Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen arvostus

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Big mama, 15.12.2001 klo 18.46.

 1. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Mjoo. Itseasiassa jos Mestikseen nyt sattuisi korealaisjoukkue tulemaan ja niin muodoin sattuisi käymään että Koreasta sattuu vastavuoroisesti virtaamaan sarjaan rahaa niin tilanne olisikin aivan eri juttu.

  Itse olen vielä hyvin skeptinen siihen että E-Korean joukkue Mestikseen saataisiin, voi hyvin olla että semmoinen tulee, mutta pelaako se samaan tapaan kuin junnu-joukkue tässä parikautta sitten on eriasia.

  Laskeeko se arvostusta, no ehkä jonkun silmissä. Tuoko se lisäkuluja? No ehkä, mutta jos kulut korvataan joukkueille niin lieneekö siinä sitten paljon negatiivista asiaa. Jos joka joukkueille tulee muutoksen myötä kotimatseja lisää niin liekö siinäkään hirveästi pahaa.

  Se mitä tämä voi aiheuttaa on se että aikataulut muuttuvat kiireisemmiksi ja sitä myöten se ei palvele ketään.

  Itse en vielä tyrmää ajatusta sen perusteella että Kummola ja liittohallitus moista kuviota haikailevat, ennen kuin asiasta kuullaan tarkempia tietoja eikä mitään haikailuja.
   
 2. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  No hyvä,että siellä yritetään edes tehdä jotain mestiksen näkyvyyden parantamiseksi, sillä mestis otteluiden maalikoosteet näkyy Ilta-Sanomien nettisivuilla. Mestiksen näkyvyys kasvaa

  Linkki Mestis.fi uutiseen.
   
 3. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Saloon korealainen Mestis joukkue?

  Linkki yle.fi
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tänään Veikkaajan kyselyosiossa oli vastaajina Mestis-seurojen pomoja.
  Muutama aika suora lausunto tuli vastauksena kysymykseen
  "Mikä seikka kaipaa Mestiksessä eniten kehittämistä?"
  Alla vapaasti lyhennettynä:

  Santtu Kiili, TuTo (tj)
  - televisiosopimus 1-prioriteetti
  - oikea joukkuemäärä: "pelaamme mieluummin vaikka 6 kertaa kaudessa Sportia vastaan kuin jyp-akatemioita vastaan"

  Maija Tuunanen, SaPKo (tj)
  - sarjajärjestelmä: sarjan alkaminen, loppuminen ja karsinnat
  - liigakarsintoihin useampi joukkue

  Sakari Välimaa, KooKoo (toiminnanj.)
  - "En voi sanoa mitään, etten saisi sakkoa. (...) On helpompi saada VR:ltä veturi kuin tähän asiaan muutos tai avoin keskustelu."

  Esko Karjalainen, Hokki (pj)
  - markkinointi, medianäkyvyys ja tv-soppari
   
 5. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  RIENAUSTA! Kaikkihan tietävät, että Mestiksessä on asiat loistavasti ja sarjaan tarvitaan korkeintaan muutama ulkomaalainen joukkue, että saataisiin mukavasti väriä muuten jo täydelliseen ja loistavasti myyvään tuotteeseen. Kysy vaikka Kalelta.
   
 6. EagleEye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KKP
  Lainaus:
  Onneksi laitoit tuohon loppuun et "Kysy vaikka Kalelta." Muuten olisi voinut luulla et nyt on Jukurimies seonnut ihan totaalisesti.
   
 7. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Lainaus:
  Sanoisin, että jos joku luulisi tuota edes puolivaloilla todeksi ilmankin tuota loppukaneettia on itse todella pahasti valot pimeänä. :)


  Mielestäni ERITTÄIN osuva lausahdus Wiljamilta.

  Toissaan... Mielestäni todella hyviä kommentteja jokaiselta Mestis-vaikuttajalta. Sarja on sekaisin ja pahasti!
   
 8. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Meinasi mennä ohi, mutta oli samassa lehdessä toinenkin juttu Mestiksestä. Eli seuroilta oli kysytty nimettömänä ovatko Sirviö ja Antila onnistuneet työssään.

  Jukurit, JYP-A ja HCK jättivät vastaamatta, mutta kaikilla muilla oli valitttavaa vähintään toisesta. Kummallekin siis epäluottamuslause äänin 3-6.

  Poimintoja kommenteista:

  Sirviö
  "Mitä hän tekee kaikki päivät?"
  "Lisännyt kulujamme."
  "Vienyt yhteisiä asioita eteenpäin, mutta isojen seurojen ehdoilla."
  "Tuonut paljon uutta"
  "En vastaa enää edes hänen sähköposteihinsa"

  Antila
  "Kiukuttelee, rähjää ja käyttäytyy törkeästi"
  "Ylimielinen"
  "Kädet sidotut"
  "Seurojen ristitulessa"
  "Ei siedä ollenkaan kritiikkiä"

  Mestis-lisenssistä:
  "Huvittavia detaljeja, kuten toimitsija-aition lämpötila."


  Kannattaa käydä lukaisemassa vaikka kirjastossa. Varsin kovaa kritiikkiä, tuskin ihan ilman aihetta. Kannattaisi oikeasti varmaankin miettiä, että kenelle he oikeasti tekevät töitä. Antila on ollut tosi pitkään mukana ja tehnyt valtavasti Mestiksen eteen, tiedän että harteilla on ollut joskus monen miehen työt. Mutta olisiko aika vaihtaa, jos ei pysty muuttumaan. Näin tulehtuneessa tilanteessa sarja ei voi kehittyä mitenkään järkevästi, jolloin joku kale pääsee vetelemään koreakortteja takataskustaan ja ties mitä jäniksiä sieraimistaan, ja vastustajien mielipiteet jäävät merkityksettömiksi soraääniksi.
   
 9. Blackorange Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Mestis
  Lainaus:
  Yleensä asiakas on oikeassa, mutta Mestiksessä nämä sankarit usein vain vitt*ilevat takaisin kun annetaan palautetta tai kehitysehdotuksia. Mitä muuta voidaan päätellä viime vuosien kehityskaaresta? Viisi vuotta ja sarja on, sellaisena kun me ollaan se totuttu näkemään, kuollut ja arkussa. En näe suurseurojen valtavalle panostukselle katetta, jos siellä on tämänlaisia viheltäjiä töissä ja korealaiset tulee sarjaan mukaan ilman urheilullisia edellytyksiä. Miljoonan euron budjetilla toimivan seuran ei kannata lähteä sellaiseen liiketoimintaan mukaan, varsinkaan kun sitä miljoonaa ei saada enää silloin kasaan.
   
 10. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Noniin, ei varsinaisesti kuulu Mestikseen, mutta Mestis-seurojen junnujen arvostukseen kyllä.

  Nuorten SM-Liigan karsintaan päivitys

  "Nuorten SM-liigan karsintamuotoa on muutettu Huippukiekon neuvottelukunnassa liiton ja liigan kesken, siten, että se vastaa paremmin liiton ja liigan välistä sopimusta.

  Karsintaan joutuu sarjassa huonommin sijoittunut Mestisseuran (tai muun ei SM-Liigaseuran) joukkue (mikäli sijoittunut sijoille 11.-16.). Mikäli sarjassa pelaavat Mestisseurojen (tai ei SM-Liigaseurojen) joukkueet sijoittuvat molemmat 10 parhaan joukkoon, karsii sarjapaikastaan runkosarjan viimeiseksi sijoittunut joukkue joka voi myös pudota sarjasta. Tässä tapauksessa edellisten vuosien sijoituksilla ei ole merkitystä.

  Mikäli jollakin kaudella SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa runkosarjan viimeinen (kaudesta 14-15 alkaen), osallistuu se karsintaan ja voi myös pudota.

  Karsinnassa tämä joukkue kohtaa Nuorten Mestiksen voittajan paras viidestä –menetelmällä pelattavissa karsintaotteluissa. Kotietu on Nuorten SM-Liigasta tulevalla joukkueella. Sarjan voittaja pääsee Nuorten SM-Liigaan seuraavaksi kaudeksi."

  Eli se siitä liigaseuran putoamismahdollisuudesta ja nouseminenkin nyt entistä vaikeampaa.
   
 11. Blackorange Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Mestis
  Lainaus:
  Eli vastaa sopimusta, mutta karsintasysteemi ei ole millään tavalla urheilullinen tai vastaa ihmisten moraalikäsitystä "lähtökohdilla ei ole merkitystä, työnteko ja yritys palkitaan". Minkäänlaisia tuhkimotarinoita ja elämyksiä urheilussa ei suvaita.

  "Tää on niin nähty."
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei saatana, jotain alkanut pelottamaan pahemman kerran. Omituista sikälikin, että A:n divarissa ei ole tällä kaudella edes ollut yhtään sellaista tosi kovaa jengiä, jonka voisi kuvitella pelottavan liigajengejä. Siis jos oletetaan, että K-Vantaa ei halua takaisin liigaan.

  Nää on aina hienoja hetkiä, kun säännöt muutetaan kesken leikin.
   
 13. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Vissiin Lahdessa on pelästytty, kun siellä on joukkue taapertanut tällä kaudella ja vielä eilisten sääntöjen mukaan olisi voinut pudota sarjastakin. Tällä muutoksella ilmeisesti haetaan, että taas ainakin siihen 14-15 kauteen saakka saadaan sm-liigaseurat pidettyä tyytyväisinä. Jos esim. Pelicans nyt olisikin kolme kautta sarjan viimeinen, niin varmasti alkaa valitus ja taas sääntöjä muutetaan.
   
 14. pertteli Jäsen

  Lainaus:
  Tai sitten Lappeenrannassa ja jopa Tampereella!
   
 15. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Mestis on jätetty retuperälleen. Jääkiekkoliitto ei satsaa mitenkään Mestikseen. Se tulee ilmi tän viikon veikkaaja lehdestä. Minulle ei mitään uutta. Markkinointi ihan retuperällä, TV sopimusta ei ole, tuomaritoiminta mitä sattuu. Sportin avautuminen farmitouhusta ei ihan tuulesta temmastua. Jääkiekkoliitto ei vaan myönnä, että Mestis on täysin farmisarja.
   
 16. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tämä korealaisten rantautuminen alkaa olla viimeinen pisara mestiksen arkkuun ikävä kyllä. En vaan mitenkään pysty ymmärtämään miten joku seura voi aloittaa muualta kuin pohjalta. Tuskin onnistuisi miltään suomalaiselta seuralta aloittaa suoraan mestiksestä.
  Mestiksessä on muutama seura, joiden soisi päästä liigaan ihan vain pakoon tuota touhua. Ongelma vaan on ettei liigaankaan voi lisätä sitä 4-6 seuraa, joissa oikeasti yritetään menestystä ja pahalta näyttäisi mestiksenkin tilanne jos sieltä parikin nostettais ylös, mutta en tiedä voiko touhu enää pahemmaksi mennä. Toivoisin että sieltä KooKoo ja Sport nousisi, mutta vaadittaisiin siinä tilanteessa Jukureilta, Jokipojilta, Tutolta ja näiden kannattajilta aikamoista huumoria ottaa tosissaan pelit. Näkyvyys ja sitä kautta sponsoritkin häipyisi siinä tilanteessa sen kuuluisan hauen tapaan.
  En tiedä mitä tälle voi tehdä ja kuka voi tehdä, mutta nyt pitäisi jonkun nostaa ääntä isojenkin sakkojen uhalla.
   
 17. meiji Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Helposti. Yhdysvalloissa ei ole olemassakaan mitään keinotekoista porrasjärjestelmää.

  Niin kauan kun Mestiksessä pelaa Jyp-akatemian kaltaisia joukkueita, niin ei voi vakavasti ajatella, että sieltä nousisi joku joukkue liigaan. Mestistä on vaikea arvostaa, koska en osaa edes asettaa sitä minnekkään arvoasteikolla. Onko se farmi? Onko se toiseksi korkein sarjataso? Mikä se ylipäätään on?
   
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tätähän meidän pitäisi kysäistä kehitystoimenjohtajalta, kun tuotteen brändäys ei ole aivan täysin onnistunut, eivätkä sarjaa seuraavatkaan tiedä tuohon vastausta. Toisaalta epäilen, josko tuosta Sirviölläkään mitään tarkempaa arvausta olisi.

  Mestis on tällä hetkellä jotain divarin ja farmin välimaastossa, mutta ikävästi kulkemassa jatkuvasti farmimaisempaan suuntaan, huolimatta muutamasta seurasta, missä koitetaan tosissaan tehdä töitä itsenäisesti (ja onkos näitäkään nyt enää kovin montaa kun tämän kauden lainapelaajie ruvetaan räknäilemään tarkemmin). Tarttis tehrä jotakin (siis jos nyt Suomeen haluaa oikeasti kilpaurheilua harjoittavia sarjoja liigan lisäksi, tästäkin tuntuu olevan erimielisyyttä aika paljon), mielellään ennen kuin sarja on niskalaukausta vaille valmis haudattavaksi :/
   
 19. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos katsoo viiden vuoden tähtäintä, niin voi käydä niin ettei mestiksestä ole edes farmiksi. Farmillahan tulee olla myös tarkoitus, eikä puulaakitason peleistä ole juurikaan pelaajien kehittäjäksi. Toivottavasti näin ei käy, mutta kyllä se on yksi peikko tässä.
   
 20. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Voi tyrehtyä Suomen pelaajatuotanto aika pahasti jos Suomessa pelattavia sarjoja olisi jatkossa liiga ja junnusarjat. Tosin eipä meikäläiset pärjää nykyisin muussakaan urheilussa, niin mitäpä sitä suotta jääkiekkoakaan enää pelaamaan muutoin kuin harrastemielessä. Ja pitkän tähtäimen suunnittelu nyt on etenkin täysin turhaa, kyllä niitä seuraavia liigapelaajia voi ruveta miettimään siinä vaiheessa kun nykyiset siirtyvät eläkkeelle. Haetaan vaikka Latviasta halvalla :)
   
 21. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Hienoja kysymyksiä, jollaisia on alkanut kuluneen kauden aikana muodostua myös itselle. Olen seurannut Jokipoikia ja Divaria vuodesta miekka ja kilpi. Koskaan, ei koskaan, mielenkiinto ole ollut näin alhaalla mitä se on nyt. Ja en todellakaan ole ainoa. Jotenkin vaan ei ole mitään tunnetta, ei mitään mielenkiintoa ketään kohtaan. Ehkä hiukan vihaa Jukureihin, ei muuta. Ei ole vastustajaa, josta olisi tunteen sytyttäjäksi kuten ennen oli Kärppää, Kalpaa ja tosissaan ylös pyrkivää Sporttia, hetken oli Eloranta ja Pelicans.

  Silloin kun Korealainen joukkue rantautuu mestikseen, lopetan sarjan seuraamisen kokonaan. Seuraan Jokipoikia, mutta vain junnuja.

  Jokipoikien pelatessa Suomi-Sarjaa oli mielenkiintoa tähän nykyiseen lehmänlannan tuoksuiseen sarjaan verrattuna jopa enemmän.

  Viimeinen tunteen latistaja oli tuo A-junnujen Sm-Liigan sääntöjen muuttaminen kesken sarjan. Aika uskomatonta on meno nyt.

  Ihmettelen syvästi sitäkin, miksi kaikki on hiljaa? Kuten Evertonin postaamassa sitaatissa käy ilmi, pinnan alla kumminkin kytee aika rajusti. Viimeistään jos tuo Korealaisen joukkueen tulo varmistuu, toivon seurojen protestiin ja jättävän hakematta mestis-lisenssiä.
   
 22. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Siirretäänpä palstaveli Tohtorin viesti tänne Sport - JypA otteluketjusta, kun etenkään oma vastine ei enää tuohon matsiin mitenkään liity (johtuen jo pelkästään siitä, etten ole pelistä nähnyt edes maalikoostetta).

  Tämähän riippuu kaikki nimenomaan siitä, minkälaisena sarjana halutaan Mestis nähdä. Katsojan (jos sellaisia sarjalla enää on) näkökulma voi olla, että haluaa lähinnä seurata tulevaisuuden lupauksia ennen heidän Liiga-läpimurtoa. Tällaiset katsojat lie pääsääntöisesti liigajoukkueiden kannattajia, keille ei sinänsä ole merkitystä, minkä nimisessa sarjassa junnarit pelaavat, kunhan saavat kokemusta miesten peleistä.
  Vaihtoehtoisesti katsoja voi tuntea jonkunlaista yhteenkuuluvuutta johonkin tiettyyn sarjassa pelaavaan seuraan, jossa tapauksessa sarjalla ja siinä pelaavilla seuroilla on hyvinkin paljon merkitystä. Toki tuo jälkimmäinen vielä korostuu, jos katsojan kannattama seura kuuluu niihin, jotka ovat ainakin virallisissa puheissa kertoneet nousutavoitteista yms. Ja tämä huolimatta siitä, että nousun todennäköisyydet lie siinä lottovoiton luokkaa (tai lotossakin nyt sentään lähes joka kierroksella joku voittaa. Tai ainakin joka vuosi).

  (Huom: Tähän kohtaan en tarvitse vittuilua kilpailevien jengien kannattajilta aiheesta kuinka Jukurit eivät koskaan pelaa liigaa. Tiedostan yhtälössä olevat vaikeudet ja myös sen, kuinka epätodennäköistä on yhdenkään mestisporukan liiganousu.)

  Ajatusleikin tasolla voitaisiin kysyä liigafaneilta, miten paljon mielenkiintoa heiltä keräisi esimerkiksi tämä Etelä-Korean Mestikseen suunniteltu viritys? Tai joku puhdas farmi vaikkapa KHL-seuralle? Sellainen jossa pyöritetään rosterin ulkopuolella olevia kavereita, keille ei riitä kaikille edes nimiä pelipaidan selkään kun vasta kiekon tippuessa jäähän voidaan varmuudella sanoa pelaava kokoonpano. Olisihan sielläkin varmaan innokkaita nuoria jätkiä ja hiton kovaa yritystä ja monta potentiaalista tulevaisuuden KHL-pelaajaa. Toisaalta voisiko silti tuntua, että ko. tiimiltä puutuisi jotain olennaista, mitä vastustajalta soisit löytyvän?
   
 23. Poro24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hyvää keskustelua! Hienoa kuinka fanit alkavat pikkuhiljaa tuomaan tietoisuuteen sen, että mitta alkaa olla täysi tähän pelleilyyn.

  Minusta tuntuu että Korealaisjoukkueen liittyminen sarjaan olisi monelle se viimeinen niitti. Tai pelkästään se on, että Kummolan johdolla sitä yritetään tosissaan saada toteutumaan.

  Joku KooKoon johtohenkilö kertoi taannoin jossain haastattelussa, että he pelaisivat mielummin vaikka kuusi kertaa Sportia vastaan kun yhtäkään kertaa JYP Akatemioita vastaan. Olisi helppo kuvitella aika monen muun seurajohtajan yhtyvän tähän kommenttiin.

  Lainaus:
  Olisikohan tämä miten realistinen vaihtoehto? Jotain pitäisi oikeasti keksiä jos halutaan sarjalla olevan vakavasti otettavaa tulevaisuutta. Huolisikohan joku ruotsin kolmosdivari meiltä Sportit ja KooKoot pelaamaan oikeaan jääkiekkosarjaan...
   
 24. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Vaikka tämä olisikin houkutteleva vaihtoehto muutamalle joukkueelle, ei se varmaa taloudellisestikkaan olisi mahdollista. Harmittaa kyllä koko mestiksen puolesta Kummolan ja kaverien sekoilut. Kai ne korealaiset toisivat niin saatanan paksun lompakon mukanaan, mutta miten tämä palvelisi suomalaisia joukkueita. Jos kaikille maksettaisiin mestislisenssi ja sen tuomat hyödyt niin ehkä siinä jotain järkeä on. No, tämä tuskin tulisi millään tavalla kumminkaa hyödyttämään suomalaisia seuroja, paitsi ehkä JYP-akkoja...
   
 25. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Miksei olisi? Ei tätä sarjaa ole pakko pelata. Se sarjaan osallistumisen valinta on juuri tuolloin kun lisenssihakemus on pöydällä, hakeako vai ei omaa sarjapaikkaansa?

  Itse alan kannattamaan päivä päivältä enemmän sitä, että Jokipojat tiputtautuisi pelaamaan Suomi-Sarjaa jos Mestikseen ei ole luvattu selkeitä muutoksia ja varmaa Tv-sopimusta rahoineen. Kallis sarja pelata ei mistään.

  Kun nyt rupeaa miettimään, koska oli se saatananmoinen himo kannattamaansa seuraa kohtaan, kun peleissä tuntui sydämen tulevan rinnasta ulos? Edes hiukan kun voitettiin Mestiksen mestaruus ja todellinen täpinä oli päällä kun pelattiin noususta Mestikseen Ahmoja vastaan. Kyllä, tuolloin Suomi-Sarjassa ja Mestiksen karsinnoissa oli edelliset ihan huikeat fiilikset seurata pelejä.

  Väljähtynyttä kakkaa on Mestis 2012-2013. Sen huomaa jo jatkoaikaa seuraamalla. Ei ole tunnetta enään kenenkään keskusteluissa eikä kuhinaa mistään. Suurin keskustelunaihe onkin kurinpitäjä Palmula. Mitä vit*ua? Vai olenko jotenkin sisäänpäin kääntynyt ja en huomaa kaikkea mitä ympärillä tapahtuu?