Muu lahjakkuudesta jutustelu oli kiinnostava, mutta Aaktosen itsensä tarina voidaan kiteyttää "Buuhuu musta ei tullu staraa koska isot miehet oli ilkeitä ja nyt yli 20v myöhemmin itken siitä koska se oli väärin"
Pää ei kestäny oikeeta lätkää. Voi voi
"
Pää ei kestänyt", tämä pitänee tavallaan paikkansa. Toisaalta voidaan kysyä, mitä kaikkea pään pitää kestää.
"Oikeeta lätkää", tästä ollaan vahvasti eri mieltä.
Takavuosien äijäkulttuurissa oli varmasti hyviäkin puolia, mutta ei se ollut mikään takuuvarma menestyksen resepti. Joillekin ihmisille yläasteen välitunnilta tutut kuviot sopivat aikuisellakin iällä, mutta joillekin ne ei vaan sovi.
Luulen että Suomessa asiat ovat nykyään aika hyvällä mallilla. HIFK:n äijämeiningistä kaudella 1984-85 pelaajana kärsinyt Kari Jalonenkin palasi myöhemmin HIFK:hon valmentajana, ja taisi pärjätäkin ihan hyvin. Joko kulttuuri oli muuttunut, tai Jalonen "miehistynyt". Luultavasti molemmat.
Toisaalta, Kanadassa tuntuu wanhan ajan perinteet elävän edelleen. SaiPan paidassa ensi kaudella pelaava Yaroslav Alexeyev kertoo
tässä artikkelissa aika karua tarinaa QMJHL-joukkueiden rookie-rituaaleista. Jos juniorikiekkoilija päättää uransa välttyäkseen Sherbrooke Phoenixin rookie-kasteelta, niin selitykseksi voi tarjota joko "pää ei kestä" tai "perse ei kestä".