Mainos

Mestiksen yleisömäärät

  • 378 687
  • 1 795

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään kolme liigapeliä alkoi klo 15.00. Olisiko aikaisempi aloitusaika myös Mestiksessä parempi ja toisi lisää yleisöä?

Olisivatko torstai ja sunnuntai parempia pelipäiviä?

Minusta mestiksen ei ainakaan liikaa kannattaisi kilpailla liigan kanssa pelipäivistä, Osalla paikkakunnilla kun on liigajoukkue lähellä niin fanit jotka mestisksestä kiinostunut niin voi jäädä helpommin liigaa seuraan jos samaan aikaan menossa. Lisäksi mediassa jos pelataan samaan aikaan liigaa niin se pienikin mahdollisuus että joku lehti tai urheilulähetys näyttäisi mestistä menee siinä. Vielä varsinkin jos aloitus aika on ihan sama. Sunnuntai voisi kyllä olla semmoinen päivä jolloin enemmän otteluita, kerää lapsiperheitä varsinkin. Pelipäivät jos olisi vaikka sunnuntai, keskiviikko + perjantai.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pitkävetolista määritteli ainakin joskus pelipäiviä. Eli Veikkaus suurimpana sponsorina toivoi tiettyjä pelipäiviä, jotta sai listalleen mielenkiintoisia kohteita mahdollisimman tasaisesti läpi viikon. En tiedä onko mitään merkitystä nykyään, eli kuinka paljon sponssaa, tai minkälaista vaihtoa Mestis-kohteet ylipäätään keräävät.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Suht mukava haaste yleisömäärien suhteen on Jukureillakin joulukuun alkuun, kun on neljä kotipeliä putkeen, eikä mikään näistä ole oikein vetonaula (LeKi, Peliitat, Vantaa ja Hermes). Noista peleistä jos keskiarvo on yli 1500, niin sitä voi pitää hyvänä suorituksena. Aika näyttää kuin kävi. Tammi-helmikuun vaihteessa on sitten vielä parempi haaste, kun kotipelejä on vaatimattomasti 6 peräkkäin (RoKi, Akatemia, KeuPa, Hokki, Peliitat, Jokipojat). Viimeinen näistä tosin maaottelutauon jälkeen, mutta silti.. Lisämainintana tuon kuuden kotipelin putken jälkeen on sit 5 vieraspeliä peräkkäin..Mahtava on tämä otteluohjelma.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Minusta mestiksen ei ainakaan liikaa kannattaisi kilpailla liigan kanssa pelipäivistä

Tämä.

Asiaa voisi miettiä myös toiselta kantilta. Mitä jos Mestiksessä unohdettaisiin kokonaan viikkopelit ja pelattaisiin vain perjantai + lauantaikierrokset? Viikot riittävät nykyisillä pelimäärillä ja runkosarjan pituudella tähän. Mestis on kuitenkin - rehellisesti puhuen - puoliammattilaissarja ja asia tuskin kovin radikaalisti muuttuu. Viikonloppupeleillä annettaisiin joukkueille harjoittelurauha arkipäiviksi ja myös pelaajille parempi mahdollisuus käydä töissä/koulussa harjoittelun ohella maanantai-torstai -akselilla ja sitä kautta sitoutua seuraan pidemmäksikin aikaa, jos portit Liigaan eivät aukeakaan. Pe-la kierrokset mahdollistaisivat myös kannattajille mielenkiintoiset back to back kierrokset ja joukkueille pitkämatkapeleihin yhden hotelliyön ja kahden pelin reissut. Molemmathan ovat rajoitetustu käytössä jo nykyiselläänkin.

Ottelutapahtumien ja kotiotteluiden järjestämisessä/markkinoinnissa voitaisiin sekä liitossa että seurojen toimistoissa keskittyä yksi peli viikossa rytmiin ja tehdä siitä yhdestä pelistä kunnollinen tapahtuma ja elämys. Pertti Peruskatsojallekin olisi helpompi sekä yhtenäisten aikataulujen että puhtaasti rahan puolesta sitoutua yhden pelin viikkotahtiin. Enkä oikein usko, että joukkueiden kotiotteluiden tulotkaan tästä radikaalisti tippuisivat. Jos halli on kerran viikossa hyvin markkinoidussa "The Tapahtumassa" lähes täynnä tai kaksi kertaa viikossa puolillaan ja yhtälöön lisätään yhden vs. kahden ottelun järjestämiskulut niin maalaisjärjellä ajateltuna ero ei kovin iso välttämättä ole.

Parin viime vuoden aikana on tehty useita tutkimuksia, esim. korkeakoulujen opinnäytetöitä ottelutapahtuman kehittämisestä eri seuroille, joissa tulokset ovat hyvin yhteneviä. Nuo ovat muuten kaikki julkisia, jos niitä haluaa lueskella. Hyvin järjestetty ottelutapahtuma ja sen markkinointi on se seuran ehdoton päätuote "Juurtuneiden" katsojien lisäksi tärkeän segmentin eli uusien asiakasryhmien houkuttelussa tapahtumaan ja ennen kaikkea halukkuudessa tulla uudelleen peliin, Valtaosalle etenkin uusia katsojaryhmiä jääkiekko ja ottelutapahtuma on ennen kaikkea viihdettä. Katsojan tapahtumassa kokema hyvän olon tunne, hyvä tunnelma, hyvä asiakaspalvelu, yhteisöllisyys ja tunnelman kokeminen ovat tutkitusti - peliesityksen ohella tärkeimpiä positiiviseen elämykseen ja uudelleen tulemisen mahdollisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Tässä on Suomessa iso sarka kynnettävänä siirtyä karrikoidusti lämmin kalja-kylmä makkara-tuomari on nuija -tilanteesta sanotaan nyt vaikka keskieurooppalaiseen ottelutapahtuman tunnelmaan.

Kaikilla asiaa seuranneilla lienee jonkinlainen ajatus, mihin nykyinen jatkuva hitaan kurjistumisen kehitys johtaa. Miksi siis ei Mestiksessä mietittäisi koko sarjan, seuran ja otteluiden ajattelumallia ja lähestymää uusiksi? Tuskin siitä ainakaan huonompaan tilanteeseen jouduttaisiin kuin missä nykyisin ollaan. Vai?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Hyviä ideoita Vasemmalla pakilla. Miten näitä Mestiksen kehitysideoita saisi myös liiton tiedoksi tai urheilulehtiin ja niiden kautta laajempaan julkisuuteen? Muuten ei koskaan tapahdu mitään. Ja ylipäätään mitään kehitystä ei tapahdu, ellei liittoon tule uusia ihmisiä, jotka olisivat aidosti kiinnostuneita kehittämään Mestistä. Ensi vuonna lähtee Jukurit, veikkaanpa, että yleisömäärät pienenevät entisestään, ellei ensi kaudeksi tehdä jotain tuon tyyppisiä uudistuksia, joita Vasen pakki luetteli. Vähemmän otteluja sarjaan, ei kiinnosta ketään, kun tahkotaan läpi syksyn ja talven valtava määrä pelejä.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Lyhkäsesti mielipidettä asiasta:

Jos jotain hyvää haluaa sanoa Mestiksestä, niin kyllä ehdottomasti numero yksi on runsas pelimäärä! Ei herranjestas sitä tule missään nimessä vähentää, se tietää automaattisesti vähemmän tuloja seuralle sen tärkeimmän lisäksi - fanien näkökulmasta enempi on tottakai parempi kun kaikkiin peleihin ei yksinkertaisesti vain pääse. On ihan pomminvarmaa ja todettukkin asia täällä, että samat naamat siellä halliilla käy, pelataan kerran kahdessa viikossa tai sitten kaksi kertaa viikossa. Suomisarja on suunnilleen kuten VP kuvailit, viikonloppuna pelit ja määrällisesti pelejä vähemmän. Suomisarjassa on pelit yhtä viihdyttäviä muuten, jostain syystä täällä osa kiekkoyleisöstä aloitti taas peleissä käynnin vasta Mestiksessä.

Näen paljon hyviä asioita tämän hetken Mestiksessä:
- Fanseat (kaikki pelit tv.stä 8€/kk!)
- tv-näkyvyys ei tunnu vaikuttavan yleisömäärän, tämän aavistinkin
- MHL (olen juuri nyt ehkä ainoa joka tykkää tästä, mutta "Mestis Hockey League" kuulostaa ja näyttää hyvältä, varsinkin tulevaisuudessa
- Liigan jämäpelaajat eivät eroa verkkaripalkoilla pelaavista, vaan kuuluvat useimmiten osastoon "vahvistavat 3- ja 4-ketjuja"..
- Mestiksen ja liigan välinen kuilu on selvästi kaventunut (ei valitettavasti johdu Mestiksen kehittymisestä, joten onko sittenkään hyvä asia!)
- Lippujen korkeahkot(12/16e) hinnat eivät ihmisiä haittaa näin laman keskellä, huomiseen Peliitat-otteluun myyty huikeat 5 istumapaikkaa kaksi yhden hinnalla!
- Mestis ei kilpaile Liigan kanssa ja on erittäin hyvä vaihtoehto liigakiekolle - lätkä on viihdettä!

Yhteistyösopimukset(lue farmisopimus) voivat olla hyvä asia, mutta sellaselle seuralle, jolla on rahkeita pärjätä ilman tällaista sopimusta, ei tämän tarvitse olla edes vaihtoehto. Hermeksellä otettiin varman päälle ja ihan hyvä niin, tai sanotaanko että pakko hyväksyä tässä kohtaa. Ensi vuonna sitten omilla eväillä alusta loppuun.

Tokihan nyt on muotia haukkua Mestistä, vai alkaakohan se juna jo hiljalleen mennä?

Lisäys: Loppuun voisin laittaa sellasen vielä, että kaikista paras asia on, jos ja kun Mestiksestä pyritään tekemään ihan oma tuotteensa, sen sijaan että Mestis yrittäisi olla vanha divari jota se ei kumminkaan voi olla! Nyt on mielestäni jääkiekkoliitto valinnut erinomaisen suunnan!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ei herranjestas sitä tule missään nimessä vähentää...On ihan pomminvarmaa ja todettukkin asia täällä, että samat naamat siellä halliilla käy, pelataan kerran kahdessa viikossa tai sitten kaksi kertaa viikossa

Samaa mieltä pääosin, mutta pari tarkennusta. En ehdottanut pelien määrän vähentämistä vaan niiden sijoittamista nykyiselle runkosarjan ajanjaksolle tasaisesti joka viikko samoille paikoille sementoituna. Viikot riittävät kyllä saman pelimäärän pelaamiseen vain esim. pe-la, mutta aivan hyvin pelipäivät voivat olla la-su - se ei ole oleellista vaan se, että pelipäivät ovat jatkuvasti samat ja ne pelataan päivinä, jolloin katsojat hallille mieluiten haluavat mennä ja toisaalta niin, että se olisi järkevintä ja kustannustehokkainta seuroille/pelaajille. Ja vielä niin, että ottelukalenteri tehdään järkevästi eikä niin, kuin esimerkiksi @Tuusa yläpuolella kertoi Jukureiden peleistä, jossa joulukuun alussa on kymmenessä päivässä neljä kotipeliä peräkkäin ja keväällä ensin kuusi kotipeliä putkeen ja sitten viisi vieraspeliä putkeen - kohtuullisen haastavaa seuran markkinoinnille. Kaikki seurat ja katsojaryhmät kattavan asiakastutkimuksen järjestämisen ei pitäisi olla kovin kallista saati monimutkaista. Toiseksi niin kuin sanoit, lajiniilot ja fanit käyvät peleissä vaikka ne pelattaisiin pimeällä pellolla räntäsateessa keskellä yötä. Mutta jos ja toivottavasti kun kaikki seurat haluavat peleihin myös lisätuloja eli uusia maksavia katsojia, pelkkä peli ei vain riitä ja siksi tarvitaan nykyisestä poikkeavaa markkinointia, lippujen hinnoittelua ja pelin ulkopuolisia viihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä halleille.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Parin viime vuoden aikana on tehty useita tutkimuksia, esim. korkeakoulujen opinnäytetöitä ottelutapahtuman kehittämisestä eri seuroille, joissa tulokset ovat hyvin yhteneviä. Nuo ovat muuten kaikki julkisia, jos niitä haluaa lueskella. Hyvin järjestetty ottelutapahtuma ja sen markkinointi on se seuran ehdoton päätuote "Juurtuneiden" katsojien lisäksi tärkeän segmentin eli uusien asiakasryhmien houkuttelussa tapahtumaan ja ennen kaikkea halukkuudessa tulla uudelleen peliin, Valtaosalle etenkin uusia katsojaryhmiä jääkiekko ja ottelutapahtuma on ennen kaikkea viihdettä. Katsojan tapahtumassa kokema hyvän olon tunne, hyvä tunnelma, hyvä asiakaspalvelu, yhteisöllisyys ja tunnelman kokeminen ovat tutkitusti - peliesityksen ohella tärkeimpiä positiiviseen elämykseen ja uudelleen tulemisen mahdollisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Tässä on Suomessa iso sarka kynnettävänä siirtyä karrikoidusti lämmin kalja-kylmä makkara-tuomari on nuija -tilanteesta sanotaan nyt vaikka keskieurooppalaiseen ottelutapahtuman tunnelmaan.
Tätä on pakko kompata. Olen viime vuosina seurannut ottelutapahtuma-kulttuurin kehittymistä, mutta todellisuudessa jopa Liigassa on "viihdebisnes-aikakaudesta" huolimatta menty alaspäin, Mestiksestä nyt puhumattakaan. Onko kyse resurssien puutteesta vai kertakaikkisesta osaamattomuudesta?

Jos lähdetään ihan hieman teorisoimaan. Jääkiekko-otteluhan on alkukantaiselta olemukseltaan teatteriesityksen kaltainen. Oikeastaan se on enemmän kuin teatteri: siinä näyttelijät(pelaajat), yleisö sekä muut tahot ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään ja näistä syntyy draama ja sitä kautta tunneskaala, joka on ollut yleisön motiivina otteluun tultaessa. Nyt oleellinen kysymys on: miten tätä tunnekokemusta ja draaman kaarta saadaan vahvistettua?

Ehkä tämä keskustelu Mestiksen puolella menee jollain tavalla koomiseksi - näkemykseni mukaan kun nämä asiat ovat lähes kaikilla seuroilla täysin retuperällä. Toisin sanottuna resurssit/kiinnostus ei riitä minkäänlaisen käsikirjoitetun tapahtuman luomiseen, vaan ainut käsikirjoitus on kentällä nähtävä ottelu. Urheilullisesti Mestis on hyvinkin lähellä liigatasoa, jos vertaa itse tapahtuman laatuun. Pelkkä ottelu ei kuitenkaan poikkeustapauksia lukuunottamatta millään pysty tarjoamaan täydellistä tunneskaalaa, vaan tunteita - jännitystä, samaistumista ja yhteisöllisyyttä erityisesti - pitää saada vahvistettua myös muilla keinoin - pääasiassa aistiärsykkeiden avulla.

Otan esimerkiksi Mikkelin, jossa on painittu edellä olevien ongelmien vuoksi monestakin syystä. Mikkeliläisyleisö on mielestäni kohtuullisen vaikea tapaus, jopa erittäin haasteellinen. Otteluissa kävijät(tässä tapauksessa mikkeliläiset) voidaan nähdä sosiologisesti yhteisönä. Yhteisö muodostaa aina normiston, jonka mukaan koko yhteisö toimii. Mikkelissä tämä normisto on tietyllä tavalla estynyt. Maalille saa taputtaa, 10 kertaa, ja muuten ollaan hiljaa. Mutta annahan olla. Jos marssisin seuraavassa kotipelissä lehtereille tekemään kyselytutkimusta jossa kysyisin, "haluaisitko, että koko halli osallistuisi kannattamiseen ja loisi halliin hyvän tunnelman", niin uskallan väittää, että 90% haluaisi. Silti harva osallistuu! Yleisön enemmistö ajattelee: "en kannusta, kun ei muutkaan". Lumipallo pitäisi saada kiertymään toiseen suuntaan, jolloin ajattelutapa olisi: "kannustan, kun muutkin!". Tässä kohdassa tarvitaan niitä yhteisöllisyyden kokemuksia. Miten niitä pystytään tuottamaan, siinä kysymys, jonka ääressä ainakin Mikkelissä ja muissa Liigaseuroissa pitää painia tosissaan. Visuaaliset elementit voidaan laskea merkittävimmiksi, mutta myös auditiivisuus (jonka avulla on joka hallissa mahdollisuus vaikuttaa) on tärkeä osa. Molemmat ovat Mikkelissä kunnossa - niin mediakuution/valojen kuin äänen avulla vaikutetaan loistavasti yleisöön. Myös intohimoisia, käsittääkseni Suomessa ennennäkemättömiä suunnitelmia Jukureilla on, kuten esimerkiksi interaktiivinen älypuhelinsovellus. Tulevaisuudessa yleisö voi osallistua ottelutapahtumaan suoraan ja vaikuttaa sen sisältöön. Mahdollisuudet ovat rajattomat, jos vaan intohimoa kehittämiseen löytyy, ja uudella seurajohdolla löytynee. Ilmeisesti yksi yhteistyökumppani on sitoutunut kehittämään tätä interaktiivista ottelutapahtumaa Jukureille. Uskallan nähdä, että Mikkelissä on mahdollisuudet luoda Liigassa otteluihin loistava tunnelma ja me-henki. Mestiksessäkin tällaista ajattelua kipeästi tarvittaisiin. Mutta ehkä nämäkin asiat korreloivat sen kanssa, miten tavoitteellinen seura on. Tilanteen pakosta seurat joutuvat vain keskittymään selviämiseen. Hoidetaan urheilullisesti mahdollisimman hyvät kehitysolosuhteet nuorille pelaajille ja varmistetaan, että kannattajien ydinryhmä ei katoa.
 

Reppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
En tiedä muista paikkakunnista, mutta kyllä Kokkola on niin täynnä glory hunterseja ku vaan voi olla. Lentopallo-Tiikereiden pelit houkuttelee tappioiden jälkeen, koska niissä "aina voitetaan". Muutaman pelin tappioputki nii johan laskee yleisölukumäärät usealla sadalla. Alkukaudesta oli tonnin paremmalla puolen katsojaluvut. Revanssiviikonlopun yleisömäärä oli kyllä totaalinen pettymys, viikonloppupeleissä pitäisi erityisesti olla paljon väkeä.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
En tiedä muista paikkakunnista, mutta kyllä Kokkola on niin täynnä glory hunterseja ku vaan voi olla. Lentopallo-Tiikereiden pelit houkuttelee tappioiden jälkeen, koska niissä "aina voitetaan". Muutaman pelin tappioputki nii johan laskee yleisölukumäärät usealla sadalla. Alkukaudesta oli tonnin paremmalla puolen katsojaluvut. Revanssiviikonlopun yleisömäärä oli kyllä totaalinen pettymys, viikonloppupeleissä pitäisi erityisesti olla paljon väkeä.

Hermes 30.10 - 20.11.15
0-0-5

22.11.15 (Tiikerit 10-0-0)
Tiikerit vs. Korson Veto
yleisöä 562 (aiemmat n. 700 ja 1100)

Minun silmiini näyttää ennemminkin siltä, että jos Hermes on hävinnyt niin seurauksena Tiikerit kiinnostaisi entistäkin vähemmän. Ei näin kumminkaan, vaan koska 90% eri yleisö ja toisen ongelmana sarjassa on ylivoimaisuus ja varmat voitot.

Hermeksen ottelumarkkinoinnissa ja tiedottamisessa on niin valtavasti parantamista että siihen nähden ihan kohtuullisen tyytyväinen voi näihin pohjalukemiinkin olla. Esimerkiksi kaksi-yhden-hinnalla viime pelissä vierekkäisille istumapaikoille(B2), mutta näille paikoille lippuja myytiin veikkauskorttia näyttämällä vain 5 kappaletta, kokonaisyleisömäärän ollessa hiukan päälle 700.

...kahden päivän varoitusajalla taataan ettei yhtäkään uutta naamaa ilmaannu halliin.
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Huikeita yleisömääriä tänään:
Keuruu 360
Lempäälä 275
Jyväskylä 205

Voiko tästä enään alemmas mennä?
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Huikeita yleisömääriä tänään:
Keuruu 360
Lempäälä 275
Jyväskylä 205

Voiko tästä enään alemmas mennä?

Kyllä voi! SaPKosta tehdään jukureiden farmi, tutosta tepsin, niin saadaan niissäkin yleisömäärät vielä tippumaan. Kyllähän tuo leki on ehdoton huipennus, liigapelaajat vetää harkkamatseja harkkahallissa. Aivan älytön tämä sarjajärjestelmä, ja se yleisö joka ei innostu tästä, menetetään lopullisesti. Noh, ilmasto Suomessa lämpenee etelä-ruotsia vastaavaksi, niin kohtahan täällä tarkenee pelata jalkapalloa muun euroopan tapaan talvellakin. Ja jääkiekko alkaa hiipumaan, kiitos näiden sarjasysteemien.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkä

Jäsen
Onhan tuo aivan järkyttävää...vielä, kun jokainen tietää syyn!

Ei sarja, josta ei ole mahdollisuus nousta...kuin valtavalla määrällä rahaa ja perseen nuolemista. Ei sellainen sarja ketään kiinnosta. Avoimien sarjojen aikaan oli hiukan toinen meno...

1. div. 1994-1995

Fazer-liiga O V T H P TM PM Yleisö ka.
SaiPa 46 34 0 12 68 241 137 1936
KooKoo 46 27 4 15 58 199 157 1439
Kiekko-67 46 24 6 16 54 181 148 252
Hermes 46 22 2 22 46 185 172 1767
SaPKo 46 21 4 21 46 153 150 1135
Haukat 46 19 8 19 46 165 183 916
FoPS 46 21 2 23 44 235 197 684
Reipas 46 18 6 22 42 155 201 1062
KooVee 46 20 0 26 40 155 186 1057
Junkkarit 46 19 1 26 39 178 226 606
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Onhan tuo aivan järkyttävää...vielä, kun jokainen tietää syyn!

Ei sarja, josta ei ole mahdollisuus nousta...kuin valtavalla määrällä rahaa ja perseen nuolemista. Ei sellainen sarja ketään kiinnosta. Avoimien sarjojen aikaan oli hiukan toinen meno...
[--]
Kiekko-67 46 24 6 16 54 181 148 252
Lainasin vain yhden rivin, koska se kertoo, että periaatteessa hyvin kiinnostavia pelaajia (vaikkakin nuoria tuolloin) vilisevääkään joukkuetta ei kukaan jaksa käydä katsomassa, jos ei nousupanosta ole. Kiprusoff [!], Hurme, Norrena, Berg, Harila, Koivisto, Kakko, M. Lehtinen, R-P Lehtonen, Salo [!], Aalto, Elomo, Eloranta, Kivenmäki, Hyvönen, Kallio, Kiviharju, Sihvoset... Näin jälkikäteen moni varmaankin tekisi erilaisen valinnan katsomispäätöksen suhteen, mutta tuolloin kyse oli farmijoukkueesta, ja farmijoukkueella on farmin kohtalo. Mutta siis jo 90-luvulta voi nähdä, että ainakaan puhdas farmeilu ei Suomeen sovi. Ei niitä pelejä kukaan katso, ainakaan ruuhka-Suomessa. Muilla paikkakunnilla K-67 on saattanut olla kohtuullisen kiinnostavakin.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Ei sarja, josta ei ole mahdollisuus nousta...kuin valtavalla määrällä rahaa ja perseen nuolemista. Ei sellainen sarja ketään kiinnosta. Avoimien sarjojen aikaan oli hiukan toinen meno...

1. div. 1994-1995

Fazer-liiga O V T H P TM PM Yleisö ka.
SaiPa 46 34 0 12 68 241 137 1936
KooKoo 46 27 4 15 58 199 157 1439
Kiekko-67 46 24 6 16 54 181 148 252
Hermes 46 22 2 22 46 185 172 1767
SaPKo 46 21 4 21 46 153 150 1135
Haukat 46 19 8 19 46 165 183 916
FoPS 46 21 2 23 44 235 197 684
Reipas 46 18 6 22 42 155 201 1062
KooVee 46 20 0 26 40 155 186 1057
Junkkarit 46 19 1 26 39 178 226 606

Livetaulukkojen perusteella tänä päivänä sijoilla 13-22 ovat seuraavat:

Sport 3247 (yleisö ka.)
Blues 3583
HPK 3071
Hokki 805
Jukurit 1622
Jokipojat 1344
SaPKo 900
Peliitat 506
Hermes 884
TUTO 1435

... eli suljettu sarja ei vaikuta lainkaan katsojamääriin, mutta sen sijaan liigassa liian suuri joukkuemäärä(>12) heikentää Mestiksen profiilia kun täytteeksi otetaan liigaseurojen ylläpitämiä joukkueita.

Onko luvussa sekä koti- että vierasotteluiden katsojamäärien keskiarvo? Olen käynyt lähes kaikissa Tovereiden pelissä tänä kautena ja missään pelissä ei ole ollut noin vähän katsojia.

Ähh, joo, korjataanpas...

e. Nyt on kotiotteluiden keskiarvot. Näköjään ihan koomassa näppäilin :D
 
Viimeksi muokattu:

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Jokipoikien runkosarjan yleisömääriä

06-07 1 639
08-09 2 056
09-10 1 909
10-11 2 111
11-12 1 920
12-13 1 757

Onhan näistä tiputtu, mutta pitää toki tarkastella kauden jälkeen uudestaan. Mistähän saisi divarin / Mestiksen kaikkien aikojen kaikkien joukkueiden kausittaiset yleisökeskiarvot? Ei varmaan mistään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viime kierroksen yleisö-ka (4 ottelua, 361 katsojaa keskimäärin per matsi) taisi olla jonkunlainen ennätys mestiksenkin historiassa kun kotijoukkueet sattuivat olemaan näitä vähemmän kiinnostavia (ainoastaan Lempäälä puuttui). Lisähaasteena väen liikkeelle saamisessa varmasti haasteellinen keli ja vastikään aivan loistavasti päättyneet junnu mm-kisat, mutta kyllähän tuo yleisömäärä on aivan karmea kierroksen keskiarvona. Huomenna olisi kasvojenpesun paikka kun pelataan paremmin väkeä liikkeelle saaneilla paikkakunnilla, eli Kokkolassa, Joensuussa, Mikkelissä ja Rovaniemellä. Kauden yleisökeskiarvoihin peilaten voitaisiin huomiselle odottaa reilusti yli 1000 katsojaa keskimäärin joka paikkakunnalla ja lisähienoutena Mikkelissä alueen kauppiaat tarjoavat kärkimatsin Hokkia vastaan. Toisaalta koska aina pitää hakea negatiivisia asioita, niin keli voi verottaa huomenna katsojia, itseäni ainakin hieman jopa mietityttää että mihin saisi auton jätettyä lämpimään, tai vaihtoehtoisesti kestääköhän vajaan 3 tunnin pakkasseisotusta näillä keleillä.

No joo, ehkä sitä sellaisen riskin uskaltaa ottaa kuitenkin kärkimatsin tähden. Pääsee samalla toivottamaan tuoreen junnumestari-Pendon takaisin Mikkeliin.
 

TeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat menee kaakonkulmalle
Vertailun vuoksi...

Suomi-Sarjasta Mestikseen pyrkivällä Imatran Ketterällä Loppiais-keskiviikkona 560 katsojaa ottelussa Jyväskylän D-Kiekkoa vastaan.
Linkki vie liiton tilastopalveluun

Ketterän yleisökeskiarvo 13 kotiottelun jälkeen on 447 katsojaa/ottelu
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Huomenna olisi kasvojenpesun paikka kun pelataan paremmin väkeä liikkeelle saaneilla paikkakunnilla, eli Kokkolassa, Joensuussa, Mikkelissä ja Rovaniemellä
Mitä vielä, jos oikein arvioin niin aikamoisia pohjanoteerauksia tänäänkin:

Hermes 615
Jokipojat 823
Jukurit 2828
RoKi 1070

Sitten vaan (teko?)syitä keksimään. Ei tuo Mikkelin lukemakaan ilmaispeliksi mikään suurenmoinen ole.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Kokkolassa ei ollu kyseistä määrää paikalla, oma arvio on 500 +-30katsojaa... Olisko kylmä ilma kangistanu autot ettei porukka pässy liikkeelle... Eipä osaa sanoa oikeen mitään, toittovasti nousee tuleviin peleihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös