Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Menetettyjä lahjakkuuksia

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Eddie, 11.12.2004 klo 10.30.

 1. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Mielenkiintoinen ketju.

  Nopeasti ajateltuna Kärpistä tulee mieleen kaksi nimeä:

  2010 a-junioreiden Suomen mestareiden ykköviisikon muodostivat: Junttila-Komulainen-Donskoi-Niemelä-Lehto. Nico Lehto oli kiekko hyvin liikuttava pistenikkaripakki. Liigatasolle tämä ei kuitenkaan koskaan realisoitunut, ja ura päättyikin tähän syksyyn.

  Toinen mieleen tullut on Joni Liljeblad, josta ainakin vielä A ja B -junnuissa povattiin laadukasta pakkia liigaan. Liigakaste ja -maali tuli tehtyä, mutta muutoin ura alempana.
   
 2. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nico Lehto ei ollut mikään suuri lupaus, mutta teki yhdellä kaudella kovat tehot(9+37=46) a-junioreissa ja tästä muodostui vähän väärä kuva hänen tasostaan. Lehto pelasi koko kauden ylivoimassa Komulaisen ja kumppaneiden kanssa. Varsinkin Komulaisen rooli noissa tehopisteissä oli valtava. Tuolla kaudella joukkueen ylivoima oli erittäin tehokasta ja monesti sama viisikko pyöritti koko ylivoiman ja tätä kautta tehojakin tuli. Jos muuten katsoo Lehdon pisteitä, niin ei voi puhua pistenikkarista. Pari viimeisintä kautta Mestiksessä on ollut vähän tehokkaampia, mutta ennen tuota suonenvetoa ei yhtään hyvää kautta tehopisteiden valossa.
   
 3. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Miikka Tuomainen.

  Kokoa oli ja huikeat fyysiset ominaisuudet. Debytoi 16-vuotiaana miesten peleissä (Mestis), varattiin NHL:ään, teki 19-vuotiaana SM-liigassa maalin heti ensimmäisessä ottelussaan. Väläytteli ja pääsi jopa EHT-peleihin mukaan, mutta ura ei lähtenyt lentoon, vaan päinvastoin laskusuuntaan viimeistään siirryttyään Hifkiin. Ura päättyi 30-vuotiaana.
   
 4. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Sitähän se on.

  Mies on jäykkä ja anaerobisesti kömpelö, mikä näkyy jäällä myös luistimien päällä. Sen takia hänen hyötynsä 5vs5-pelissä on pieni ja hän pyörii painottomalla puolella yleensä näennäisesti pitämässä omaa miestään, koska ei halua huonolla/kuluttavalla liikkeellään väsyttää itseään puolustuspäässä.
   
 5. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:

  Välilä pelasi junnumaajoukkueissa Selänteen ja Säilynojan välissä ja Jokerit hommasivat kaverin Tapparasta silloin -90 luvun alussa Nordikselle mutta hyvin pian mies pelasi korkeintaan nelosen keskellä.
  On naislegenda Riikka Välilä (os. Nieminen) aviomies tätä nykyjään.
   
 6. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  HIFK:sta tulee vielä mieleen vuoden 2003 A-junnujen mestarijoukkueen paras pistemies Harri Hautajoki. Elite Prospectsin tilastoista löytyy yhteensä neljä A-C-junnukautta, jolloin poika nakutti pisteitä yli piste per peli-tahtiin, hurjimpana C-junnujen 50 pistettä 22 pelissä.
  Harri Hautajoki - Eliteprospects.com

  Aikuisura jäi kuitenkin pariin vaatimattomaan Mestis-kauteen ja sen jälkeen Hautajoki siirtyi kai kaukalopallon pariin. Olikohan tuossa jotain loukkaantumista taustalla, kun pelejä on Mestis-kausilla kertynyt aika vähän, vai eikö vaan enää lätkä napannut junnuista ulos kasvettua?
   
 7. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Jäi oikein hämäämään, että eikö muka ollut kuitenkin ihan Tapparan oma poika. Ja nythän se sattui jostain lehdykäisestä osumaan silmään, että Välilän kiekkoura alkoi vuonna 1978 Tapparan G-Buffalon kaupunginosajoukkueesta.
   
 8. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Tuolta yhdestä toisesta ketjusta bongasin jälleen yhden "menetetyn":
  Ville Mäntymaa- Mies on kuitenkin vasta 32 v. ja ei ole pelannut sitten kauden 12-13. Pelasi kuitenkin nuorten ja miesten Maajoukkueissa. Oliko muistaakseni jotain aivotärähdyksen jälkioireita?
  linkki eliteprospectsiin
   
 9. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi
  Lainaus:
  Aivotärähdyksiin, tai aivovammoihin kuten nykyisin uutisoidaan, tuo Havun ura päättyi. Ei ole ollut otsikoissa kuten esim. Kovanen mutta minun käsittääkseni Mäntymaan tilanne ei ole yhtä paha ollut ja on pystynyt elämään normaalia elämää. Kärpissä ja poikien maajoukkueessa tekee nousujohteista valmentajauraa tällä hetkellä.

  Pikkarainen taklasi Havua pahasti Lahdessa syksyllä 2012, mutta vielä siihen ei ura päättynyt. Keväällä 2013 tuli sitten toinen töötti (nyt en muista kenen toimesta) ja se jäi Mäntymaan uran viimeiseksi otteluksi.

  edit: google auttaa eli Lukon Kauvosaari antoi tuon viimeisen taklauksen tammikuussa 2013.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018 klo 10.07
 10. Lemponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Se on kyllä harmi, että Havu joutui lopettamaan uransa noinkin aikaisin ja uran viimeisten kausien aikana tuli noita pommeja, jotka vaikuttivat kovastikin noihin viimeisiin kausiin ja Havun otteisiin silloin. Mäntymaalle olisi kyllä suonut ne Marjamäen menestyskaudet, mutta on kyllä erinomaisen hyvä asia, että voi jatkaa kohtuudella normaalia elämää ja olla juniorijääkiekossa mukana.
   
 11. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Sanoisin, että Kauvosaaren ja Pikkaraisen taklauksia suuremmassa roolissa Havun uran päättymisessä oli vielä tuohon aikaan käytössä olleet betonikaukalot. Joustokaukalot tulivat liigan kaikille paikkakunnille seuraavalle kaudelle.

  Esimerkiksi Pikkaraisen taklaus Villeen on toki kova, mutta uskon että nykylaidoilla seuraukset eivät olisi olleet niin vakavat.

  Pelicans-Kärpät 25.10.12 | Ilkka Pikkaraisen ÄÄRIMMÄISEN ruma taklaus Ville Mäntymaahan - YouTube
   
 12. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Mäntymaa jää katsomaan syöttönsä perään, eikä seuraa muuta pelitilannetta, eikä näin ollen ole lainkaan valmis vastaanottamaan taklausta. Pikkarainen näkee varmasti, että on tulossa puun takaa. Vikaa niin sysissä kuin sepissäkin.
   
 13. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Mikä ei sinänsä pointtiani muuta - isku betonilaitaan, ja noita tuli Mäntymaalle muutaman vuoden sisään monta, on kovempi kuin nykyisiin joustolaitoihin.
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ja vaikka tuosta ei ole kuin reilu viisi vuotta aikaa, niin siltikin veikkaan että nykyään aivotärähdysten kanssa ollaan entistä tarkempia ja seuranta on tiukempaa. Toki pitkään taisi olla tuonkin tärskyn jälkeen pois, mutta siitä huolimatta.
   
 15. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Enkä ollut sitä muuttamassakaan. Tuossa tilanteessa oli monia tekijöitä ja 1+1+1 ei ollutkaan kolme niin kuin pitäisi. Olisiko pelkkä joustokaukalo estänyt loukkaantumisen tai lieventänyt sitä? Jos Mäntymää olisi katsonut minne oli menossa niin olisiko voinut välttää taklauksen? Pikkarainenkin olisi voinut valita jonkun toisen toimintatavan?

  Mutta mihin hävisi aikanaan 84 ikäluokan lahjakkuus Vesa Junkkonen? C- ja B-iässä kohtuu hyvät tehot ja vielä A-nuorissa, mutta sitten Bluesin kautta Ruotsin ja Norjan alasarjoihin.Tietääkö joku tarkemmin?
   
 16. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Tuo ikäluokka 1970 syntyneet, ja erityisesti kyseisen ikäluokan hyökkääjät, on aika hyvin edustettuna tässä ketjussa. Varsinkin Petro Koivusen, Mika Välilän ja Petri Aaltosen nimet vilahtavat lähes joka sivulla. Myös Rauli Raitasta ja Jonas Hemmingiä on taidettu ehdotella. Olivatko he oikeasti niin kovia pettymyksiä vai hämääkö tuo vaan että heitä juniorina vain hitusen parempi ikäluokan ykköshyökkääjä Teemu Selänne pelasi niinkin huiman uran?

  Ei tuo ikäluokka kuitenkaan mikään huima ollut. Yhden U18 EM-hopean saavutti ja siinä se. Tosin tuohon heikkoon menestykseen vaikutti kai myös se ettei ikäluokasta löytynyt käytännössä yhtään kunnon maalivahtia. Myöskään nuoremmasta 71 syntyneiden ikäluokasta ei saatu apuja ja 72 syntynyt Pasi Kuivalainen oli vielä hieman liian nuori. Maalivahtikaksikolla Henry Eskelinen - Pasi Räty ei välttämättä kovin hyvin menestytty.
   
 17. Kulkija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  En tiedä oliko minkä asteen lahjakkuus, mutta kyllä tähän voisi Tuomas Suomisen ottaa Tepsistä. Voitti kaudella 2006-2007 vuoden tulokas -palkinnon ja muutaman kauden tehojen puolesta toimi sellaisena hyvänä kolmosketjun kaverina. Mestaruuskaudella pamautti sitten 29 pistettä, mutta seuraavana vuonna taisi muistaakseni selkä prakamaan. Jätti jopa seuraavan kauden pelaamatta ja pyrki uudestaan jääkiekon pariin, mutta ei siitä oikein mitään tullut ja joutuikin lopettamaan.
   
 18. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Rauli Raitanenhan pelasi ihan kelpo uran, mutta keskittyi 30-vuotiaana siviilielämään kun ei tuntenut enää pärjäävänsä ylimmällä tasolla. Harvoja viime vuosikymmenten Ässä-kasvatteja, jolla MM-mitali taskussa.
   
 19. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei Patrik Laineen nimi tähän ketjuun kuulu, mutta voisiko luistelun kehittämiseen ollut vaikuttavana tekijänä se, että hän pelasi maalivahtina vielä 12-vuotiaana.

  "Oletko aina pelannut hyökkääjänä?
  - Olen pelannut maalivahtina johonkin 12-vuotiaaksi asti ja kaikki sanoivat, että olen parempi siinä roolissa. Mutta sitten päädyin kenttäpelaajaksi ja hyökkääjäksi."
  Patrik Laine, Tappara
   
 20. charlieglide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TuTo
  Lainaus:
  Mestaruuskauden jälkeisellä konttauskaudella pelasti vielä TPS:n karsinnoilta kauden viimeisessä pelissä. Siinä mielessä merkittävä pelaaja, vaikka ura jäikin valitettavan lyhyeksi.
   
 21. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Raili pelas kyllä pitkähkön uran, mutta ei missään vaiheessa noussut ns. tähtipelaajaksi. Sama pätee ikätoveri Jokke Heinäseen. Mutta eipä tuosta '70 ikäluokasta kyllä kukaan muukaan noussut edes näiden veljien tasolle.
   
 22. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ville Järveläisen voi varmaan jo laskea menetetyksi lahjakkuudeksi? Dominoi Nuorten SM-liigaa suvereenisti, mutta liigassa jäi läpimurto tekemättä. Mestiksessä teki hyviä tehoja ja nykyisin pelailee Saksan kakkosliigassa.
   
 23. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Läpimurto jäi Liigassa tekemättä, mutta olisihan tuo huonomminkin voinut mennä. Ville olisi tietysti voinut yrittää vielä vuoden tai kaksi Liigassa, mutta veikkaan että Ville on ihan tyytyväinen päätökseensä lähteä hakemaan isompaa roolia Saksasta ja Tanskasta. Viime kevään play offeissa Ville teki Tanskassa kolmeen otteluun tehot 5+2=7, mutta ei ihan jaksanut yksin kantaa joukkuetta jatkoon. Noilla näytöillä oli varmasti hyvä neuvotella seuraavan kauden sopimuksesta.

  Ville Järveläinen at eliteprospects.com
   
 24. Ralph Jäsen

  Liian hyvä Mestikseen, mutta fyysisyys ei riittänyt Liigaan. Selkeä sellainen väliinputoaja.
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näistä tulee väkisinkin aina sellainen olo, että eväitä olisi ollut liigaan, jos olisi ottanut harjoittelun ammattimaisesti ja tehnyt asioita motivoituneesti. Turhankin usein junnuissa ja mestiksessä dominoiville pelaajille käy huonosti, kun siihen asti on pärjätty "luontaisella" lahjakkuudella, mutta liigassa pärjätäkseen pitäisi sitten alkaa paiskimaan oikeasti hommia. Harmillisia juttuja.