjassa ei peli kulkenut ihan niin hyvin kuin odotettiin. Nyt maalivahdin ja yhden kärkihyökkääjän verran heikompi nippu, mutta periaatteessa tasoa pitäisi olla neljän sakkiin.
- Jokipojilla on hieman viimekautista heikompi miehistö. Erot keskikastissa ovat pienet, mutta sijat 5-7 voisivat olla ne todennäköisimmät.

Alempi keskikasti, eli pudotuspelipaikasta taistelleet:
IPK (72), LeKi (71) Espoo (69), RoKi (68)
- IPK ei ole heikentynyt, mutta ei myöskään vahvistunut merkittävästi. Maalinteko oli viime kaudella vaikeaa. Jos hanoja aukeaa, niin voi haastaa esim. Jokipojat tai K-Vantaan, mutta voi huonoimmillaan pudota myös playoff-viivan alle.
- LeKi on tälläkin kertaa arvoitus. Maalivahtipelillä ei ehkä tule voittoja samalla tavalla kuin aiemmin, mutta Vuoti-Lucenius -duo voi puolestaan hyvinkin ratkoa pelejä. Vaikeimpia veikattavia: voi yltää jopa sijoille 5-6, mutta voi myös pudota lähelle karsintaviivaa.
- RoKi on voimasuhteiltaan heikompi kuin viime kaudella. Edestä putoaa pois Espoo, mutta pudotuspelit saattavat siitä huolimatta jäädä tänäkin keväänä näkemättä.

Jumbot:
Hermes (59), Peliitat (45)
- Hermes oli viime kauden alisuorittaja, jonka materiaali olisi mielestäni pitänyt riittää pudotuspeleihin. Nyt joukkue on vielä jonkin verran vahvempi kuin viime kaudella. Hermes nousee alempaan keskikastiin ja pudotuspeleihin, veikkaan sijoituksia 5-8.
- Peliitat oli viime kauden selvästi huonoin jengi. Hyvät uutiset: KooVee pelastaa nyt tuolta titteliltä. Huonot uutiset: joukkue ei ole ainakaan vahvistunut. Sija 10 aika lailla maksimi, edellyttäen että joku muu floppaa. Muussa tapauksessa sijalla 11.


Summa summarum. Monisivuisen jahkailun ja sepostelun jälkeen veikkauksen voisi kopioida melkein suoraan viime kauden sarjataulukosta, mutta tehdään nyt jotain muutoksia. Veikkaan:

1. SaPKo
2. KeuPa
3. TuTo
4. Ketterä
5. K-Vantaa
6. Jokipojat
7. Hermes
8. LeKi
9. IPK
10. RoKi
11. Peliitat
12. KooVee
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury
Mun mielestä taas IPK on vahvistunut hyökkäyspäässä viime kaudesta. Jokipojilla hyvä nippu, sijoitus voi olla mitä vaan välillä 3-6, mutta arvoin nyt kuitenkin kolmoseksi.

1. KeuPa HT
2. SaPKo
3. Jokipojat
4. Ketterä
5. TuTo
6. K-Vantaa
7. IPK
8. Hermes
9. LeKi
10. RoKi
11. Peliitat
12. KooVee
 

Knap

Jäsen
Päivitys:

Ainoa muutos sitten alkuperäisen viestini taitaa olla Galinin jatkosopimus. Puolustuksen osalta =-merkki voidaan sen myötä vaihtaa pieneksi plussaksi.
Viime kauden korit:

Alempi keskikasti, eli pudotuspelipaikasta taistelleet:
- IPK ei ole heikentynyt, mutta ei myöskään vahvistunut merkittävästi. Maalinteko oli viime kaudella vaikeaa. Jos hanoja aukeaa, niin voi haastaa esim. Jokipojat tai K-Vantaan, mutta voi huonoimmillaan pudota myös playoff-viivan alle.
Kommentoidaas näitä. Miksi puolustus saa vain pienen plussan? Galin kuitenkin yksi Mestiksen parhaista puolustajista, etenkin puolustuspäässä.
Siikaluoma >> Korhonen
Riekkinen >> Kokkonen
Passiniemi < Pirttimäki
Loput korvaakin itsensä ja kun tuo puolustus toimi loistavasti viime kaudella, niin en nää kenenkään näiden sitä huonontavan (viimeinen pari reservikamaa). Toki jokaisessa joukkueesta näitä voidaan sanoa, mutta Huttunen on pudottanut painoa ihan urakalla ja ollut aivan helvetin kova. Koponen suoriutunut myös roolistaan. Tarkoitan sitä, että tuo ei missään nimessä ole huonontunut. Pidän IPK puolustusta aivan helvetin hyvänä, yhtenä parhaista oikeastaan. Sijottaisin ehkä SaPkon, Ketterän, Kiekko-Vantaan ja ehkä juuri ja juuri Jokipojat IPK:n ohi, KeuPa HT ei myöskään kaukana, mutta vierastan tuon pakiston "heiveröisyyttä".
Jos pakisto on kevään pudotuspeleissä allaolevassa muodossa, niin huhhuh.
Galin - Kinnunen
Siikaluoma - Huttunen
Riekkinen - Sulin
Hyökkäyksestä puhuin jossain vaiheessa erinomaisena ja on oikeastaan sitä edelleenkin. Nyt vain muiden kovat hankinnat ovat vieneet IPK:n hekumoinnista pohjan. Ainiin, IPK on vahvistunut hyökkäyksessä Mikko Juusolalla, todennäköisesti ainakin 20p menee rikki, liike ja laukaus huipputasoa. Viime vuotena erona on se, että on mahdollista koota kolme oikeasti laadukasta kenttää. Ei ole varsinaisia toivotaantoivotaan-pelaajia, vaan kaikki on todistanut tietyn tason ja mahdollisuus parantamiseen löytyy. Maalivahtina toimii yksi sarjan parhaista. Sanoisin IPK.n sijoiksi 5.-7. jos ollaan realistisia.
 
KalPa, Brad Marchand #63
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy