Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen arvostus

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Big mama, 15.12.2001 klo 18.46.

 1. Vanhempi herrasmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sporttiuutiset
  Lainaus:
  Ehdottaisin kompromissia:

  Nykyisestä SM-liigasta 10 joukkuetta "Ylempään SM-liigaan"
  ja loput 4 SM-liigasta + 6 parasta Mestiksestä "Alempaan SM-liigaan".

  Loput Mestiksestä + jokunen joukkue Suomisarjasta "1-divisioonaan" ja lisäksi kasataan 2-divisioona.

  SM-liigojen välillä joka vuosi ylemmän viimeinen ja alemman voittaja vaihtaa paikkaa. 1-divisioonasta alempaan SM-sarjaa karsinta ja kohtuullinen lisenssimaksu.

  Siirtymävaihe jossa 4 SM-liigalaista joutusi alempaan SM-liigaan, hoituisi 6:n nykyisen Mestisjoukkueen yhteisellä kohtuullisella osakasmaksulla liigalle. Myös ylemmän ja alemman SM-liigan vaihtumisessa olisi kohtuullinen osakkuusamaksu.

  EDIT: kirjoitusvirheitä korjattu
   
 2. Blackorange Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Mestis
  Lainaus:
  Mestikseen ei tarvitse ostaa 1,5 miljoonan euron osaketta, joka on hieman eri asia mitä tässä todennäköisesti tarkoitettiin. Seurat itsenäisiksi, hallikapasiteetit kuntoon jne niin saadaan sarja terveemmäksi ja ennenkaikkea halutummaksi liike-elämän, katsojien ja pelaajien silmissä. Tätä ennen toki televisiointi olisi saatava kondikseen ilmaiskanaville, vähintään kerran pari kuussa leipää ja sirkusta.
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Yksinkertaisesti täytysi rajoittaa joukkueissa kauden aikaan esiintyvien pelaajien määrä.
  Oman organisaation nimissä rajoittamattomasti pelaajia ja lainamiehiä sitten x määrä. Kun x määrä pelaajia on pelannut otteluita lainaavassa seurassa se voi jatkossa käyttää ainoastaan näitä samoja kavereita tai omia.
  Jos jo kerran lainatut herrat a,b,c,d,ja e ovat estyneitä kun pelaajia tarvitaan niin on pakko ottaa omista. Näitä samoja ukkoja taas saisi käyttää pelin, viikon tai kuukauden kerrallaan niin usesti kuin siltä tuntuu.
  Näin ainakin säästyttäisiin siltä että kauden lopussa huomataan seuraa edustaneen 49 eri heppua.
  Tämä veisi joukkueita itsenäisempään suuntaan eikä tarvitsisi joka viikko arvailla ketä kokoonpanosta mahtaa löytyä. Toisaalta tällä edelleen saataisiin liikkumavaraa monen mestisseuran tiukkaan talouteen.
  Monesti näissä lainoissa on jotain hyvää vähän kaikille, mutta ei miltään osin tälle sarjalle.
   
 4. Lainaus:
  Suhteuta liigalisenssin hinta mestisbudjetilla operoivaan seuraan ja (KKtigin ja sinun fantasioiman) mestislisenssin hinta suomisarjaseuran budjettiin, niin yhtäkkiä puhutaankin täysin samanlaisesta keinotekoisesta urheilullisuusaspektin polkemisesta kuin mitä liigan ja mestiksen välillä tällä hetkellä vallitsee.
   
 5. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 6. Pelicans81 Jäsen

  Lainaus:
  Johtoportaassa on kyllä hommissa todellinen lahopää. Suoraan vaan paikat ulkomaalaisille. Miltäköhän tuntuu niistä joukkueista jotka oikeasti haluaisivat nousta Mestikseen?

  Samalla sitten poistuu varmasti ulkomaalaiskiintiötkin? Korea ei vissiin ole vielä EU:ssa? Mahtaa joku saada hyvät saunarahat Kammolan kerholle. Laitetaan samalla vielä Liiga ja Mestis kiinni kertaheitolla.
   
 7. Blackorange Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Mestis
  Lainaus:
  Eihän sarjalisenssi ja SM-liigan osake liity toisiinsa ainakaan mun mielestä mitenkään. Lisenssi on lupa osallistua sarjaan, ja sen saadakseen on seuran täytettävä tietyt vaatimukset. Esim. 3-500 ihmisen halli ei mielestäni riitä Mestikseen.

  SM-liigaosake on taas keinotekoinen este, jolla voidaan estää ulkopuolisten pääsy todella tehokkaasti, kun vielä mielivaltaisesti maksuehto on pari viikkoa.

  En ole siis fantasioinut mistään Kalen saunaseuraosakkeista Mestikseen, vaan ehdottanut millä tavalla Mestis saataisiin "takaisin valokeilaan".
   
 8. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Tämä on kyllä järkyttävä päätös. Eikö tällaiselle perseilylle voi oikeasti tehdä kukaan mitään? Voiko tuo fossiili-diktaattori oikeasti tehdä ihan mitä tahansa mielivaltaisia ratkaisuja tuosta vain?

  Nyt olisi kunnon boikotti paikallaan. Olisi hienoa nähdä, heitettäisiinkö märkä rukkanen Näiden seurojen naamalle, jotka oikeasti yrittävät kehittää toimintaansa, jos ne ilmoittaisivat, että kiitos ja näkemiin. Me lyödään pillit pussiin.

  Tämä päätös toteutuessaan tappaa viimeistään koko Mestiksen identiteetin, jos sitä edes koskaan on ollutkaan.

  Häpeän, säälin ja voin todella pahoin.
   
 9. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  On kyllä niin mielipuolisen idiootti ajatus, ettei mitään rajaa. Mitä Suomi tai Suomen Jääkiekkoliitto hyötyy tällaisesta kuviosta? Maksaako Mestikseen tuleva korealais- tai virolaisseura jonkun mukavahkon summan Kummolan saunakassaan? Viedään vain paikka Mestiksestä joltain suomalaiselta seuralta, joka sinne voisi ja haluaisi nousta. Kummola tuossa artikkelissa myös mainitsee, että "auttoihan Kanada, Venäjä ja Ruotsikin Suomea aikanaan". No, ei tainneet ottaa kuitenkaan Jokereita tai Tepsiä pelaamaan omiin liigoihinsa.

  Herää nyt Kummola sieltä mielikuvitusmaailmastasi jo.
   
 10. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ei siinä mitään jos aloittaisi pohjalta, mutta mitä järkeä suoraan Mestikseen on päästää? Se vähäinenkin arvostus loppuu näillä tempauksilla.
  Muutenkaan en ymmärrä mitä korealaiset täällä tekee, virolaiset nyt sentään on vähän lähempää.
   
 11. redcougar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Wasa Royals
  Lainaus:
  Tämä. Jos nuo joukkueet tulee suoraan Mestikseen pidän sitä aikamoisena perseen näyttämisenä niitä joukkueita kohtaan jotka yrittävät pelata itseään Mestikseen. Suomi-sarjaan tai II-divariin ja sieltä nousten jos rahkeet riittää.
   
 12. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Muutaman vuoden päästä Mestiksen runkosarjan pelinä voi siis olla 한국어 핀란드어 아이스 하키 팀 vastaan Uhke Jäähoki Meeskond Ylikiimingin harkkahallissa sunnuntain lepakkovuorolla. Eikun fanittamaan!
   
 13. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  No kysehän ei ole Kummolan mielikuvitusmaailmasta vaan uutisessahan sanotaan että:

  Lainaus:
  Vaikka Kale nyt iso pomo onkin, niin eiköhän sieltä kuulu soraääniä jos Liittohallituksessa semmoisia on ollut.

  Eli Liittohallitus jakaa tämän vision -> kannattaa siis laajentaa sitä kritisointikohdetta Kummolasta koko Liittohallitukseen.
   
 14. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Hyvä asia kun tulee lisää joukkueita.

  Pelimäärät kasvaa-ottelutulot kasvaa, laadukasta harjoitteluakin otteluiden muodossa.

  Typeriä argumentteja usealla asian vastustajalla. Pelkkää muutosvastarintaa.
   
 15. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  En olisi uskonut että vaasalaisen suusta tämmöstä hassuttelua tulee.

  Jos ja kun seurat ovat yksimielisesti vastaan tätä niin tuskin tulee uusia joukkueita.
   
 16. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  Lainaus:
  Nono, ei se nyt varmaankaan vie nousumahdollisuuksia Suomisarjasta, josta toivon teidänkin takaisin Mestikseen nousevan.

  Lisäpelimäärä on ihan okej asia, ei tarvita mitään keinotekoisia välisarjoja ja haastekierroksia kun ei meillä tuota paikallisvastustajaakaan ole.
   
 17. VanhaJaVäsynyt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsinki, Savo ja Leijonat
  Voisi ottaa myös pohjois-Koreasta jonkun joukkueen, ja olisi kait Myanmarissakin ihmisiä ilman tekemistä, Mestikseen vaan.
   
 18. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Sen paikallispelin lähtisin jo katsomaankin, toki ottaisin jodit ja muut härpäkkeet mukaani. Taitais olla kurinpitäjällä askaretta tämän jälkeen.
   
 19. SPORTTIKOTKA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Hohhoijaa näitä Kummolan ja muiden liituraitapukujen suunnitelmia. Kyllähän nyt näin on että Divarista on päästävä pois ennen kuin tällainen pelleily alkaa. Eihän tämä voi olla todellista että Suomen jääkiekkoliiton ylintä sarjaa raiskataan kaikin mahdollisin keinoin välittämättä siitä mitä seurat ja kannattajat ovat mieltä. Pitäskö alkaa olemaan jo oikeasti jotakin mieltä näistä pellejen touhuista!?
   
 20. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Liittohallitus on varmaan jo miettinyt senkin, että missä hallissa korealaiset harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa. Vai onko ajatuksena, että joukkue pelaa n. 50 vierasottelua kaudessa? Kyllä siinä Mestiksen arvostus nousee ja kansainvälisen jääkiekon taso paranee, jos jokainen Mestis-joukkue käy pari kertaa kaudessa vääntämässä vaikka Vierumäellä etelä-korealaisten hektisessä kotiluolassa tuhatpäisen yleisön mylviessä kotijoukkueen tukena. Sellaisesta hornankattilasta ei tunnetusti pisteitä helpolla viedä.
   
 21. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kotonaan. Ei pahoja pelimatkoja Etelä-Helsinkiin. Eiköhän aleta järjestelemään fanimatkoja Seouliin!

  Kiekkoliitto + Kummola järkeä käteen!

  Vastustan ja suuresti enkä mene katsomaan yhtään matsia missä ulkomaalaiskiintiö ylittyy. Säännöt uusiksi? Todellisia muukalaislegioonia!
   
 22. Lainaus:
  Mestikseen tulee Mestis-lisenssi | Sportti.com

  - Turvakamerat
  - Videotaulu
  - Joustokaukalot
  - Pahimmassa tapauksessa uusi halli

  Mestikseen nousussa puhutaan investoinnista, joka on suuruusluokaltaan suomisarjaseurojen budjetin tasoa, aivan kuten liigaan nousustakin joutuu Mestisseura pulittamaan vuosibudjetin verran hilloa.

  No, paska näköjään valuu taas alaspäin, seuraavaksi Suomi-sarjaan, joten kai tässä nyt sitten koko Suomi-kiekkoa viedään eteenpäin? Ainakin sarjoissa jo pelaaville seuroille nämä uudistukset maistuvat, kun alempaa tulevat haastajat vähenevät. UrheiluUutiset.com Suomi-sarja puhuttaa
   
 23. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Onkohan tarjoituksena, että Koreat ja Virot pelaavat Suomi U20 tyylisesti vain vieraspelejä. Jos tulevat ihan kokopäiväisesti mukaan sarjaan, niin menee ihan pelleilyksi koko touhu. Joukkuemäärä lisääntyisi, alemman sarjan joukkueita sorsitaan eikä ketään Mestisjoukkuetta, tai sen kannattajia kiinnosta. Taas tulee turhia pelejä puolityhjille katsomoille. Toivottavasti hanke kaatuu, eikä tarvitse koreoita nähdä pyörimässä meidän sarjoissa.

  Tuon Viron joukkueen hyväksyisin, jos lähtevät ensin II-divarista nostamaan joukkuettaan ylöspäin. Jos rahkeet riittävät, niin olisivat kahdessa kaudessa Mestiksessä. Ei missään nimessä suoraan Mestikseen.
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minulle on aivan se ja sama onko mukana Korealaisia tai Virolaisia, kunhan se ei aiheuta sarjassa entuudestaan pelaaville ylimääräisiä kustannuksia.

  Todennäköisesti nämä joukkueet eivät tule kiinnostamaan yleisöä, elleivät ne sitten sattuisi olemaan tasollisesti parempia kuin ennakko-odotuksissa.
  Toisaalta jos pelaisivat kuten U20 niin se ei myöskään vaikuta sarjasta putoamisiin tai nousemisiin. Vaikka vähäisellekin yleisölle pelaisi muutaman matsin enemmän kotonaan niin veikkaan lopulta talouspuolen olevan+merkkinen. Liittokin ottanee tästä vähän pelimerkkejä...

  Jokaiselle seuralle yksi lauantaipeli Tallinnaan, laivaliput hantuukiin ja erityisen letkeälle pelireissulle mars. Muut matsit kotihalleihin...
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2012 klo 17.00
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  TallinnaTiikerit voi olla tässä systeemissä aika helvetin kova kotijoukkue :D