Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen arvostus

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Big mama, 15.12.2001 klo 18.46.

 1. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Valitettavasti se ei siitä yhtään paranisi. Suomi-sarjapeleissäkin oli kuitenkin se haave noususta ylemmäs. Miksi nousta, jos haluaa sitten pudota vapaaehtoisesti?

  Jotain tälle järjestelmälle täytyy tapahtua. Nyt sarja on jatkuvasti vain tullut alaspäin. Ainoa edes häviävällä todennäköisyydellä mahdollinen asioita ravisteleva tapahtuma on se, että jokin joukkue voittaa liigakarsinnat. Silloin sentään tapahtuisi edes jotakin.
   
 2. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Se hyöty tästä korealaisten mahdollisesta liittymisyrityksestä tänne on että saadaan samalla (toivottavasti) suu auki muistakin epäkohdista. Ehkä menee helpommin, kun muutenkin on avauduttava.
  En tiedä Korean kiekkoilusta mitään, mutta voisi kuvitella että Mestis on liiankin haastava kyseiselle porukalle siis ihan heidänkin kehityksen kannalta. Mestiksen kannaltahan tämä nyt on kuten kaikki tietää täysin sairas jo ajatuksenakin. Mä en usko koko joukkueen liittymiseen ennen kuin näen, enkä varmasti raahaa itseäni katsomoon tämän joukkueen pelatessa jos tämä tapahtuukin. Olkoon sitten yhden miehen hiljainen protesti, vaikken muutenkaan montaa peliä kaudessa Mestistä käy katsomassa.
   
 3. Ttie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
  Näistä jo maassa käyneistä korealaisista 5 piti mennä KiVaan, mutta putosivat heti suomisarjan yhteistyöseuraan TuusKiin, jossa eivät myöskään päässeet pelaamaan pelin peliä.
  Toiset 5 tulivat HCKhon Keravalle. Heti ensimmäisten harjoitusten jälkeen todettiin, että maalivahdille ei löydy käyttöä, muutaman pelin jälkeen puolustaja annettiin yhteistyöseura Huntersille Porvooseen. Kolme hyökkääjä pelasi erilaisissa kokoonpanoissa kohtalaisin tuloksin.
  Kun heillä oli maaottelutauko, niin sen jälkeen yhden piti mennä inttiin, yhdelle tuli koti ikävä ja 3s olisi halunnut jatkaa, mutta tilanne olisi ollut hyvin hankala, kun ainoa kieli oli korea.
  Eli luotettavimmat lausunnot korealaisten tasosta voi 4 miehen perusteella antaa HCKn valmentaja Sami Ranta.

  Oma mielikuva, nopeita, taitavia, ahkeria, positiivisia. Ehkä liian itämaalaisen kohteliaita, miehenotto ei ollut heidän vahvuutensa.
  Mestiksen tilastoistahan pystyy lukemaan yhtä sun toista, mutta pitää suhteuttaa se lyhyeen aikaan ja kulttuurishokkiin. Varmuudella kundit olisivat parantaneet otteitaan, jos olisivat jatkaneet.
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Millä tasolla nämä HCK:n korealaiset muuten olivat kansallisesti? Jos kyseinen kolmikko edustaa Korean jääkiekon terävintä kärkeä, niin ei mitään järkeä tuoda joukkueellista kavereita väkipakolla turpasaunotteluihin Mestikseen. Toisaalta en näe, minkä takia sieltä olisi tuotu asiakseen Mestistä testaamaan kansallisen huipputason ulkopuolisia pelaajia, sillä silloinhan koko suomenreissu olisi ollut aivan turha sekä korealaisille, että hankkeen täkäläisille puuhamiehille (kirjoitin jo "Mestikselle", mutta eipä tästä kuviosta sarja juuri ihmeitä hyödy, vaikka diktaattori & kumpp. hyötyisivätkin).
   
 5. Ttie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
  Koreassahan 2 joukkuetta pelaa AHL liigassa nämä miehet olivat Söyliläisessä Anyang Halla joukkueessa (toinen HIGH 1), otapa nyt sitten niiden sivuilta selvää, kun painat sivun reunasta valitsee kieleksi English vastaus on Error jotain, samoin kävi AHL:n sivuilla.
  Käsittääkseni kyseessä oli nuoria maajoukkuepelaajia, päätellen myös siitä, että kundit kutsuttiin maajoukkueen käyttöön, kun samaan aikaan siellä vieraili Team Canada.
  Haloo, Asian Hockey Leaguen sivuthan toimivatkin jo englannin kielellä ja puolustaja #51 KIM Wooyoung onkin jo rosterissa, nämä hyökkääjät eivät ole vielä kuviaan Hallan sivuille ehtineet saada, koska kävivät vielä maaottelu tauon jälkeen Keravalla.
   
 6. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Onhan tämän sarjan tulevaisuus aika heikko tällä hetkellä. Vuosi vuodelta ollaan menty vain ja ainoastaan huonompaan suuntaan. Liigaan nouseminen on tehty todella vaikeaksi ja jos joskus sellainen ihme kävisi, että Mestis-seura voittaisi 4 karsinta ottelua, niin täytyisi vielä jostain kerätä reilun miljoonan verran rahaa, että osakkeen saisi lunastettua ja pääsisi pelaamaan sarjaa, minne paikkansa on hankkinut urheilullisen menetelmin.

  Tämä sarja halutaan tappaa tarkoituksen mukaisesti ja tehdä tästä pelkkä liigan farmisarja! Tiedän, että tästä asiasta on puhuttu täällä keskustelupalstalla todella paljon ja tiedän, että tämä kommenttini hukkuu samaa asiaa koskevien viestien sekaan. Mutta, vaan ihmetellä täytyy miten tähän tilanteeseen ollaan ajauduttu ja annettu Mestiksen pikkuhiljaa tappaa itse itsensä. Suomalainen jääkiekkoilu kuolee tätä menoa. Eikö olisi sama antaa niskalaukaus tälle sarjalle, niin kituminen loppuisi. Ovatko päättäjät todella, niin sokeita, että eivät tajua mihin Mestis on menossa? Siksi kirjoitinkin, että tämä sarja halutaan tahallisesti näädyttää, jotta sm-liiga saisi itselleen farmisarjan.

  Pitää kyllä ihmetellä miten katsojia, kuitenkin riittää isoimmilla paikkakunnilla hallille seuraamaan otteluita. Se kuitenkin kertoo, että kiinnostavuutta vielä on, mutta kuinka pitkään. Suurimmat katsojamäärät taitaa olla näiden vanhojen itsenäisten seurojen väliset kamppailut, joita oikeastaan itsekin menen hallille mielellään katsomaan.
   
 7. Dynamite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kyllähän päättäjät ovat sössineet tämän homman ja ilmeisesti kukaan päättäjistä ei ole lainkaan kiinnostunut mestiksen tulevaisuudessa. I-divisioonan huippuvuosina, kun liigaan pystyi nousemaan pelaamalla ilman, että sarjapaikasta piti maksaa miljoonia niin esim. KooKoo veti parhaimmillaan runkosarjan peliin 6000 katsojaa ja usein yleisömäärät muutoinkin liikkuivat 3000-4000 katsojan välillä. Nyt Kouvolassa päästää hikisesti yli 2000 katsojan ja sama suuntaus on ollut mm. Joensuussakin. Jääkiekkopäättäjät voisivat hiukan miettiä ovtko onnistuneet tehtävissään vai onko kenties jossain kohtaa tehty vääriä päätöksiä
   
 8. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Itse ihmettelen, että miten on mahdollista, että kukaan ei osaa kehittää tätä sarjaa. Tuntuu siltä, että liitossa eikä Mestiksen johdossa tehdä edes yhtään mitään, kunhan vain ovat olemassa. Idiottikin tajuaa, että koko sarjajärjestelmä on aivan pielessä. Alan pian uskoa, että Mestiksessä sekä liitossa "työskentelee" Suomen tyhmimmät ihmiset. Jossain vaiheessa Mestis väistämättä kuolee pois ja liigaan pääsevät ne joilta löytyy sillä hetkellä rahaa ja loput seurat joko kaatuu tai siirtyvät harrasteseuroiksi.
   
 9. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Yhdyn täysin tähän kirjoitukseen! Kuitenkin tätä samaa kakkaa on jaksanut katsoa yllättävän pitkään moni seura ja ennen kaikkea maksava yleisö. Onko tässä nyt joku salaliittoteoria taustalla? Tuntuu, että mitään Mestistä kehittävää asiaa ei haluta tehdä. Ollaan vaan toimistolla ja nostetaan palkkaa. Sitten seuraavaksi päästään parempiin hommiin liigan puolelle. Liiga joukkueiden organisaatioissakin puhutaan pelkästä farmi-sarjasta ja tätä menoa se tulee saamaan haluamansa useamman joukkueen kera. Toivottavasti Jokipojat pelaa vaikka suomi-sarjaa ennemmin. Keskustelevatko Mestiksen ja Liigan päättäjät keskenään, miten sarjoja voisi kehittää ja voisi tehdä niistä entistäkin mielenkiintoisemmat? Tuskin! En ihmettele yhtään, että tämä korea eposodi oli viimeinen niitti ainakin viiden seuran päättäjälle. Sitten Liigan puolelta selitellää, että ei ole liigan asia kehittää Mestistä yms. Kannattaisko päättäjien istua samaan pöytään ja miettiä miten tähän tilanteeseen ollaan päädytty. Minusta tässä kehitettäisiin Suomalaista jääkiekkoilua, eikä pelkästään SM-Liigaa tai Mestistä. Eikös se terveellinen, urheilullinen ja reilu kilpailu kehittäisiä jääkiekkoilua Suomessa. Tämä liigalisenssi ja nykyinen karsintajärjestelmä on vain vitsi.

  Tähänkö Suomalainen jääkiekkoilu on tosiaan tullut.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2013 klo 21.44
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tilanteeseen päädyttiin kun KalPa hävisi aikoinaan Pelicansille karsintasarjassa, teki rahakkaita hankintoja pikaista nousua silmälläpitäen ja kaatuikin kyseisten hankintojen takia konkurssiin, koska rahaa niihin rahakkaisiin hankintoihin ei ollutkaan. Tästä iski liigaseuroille pelko perseeseen, että "Noinhan olisi voinut käydä meillekkin!" ja äkkiä runnotaan läpi SM-Liigan sulkeminen (mikä luonnollisesti mahdollista johtuen puolestaan siitä, ettei Liiga ole millään lailla sidoksissa muuhun suomalaiseen jääkiekkoiluun) ja kaikki paska mitä siitä seurasi (jokakeväiset pajatson tyhjennykset, täysin merkityksettömät matsit n. kauden puolivälin jälkeen ja toisaalta uuden Mestiksen puolella jengien näivettyminen ja ko. sarjaan kohdistuvan mielenkiinnon katoaminen).

  8 vuotta tästä upeasta päätöksestä (jonka aikana tosin eksynyt lammas oli päästetty ilman karsintoja takaisin porukoihin, voi olla että Kapas-Samppa veteli narua tai kahta) SM-Liiga OY:n puolella ilmeisesti katsottiin, että tasoero on näillä tempauksilla saatu kasvatettua riittävän suureksi, jotta näennäinen nousumahdollisuus voitaisiin alasarjan porukoille porkkanaksi antaa. Toisaalta jotta mahdoton ei pääsisi tapahtumaan, samaan aikaan keksittiin sellainen ihmetys, kuin "Liigalisenssi" ja tälle jostain taikaiskulla ilmestyneelle taikapaperille on sitten liigaseurat keksineet arvon X (jota ei muuten tiedetä tarkalleen ja joka saattaa, ammoista tv-mainosta lainaten, "pompsahtaa" jos ns. tilanne tulisi koskaan päälle) joka karsijajoukkueen olisi lunastettava putoavalta joukkueelta. Putoava joukkue ei luonnollisestikaan ole tuommoisia lisenssejä maksanut, mutta sehän olisikin liikaa vaadittu, sillä siinä olisi edes jotain tekemistä tasavertaisen kohtelun kanssa.

  Ei, karsijatiimille konkurssiin johtavat maksusitoumukset niskaan ja summalla tippunut porukka voi pitää edelliskauden liigajätkät porukoissa, joilla pelailee vuoden alasarjaa (tai todennäköisesti ei edes niin kauaa, kun nousija on saatu savustettua Liigasta ja putoaja voidaankin mukavasti nostaa kesken kauden takaisin porukoihin).

  Johan tuossa tuli runoiltua aiheesta taas yhden illan tarpeiksi. Tässä loppukaneettina voisi todeta suuren lyyrikon sanoin "Vittu kun vituttaa". (linkki youtubeen)
   
 11. Dynamite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Aamen. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Erittäin hieno kannanotto kokonaisuudessaan. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että toivottavasti myös KooKoo siirtyy ennemmin vaikka Suomi-sarjaan tai jos mahdollista niin Ruotsin AllSvenskaniin, jos tätä Suomen sarjajärjestelmää ja kilpailuasentelmaa ei haluta tulevaisuudessakaan lähteä kehittämään. Mitta alkaa olla jo kaikilla täysi.

  Voisikohan mestisseurat päästä pelaamaan Ruotsin Allsvenkaniin samoin kun korealaiset ovat tulossa mestikseen tietysti mielellään sillä erotuksella, että kotiottelut pelattaisiin Suomessa?

  Menee vanhan kertaamiseksi, mutta olen jo aikaisemmin kertonut, että KooKoo ehdotti jo kaudella 2004-05 Ruotsin mallin mukaista SM-liigan ja Mestiksen välisarjaa, joka ei kuitenkaan saanut ylemmiltä tahoilta vastakaikua, eikä seura ollut tuolloin halukas jatkamaan nykymuotoisessa Mestiksessä.

  Tuostakin ajasta on Kymijoessa vesi ehtinyt virrata nyt yli kahden vuotta ja mitään ei ole tehty mestiksen kehittymisen eteen siis ei kerrassaan mitään. On täysin käsittämätön näkökanta, ettei ole SM-liigan etu, että mestistä kehitetään ja sarjajärjestelmiä uudistetaan sellaiseksi, että mestiksestä kehittyisi taas entisen I-divisioonan tai AllSvenskanin tasoinen sarja. Tässä kehitettäisiin nimenomaan koko Suomen jääkiekkoilua.

  Monia eri malleja on ehdotettu:

  a) 10 joukkueen liiga ja 10 joukkueen mestis/B-liiga
  b) 12 joukkueen liiga ja 8 joukkueen mestis/B-liiga
  c) 12 joukkueen liiga ja 10 joukkueen mestis/B-liiga
  d) Ruotsin mallin mukainen sarjajärjestelmä = karsintasarja, johon kaksi joukkuetta liigasta ja neljä joukkuetta mestiksestä

  a-c vaihtoehtoinen aito ja avoin liigakarsinta, ilman mitään täysin järjettömän velvotteita liigaosakkeineen.

  Jos nyt vielä yksikin joukkue nostetaan kabinetissa mestiksestä liigaan esim. Vaasan Sport niin siinä tapauksessa toivon oikeasti ja uskon, että näin myös tapahtuu, että Kouvolassa lyödään hanskat lopullisesti tiskiin ja lopetetaan saman tien koko jääkiekkojoukkue.

  Kysyisin vielä toimiiko Arto Sirviö vielä nykyisin Mestiksen kehitysjohtajana ja jos toimii niin mitä hän puuhastelee päivät pitkät ja mitä on saanut aikaiseksi? En ole kuullut koko kaverista oikeastaan mitään sen jälkeen kun hänet tehtävään aikoinaan nimitettiin.

  Jos jotain hyvää tästä korealaisepisodista haluaa hakea, niin helkkarin hyvä, että mestisseurat alkavat tulla nyt kaapeistaan ulos. Se kyllä suorastaan vituttaa, että kaikki mestisseurat eivät ole yhtenä rintamassa tuomitsemassa tätä pelleilyä ja vaatimassa nyt isoja muutoksia sarjajärjestelmiin. Jos kaikki mestisjoukkueet lähtisivät yhdessä barrikadeille niin eiköhän pikkuhiljaa Kalervon saunapoppoon olisi jo jollain tapaa pakko reagoida asioihin.
   
 12. Pertsa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Muuhun en ota kantaa, mutta tama ei liene totta. Kun liigasta tehtiin oy, niin siihen liittyvat osakkaat(seurat, joista myos tuli osakeyhtioita pl. HPK) kylla maksoivat osuudestaan jotakin(joitakin satoja tuhansia).
   
 13. pappilanhätävara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sport & Flyers
  Lainaus:
  En tiedä miten tilanne on Ruotsissa, lähteekö kaikki tähän karsintasarjaan ilman mitään lisäpisteitä sarjan alkaessa? Ainakaan Wikipedia ei osannut kertoa.

  Olen melko varma että jos tämmöinen karsintasarja tulisi suomeen niin liigajoukkueet saisi jotain ihmeen lisäpisteitä.
  Alkutilanne olisi oletettavasti: Liigan toiseksi viimeinen 6p, viimeinen 3p. Mestiksen runkosarjan voittaja saattaisi saada 0,5 säälipistettä. Ihan sen takia koska ollaan suomessa... Jos tilanne näyttää karsintasarjan viimeisellä kierroksella huonolta edelliskaudella liigaa pelanneen joukkueen kannalta, niin toki voidaan antaa Kummolan johdolla 1-10 bonuspisteitä.
   
 14. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Lainaus:
  Ei urheillullisuutta arvostavassa naapurissamme mitään helvetin lisä/aloituspistietä jaeta heidän äärimmäisen hyvässä ja suositussa karsintasarjamallissa. Kaikki lähtee nollasta, kaikki pelaa toisiaan vastaan kerran vieraissa ja kerran kotona, ja lopuksi kaksi parasta pelaa seuraavalla kaudella Elitserienissä. MIKSI tämä on muka niin helvetin hankalaa ja vaikeaa toteuttaa liigan ja Mestiksen välillä?
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No ei tuo nyt KalPan konkurssin syy ollut. Kyllä siellä oli ihan riittävästi vanhaa velkaa pohjalla ja taisi olla verottaja, joka haki seuran konkurssiin. Lisäksi kalpa meni konkurssiin muistaakseni joskus keskikesällä, joten tuskin olivat edes joutuneet vielä "rahakkaille hankinnoilleen" edes maksamaan liksoja. Olikohan päävalmentaja Jukka Jalonen edes aloittanut joukkueen kanssa?
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Siksi koska tämä systeemi mahdollistaa sarjatason vaihtumisen.

  Tuo lisäpistesysteemi voisi kyllä toimia nykyporukoillekkin. Jokaisen (putoamisriskissä olevan) seuran edeskäyvällä (toimari tms) olisi taksvärkkivihkonen, johon sitten kauden aikana kerätään leimoja.
  - Saunapuiden kanto - 1 leima
  - Selän pesu - 2 leimaa
  - Saunakaljojen hankinta - 3 leimaa

  Ja vaikka aina 10 leimasta yksi lisäpiste liigakarsintoihin. Sitten olisi tietysti erikoisleimoja, esimerkiksi
  - Raimo Helminen organisaatiossa - 10 leimaa ja leijonamerkki (jolla välttää putoamisen automaattisesti vaikka pisteet eivät riittäisi)

  Miinusleimoja esimerkiksi Summasesta organisaatiossa, kun on niin ilkeästi puhunut lehdissä. Tosin miinusleimoja tulee ainoastaan ei-Liigajoukkueille.

  Evertonille, että liigan sulkemista kuitenkin perusteltiin nimenomaan sillä, että KalPa oli joutunut tekemään kohtuuttomia taloudellisia uhrauksia (tjsp) divariin putoamisen uhassa ja tästä johtuen konkurssi iski. Eli poistetaan uhka, niin ei tarvitse niin taloudellisesti uhraantua.
  Vähän kuin liike-elämässä suuri tehdas määräisi pienemmän samoja hyödykkeitä valmistavan putiikin suljettavaksi, koska "ne kilpailee meidän kanssa". Ja monopoliasemassahan sitten voikin myydä ihan mitä tahansa paskaa (nimenomaan nämä "vuokraiskohan tuo Hjallis tän Machuldan kun kevätkii koittaa eikä peleillä oo enää merkitystä") mihin tahansa hintaan, kun vaihtoehtoja ei kuluttajalla ole.

  PS. tiedän että esimerkkinä käytetty tilanne on jo käytännössä kulutettu puhki, mutta varmaan parhaiten kaikkien tiedossa jos pajatson tyhjentämisestä puhutaan. Ei mitään henkilökohtaista SaiPaa vastaan.
   
 17. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Ei saa kukaan mitään pisteitä. Kaikki lähtee nollista, voitot yms. lasketaan normaalilla tavalla, ja kun sarja on ohi, karsintasarjan kaksi parasta pelaa Elitserienissä, muut Allsvenskanissa. Simppeliä ja toimivaa.
   
 18. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Lainaus:
  Aivan ja miten valtavan hieno tuote! Tällä saadaan lehterit täyteen ja kunnon mediakiinnostus aikaan. Ilmeisesti tälläinen tuote, näkyvyys ja siitä saatava taloudellinen hyöty ei sitten kiinnosta.

  Ilmeisesti tämä pelottaa liigalaisia liikaa ja liitto on vain hiljaa, puuhastellen korealaisten kanssa. Näin tämä sarja ja suomalainen jääkiekko kehittyvät.
   
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Uutta sukupolvea pukkaa jatkoaikaan ja samoja ihmetyksen aiheita kuin 10 vuotta sitten.

  Niinistön uudenvuodenpuheesta ote(IL):
  Lainaus:
  Tästähän tässä on ainoastaan kyse. Jokainen sanansa tänne tuonut jatkislainen ja jääkiekkoliiton mies tietää millä tavoin saadaan eroa Ruotsiin kavennettua yksilötasolla, mutta kun asioista päättävät ajattelevat ensisijaisesti miten kaikki muutokset vaikuttaisivat omaan asemaan, joten paras olla muuttamatta yhtään mitään ja antaa mennä näin kun oma lompakko täyttyy kuukauden välein nykyisellään vakaan oloisesti.

  Sitä ihmettelen, että miten Suomisarjasta saatiin tehtyä 16 joukkueen valtakunnallinen sarja ensi kaudeksi. Tätä itsekkin toin esille viitisen vuotta sitten, mutta silloin olivat kohtuuttomasti lisääntyvät matkustus- ja majoituskulut esteenä tälle.
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No niin, tuo alkaa pitääkin jo enemmän paikkansa. Tai siis ainakin sitä käytettiin yhtenä perusteluna liigan sulkemiselle. Mutta aluksi kirjoitit ihan toisesta asiasta: "Teki rahakkaita hankintoja pikaista nousua silmälläpitäen ja kaatuikin kyseisten hankintojen takia konkurssiin, koska rahaa niihin rahakkaisiin hankintoihin ei ollutkaan." joten siksi panin korjaten.
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Juu, sekosi yleiset (yleisölle myydyt) mielikuvat ja totuudenmukaisempi tilanne. Tosin sehän oli alunperäisen pelottelutiedotuksen ja siitä seurannaiden toimien tarkoituskin, eli hyvin toimii vielä yli 10 vuotta tapahtuneesta.

  Saa ja pitääkin korjata jos asiavirheitä teksteissä löytyy, kiitokset tarkennuksesta.
   
 22. Joghey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Onhan tämä Mestiksen alasajo todella uskomatonta suomalaisilta "jääkiekkoihmisiltä". Ruotsin karsintamallista ja tai samantapaisista karsinnoista on jauhettu kyllästymiseen asti jo monissa ketjuissa, mutta kyllähän noita otteluita olisi todella hienoa nähdä myös Suomessa. Kiinnostus sekä SM-liigan tyvipäässä että Mestiksen kärkikamppailuissa kasvaisi aivan varmasti. Tähän kun lisätään vielä Suomen jääkiekkoliiton ja Mestiksen johdon mahdolliset perseilyt Etelä-Korealaisine joukkueineen ja näkyvyyden heikentämiseen, niin vaikea on Mestistä arvostaa. Jopa nimi on huono.

  Onneksi joillain seuroilla alkaa mitta täyttymään tästä touhusta. Olisi hienoa, jos Suomesta löytyisi tarpeeksi ihmisiä NHL-fanien tekemän Just Drop It (Youtube) -tyyliseen kampanjaan (joka tosin jäi melkoiseksi torsoksi), jolla fanit voisivat ilmoittaa tyytymättömyydestään nykyistä urheilullisuuden puuttumista kohtaan. Tosin pelien boikotointi ei ehkä tässä tapauksessa olisi paras ratkaisu ja Jatkoajan kapinallisilla tuskin mittavaa kampanjaa saisi aikaa. Muita ihmisiä ei kiinnosta ja saunakerhon jäseniä kiinnostaisi vielä vähemmän.
   
 23. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Oikeastaan vääntö voi loppua tähän viestiin, sillä tämä on aivan totta. Ja tilannetta ei pysytä enää korjaamaan, sillä niillä jolla on pelko perseessä myöskin päättävät asioista.
   
 24. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Ruotsi-Suomi asettelu..

  Myönnän että Mestiksen kiinnostavuutta syö taantuneisuus joka sarjassa vallitsee, taantuneisuus joka osin johtuu siitä ettei sarja tarjoa suurelle yleisölle mitään uutta, kuten esimerkiksi liigaan nousua.

  Mutta turha puhua Ruotsin mallista, siellä HockeyAllsvenskan joukkueiden budjetit ja yleisömäärät ovat ihan toista luokkaa kuin Suomen mestiksen vastaavat. Monet Ruotsi toiseksiylimmällä sarjatasolla operoivat seurat ovat lähellä SM-Liigan joukkueiden kokoa taloudellisesti. Jos nyt joku mestisseura haluaa SM-Liigaan, sen tulisi kasvattaa budjettiaan miljoonilla euroilla yhden kesän aikana. Liigalisenssi toki vie suuren loven, mutta muutenkin seurojen budjetit jää useamman miljoonan isoveljistään.

  HockeyAllsvenskanissa pelaa mm: Djurgårdens IF (Tukholma), Leksands IF (Leksand), Malmö Redhawks (Malmö), Mora IK (Mora) ja Södertälje SK (Södertjälje) jota ovat muuten ihan eri kaliiberin seuroja ja kaupunkeja kuin LeKit, Jukurit sun muut vastaavat.

  Ruotsin mallista on siis ihan turha puhua, sillä siellä on myös aivan toisenlainen kiekkokulttuuri tällähetkellä.

  Mitä tulee muuten liigaan nousuun, monellako Mestisseuralla on oikeasti edes mitään edellytyksiä moiseen? Sport, KooKoo (jonka pitäisi ensin pärjätä Mestiksessä että kannattaisi jatkaa kiukuttelua kun ei pääse "suljettuun" sarjaan) TuTo ja Jokipojat, joista viimeiset pienin varauksin..
  Ja seurat myöntävät sen lähes mahdottomasti isekkin. Vaan ei fani usko millään.

  SM-Liiga on bisnes. Se ei pyöri urheilullisen ajattelun ympärillä, vaan rahan. Liigaseurat suojelevat sijoitustaan, se on selvää. Olen varauksin samaa mieltä että laajemmat karsinnat, nousut ja tippumiset toisivat huomattavasti lisämielenkiintoa Mestikseen ja nostaisi suuren yleisön kiinnostusta yleensäkkin Suomalaiseen jääkiekkoiluun, mutta pitäisi ensin keksiä keinoja miten tämä voitaisiin edes aidosti toteuttaa. Eihän se niinkään voi olla että mahdollisuutta tarjotaan vain Mestiksen suurseuroille? Systeemin pitäisi olla aidosti tasapuolinen ja urheilullinen maailmassa mikä ei ole sitä, vaan bisnestä kuten sanoin. Mutta miettikää nyt oikeasti Lempääläistä SM-Liigaseuraa..

  Lähtötason erot ovat liian suuret tällähetkellä.
   
 25. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  On on, koska ei siellä ole pistetty Elitserieniä kiinni missä vaiheessa. Ne vuodet kun liiga oli Suomessa kiinni, teki helvetillistä vahinkoa meidän Mestikselle. Ruotsissa vuodesta toiseen Allsvenskan-joukkueet tekevät kovaa duunia, saavat isoja rahoittajia taakseen ja ennen kaikkea iso yleisö käy peleissä, kun unelmat ovat mahdollista toteutua = nousu ylös. Mites meillä? Meillä ykköskeskustelu tällä hetkellä Mestiksessä pyörii sen ympärillä pitäisikö Suomeen tulla joukkue Koreasta vai ei.

  Ruotsi on hieno maa, monessakin suhteessa. Jalkapallo, salibandy, jääpallo... käytännössä kaikki palloilusarjat valovuoden suomalaisia edellä ja paremmin hoidettuja.