Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 30.06.2018 klo 16.56.

 1. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllähän tuo Kooveen porukka näyttää aika surkealta, jos näistä tryout-pelaajista useampi ei ole hyvätasoisia Mestis-pelureita.

  Aika paljon tuolla taidetaan Ilveksen liiga-apujen varaan laskea, mutta ei sieltä mitään sateentekijöitä ole tulossa. Puolustukseen olisi tyrkyllä ehkä Nikolas Matinpalo, joka näytti aika junnulta vielä Tampere cupin peleissä ja saattaa A-junnuissa pelatakin. Jos Jerry Laaksolle tehdään tryoutin jälkeen sopimus, niin hän saattaisi aloittaa kauden Kooveessa ja olla ihan hyvätasoinen pelaaja Mestikseen. Ilveksellä on sopimus 14 hyökkääjän kanssa, joten jos kaikki ovat pelikunnossa niin pari pelaajaa sieltä olisi Kooveelle vapautumassa. Nämä ovat tasoa Julius Valtonen.
   
 2. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Ikävä kyllä täytyy olla samaa mieltä.Olisi toivonut että muutama muukin viime kauden pelaajista olisi jatkanut niin oli runko kasassa. Lähinnä nyt ajattelen Janne Anttilaa ja Sandvikia. Niemestä ja Hildenistä nyt puhumattakaan. Ilmeisesti kuitenkin herrat on lopettaneet vaikka mitään vahvistusta tähän ei olekkaan mistään kuulunut. Torstaita odotellessa :)
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Pikaisesti selailin EP:stä nuo rosterit ja aika samansuuntaisilta voimasuhteet näyttivät kuin viimekin kaudella.
  Jokipojat voisi olla parempi kun edelliskaudella ja KeuPa ei toistaiseksi ihan yhtä vahva.
  SaPKolla on kysymysmerkkejä ja voi olla samaa tasoa tai sitten selvästikin heikompi. Tuskin on kuitenkaan kovempi rosteri vaikka hyvä onkin.
  Kiekko-Vantaalle on muodostumassa aika kova porukka näin minun silmin ja IPK:lla saattaisi olla pykälää kovempi nippu kasassa.
  TUTOn joukkue ei minusta näytä finaaliporukalle ja Ketterä lienee samaa tasoa kuin viimekin talvena. Siellä kärki on todella laadukas.
  Hermes,KooVee,Peliitat,RoKi ja LeKi näyttäisi äkkipäätä veikaten pelaavan viimeisestä plyoffpaikasta vaikka tuosta LeKistä ei voi vielä juuri mitään sanoakaan.
  Tästä ei juuri enää analyysi parane.
   
 4. Linnankundi Jäsen

  Olihan tuo analyysi paljon perusteellisempi varsinkin taustatyön osalta kuin Evertonin hihasta vedetty.
   
 5. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En nyt sano että Evertonin olisi hihasta mitään vetänyt. Mutta siinä Murkula on oikeassa, että TUTO ei ole ainakaan paperilla kovin vahva, jos vertaa edelliseen kauteen. Ja Everton oli samaa mieltä. SapKo on mielestäni vahva ja K-Vantaan kokoonpano myös viittaa taas haastavaan vastuksen monille. Jokipojat tulee myös olemaan vahva. KeuPa saa varmaan myös kasaan taas joukkueen, jolla ainakin kykenee jollakin tavalla puolustamaan pokaliaan.
  Ketterää ei pidä myöskään unohtaa.
  Tähän voisi lisätä muitakin, mutta kun vielä varmaan liikettä on, niin ei kannata. Aika tasaista tulee olemaan taas. Se on parasta mitä voisi toivoa.
   
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Toinen hiha ja lahkeet on vielä käyttämättä :-) Koitan siis tehdä yhteenvetoa vielä ennen kauden alkua. LeKillehän tuli justiinsa muutama uusi sopimus, mutta aika laihanpuoleinen on vielä roosteri. Ei kellään sattuisi olemaan tarjolla mitään kelvollista hahmotelmaa sen suhteen, millainen LeKin peruskokoonpano voisi olla.
   
 7. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tästä jäi puuttumaan varsin aikaisin kaudella loukkaantunut Samu Suominen, joka jatkaa TUTO:ssa seuraavankin kauden. On tasoltaan kahden ensimmäisen pakkiparin luokkaa.
   
 8. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Ja puolustukseen tullut Jere Rouhiainen on kova vahvistus. Vielä joukkueeseen tarvittaisiin Matias Lehtonen tai tasokas korvaaja hänelle. Varmaankin joukkue elää kauden aikana. Viime kaudellakin joukkueeseen liittyi kesken kauden mm. Ahoniemi ja Lucenius kun taas kapteeni Kuru lähti Tepsiin.
   
 9. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Ennustan, että SaPKo on hieman vahvempi kuin viime vuonna. Hyökkäyksessä on jopa kokemusta, kun löytyy peräti neljä 25 vuotta täyttänyttä. Mestarijoukkueen kippari palasi, joten meno jämäköityy siltä osin, ja se on tasaisessa sarjassa ehkä se isoin juttu. Vähän fiilispohjalta ennustan, että Junnuliigasta saattoi tulla kovempaa kamaa kuin nyt uskommekaan.

  Tarkoittaako kaikki tuo finaalia, se on eri asia.
   
 10. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  LeKi: (sopimuspelaajien lisäksi myös pelaajat ekoissa treenipeleissä)

  MV:
  + Arttu Kulmala
  + (Kimmo Rautiainen)

  - Christian Heljanko
  - Markus Ruusu
  - Lassi Yrjölä
  - Ukko-Pekka Luukkonen

  Viime kaudella runkosarjan ykkösvahtina torjui Luukkonen, joka lähti nyt isona lupauksena P-Amerikkaan. Playoffeissa puolestaan päävastuussa Heljanko, jolle puolestaan sovitellaan Tapparan ykkösvahdin tonttia. Tilalle olisi tarjolla nuoret, mutta ei läheskään yhtä lupaavat Kulmala ja Rautiainen. En tosin yllättyisi myöskään, jos pappa-Bäckström tai joku muu liigan kakkos-kolmosvahtikin kävisi Lempäälässä. Yhtä kovia prospekteja ei liene kuitenkaan luvassa, eli veikkaan LeKin maalivahtiosaston olevan heikompi kuin viime kaudella.

  P:
  + Matias Haaranen
  + Valtteri Lemmetty
  + Aleksi Mäkelä
  + Ville Virtanen
  + (Martin Hugo Has)
  + (Miska Kukkonen)

  - Jimi Jalonen
  - Toni Utunen
  - Otto Latvala
  - Roope Laavainen
  - Jasper-Juhani Ilvessuo
  - Tuukka Laakso
  - (Jere Rouhiainen)
  - (Valtteri Ilomäki)

  Viime kauden pakeista Lempäälän näyttäisivät jäävän ainoastaan Santeri Arousva ja Riku Väkiparta. Molemmat kohtuullisen/kelvollisen tason Mestis-pakkeja. Ykköspakin viittaa lähtisin sovittamaan Haaraselle, joka korvaa Jalosen. Myös Mäkelästä on profiilipakiksi. Hänen vertailupariksi voisi sopia vaikkapa Utunen - tästä parista kokeneemman Mäkelän myötä plussaa.

  Lemmetty ja Ilvessuo menevät vertailussa aika tasan, kuten ehkä myös Virtanen ja Laakso. Nyt nähdyistä lainapelaajista nuoret Hugo Has ja Kukkonen eivät ole samaa kaliberia kuin Rouhiainen, mutta ehkä Latvalan ja Laavaisen kanssa heidät voisi suurin piirtein tasan jopa laittaa.

  Vaikea verrata, koska yllämainituista pelaajista kaikki eivät olleet kehissä yhtä aikaa viime kaudella - eikä tulevallakaan kaudella runko tule pysymään samana. Omien sopimuspuolustajien osalta tilanne on mahdollisesti jopa hieman viime kautta vahvempi. Mutta sitten taas toisaalta: Tapparasta ei ainakaan taida irrota ihan yhtä tasokkaita lainapelaajia kuin viime kaudella joukkueessa oli, mahtaisiko sitten HPK tai joku muu jelppiä?

  Pannaan LeKi joka tapauksessa puolustuksen osalta tasavahvaksi viime kautiseen verrattuna.

  H:
  + Joni Lavonen
  + Matias Simontaival
  + Janne Seppänen
  + (Patrik Puistola)
  + (Santeri Aalto)
  + (Sami Moilanen)
  + (Kristian Tanus)
  + (Matias Lehtonen)
  + (Kasper Simontaival)

  - Antti Kangasniemi
  - Jere-Matias Alanen
  - Tomi Peltonen
  - Ossi Pellinen
  - Tommi Välimaa
  - Ismo Nikkinen
  - Topias Haapanen
  - Filip Krivosik
  - Erik Ahopelto
  - (Anton Levtchki)
  - (Joona Ikonen)

  Otetaan vertailut pareittain:
  Lavonen vs Krivosik - tasan
  Matias Simontaival vs Nikkinen - tasan
  Seppänen vs Pellinen - tasan
  Moilanen vs Levtchki - tasan pienen optimismin kera...
  Tanus vs Haapanen - tasan
  Lehtonen vs Alanen - tasan
  Puistola vs Ahopelto - tasan

  Lisäksi jää vielä muutama junnupuolen lainapelaaja, jotka varmasti korvannevat jotkut viime kauden lainamiehistä. Kokonaan korvaamatta jää kuitenkin niin kokemusta kuin kärkiosaamistakin: ykkössentteri Kangasniemi (33-v), monipuolinen Peltonen (31-v) ja luottomies Välimaa (34-v).

  Hyökkäyksen osalta LeKi on viime kautta vahvemmin lainamiesten varassa. Vaikka Ilveksestä ei enää tulekaan apuja, niin Tapparalla taitaa olla noin 2 kentällistä ylimääräisiä hyökkääjiä + laaja junnumiehistö. Eli aukot kokoonpanossa täyttyvät kyllä, mutta takuuvarmat Mestis-jyrät korvaantuvat siinäkin tapauksessa lupaavilla nuorilla. Miinusta siis.

  Yhteenveto:

  LeKissä nähtäneen tälläkin kaudella runsaasti eri pelaajia, mutta KooVeen nousu saattaa olla sille jopa hyvä asia. Nyt on ehkäpä vain yksi isäntä, jolle kumartaa, joten Tapparasta voidaan lainata vaikkapa kokonaisia ketjuja ja se näkyy kenties yhteispelissä? Maalille ei kuitenkaan taida löytyä lainatenkaan yhtä vahvoja tilkitsijöitä kuin viime kaudella ja hyökkäystehot ovat täysin lainapelaajien onnistumisen varassa. Sijat 7-10. todennäköisimmät.
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tsekataanpas ajankohtainen tilanne:

  Ainoat pelaajamuutokset sitten alkuperäisen vertailuni ovat Sportista toistaiseksi voimassa olevalle lainalle tulleet hyökkääjä Miro Lehtimäki ja puolustaja Toivo Pennanen. Molemmilla alla vahva kausi A-junnuissa, mutta eivät nyt lähtökohtaisesti mitään huippuvahvistuksia.

  Lukumääräisesti pakisto tasan ja todennäköisesti myös täynnä, mutta Pennasesta ei ole täyttämään Pälveen saappaita kiekollisena liiderinä. Hyökkäyksessä materiaali oli jo ennestään hitusen viime kautta parempi ja Lehtimäki tuo hyvän lisävaihtoehdon jopa kärkikenttiin.
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Päivitys:

  Ainoa muutos sitten alkuperäisen viestini taitaa olla Galinin jatkosopimus. Puolustuksen osalta =-merkki voidaan sen myötä vaihtaa pieneksi plussaksi.
   
 13. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Päivitys:

  Ainoa uusi pelaaja taitaapi olla Taavi Tiala, joka on hyvä runkopelaaja kakkos-kolmosketjuihin. Ei ole kaipailemani kärkihyökkääjä, mutta kokonaisuudessaan Jokipoikien hyökkäys on materiaaliltaan jo aika lähellä viime kauden tasoa.
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  Ketterälle tullut jonkun verran lisää sopimuspelaajia ja odotettua lainojakin. Esim. maalille Karolus Kaarlehto SaiPasta, kuten ounastelinkin. Puolustuksen ainoa laina toistaiseksi on Aku Alho, täydentää ainakin lukumäärää. Alakerran osalta ei siis tarvetta muuttaa arvioita.

  Hyökkäykseen uusina sopimuspelaajina Sebastian Sjöholm ja Henry Karjalainen sekä lainalle Bastien Maia ja Aatu Luusuaniemi. Karjalaisella voi olla vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, mutta muiden arvioisin olevan kelvollisia runkopelaajia. Ei kuitenkaan lähtökohtaisesti samaa tasoa kuin Jääskeläinen tai Iso-Mustajärvi, mutta kokonaisuutta katsottaessa hyökkäyskalustonkin osalta miinus alkaa olla jo varsin pieni.
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  Keuruulla on oltu aktiivisia hyökkääjien osalta. Teemu Huttu teki jatkosopimuksen, Juuso Mörsky palasi jengiin ja lisäksi JYP:istä lainalle Justus Mikkonen ja Matias Mustonen. Aiemmassa vertailussa ei oltu myöskään huomioitu tryoutilla olevaa Jani Siekkistä.

  Huttu korvaa tietty itsensä ja Mörsky on toinen selvä laatuhyökkääjä. JYP-kaksikko korvaa - tai on mahdollisesti jopa upgrade - Niemelälle ja Sundille ja nyt äijää riittää jopa reserviin. KeuPan hyökkäys on siis muuttunut kovasti, mutta ehkä jopa vahvistunut hieman viimekautisesta.

  Puolustukseen tullut Santeri Suistio lainalle. Jos Aitola ei vaan jää Jyväskylään, niin puolustus on viime kauden tasolla.
   
 16. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  Vantaalla alkaa kaiketi nyt olla miehistö aika pitkälti selvillä. Jussi Pelto-Arvolle jatkosopimus, kuten myös Pekka Niemimaalle. Mukaan myös hyökkääjät Jesse Niemi ja Jarkko Harjula (tryout) sekä puolustaja Jere Kiviniemi.

  Kiviniemi ei muuta kokonaistilannetta puolustuksen osalta. Edellisen arvioin sisältämien konditionaalien maustama plussa siis pakistosta.

  Hyökkäykseen ketjullisen verran lisää leveyttä ja omavaraisuuttakin. Täten myös hyökkäys kääntyy plussan puolelle.
   
 17. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  LeKin todellisesta kokoonpanosta ei tule olemaan varmuutta, lainamiesten tilanne tulee elämään läpi kauden.

  Kolme merkittävää hyökkääjäsopimusta kuitenkin. Kokenut Tommi Välimaa jatkaa. Vahvistuksiksi puolestaan Santeri Vuoti ja Niclas Lucenius, jotka molemmat voisi luokitella Mestiksessä aivan huipputason pelaajiksi.

  On toki iso riski, että kova kaksikko ei pelaa Lempäälässä koko kautta, mutta jos pelaavat niin vahvistavat joukkuetta merkittävästi enemmän kuin viime kauden joukkueesta menetetyt Kangasniemi ja Peltonen. Oletuksilla mahdollista laina-avuista LeKin hyökkäys on kovempi kuin viime kaudella.
   
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  Uusia sopimuspelaajia hyökkääjät Reno Goodwin ja Mark Viitanen. Potentiaalisia, mutta ei missään nimessä varmoja arpoja.

  Lainalle Lahdesta puolestaan odotetusti mv Suni, puolustajat Hannukkala ja Pynnönen sekä hyökkääjät Mäkitalo, Jantunen, Kukkonen ja Heino.

  Lainapelaajia jo tuossa alkuperäisessä arvioissa ennakoinkin. Ainakin mv ja puolustus menee kaavailemani mukaan. Hyökkäyksessä ollaan lainoista huolimatta edelleen hieman miinuksella ja lisäksi entistä enemmän lainamiesten varassa.
   
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS

  Aleksi Poikolalle jatkosopimus ja lainamiehenä hyökkäykseen Julius Hermonen. Viime kauden pistekärkien korvaajaksi ei kummastakaan kuitenkaan liene, eli hyökkäyksen osalta RoKille edelleen hieman miinusta.
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  Plussapuolella lainapuolustajat Ville Heinola ja Eetu Pylkkänen, hyökkäykseen Sami Aksila. Miinuspuolella puolestaan Kasper Piitulainen, jolta jää ainakin iso osa kaudesta pelaamatta.

  Puolustuksessa paketti alkaa olla ihan hyvin kasassa ja laina-avut täyttävät varmasti paikkansa. Hitusen vaikuttaa kuitenkin edelleen pakisto paperilla heikommalta kuin viime kaudella.

  Hyökkäyksessä kaluston on yhtä laaja kuin viime kaudella, mutta hieman erilainen. Ehkä tuon Piitulaisen sairauslomankin johdosta merkitään siis vähän miinusta.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  PÄIVITYS:

  TuTo on vahvistunut ihan merkittävästi sitten alkuperäisen katsaukseni. Puolustukseen uusina Jere Rouhiainen, Markus Mattson ja lainamies Olli Kaskinen. Hyökkäykseen Topi Taavitsainen, Matias Lehtosen paluu ja lainamies Joonas Savolainen.

  Uusi vertailu pakeista:
  Jere Rouhiainen vs Kalle Valtola = tasan, Rouhiainen tuskin yltää samoihin pistelukemiin mutta täyttää ykköspakin saappaat
  Matt Nickerson vs Anssi Virkki = miinus, Nickerson voi toki yllättää
  Niklas Murto vs Antti Helanto = tasan
  Markus Mattson vs Matias Haaranen = miinus, molemmat runkopakkeja Mestikseen, mutta Haaranen pykälän verran parempi

  Vertailupareissa siis jonkun verran miinusta, mutta Joona Tala mahdollisena jokerikorttina tasoittaa tilanteen. TuTo-pakisto siis viime kauden tasalla.

  Hyökkäyksessä Taavitsainen on potentiaalinen korvaaja esim. Juuselalle ja Lehtosen paluu on iso juttu. Savolainen tarjoaa vaihtoehtoja alempiin kenttiin. Kokonaisuudessaan sanoisin, että suurin piirtein yhtä akikeinästä heikompi on TuTon hyökkäyskalusto tällä kaudella, mutta ei siis mitenkään merkittävästi. Lisäksi Mäkiset ovat ainakin treenipeleissä olleet tehokkaampia, joten ehkä he pystyvät ottamaan vastuuta hyökkäystehoista hieman odottamaani vahvemmin.
   
 22. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
  Muuten hienoa ennakointia, mutta seurasitko yhtään TUTOn pelejä viime kaudella? Anssi Virkki oli heittämällä joukkueen (ja todennäköisesti koko Mestiksen) surkein puolustaja. Virheitä virheen perään, jatkuvasti vilttikomennuksia ja kaiken huippuna pudotuspeleissä 0+0=0 ja -8 finaaleihin selvinneessä joukkueessa, joka aiheutti soraääniä myös pelaajiston sisältä. Kentälle heitetty hikipyyhe tai juomapullo hoitaa roolin Virkkiä paremmin. Kukaan pelaaja maailmassa ei ole miinus hänen viime kauteen verrattuna
   
 23. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Viime kauden korit:

  Kärkikaksikko:
  KeuPa (97) ja SaPKo (96)
  - KeuPalla on vähintään yhtä kova jengi kuin viime kaudella. Se on siis lähtökohtaisesti suurin suosikki runkosarjan ykköseksi tälläkin kaudella.
  - SaPKon materiaali on hyvin lähellä samaa tasoa kuin viime kaudella. Marginaali oli viime kaudella hyvin pieni, joten SaPKokin kuuluu ehdottomiin suosikkeihin.

  Ylempi keskikasti, eli kotiedusta kisanneet:
  Ketterä (88), K-Vantaa (80), TuTo (79), Jokipojat (76)
  - Ketteräkin on voimasuhteiltaan aika lailla viime kauden tasolla. Paikka neljän sakissa siis hyvin mahdollista.
  - Vantaan tilanteeseen vaikuttaa hyvin paljon lainapelaajien tilanne. Oletettujen lainamiesten kanssa Vantaa olisi kuitenkin viime kautta vahvempi. On siis myöskin vahva ehdokas neljän sakkiin.
  - TuTolla oli jo viime kaudella hyvä jengi kasassa, mutta vielä runkosarjassa ei peli kulkenut ihan niin hyvin kuin odotettiin. Nyt maalivahdin ja yhden kärkihyökkääjän verran heikompi nippu, mutta periaatteessa tasoa pitäisi olla neljän sakkiin.
  - Jokipojilla on hieman viimekautista heikompi miehistö. Erot keskikastissa ovat pienet, mutta sijat 5-7 voisivat olla ne todennäköisimmät.

  Alempi keskikasti, eli pudotuspelipaikasta taistelleet:
  IPK (72), LeKi (71) Espoo (69), RoKi (68)
  - IPK ei ole heikentynyt, mutta ei myöskään vahvistunut merkittävästi. Maalinteko oli viime kaudella vaikeaa. Jos hanoja aukeaa, niin voi haastaa esim. Jokipojat tai K-Vantaan, mutta voi huonoimmillaan pudota myös playoff-viivan alle.
  - LeKi on tälläkin kertaa arvoitus. Maalivahtipelillä ei ehkä tule voittoja samalla tavalla kuin aiemmin, mutta Vuoti-Lucenius -duo voi puolestaan hyvinkin ratkoa pelejä. Vaikeimpia veikattavia: voi yltää jopa sijoille 5-6, mutta voi myös pudota lähelle karsintaviivaa.
  - RoKi on voimasuhteiltaan heikompi kuin viime kaudella. Edestä putoaa pois Espoo, mutta pudotuspelit saattavat siitä huolimatta jäädä tänäkin keväänä näkemättä.

  Jumbot:
  Hermes (59), Peliitat (45)
  - Hermes oli viime kauden alisuorittaja, jonka materiaali olisi mielestäni pitänyt riittää pudotuspeleihin. Nyt joukkue on vielä jonkin verran vahvempi kuin viime kaudella. Hermes nousee alempaan keskikastiin ja pudotuspeleihin, veikkaan sijoituksia 5-8.
  - Peliitat oli viime kauden selvästi huonoin jengi. Hyvät uutiset: KooVee pelastaa nyt tuolta titteliltä. Huonot uutiset: joukkue ei ole ainakaan vahvistunut. Sija 10 aika lailla maksimi, edellyttäen että joku muu floppaa. Muussa tapauksessa sijalla 11.


  Summa summarum. Monisivuisen jahkailun ja sepostelun jälkeen veikkauksen voisi kopioida melkein suoraan viime kauden sarjataulukosta, mutta tehdään nyt jotain muutoksia. Veikkaan:

  1. SaPKo
  2. KeuPa
  3. TuTo
  4. Ketterä
  5. K-Vantaa
  6. Jokipojat
  7. Hermes
  8. LeKi
  9. IPK
  10. RoKi
  11. Peliitat
  12. KooVee
   
 24. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Mun mielestä taas IPK on vahvistunut hyökkäyspäässä viime kaudesta. Jokipojilla hyvä nippu, sijoitus voi olla mitä vaan välillä 3-6, mutta arvoin nyt kuitenkin kolmoseksi.

  1. KeuPa HT
  2. SaPKo
  3. Jokipojat
  4. Ketterä
  5. TuTo
  6. K-Vantaa
  7. IPK
  8. Hermes
  9. LeKi
  10. RoKi
  11. Peliitat
  12. KooVee
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kommentoidaas näitä. Miksi puolustus saa vain pienen plussan? Galin kuitenkin yksi Mestiksen parhaista puolustajista, etenkin puolustuspäässä.
  Siikaluoma >> Korhonen
  Riekkinen >> Kokkonen
  Passiniemi < Pirttimäki
  Loput korvaakin itsensä ja kun tuo puolustus toimi loistavasti viime kaudella, niin en nää kenenkään näiden sitä huonontavan (viimeinen pari reservikamaa). Toki jokaisessa joukkueesta näitä voidaan sanoa, mutta Huttunen on pudottanut painoa ihan urakalla ja ollut aivan helvetin kova. Koponen suoriutunut myös roolistaan. Tarkoitan sitä, että tuo ei missään nimessä ole huonontunut. Pidän IPK puolustusta aivan helvetin hyvänä, yhtenä parhaista oikeastaan. Sijottaisin ehkä SaPkon, Ketterän, Kiekko-Vantaan ja ehkä juuri ja juuri Jokipojat IPK:n ohi, KeuPa HT ei myöskään kaukana, mutta vierastan tuon pakiston "heiveröisyyttä".
  Jos pakisto on kevään pudotuspeleissä allaolevassa muodossa, niin huhhuh.
  Galin - Kinnunen
  Siikaluoma - Huttunen
  Riekkinen - Sulin
  Hyökkäyksestä puhuin jossain vaiheessa erinomaisena ja on oikeastaan sitä edelleenkin. Nyt vain muiden kovat hankinnat ovat vieneet IPK:n hekumoinnista pohjan. Ainiin, IPK on vahvistunut hyökkäyksessä Mikko Juusolalla, todennäköisesti ainakin 20p menee rikki, liike ja laukaus huipputasoa. Viime vuotena erona on se, että on mahdollista koota kolme oikeasti laadukasta kenttää. Ei ole varsinaisia toivotaantoivotaan-pelaajia, vaan kaikki on todistanut tietyn tason ja mahdollisuus parantamiseen löytyy. Maalivahtina toimii yksi sarjan parhaista. Sanoisin IPK.n sijoiksi 5.-7. jos ollaan realistisia.