Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Menetettyjä lahjakkuuksia

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Eddie, 11.12.2004 klo 10.30.

 1. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tuosta tuli mieleen saman aikakauden pelaaja SaiPasta, eli Miikka Jouhkimainen. Yllättävän samanlaista tarinaa kertoo miehen statsit, tosin Jouhkimainen taitaa nykyään saada elantonsa alamäkiluistelusta.
   
 2. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Lainaus:
  Joo,muistan hyvinkin kun Korhonen Kärpistä lähti HPKn. Silloin tuntui HPKn puolelta hyvältäkin kaappaukselta mutta osoittautui että kaveri ei pysy kunnossa alkuukaan.. Olisiko uran päättymiseen vaikuttanut että useampi kausi (käytännössä kaikki lyhyen liigauransa aikana) meni loukkaantumisten takia "ohi".
   
 3. Pulustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vanhoillislestadiolaiset kesytetyt tunturipeurat
  Lainaus:
  Korhosen ura päättyi ihan puhtaasti polvivammoihin. Kainuun Sanomien kolmen vuoden takaisessa artikkelissa on hyvä kuvaus Riston urasta: Polvivaivat tulivat unelmien tielle - Kainuun Sanomat
   
 4. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eikös Nyrhinen ollut sellainen korkeintaan Mestis-tason pakki, jonka fyysisillä ominaisuuksilla ei olisi periaatteessa pitänyt pärjätä Liigassa ollenkaan? Jostain syystä syksyllä 2008 kaikki tuntui kuitenkin onnistuvan, ja hyvällä itseluottamuksella kun pelasi niin pisteitä ropisi enemmän kuin lääkäri määrää. Muistelen että Atu Selinkin silloin ihmetteli kaverin lentoa jossain haastattelussa. Vaan eipä Nyrhisen ura kiekkoilijana näköjään enää pitkään jatkunut, en tiedä loppuiko kiinnostus vai tuliko loukkaantumisia vai mitä.

  Täältä lisää tietoa: Antti Nyrhinen | Jatkoajan keskustelupalsta
   
 5. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Klassinen esimerkki kaverista joka yli-ikäisenä takoo kovat pinnat A-junnuissa ja on tämän johdosta joidenkin mielestä kova lupaus. Kaveri on reilun kuukauden Mikael Granlundia nuorempi ja ilmaveivikevään 2011 jälkeisellä kaudella Aki Kivelä takoi A-junnuissa kovat pisteet. Siinä vähän perspektiiviä kuinka suuri lupaus Kivelä aikoinaan on ollut.
   
 6. Redrose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Kivelä oli mielestäni keväällä 2012 yli-ikäinen saamaan NHL-varauksen, mutta ei sitä ollut A-junnuissa. Hän saavutti mestaruuden 27.3.2012 ja oli huhtikuussa 1992 syntyneenä vielä 19-vuotias. Tykkikaudellaan hän voitti runkosarjan päätteeksi Arto Javanainen -palkinnon ja voitti myös pudotuspelien parhaana pelaajana Ville Peltonen -palkinnon. Mielestäni Aki kuuluu ns. menetettyihin lupauksiin myöhemmän pelihistoriansa perusteella erittäin negatiivisella tavalla.
   
 7. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Arto Javanainen -palkinnon voittajia arvioitaessa on tosiaan muistettava, että kyseisen ikäluokan kaikkein suurimmat lahjakkuudet todennäköisesti pelaavat jo jossain muualla. Joku sen palkinnon pokkaa myös ensi keväänä, mutta Patrik Laineen "muut kiireet" laskevat A-junnujen SM-Liigan tasoa sen verran että palkinnon saamiseksi ei tarvitse varmaan tehdä edes 50 maalia!

  BTW, Wikipedian listan mukaan kauden 2011-2012 Arto Javanainen -palkinnon pokkasi nykyään Tanskassa pelaileva Toni Kallela, ei Aki Kivelä. Molemmat tekivät 33 maalia, mutta Kallelalla oli enemmän syöttöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017 klo 09.31
 8. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Jesse Jyrkkiö. Jos olis viitsinyt joskus harjoitella olisi varmasti pelannut ainakin liigatasolla kelpo uran, mutta nyt alkaa Tanskan ja EBELin ja Ranskan liigojen tasokin olemaan liikaa pyydetty.
   
 9. Zigismund Jäsen

  Muutama tuli itselle mieleen. Osa ellei kaikki mainitttu varmasti tässä ketjussa jo aiemmin.

  Tommi Leinonen
  Yhdet U18-kisat ja kahdet U20-kisat, 4.kierroksen varaus 2005. Tuli parikymmpisenä HPK:hon, joten tuli nähtyä miehen otteita. Pari vuotta vietti HPK:ssa ja siihen päättyi liigaura. Pelasi vielä muutaman kauden Mestistä.

  Aki Seitsonen
  Kahdet U20-kisat ja 4.kierroksen varaus 2004. Jäi erityisesti mieleen junnukisoista 2005. Seitsemään otteluun tehot 4+2 ja pelasi erittäin hyvin. Ei lopulta riittänyt taso AHL:ssä eikä myöhemmin SM-Liigassa. HPK:ssa ja Lukossa yhteensä 26 ottelua tehopistein 0+1.

  Jan-Mikael Juutilainen
  Yhdet U18-kisat ja yhdet U20-kisat, 6.kierroksen varaus. Juutilainen on pelannut Liigassa jo lähemmäs 300 ottelua, mutta itsellä on sellainen muistikuva että Juutilaisesta odotettiin aikanaan paljon enemmän.

  Teemu Sainomaa
  Yhdet U20-kisat ja 2.kierroksen varaus. Ei tainnut lopulta vakuuttaa edes Mestiksessä.
   
 10. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Jouni Virpiö on tämän ketjun tuotetta. Ikan TuTossa teki mitä halusi, mutta heräsi liian myöhään fysiikan suhteen siihen mitä liigassa pelaaminen vaatii. Eikä ehkä henkisestikään täyttänyt aina huippupelaajan ominaisuuksia. Hurjan taitava pelimies aikanaan.
   
 11. Lone Wanderer Jäsen

  Nico Aaltonen varmaan sopii tähän ketjuun? Junnuissa kovia tehoja ja U20-kisajoukkueen, jossa mm. Puustista, Kousaa ja Kemppaista, kapteenina. Liigassa sitten 200 peliä ja 40 pistettä. Ura oli ohi jo alle 30-vuotiaana.
   
 12. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Olisiko näistä kumpaakaan hypetetty tai päässeet junnumaajoukkueisiin, jolleivat olisi pelanneet Jokereissa?
  Ura junioreissa oli molemmilla hyvinkin keskinkertainen ja väitänkin, että vaikkapa Rauman Lukosta ei olisi kumpikaan päässyt junnukisoihin.
  Junnutähti-statuksella (vaikka se olisikin helsinkiläis-median luoma harhakuva) taas saa näyttöpaikkoja aikuisiälläkin muutaman vuoden ajan.
   
 13. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ehkä jo ketjussa mainittu, en jaksa koko juttua kahlata läpi mutta Uunon eli Jesse Niinimäen nimi on pakko mainita. Teki yhden kesän hommia ja oli seuraavana kautena huikea. Muutoin ei oikein irronnut. Lahjoja olisi ollut vaikka mihin. Viimeiks nähnyt ravintola Tillikassa viime kesänä. (Tähän se hymiö.)
   
 14. Zigismund Jäsen

  Lainaus:
  Varmasti vaikutti Jokerit-tausta. Nyt kun oikein rupesin katsomaan varsinkin Sainomaan varausvuoden tilastoja, niin tuntuu kummalliselta tuo 2.kierroksen varaus. Tokihan ajat ovat muuttuneet. Omituista kuitenkin jos pelkkä iso koko ja Jokerit-tausta on riittänyt noinkin alhaiseen varausnumeroon.
   
 15. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Mikä yhdistää Tomi Suoniemeä ja Jari Kestiä?

  Molemmat pelasivat kaudella 2000-2001 SM-Liigaa HPK:ssa ja Mestistä FoPSissa. Liigassa kumpikaan ei saanut tuolla kaudella maalitiliään avattua, mutta seuraavalla kaudella sitten räjähti Stavanger Oilersin paidassa.

  Kesti teki Stavangerin paidassa runkosarjassa pisteitä 10,76 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla ja Suoniemikin 8,21 pisteen keskiarvolla. Jotenkin tuntuu, että missään sarjassa kukaan ei ole koskaan pystynyt parempiin tehoihin kuin Kesti tuolloin?

  Kestin tehot olivat siis aivan absurdit: 116+110=226 (21 peliä)

  Silti SM-Liigasta kummallekaan ei enää pelipaikkaa auennut.
   
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Kestiä taisi joku lehtikin (hesari tai joku iltahömppä) haastatella tuolla kaudella, kun pisteet olivat aivan absurdit. Muistelisin jotain tällaista, koska jostain tuo nimi ja pisteet soittavat kelloja.
  Stavanger muuten pelasi Norjan 3. korkeimmalla sarjatasolla ja ko. sarjan kauden päätteeksi pistepörssin kärkisijoja miehitti kolme suomalaista, 3. sijalla Lennart Petrellin serkku, puolustaja Joni Petrell. Kaikkiaan pistepörssin 12 ensimmäistä sijaa meni Stavangeriin, 12. sija irtosi pistein 10+23=33. Antaa myös jotain osviittaa siitä, kuinka hyvä kaappaus Stavangerilta oli saada tuo kolmikko riveihinsä. Joukkue voitti runkosarjan maalierolla 304-33, toiseksi tullut suoritti maalein 191-119. Jotenkin Stavanger onnistui kuitenkin tupeloimaan peräti 25 % (6/24) otteluistaan tasapeliksi.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Kinnusen Saku nyt on vähän niin ja näin, meneekö tähän kategoriaan. On 22-vuotias, vaihtoi yli 20-vuotisena sentteristä pakiksi, tottakai siinä hetki menee, että oppii uuden pelipaikan. Oikeastaan on edellä todella paljon, kun näin nopeasti sopeutunut pakin paikalle. Sentterinä olisi edelleen liigatasoakin ehkä, mutta pakkina ilmeisesti pelaa siksi, että saa olla enemmän kiekossa. Kyllä Sakusta vielä jonkun sarjan ykkösliigan pelaaja tulee, jos se ei sitten liiga ole.
   
 18. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Olet ihan oikeassa. Tämän vuoksi laitoinkin, että pahalta näyttää. Toivottavasti Saku tuolta nousee. Olisi kyllä kiva kuulla, miksi Kinnuselle kävi tuolla tavalla. Eikö Virta vain halunnut antaa luottoa vai oliko motivaatiossa jotain?
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kehitystä saa tapahtua huimasti jos meinaa Liigan seuroihin päästä. 1-3v näytöt KalPasta ovat olleet todella heikkoja.

  Omaan silmään pelaa liian lepsulla tavalla ja ei ole täydellä teholla tekemisessä kiinni. Semmoista puolihuolimatonta suorittamista. Mestiksessä voi riittää, Liigassa ei. Ainakaan hänen kohdallaan.
   
 20. Mastokaupunki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 21. Lainaus:
  Suhonen oli eittämättä vuosituhannen vaihteen jälkeen suurin kuopiolainen puolustajalupaus, täysin suvereeni mestis aikana ja olisi rahkeita ollut pidemmälle myös sen jälkeen. Huhupuheiden ja omien havaintojen mukaan uran taisi päättää alkoholi ja motivaationpuute.
   
 22. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Anton Kokkonen. Vielä U18-kisoissa aikanaan oli hyvinkin näkyvä pelaaja ja luontaisesti suuntautunut maalintekoon, mutta ei koskaan saanut tilaisuutta edes liigaan. Ei Turussa eikä Lahdessakaan, vaikka hakkasi '10-11 Heinolassa 44 peliin 33 pistettä. Ei varmaan edes kuuluisi tähän topiciin, kun ei liigaa pelannut, mutta tuli vain mieleen. Viime kausi Australiassa Melbournessa, joten ei se ura ohi vielä ole.
   
 23. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Leijonat
  Itsellä tulee mieleen sellaiset omien ikäluokkien huippulupaukset jotka ei ihan koskaan kuitenkaan koskaan breikanneet niin isosti kuin olisi odottanut : Joonas Jääsekeläinen, Eero Somervuori ja Vesa Viitakoski
   
 24. Superper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Junnuissa tosiaan lupaavaa jälkeä. Jotenkin jäi sellainen mieleen, ettei häntä liiemmin pelailu sitten enää tarpeeksi motivoinut. Tarvii kysästä vielä.
   
 25. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Seitsonen dominoi junnuissa kokonsa ansiosta, oli jo joskus 11-12-vuotiaana ihan miesten mitoissa eikä oman ikäisistä ollut mitään vastusta. Muut yrittivät saada kiekkoa ilmassa maaliin ringetteviivalta kun Seitsonen lämäsi sitä yli 100km/h. On myös mainittava että tuolloin Seitsosen junnuseurasta, Riihimäen Kiekko-Nikkareista löytyi yksi vielä lahjakkaampikin junnu, häntä tosin kiinnosti alusta saakka muut elämän alueet enemmän kuin jääkiekko eikä ura jatkunut edes aikuisiin asti. Mutta jos Seitsonen varattiin aikanaan NHL:ään 3. kierroksella, olisi tuo jannu mennyt halutessaan 1-2 kiekalla.