Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Mestiksen yleisömäärät

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Pelicans81, 15.09.2011 klo 00.08.

 1. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Tulipas tehtyä mielenkiintoisia havaintoja, kun aloin ihmetellä, miten Jokipoikien kotiotteluiden yleisökeskiarvo voi olla tilastojen mukaan niinkin korkea kuin 1 108, vaikka yli tuon ei ole ilmoitettu tämän kauden kotipeleissä kuin kahdesti, ja nekin aivan täpärästi.

  Syyksi paljastui se, että neljän ensimmäisen kotiottelun katsojalukemia on jälkikäteen koroteltu tilastoihin, +200 jokaiseen!

  Kas näin:

  14.09. Jokipojat–SaPKo 1026 -> 1226
  23.09. Jokipojat–LeKi 739 -> 939
  30.09. Jokipojat–Hermes 926 -> 1126
  05.10. Jokipojat–RoKi 912 -> 1112
  14.10. Jokipojat–Hokki 1140 (ei muutosta)
  19.10. Jokipojat–IPK 1115 (ei muutosta)
  22.10. Jokipojat–TUTO 1095 (ei muutosta)

  Ensimmäiset lukemat ovat siis alkuperäisiä, ja lähteenä näissä on Mehtimäkeläisen otteluohjelma, jonne tilastot on mitä ilmeisimmin kirjattu heti ottelupäivinä. Jälkimmäiset lukemat ovat taas Jääkiekkoliiton tilastoista.

  Tämän "kuoppakorotuksen" ansiosta yleisökeskiarvo on siis saatu nousemaan 993:sta katsojasta 1108 katsojaan.

  Vaikuttaisi siis siltä, että yleisömäärien laskentatapaa on joiltakin osin päätetty muuttaa kesken kauden, ja sitten myöhemmin on käyty tekemässä samat rukkaukset myös jo pelattuihin otteluihin.

  Mikähän vastaava tilanne mahtaa olla muiden joukkueiden osalta?
   
 2. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Turussa jokainen lippu ja kausikortti luetaan ovella lukijalla, joten katsojamäärät ovat oikeita. Tuollaiset jälkikäteen tehdyt 200 katsojan lisäykset katsojalukuihin tuntuvat hyvin oudolta ja amatöörimäiseltä puuhastelulta.
   
 3. Vanhaukko Jäsen

  Sama juttu Espoossa!
   
 4. hammerhead Jäsen

  Lainaus:
  Ei se lipun lukeminen ovella sitä tarkoita että se lukema oikeasti ilmoitettaisiin. Toki seura haluaa tiedot itselleen ja pelastusviranomaiset yms. tarvitset tarkat lukemat paikallaolijoista, mutta tilastoihin voidaan silti ilmoittaa kaikki kausarit ja jaetut liput mukaan vaikka eivät paikalla olisikaan.
   
 5. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Kylläpä kuullostaa erikoiselta. Olisko jäänyt harjoitushallin puolelta sisään tulleet katsojat laskematta?
   
 6. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Saatiinpa sitten tähän Joensuun yleisömäärämysteeriin jo selityskin. Jokipojista oltiin allekirjoittaneeseen tänään yhteydessä ja avattiin asiaa.

  Homman nimi on se, että Jääkiekkoliitto on ohjeistanut seuroja laskemaan kaikki kausikortit katsojamääriin, vaikka niiden omistajat eivät pelissä paikalla olisikaan. Jokipojilla on kausikortteja kuulemma Mestiksessä ylivoimaisesti eniten, lähes tuhat kappaletta. Syystä tai toisesta ne ovat aika pahasti vajaakäytöllä (joukossa paljon yritys- ja junnukausikortteja), ja Jokipojat on halunnut ilmoittaa vain todellisen yleisömäärän. Perusteluna tähän linjaan on seuran mukaan se, että näyttäisi yksinkertaisesti typerältä kuuluttaa katsojamääräksi esim. 1 500, vaikka oikeasti hallissa olisi paikalla vain noin tuhat ihmistä.

  Tämä Jokipoikien rehellinen yleisömäärien laskentatapa ei sitten ole ollut liiton mieleen, ja alkukauden katsojalukemia on rukkailtu jälkikäteen liitossa ylöspäin tuon 200 per peli. Tämä yleisömäärien kaunistelu jälkikäteen tuli ilmeisesti Jokipojillekin yllätyksenä, ja he saivat tietää asiasta vasta minun ihmettelyni ansiosta.

  Tällä hetkellä käytäntö kausikorttien suhteen on Jokipojilla se, että käyttämättömistä ilmoitetaan kuulemma suunnilleen puolet, ei siis edelleenkään kaikkia. Näin siis Joensuun(kin) katsojaluvuissa on mukana ns. haamukatsojia, mutta se on liiton vaatimus se.
   
 7. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Taitaa liitossa olla hätä katsojamäärien suhteen. Täysin käsittämätöntä touhua, valehtelemista nyt esim. yhteistyökumppaneiden suuntaan.

  Onko muidenkin yleisömääriä peukaloitu?
   
 8. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  HUHU oli ainakin parisen vuotta sitten, että TUTO vetää vähän alakanttiin, koska hallivuokra peli-iltoina määräytyisi yleisömäärän mukaan. Tiedä sitten onko totta...
   
 9. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Joensuussa ilmestyvä sanomalehti Karjalainenkin on näköjään tarttunut aiheeseen ja kysynyt kommentit myös Jääkiekkoliiton kilpailupäälliköltä Pirkka Antilalta. Antilan mukaan lähes kaikkien seurojen ilmoittamissa yleisömäärissä on mukana haamukatsojia:

  Lainaus:
  Koko juttu täällä: Jokipoikien yleisömääriin kummallinen lisäys – ”Se ei ole mitään arpapeliä”
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Loppupeleissä itselle on ihan sama mikä on käytäntö mitä lasketaan noihin kunhan ne on verrannollisia suurinpirtein joukkueiden ja eri vuosien välillä.

  Selkeesti nyt on vain kaunisteltu lukuja. Ensikaudella varmaan ilmoitetaan lukuihin myös katsojien kaverit ja sukulaiset jotka jäi kotiin mutta olisi voinut tulla matsiin vaikka eivät lopulta ostaneetkaan lippua.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minä olen aika varma että Savonlinnassa katsojamäärissä ei ole ainakaan yhtä paljoa ilmaa kun aiemmin on ollut. Ainakin jossakin pelissä missä kävin oli mielestäni selvästi enemmän porukkaa kuin mitä ilmoitettiin. Eli siis oikeasti varmaan ilmoitettiin oikein ja viime vuonna haamukatsojia on ollut enemmän.
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Hei mutta nythän tässä tuli jytky! Akatemian peleihin muistaakseni pääsee JYPin kausarilla, niin siellähän katsojakeskiarvo nousee Mestiksen isoimmaksi sitten! Koko sarjan imagolle iso juttu, hei!
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eiköhän ne kohta sinne lisätä, olisihan se tyhmää olla lisäämättä nuo reilut +2000 kausikorttilaista kun nyt väkeä käynyt vain tuo 300 ihmistä. Nousisi heti sarjan katsotuimmaksi seuraksi ja koko sarjan yleisökeskeskiarvo myös.
   
 14. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Tämä selittää myös Espoon yli tuhannen katsojan määrät vaikka paikalla ei aivan niin montaa olisikaan.
   
 15. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Johan täällä asiantuntijat ovat sanoneet, että Espoossa on aina ollut sopivasti yli 1000 katsojaa ja todellinen paikallaolijoiden lukumäärä on ilmoitettu. Vaikka paikalla olisikin ollut vähemmän porukkaa.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Espoossa on tarjottu paikkanumeroimatonta junnukausaria kaikille junnuille veloituksetta, kunhan vaan huoltaja antaa markkinointiluvan itselleen. Näitä ei ole voitu laskea mukaan Espoon yleisömäärään tai sitten näihin on tarttunut vain muutama prosentti junnumassasta, mihin en usko.

  Sen sijaan ihan rahalla myydyt kausikortit ja jaetut ilmaisliput (toisin sanoen myydyt tai ilmaiseksi annetut paikkaliput) lasketaan käsitääkseni yleisömäärään riippumatta siitä, onko kyseinen paikka tyhjä vai ei.
   
 17. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Eli paikalla onkin ollut enemmän ihmisiä kuin on kuulutettu, mutta he, tai osa heistä, ovat olleet niin pieniä, että halli on näyttänyt tyhjältä? Tässä ollaan nyt niin isojen asioiden äärellä, että en kyllä uskalla enää kommentoida tähän ketjuun.
   
 18. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Sitä en tiedä, miten paikalla olleet junnut on tilastoitu vai onko ollenkaan, mutta kyllä ihan maalaisjärki sanoo, että ainakaan noita paikalla olemattomia junnukausareita ei ole laskettu yleisömäärään. Yleisömäärä olisi oletettavasti jotain 3000 joka pelissä, jos ne junnukortit laskettaisiin mukaan - tai sitten oikeasti sen kortin on halunnut (tai suostunut ottamaan vastaan) vain kourallinen junnuja, mihin en usko.

  Eipä tuolla juurikaan merkitystä kai ole, mitä ilmoitetaan. Paikalliolijat kyllä tietää varmasti, millainen tunnelma ja ryysis hallilla on. Ja kotiin jääville se lienee ihan yhdentekevää.
   
 19. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Pakko pyörtää lupaus olla kirjoittamatta tähän ketjuun, koska olet mielestäni asian ytimessä. Tunnelmahan on tärkein katsojan kannalta. Siinä ollaan valitettavasti menetetty paljon viime kausiin nähden. Taloudellisesti tärkeintä on tietysti myydyt liput, mutta tuo kausikorttien ilmoittaminen mukaan romuttaa arviota aika pahasti näin "ulkopuolisen" silmin.
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Huomenna näyttäisi väkeä saapuvan Mehtimäelle, kun vanha kilpakumppani Espoo tekee paluun.

  Hetken tuulahdus hyvistä, kiinnostavista ajoista kun divarilätkässä oli tunnetta ja mielenkiintoa. Harmittavasti kotijoukkueen peli on pahimmoilleen alkanut sakkaamaan ja vierailijalla on jälleen hyvät saumat mykistää joensuulainen lätkäkansa.

  Kaiken maailman höpinää matkan varrelta Jokipoikien facebookissa.

  Jokipojat | Facebook
   
 21. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Noita junnukausareita oli laskennallisesti jaossa n.3500. Ne lasketaan mukaan kun niillä ovista tullaan. Jälkimmäinen kappaleesi ei pidä paikkaansa tällä kaudella.
   
 22. Vanhaukko Jäsen

  Myydyt liput kausikortit mukaanluettuna lasketaan yleisömääriin. Näin ainakin Aro sanoi.
   
 23. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Mikäs on tähän mennessä kuluvan kauden suurin yleisömäärä?

  Joensuussa on tulossa tänään ok lukemat. Istumapaikkoja vapaana enää 5kpl ja nykyisin hallissa on istumapaikkoja 2000-2500 välillä. Toivottavasti päädyt vetää ja päästäisiin yli 3000. Kassa kaipaisi paikkausta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2016 klo 15.15
 24. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Joensuussa tänään retrolauantaina katsojia yli 3100!
   
 25. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  TUTO on myymässä ensi keskiviikon SaPKo-peliä loppuun. Koska ollut viimeksi Mestiksessä, tai Suomessa yleensäkin runkosarjapeli arkena täynnä? Tokihan siinä on 70v juhlat sekä paidanjäädytys.

  Vertailun vuoksi: TPS jäädytti pelinumeron viime kaudella lauantai-pelissä, ja yleisöä oli n. 6000 (kapasiteetti 11 000)